Czarna lista targowisko- plotki - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 09:36   #2851
marylinda
BAN stały

Przekupka: 181 pkt / 98% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

Cytat:
Napisane przez nyateneri Pokaż wiadomość
Hm... Jeżeli faktycznie wysłała 19-ego to to była sobota, paczka wyszła więc z poczty wczoraj, 21-ego. Jesli to nie był priorytet to ma jeszcze kilka dni czasu na dojście.

Czasem warto poczekać - ja też czekałam sporo na swoją pierwszą paczkę i w końcu się doczekałam.

Zawsze możesz poprosić o numer nadania. Jesli była to paczka, a nie list to można śledzić tracking na stronie poczty, choć jeszcze nie najlepiej działa, więc jak szukajka nie znajdzie przesyłki to jeszcze nic nie znaczy.
Dziekuję Ci za odpowiedź. Niestety mam coraz wieksze watpliwosci co do tego czy ta paczuszka kiedykolwiek do mnie dojdzie.
Napisala do mnie ewicek83, ktora rowniez czeka juz od miesiaca na przesylke od tej wizazanki, z ta roznica, ze wyslala jej swoja.

Sądze, ze napisze PW do tej wizazanki z prosba o nr nadania i wyznacze termin do ktorego poczekam na przesylke, bo inaczej bede czekac w nieskonczonosc, a kosmetyki, ktore na nia czekaja sie zmarnują.

PS. Swoją drogą, wymówką nienadania paczek była choroba i rzekoma smierc przyjaciolki, co jednak nie przeszkadza wizazance aktywnie udzielać sie w innych watkach i tam proponowac wymianę.

Edytowane przez marylinda
Czas edycji: 2011-11-23 o 09:41
marylinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:46   #2852
jarzo83
Zakorzenienie

Przekupka: 66 pkt / 100% pozyt.

[QUOTE=ewicek83;30674374]Nie bede owijac w bawelne-LASHSTYLIST-masz czas do konca listopada,na paczke czekam juz zbyt dlugo,a niby ci wrocila, bez kretactwa,bo widze,ze nie tylko mi kity wciskalas. Nie jestem swietym mikolajem!!
Rowniez MamaMagda-leci 3 tydzien a paczki brak.
Jak wam nie wstyd??!!!!

Drogi Ewicku, po zcesci moze to byc Twoja wina ze ktos paczki nie ma , poniewaz do mnie Twoja przesylka przyleciala nierejestrowana , nie podpisywalam nic zapomnialam o tym tez wspomniec jak wysylasz to wysylaj dobrze
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:36   #2853
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
tak jest w tym pewna logika
w takim razie też spadam i czekam aż nas znowu olśnisz przy objawieniu!
eeee, nie kumam

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

[QUOTE=jarzo83;30676878]
Cytat:
Napisane przez ewicek83 Pokaż wiadomość
Nie bede owijac w bawelne-LASHSTYLIST-masz czas do konca listopada,na paczke czekam juz zbyt dlugo,a niby ci wrocila, bez kretactwa,bo widze,ze nie tylko mi kity wciskalas. Nie jestem swietym mikolajem!!
Rowniez MamaMagda-leci 3 tydzien a paczki brak.
Jak wam nie wstyd??!!!!

Drogi Ewicku, po zcesci moze to byc Twoja wina ze ktos paczki nie ma , poniewaz do mnie Twoja przesylka przyleciala nierejestrowana , nie podpisywalam nic zapomnialam o tym tez wspomniec jak wysylasz to wysylaj dobrze
Nierejestrowana przesyłka?

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:40   #2854
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość

Nierejestrowana przesyłka?

Dokladnie, nie odzywalam sie bo doszla, a co by bylo gdyby nie dotarla???tak tez moze byc w tym przypadku, ze niestety ale ktos sobie prezencik sprawil-moze poczta kto wie, i nie wiem czemu Ewicek tak sie burzy-chyba spodziewala sie tego??bo jesli ja wysylam priorytetem to mam potwierdzenie, ajaklistonosz przynosi mi pzresylke i mowi ze to zwykly a mnie szczena w dol?dodam ze przesylka ze stanow leci
Stary 2011-11-23, 12:45   #2855
Soso
Zakorzenienie

Przekupka: 117 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

Dokladnie, nie odzywalam sie bo doszla, a co by bylo gdyby nie dotarla???tak tez moze byc w tym przypadku, ze niestety ale ktos sobie prezencik sprawil-moze poczta kto wie, i nie wiem czemu Ewicek tak sie burzy-chyba spodziewala sie tego??bo jesli ja wysylam priorytetem to mam potwierdzenie, ajaklistonosz przynosi mi pzresylke i mowi ze to zwykly a mnie szczena w dol?dodam ze przesylka ze stanow leci
Po pierwsze, z postu Ewicek wynika, że to ona czeka na paczki od Wizażanek - więc co do tego ma to, w jaki sposób ona paczki wysłała? Choć oczywiście powinna wysłać przesyłką rejestrowaną, ale to nic akurat w tę kwestię nie wnosi.

A dwa - mylisz priorytet z poleconym. Jak kogoś probujesz pouczać, to chociaz w temacie się zorientuj
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:48   #2856
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Po pierwsze, z postu Ewicek wynika, że to ona czeka na paczki od Wizażanek - więc co do tego ma to, w jaki sposób ona paczki wysłała? Choć oczywiście powinna wysłać przesyłką rejestrowaną, ale to nic akurat w tę kwestię nie wnosi.

A dwa - mylisz priorytet z poleconym. Jak kogoś probujesz pouczać, to chociaz w temacie się zorientuj

Bez roznicy czy prio czy polecony nie o to mi chodzi i przy tym i przy drugim jest odbierane za pomoca podpisania tak????chyba logiczne ze tak , ja zrozumialam ze z wypowiedzi Ewicka ze paczki w/g niej otrzymaly ale nie wiadomo czy napewno , nie napisala czy maja je na 100% i d;atego ona czeka dlugo na swoje
Stary 2011-11-23, 13:01   #2857
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Bez roznicy czy prio czy polecony nie o to mi chodzi i przy tym i przy drugim jest odbierane za pomoca podpisania tak????chyba logiczne ze tak , ja zrozumialam ze z wypowiedzi Ewicka ze paczki w/g niej otrzymaly ale nie wiadomo czy napewno , nie napisala czy maja je na 100% i d;atego ona czeka dlugo na swoje
znów mylisz pojęcia.
Przesyłki listowe są albo rejestrowane (polecone) albo nierejestrowane (zwykłe).
Przy rejestrowaniu jest dowód nadania i awizo.
A zarówno jedne jak i drugie mogą być ekonomiczne jak i prio - priorytet dotyczy czasu przesłania/dostarczenia, a nie potwierdzenia/rejestracji

Stary 2011-11-23, 13:02   #2858
ennkaa
Zakorzenienie

Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
eeee, nie kumam
a bo napisałaś,że się objawisz to mi się tak skojarzyło,że jak ktoś się tak objawia to zaraz olśniewa głupio może nieważne. ...cofam bo się zamotałam
Stary 2011-11-23, 13:03   #2859
-mimbla-
🐛🐈 🦄 🐾

Przekupka: 160 pkt / 100% pozyt.

Nie chcę się wtrącać do dyskusji, ale dlaczego - od kiedy można śledzić przesyłki rejestrowane - nie ma w regulaminie zapisu, aby od razu po nadaniu przesyłki wizażanka podała jej numer?
-mimbla- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 13:03   #2860
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
a bo napisałaś,że się objawisz to mi się tak skojarzyło,że jak ktoś się tak objawia to zaraz olśniewa głupio może nieważne. ...cofam bo się zamotałam

aaa, to moja wina - wiesz co zawsze powtarzam - przefarbowana jestem z blondi na szatynkę, ale ... natury blondi nie oszukasz

Stary 2011-11-23, 13:06   #2861
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
znów mylisz pojęcia.
Przesyłki listowe są albo rejestrowane (polecone) albo nierejestrowane (zwykłe).
Przy rejestrowaniu jest dowód nadania i awizo.
A zarówno jedne jak i drugie mogą być ekonomiczne jak i prio - priorytet dotyczy czasu przesłania/dostarczenia, a nie potwierdzenia/rejestracji

Chwila , mozesz mi wytlumaczyc czy jesli jest wysylane listem poleconym to ja powinnam podpisac????czy to znaczy ze jest rejestrowana??? juz nie mowie o eko ani o prio bo to inna bajka, ta przesylka ktora dostalam niestety nie podpisywalam, wiec jaka to byla??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 13:07   #2862
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez -mimbla- Pokaż wiadomość
Nie chcę się wtrącać do dyskusji, ale dlaczego - od kiedy można śledzić przesyłki rejestrowane - nie ma w regulaminie zapisu, aby od razu po nadaniu przesyłki wizażanka podała jej numer?
z kilku prostych powodów - że można śledzić tylko paczki, a nie listy i że Regulamin nie może regulować wszystkiego, na all też tego nie ma itp. itd.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Chwila , mozesz mi wytlumaczyc czy jesli jest wysylane listem poleconym to ja powinnam podpisac????czy to znaczy ze jest rejestrowana??? juz nie mowie o eko ani o prio bo to inna bajka, ta przesylka ktora dostalam niestety nie podpisywalam, wiec jaka to byla??
nie podpisujesz zwykłych, znajdujesz je w skrzynce po prostu. A porównanie prio do poleconego, to akurat Ty robiłaś, przeczytaj swoje posty może

Stary 2011-11-23, 13:08   #2863
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem skąd Ci to wyszło Moim zdaniem ona nie może się doczekac na swoje paczki i tyle. Ale jesli się mylę, to może Ewicek się wypowie.

Edit: nie mylę się, post Ewicek w bliźniaczym wątku: klik

Edytowane przez Soso
Czas edycji: 2011-11-23 o 13:09
Stary 2011-11-23, 13:10   #2864
jarzo83
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

nie podpisujesz zwykłych, znajdujesz je w skrzynce po prostu. A porównanie prio do poleconego, to akurat Ty robiłaś, przeczytaj swoje posty może[/QUOTE]

Bo zamotalam z tym prio, chodzilo mi o to ze ja niestey przesylki nie podpisywalam a spotkalam listonoszke jak miala ja wkladac do skrzynki i podala mi ja po prostu, wiec jeszcze raz pytam jaka to byla przesylka???bo cale zycie myslalam ze polecone sie podpisuje i przy tym jest dowod nadania itd zgadza sie??
Stary 2011-11-23, 13:10   #2865
-mimbla-
🐛🐈 🦄 🐾

Cytat:
z kilku prostych powodów - że można śledzić tylko paczki, a nie listy i że Regulamin nie może regulować wszystkiego, na all też tego nie ma itp. itd.

Ale paczki to jest jakaś tam część - dajmy na to połowa naszych wysyłek I już 50% problemów i niedomówień mniej.

Regulamin może regulować to co zapiszemy w regulaminie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 13:12   #2866
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:

nie podpisujesz zwykłych, znajdujesz je w skrzynce po prostu. A porównanie prio do poleconego, to akurat Ty robiłaś, przeczytaj swoje posty może

Bo zamotalam z tym prio, chodzilo mi o to ze ja niestey przesylki nie podpisywalam a spotkalam listonoszke jak miala ja wkladac do skrzynki i podala mi ja po prostu, wiec jeszcze raz pytam jaka to byla przesylka???bo cale zycie myslalam ze polecone sie podpisuje i przy tym jest dowod nadania itd zgadza sie??[/QUOTE]

http://www.poczta-polska.pl/

bo ja już nie mam siły pisać tego samego w kółko - przepraszam ...

Stary 2011-11-23, 13:13   #2867
jarzo83
Zakorzenienie

Droga Soso mozna zozumiec ta wypowiedz dwojako, mianowicie ja zrozumialam ze Ewicek mysli ze one paczki dostaly , ona nie napisala ze ma od nich potwierdzenie ze przesylki od nich sa -a to jest roznica, bo ja tez soboe moge myslec ze przesylka ze stanow leci 10 dni, czekam 3 tyg i sobie mysle ze pewnie je maja, a moze po prostu ich nie maja i nie wsylaly swoich bo nie wiedza co sie dzieje.....tylko gdybam bo sytuacja nie zostala do konca wyjasniona....
Stary 2011-11-23, 13:15   #2868
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

misianek to my się teraz spotykamy jakoś w połowie drogi bo ja z szatynki się rozjaśniam

dziewczyny...ale numer nadania nam nic nie daje. Na większości placówek,żeby sprawdzić czy do nas coś jest, trzeba podać adres i skąd paczka ma przyjść.Numer nadania przydaje się do reklamacji, a tą składa nadawca. Wg mnie podawanie za każdym razem numeru nadania byłoby uciążliwe i nie przynosiłoby żadnego pożytku.
No dobra..może poza paczkami ale jak ktoś ciekawy zawsze może o numer nadania poprosić a wklepywanie ich za każdym razem ..no nie wiem. Ja mam za sobą już sporo wymian i nigdy mi numer nie był potrzebny.
Stary 2011-11-23, 13:15   #2869
jarzo83
Zakorzenienie

http://www.poczta-polska.pl/

bo ja już nie mam siły pisać tego samego w kółko - przepraszam ...[/QUOTE]

Poczytam sobie, i sie nie denerwuj bo nie ma o co, teraz juz zglupialam po prostu czyli jesli Ewicek ma dowod nadania to ja poleconego nie musze podpisywac tak???i jak listonoszka mowi mi ze to zwykly to jak mam to rozumiec??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 13:17   #2870
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Ale paczki to jest jakaś tam część - dajmy na to połowa naszych wysyłek I już 50% problemów i niedomówień mniej.

Regulamin może regulować to co zapiszemy w regulaminie
jasne, tak jak opisy czym są spodnie rurki, albo inne rzeczy. Wybacz, ale tworzenie regulaminu i jego zmian to nie jest po prostu dopisywania kolejnych punków, ponieważ ktoś sobie życzy.
Wiele rzeczy jest w Regulaminie i też albo nie czytają albo lekceważą, a to akurat nie jest kwestia kluczowa.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
misianek to my się teraz spotykamy jakoś w połowie drogi bo ja z szatynki się rozjaśniam

dziewczyny...ale numer nadania nam nic nie daje. Na większości placówek,żeby sprawdzić czy do nas coś jest, trzeba podać adres i skąd paczka ma przyjść.Numer nadania przydaje się do reklamacji, a tą składa nadawca. Wg mnie podawanie za każdym razem numeru nadania byłoby uciążliwe i nie przynosiłoby żadnego pożytku.
No dobra..może poza paczkami ale jak ktoś ciekawy zawsze może o numer nadania poprosić a wklepywanie ich za każdym razem ..no nie wiem. Ja mam za sobą już sporo wymian i nigdy mi numer nie był potrzebny.
no własnie - ennkaa lepiej to ode mnie ujęła

Stary 2011-11-23, 13:18   #2871
Biała Dama
Zakorzenienie

Przekupka: 69 pkt / 100% pozyt.

nie wiem czy w przypadku wysyłki do usa, to też tak działa, ale jak wysyłałam list polecony priorytetowy do Irlandii, to na stronie poczty polskiej mogłam śledzić swoją wysyłkę (wpisuje się numer nadania i wyskakuje info, gdzie dana przesyłka teraz jest)

jarzo zwykły = ekonomiczny

Edytowane przez Biała Dama
Czas edycji: 2011-11-23 o 13:19
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 13:19   #2872
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez Biała Dama Pokaż wiadomość
nie wiem czy w przypadku wysyłki do usa, to też tak działa, ale jak wysyłałam list polecony priorytetowy do Irlandii, to na stronie poczty polskiej mogłam śledzić swoją wysyłkę (wpisuje się numer nadania i wyskakuje info, gdzie dana przesyłka teraz jest)
bo do zagranicznych jest inny druk, jak do paczek, od razu z wydrukowanym numerem. A na potwierdzeniach "polskich" poleconych pani wpisuje część numeru

Stary 2011-11-23, 13:20   #2873
jarzo83
Zakorzenienie

Cytuje ze strony poczty polskiej:

LIST POLECONY to przesyłka rejestrowana przyjęta za potwierdzeniem nadania i doręczana adresatowi za pokwitowaniem odbioru.

Ostatni raz powt0orze co napisalam wczesniej nie pospisywalam przesylki wiec logicznie rzecz biorac byla to zwykla przesylka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 13:20   #2874
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Przekupka: 159 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny, pamiętajcie, że piszecie o przesyłkach MIĘDZYNARODOWYCH A tu różnie bywa.

Przykład: przesyłki wysyłane z Polski jako polecone (wypełniam polecenie nadania) dochodzą do adresata zagranicznego jako NORMALNE i on nic nie podpisuje Żeby podpisał, muszę wypełnić dodatkową żółtą karteczkę Mówię na podstawie kilkudziesięciu przesyłek wysłanych do USA i UK.

Przykład nr 2: przesyłki wysyłane do mnie z USA dochodzą czasem jako rejestrowane i muszę się podpisać, a czasem jako zwykłe. TAKIE SAME Za tę samą kasę. Tej samej wielkości
Stary 2011-11-23, 13:21   #2875
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Cytuje ze strony poczty polskiej:

LIST POLECONY to przesyłka rejestrowana przyjęta za potwierdzeniem nadania i doręczana adresatowi za pokwitowaniem odbioru.

Ostatni raz powt0orze co napisalam wczesniej nie pospisywalam przesylki wiec logicznie rzecz biorac byla to zwykla przesylka
co nadal nijak ma się do sprawy ewicka z inna wizażanką

Stary 2011-11-23, 13:21   #2876
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Przekupka: 159 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
bo do zagranicznych jest inny druk, jak do paczek, od razu z wydrukowanym numerem. A na potwierdzeniach "polskich" poleconych pani wpisuje część numeru
Jeżeli chcesz wysłać PACZKĘ zagraniczną, to masz rację

Ale jeżeli chcesz wysłać LIST, to wypełniasz ten papierowy świstek podobnie jak do polskich listów.

Przynajmniej tak to działa u mnie na poczcie od lat.
Stary 2011-11-23, 13:26   #2877
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gothic_Daisy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pamiętajcie, że piszecie o przesyłkach MIĘDZYNARODOWYCH A tu różnie bywa.

Przykład: przesyłki wysyłane z Polski jako polecone (wypełniam polecenie nadania) dochodzą do adresata zagranicznego jako NORMALNE i on nic nie podpisuje Żeby podpisał, muszę wypełnić dodatkową żółtą karteczkę Mówię na podstawie kilkudziesięciu przesyłek wysłanych do USA i UK.

Przykład nr 2: przesyłki wysyłane do mnie z USA dochodzą czasem jako rejestrowane i muszę się podpisać, a czasem jako zwykłe. TAKIE SAME Za tę samą kasę. Tej samej wielkości

Tylko dlaczego tak jest????troche to dziwne no nie, ja 1 raz roziblam transakcje z wizazanka ze stanow i myslalam ze dziala to tak samo, ze trzeba podpisac wtedy to swiadczy o tym ze list byl rejestrowany no to w takim razie poczta se w kulki leci....

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Misianko wybacz ale juz mi sie nie chce tlumaczyc, pisalam wyzej jak ja odebralam wypowiedz Ewicka ....juz nie mam sily po prostu i troszke nie z tematem -ja napewno nie wymienie sie juz z osoba z zzagranicy -bo az strach pomyslec jakby przesylka nie doszla, kasa w bloto i tyle
Stary 2011-11-23, 13:42   #2878
-mimbla-
🐛🐈 🦄 🐾

Ależ ja sobie nie życzę zmian w regulaminie, wymieniam się b. rzadko i nie mam jakoś problemów.
Wyluzuj trochę, ot - to była taka luźna propozycja...

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2011-11-23 o 16:32
Stary 2011-11-23, 13:45   #2879
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Droga Soso mozna zozumiec ta wypowiedz dwojako, mianowicie ja zrozumialam ze Ewicek mysli ze one paczki dostaly , ona nie napisala ze ma od nich potwierdzenie ze przesylki od nich sa -a to jest roznica, bo ja tez soboe moge myslec ze przesylka ze stanow leci 10 dni, czekam 3 tyg i sobie mysle ze pewnie je maja, a moze po prostu ich nie maja i nie wsylaly swoich bo nie wiedza co sie dzieje.....tylko gdybam bo sytuacja nie zostala do konca wyjasniona....
Droga Jarzo, jakkolwiek sympatyczna z Ciebie Wizażanka, to mam wrażenie, że masz problem z czytaniem (jak i pisaniem) ze zrozumieniem.

Jeszcze raz - jesli nadawca nadaje przesyłkę listem poleconym bądź paczkę, to odbiorca zawsze musi pokwitować jej odbiór.

ennkaa ja w sumie korzystam z trzech oddziałów w Gdansku, mojej ulubionej osiedlowej, gdzie Panie tam pracujące znają mnie już osobiście , całodobowego i przypracowego I nigdzie nie mam problemu ze sprawdzeniem losów przesyłek po samym numerze, nikt nigdy mojego adresu nie chciał przy tym.
Stary 2011-11-23, 13:46   #2880
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Cytat:
Drogę paczek możemy sprawdzać w internecie i baaaardzo często z tego korzystam kupując np. na A.
wiem dlatego napisałam,że jak ktoś chce z tego skorzystać może poprosić o numer, ale robienie z tego obowiązku jest uciążliwe

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości