Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 19:47   #4081
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
UWAGA RENATA ODPISAŁA:

"hej, ale jesteście kochane! Nie odzywam się bo nie mam jak pisać, na leżąco cieżko (muszę lezec) a nie mam jeszcze stolika pod laptopa...wszystko w porządku u nas oprocz tego ze coraz cięzej ale to normalne całuje was wszystkie! czesto podczytuje"
Super, że u niej wszystko dobrze

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:47   #4082
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Uff... dobrze, ze u Renaty wszystko ok niech dziewczyna lezy i odpoczywa

A ja mam kolejne pytanie:

Jaki smoczek-uspokajaczek??? bo ja juz zwatpilam kiedys mialam ambitne plany, ze smoczka niet, ale teraz stwierdzilam, ze trzeba sobie zycie ulatwiac
na poczatku chcialam kupic z NUKa, bo ponoc to dobra firma, ale czytalam recenzje na temat smoczkow na wizazu i wysokie notowania mial AVENT.
Na pewno chce sylikonowy, ale jaki? anatomiczny czy okragly? hmm... pomozcie

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:02   #4083
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam

Oczywiśie pkt 14sta dochodzę do gabinetu a tak... kolejkaq jak skur... już 5 bab czeka, na gina, którego jeszcze nie było no ale poczekaliśmy z 10 min i przybył. Czekałam z godzinę na wizytę- zacznę jeszcze wcześniej przychodzić, bo to jest niemożliwe ile ludzi się do niego pcha od wt-czw ma otwarte, a myślałam, że w śr, będzie luz a tu nie next time przyjdę w czwartek

U dzidka wszycho ok, dużo nie przytył bo waży niecałe 1800/32 tydz mówił, że może być błąd w pomiarach 15% więc mam się nie przejmować, bo dobrze rośnie. Nie mam ciężkiej hipotrofii,i nie mam się przejmować tym, co jest napisane na necie. Znów to samo: leżeć na boku, wypoczywać. Jak powiedziałam o bólach w podbrzuszu i myślę, że to mogą być skurcze przepowiadające to mówił 'jeszcze za wcześnie'... a jak zobaczył szyjkę, to stwierdził, że faktycznie mam skurcze, bo szyjka się skróciła- ale jest szczelnie zamknięta Mam brać magnez 2x dziennie, żeby zahamować skurcze Dał patyczek taki do pobrania GBS'u i mam se sama pobrać śluz i dać do badania do szpitala- 35 zł takie badanie. I za 2 tyg mam przyjść z powrotem z badaniami krwi i moczu, jeśli skurcze się nasilą to niestety mogę trafić do szpitala- ale liczę, że nie

No to chyba wszystko z relacji dzisiejszej
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej mamuski ostatnio któraś mi pomogła ale nie pamiętam kto a więc literki mi się poprzestawiały znowu tak że na y mam z a na z mam y jak to się odwraca plisssss bo pisze z kumpelą na gg i mnie jasna cholera trafia a nie chce mi się kompa od nowa uruchamiać!!!

OKI JUŻ ZROBIŁAM
ctrl+shift na przyszłość
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
No i najważniejsze: BĘDZIE CHŁOPCZYK
lekarz powiedział, że na 90kilka %
super!!!!! gratuluję i zazdraszczam
Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy wszystkie miałyście robione KTG??? Mi moja lekarka nie robiła...hmm a termin porodu mam na 8 stycznia... Noi nic nie wspominała o tym przy okazji kolejnej wizyty
miałam kilka ktg robione w szpitalu, a tak to nie- raczej pod sam koniec ciąży wysyłają (nfz podobno- moja koleżanka tak miała- ale jeszcze 'zlaeży' na jakiego lekarza prowadzącego się 'trafi' ) koleżankę wysyłali od 37 tyg bodajże na ktg

Idę jeść

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:11   #4084
uska000
Zadomowienie

Agatek dobrze ze wszystko ok
a Ty nie jesc tylko u Sandry zes byla ???

Agawoo lipa straszna.. wlasnie wiem bo skoro kasa na swieta to powinni przed wyplacic tak?? a skjad wiewdza kiedy ja urodze?? boze 20 a moze w styczniu?? masakra sepy... byleby nie dac a to przeciez ni8e ich kasa.. zobaczymy co bedzie.

kupilismy auto hurra sliczne jest

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:13   #4085
elunia25
Raczkowanie

Uska, Kamciurka mam prośbę jak by mnie jutro o 12 nie było to znaczy że stoje w korku, dlatego już dziś prosze o 10 min dodatkowych na wszelki wypdek
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:20   #4086
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Uff... dobrze, ze u Renaty wszystko ok niech dziewczyna lezy i odpoczywa

A ja mam kolejne pytanie:

Jaki smoczek-uspokajaczek??? bo ja juz zwatpilam kiedys mialam ambitne plany, ze smoczka niet, ale teraz stwierdzilam, ze trzeba sobie zycie ulatwiac
na poczatku chcialam kupic z NUKa, bo ponoc to dobra firma, ale czytalam recenzje na temat smoczkow na wizazu i wysokie notowania mial AVENT.
Na pewno chce sylikonowy, ale jaki? anatomiczny czy okragly? hmm... pomozcie
Ja mam smoczki Aventu własnie z tą płaską końcówką chyba (?? - nie wiem, bo je dostałam) ...

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agatek dobrze ze wszystko ok
a Ty nie jesc tylko u Sandry zes byla ???

Agawoo lipa straszna.. wlasnie wiem bo skoro kasa na swieta to powinni przed wyplacic tak?? a skjad wiewdza kiedy ja urodze?? boze 20 a moze w styczniu?? masakra sepy... byleby nie dac a to przeciez ni8e ich kasa.. zobaczymy co bedzie.

kupilismy auto hurra sliczne jest
Oby jednak Ci wypłacili tą kasę

Jakie autko?

Agatek,
super, że wszystko ok

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:24   #4087
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no własnie apropos smoczkow to tez sie zastanawiam akurat
w piatek bede kupowac
taki mi wpadł w oko... co myślicie?
http://allegro.pl/avent-smoczek-orto...947783995.html
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:26   #4088
Dark lady
Zakorzenienie

Dzięki za miłe przywitanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
znajoma dusza
Witamy i gratuluje synusia Imie juz wybrane?
Ano znajoma . Imię już mamy: Mateusz będzie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Co o niani to myśmy dostali na prawde starą nianię. Może z jakieś 15 lat ma i w ogole nie przesadzam. Niby działa,ale nie wiem czy chce ryzykować i ją używać.
A nie możesz jej przetestować przez jakiś dłuższy czas? Generalnie to i nowa może się przecież popsuć w trakcie użycia.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
helloł
jaaaa!! w madurowiczu mam zamiar
Ja chciałam w Koperniku, ale podobno zamykają. No to nad Madurowiczem zaczęłam się zastanawiać, ale nie wiem czy wpuszczą męża na poród rodzinyny bez sr. No i właśnie się dowiedziałam że mój prowadzący jest z Rydygiera i mówi że tam można i jak on to ewentualnie widzi, zawsze dobrze ze swoim lekarzem, ale tego szpitala nie brałam pod uwagę bo dość daleko jest. Za to na 100% wpuszczą mi męża na poród. Mam straszny mętlik w głowie. A czemu ty wybrałaś madurowicza?

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:29   #4089
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Dzięki za miłe przywitanie

Ano znajoma . Imię już mamy: Mateusz będzie

A nie możesz jej przetestować przez jakiś dłuższy czas? Generalnie to i nowa może się przecież popsuć w trakcie użycia.

Ja chciałam w Koperniku, ale podobno zamykają. No to nad Madurowiczem zaczęłam się zastanawiać, ale nie wiem czy wpuszczą męża na poród rodzinyny bez sr. No i właśnie się dowiedziałam że mój prowadzący jest z Rydygiera i mówi że tam można i jak on to ewentualnie widzi, zawsze dobrze ze swoim lekarzem, ale tego szpitala nie brałam pod uwagę bo dość daleko jest. Za to na 100% wpuszczą mi męża na poród. Mam straszny mętlik w głowie. A czemu ty wybrałaś madurowicza?
a tak jakos analizowałam, czytałam i wypadło tam...
poza tym mam tam znajomą połozną (co prawda nie na porodówce a na wczesniakach ale zawsze)

a czemu mieliby męża nie wpuscic? porody rodzinne są tam bezpłatne i znieczulenie tez
Stary 2011-11-23, 20:31   #4090
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Uska, Kamciurka mam prośbę jak by mnie jutro o 12 nie było to znaczy że stoje w korku, dlatego już dziś prosze o 10 min dodatkowych na wszelki wypdek
jacha myslisz ze bedziemy czekac?? kto pozno przychodzi sam sobie szkodzi

Stary 2011-11-23, 20:32   #4091
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

normalnie szok- zobaczcie ile mamy juz postów niedługo nowy wątek bedzie
Stary 2011-11-23, 20:34   #4092
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hejka

Wlasnie przyszlam od gina,wszystko ladnie ,pieknie....Mialam KTG i wyszlo,ze juz mam jakies skurcze porodowea ja nic nie czulam.Lekarka kazala mi przyjsc jutro na potworke,bo moze sie ta maszyna pomylila.Wziasc magnez i lezec...

Matko i corko ja nie chce jeszcze rodzic

Mam stresa jak ch###ra!!!
maleńka bierz magnez 2x dziennie (zalezy ile na opakowaniu napiszą) żeby skurcze odwołać Też mam, a jestem w 32 tyg, więc też leż i bierz magnez i tyle. A to są skurcze przepowiadające więc nie obawiaj się, bo nie urodzisz za tydzień ani za dwa niektóre laski skurcze mają w 28 tyg, więc to normalne
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a mam więcej o 1.5kg i czuję się jak wieloryb
a ja jak waleń pospolity siedzimy w tym razem maleńka Niedługo Cię przegonię- zobaczysz!
Cytat:
Witam

Chciałabym się przyłączyc, choć nie wiem czy dam radę dużo pisać.

Mojego małego szkraba oczekuję na 21 lutego. Wiem już że to chłopczyk. Sama mam 27 lat i jestem z Łodzi.

Jest tu może jeszcze ktoś kto rodzić będzie w tym mieście?

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
nie no 13ty?czemu nie 12sty? 13stego mam w domu dżampreze , bo tż ma urodz.!!!
we wtorek imprezę??

Bo 13stego mała ma wizytę i będzie akurat w Toruniu...
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
przed wizytą kupiłam nareszcie śliczny kocyk akrylowy -różowy w małe szczeniaczki- nareszcie bo byłam w sześciu sklepach i wszędzie były niebieskie, zółte a ja chcialam różowy dla mojej niuni
czekaj jak Ci zmienią płeć pod sam koniec ciąży, to Cię zdziwko chapnie tak jak kasikzaki chyba, że masz foto kokoszki...
Cytat:
Czy termometr zwykle rtęciowy się nada ?
Nie- bo może pęknąć. Nie ryzykowałabym. Te termometry są już wycofane z produkcji i są inne w sprzedaży- nie zagrażające życiu

magda1804 ja mam smoczek aventu sylikonowy

Stary 2011-11-23, 20:37   #4093
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Zoska jesli chodzi o zwykłe termometry to widziałam, ze są szklane bezrtęciowe....

Agatek byłas u Sandry?
Stary 2011-11-23, 20:39   #4094
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
czekaj jak Ci zmienią płeć pod sam koniec ciąży, to Cię zdziwko chapnie tak jak kasikzaki chyba, że masz foto kokoszki...

Raczej nie mam potwierdzenie od dwóch lekarzy - jeden potwierdził 3 krotnie - poza tym chłopcu nie jest dobrze w różu i sukieneczkach a ja mam mnówstwo takich ubranek więc proszę nie przepowiadać
musi być córcia
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:41   #4095
Haniula
Zakorzenienie

ja tez mam smoczek z aventu sylikonowy okragly, tylko ze na 0-3msc. I jeden z canpolu sylikonowy anatomiczny. Ten z canpolu wydaje mi sie duzo mniejszy od aventa. Zobaczymy co małej bardziej bedzie pasować
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:45   #4096
*Agatek*
Zakorzenienie

Byłam u Sandy1992

Zdaje relacje :

Sandra dziękuje bardzo za pozdrowienia od wszystkich
Amelka ma się b.dobrze, urodziła się z wagą ponad 1200, ale spadła i nadal jest taka sama waga. Zastrzyki na płuca pomogły- a miała zaledwie 2-3 dni przed urodzeniem. Malutkiej nie dostała na klatę bo była podłączona od razu do respiratora- ale po 2 dniach ją odłączyli, bo sama potrafi oddychać Karmią ją przez sondę, ale mlekiem matki- Sandra ściąga je co 2, 5 h- położne dają laktartor Bo Amelka nie ma tyle siły, by pociągnąć cycuszka
Wypuszczą ją ze szpitala gdy osiągnie wagę 2 kg- czyli jeszcze z miesiąc. Sandy nie wypuszczą, bo nadal boryka się z nadciśnieniem i dają jej 3x dziennie tabletki- opuchlizna zeszła CUKRZYCY JUŻ NIE MA
Rodzinka ją odwiedza, pokazywała mi malutką na telefonie, bo nie można widywać się z noworodkiem, jak nie jest się z rodziny Tylko rodzice i dziadkowie. Do małej może chodzić kiedy zechce, kilka razy dziennie idzie do niej, a tak to cały czas w szpitalu jest razem z nią
Ma kompa i net, ale coś net nie chce działać- słaby zasięg Troszku jej się nudzi, ale daje radę Opieka w miarę, zależy jak tam położne mają humorek Dużo lepiej się czuje teraz, chodzi normalnie a rana się dobrze goi Pytała się o Waszą reakcję, że urodziła, ja jej poopowiadałam, to się śmieje, że wystraszyła dziewuchy, że wyprawkę zaczęły kompletować hihi, no ale lepiej dmuchać na zimne to chyba wszystko

Stary 2011-11-23, 20:47   #4097
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Byłam u Sandy1992

Zdaje relacje :

Amelka ma się b.dobrze, urodziła się z wagą ponad 1200, ale spadła i nadal jest taka sama waga. Zastrzyki na płuca pomogły- a miała zaledwie 2-3 dni przed urodzeniem. Malutkiej nie dostała na klatę bo była podłączona od razu do respiratora- ale po 2 dniach ją odłączyli, bo sama potrafi oddychać Karmią ją przez sondę, ale mlekiem matki- Sandra ściąga je co 2, 5 h- położne dają laktartor Bo Amelka nie ma tyle siły, by pociągnąć cycuszka
Wypuszczą ją ze szpitala gdy osiągnie wagę 2 kg- czyli jeszcze z miesiąc. Sandy nie wypuszczą, bo nadal boryka się z nadciśnieniem i dają jej 3x dziennie tabletki- opuchlizna zeszła CUKRZYCY JUŻ NIE MA
Rodzinka ją odwiedza, pokazywała mi malutką na telefonie, bo nie można widywać się z noworodkiem, jak nie jest się z rodziny Tylko rodzice i dziadkowie. Do małej może chodzić kiedy zechce, kilka razy dziennie idzie do niej, a tak to cały czas w szpitalu jest razem z nią
Ma kompa i net, ale coś net nie chce działać- słaby zasięg Troszku jej się nudzi, ale daje radę Opieka w miarę, zależy jak tam położne mają humorek Dużo lepiej się czuje teraz, chodzi normalnie a rana się dobrze goi Pytała się o Waszą reakcję, że urodziła, ja jej poopowiadałam, to się śmieje, że wystraszyła dziewuchy, że wyprawkę zaczęły kompletować hihi, no ale lepiej dmuchać na zimne to chyba wszystko
no to superowo! niech mała rośnie i żeby sandrze to cisnienie spadło...
Stary 2011-11-23, 20:47   #4098
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie mam potwierdzenie od dwóch lekarzy - jeden potwierdził 3 krotnie - poza tym chłopcu nie jest dobrze w różu i sukieneczkach a ja mam mnówstwo takich ubranek więc proszę nie przepowiadać
musi być córcia
noo taaak kasikzaki też potwierdzali także ja nie wierzę dopóki nie zobaczę muszelki na zdjęciu usg a pomyłki baaaaaaardzo czesto się zdarzają

Stary 2011-11-23, 20:49   #4099
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
noo taaak kasikzaki też potwierdzali także ja nie wierzę dopóki nie zobaczę muszelki na zdjęciu usg a pomyłki baaaaaaardzo czesto się zdarzają
no ja mam zdjęcie jajeczek ale jakby urodziłą się dziewczynka to tragedii nie bedzie najwyzej jakis czas będzie chodziła w chłopiecych ubrankach gorzej jest w drugą stronę
Stary 2011-11-23, 20:50   #4100
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Byłam u Sandy1992

Zdaje relacje :

cudownie

Stary 2011-11-23, 20:50   #4101
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Te termometry są takie drogie teraz, ze szok :/ Mozecie mi na allegro jakis nie za drogi polecic?

Super, ze u Sandry i u Amelki wszystko ok. Masakra juz ma malutka obok siebie

Jejciu jak ja mam tak czekac na USG i na wizyte cały miesiac to zwariować można , bo zawsze sie boje, ze cos nie tak, albo po wyjsciu od lekarza zamartwiam sie, ze moze czegos nie dopatrzył.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:51   #4102
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
a tak jakos analizowałam, czytałam i wypadło tam...
poza tym mam tam znajomą połozną (co prawda nie na porodówce a na wczesniakach ale zawsze)

a czemu mieliby męża nie wpuscic? porody rodzinne są tam bezpłatne i znieczulenie tez
W niektórych szpitalach podobno wymagają żeby osoba tow. była po szkole rodzenia, a z racji na męża pracę to nie ma jak jej zrobić. Ja to chyba do ostatniej chwili będę się zastanawiać gdzie ten poród

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:53   #4103
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam zdjęcie jajeczek ale jakby urodziłą się dziewczynka to tragedii nie bedzie najwyzej jakis czas będzie chodziła w chłopiecych ubrankach gorzej jest w drugą stronę

dokładnie... dobrze, że ja mam kinder niespodziankę, a ubranka unisex uff

Stary 2011-11-23, 20:55   #4104
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Te termometry są takie drogie teraz, ze szok :/ Mozecie mi na allegro jakis nie za drogi polecic?

Super, ze u Sandry i u Amelki wszystko ok. Masakra juz ma malutka obok siebie

Jejciu jak ja mam tak czekac na USG i na wizyte cały miesiac to zwariować można , bo zawsze sie boje, ze cos nie tak, albo po wyjsciu od lekarza zamartwiam sie, ze moze czegos nie dopatrzył.
ja wczoraj postanoiwłam kupic elektroniczny z elastyczną końcówką- koszt około 20 zł....np taki
http://allegro.pl/canpol-termometr-e...929875035.html

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
W niektórych szpitalach podobno wymagają żeby osoba tow. była po szkole rodzenia, a z racji na męża pracę to nie ma jak jej zrobić. Ja to chyba do ostatniej chwili będę się zastanawiać gdzie ten poród
z tego co wiem to w madurowiczu wpuszczaja bez sr...
ja tam nie chce porodu rodzinnego wiec akurat tym sie nie interesowałam... tz bedzie ze mną ale jak sie zacznie prawdziwa akcja to wyjdzie... oboje nie chcemy porodu rodzinnego...
Stary 2011-11-23, 20:56   #4105
*Agatek*
Zakorzenienie

ja mam taki termometr- z babyono

Stary 2011-11-23, 20:56   #4106
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wczoraj postanoiwłam kupic elektroniczny z elastyczną końcówką- koszt około 20 zł....np taki
http://allegro.pl/canpol-termometr-e...929875035.html
Dzięki
No i chyba taki kupię też.

A co myslisz o tym ? Bo u tego sprzedawcy bede wiecej kupowała i zalezy mi zeby nie płacić za duzo za przesyłkę.

http://allegro.pl/termometr-elektron...932991415.html

Agatek o widzę, że Ty tez masz ten nad którym myślę

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-23 o 20:58
Stary 2011-11-23, 20:58   #4107
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dzięki
No i chyba taki kupię też.

A co myslisz o tym ? Bo u tego sprzedawcy bede wiecej kupowała i zalezy mi zeby nie płacić za duzo za przesyłkę.

http://allegro.pl/termometr-elektron...932991415.html
Agatek własnie wyżej wrzuciła ten babyono
mysle ze to nie ma róznicy czy canpol czy babyono...
Stary 2011-11-23, 21:00   #4108
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Hmm może i nie ma, nie wiem nawet :P

Dobra na dziś koniec kombinowania przed kompem, dobrej nocki Wam życzę i nie piszcie tu jak zwariowane Dobranoc
Stary 2011-11-23, 21:02   #4109
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek własnie wyżej wrzuciła ten babyono
mysle ze to nie ma róznicy czy canpol czy babyono...
obie firmy są rewelacyjne więc nie sądze, aby była jakaś róznica

a takim mi badali temperaturę w szpitalu tylko do niego trzeba jakieś wkłady mieć wymienne pewnie wkłady są drogie

BOŻE DZIEWCZYNY!!!!! CZY TEN PAN: KLIK SE JAJA ROBI?!!!!! analfabetyzm wtórny chyba
"SZCZOTECZKI DO ZEMBÓW I MASAŻU DZIOSEŁ 5,90ZŁ !"

Stary 2011-11-23, 21:03   #4110
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
U nas nie wiedziałam takiego sklepu ale moze faktycznie masz rację i ja przesadzam z tą twardością, moze nie musi być aż tak mieciutka....ja sie nie znaaaaammmmm....łeeeeee
mamuśki co myślicie, musi być bardzo mięciutka??
no ja tez sie wstrzymałam z kupnem szczotki jak poczytałam was i że tt są niedobre
[QUOTE=agawoo;30686941]Hahahaha No barana może nie

Trzymam kciuki za mieszkanie, a czym się różnią?
[ /QUOTE]
oby

a mieszkania: obydwa ten sam metraż, też 2 miejsca w garażu, balkon i cena taka sama ale pierwsze mieszkanie jest brzydsze, ma brzydsze meble i łazienki, za to plusem jest, że ma prysznic ( my jesteśmy prysznicolubni ) i rozkładane kanapy ( jakby ktoś chciał do nas przyjechać to jest gdzie spać). Drugie mieszkanie jest lepiej urządzone, lepsze sprzęty w kuchni, ładniejsze meble,jest takie w stylu kolonialnym - po prostu śliczne , ale nie ma prysznica i nie ma sof rozkładanych ale za to ma pokój dla dzidziusia urzadzony w obydwóch mogę mieszkać z psem ale do tego drugiego musielibyśmy jakąs kanapę kupić a czynsz za mieszkanie + kaucja + pośrednik + wózek robi taką kwotę którą musimy wytrzasnąć w grudniu że

Cytat:
Ciepłą wodę, lub ciepłą wodę z mydłem ok 500ml (choć raz miałam 750ml, ale to przed operacją jako 2 lewatywę, pierwszą 5oo a drugą 750) a przed poroddem normalnie "tylko" 500ml.
dzięki
Cytat:
Co do podgrzewacza mam taki sam dylemat , nie mam pojecia czy kupić czy poczekać aż będe wiedziała np. że nie mogę lub już nie karmię piersią . To samo z laktatorem i sterylizatorem nie wiem co zrobic bo teraz moge upolowac fajna okazję na allegro a po porodzie jak bedzie laktator np. na gwalt potrzebny to pewnie zostaje tylko apteka Dylematy przyszłej mamusi jak myslicie co zrobic lub co wy zrobiłyście
laktator już mam - kupiłam medelę mini electric, polecała mi ją koleżanka i kupiłam w dobrej cenie- najwyżej się nie przyda.
Podgrzewacza nie kupuję, zawsze można podgrzać mleko w gorącej wodzie a i sterylizatora też nie będę wyparzać albo dam komuś pomysł na prezent
Cytat:
UWAGA RENATA ODPISAŁA:

"hej, ale jesteście kochane! Nie odzywam się bo nie mam jak pisać, na leżąco cieżko (muszę lezec) a nie mam jeszcze stolika pod laptopa...wszystko w porządku u nas oprocz tego ze coraz cięzej ale to normalne całuje was wszystkie! czesto podczytuje"
oo super, że do niej napisałaś i dobrze, że wszystko ok! pozdrów ją od nas
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja tez mam smoczek z aventu sylikonowy okragly, tylko ze na 0-3msc. I jeden z canpolu sylikonowy anatomiczny. Ten z canpolu wydaje mi sie duzo mniejszy od aventa. Zobaczymy co małej bardziej bedzie pasować
a ja mam smoczki z tt i teraz nie wiem czy dobre kupiłam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1920335442

dobra idę z psem bo potem tap madl

Zuziaaaaa jak tam usg??????
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości