![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Naturalna Pielegnacja Wymagajacej Cery
Shea z ecospa nie próbowałam, ale czytałam, że podobne w jakości do Limariowego. Mus super - tłuścioch troszkę, ale pięknie pachnie i na zimę jak znalazł. Dodałam do niego Dry Flo od Limarii, żeby się lepiej wchłaniał. Całkiem przyjemna forma pielęgnacji - lepszy niż niejeden kupny balsam do ciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Madziorka - na to ci nikt nie odpowie niestety - jednych zapycha innych nie. Trzeba przetestować. Mnie nie zapycha na szczęście, bo naprawdę - szczególnie teraz kiedy robi się zimno - ja jestem od shea uzależniona, glancuję nim wszystko co mogę - łapki, buzię, nawet ma swój osobny, mały gustowny pojemniczek, który jest zawsze ze mną i służy za balsam do ust. Co najważniejsze - shea limarii w przeciweństwie do jaworkowego się wchłania bardzo dobrze, wiec paszcza się nie świeci jak psu.... Trzeba tylko odczekać 10 - 15 min.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
dzięki Justa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Pragne doniesc, ze dostaam probki puderkow Rhea! Od jutra zaczynam testowac kolory! A teraz przymierzam sie do malych zakupow olejow
![]() Zamierzam kupic: olej arganowy olej jojoba ![]() Zastanawiam sie nad makadamia jeszcze, ale boje sie zapychania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Yvvonka - obejrzyj sobie filmiki na www.bareminerals.com Ja dziś obejrzałam wszystkie - zastosowałam w praktyce i makijaż .....BOMBA!! Przebarwienia poprawiłam podkładem wymieszanym z kapką kremu. Makijaż filmowy a jednocześnie jakby go nie było. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej zachwycona minerałami
![]() Madziorka - jak olej arganowy? Warto kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie u Maliki próbeczki, bardzo jestem tych cudów ciekawa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
a jaki jest koszt próbek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
dziękuje Kate30 za odpowiedź,
kurcze kolejny mush have na mojej liście ![]() jak nie wplacą szybko stypendium na moje konto to zacznę jeść robaczki na obiad, by nie umrzeć z głodu ![]() --------------------------------- Ceny: 3zł za sztuke, koszt wysyłki: 2,5zł http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141601416 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
koszt jednej próbki to 3 zł u Maliki. Podobnie na http://kosmetykidlaciebie.pl/sklep/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Po latach tonikowania się, kremowania, maseczkowania stwierdzam, że nie natrafiłam na żaden produkt, który w widoczny sposób pomógł mojej skórze. Znudziło mi się mazianie twarzy zbędną chemią. Wytrwale czytam informacje Wizażanek o składnikach, naturalnych olejkach do twarzy i własnoręcznie robionych kremach i pomału dojrzewam do własnych eksperymentów
![]() Po co kupować toniki jak można zrobić własny cytrynowy, pellingi zastapić fusami kawy. Ostatnio wymazałam twarz śmietaną i się zszokowałam, bo cera była tak miękka jak po żadnej maseczce. Zajrzyjcie na stronę http://www.lavera.com.pl/ - są tam kosmetyki z pięknymi składami. Jak używałyście czegoś z tej firmy to podzielcie się wrażeniami.
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
no już zamówiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
No to pierwsze testy za mna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * juz wiem ze idealnym odcieniem jest dla mnie natural medium - light jest zbyt jasny * podklad nakladalam pedzlem sephory - tym srednim - pare machniec i makijaz gotowy! * z korektorem bylo mi ciezej, bo nie mialam przy sobie pedzelka Sephory do korektora, porbowalam palcem ale za duzo mi sie zbieralo. Sprobowalam patyczkiem do oczu - wtedy wyszlo idealnie. Najlepszy odcien dla mnie to ten najjasniejszy - light, medium jest zbyt ciemny. * nie moglam sie powstrzymac bo nie przetestowac pudru brazujacego - mam najasniejszy odcien bez drobinek - cudo! Ziemie Sloneczna (ktora notabene lubi podpychac) bije na glowe! Naturalny efekt lekkiego musniecia sloncem ![]() * do przetestowania zostal mi transparentny puder matujacy ![]() Summa summarum - zamawiam pelnowymiarowe opakowanka, bo efekt jest naprawde baaaaaaaaaaardzo naturalny a krycie super! I faktycznie - nie czuc go wcale na buzi!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam ochote zamówić próbki 2 podkładów, 2 pudrów i puder brązujący, skoro tak go zachwalasz ![]() Brązujący, który masz to nr 2, Sheer Tan? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pamiętajcie tylko, że minerały mają JEDEN OGROMNY MINUS:
UZALEŻNIAJĄ! ![]() Serio uważam, że powinno to być napiane na opakowaniu
![]() ![]() Jota - lavera to bardzo dobra firma - miałam krem przywracający równowagę z nagietka - bardzo dobry produkt, choć przeznaczony dla cery mieszanej a ja mam suchą - więc nie nawilżał tak jakbym chciała, ale poza tym bardzo przyzwoity. I zapach....kosmetyki lavery mają zapach gumy balonowej z kaczorem donaldem (pamiętacie, była kiedyś taka guma do żucia) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Parę dni temu zamówiłam próbki podkładu natural light i natural medium, pudru translucent veil i brązującego sheer tan, korektora zielonego oraz skusiłam się też na cienie do powiek mauve tinsel i taupe ![]() teraz czekam niecierpliwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
O, kurcze! Mam nadzieje, ze tez sie Wam spodobaja
![]() No i super naturalny efekt. Wszystkie obietnice producenta sa spelnione. Jak ja kiedys moglam uzywac Dermabledow i Double Wearow... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
bardzo, ale nie mam pieniędzy
![]() Ja sobie wczorajz robiłam tego gluta. Szczerze to takie srednie dla mnie, bleh okropne uczucie kiedy musiałam z tym siedzieć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
A ja sobie zaplanowalam dzis noc z olejem z dzikiej rozy zmieszanym z kwasem hialuronowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ida sobie zrobić maseczkę aspirynową z jogurcikiem ![]() Yvvanka - mam do ciebie OT pytanie filtrowe...myślę, nad jakimś filtrem i zupełnie nie wiem na co się zdecydować...próbowałaś jakiś innych filtórw oprócz SVR? Możesz coś polecić? Ja zielona w filtrach jak liść sałaty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
a ja godzine temu zmyłam maseczkę aspirynową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.