|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
|
|
|
#4082 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Uff... dobrze, ze u Renaty wszystko ok
niech dziewczyna lezy i odpoczywaA ja mam kolejne pytanie: Jaki smoczek-uspokajaczek??? bo ja juz zwatpilam kiedys mialam ambitne plany, ze smoczka niet na poczatku chcialam kupic z NUKa, bo ponoc to dobra firma, ale czytalam recenzje na temat smoczkow na wizazu i wysokie notowania mial AVENT. Na pewno chce sylikonowy, ale jaki? anatomiczny czy okragly? hmm... pomozcie
|
#4083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Oczywiśie pkt 14sta dochodzę do gabinetu a tak... kolejkaq jak skur... no ale poczekaliśmy z 10 min i przybył. Czekałam z godzinę na wizytę- zacznę jeszcze wcześniej przychodzić, bo to jest niemożliwe ile ludzi się do niego pcha od wt-czw ma otwarte, a myślałam, że w śr, będzie luz a tu nie ![]() U dzidka wszycho ok, dużo nie przytył bo waży niecałe 1800/32 tydz mówił, że może być błąd w pomiarach 15% więc mam się nie przejmować, bo dobrze rośnie. Nie mam ciężkiej hipotrofii,i nie mam się przejmować tym, co jest napisane na necie. Znów to samo: leżeć na boku, wypoczywać. Jak powiedziałam o bólach w podbrzuszu i myślę, że to mogą być skurcze przepowiadające to mówił 'jeszcze za wcześnie'... a jak zobaczył szyjkę, to stwierdził, że faktycznie mam skurcze, bo szyjka się skróciła- ale jest szczelnie zamknięta Dał patyczek taki do pobrania GBS'u i mam se sama pobrać śluz No to chyba wszystko z relacji dzisiejszej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję i zazdraszczam ![]() Cytat:
) koleżankę wysyłali od 37 tyg bodajże na ktg ![]() Idę jeść
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
Agatek dobrze ze wszystko ok
![]() a Ty nie jesc tylko u Sandry zes byla ??? Agawoo lipa straszna.. wlasnie wiem bo skoro kasa na swieta to powinni przed wyplacic tak?? a skjad wiewdza kiedy ja urodze?? boze 20 a moze w styczniu?? masakra sepy... byleby nie dac a to przeciez ni8e ich kasa.. zobaczymy co bedzie. kupilismy auto hurra sliczne jest
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
Uska, Kamciurka mam prośbę jak by mnie jutro o 12 nie było to znaczy że stoje w korku, dlatego już dziś prosze o 10 min dodatkowych na wszelki wypdek
|
|
|
|
#4086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie autko? Agatek, super, że wszystko ok
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie apropos smoczkow to tez sie zastanawiam akurat
w piatek bede kupowac taki mi wpadł w oko... co myślicie? http://allegro.pl/avent-smoczek-orto...947783995.html |
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za miłe przywitanie
![]() Ano znajoma . Imię już mamy: Mateusz będzie ![]() Cytat:
Ja chciałam w Koperniku, ale podobno zamykają. No to nad Madurowiczem zaczęłam się zastanawiać, ale nie wiem czy wpuszczą męża na poród rodzinyny bez sr. No i właśnie się dowiedziałam że mój prowadzący jest z Rydygiera i mówi że tam można i jak on to ewentualnie widzi, zawsze dobrze ze swoim lekarzem, ale tego szpitala nie brałam pod uwagę bo dość daleko jest. Za to na 100% wpuszczą mi męża na poród. Mam straszny mętlik w głowie. A czemu ty wybrałaś madurowicza? |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym mam tam znajomą połozną (co prawda nie na porodówce a na wczesniakach ale zawsze) a czemu mieliby męża nie wpuscic? porody rodzinne są tam bezpłatne i znieczulenie tez |
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie szok- zobaczcie ile mamy juz postów
niedługo nowy wątek bedzie
|
|
|
|
#4092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam, a jestem w 32 tyg, więc też leż i bierz magnez i tyle. A to są skurcze przepowiadające więc nie obawiaj się, bo nie urodzisz za tydzień ani za dwa niektóre laski skurcze mają w 28 tyg, więc to normalne a ja jak waleń pospolity siedzimy w tym razem maleńka Niedługo Cię przegonię- zobaczysz! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo 13stego mała ma wizytę i będzie akurat w Toruniu... ![]() Cytat:
tak jak kasikzaki chyba, że masz foto kokoszki... ![]() Nie- bo może pęknąć. Nie ryzykowałabym. Te termometry są już wycofane z produkcji i są inne w sprzedaży- nie zagrażające życiu magda1804 ja mam smoczek aventu
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska jesli chodzi o zwykłe termometry to widziałam, ze są szklane bezrtęciowe....
Agatek byłas u Sandry? |
|
|
|
#4094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej nie mam potwierdzenie od dwóch lekarzy - jeden potwierdził 3 krotnie - poza tym chłopcu nie jest dobrze w różu i sukieneczkach a ja mam mnówstwo takich ubranek więc proszę nie przepowiadać![]() musi być córcia |
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam smoczek z aventu sylikonowy okragly, tylko ze na 0-3msc. I jeden z canpolu sylikonowy anatomiczny. Ten z canpolu wydaje mi sie duzo mniejszy od aventa. Zobaczymy co małej bardziej bedzie pasować
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u Sandy1992
Zdaje relacje :Sandra dziękuje bardzo za pozdrowienia od wszystkich Amelka ma się b.dobrze, urodziła się z wagą ponad 1200, ale spadła i nadal jest taka sama waga. Zastrzyki na płuca pomogły- a miała zaledwie 2-3 dni przed urodzeniem. Malutkiej nie dostała na klatę bo była podłączona od razu do respiratora- ale po 2 dniach ją odłączyli, bo sama potrafi oddychać ![]() Wypuszczą ją ze szpitala gdy osiągnie wagę 2 kg- czyli jeszcze z miesiąc. Sandy nie wypuszczą, bo nadal boryka się z nadciśnieniem i dają jej 3x dziennie tabletki- opuchlizna zeszła Rodzinka ją odwiedza, pokazywała mi malutką na telefonie, bo nie można widywać się z noworodkiem, jak nie jest się z rodziny Tylko rodzice i dziadkowie. Do małej może chodzić kiedy zechce, kilka razy dziennie idzie do niej, a tak to cały czas w szpitalu jest razem z nią ![]() Ma kompa i net, ale coś net nie chce działać- słaby zasięg Troszku jej się nudzi, ale daje radę Opieka w miarę, zależy jak tam położne mają humorek Dużo lepiej się czuje teraz, chodzi normalnie a rana się dobrze goi Pytała się o Waszą reakcję, że urodziła, ja jej poopowiadałam, to się śmieje, że wystraszyła dziewuchy, że wyprawkę zaczęły kompletować hihi, no ale lepiej dmuchać na zimne
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także ja nie wierzę dopóki nie zobaczę muszelki na zdjęciu usg a pomyłki baaaaaaardzo czesto się zdarzają
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakby urodziłą się dziewczynka to tragedii nie bedzie najwyzej jakis czas będzie chodziła w chłopiecych ubrankach gorzej jest w drugą stronę
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
Te termometry są takie drogie teraz, ze szok :/ Mozecie mi na allegro jakis nie za drogi polecic?
Super, ze u Sandry i u Amelki wszystko ok. Masakra juz ma malutka obok siebie ![]() Jejciu jak ja mam tak czekac na USG i na wizyte cały miesiac to zwariować można , bo zawsze sie boje, ze cos nie tak, albo po wyjsciu od lekarza zamartwiam sie, ze moze czegos nie dopatrzył. |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie...
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/canpol-termometr-e...929875035.html ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
ja tam nie chce porodu rodzinnego wiec akurat tym sie nie interesowałam... tz bedzie ze mną ale jak sie zacznie prawdziwa akcja to wyjdzie... oboje nie chcemy porodu rodzinnego... |
||
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i chyba taki kupię też. A co myslisz o tym ? Bo u tego sprzedawcy bede wiecej kupowała i zalezy mi zeby nie płacić za duzo za przesyłkę. http://allegro.pl/termometr-elektron...932991415.html Agatek o widzę, że Ty tez masz ten nad którym myślę
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-23 o 20:58 |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mysle ze to nie ma róznicy czy canpol czy babyono...
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm może i nie ma, nie wiem nawet :P
Dobra na dziś koniec kombinowania przed kompem, dobrej nocki Wam życzę i nie piszcie tu jak zwariowane Dobranoc
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a takim mi badali temperaturę w szpitalu tylko do niego trzeba jakieś wkłady mieć wymienne ![]() BOŻE DZIEWCZYNY!!!!! CZY TEN PAN: KLIK SE JAJA ROBI?!!!!! analfabetyzm wtórny chyba "SZCZOTECZKI DO ZEMBÓW I MASAŻU DZIOSEŁ 5,90ZŁ !"
|
|
#4110 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=agawoo;30686941]Hahahaha No barana może nie Trzymam kciuki za mieszkanie, a czym się różnią? [ /QUOTE] oby ![]() a mieszkania: obydwa ten sam metraż, też 2 miejsca w garażu, balkon i cena taka sama ale pierwsze mieszkanie jest brzydsze, ma brzydsze meble i łazienki, za to plusem jest, że ma prysznic ( my jesteśmy prysznicolubni ) i rozkładane kanapy ( jakby ktoś chciał do nas przyjechać to jest gdzie spać). Drugie mieszkanie jest lepiej urządzone, lepsze sprzęty w kuchni, ładniejsze meble,jest takie w stylu kolonialnym - po prostu śliczne w obydwóch mogę mieszkać z psem ale do tego drugiego musielibyśmy jakąs kanapę kupić a czynsz za mieszkanie + kaucja + pośrednik + wózek robi taką kwotę którą musimy wytrzasnąć w grudniu że ![]() Cytat:
Cytat:
Podgrzewacza nie kupuję, zawsze można podgrzać mleko w gorącej wodzie a i sterylizatora też nie będę wyparzać albo dam komuś pomysł na prezent ![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1920335442 dobra idę z psem bo potem tap madl ![]() Zuziaaaaa jak tam usg?????? ![]() ![]()
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

całuje was wszystkie! czesto podczytuje"

kiedys mialam ambitne plany, ze smoczka niet

no ale poczekaliśmy z 10 min i przybył. Czekałam z godzinę na wizytę- zacznę jeszcze wcześniej przychodzić, bo to jest niemożliwe ile ludzi się do niego pcha
od wt-czw ma otwarte, a myślałam, że w śr, będzie luz a tu nie
mówił, że może być błąd w pomiarach 15% więc mam się nie przejmować, bo dobrze rośnie. Nie mam ciężkiej hipotrofii,i nie mam się przejmować tym, co jest napisane na necie. Znów to samo: leżeć na boku, wypoczywać. Jak powiedziałam o bólach w podbrzuszu i myślę, że to mogą być skurcze przepowiadające to mówił 'jeszcze za wcześnie'... a jak zobaczył szyjkę, to stwierdził, że faktycznie mam skurcze, bo szyjka się skróciła- ale jest szczelnie zamknięta
gratuluję i zazdraszczam
) koleżankę wysyłali od 37 tyg bodajże na ktg 

hihi, no ale lepiej dmuchać na zimne