Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 17:08   #4261
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
i żeby im się siatki niejednokrotnie nie zmęczyły to też muszą posiedziec na siedzeniu siedzi baba a obok na miejscu reklamówki
dokladnie...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:16   #4262
emigra
Zakorzenienie

07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:16   #4263
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tez mam obawy i lęki ,bo ja w ogole panikara jestem i jeszcze dodatkowo pewnie sama sie nakrecam.Na poczatku ciazy balam sie ze zwymiotuje w miejscu publicznym i ze ludzie sobie pomysla ze jestem pijana np. Teraz boje sie ze ktos moglby mnie uderzyc w brzuch przez przypadek np biegnąc,albo ze zaslabne i nikt mi nie pomoze.

Na powietrzu zazwyczaj wszystko mi przechodzi.

Jolka strasznie Ci współczuje z dzidzia wszystko w porzadku wiec moze to nic powaznego , odpoczywaj jak widzisz ze po dluzszym chodzeniu nasila sie. Ja mialam nie wiem czy takie jak twoje ale dosc silny bol mnie zlapal na spacerze gdzies w 17 tygodniu, nie moglam dojsc do domu tak mnie kłuło, ale przeszlo jak wiecej lezałam.
Nie wiem jak was ale mnie mocno boli( bol porownywalny do miesiaczkowego) jak mam wzdecia silne, raz na serio sie przestraszylam.

To pewnie było rozciąganie się tych wszystkich wiązadeł i mięsni, miałam dokładnie tak samo, też na spacerze-okropny ostry ból, cięzko było mi doczłapać do domu, na szczęście spacer był z tż...
Teraz coraz częściej mam skurcze brzucha, tzn twardnienie, zdaża się to już niemal codziennie. Nie są bolesne, choć czasem powodują dyskomfort, bo czuję jak momentalnie wszystko mi się mocno spina, i trwają czasem nawet dłużej niż min. Zdarzają mi się nawet w tak prozaicznych sytuacjacj jak np. pochylę się po coś a po chwili wyprostuję i brzuch cały twardy. Jednak gp orzekł, ze to normalne, że są to skurcze braxton-hicks'a, i mam się nie marwtic.

Dziś u mnie na obiad były placki ziemniaczane z wczoraj, a na kolację tosty. Może pokuszę się o naleśniki, bo chodzą za mną ostanio a ja na coś słodkiego ochotę mam i tż też
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:19   #4264
Nikii89
Zakorzenienie

dzięki wszystkim dziewczynom za gratulacje syna

przeglądałam wózki na allegro i na razie taki mi się spodobał http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...944503205.html . No chyba że znajdę lepszy przynajmniej ten wydatek Nam odpadł bo dziadek męża powiedział że dla prawnuka on sponsoruje wózek
co do wyprawki, łóżeczka itp. to zaczniemy chyba dopiero od lutego.
Aktualnie prowadzimy rozmowy na temat imienia.
Ostatnio teściowa przyszła i powiedziała o imieniu "Marcel" szczerze nie podoba mi się więc jej to mówię a ona do mnie "do kwietnia Ci się spodoba" więc odpowiadam jej "raczej w to wątpie" no i już się do mnie nie odezwała. W końcu co do imienia to decyzja należy do mnie i męża.
Stary 2011-11-24, 17:25   #4265
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

przeglądałam wózki na allegro i na razie taki mi się spodobał http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...944503205.html . No chyba że znajdę lepszy przynajmniej ten wydatek Nam odpadł bo dziadek męża powiedział że dla prawnuka on sponsoruje wózek
Ostatnio teściowa przyszła i powiedziała o imieniu "Marcel" szczerze nie podoba mi się więc jej to mówię a ona do mnie "do kwietnia Ci się spodoba" więc odpowiadam jej "raczej w to wątpie" no i już się do mnie nie odezwała. W końcu co do imienia to decyzja należy do mnie i męża.

Pewnie Nikii, nie daj się żadnym naciskom. To Wasze dziecko, a nie teściowej.

U mnie pewnie będzie podobnie, ale trudno, najwyżej się pokłócimy. Ja się nie dam
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:34   #4266
tikki85
Zakorzenienie

Widzę, że rozmawiacie o miejscach w autobusie. Otóż tu w BCN każdy środek transportu publicznego posiada specjalnie wydzielone miejsca dla osób starszych, schorowanych, kobiet w ciąży i z dziećmi na rękach...i kto na nich siada?? Najbardziej poszkodowani - MŁODZIEŻ i DZIECI w wieku szkolnym, albo Araby czy Południowoamerykańcy. I to pchają się przed starsze babcie. Na szczęście tu babcie nie są takie nachalne jak w Polsce i często gęsto ustępują tym niewychowanym dzieciakom.

Dziewczyny...ja się załamię. Teraz jak już znamy płeć to nie umiemy zdecydować się na imię. Wcześniej była Kornelia, ale nam się odwidziało, później Sylwia, Sandra...teraz przystało na Andrea. Ciekawe na jak długo

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Karolca piękny brzuszek i pępek

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2011-11-24 o 17:28
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:37   #4267
tynka88
Zadomowienie

dziekuje Jolka

dziewczyny wygralam aukcje na all zestaw ciuszków dla chłopca,wyglada ze duzo tego jest , moze ominie mnie chodzenie po lumpexach http://allegro.pl/show_item.php?item=1946376608 , myslcie ze 30 zl za przesylke to ok>? czy to zawyzona kwota troche>?

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:38   #4268
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

ten wózek ma identyczny stelaż jak nasz z innej firmy (baby -merc)!!!
ale nasz był 200 zł droższy
zaczynam podejrzewać że te "polskie wózki" to są wszystkie z jednego źródła, a przynajmniej podzespoły do nich. potem poszczególne firmy dodają naklejki swoich firm i ustalają ceny
stelaż polecam, nawet lekki i łatwo się składa

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:42   #4269
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Co za dzień... Biegnę dzisiaj zadowolona z pracy bo kurier zadzwonił,że czeka pod drzwiami,a czekałam na przesyłkę ze sklepu w którym zamawiałam większość akcesorii dla dzidzi. Przychodzę,patrzę,a ta paczka jakaś taka mała...ale TŻ powiedział,żeby odebrać bo może w dwóch paczkach przyślą i ja głupia odebrałam. Otwieram paczkę,a tam 4 opakowania pampersów, których nie zamawiałam i nic więcej. Nie dostałam żadnej z zamówionych rzeczy ... natychmiast napisałam maila bo na tel. oczywiście nikt nie odpowiadał i teraz czekam na odpowiedź.

Nie wiem dlaczego tak mnie to zdenerwowało...

Dzisiaj na obiad robiłam kotlety sojowe,a na kolację zadowolę się kisielkiem cytrynowym dla poprawienia humoru
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:44   #4270
emigra
Zakorzenienie

Sliczne brzuszki

Tynka wygladalas na slubie jak krolewna
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:46   #4271
tynka88
Zadomowienie

emigra takie mialam wtedy wyobrazenie o wygladzie panny młodej
ze mam byc ksiezniczka i juz

Stary 2011-11-24, 17:46   #4272
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziekuje Jolka

dziewczyny wygralam aukcje na all zestaw ciuszków dla chłopca,wyglada ze duzo tego jest , moze ominie mnie chodzenie po lumpexach http://allegro.pl/show_item.php?item=1946376608 , myslcie ze 30 zl za przesylke to ok>? czy to zawyzona kwota troche>?
Pewnie można by taniej przesłać, ale 92 zł za tyle ciuszków to się opłaca. I jaka oszczędność czasu
Stary 2011-11-24, 17:48   #4273
ivonka7
Rozeznanie

Hej dziewczyny, ja dzisiaj zostałam uziemiona przez lekarza. Mam skierowanie do szpitala ale uprosiłam go i na razie leże w domu. Wszystko zaczęło się wczoraj-od bardzo częstych twardnień brzucha-było ich ponad 2o, nawet po nospie, więc dzisiaj rano miałam USG i będę miała powtórzone dzisiaj o 21:00. Z dzidzią wszystko super, waży 832 g. Szyjkę macicy mam dosyć długą, bo : 4,28 cm. i mam nadzieje ze nie bedzie sie skracać.
Dzisiaj twardnienia są, chociaż nie tak często jak wczoraj(chociaż wystarczy zmiana pozycji).
Oczywiście stres pewnie też robi swoje, dlatego grzecznie leżę placuszkiem.
Mam nadzieje że wieczorne USG mnie uspokoi.
Pozdrawiam
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:51   #4274
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Co za dzień... Biegnę dzisiaj zadowolona z pracy bo kurier zadzwonił,że czeka pod drzwiami,a czekałam na przesyłkę ze sklepu w którym zamawiałam większość akcesorii dla dzidzi. Przychodzę,patrzę,a ta paczka jakaś taka mała...ale TŻ powiedział,żeby odebrać bo może w dwóch paczkach przyślą i ja głupia odebrałam. Otwieram paczkę,a tam 4 opakowania pampersów, których nie zamawiałam i nic więcej. Nie dostałam żadnej z zamówionych rzeczy ... natychmiast napisałam maila bo na tel. oczywiście nikt nie odpowiadał i teraz czekam na odpowiedź.

Nie wiem dlaczego tak mnie to zdenerwowało...

Dzisiaj na obiad robiłam kotlety sojowe,a na kolację zadowolę się kisielkiem cytrynowym dla poprawienia humoru
Nie chcę Cię martwić ale ja na Allegro czy innych portalach to już tylko pobraniowe przesyłki biorę. Jak wpłacałam kasę z góry to nie mogłam się doczekać towaru i nikt mi nie raczył odpisać lub odpowiedzieć na telefon. W ten sposób trochę więcej płacę za przesyłkę ale wiem, że dopóki kasy nie dostaną to zależy im, żeby towar wysłać.

Po drugie masz prawo otworzyć przesyłkę przy kurierze i jej nie odebrać tylko musisz to wcześniej zaznaczyć przy zamawianiu towaru.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja dzisiaj zostałam uziemiona przez lekarza. Mam skierowanie do szpitala ale uprosiłam go i na razie leże w domu. Wszystko zaczęło się wczoraj-od bardzo częstych twardnień brzucha-było ich ponad 2o, nawet po nospie, więc dzisiaj rano miałam USG i będę miała powtórzone dzisiaj o 21:00. Z dzidzią wszystko super, waży 832 g. Szyjkę macicy mam dosyć długą, bo : 4,28 cm. i mam nadzieje ze nie bedzie sie skracać.
Dzisiaj twardnienia są, chociaż nie tak często jak wczoraj(chociaż wystarczy zmiana pozycji).
Pozdrawiam

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze , imienniczko
Stary 2011-11-24, 17:52   #4275
tynka88
Zadomowienie

Ivonka oby wszystko bylo dobrze

Stary 2011-11-24, 17:56   #4276
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
wrzuciłam nowe zdjęcia na maila
ładnie wygladasz

Ivona ja tez leze w lozku TŻ kolo mnie skacze, znow po badaniu mam krwawienie, juz lepiej ale jak zwykle panika, mama przyszla zrobila obiad ale lekarza zmieniam na bank! ale juz mnie nosi nie umiem tak lezec a czuje sie w sumie ok, synek skacze wesolo

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-24 o 18:00
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:57   #4277
engela
Raczkowanie

tynka88wygrałaś aukcje to chyba tym samym zdecydowałaś się na formę i koszt przesyłki.
30 zł to nie jest mocno naciągana kwota bo ciuszki też mogą swoje ważyć wraz z porządnym opakowaniem.
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:58   #4278
19claudia91
Rozeznanie

Chrzestna przyszła i dała mi 50 zł będzie na 1/20 wyprawki :P

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:01   #4279
tynka88
Zadomowienie

Engela oczywiscie ze licytujac zgadzam sie na koszty przesylki to świadoma jestem, pytam z ciekawosci

Stary 2011-11-24, 18:01   #4280
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Chrzestna przyszła i dała mi 50 zł będzie na 1/20 wyprawki :P
zartujesz
Stary 2011-11-24, 18:02   #4281
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
Oj bidulko...a dostalas jakies leki procz no-spy?
Napisz koniecznie jak tam po bad. usg i trzymaj sie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:03   #4282
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki trzymam mocno kciuki za Wsze wizyty: Mała, desia, julliczka Mam nadzieje ze nie pominelam nikogo

Co do Filipka: ma jakas infekcje prawdopodobnie wirusowa, na tylnej scianie gardla widac jak splywa katarek, ale w nosku nie ma.
I gardelko lekko zaczerwienione.
Ale apetyt ma, wiec jest dobrze.
W tej chwili dostal ruchow, bo poczul sie lepiej, pupeczka mu odzyla, bo spadla temperatura. Zjadl nawet placuszki z jabluszkiem, a zupke jaka mu ugotowalam, pierwsza lyzka zostala zwrocona, wiec dalej nie probowalam. A ugotowalam mu taka pyszna jarzynowa, delikatna.
No ale coz....Dr powiedzial ze mamy dogadzac malemu, moze jesc wszystko procz mleka i nie zmuszac go do niczego
Mam mu dawac ibuprofen w syropku co 6 godz. przez 2 dni nawet jak nie bedzie podw. temp. Bo procz tego, ze dziala p/goraczkowo, dziala tez p/zapalnie.
No i ma jeszcze syropki z czarnego bzu i witaminki w kroplekach (swoja droga pyszne w smaku)
Dziekuje za zyczenia zdrowia
niech chłopak szybko do zdrowia wraca
A u mnie też z synem nie ciekawie. W sumie jeszcze tak nie miałam. Tydzień temu byliśmy na kontroli u lekarza po antybiotyku i niby było wszystko ok. A przedwczoraj jak zawsze w południe idziemy na drzemkę to wstał po godzinie ( zawsze śpi 3) Myślę sobie pewnie już coś jest nie halo. Dotykam jego czoła a ono cieplutkie. No i nic dałam nurofen jakoś przespał noc. A wczoraj gorączka się powtórzyła miał jakąś krostkę w buzi no i tak się narobiło,że całą noc się męczyliśmy. Cały dzień nic nie jadł.
Dzisiaj do lekarza i chłopak ma zapalenie jamy ustnej i gardła. Dostał znowu atybiotyk i tantum verde do płukania !!! ( a miało być w sprayu na recepcie) i co? Chłopak nie umie płukać tylko bieże do buzi i wypluwa.... No ale jakoś się męczymy raz tantum verde raz szałwia. Co chwilę wkłada paluszka do buzi bo nie wie jak sobie z bólem poradzić. Cały dzień piszczy i płacze zamęczyć się można a najbardziej to szkoda chłopczyka, który dzisiaj nic dalej nie je tylko pije, pije i pije...

Cytat:
Mam tak samo, sama się boje gdziekolwiek dalej wybrać bo boję się że padnę i nikt mnie nie przytrzyma czy coś, z kimś zawsze raźniej.. Zdarzyło mi się już tak parę razy
Ja już nie pamiętam kiedy w kościele byłam, bo w poprzedniej ciąży to TŻ mnie ciągle wyprowadzał na dwór tak słabłam. A teraz pracuje daleko i wole sama nie ryzykować
Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Pewnie Nikii, nie daj się żadnym naciskom. To Wasze dziecko, a nie teściowej.
U mnie pewnie będzie podobnie, ale trudno, najwyżej się pokłócimy. Ja się nie dam
Moja teściowa też wymyśla za mnie nowe imiona dla wnuka/wnuczki. To nie ich sprawa tylko moja ale zawsze swoje 5gr musi wtrącić
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:05   #4283
agabi
Rozeznanie

ivonka-trzymaj się, wszystko będzie dobrzedaj znać jak wygląda sytuacja po usg.
Stary 2011-11-24, 18:09   #4284
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
zartujesz
Nie =p łóżeczko, wanienkę i wózek dostanę więc pozostają pieluszki tetrowe, i inne pierdoły =p no może nie dodałam jednego zera 1/200 wyprawki

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:13   #4285
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie =p łóżeczko, wanienkę i wózek dostanę więc pozostają pieluszki tetrowe, i inne pierdoły =p no może nie dodałam jednego zera 1/200 wyprawki
tak juz lepiej
Stary 2011-11-24, 18:20   #4286
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Największym wydatkiem jest wózek więc odliczając również łóżeczko to ok. 2000 zł powinno wystarczyć. Wanienka to akurat grosze.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
niech chłopak szybko do zdrowia wraca
A u mnie też z synem nie ciekawie. W sumie jeszcze tak nie miałam. Tydzień temu byliśmy na kontroli u lekarza po antybiotyku i niby było wszystko ok. A przedwczoraj jak zawsze w południe idziemy na drzemkę to wstał po godzinie ( zawsze śpi 3) Myślę sobie pewnie już coś jest nie halo. Dotykam jego czoła a ono cieplutkie. No i nic dałam nurofen jakoś przespał noc. A wczoraj gorączka się powtórzyła miał jakąś krostkę w buzi no i tak się narobiło,że całą noc się męczyliśmy. Cały dzień nic nie jadł.
Dzisiaj do lekarza i chłopak ma zapalenie jamy ustnej i gardła. Dostał znowu atybiotyk i tantum verde do płukania !!! ( a miało być w sprayu na recepcie) i co? Chłopak nie umie płukać tylko bieże do buzi i wypluwa.... No ale jakoś się męczymy raz tantum verde raz szałwia. Co chwilę wkłada paluszka do buzi bo nie wie jak sobie z bólem poradzić. Cały dzień piszczy i płacze zamęczyć się można a najbardziej to szkoda chłopczyka, który dzisiaj nic dalej nie je tylko pije, pije i pije...

Ja już nie pamiętam kiedy w kościele byłam, bo w poprzedniej ciąży to TŻ mnie ciągle wyprowadzał na dwór tak słabłam. A teraz pracuje daleko i wole sama nie ryzykować

Moja teściowa też wymyśla za mnie nowe imiona dla wnuka/wnuczki. To nie ich sprawa tylko moja ale zawsze swoje 5gr musi wtrącić
Trzymam kciuki, żeby było lepiej
Stary 2011-11-24, 18:21   #4287
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Kurcze blade lewo zdążyłam do ubikacji tak mnie przepędziło

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:22   #4288
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ładnie wygladasz

Ivona ja tez leze w lozku TŻ kolo mnie skacze, znow po badaniu mam krwawienie, juz lepiej ale jak zwykle panika, mama przyszla zrobila obiad ale lekarza zmieniam na bank! ale juz mnie nosi nie umiem tak lezec a czuje sie w sumie ok, synek skacze wesolo
To przykre, że po każdym badaniu masz takie dolegliwości Leż, odpoczywaj, pewnie też bym się zastanawiała nad zmianą lekarza w takim przypadku. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie
Stary 2011-11-24, 18:26   #4289
tynka88
Zadomowienie

Cytrynka a co na to krwawienie ten twoj gin?

Stary 2011-11-24, 18:27   #4290
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

iw32 mam nadzieje ze przejdzie bo szkoda zebym sie denerwowała co miesiąc po wizycie dodatkowo poza tym mam juz dosc porządków mojej mamy w domu u nas dzis sie juz nasłuchałam ze za wcześnie wozek kupiłam i ubranka dostałam bo jeszcze wszystko moze sie zdążyć no szlag by ja
tynka dzwoniłam do gina i kazal mi sie klasc do lozka a jak nie przestanie leciec to wezwać karetkę i jechac do szpitala bo tak mnie szybciej przyjmą, normalnie strach sie bac

swoja droga tynka masz wizyte nastepna w dniu moich urodzin

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-24 o 18:30
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości