![]() |
#2851 | |
BAN stały
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Cytat:
Napisala do mnie ewicek83, ktora rowniez czeka juz od miesiaca na przesylke od tej wizazanki, z ta roznica, ze wyslala jej swoja. Sądze, ze napisze PW do tej wizazanki z prosba o nr nadania i wyznacze termin do ktorego poczekam na przesylke, bo inaczej bede czekac w nieskonczonosc, a kosmetyki, ktore na nia czekaja sie zmarnują. PS. Swoją drogą, wymówką nienadania paczek była choroba i rzekoma smierc przyjaciolki, co jednak nie przeszkadza wizazance aktywnie udzielać sie w innych watkach i tam proponowac wymianę. Edytowane przez marylinda Czas edycji: 2011-11-23 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ewicek83;30674374]Nie bede owijac w bawelne-LASHSTYLIST-masz czas do konca listopada,na paczke czekam juz zbyt dlugo,a niby ci wrocila, bez kretactwa,bo widze,ze nie tylko mi kity wciskalas. Nie jestem swietym mikolajem!!
Rowniez MamaMagda-leci 3 tydzien a paczki brak. Jak wam nie wstyd??!!!! Drogi Ewicku, po zcesci moze to byc Twoja wina ze ktos paczki nie ma ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2853 | ||
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- [QUOTE=jarzo83;30676878] Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie, nie odzywalam sie bo doszla, a co by bylo gdyby nie dotarla???tak tez moze byc w tym przypadku, ze niestety ale ktos sobie prezencik sprawil-moze poczta kto wie, i nie wiem czemu Ewicek tak sie burzy-chyba spodziewala sie tego??bo jesli ja wysylam priorytetem to mam potwierdzenie, ajaklistonosz przynosi mi pzresylke i mowi ze to zwykly a mnie szczena w dol?dodam ze przesylka ze stanow leci ![]()
![]() |
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dwa - mylisz priorytet z poleconym. Jak kogoś probujesz pouczać, to chociaz w temacie się zorientuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez roznicy czy prio czy polecony nie o to mi chodzi i przy tym i przy drugim jest odbierane za pomoca podpisania tak????chyba logiczne ze tak , ja zrozumialam ze z wypowiedzi Ewicka ze paczki w/g niej otrzymaly ale nie wiadomo czy napewno , nie napisala czy maja je na 100% i d;atego ona czeka dlugo na swoje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Przesyłki listowe są albo rejestrowane (polecone) albo nierejestrowane (zwykłe). Przy rejestrowaniu jest dowód nadania i awizo. A zarówno jedne jak i drugie mogą być ekonomiczne jak i prio - priorytet dotyczy czasu przesłania/dostarczenia, a nie potwierdzenia/rejestracji
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
a bo napisałaś,że się objawisz to mi się tak skojarzyło,że jak ktoś się tak objawia to zaraz olśniewa
![]() ![]()
#2859 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Nie chcę się wtrącać do dyskusji, ale dlaczego - od kiedy można śledzić przesyłki rejestrowane - nie ma w regulaminie zapisu, aby od razu po nadaniu przesyłki wizażanka podała jej numer?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
aaa, to moja wina - wiesz co zawsze powtarzam - przefarbowana jestem z blondi na szatynkę, ale ... natury blondi nie oszukasz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwila , mozesz mi wytlumaczyc czy jesli jest wysylane listem poleconym to ja powinnam podpisac????czy to znaczy ze jest rejestrowana??? juz nie mowie o eko ani o prio bo to inna bajka, ta przesylka ktora dostalam niestety nie podpisywalam, wiec jaka to byla??
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: nie mylę się, post Ewicek w bliźniaczym wątku: klik Edytowane przez Soso Czas edycji: 2011-11-23 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- nie podpisujesz zwykłych, znajdujesz je w skrzynce po prostu. A porównanie prio do poleconego, to akurat Ty robiłaś, przeczytaj swoje posty może ![]() Bo zamotalam z tym prio, chodzilo mi o to ze ja niestey przesylki nie podpisywalam a spotkalam listonoszke jak miala ja wkladac do skrzynki i podala mi ja po prostu, wiec jeszcze raz pytam jaka to byla przesylka???bo cale zycie myslalam ze polecone sie podpisuje i przy tym jest dowod nadania itd zgadza sie?? ![]()
![]() |
#2865 | |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
Ale paczki to jest jakaś tam część - dajmy na to połowa naszych wysyłek ![]() Regulamin może regulować to co zapiszemy w regulaminie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Bo zamotalam z tym prio, chodzilo mi o to ze ja niestey przesylki nie podpisywalam a spotkalam listonoszke jak miala ja wkladac do skrzynki i podala mi ja po prostu, wiec jeszcze raz pytam jaka to byla przesylka???bo cale zycie myslalam ze polecone sie podpisuje i przy tym jest dowod nadania itd zgadza sie?? ![]() http://www.poczta-polska.pl/ bo ja już nie mam siły pisać tego samego w kółko - przepraszam ...
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
Droga Soso mozna zozumiec ta wypowiedz dwojako, mianowicie ja zrozumialam ze Ewicek mysli ze one paczki dostaly , ona nie napisala ze ma od nich potwierdzenie ze przesylki od nich sa -
![]() ![]()
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
misianek
![]() ![]() dziewczyny...ale numer nadania nam nic nie daje. Na większości placówek,żeby sprawdzić czy do nas coś jest, trzeba podać adres i skąd paczka ma przyjść.Numer nadania przydaje się do reklamacji, a tą składa nadawca. Wg mnie podawanie za każdym razem numeru nadania byłoby uciążliwe i nie przynosiłoby żadnego pożytku. No dobra..może poza paczkami ale jak ktoś ciekawy zawsze może o numer nadania poprosić a wklepywanie ich za każdym razem ..no nie wiem. Ja mam za sobą już sporo wymian i nigdy mi numer nie był potrzebny.
#2869 |
Zakorzenienie
|
http://www.poczta-polska.pl/
bo ja już nie mam siły pisać tego samego w kółko - przepraszam ...[/QUOTE] Poczytam sobie, i sie nie denerwuj bo nie ma o co, teraz juz zglupialam po prostu ![]()
![]() |
#2870 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Wiele rzeczy jest w Regulaminie i też albo nie czytają albo lekceważą, a to akurat nie jest kwestia kluczowa. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy w przypadku wysyłki do usa, to też tak działa, ale jak wysyłałam list polecony priorytetowy do Irlandii, to na stronie poczty polskiej mogłam śledzić swoją wysyłkę (wpisuje się numer nadania i wyskakuje info, gdzie dana przesyłka teraz jest)
![]() jarzo zwykły = ekonomiczny Edytowane przez Biała Dama Czas edycji: 2011-11-23 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
kosmita jakiś normalnie
|
bo do zagranicznych jest inny druk, jak do paczek, od razu z wydrukowanym numerem. A na potwierdzeniach "polskich" poleconych pani wpisuje część numeru
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
Cytuje ze strony poczty polskiej:
LIST POLECONY to przesyłka rejestrowana przyjęta za potwierdzeniem nadania i doręczana adresatowi za pokwitowaniem odbioru. Ostatni raz powt0orze co napisalam wczesniej nie pospisywalam przesylki wiec logicznie rzecz biorac byla to zwykla przesylka ![]()
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pamiętajcie, że piszecie o przesyłkach MIĘDZYNARODOWYCH
![]() Przykład: przesyłki wysyłane z Polski jako polecone (wypełniam polecenie nadania) dochodzą do adresata zagranicznego jako NORMALNE i on nic nie podpisuje ![]() ![]() Przykład nr 2: przesyłki wysyłane do mnie z USA dochodzą czasem jako rejestrowane i muszę się podpisać, a czasem jako zwykłe. TAKIE SAME ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeżeli chcesz wysłać LIST, to wypełniasz ten papierowy świstek podobnie jak do polskich listów. Przynajmniej tak to działa u mnie na poczcie od lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dlaczego tak jest????troche to dziwne no nie, ja 1 raz roziblam transakcje z wizazanka ze stanow i myslalam ze dziala to tak samo, ze trzeba podpisac wtedy to swiadczy o tym ze list byl rejestrowany ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Misianko wybacz ale juz mi sie nie chce tlumaczyc, pisalam wyzej jak ja odebralam wypowiedz Ewicka ....juz nie mam sily po prostu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Ależ ja sobie nie życzę zmian w regulaminie, wymieniam się b. rzadko i nie mam jakoś problemów.
Wyluzuj trochę, ot - to była taka luźna propozycja... ![]() Edytowane przez misianka Czas edycji: 2011-11-23 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz - jesli nadawca nadaje przesyłkę listem poleconym bądź paczkę, to odbiorca zawsze musi pokwitować jej odbiór. ennkaa ja w sumie korzystam z trzech oddziałów w Gdansku, mojej ulubionej osiedlowej, gdzie Panie tam pracujące znają mnie już osobiście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.