|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
AniaANia ja robię z ryżem i ziemniaków nie musze obierać
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
Jeśli masz miejsce w zamrażarce, to możesz zamrozić. Ja kilka sztuk pokroiłam w paski, do pudełek i zamroziłam. Teraz mam do roladek z kurczaka, nawet do sałatki mogą być
|
#723 | |
|
Zadomowienie
|
Hello
podczytuje Was z pracy ale transfer mam podły heh.... Sofcia Sliczna ta Twoja wyprawka Agatka tez dzis zupka za mna chodzi, ale zanim zrobie po powrocie z pracy.... To zjem pewnie tosta heheheh Ania normalnie mozesz isc w takiej sukience, dodatkami rozjasnisz i bedziesz slicznie na pewno wygladac Cytat:
![]() A Ty Robaczku.... w sumie powolutku do porodu widze... duzo odpoczywaj rozpraszaja mnie tu w pracy,,, Nie moge spokojnie pisac hehehe
|
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie u mnie kiepsko z miejscem w zamrazalce. Mamy mała lodówke i malo zamrażalke a ja jestem typ chomika. Jak zrobie wiećej czegoś to by sie nam za bardzo nie znudziło mroże . I Lubię mieć zawsze jakąs mieszanke warzyw, lody i takie tam. bo ja móiwę - jak nie bede miała czasu albo nie wiem bęe sie żle czula to wyjme i obiad bedzie - nazywam to na czarną godzine. Tz ostatnio stwierdziła ze na tym zamrażalniku to 2 tygodnie by przezył - przesadził, ale 1,5 na pewno! (hehehe) Ostatnio sprawdził co tam mamy i znależliśmy uszka z tamtego roku. Więc wczoraj i dzis barszcz z uszkami - wigilijnie jemy a co!
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczesniej mialam jeszcze wymagania co do stron swiata (okna) ale juz odpuscilam bo chyba nigdy bysmy nie znalezli ;(
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
A wczoraj kupilismy pare rzeczy .. Np kocyki, skarpeteczki, pieluszki flanelowe, posciel .... Duzo ciuszkow nie kupowlam jeszcze bo moja kuzynka zaraz rodzi i mi odda wszytko.... Tyle , ze ja jestem wzrokowiec... Nie mam nic w komodzie to ciezko mi wymyslic co dokupic a czego nie hihihih
|
|
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Była bardzo zadowolona, używała bardzo długo. A mnie wzięło na sprzątanie. Wczoraj widziałam, że tż wzdychał pod nosem jak musiał przesuwać wszystkie moje dekupoażowe bibeloty na biurku :/ Także zmobilizowałam siły i ogarnęłam pokój. Jeszcze kuchnia i łazienka. Ale muszę na raty, bo brzuszek ciąży.... |
||
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tz mnie namawial wczoraj ale ja musze 100 razy przemyslec ![]() Chodzicie jeszcze na te cwiczenia dla przyszlych mamus ?? Bo nie wiem czy wspominalyscie.... Ja ostatnio coraz szybciej sie mecze a nie przytylam zbyt duzo, brzuszek w sumie tez nie jest jeszcze duzy i nie wiem czy to spadek formy czy moje organy nie daja rady heh
|
|
|
|
|
#730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
gdyby nie nasze poganianie to 5 raz w tygodniu myłaby okna zamiast torbę do szpitala pakować![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też, dziewczna ubrała długą ecri suknie na pierwszy dzień mojego wesela i trochę mi dziwnie było... |
||||
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy powolutku do przodu ja mam dziś lenia i czekam tylko aż Tż wyjdzie do pracy i ja wskakuję do wyrka bo ta pogoda za oknem jakoś na mnie tak wpływa że chce mi sie spać....a wczoraj takie słonko świeciło a dziś szaro i ponuro...ale jeszcze szwagierka ma dzwonić z Niemiec która też juz na finiszu jest prawie...
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
agatko - a jak relacje z mamą? mnie też się zdarzyło gotować to samo co mama a teraz to nie gotuję- Mamcia przychodzi z parteru z obiadkiem albo robię spacer i schodzę do niej.
Ja lubię mieć w zamrażalce np krokiety- zawsze na szybko odgrzeję w mikrofali jak ktoś niespodziewanie przyjdzie, do tego barszczyk z torebki troszkę podrasować i jużniestety właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam aktualnie w zamrażalce krokietów.... za tydzień mam imieniny i spodziewam się....niespodziewanych gości - takich co to nie wiedzą, że ja leżę....muszę się pouśmiechać do Siostry i do Mamy a i Tz też jakieś prace przydzielić---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- cookie- właśnie wczoraj dziewczyny wspominały, że szkoda, że Cię nie ma bo pewno w temacie jesteś ![]() kurcze- już zakupy dla małego Ciasteczka...jak to wszystko szybko leci... ja w sobotę -jak Bozia da- będę mieć 10 tydzień ciąży od okresu a dzisiaj (tydzień temu mialam w szpitalu usg) mój dzidziuś ma 8tyg3dni
|
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dol mnie zaczyna lapac... wkurza mnie,ze nie mam pracy, Tz cale dnie nie ma w domu...
Nie wiem czy sobie wkrecam po ostatnich przejsciach czy dlatego,ze on tyle pracuje,ale brakuje mi go osttanio... wraca wieczorami do domu, je, kapie sie i jest padniety....a ja codzinnie czekam, czekam az wroci i tak naprawde codzinnie to samo...bo jeden dzien wolny w tygodniu to malu. Cale niedziele coprawda spedzamy razem,ale to wiadomo,wstanie sie,obiad trzeba ugotowac,po obiedzie len dopada...i szybko mija popoludnie,wieczor...Tylko ja tak mam...??
|
#734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W międzyczasie okazało się, że zostałam zapisana na bezpłatną na styczeń, ale 10.grudnia będę miała sesję brzuszkową, więc pieniążki przeznaczę na to ![]() No i tym samym Inutilek też zrezygnował... Cytat:
jest szaro i buro. Dachy rano białe :/ Na szczęście nie pada deszcz!!!Na poprawę nastroju palę w mieszkaniu świeczki zapachowe (mandarynka i żurawina, te z biedronki). Jest przytulnie i miło ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
powiedz mi ile czasu trzeba wekować danie z mięsem? chodzi mi o tego strogonova
|
|||
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeberka relacje z mama ok wracają do normy oczywiście w poniedziałek jak pojechaliśmy do gina to na drugi dzień kazała bratowej się dowiedzieć co mi powiedział
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy- nie wiem - ja bym 20 minut conajmniej wekowała a na drugi dzień powtórzyła - jak pisałas o tym, że wyczytałas o powtórnym wekowaniu to mi się przypomniało, że siostra Tz zaprawia tak mięso (zabiera słoje do pracy za granicą) - mówi, że się trzyma bez problemu tylko trzeba 2-3 razy wekowanie powórzyć
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na SM dostałam bąbelka serwisowego OBSERWATORKA DŁUGODYSTANSOWA
|
#738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie Tylko Ty... tak to jest, ze czasem szara rzeczywistosc Nas dopada... A jesli moge spytac dlaczego nie pracujesz ?? U mnie bylo odwrotnie, bo to ja pracowalam TZ byl (jest ) na rencie i dolowal sie w domu.... Mielismy podobne problemy... Czlowiek przeciez potrzebuje wyjsc do ludzi a pozneij wrocic do domku i cieszyc sie soba... Tyle, ze wlasnie z innej perspektywy wyglada to wszystko u osoby ktora pracuje a co innego jak ktos w domku jest i dostaje w "łeb" ![]() Moze jakies hobby by Tobie pomoglo ? [QUOTE=Lucy1111;30679200]ja zrezygnowałam jakoś w zeszłym miesiącu, bo zastanawiałam się nad szkołą rodzenia, płatną (do tej darmowej się nie dostałam). Musiałam więc wybrać albo jedno, albo drugie. W międzyczasie okazało się, że zostałam zapisana na bezpłatną na styczeń, ale 10.grudnia będę miała sesję brzuszkową, więc pieniążki przeznaczę na to ![]() No i tym samym Inutilek też zrezygnował...[QUOTE] Acha rozumiem, SR super sprawa... Duzo sie mozna nauczyc , dowiedziec... Mysle, ze bede spokojniejsza jak ja "przejde" jutro mam drugie zajecia |
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny -tak jak wczoraj radziłyście - dzwoniłam jeszcze do federacji konsumentów- aby dopytać na jaką podstawę prawną sie powołać.
Gdyby, któraś miała taką sytuację jak ja (czego nie życzę) odsyłam: Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.) tylko, ze sprawę nalezy do 10 dni załatwić i dotyczy umów zawieranych poza lokalem przedsiębiorstwa. W ogóle fajna zprawa z tą federacją konsumentów INFOLINIA KONSUMENCKA 800 007 707 - bezpłatnie udzielają porad |
|
|
|
#740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zdalam sobie sprawe , ze wkoncu trzeba ... Juz leci 6 mc a ja niewiele mam ![]() Gratuluje kolejnego tygodnia ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Zmykam, bede pozniej Buziaki (kto mnie na obiadek przygarnie ? |
||
|
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam problemy z kregoslupem i po ponad roku pracy w jednej firmie poszlam raz na l4 i akurat podpisywane byly umowy-praca byla na umowe zlecenie co 3 miesiace nowa umowa i mieli mi zadzwonic,ze mam isc do biura podpisac umowe bo wszysko odbywalo sie w trakcie L4,a ze nie dostane umowy dowiedzialam sie sama po kilku dniach jak ni dzwonili... a kierownik zapewnial,ze nie mam co sie martwic,zdrowie wazniejsze,ze swiat sie nie zawali jak pojde na L4... jednak widac nie ma co wierzyc zbytnio... No wlasnie...inaczej jak sie pracuje,inaczej jak sie siedzi w domu... Szukam caly czas pracy. Chcialabym isccodzinnie do pracy, wrocic,cieszyc sie TZ...przynajmniej czlowiek mialby zajecie, mniej czasu na myslenie... Mania kosmetyczna mnie ratuje,bo siedze na necie, czytam co lubie, tu na forum jestem i jakos daje w miare rade,ale widac gorsze chwile tez sa. Moze uda mi sie kupic aparat w najblizszym czasie i znow zajme zdjeciami.... Chyba po tym poronieniu jestem tak rozbita, ciezko mi sie ogarnac,zorganizowac...
|
|
#742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zeberko, widok który mamy rekompensuje mu chyba mniejszy metraż i IV piętro bez windy ![]() Cytat:
ja też... jak kupię krewetki na promocji, to mogę zapomnieć o mrożeniu kotletów ![]() jesteście. Fakt! nie... Takie życie... też tak mam mimo, że (jeszcze) mam pracę.... Cytat:
tylko ja z Ikei. Ostatnio jestem fanką pierniczkowych (na zmianę z waniliwymi)Mnie wkurza to. Jak to usunąć? (bo też wczoraj dostałam). Dobija mnie takie miano... |
|||||
|
|
|
#743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hehe to nie stres tylko adrenalinka ale się dzieje na tym naszym wątku, ja aż nie mogę się doczekać tych waszych porodówalbo urodziłam ![]() Cytat:
no właśnie z tego ta ksywa Syn mojej siostry wydawał się bardzo chudy miał 51 cm i 3030 g a u nas mały ma też 51 cm i 2440g ( skóra i kości same )
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka! - To Szczypiorak kochanego na cycusiu przytłuczysz!
|
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() natalia cudowny ten Twój synuś Ja zaczekam jeszcze do stycznia
|
|
#746 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja zjednej strony jestem przeszczęśliwa patrząc na szczypiorka mojego, z drugiej mieć go w sobie też było fantastycznie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak oni mogę cię w pracy rozpraszać Cytat:
o kolejna sesja bedzie, czekamy na zdjęcia fajnie, że SR bedziesz miała bez płatną już nabiera ciałka, wczoraj przybrał aż 70 g
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
pani - ciekawe to mieszkanko- nie dziwię się, że wzdychasz z sentymentem
black sekret- po stracie takie emocje jakie Cię dopadły bardzo się nasilają i to zupełnie normalne, że tak się dzieje, a w jakiej branży chciałabyś znaleźć pracę? ja zawsze zachęcam do aktywności zawodowej, sama po stracie chciałam jak najszybciej wrócić do pracy, jeżeli nie masz takiej możliwości postaw na rozwój hobby |
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co się dzieje z Darią???? Sheh jak się czujesz? Ania ania23 niezłego klopsa urodziła znajoma.Jak dla mnie też spokojnie możesz iść w czarnej, tym bardziej że to już taka pora roku, że wygląda to ok i wcale nie razi Lucy1111szpilek nie było, ale pani mi użyczyła kilka swoich ![]() Cookie24 ojj, forma spada ![]() black secret ojj nie, to chyba normalne prawda jest taka, że im ma się więcej czasu tym więcej go na wszystko brakuje, ucieka jakoś między palcami. I więcej się myśli... I jeszcze czekasz na tż aż wróci z pracy i macie potem inne potrzeby ![]() Ja też
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- a taka mała moja uwaga, nie wiem czy zauważyłyście ale te nasze dzoeci forumowe lubią się w sobotę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- jakoś, żadna nie ustawia się w kolejce po mnie do porodu, ciekawe czemu ![]() inutil kiedy bedziesz miała zdjęcia ?? czekam z niecierpliwością
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

jak tam brzuch? rośnie?
Nie moge spokojnie pisac hehehe
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

gdyby nie nasze poganianie to 5 raz w tygodniu myłaby okna zamiast torbę do szpitala pakować

Nie wiem czy sobie wkrecam po ostatnich przejsciach czy dlatego,ze on tyle pracuje,ale brakuje mi go osttanio... wraca wieczorami do domu, je, kapie sie i jest padniety....a ja codzinnie czekam, czekam az wroci i tak naprawde codzinnie to samo...bo jeden dzien wolny w tygodniu to malu. Cale niedziele coprawda spedzamy razem,ale to wiadomo,wstanie sie,obiad trzeba ugotowac,po obiedzie len dopada...i szybko mija popoludnie,wieczor...

prawda jest taka, że im ma się więcej czasu tym więcej go na wszystko brakuje, ucieka jakoś między palcami. I więcej się myśli... I jeszcze czekasz na tż aż wróci z pracy i macie potem inne potrzeby