|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7
w życiu nie uwierzę, że plemniki mogą żyć na ubraniu 70 godzin. Bzdura!
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
|
#4683 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki
to znowu ja zrobilam test... ale tak jak sie spodziewalam jedna kreseczka no ale to za wczesnie.... za 3 dni mam dostac @ a tu rano patrze a to sluz zabarwiony a pozniej juz taki brazowy teraz latam co chwilke sprawdzic czy jędza jednak nie przyszla ale narazie cisza. brzuszek nadal pobolewa, caly czas tak samo. hm doszly mi mdlosci ale wieczorem... przed wczoraj nawet wymiotowalam zobaczymy czy sie ccos z tego rozkreci czy nie...
|
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Napiszę krótko i treściwie. Mam problem, kochaliśmy się z chłopakiem, w pozycji takiej, że ja byłam na górze on na dole, niestety, po tym jak skończył, sperma prawdopodobnie wylała się z prezerwatywy, byłam tam bardzo mokra, dostała się w okolicy pochwy, (uda, między nogami, ale raczej nie do środka, po kilku ruchach skończyliśmy i dopiero to zauważyłam.) Jestem kilka dni przed okresem (Dzisiaj - 21.11), cykl średnio trwa 30dni, a ostatnio miałam go 26.10 . Czy jest duże prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Czy powinnam wybrać się jutro do ginekologa po tabletke "po?" Poradźcie, bo już wariuje
|
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
To na pewno była sperma? A nie Twój śluz? Bo jak kobieta jest podniecona to się robi tam "mokra".
Hmmm... prezerwatywa jest dosyć "obcisła" więc jakoś nie widzę tego, że coś mogło się wylać samoistnie z niej, chyba że się zsunęła czy coś. Ale nawet jeśli to była sperma, a jak mówisz nie dostała się do środka to raczej nie ma co panikować.
|
#4686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Mokrość zależy od poziomy podniecenia itd.
Mi również nie raz coś tam pociekło/wyciekło jak byłam max podniecona. No ale jak myślicie że to nie był tylko śluz a także sperma to nie będę polemizować. Jeśli uważasz że nic się nie dostało do środka to nie ma problemu, nie zamartwiaj się. Ale jeśli faktycznie nie jesteś tego pewna i bardzo się martwisz, to udaj się do ginekologa.
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysl raczej ze to wszystko bylo Twoje
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Pisze z prośbą o poradę ![]() A więc tak w tamtym miesiącu uprawiałam z chłopakiem Petting (gdy miałam okres) i gdy dotykałam jego przyrodzenia na palcu zostało mi coś galaretowatego szybko to wytarłam o chusteczkę i dalej kontynuowaliśmy po czym poszłam do łazienki zmienić tampon, ale wcześniej zapomniałam umyć ręce. I teraz mnie nachodzi takie pytanie czy mogło coś jednak na tym palcu zostać i podczas wkładania tamponu mogło przedostać się do pochwy??;/ W tym miesiącu miałam okres, wystąpił we właściwym terminie, ale był dosyć skąpy i trwał 3-4 dni gdy zazwyczaj trwa 5-6. Zrobiłam test ciążowy wyszedł negatywny. Niepokoi mnie jednak ta miesiączka bo z tego co czytałam to u niektórych kobiet okres w czasie ciąży może występować w skąpej postaci;/ czy może był to efekt stresu?? Wiem, że to głupie pytania ale im więcej czytam na ten temat tym więcej schizuję i nie wiem co o tym myśleć:/ Bardzo proszę o poradę ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#4690 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dzewczyny, koniecznie potrzebuję waszej pomocy
Biorę tabletki od czerwca, więc mój organizm jest przyzwyczajony, w piątek zrobiłam przerwę na 7 dni i DZI
|
|
|
|
#4691 |
|
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny, potrzebuję waszej pomocy!
Biorę tabetki anty, i w piątek zaczęłam 7 dniową przerwę, a w zeszłą niedziele kochalismy się z chłopakiem, dzis powinnam dostać okres i go nie ma- pewnie mysliciee ze to żaden problem, tyle, że odczuwam ból sutków i mam zatrzymaną wodę w oraniźmie... I niestety, nigdy nie miałam takich objawów miesiączki. Dziś zrobiłam dwa testy i były negatywne. Czy myslicie że powinnam sie obawiać ciąży? Czy test był zrobiony zbyt wczesnie? Bardzo sie denerwuję, pomocy, jak człowiek zdenerwowany to nie mysli racjonalnie, więc nie szykanujcie mnie za te pytania Edytowane przez zjedz_dropsa Czas edycji: 2011-11-21 o 22:41 |
|
|
|
#4692 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do przerwy- to dopiero 4 dzień. Poczekaj- przyjdzie krwawienie.
|
|
#4693 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki keira2008
Uspokoiłaś mnie trochę bo naprawdę im więcej czytałam na ten temat tym bardziej mnie to niepokoiło i już powoli zaczynałam schizować :/ |
|
|
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie od takich schiz doszukujemy się u siebie ciąży i jej objawów
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki może wy mi powiecie co jest ze mną nie tak ....
Okres mi się skończył 10 listopada, 11.11 i 12.11 doszło do zbliżenia, a od 15.11 dziwne rzeczy się ze mną dzieją. Przede wszystkim cały czas bolą mnie piersi , wydają się większe i jakby żyłki na nich były bardziej widoczne, brzuch i podbrzusze mam napuchnięte, przez kilka ostatnich dni miałam takie uczucie jakby było mi "mokro" oraz dziwny posmak w ustach.... Czy to możliwe że mogę być w ciąży?? Nie wierze...ale nie miałam nigdy takich objawów, więc coś musi być nie tak... Może któraś z was też tak miała?? Nie są to obawy owulacji bo nigdy tak nie miałam
Edytowane przez gos88 Czas edycji: 2011-11-23 o 15:19 |
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
Użyliście jakiejś formy antykoncepcji ?
|
|
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
Nie stosowaliśmy żadnej formy antykoncepcji.
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
gos88, ciąża w tym przypadku jest mało prawdopodobna, mimo tego jest taka możliwość. Odczekaj parę dni i zrób test dla pewności
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Też tak myślę, ale... te objawy dają mi do myślenia bo nigdy tak się nie czułam..a od kilku miesięcy cykl mam bardzo nieregularny, @ przychodzi jak chce ...
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Do ginekologa marsz!
bo takie objawy i nieregularne miesiączki, bez przyczyny rzadko występują. Lekarz Ci na pewno pomoże i rozwieje wątpliwości ciąży.
|
#4702 |
|
ma zielone pojęcie
|
Seks + brak antykoncepcji = szansa na ciążę.
Zrób test po 14 dniach od seksu. I następnym razem użyjcie zabezpieczenia, wtedy zmniejszycie szansę na ciążę.
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Głupia sprawa. W sobotę skończyłam 1opakowanie tabletek antykoncepcyjnych, które brałam głównie na trądzik. No ale ginekolog powiedziała że chronią przed ciążą jak każde inne- a są to syndi35. No i teraz mam przerwę i nie mam okresu. W poniedziałek i wczoraj bolał mnie brzuch jak na okres- wczoraj był nawet taki śluz brązowy więc myślałam że to już. No ale dziś już nic się nie dzieje. Martwię się bo dość często kochałam się z tztem bez dodatkowego zabezpieczenia a raz nawet skończył we mnie. Tabletki brałan raczej regularnie- tylko przez pierwsze 3dni: 1 wzięłam o 14, 2 o 17 . A 3 o 20 a potem już wszystkie o 20. Ten stosunek do końca był gdzieś tak ok 15dnia brania tabletek. Boję się! Jak myślicie jest czego?
|
#4704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli tabletki przyjmowałaś prawidłowo, nie zażywałaś czegoś co może zmniejszyc ich skuteczność, nie miałaś biegunki i wymiotów to byłaś zabezpieczona przez cały czas. Odczekaj jeszcze trochę a okres na pewno się pojawi lada dzień
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
justi699, brałaś tabletki dobrze, żadnej nie pominęłaś, a kilkugodzinne zmiany nie wpływają na zachowanie antykoncepcji. Nawet jeśli partner w Tobie skończył nie powinnaś mieć obaw
Jak na 10 opakowanie taka sytuacja nie powinna się zdarzyć, poczekaj kilka dni, jeśli okres, bądź dłuższe plamienie (przypominające miesiączkę) nie przyjdzie zgłoś się do ginekologa. W ciąży być nie powinnaś, dla pewności zrób test ps. biorąc tabletki nie trzeba stosować żadnych dodatkowych metod anty. Ich skuteczność wynosi 99,8%, te 2 setne spowodowane są nieprawidłowym przyjmowaniem ich.
|
#4706 |
|
Raczkowanie
|
Chatul test zrobię na pewno
Jakbym była w ciąży to nic by się nie stało, więc kwestia zabezpieczenia nie jest konieczna w naszym przypadku ![]() Frutti wiem, że te objawy nie są normalne, bo nigdy takich nie było ale przed pójściem do lekarza wolałam zapytać może ktoś już tak miał Ale testu nie zaszkodzi wykonać ...dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Od pewnego czasu staramy się z tż o dziecko. W tym cyklu dość intensywnie
Mam nieregularne cykle, zazwyczaj 28-35 dni. Okres miałam w październiku a dokładniej 17.10, od tamtej pory intensywne staranka. 14.11 wyszedł pozytywny test z moczu z tym że ta druga kreska była mniej widoczna, tego samego dnia byłam u ginekolog która podczas usg powiedziała że śluzówka jest gruba czyli dobrze przygotowana na na przyjęcie ew. zarodka. kazała zrobić test beta hcg i zrobiłam 16.11 i wynosił tylko 3,50 mUI/ml. W tabelce pod wynikiem było napisane <=1 dla kobiet nie będących w ciąży więc się ucieszyłam a jednocześnie zmartwiłam niską betą. Chciałam powtórzyć badanie w sobotę ale przyszła miesiączka...I teraz kompletnie nie wiem o co chodzi. Wczoraj test z moczu nadal pokazywał bladą kreskę, dodam ze od połowy cyklu aż do dziś temperatura utrzymuje się na poziomie 37 kresek gdzie teoretycznie podczas @ powinna spaść. Co o tym myślicie? Do lekarza idę za tydzień.
|
|
#4708 |
|
ma zielone pojęcie
|
martaaa509, podczas miesiączki temperatura spada. Jeśli nie spadła, to Twoje krwawienie nie jest raczej miesiączką
Najlepiej idź do ginekologa
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
no więc nie spadła...dziś już koniec okresu a temperatura nadal w okolicach 37 stopni...
|
|
#4710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3 dni po stosunku na jakiekolwiek objawy ciąży jest stanowczo za wcześnie 26 listopada zrób pierwszy test i powtórz w dniu spodziewanej @ dla pewności. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

to znowu ja
zrobilam test... ale tak jak sie spodziewalam jedna kreseczka
no ale to za wczesnie.... za 3 dni mam dostac @ a tu rano patrze a to sluz zabarwiony a pozniej juz taki brazowy
teraz latam co chwilke sprawdzic czy jędza jednak nie przyszla ale narazie cisza. brzuszek nadal pobolewa, caly czas tak samo. hm doszly mi mdlosci ale wieczorem... przed wczoraj nawet wymiotowalam
zobaczymy czy sie ccos z tego rozkreci czy nie...

pomysl raczej ze to wszystko bylo Twoje