moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 20:04   #3991
Parvati
Zakorzenienie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Ja dziś też kupiłam prezent dla TŻta a raczej jego część, ale za to tą największą na Allegro. Mam nadzieję, że wszystko dojdzie i będę mogła odetchnąć spokojnie

A na Sylwestra wstępne plany są, ale nie wiemy jeszcze czy coś z tego wyjdzie

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:08   #3992
201605020943
Konto usunięte

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Ja dziś też kupiłam prezent dla TŻta a raczej jego część, ale za to tą największą na Allegro. Mam nadzieję, że wszystko dojdzie i będę mogła odetchnąć spokojnie

A na Sylwestra wstępne plany są, ale nie wiemy jeszcze czy coś z tego wyjdzie
Co kupiłaś TŻtowi?
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:12   #3993
YOUdith
Rozeznanie

Obejrzałam sobie właśnie teledysk Last Christmas i doszłam do wniosku, że w amerykańskich filmach i teledyskach Święta trwają jakoś tak długo, mimo że oni świętują tylko 1 dzień a my łącznie z wigilią aż 3...na dodatek oni wszystko robią w ciągu tego jednego dnia: dekorują dom, ubierają choinkę, pieką pierniki, przygotowują kolację i mają jeszcze czas na spacer
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:20   #3994
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
Haha, chcecie posłuchac o wigilijnym menu w wersji mega mega uproszczonej?

No więc jemy tylko w czwórkę, tylko to co lubimy. Gotuje sie tego strasznie dużo i jest potem na dwa dni

W kolejności:
Zupa grzybowa + troche rybnej (przysmak taty :brzydal)
karp smazony z sałatką ziemniaczaną

Koniec, ciasteczka

Dla mnie liczy się bardziej atmosfera, niż jedzenie. Chociaż do moich ud to jeszcze nie dotarło i ciągle rosną. WTF?
U mnie w domu jest fura jedzenia, a potem trzeba to dojadać W zeszłego Sylwestra jak TŻ do mnie przyjechał, to jeszcze dojadaliśmy pierogi i barszcz na obiad No a potem tradycyjnie wieczorem sałatki, ciasta ze świąt, dopijaliśmy soki itp. W tym roku też siedzimy w domu w Sylwestra i znowu będziemy robić to samo

Cytat:
Napisane przez YOUdith Pokaż wiadomość
Odbiegając nieco od tematu - Macie już plany na Sylwestra?
Yes Dom, ja, TŻ.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:33   #3995
asik1503
Zakorzenienie

w filmach amerykańskich domy są udekorowane już dużo wcześniej wystarczy zobaczyć choćby kultowego Kevina a choinkę ubiera się dzień przed albo wieczorem (kiedy my jemy kolację ) także to nie jest tak, że oni wszystko muszą zrobić w ten jeden dzień
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:47   #3996
peggy7
Zadomowienie

To ja Wam powiem co jest u mnie na Wigilii:
kapusta z grzybami
ziemniaki ugotowane (aż mnie dziwi z czym Wy tę rybę jecie, jak nie ma ziemniaków zresztą do kapusty też pasują)
pierogi z kapustą i grzybami
uszka z pieczarkami
barszcz
ryba po grecku
karp (ostatnio był w śmietanie)
śledzie jakieś ze słoika
i jeszcze zwykle po wigilii ktoś chce spróbować ciasta świątecznego, to jemy a potem po rozpakowaniu prezentów oglądamy tv i jemy różne ferrero rocher i lindory MASAKRA
peggy7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:00   #3997
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

u mnie na wigilii jest:
barszczyk z uszkami
pierogi z kapustą i grzybami
kluski z makiem(uwielbiam to)
smażona ryba(bo nie lubimy karpia)
ryba po grecku
śledzie(zazwyczaj ja robię ze śmietaną i z pomidorami i miodem)do tego jakieś kupne
kompot z suszu

a na sylwestra już od początku listopada mamy zamówione miejsce na tzw balu
Stary 2011-11-23, 21:11   #3998
agniesikk
Zakorzenienie

Peggy, ja jem rybę z chlebem, hehe A i zapomniałam o rybie po grecku A słodycze jem tradycyjnie po kolacji wigilijnej i jestem obżarta jak bąk. Zielona herbata idzie potem hektolitrami. Mama zawsze na zapas kupuje jakiś lek typu Verdin, Hepatil W tym roku muszę być grzeczna u TŻta, żeby nie gadali na mnie, że jestem żarłok Chociaż pewnie i tak wszyscy się obeżrą.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2011-11-23 o 21:13
Stary 2011-11-23, 21:13   #3999
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
hah kupiłam prezent dla tż'a
Pochwal się

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
Co kupiłaś TŻtowi?
Elegancki zestaw do Yerba Mate lubi pić YM i od dłuższego czasu oglądał takie zestawy, ale szkoda mu było kasy. Kupiłam 2 razy matero (naczynko z tykwy na stojaczku, bardzo ładne), 2 razy bombille porządne, szczoteczkę do czyszczenia bombilli no i samej yerby kilka rodzajów myślałam jeszcze nad temometrem, ale fani yerby na forach odradzili mi to jako zupełnie zbędny zakup

Planuję kupić jeszcze kilka rzeczy niezwiązanych z yerbą, zależnie od tego ile mi pieniędzy zostanie

edit: u nas też jest zawsze chlebek, a nie ziemniaki

edit2: Oooo właśnie agniesikk podsunęła dobry temat do dyskusji...dziewczyny co polecacie (jako dobre i sprawdzone) jako lek na ulgę przejedzonym brzuszkom?

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2011-11-23 o 21:16
Stary 2011-11-23, 21:19   #4000
dziuba85
Zakorzenienie

U mnie na wigilijnym stole są:
Barszcz
uszka, które ja jem oddzielnie bez barszczu
ryba smażona (nie karp, nikt nie lubi)
kluski z makiem
śledź w różnej postaci np. z majonezem i czosnkiem, posypane serem żółtym - mniam!!
ryba w sosie słodko-kwaśnym pycha!
oczywiście postna kapusta z grzybami - bardzo dobra!
sałatki
chyba to standardowe jedzenie

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:41   #4001
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się

edit2: Oooo właśnie agniesikk podsunęła dobry temat do dyskusji...dziewczyny co polecacie (jako dobre i sprawdzone) jako lek na ulgę przejedzonym brzuszkom?
no więc ja kupiłam zestaw wilkinsona w którym jest maszynka do golenia z wymiennymi końcówkami plus dodatkowe opakowanie końcówek i do tego pianka do golenia liczę, że tym razem będzie to stał w 10 bo raz, że tż od jakiegoś czasu smęcił, że chciałby mieć taką maszynkę do golenia żeby można było wymieniać ostrza a nie zwykłe jednorazówki a dwa, że ostatnio tak się zaciął tępą golarką, że wygląda jakby ktoś go pobił

moja metoda? zalegnąć na kanapie xD ewentualnie herbatka miętowa a najlepiej? nie przejadać się xD
22.08.18
IG
Stary 2011-11-23, 22:31   #4002
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

doczepiłam światełka na scianie tworza choinkę hah, moze jutro foto wstawię
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 22:46   #4003
peggy7
Zadomowienie

Ja uważam, że jak się człowiek obeżre, to trzeba swoje przecierpieć, żeby odczuć, je bezkarnie nie można być takim łakomczuchem Żadnych środków nie stosuję... Dużo coli i przejdzie
peggy7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 22:54   #4004
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6
Konto usunięte

Cytat:
moja metoda? zalegnąć na kanapie xD ewentualnie herbatka miętowa a najlepiej? nie przejadać się xD
Dokładnie
Najlepiej się nie przejadać
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 23:08   #4005
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się

Elegancki zestaw do Yerba Mate lubi pić YM i od dłuższego czasu oglądał takie zestawy, ale szkoda mu było kasy. Kupiłam 2 razy matero (naczynko z tykwy na stojaczku, bardzo ładne), 2 razy bombille porządne, szczoteczkę do czyszczenia bombilli no i samej yerby kilka rodzajów myślałam jeszcze nad temometrem, ale fani yerby na forach odradzili mi to jako zupełnie zbędny zakup

Planuję kupić jeszcze kilka rzeczy niezwiązanych z yerbą, zależnie od tego ile mi pieniędzy zostanie

edit: u nas też jest zawsze chlebek, a nie ziemniaki

Kilka lat temu kupialm TŻ zestaw do Yerba mate, ale kupilam wszystko razy dwa, tykwe, bombille i kilka herbat, do tego termometr do wody. Bardzo sie cieszyl. Rewelacyjny prezent.
Co do termometru, bardzo sie sprawdza, gdyz woda musi jednak miec odpowiednia temperature. Inaczej traci swoj smak i własciwosci. Pijemy Yerba od kilku lat, kiedys nawet z Cejrowskim wypilismy

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2011-11-23 o 23:09
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 00:31   #4006
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Bleeee, nie znoszę barszczu
Ja też nie

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
Napisane przez misior920127 Pokaż wiadomość
doczepiłam światełka na scianie tworza choinkę hah, moze jutro foto wstawię
Nie może, tylko na pewno

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

29

Coraz bliżej święta ...

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-11-24 o 00:33
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 01:40   #4007
Gacuchna
Raczkowanie

GG do Gacuchna

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
W moim domu rodzinnym na wigilijnym stole zawsze jest:
1. Kapusta z pieczarkami
2. Groch z kapustą
3. Jakieś filety w zalewie pomidorowej
4. Barszcz czysty, który pijemy w filiżankach a do tego paszteciki z półkruchego ciasta z grzybowym nadzieniem
5. Makiełki
6. Śledzie (kupujemy gotowe z wiśnią lub śliwką)
7. Łazanki z kapustą
8. krokiety
9. Ryż z sosem grzybowym
10. Ryby smażone (pstrąg, łosoś i karp)
11. Kompot z suszu
12. Ryba w galarecie

od miesiąca marzę o kapuście z grochem... jeszcze tylko miesiąc
u mnie nie ma barszczu czerwonego, ewentualnie na same święta, zamiast tego jest grzybowa a to przez to, że jeden z moich braci nie lubi czerwonego barszczu (no jak tak można?), więc grzybowa wygrała.

a lubicie kompot z suszu? kiedyś nie znosiłam, ale później przestaliśmy dodawać do niego suszone śliwki i mogę pić hektolitrami

aa chyba w zasadzie się nie przywitałam cześć uwielbiam świąteczną atmosferę, nawet mimo tego że w moim domu świąteczna gorączka zazwyczaj kończy się wielką aferą... ehh. ale wolę myśleć o przyjemnych aspektach
Gacuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:13   #4008
asik1503
Zakorzenienie

ja lubię bardzo dużo zup także u mnie zawsze jest barszcz , grzybowa i owocowa rybnej nie lubię ale to przede wszystkim dlatego, że ogólnie nie przepadam za rybami i jak widziałam te głowy karpi bleee...
22.08.18
IG
Stary 2011-11-24, 10:44   #4009
sugarfreeee
Zakorzenienie

Jak można nie lubić barszczu?? No niee

Ja dziś jadę do rodziców, chyba ostatni raz przed świętami, kurczę nie mogę się doczekać

Też mam już powieszone lampki w oknie, ale zaświecę je dopiero 1 grudnia i od wtedy mogę słuchać piosenek świątecznych I będę radosna i szczęśliwa

Dobrze, że już mniej niż miesiąc

W weekend zacznę robić prezent dla mojego chłopa

Wczoraj byłam w centrum handlowym - święta na całego, widziałam prześliczne łańcuszki - jeden z reniferkiem, drugi z serduszkiem ehhhh

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:50   #4010
Inalinka
Raczkowanie

Nie było mnie 2 dni,a tak się rozpisałyście! Już dwójeczka z przodu ahh Co do potraw wigilijnych to zazwyczaj są :
  1. Ryba po grecku
  2. Jakieś 3 rodzaje innych ryb
  3. Pierogi z kapustą i grzybami
  4. Czerwony barszcz z uszkami
  5. Sałatka jarzynowa
  6. Śledzie w różnych zaprawach
  7. Jeszcze z 3 rodzaje innych sałatek
  8. Pieczone pieczarki
  9. Kapusta z grochem
  10. Jakieś ciasta,makowiec,sernik,pi ernik,różne przekładańce,z kremem itp. + ciasteczka i reszta słodyczy
  11. Kompot + standardowo inne napoje w dalsze dni świąt bywało wino
  12. Oczywiście chleb Czasem też jakieś ziemniaki
  13. Bigos
  14. Ryba w galarecie
  15. I póki co nic więcej do głowy mi nie przychodzi.

Inalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:05   #4011
Lanessa
Zadomowienie

Super, ze sie rozpisalyscie z tymi potrawami, watek szalenie, ciekawe ktora z ktorego wojewodztwa, bo rozne potrawy

Co do lebkuchen - nie wiem czy sa dobre, ale dzisiaj albo jutro bede je piec, wiec napisze relacje.
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:24   #4012
Fast dead
Raczkowanie

Dzień dobry i ja się dołączę, moja obsesja trwa odkąd pamiętam, uwielbiam Święta i nie mogę się ich doczekać Gdy byłam mała, pierwsze prezenty miałam już zakupione we wrześniu Niestety, w tym roku spędzę je tylko z mamą i potraw nie będzie za wiele, jednak na pewno znajdzie się: barszcz czerwony, uszka z kapustą i grzybami, krokiety, śledzie, smażony morszczuk, kutia, kompot z suszonych owoców i ciasta, oczywiście w porcjach odpowiadających dwóm żołądkom Ja w Wigilię i przed Wigilią pracuję, także nie będzie niestety czasu na przygotowywanie pyszności, więc większość rzeczy będzie kupiona już gotowa. Wczoraj zaczęłam robić listę prezentów, mam do obdarowania tylko 3 osoby, więc myślę, że jakoś sobie poradzę. Tymczasem zbieram się do pracy, Wam życzę miłego popołudnia.
Fast dead jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:47   #4013
tennen
Raczkowanie

Potrawy wigilijne to u mnie:

- zupa grzybowa
-pierogi z grzybami
-barszcz czerwony
-karp smażony
-pstrąg pieczony
-kapusta z grzybami

I to chyba tyle nie ma tego dużo, ale jak dla mnie, to przez całe święta moglibyśmy jeść zupę grzybową i pierogi z grzybami
tennen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:58   #4014
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tennen Pokaż wiadomość
Potrawy wigilijne to u mnie:

- zupa grzybowa
-pierogi z grzybami
-barszcz czerwony
-karp smażony
-pstrąg pieczony
-kapusta z grzybami

I to chyba tyle nie ma tego dużo, ale jak dla mnie, to przez całe święta moglibyśmy jeść zupę grzybową i pierogi z grzybami
Jak dla mnie też! Uwielbiam wigilijną grzybową i pierogi z grzybami:love :
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:33   #4015
IwonaMazury
Rozeznanie

u mnie potrawy wigilijne to:
*pierogi z grzybami i kapustą
*kisiel
*paluszki rybne
*krokiety z grzybami i kapusta
*łazanki z makiem i rodzynkami
*rybka w sosie pomidorowym
*rybka wędzona
*sałatka jarzynowa
*barszcz czerwony
*uszka
*ryba po grecku
z ciast to
*sernik
*sernik na zimno
*makowiec
*szarlotka
*shrek
*torcik danio
*pierniki

ja ciasta zawsze robię dzień wcześniej a potem mama ma wolną kuchnię
i sobie gotujemy bez stresu przy świątecznych piosenkach

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Za miesiąc o tej porze będziemy przygotowywać wigilijne dania i patrzeć na nasze choineczki
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:54   #4016
agniesikk
Zakorzenienie

Ja na przejedzenie polecam zieloną herbatę (3 kubki i już nie jest ciężko na żołądku), no chyba, że ktoś ma wzdęcie, to jakiś espumisan.

A kompot z suszu też lubię
Stary 2011-11-24, 13:07   #4017
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Ja w święta mogłabym jeść tylko krokiety/pierogi z kapustą i grzybami i zupę grzybową
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:38   #4018
IwonaMazury
Rozeznanie

mi na samą myśl o tych potrawy przybywa 2 kilo hehe
za tydzień pomału zacznę porządki a potem to już sama przyjemność ozdabiania pomalutku
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 14:06   #4019
mika93
Zadomowienie

Yes w osiedlowym sklepiku wreszcie pojawiły się mikołajki z Goplany , zeżarłam już 4 .
Dziś wybieramy sie z TŻtem do kina na Listy do M. a potem planuje jeszcze zajżeć do Rossmana i nabyć dekoracje które wpadły mi w oko już jakiś czas temu .
Stary 2011-11-24, 14:23   #4020
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale jak się ma 3 wigilie i 3 świąteczne obiady w 3 dni to nawet skubiąc to i owo w malutkich ilościach (z kultury i szacunku do gospodarzy) można spuchnąć jak bąk
Wszyscy się gniewają, że nic prawie nie spróbowałam (taka w sumie prawda), a ja i tak pękam w szwach stąd było moje pytanie JAK ŻYĆ?! z tą ciężkością

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
Kilka lat temu kupialm TŻ zestaw do Yerba mate, ale kupilam wszystko razy dwa, tykwe, bombille i kilka herbat, do tego termometr do wody. Bardzo sie cieszyl. Rewelacyjny prezent.
Co do termometru, bardzo sie sprawdza, gdyz woda musi jednak miec odpowiednia temperature. Inaczej traci swoj smak i własciwosci. Pijemy Yerba od kilku lat, kiedys nawet z Cejrowskim wypilismy
Ja właśnie też kupiłam podwójny zestaw mam nadzieję, że się ucieszy

CBT
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości