Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 20:04   #4111
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
obie firmy są rewelacyjne więc nie sądze, aby była jakaś róznica

a takim mi badali temperaturę w szpitalu tylko do niego trzeba jakieś wkłady mieć wymienne pewnie wkłady są drogie

BOŻE DZIEWCZYNY!!!!! CZY TEN PAN: KLIK SE JAJA ROBI?!!!!! analfabetyzm wtórny chyba
"SZCZOTECZKI DO ZEMBÓW I MASAŻU DZIOSEŁ 5,90ZŁ !"
powiem Ci, ze ja co jakis czas spotykam takich analfabetów na all
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:07   #4112
dph
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
DPH ja nie planuje zakupu mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu w bloku wiec niania sie nie sprawdzi, ten monitor oddechu to fajna rzecz, ale droga
no drogi niestety :/ ale my mamy większość rzeczy po córce starszej i na prawdę nie wiele kupujemy więc stwierdziliśmy że kupimy nianię z monitorem, niania nam się przyda bo mieszkamy w dwupiętrowym domu a monitor to niezły bajer ale jeśli jest taka możliwość to czemu nie skorzystać

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem, nie można do wózka ubrać dziecka w kombinezon i przykryć kocem i na to ochronka od wózka? Po co śpiwór osobny??

Ja byłam dzisiaj w Tesco i kupiłam fajny zestaw 5 body za 20zł, było sporo rzeczy przecenionych i dla zainteresowanych były fajne kombinezony za 38zł (przecenione z 79zł) zrobiłam zdjęcie telefonem, jak mi się uda to wstawię.

Czy podgrzewacze bardzo się przydają? Bo można na allegro kupić niedrogo, tylko zastanawiam się czy warto i jaka firma jest dobra :conf used: kupujecie?

Ja mam, dostałam od siostry, używkę z IE, płaciła za nią 40e więc mało, ale to jest jeszcze starzy model chyba http://www.angelcare-monitor.com/Int...-monitor-AC201 taka tylko szara, ale wygląda identycznie to co wklejałaś. Niestety nic o niej nie napiszę, bo leży w worku
ja też nie zamierzam kupować śpiworka do wózka bo jak urodzę w połowie lutego to i tak na spacer wyjdę w marcu albo pod koniec lutego poza tym wózek sam w sobie jest zabezpieczeniem przed zimnem i wiatrem ale śpiworki są super

muszę w takim razie wybrać się do tesco

co do podgrzewacza to nie kupuję bo mam zamiar karmić piersią, kupię jedynie laktator

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no własnie apropos smoczkow to tez sie zastanawiam akurat
w piatek bede kupowac
taki mi wpadł w oko... co myślicie?
http://allegro.pl/avent-smoczek-orto...947783995.html
ja u starszej używałam smoczków z aventu tych silkonowych i byliśmy zadowoleni

Cytat:
Byłam u Sandy1992

Zdaje relacje :

Sandra dziękuje bardzo za pozdrowienia od wszystkich
Amelka ma się b.dobrze, urodziła się z wagą ponad 1200, ale spadła i nadal jest taka sama waga. Zastrzyki na płuca pomogły- a miała zaledwie 2-3 dni przed urodzeniem. Malutkiej nie dostała na klatę bo była podłączona od razu do respiratora- ale po 2 dniach ją odłączyli, bo sama potrafi oddychać Karmią ją przez sondę, ale mlekiem matki- Sandra ściąga je co 2, 5 h- położne dają laktartor Bo Amelka nie ma tyle siły, by pociągnąć cycuszka
Wypuszczą ją ze szpitala gdy osiągnie wagę 2 kg- czyli jeszcze z miesiąc. Sandy nie wypuszczą, bo nadal boryka się z nadciśnieniem i dają jej 3x dziennie tabletki- opuchlizna zeszła CUKRZYCY JUŻ NIE MA
Rodzinka ją odwiedza, pokazywała mi malutką na telefonie, bo nie można widywać się z noworodkiem, jak nie jest się z rodziny Tylko rodzice i dziadkowie. Do małej może chodzić kiedy zechce, kilka razy dziennie idzie do niej, a tak to cały czas w szpitalu jest razem z nią
Ma kompa i net, ale coś net nie chce działać- słaby zasięg Troszku jej się nudzi, ale daje radę Opieka w miarę, zależy jak tam położne mają humorek Dużo lepiej się czuje teraz, chodzi normalnie a rana się dobrze goi Pytała się o Waszą reakcję, że urodziła, ja jej poopowiadałam, to się śmieje, że wystraszyła dziewuchy, że wyprawkę zaczęły kompletować hihi, no ale lepiej dmuchać na zimne to chyba wszystko
super że u Sandry wszystko ok
Stary 2011-11-23, 20:17   #4113
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie apropos smoczkow to tez sie zastanawiam akurat
w piatek bede kupowac
taki mi wpadł w oko... co myślicie?
http://allegro.pl/avent-smoczek-orto...947783995.html
Ja mam takie:

http://allegro.pl/smoczek-smoczki-av...906015697.html

Ale chcę dokupić jeszcze dwa 0-3

Cytat:
normalnie szok- zobaczcie ile mamy juz postów niedługo nowy wątek bedzie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:17   #4114
*Agatek*
Zakorzenienie

Neska wstyd! Normalnie ja bym się wstydziła wystawiając taką aukcję...

Co do zembuf to dzisi byłam ponownie u dętystki, rzeby mi zrobiła cosi z tym zembem co tydzieni temó mi robiła

Spiłowała i na szczęście nic nie wzięła 19mala83 mogę polecić w takim razie tą dentystkę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:24   #4115
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Neska wstyd! Normalnie ja bym się wstydziła wystawiając taką aukcję...

Co do zembuf to dzisi byłam ponownie u dętystki, rzeby mi zrobiła cosi z tym zembem co tydzieni temó mi robiła

Spiłowała i na szczęście nic nie wzięła 19mala83 mogę polecić w takim razie tą dentystkę
wydaje mi siem, rze oni nie som tego śfiadomi

hehe
zapomniałam Wam napisac... wczoraj wieczorem mialam atak histerycznego płaczu...
tz przyszedł z pracy, jadł kolacje a ja sobie ogladałam tv (mamy salon z kuchnią łączony wiec jakby bylismy w jednym pomieszczeniu) i nagle zaczełam ryczec jak głupia...az TZ sie wystraszył ze cos sie stało.. normalnie czułam sie jak głupek bo sama nie wiem czemu ryczałam...
Stary 2011-11-23, 20:27   #4116
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam u Sandy1992

Zdaje relacje :

Amelka ma się b.dobrze, urodziła się z wagą ponad 1200, ale spadła i nadal jest taka sama waga. Zastrzyki na płuca pomogły- a miała zaledwie 2-3 dni przed urodzeniem. Malutkiej nie dostała na klatę bo była podłączona od razu do respiratora- ale po 2 dniach ją odłączyli, bo sama potrafi oddychać Karmią ją przez sondę, ale mlekiem matki- Sandra ściąga je co 2, 5 h- położne dają laktartor Bo Amelka nie ma tyle siły, by pociągnąć cycuszka
Wypuszczą ją ze szpitala gdy osiągnie wagę 2 kg- czyli jeszcze z miesiąc. Sandy nie wypuszczą, bo nadal boryka się z nadciśnieniem i dają jej 3x dziennie tabletki- opuchlizna zeszła CUKRZYCY JUŻ NIE MA
Rodzinka ją odwiedza, pokazywała mi malutką na telefonie, bo nie można widywać się z noworodkiem, jak nie jest się z rodziny Tylko rodzice i dziadkowie. Do małej może chodzić kiedy zechce, kilka razy dziennie idzie do niej, a tak to cały czas w szpitalu jest razem z nią
Ma kompa i net, ale coś net nie chce działać- słaby zasięg Troszku jej się nudzi, ale daje radę Opieka w miarę, zależy jak tam położne mają humorek Dużo lepiej się czuje teraz, chodzi normalnie a rana się dobrze goi Pytała się o Waszą reakcję, że urodziła, ja jej poopowiadałam, to się śmieje, że wystraszyła dziewuchy, że wyprawkę zaczęły kompletować hihi, no ale lepiej dmuchać na zimne to chyba wszystko
Super Dzielna Amelka
Trzymam kciuki, żeby szybko urosła i żeby Sandrze spadło ciśnienie Troska o maluką też jej pewnie tego ciśnienia nie obniża

Cytat:
BOŻE DZIEWCZYNY!!!!! CZY TEN PAN: KLIK SE JAJA ROBI?!!!!! analfabetyzm wtórny chyba
"SZCZOTECZKI DO ZEMBÓW I MASAŻU DZIOSEŁ 5,90ZŁ !"

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

a mieszkania: obydwa ten sam metraż, też 2 miejsca w garażu, balkon i cena taka sama ale pierwsze mieszkanie jest brzydsze, ma brzydsze meble i łazienki, za to plusem jest, że ma prysznic ( my jesteśmy prysznicolubni ) i rozkładane kanapy ( jakby ktoś chciał do nas przyjechać to jest gdzie spać). Drugie mieszkanie jest lepiej urządzone, lepsze sprzęty w kuchni, ładniejsze meble,jest takie w stylu kolonialnym - po prostu śliczne , ale nie ma prysznica i nie ma sof rozkładanych ale za to ma pokój dla dzidziusia urzadzony w obydwóch mogę mieszkać z psem ale do tego drugiego musielibyśmy jakąs kanapę kupić a czynsz za mieszkanie + kaucja + pośrednik + wózek robi taką kwotę którą musimy wytrzasnąć w grudniu że
Nikotynka, to ja bym brała to drugie, bo przyjedzie ktoś do Was raz na jakiś czas, więc prześpi się gdziekolwiek, a Wy będziecie przebywać w tym mieszkaniu codziennie, więc brałabym to ładniejsze

Stary 2011-11-23, 20:29   #4117
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Inutil ja mysle, ze spiworek to dobra rzecz. Nie wyobrazam sobie dziecka w kombinezonie przykryte tylko kocykiem i oslonka od wozka w srodku zimy nam doroslym jest baaardzo zimno przy tem. nawet -5st, a co dopiero takiemu maluszkowi ja na poczatku chcialam normalna posciel, ale znajoma, ktora ma dziecko ze stycznia podsunela mi taki pomysl z tym spiworkiem, ponoc bardzo pozyteczny i sprawdzony. Tak wiec chce odkupic od niej ten spiworek. jak bede juz go miala to strzele fotke
a jak uważam że śpiworek do wózka to rzecz zbędna. Rodziłam córkę w tamtym roku w listopadzie, w dniu w którym się urodziła spadł śnieg, zima była dość mroźna, a ja wychodziłam z nią na dwór codziennie (chyba że temp spadała ponizej -10). Córcia zawsze była ubrana w kombinezon i przykryta kocykiem polarkowym plus osłonka na wózek. I wcale nie uważam że było jej zimno. Zawsze była cieplutka po przyjściu do domu. Co więcej jak do tej pory ani razu nie chorowała. Przegrzewanie dziecka jest o wiele gorsze

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 20:29   #4118
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Stary 2011-11-23, 20:29   #4119
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

hehe
zapomniałam Wam napisac... wczoraj wieczorem mialam atak histerycznego płaczu...
tz przyszedł z pracy, jadł kolacje a ja sobie ogladałam tv (mamy salon z kuchnią łączony wiec jakby bylismy w jednym pomieszczeniu) i nagle zaczełam ryczec jak głupia...az TZ sie wystraszył ze cos sie stało.. normalnie czułam sie jak głupek bo sama nie wiem czemu ryczałam...
Ty to jesteś udana! To se teraz mężulek pomyślał... "Boże kogo ja poślubiłem!"

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:31   #4120
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Nie zacytowało mi połowy

Ja się czuję fatalnie, wraca mi wszystko, zaczęłam cofa mi się wszystko. Boli żołądek - chyba mi uciska coś... do tego zgaga...

mam skurcze, boli trochę podbrzusze... dobrze, że w przyszłym tygodniu idę do gina, bo 4 tygodni nie wiem czy bym wytrzymała.

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Co do podgrzewacza mam taki sam dylemat , nie mam pojecia czy kupić czy poczekać aż będe wiedziała np. że nie mogę lub już nie karmię piersią . To samo z laktatorem i sterylizatorem nie wiem co zrobic bo teraz moge upolowac fajna okazję na allegro a po porodzie jak bedzie laktator np. na gwalt potrzebny to pewnie zostaje tylko apteka Dylematy przyszłej mamusi jak myslicie co zrobic lub co wy zrobiłyście
Ja laktatora nie kupuję na razie, w razie co wiem jaki chcę (z TT) i tż kupi. Ceny porównywałam na all i w hurtowni i podobne.
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
UWAGA RENATA ODPISAŁA:

"hej, ale jesteście kochane! Nie odzywam się bo nie mam jak pisać, na leżąco cieżko (muszę lezec) a nie mam jeszcze stolika pod laptopa...wszystko w porządku u nas oprocz tego ze coraz cięzej ale to normalne całuje was wszystkie! czesto podczytuje"
Super, że wszystko ok. Dobrze, że leży i odpoczywa

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
inutil ja tez zamierzam tylko dziecko kocem okrywa a na to osłonka do wozka i wystarczy. Ja jestem za zimnym chowem i jestem pewna ze zimno jej nie bedzie. Przeciez gondola wózka tez jest formą ochorony przed wiatrem wiec dziecku nic nie bedzie wiało, a to wiatr jest najabrdziej uciązliwy
no ja chyba też tak będę robić bo piszą, że gondola to jak jedna warstwa ubrania jest.
Cytat:
Byłam u Sandy1992

Zdaje relacje :

to niech mała rośnie jak na drożdżach i szybko wracają dziewczynki do domu. Dobrze, że płucka się rozwinęły.
Stary 2011-11-23, 20:32   #4121
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Ty to jesteś udana! To se teraz mężulek pomyślał... "Boże kogo ja poślubiłem!"
on sie bidul wystraszył, ze cos sie złego stało i nie chciałam mu powiedziec...
dzisiaj szedł do pracy i się pytał czy znów będę płakać zeby się przygotował ;D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 20:34   #4122
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja zmykam do łóżka, pewnie znowu spać nie będę mogła

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a jak uważam że śpiworek do wózka to rzecz zbędna. Rodziłam córkę w tamtym roku w listopadzie, w dniu w którym się urodziła spadł śnieg, zima była dość mroźna, a ja wychodziłam z nią na dwór codziennie (chyba że temp spadała ponizej -10). Córcia zawsze była ubrana w kombinezon i przykryta kocykiem polarkowym plus osłonka na wózek. I wcale nie uważam że było jej zimno. Zawsze była cieplutka po przyjściu do domu. Co więcej jak do tej pory ani razu nie chorowała. Przegrzewanie dziecka jest o wiele gorsze
ooo, właśnie dobrze, że piszesz że tak robiłaś i było ok mi też wydaje się, że to wystarczy.
Cytat:
hehe
heh, hormony to się nazywa
Stary 2011-11-23, 20:35   #4123
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Ja zmykam do łóżka, pewnie znowu spać nie będę mogła

ooo, właśnie dobrze, że piszesz że tak robiłaś i było ok mi też wydaje się, że to wystarczy.

heh, hormony to się nazywa
TZ był zaskoczony bo myślał, ze tylko na początku ciązy moze sie tak dziać...to go uświadomiłam ze niekoniecznie ;D
Stary 2011-11-23, 20:38   #4124
Haniula
Zakorzenienie

Super Amelka rosnie i sie rozwija prawidłowo, a Sandra pewnie juz na swieta bedzie z malutką w domu

inutil jak czesto ty chodzisz do gina? bo mam wrazenie ze bardzo czesto Ja raz w miesiacu
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:43   #4125
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kasik, pytałaś o szczoteczkę -----> moja mama mówi, że musi być mięciutki

Cytat:
a co do szczotki dla bobasa, miałam i sztywną i miękką, tej sztywnej nie używałam, synek bawił się nią - czesał misie, używałam tylko i wyłącznie tej miękkiej z canpola - i miałam ją długo, synek ją lubił, że później sam się nią czesał jak być większy niestety uległa wypadkowi i muszę teraz kupić nową, ale kupię na pewno taką samą....

oo dokładnie taka:
http://allegro.pl/szczotka-z-wlosia-...907900639.html
Dzięki dziewczyny, poszukam czy rp77 ja ma bo będę jeszcze kilka rzeczy u niego zamawiać.
Cytat:
UWAGA RENATA ODPISAŁA
dobrze że u niej oki

Cytat:
Jaki smoczek-uspokajaczek??? a mial
Ja mam z TT bo takie też kupiłam butelki.
Cytat:
Wróciłam
Superowo
Cytat:
normalnie szok- zobaczcie ile mamy juz postów niedługo nowy wątek bedzie
Hehe tak jak mówiłam , pod koniec listopada będzie nowy wątek
Cytat:
Byłam u Sandy1992

Zdaje relacje :
Świetne wieści
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:45   #4126
n1kotynka
Zadomowienie

super ze u Sandry coraz lepiej !! oby Amelka ładnie rosła

Cytat:
Nikotynka, to ja bym brała to drugie, bo przyjedzie ktoś do Was raz na jakiś czas, więc prześpi się gdziekolwiek, a Wy będziecie przebywać w tym mieszkaniu codziennie, więc brałabym to ładniejsze
tez się ku niemu skłaniam tylko myslimy z tz jak ominąć posrednika bo jego haracz to miesieczny czynsz + vat no powariowali
Cytat:
TZ był zaskoczony bo myślał, ze tylko na początku ciązy moze sie tak dziać...to go uświadomiłam ze niekoniecznie ;D
a ja nie rycze tylko się wydzieram na mojego i to prawie codziennie nie wiem za co, jakoś mnie wkurza a potem przepraszam cały czas
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:49   #4127
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
inutil jak czesto ty chodzisz do gina? bo mam wrazenie ze bardzo czesto Ja raz w miesiacu
Chodzę co 4 tygodnie

a byłam w międzyczasie w szpitalu, może Ci się wydawało.

A w przyszłym tygodniu idę do gina do szpitala, bo ma mi pobrać wymaz na paciorkowca.
Stary 2011-11-23, 20:53   #4128
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja juz teraz co 2 tyg mam wizyty
Stary 2011-11-23, 20:57   #4129
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzę co 4 tygodnie

a byłam w międzyczasie w szpitalu, może Ci się wydawało.

A w przyszłym tygodniu idę do gina do szpitala, bo ma mi pobrać wymaz na paciorkowca.
no to pewnie mi sie wydaje albo ten czas tak szybko leci
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 21:06   #4130
Mijus
Rozeznanie

Hej kochane
Zrobiłam dzisiaj kawał dobrej roboty, poprasowałam wszystkie ubranka Poukładałam w szafie i teraz tylko czekają na Gabi
Powiem Wam, że miałam duży problem jak to układać, jak składać - pewnie będę je przekładać jeszcze kilka razy. Nie mam na to pomysłu

Gratuluję udanych wizyt
Super, że u Sandry i Reni wszystko dobrze
Witam nowe mamusieCoś ostatnio co raz więcej się ujawnia przyszłych mam

Jeśli chodzi o smoczki to ja wybrałam takie
Stary 2011-11-23, 21:07   #4131
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hejka

Wlasnie przyszlam od gina,wszystko ladnie ,pieknie....Mialam KTG i wyszlo,ze juz mam jakies skurcze porodowea ja nic nie czulam.Lekarka kazala mi przyjsc jutro na potworke,bo moze sie ta maszyna pomylila.Wziasc magnez i lezec...

Matko i corko ja nie chce jeszcze rodzic

Mam stresa jak ch###ra!!!
no to leż leż i magnez i no-spa podwójna dawka lub no-spa forte (na recepte) na skurcze koniecznie

ja w pierwszej ciąży w 39 tc byłam na rutynowym ktg i wyszło, ze mam wielkie skurcze,jesli dobrze pamietam to bylo jakoś 80% a ja je czułam jako zwykłe twardenienie brzuchola i zatrzymali mnie w szpitalu i juz nie chcieli puścić do domu, a 2 dni później urodziłam.....

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a dziękuję ogólnie nie jest źle, czuję się w mare dobrze choć skiurcze się już nasilaja i trwają już dłużej niż książkowe 30sek bo czasami to czuje ze 1-2min trwają i już boli mnie coraz niżej nie na górze brzucha tylko bliżej podbrzusza więc już mam stresa
do tego mam doline maiłam mieć taki piękny przewijak z szafy zrobiony i niestety kicha z niego będzie nie pomieścimy się ze wszytskim w pokoju więc będe musiała mieć taki zwykły na łózeczko i obok tylko komode na ubranka małego ;( jest mi przykro bo tak mi się marzył ten przewijak z tej szafy
no szkoda, że nie wyszło z tym przewijakiem...ale będzie dobrze
uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Witam

Chciałabym się przyłączyc, choć nie wiem czy dam radę dużo pisać.
witaj

Cytat:
Dziewczynka będzie
gratulacje

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
U nas nie wiedziałam takiego sklepu ale moze faktycznie masz rację i ja przesadzam z tą twardością, moze nie musi być aż tak mieciutka....ja sie nie znaaaaammmmm....łeeeeee
mamuśki co myślicie, musi być bardzo mięciutka??
mięciutka do czesania włosków, a twarda do wyczesywania ciemieniuchy
ja przy córci miałam tylko mieciutką,a jak miała ciemieniuche to moja teściówka, emerytowana położna poradzila mi zmiękczyć główkę oliwką i po jakieś pół godzinie wyczesywac to miękką szczoteczką do zębów i faktycznie pomogło rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Co do podgrzewacza mam taki sam dylemat , nie mam pojecia czy kupić czy poczekać aż będe wiedziała np. że nie mogę lub już nie karmię piersią . To samo z laktatorem i sterylizatorem nie wiem co zrobic bo teraz moge upolowac fajna okazję na allegro a po porodzie jak bedzie laktator np. na gwalt potrzebny to pewnie zostaje tylko apteka Dylematy przyszłej mamusi jak myslicie co zrobic lub co wy zrobiłyście
polecam zakupić laktator, a z podgrzewaczem i sterylizatorem zaczekać

Cytat:
UWAGA RENATA ODPISAŁA:

"hej, ale jesteście kochane! Nie odzywam się bo nie mam jak pisać, na leżąco cieżko (muszę lezec) a nie mam jeszcze stolika pod laptopa...wszystko w porządku u nas oprocz tego ze coraz cięzej ale to normalne całuje was wszystkie! czesto podczytuje"
super, zze u Renaty wszystko oki

Cytat:
A ja mam kolejne pytanie:

Jaki smoczek-uspokajaczek??? bo ja juz zwatpilam kiedys mialam ambitne plany, ze smoczka niet, ale teraz stwierdzilam, ze trzeba sobie zycie ulatwiac
na poczatku chcialam kupic z NUKa, bo ponoc to dobra firma, ale czytalam recenzje na temat smoczkow na wizazu i wysokie notowania mial AVENT.
Na pewno chce sylikonowy, ale jaki? anatomiczny czy okragly? hmm... pomozcie
kup taki i taki, bo nie wiadomo jaki dzidzi podpasuje....
Iga np. upodobała sobie nuki a aventa olała totalnie...

ale dziwnie się czuję, coś skurcze mam duże i dość długie, a kurde w domu jestem sama z dzieckiem, a mężuś w delegacje pojechał i będzie dopiero jutro wieczorkiem....
wzięłam juz podwójną daawke no-spy i magnez jak zwykle, ale jakos nie czuje zeby działało tak jak powinno...
no nic, leże dalej i moze w końcu przejdzie...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:10   #4132
MartuNiunia87
Rozeznanie

Co do smoczków, nie wiem kupię jakiś jeden, zobaczymy czy córeczka będzie go w ogóle chciała :P - mój synek preferował tylko i wyłącznie smoczki z NUK (a też miałam multum różnych smoczków, ale on inne wypluwał, tylko NUK i tylko ten z żółtą gumą, anatomiczny)

pierwszym jesgo smoczkiem po urodzeniu, który zaakceptował był właśnie NUK taki bez uchwytu (http://www.calineczka.pl/sklep/image...ez_uchwytu.jpg), ale miał tą przezroczystą (twardszą) gumę i Tomek szybko go jakoś zaczął wywalać, jak tylko dostał nowy smoczek (też NUK) o taki:

http://img0.burak.pl/img/2/f/f/0/nuk...seblue-0-6.jpg

już z żółtą gumą to innego już nie chciał, no i od urodzenia, aż do skończenia posiadania smoczka tylko NUK był na tapecie, zresztą butelki ze smoczkiem też miał tylko z NUKa - innych nie chciał

Teraz dla córeczki planuję kupić butelkę LOVI Medical + (250ml) więc i smoczek wezmę też LOVI - o taki: SMOCZEK LOVI

a co córeczka powie na smoczek to się okaże
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-11-23 o 21:23
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:11   #4133
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki dziewczyny, poszukam czy rp77 ja ma bo będę jeszcze kilka rzeczy u niego zamawiać.
dobrze że u niej oki
Ja u r_p77 właśnie tylko te TT widziałam
Zaraz poszukam jeszcze

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
super ze u Sandry coraz lepiej !! oby Amelka ładnie rosła

tez się ku niemu skłaniam tylko myslimy z tz jak ominąć posrednika bo jego haracz to miesieczny czynsz + vat no powariowali

a ja nie rycze tylko się wydzieram na mojego i to prawie codziennie nie wiem za co, jakoś mnie wkurza a potem przepraszam cały czas
O matko, te kwoty dla pośredników masakryczne są - pamiętam jak za działkę płaciliśmy

Stary 2011-11-23, 21:12   #4134
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
ale dziwnie się czuję, coś skurcze mam duże i dość długie, a kurde w domu jestem sama z dzieckiem, a mężuś w delegacje pojechał i będzie dopiero jutro wieczorkiem....
wzięłam juz podwójną daawke no-spy i magnez jak zwykle, ale jakos nie czuje zeby działało tak jak powinno...
no nic, leże dalej i moze w końcu przejdzie...
Nie strasz kobieto Leż i odpoczywaj, wszystko na pewno jest ok
Stary 2011-11-23, 21:23   #4135
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

gratulacje

[...]
kup taki i taki, bo nie wiadomo jaki dzidzi podpasuje....
Iga np. upodobała sobie nuki a aventa olała totalnie...
Dzięki
O widzisz, to może wstrzymam się z kupnem dwóch kolejnych smoczków Aventa i poczekam na reakcję dzidzi Jak jej podpasują, to dokupie jeszcze te dwa 0-3

Stary 2011-11-23, 21:26   #4136
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

r_p77 nie ma tych szczoteczek z calpolu, tylko TT i babyono klik , myślicie że będzie mięciutka?? może któraś mamusia miała taką??
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:39   #4137
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a ja znowu zaczynam cierpieć , wiedziałam poprostu wiedziałam że to przez antybiotyki bo w szpitalu dostałam jakieś globulki dopochwowe i troche pomogły że swędzenie mineło troszkę tam jeszcze swędziało ale nie było tak tragicznie po wyjsciu ze spzitala dostałam antybiotyk z tym samym składnikiem co poprzedni antybiotyk by brać jeszcze przez 7 dni i dziś znowu zaczyna się to samo od wczoraj już mnie cewka swędziała a dziś znowu się nasila dobrze że w pt mam wizyte odrazu powiem mojemu lekarzowi by mi maśc jakąś przepisał bo nie będe się męczyc znowu 2 tyg - mam już dość tego - niech to się już skończy !!!!! a jak mi walnie hasło ze to już w szpitalu mi coś podadzą bo mnie bedzie chciał wysłac to odrazu mu powiem że predzej nie wyjde z gabinetu aż on mi czegoś nie przepisze a jak nie bedzie chcial to powiem że do żadnego spzitala w takim razie nie idę bo ostatnio w szpitalu 3 dni czekałam aż mi coś podadzą i to się jeszcze musiałam przez 2 dni prosić o coś, mam dosc juz tej całej służby zdrowia a najgłupsze pytanie jakie mogą zadać to - czy jest pani na coś uczulona a skąd niby ja mam to do huja wiedzieć!!! jak bym na sobei testowała wszystko???? przecież nei brałam wszystkich możliwych lekarstw by wiedzieć ze jestem uczulona

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
r_p77 nie ma tych szczoteczek z calpolu, tylko TT i babyono klik , myślicie że będzie mięciutka?? może któraś mamusia miała taką??

canpol też ma widziałam w markecie z włosia naturalnego mięciutkiego ale że ja już dostałam te z sztucznego to nie kupowałam już drugiej

a tą co tu wkleiłaś jeżeli faktycznei jest z naturalnego włosia to napewno będzi emiekka bo właśnei te naturalne są mieciutkie

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

oki dobra bo nie skumałam komu ty odp dopieor teraz zerknełam na sprzedawce i jeszcze raz przeczytałam co napisałaś ale ze mnei gamoń

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2011-11-23 o 21:37
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:40   #4138
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
jutro ci na to odpisze bo kupiłam u niego ale jeszcze nie rozpakowałam
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 21:41   #4139
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczyny czy wasze dzidzie też tak często mają czkawki?? bo ja co zjem to mały zachwile mi czka i często się to zdarza bo co chwile coś podjadam a to owoce a to warzywa a to chlebek sobie zrobie a to czekoladke wiec co zjem lub wypije bo widze że jak mleko kakao albo wode owocową wypije to ten też czkawki dostaje czasami aż sie martwie czy nie za często tak czka
Stary 2011-11-23, 21:42   #4140
agacia_cz
Zadomowienie

zapomniałam napisać że byłam dziś u gina z dzidzią ok
waży 1750 w 29tc ale termin mi się przesunął ma 29.01 no zobaczymy
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości