|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV
Tak czytam o tych poradniach i zaczynam sie bac tego
![]() ciekawe jak u mnie to bedzie wygladalo, nam ksiadz kazal w lutym sie dopiero pojawic w kancelarii
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
To tak jak z naukami - mozesz je zrobić gdzie chcesz i kiedy chcesz. Gdyby okazało się, że miałabym jeździć do poradni tam gdzie biorę ślub, to albo by ślubu nie było albo bym ślub i wesele w Krk urządzała.
|
|
#4233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
net w pracy strasznie muli... Dobrze, że wizaż działa ![]() Musze Wam powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczona postawą naszje tap madelowej placzki Anki. Podmienił ją ktoś czy jak? ? ![]() Cytat:
Niezła bania A ta macarena polożyła mnie na łopatki ![]() Cytat:
![]() A co do poradni, to my mieliśmy w tej parafii gdzie nauki wszystko razem. Najpierw 4 spotkania z księdzem, następnie jeden wykładzik kobityki z poradni z całą grupą. Kolejne spotkanie z nią było w mniejszych grupach, po 4 pary (zapisywaliśmy się u niej do kajecika, kiedy które pary przyjdą) i jedna spotaknko każda para indywidualnie (też się każdy wpisywał do kalendarza). Tak więć najlepiej przedzwoń do danej poradni, czy spotkania są grupowe, czy tylko będziecie mieli indywidualne i się umówcie na dany dzień. Będzie ok
|
||
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Goszu kochana czy moglibyście wziąć próbki tych zaproszeń na tańce bo chciałabym je zobaczyć na żywo? Bo będziecie na tańcach?
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Uwierz, że mnie też
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Nie ma się czego bać choć fakt faktem niezbyt miło wspominam poradnię
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
a dzisiaj TŻ zabiera mnie do kina
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
my też idziemy dzisiaj do kina a raczej na film
My idziemy na "Przed świtem"
|
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
E tam, nie ma co się bać. Wiem tylko, że w Krk ciężkie są nauki na Kopernika i w poradni przy kościele Mariackim. Takie przynajmniej opinie krążą po Krakowie.
|
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
My ostatnio tez chcieliśmy na to iść ale jak pojechaliśmy do kina to była taka masakryczna kolejka że nie dość ze pierwszy seans odwołali to na drugi miejsc nie było
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Kozico a mi się wydaje że ona prostu trochę grała taką sierotke i dalej mnie wkurza
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
ja to u siebie bede robic, na mazurach
![]() a na czym to polega? my mamy z lo takie kartki ze na religie chodzilismy i nie musimy robic tych spotkan, ale poradnia to jest obowiazkowa tak? a co jak ja biore anty? kurcze, zestresowalam sie ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
a na przed switem bylam w poniedzialek - tez dobry
|
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie coś w tym jest. Ale po wczorajszym odcinku najbardziej wkurza mnie Olga. ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Przecież sie kobiecie nie będziesz spowiadać, jaką anty stosujesz Nasz była nami zachwycona, jak z "zapałem" rozkminialiśmy wykresy płodności na zajęciach z nią. Załapaliśmy na czym to polega i była z tego zadowolona.
|
||
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Byłysmy w babskim gronoe na tym filnie..każda ma inny gust ale ten film podbała się wszystkim!
p.s. kupiłam sobie lampę i robie pzaurki hybrydowe..teraz mam morski kolor.... Wole fuksję ale o dziwo ten choler.ny kolor dobrze sie trzyma |
|
|
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wstazka-12-mm-tasi...951173495.html http://allegro.pl/dzety-cyrkonie-ter...950659802.html
|
|
|
#4246 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taki dowcip z rana przy śniadaniu W następnym poście pokażę ![]() Cytat:
No i moja ulubiona twarz na tym etapie odpadła, ale cały odcinek sobie na to niestety zapracowała. Cytat:
że będziemy i że przyniosę próbki
|
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
A my wkoncu zdecydowalismy się na zapraoszenia i dzis zostały zamowione... a o to one |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wklejam foty zaproszeń. Fakt te zaproszenia się na wątku często przejawiają. Więc, żeby nie było potem, że się powtarzam za kimś, ale zależało nam na tym, by je na żywo zobaczyć
![]() Jak mówiłam TŻ jest bardzo na tak, ja natomiast się waham. I nam głównie zależało na zaproszeniach z zieloną kokardką. Resztą dostaliśmy dla porównania.
|
#4249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie w tej parafii w której byliśmy na naukach właśnie też tak jest ze poradnia odbywa sie standardowo w jakieś dni w miesiącu i teoretycznie można sobie po prostu przyjść. Ja wcześniej napisałam maila do parafii żeby sie upewnić Cytat:
fajnie
|
|||
|
|
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mogę widzieć czemu się nad nimi wahasz, maja jakieś wady?
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze mam coś dla Was.
Z racji tego, że my dla gości i w podziękowaniu za prezenty przed ślubem pieczemy kruche ciasteczka, chciałam Wam pokazać jak to wygląda. Wygrzebałam gdzieś zdjęcia paczki mojego sąsiada. Fakt nie za dużo tutaj widać, ale resztę poddaję wyobraźni. Dodatkowo w tej paczuszce były takie marcepanowe łabądki. I bardzo chciałabym je zrobić do moich paczuszek. Ale potrzebowałabym gdzieś ok. 100szt.
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do samego wykonania i wyglądu nie mam żadnych zastrzeżeń. Na prawdę są świetne. I jeśli Tylko Wam sie podobają z czystym sercem polecam! Tylko tutaj bardziej o gusta chodzi. Na pewno zaproponowałabym swój układ graficzny w środku. Wiadomo można sobie dobrać wersję tekstu, czcionki, wielkość. Ale jakoś tak wydają mi sie TYLKO ok. Nic poza tym. Nie umiem tego inaczej określić.
|
|
#4254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4255 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Good, good movie. My byliśmy 11 listopada i bardzo polecam! Nawet TŻowi, który z zasady nie cierpi komedii romantycznych się spodobało ![]() Ja też jestem na hormonach, chyba od razu powiem babce jak się sprawa ma i że wykresy są u mnie bezsensowne. Zobaczymy, co powie ![]() Cytat:
Bardzo mi się podobają, takie eleganckie i nieprzesadzone. My będziemy mieć w bardzo podobnym stylu! ![]() Cytat:
W każdym razie moim zdaniem o wiele lepiej wygląda np. fuksja w tym zestawieniu niż zielone zaproszenia.
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wybierzemy też te i też z zieloną kokardką
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
przyszło zaproszenie które ost pokazywałam fajne jest malutkie twardy papier, ale jednak dla mnie za 'skromne' wolałabym coś takiego jak gosza... żeby się więcej działo ![]() co do poradni nawet nie mówcie zrobiliśmy nauki (2 spotkania, jedno z księdzem jedno z tą kobietą która właśnie też prowadzi poradnie).No i mieliśmy iść do poradni ale ja się boje chciałabym to załatwić do końca roku... ale nie wiem czy mam się przyznać że biore tabletki czy coś zaściemniać i później ściągnąć z neta. Ona na tym 2 spotkaniu mówiła żeby przyjść do niej już z rozpisanymi cyklami, dn płodnymi itd itp
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Witam, nie nadrobię Was...
Kocurkowi dobrych wyników gratuluję i cieszę się, że u każdej z Was tak dużo się dzieje Buziaki P.S.: wczoraj byłam mierzyć sukienki z mamusią, ale to Wam opiszę jak będę mieć więcej czasu. |
|
|
|
#4259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-11-24 o 11:49 |
||
|
|
|
#4260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie sama nie będę robić. U nas jest taki zwyczaj, że tydzień, max. 2 przed ślubem zbierają się wszystkie babki z rodziny (ciotki, kuzynki, siostry, mamy- oczywiście te co maja czas) w wynajętym pomieszczeniu na tą okazję i pod okiem kucharki wyczyniają takie cuda. Średnio trzeba na to liczyć 3 dni, od rana do wieczora. Pierwsze 2 na pieczenie, ostatni na dekorowanie. Bo na salę na stoły potrzebne są ciasteczka i do paczek. I trzeba liczyć gości, którzy przybędą na wesele, oraz wszystkich tych życzliwych nam osób, które prześlą nam prezenty. Będzie tego dużo. Ale już na tyle wesel piekliśmy ciasteczka to i na moje upieczemy, a co! A ciotki i kuzynki, którym pomagałam przy ich weselach, teraz przyjdą i mnie pomóc I śmiesznie wtedy jest. Bo te wszystkie baby sie zbierają, oczywiście muszą przy okazji wódke weselną spróbować i wspominają poprzednie wesela, a przede wszystkim dzieciństwo i młodość PMki![]() Już mi ciotki obiecały, że jak tylko będzie wiadomo kiedy pieczemy to mam im dać znać, bo one bardzo chętnie przyjdą. I wiecie, że ja uwielbiam ten okres przed weselem. Mimo pracy tyle fajnej zabawy przy tym jest. I takie jednoczenie się pokoleń ![]() Cytat:
![]() Bałam się trochę, jak to z zielonym będzie wyglądać, ale jest super!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

A ta macarena polożyła mnie na łopatki
19.05.2012 

Bardzo mi się podobają, takie eleganckie i nieprzesadzone. My będziemy mieć w bardzo podobnym stylu!
zrobiliśmy nauki (2 spotkania, jedno z księdzem jedno z tą kobietą która właśnie też prowadzi poradnie).
czy coś zaściemniać i później ściągnąć z neta. Ona na tym 2 spotkaniu mówiła żeby przyjść do niej już z rozpisanymi cyklami, dn płodnymi itd itp