|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
No my zjedlismy zupke
![]() Na zdjeciu dla zaiteresowanych tak wyglada ten moj barszczyk ![]() Maz obiecal z pracy napisac do mnie maila z przepisem na zakwas bo do poludnia nie mielismy mozliwosci pogadania Cytat:
Kazde dziecko tyje w roznym tempie![]() Np mojego brata synek ktory jest o rok starszy od Filipa wazy 12kg ale jest blyskawica i biega nie chodzi, a moj powolny synek ma 2,5 roku i ma wilczy apetyt a wazy juz 16 kg. Takze roznie to jest. A powiedz do jakich wozkow (tzn stelazy) pasuje Twoj fotelik? I czy jest w wersj 0-18 kg? Bo musimy kupic tez fotelik dla dzidzi w brzuszku i chcialam zeby juz mialo do 18 kg zeby Filip mogl w swoim pojezdzic jeszcze ![]() Cytat:
Wszystko ladnie, pieknie ale w rzeczywistosci skad wziac czas na te pieluszki wielorazowe kiedy tego czasu baaardzo malo po narodzinach dzidzi Fakt kiedys nasze mamy mialy tylko wielorazowe pieluszki ale inne czasy byly.aaaaga zdolniacha z Ciebie Ladny komplecik.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-23 o 14:12 |
||
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
otulacze pul : "(tkanina poliestrowa z laminatem poliuretanowym) Jej główną zaletą jest utrzymywanie wilgoci wewnątrz pieluchy, dzięki czemu ubranka dziecka nie są zmoczone. Laminat przepuszcza parę wodną, ale nie pozwala na przepuszczanie cząsteczek wody, dzięki czemu skóra dziecka oddycha i nie odparza się."
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zewnętrzna warstwa pieluchy jest zrobiona ze specjalnego materiału nieprzepuszczającego wilgoci a jednocześnie pozwalająca skórze oddychać, wewnętrzna z mięciutkiego polarku nieprzepuszczającego wilgoć na zewnątrz, wkłady natomiast w 40% z bawełny i 60% z mikrofibry. cały opis tu KLIK ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i muszę sobie odgrzac mojego żuru
|
|
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzięki za rady
aaagga- podziwiam ...ja nawet żeby spodnie skrócić , muszę iść do krawcowej ...
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze mam synka jednak Bo choroby ukladu rozrodczego.. czuje ze gdybym miala corke (choc licze jednak ze bedzie) to od chwili teog usg do wizyt u jej ginekologa myslalbym ze przekazalam jej cos takiego ....i jeszcze zapalenie ukladu moczowego od pieluch ... moich znajomych corka wyladowala przez to w szpitaliku ... dobra ... juz przestaje .. fuj czarnowidztwo fuj
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odnosnie tych pieluszek wielorazowego uzytku.
Nie bedzie wam sie chcialo "bawic" w nie, uwierzcie mi... to jest dodatkowy stracony czas, dodatkowe pranie i wcale nie jest tansze w uzytkowaniu: bo trzeba przeciez doliczyc wode i prad...a noworodek strzela z poczatku bardzo duzo kupek, czesto przed i po karmieniu co 3-godzinnym. Nie bez powodu wymyslono pampersy. Bedziecie musialy taki wklad zmyc z nieczystosci, zamoczyc, przydaloby sie wygotowac, bo z kupki raczej w 60 stopniach nie dopierze sie... jak dla mnie to bajer i utrudnienie sobie i tak trudnego po porodzie czasu. no chyba ze bedziecie mialy duzo osob do pomocy przy dziecku, ale wyobrazcie sobie ze jestescie same z bobasem i tu co chwile karmienie tu niewyspanie, tu trzeba cos ugotowac i zjesc, mozna sie wykonaczyc.. ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- no Ty mi smaka zrobilas wczoraj ![]() Cytat:
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, niestety nie nadrobię Was po tygodniu. Strasznie miałam zabiegany ten tydzień, szkoła, mama-pakowanie, w międzyczasie byłam u siebie, a teraz znowu w Kielcach. Pomagam mamie w przeprowadzce, a potem będzie chwilę u mnie więc będę miałą mało czasu żeby tu zaglądać.
Sciskam Was serdecznie
|
#3881 | ||
|
Zadomowienie
|
To sie ciesze
, bo niesamowite są te zwierzątka..rozwazam, czy nie podmienic Puchatka na tę bande Safari![]() Cytat:
![]() ![]() ps.Karolca zakoloruj mnie prosze na niebiesko,bo widze,ze jeszcze wisze jako "nieokreslona" ![]() Cytat:
spacerowaja już po wizycie kontrolnej..wsio ok Serducho Robertowi bije jak dzwon. przy okazji USG szyjki dr.zobaczyl 5 paluszkow .Kolejna wizyta 22 grudnia, gdyz stwierdzil,ze musimy sie spotkac przed swietami koledy pospiewac![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka to super wiesci po wizycie
![]() Ja juz mam mega stresa, bo na 16 dzis mam wizyte
|
#3883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie Tż się zdeklarował że tez będzie przewijał de facto pampersy w domu będą napewno bo planuję zakładac na wyjścia także w razie czego zawsze można się przerzucic ze tak powiem zobaczymy ja to uparta jestem i jak sie sama nie przekonam to będzie mnie dręczyc że a może jednak by się udało na tetrze w razie czego napewno przyznam się do porażki ![]() Żur się podgrzewa a na drugi dzień zazwyczaj lepiej smakuje ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
za wizytę
||
|
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
oglądam tvn7 kuchenne rewolucje i pokazali mi wątróbkę
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a Wy znowu smaka robicie, a głodna w pracy siedzę
Mravka super, że z synkiem wszystko ok. Aguska musi być dobrze
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za kciuki.
Niestety na ten czas kiedy ide na wizyte, do malego przychodzi tesciowa. Dzis mnie zdenerwowala, bo jak nam pan lozko przywiozl i zeszlismy na dol to ta ciekawska pierwsza juz przez okno sie wychylala i krzyczala jak nienormalna (bo tescie mieszkaja klatke obok i przez okno jestem zawsze podgladana) i za chwile juz ja mialam obok siebie bo wytrzymac nie mogla i ubrala sie i zeszla do nas zobaczyc lozko i juz swoje komentarze musiala wypowiadac. Jak ona mi gra na nerwach. Ciekawska, niepohamowana baba ktora nieproszona ciagle wchodzi nam w zycie ech.... ![]() Cytat:
Sprobowac zawsze mozna oczywiscie, zycze wytrwalosci a moze sie uda
|
|
#3888 |
|
Rozeznanie
|
aaaga ale z Ciebie zdolniacha
![]() mała aguśka kciuki za wizyte ja dzis po maratonie sprzątania a raczej prasowania a teraz odpoczywam a co do pieluch to ja napewno bede kupowała jednorazowe aguśka ma racje kto by tyle prał a jeszcze z kupką to trzeba odrazu wyprać. Strata czasu. najlepsze sa pieluchy dada z biedronki to samo co pampersy a tańsze
|
#3889 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pytaj mnie o co chodzilo dokladnei wiem tylko ze mama od lekarza uslyszala ze jest zla mama bo dziecku zaserwowala pieluszki nieoddychajace i przez to dziecko ma chore Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-11-23 o 14:55 |
|
|
|
|
#3891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aguska masz tesciowa taka jak ja, tylko cierpliwosc moze nas uratowac ![]() Kciuki za wizyte Aguska, kochana
|
|
#3892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1940361035 |
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem za wielorazowymi pieluchami - wygodnicka jestem i bede korzystac z pampkow
Ja wlasnie gotuje rosolek, a jutro bedzie pomidorowka z tego i buraczkowa Karolci
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3895 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dziecko zużywa ponad tonę jednorazowych pieluch,które się praktycznie nie rozkładają. Nasze mamy nie miały pampersów,ale też nie miały pralek automatycznych.Nie miały żywności w słoiczkach,ubrań do karmienia,bardzo wielu rzeczy. Te pieluszki łatwo wyprać,szybko schną,są przewiewne,nie wywołują odparzeń,wychodzi się na nich taniej niż na jednorazowych.
|
|
#3896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kupowałam we Wrocławiu w sklepie Askot. Mam kolor grafitowo limonkowy. W rzeczywistości dużo ładniejszy niż na stronie producenta
![]() Cytat:
Pięknie!Cytat:
Cytat:
A co do kupek, to podkłada się w te pieluszki specjalną bibułkę, którą wyrzuca się razem z kupką, a resztę pieluszki się pierze. |
|||
|
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mozna by wymieniac bez konca! Kiedys kobiety nie wychodzily z kuchni, lazienki. A juz kobiety , ktore po macierzynskim wracaja do pracy tak jak Aguska to juz wogole sajgon! Oczywiscie ze dziewczyny, ktore maja ochote i ambicje wyprobowac to jak najbardziej! Kazdy musi przekonac sie na wlasnej skorze
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój małżonek niedawno zakupił maszynę do szycia aby łatwiej i szybciej naprawiać ubrania robocze. Kto wie, może kiedyś będziemy produkować ciuchy dla siebie
|
|
#3899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)Aguska Trzymam kciuki za Twoja wizyte!! wlasnie sobie wcinam Lu Go! i przyznam,ze ugotowalam fasolke po bretonsku...a ze mam katar do doprawialam ją na oko,bo nie bardzo smak czuje ...wyszla ostra ![]() wiec chyba to bedzie zupa dla T..a ja upichce cos bardziej lightowego dla mojej watroby
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie probowalam nigdy uzywac wielorazowych pieluszek, wiec wiecej sie nie wypowiadam, mnie zniecheca fakt, ze trzeba bawic sie w ich pranie, a ja wole zmienic i wyrzucic.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

.Mamy Romera Duo Plus, 9-18 kg, ale będzie przechodni wiadomo to też go wykorzystamy na maksa.A właściwie ile się ma lat jak się ma 18 kg?

=> 55

za wizytę