![]() |
#721 |
Konto usunięte
|
Dot.: Żony 2011 :)
dorka24
My tez chcielismy wynajmowac ale tez koszty . Mąż pracuje a ja nie . Ile płacicie za wynajem . ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- a kupujecie cos swoim tesciom na mikołaja ? :P hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
tak. ona ma 3 pokoje, a my kupiliśmy pokój z kuchnią - pokój ma balkon i jeszcze dodatkowo okno - spokojnie by szło zrobić 2 mniejsze pokoje. tam gdzie jest samo okno pokój jest dłuższy ale nie za szeroki, za to tam gdzie balkon jest to pokój jest krótszy ale szerszy. między oknem a balkonem jest nawet taki mały murek gdzie spokojnie by szło pociągnąć do do końca obok drzwi, a drzwi do tego z oknem by były z przedpokoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wynajmujemy kawalerkę za 540 + woda, gaz, prąd. Siedzimy na tym mieszkaniu już ponad 3 lata, bo może nie jest jakieś super, ale właściciel nie podnosi nam opłaty tylko tyle co spóldzielnia, więc trzymamy sie go rękami i nogami, bo w tym momencie spokojnie za stówke wiecej chodzą takie mieszkania. Ale starcza nam na wszystko, bo mamy tylko do opłacenia mieszkanie. Szkoły skończone, więc żadnych innych stałych wydatków. Choć przyznam że powoli robi się dla nas za ciasne, nie chodzi o przestrzeń ale o miejsce na chowanie tych wszystkich naszych "klamotów" ![]() A jakby tego było mało dzisiaj jeszcze pozbywamy się jednej starej jak świat kanapy, która stoi tylko i zagraca pokój, ale i była schowkiem na niektóre rzeczy... i gdzie je dzisiaj wcisnę ![]() A na mikołaja nigdy nie kupowałam nic rodzicom, w sumie nikomu poza mężem ale to były raczej jakieś drobnostki albo słodycze (bo je uwielbia) także teściom też nie mam zamiaru. Za to oni pewnie jak co roku zrobią paczkę ze słodyczami jak dla małych dzieci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Konto usunięte
|
dorka 24
no własnie o to mi chodzi z ta paczka dla nas tez tescie beda robic , nie chce zeby nam głupio nie było , hehe i sama nie wiem . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Uważam że prezenty mikołajkowe daje się dzieciom więc nie czuję się zobowiązana ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
eee nic nie kupuję teściom ani rodzicom na mikołaja. od moich pewnie dostaniemy po czekoladzie a od teściowej znając życie nic. dzieciakom słodycze będziemy kupować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Nigdy w życiu nic od nich nie dostałam więc niech się walą
![]()
![]() |
#730 |
Konto usunięte
|
własnie pytam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to ja widzę, że tylko u nas się kupuje prezenty ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a my wydrukowaliśmy jedno zdjęcie z naszej sesji w formacie 30x45 i chcemy je oprawić w ramkę albo antyramę i dać rodzicom na pamiątkę do powieszenia na ścianę. O albumach takich małych też myśleliśmy, chociaż dostali od nas płytki ze zdjęciami i film z wesela, więc nie wiem czy to nie starczy już. Kalendarz też fajna sprawa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas też dostali płyty, ale jednak co zdjęcia to zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
My na święta mamy w planach dać dla teściowej i moich rodziców albumy ze zdjęciami ślubnymi jak większość z Was jak widzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Święta to święta a mikołaj to inna bajka ![]()
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Na mikołaja to kupujemy sobie z Tż jakieś drobiazgi, natomiast pod choinkę no to wszyscy dostają, ja przeważnie najwięcej bo coś od mamy, siostry, od męża, oczywiście oni też ode mnie dostają.
Storczyki podlewam także w okresie spoczynku, tylko że ja podlewam ogólnie kwiatki jak sobie przypomnę ale na razie jeszcze żyją ![]()
![]() |
#737 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć,
Pisałyście o świętach.My mamy parę kroków piechotką, więc najpierw pewnie będziemy u teściów potem do rodziców ![]() Cytat:
![]() Zamieszkałam u Tżta ok.rok przed ślubem i przyzwyczajaliśmy ich do niewtrącania się. Sami sobie gotujemy (chyba, że teściowa zrobi pierogi, albo coś innego dobrego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2011-11-23 o 19:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tez zaszywam sie w pokoju , najchetniej to bym wogole ich nie chchiala widziec :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam z teściową, ale dom jest już Tż, teściowa ma prawie 80 lat i poza problemami będąceymi wynikiem jej wieku (kłopoty z pamięcia itp) to nie wtrąca się nam w nic. Ja gotuję, sprzątam itp, ona ma ogródek, chodzi na specery z pieskiem, gorzej w zimie bo nie mam jako tako zajęcia i troszkę się na pewno nudzi.
![]() |
#741 |
BAN stały
|
U mnie to za bardzo niemożliwe na szczęście, żeby mieszkać z teściami albo z moimi rodzicami, chociaż wszyscy są bardzo mili. Ale mieszkają w małym miasteczku, w którym nie ma sensu mieszkać, bo nie ma tam żadnym perspektyw. Oboje wyprowadziliśmy się z domów rodzinnych wyjeżdżając na studia, więc nawet nie przyszedł nam do głowy powrót.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Witam kolezanki, te stare i te nowe ![]() Co do storczyka, to tez mam pytanie: mam swojego jakiegos pol roku, albo i dluzej, i po przekwitnieciu zaczely mu wyrastac nowe liscie w polowie lodyzek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czesc w ogole ![]() siedze w pracy zakatarzona, z bolaca glowa i nie marze o niczym innym niz klapnać na wyrko. a jutro mamy wytjazd integracyjny z pracy nad morze... eh jha to mam pecha,, bede im tam smarkac :P tak piszecie o tych storczykach.. my pierwszego ukatrupilismy. ale za to drugi ...tfu tfu pieknie sie chowa. i zakwitl dokladnie na nasz slub w czerwcu. i kwitl tymi samymi kwiatkami do listopada. dopioero z tydzien - dwa tyg temu ucielam mu lodyzke bo juz uschla wiec na pewno nic z niej nie wyrosnie ![]() ale ne wiedzialam ze storczyki tak dluuuugo kwitna tymi samymi kwiatkami! przeciez to prawie pol roku bylo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie szczęściaro to Ci się storczyk rozmnaża ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dużo zdrówka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
dziewczyny wy narzekacie, ze nie macie pracy, a ja narzekam, bo nie wiem w co ręce wlozyc
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I miasto i mniejsza miejscowosc ma swoje wady i zalety. Jak wszystko zreszta ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
My też planujemy albumy ze zdjeciami dla rodziców jako prezent na gwiazdkę
![]() ![]() A co do storczyków to ja się zbieram, żeby swojego przesadzić. Narazie kupiłam doniczkę, więc postęp jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ma uch chyba z 10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.