|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVI - Liście we włosach potargał wiatr.
Cytat:
![]() Ładne rękawiczki, ale kocurek jeszcze ładniejszy ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Miki proszę komin. https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10899 Kolor to kawa z mlekiem no ale nie dalo się go uchwycić i jest nieładnie ułożony ale nie dałam rady zrobić sobie sama zdj i zeby jednocześnie ładnie wyglądał. Chciałam wam jeszcze pokazać bluzki które kupiłam w lumpku., ale to jutro bo dzisiaj już nie ma światła odpowiedniego. A jutro mamy nie ma to mogę latać i łapać światło
|
|
|
#4353 | |||
|
Zakorzenienie
|
joł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też lubię rano. Teraz od paru dni nie ćwiczę bo piszę prace kontrolne, zachciało mi się szkoły ![]() Ale ogólnie zanim zrobiłam przerwę (a jeszcze troche ona potrwa bo zaraz @ -100 półbrzuszków - brzuch jest deczko ładniejszy, nie tak jakbym chciała ale juz jakiś postęp, więc jestem zadowolona, - ćwiczenia na pupę - jestem zadowolona![]() ![]() - pompki - tu męskie pompki, po 10. A w ciagu dnia to od 1 do 5x10pompek - wzmocniły mi się trochę ramiona, biust mi się jakby tak... ujędrnił - jestem b. zadowolona, choć jeszcze nie mam tak mocnych ramion jakbym chciała i jak miałam kiedyś,od niedawna też: - ćwiczenia z hantelkami (nie wiem ile mają kg, ok 1,5kg chyba) - ćwiczeń niedużo, tak dla ruchu, - przysiady (po pierwszym razie miałam.. może nie tyle zakwasy ale czułam mięśnie na drugi dzień Miałam się jeszcze rozciągać, ale jakoś się jeszcze nie ogarnęłam. Teraz podczas przerwy w ćwiczeniach mam znacznie gorszy nastrój, ale jak ćwiczę to potem cały dzień mam lepszy humor niż zwykle ![]() Jeszcze jakoś musze sie pozbyć permanentnej ospałości, śpię długo, a cieżko mi sie zwlec z łożka i ziewam całymi dniami ![]() Może to przez niedoczynność, a moze jakąś depresję oby nie. Mam nadzieję, że się to zmieni za jakiś czas
Edytowane przez Smerfetkaa Czas edycji: 2011-11-24 o 17:51 |
|||
|
|
|
#4354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak się budzę to już jestem zmęczona
|
||
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie tak mam. A do tego nie chce mi się z ludźmi spotykać. Ale to pewnie dlatego, że pytają jak poszukiwania pracy, a dla mnie to teraz drażliwy temat, bo z tym ciężka sprawa.
Miki, a przypomnij sobie czasy, jak człowiek miał zawalony tydzień pracą czy szkołą, do tego weekend - praca lub szkoła. A jeszcze się miało siłę potańczyć na imprezach, wyskoczyć gdzieś. Brak pracy wysysa z człowieka życiodajne siły, niszczy potencjał ![]() Odbębnię te prace kontrolne i szukam sobie jakiegoś zajęcia w między czasie, jak pracy szukam, bo zwariować można
|
#4356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zawsze, jak nie brałam hormonów. I jeszcze biegunka i utraty przytomności.
A czy przeciwbólowo używasz czegoś na bazie paracetamolu? Jeśli tak to przestaw się na ibuprom. Ja po każdym paracetamolu wymiotuje. A ibuprom mogę jeść garściami. Cytat:
Cytat:
A wiadomo, ze nikt nikogo przed zmienioną maturą nie postawi znienacka, tylko bedzie przygotowanie. Tak jak był wprowadzany obecny system. Już ja mogłam zdawać "nową" maturę pisemną. A rocznik po mnie już cała nową maturę (było do wyboru). I tak ci edukowani starym systemem "nowa" maturę zdawali z palcem w ****, a pierwszy rocznik edukowanych nowym systemem poległ marnie. I wtedy była amnestia Stara matura nie była trudna, tylko była lepszym wyznacznikiem wiedzy. Podejrzewam, że w naukę do tej starej trzeba było włożyć mniej energii niż w durną prezentacje, a w efekcie wyniosło się o wiele więcej wiedzy. A chyba o wiedzę w edukacji chodzi. A z kosztami wiążą się wszystkie te durne, całkowicie niepotrzebne reformy. Co rok są nowe i nikt się tym specjalnie nie przejmuje. Cytat:
No i ostatnio rozmawiałam ze znajomą. powiedziałam, ze zawodówki wróciły, a ona zapewniała mnie, ze tylko niektóre - fryzjerskie, kosmetyczne... A tych bardziej technicznych nadal nie ma. Uwierzyłam. A teraz widzę, ze znajoma się myliła. Co nie zmienia faktu, ze niema co najmniej połowy zawodówek. Nie ma 3/4 kierunków. Przynajmniej w moim mieście. I jakimś cudem wszyscy dostają się do Liceów
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a temat pracy też mnie drażni zwłaszcza jak ktoś dzwoni do mnie lub podłącza się na gadu tylko po to żeby zapytać czy www końcuuu znalazłam pracę Dzisiaj wysłałam CV i list do sądu mimo że się nie ogłaszali, żeby chociaż otworzyli tego maila to będzie dobrze No właśnie. Nic nie robienie jest bardziej męczące niż robienie kilku rzeczy na raz. Gdy stażowałam potrafiłam od razu po robocie wsiąść w autobus i jechać na ciuchowe zakupy. Wstawałam o 5 i świetnie się czułam, nie bolała mnie głowa i miałam tyle energii. Muszę w końcu coś znaleźć
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście jest sporo zawodówek. Ale i tak licea są. Jak ja chodziłam do mojego liceum to było jeszcze w miarę, ale jak byłam tam rok temu na praktykach, to był taki ścisk, że ledwo dało się przejść. Oczywiście niemożliwe było przejście korytarzem nie ocierając się o nikogo
![]() Według mnie matura z języka polskiego powinna być bezwzględnie zmieniona. Kiedyś była stara i mało kto nie zdawał, a ludzie wychodzili ze szkoły średniej z większą wiedzą Wszystko kwestia przygotowania. Każdy uczeń zaczynając edukację w liceum już pierwszego dnia powinien wiedzieć jak bedzie wyglądać matura i z czego obowiązkowo będzie zdawał. Do tego program odpowiednio przygotowany i tyle. A to, że zmniejszył sie poziom matury z polskiego jak widać nie poskutkowało zwiększoną zdawalnością. Ci, którzy szli po krawędzi zdawalności w szkole, maja po prostu niższy ten próg i nadal tę samą taktykę. Zdolni uczniowie uczą sie tego, czego wymagają nauczyciele. I też nie oszukujmy się, wiele zdolnych osób, systematycznych i obowiązkowych zdałaby starą maturę bardzo dobrze, choc pewnie obawialiby sie że nie, bo tyle materiału- trochę wiary w siebie, powtórek i ok. Ja zdawałam nową i wiem co mówię. Zdałam bez żadnego problemu, choć się za bardzo nie uczyłam. Parę dni przed czytałam streszczenia, żeby robić pozory maturzystki. Prezentację pisałam dwa dni przed. Dla wszystkich miałam usprawiedliwienie, że komp się popsuł z moją prawie dokończoną prezentacją pare dni przed, ale tak naprawdę, to miałam tam jej niewiele i po zepsuciu kompa dopiero po kilku dniach wzięłam sie za pisanie. Także tego chyba pierwszy raz przyznałam się do tego
|
#4359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc myślę, że matura zdecydowanie trudna- ale wiadomo, ja porównuję do tego co jest teraz w szkołach; czego nas uczą. Taka matura pogrążyłaby 3/4 uczniów. Przynajmniej za pierwszym podejściem Połowa z nas nie potrafi się uczyć samodzielnie tylko czeka na to co powie nauczyciel. Mój brat chyba książki na oczy nie widział... Zmiany powinny być wprowadzane, ale stopniowo. ![]() O a tego, że zostały zlikwidowane to nawet nie wiedziałam U mnie w mieście jednak jest dość spora różnica między zawodówkami, liceum i technikum. Jest selekcja przy dostawaniu się do szkoły, choć z roku na rok co raz to mniejsza...---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
I nie mam usprawiedliwienia
|
||
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Miki, łączę się w bólu. Mam dokładnie to samo
Dlatego drażnią mnie kontakty z ludźmi teraz, w ogóle niby ospała jestem ale strasznie rozdrażniona. A... co do zawodówek, bo zaczęłam a nie skończyłam - u mnie w mieście jest ich sporo, ale mało chętnych do nich, za to licea pozapychane. Wg mnie w gimnazjach powinny być jakieś warsztaty o karierze, o zawodach o ścieżkach zawodowych, zainteresowaniach. I to sporo tych godzin. Obowiązkowo. Żeby młodzież sie zainteresowała swoją przyszłością, a nie szła tam, gdzie rodzicom się uwidzi, albo do LO - no bo od razu nie trzeba dokonywać większych wyborów. A niestety potem sprawa nie jest łatwiejsza, bo jak się kończy LO, to nagle trzeba wybrać kierunek studiów (no bo trochę bez sensu isć do LO nie mając zamiaru studiować, wg mnie) a człowiek nie wie co dalej. Owszem są osoby, które wiedzą, czego chcą, nie o nich piszę, ale o tych owieczkach zbłąkanych, co mają potencjał, ukryte talenty, zainteresowania i co... nie wykorzystują ich. A mogliby być świetnymi fachowcami i lubić swoją pracę. A i do takich warsztatów koniecznie musiałaby być odpowiednio nastawiona do młodzieży i życia osoba. No i zorientowana w temacie
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś mówiłam, że takie włosy będą modne i co? Na moje wyszło
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Do mojej szkoły to warto chodzić chociażby dla spotykania "ciekawych" przypadków ludzi. Słuchania ich głupoty. Myślałam, że już nic mnie nie zdziwi ale dziś poległam nad ciemnotą jednej z angielskich koleżanek.
Zagadka: Kto to jest Theodore Roosevelt? Bo ja się dziś "dowiedziałam"
|
#4363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pomysłu na kurtkę.. Mama się zlitowała i powiedziała, że mi kupi.. Widziałyście coś ciekawego w internecie? ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4364 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chętniej czytam, różne książki, ale wtedy Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() no moje znacznie krótsze, ale załapują się na tę modę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też by mi sie kurtka przydała, ale nic ciekawego mi sie nie rzuciło w oczy. Na zakupach nie byłam, ale z przeglądania przechodniów takie spostrzeżenia
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, dajcie mi szanse pracować a nie będę narzekać! (przez kilka dni )
|
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z polskiego najrzadziej - średnio za nim przepadałam. Dla mnie nuda. Biologię bardzo lubiłam. W gimnazjum miałam wymagającą, ale nie wredna babkę i wtedy polubiłam. Potem w liceum miałam świetną nauczycielkę od biologii. Nie notowałam za wiele u niej, ale uwielbiałam jej słuchać, zawsze wytłumaczyła materiał ile razy trzeba było itp. Świetna kobieta. Uśmiechnięta i w ogóle. Takich nauczycieli powinno być więcej
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto mi powie z czego powinien być zrobiony płaszcz na zimę żeby był ciepły? Bo znalazłam ładny z flauszu i jest podszyty podszewką pikowaną... I nie wiem A jednak zimy srogie ostatnio.
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
I to jak
Robiliśmy różne ćwiczenia i nasza nauczycielka, pisząc ćwiczenia używała znanych nazwisk. I min. padł Roosevelt. nauczycielka mówi: "oczywiście wiemy kim jest" A dziewczyna: "postać historyczna" nauczycielka : "kim był?" dziewczyna: "prezydent Rosji Kilka osób spojrzało na nią z politowaniem (czyt. ja i nauczycielka ), a ona : "Niemiec?"
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Indii może?
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że nie powiedziała, że papieżem
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
to była kobieta!
tak jak Kościszko! ![]() ej, ale jestem zrypana... czaję się teraz na ten komin, który pokazała Miki
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mi się podoba ale pewnie drogi interes
Cały czas mam nadzieję że upoluję jakichś komin w lumpie, szaliki widziałam więc kto wie ![]() Umyłam szamponem Natei z Biedronki i mam przesusz, sianko Wszystkie antenki na baczność, chociaż widzę ile ich mam Cały przód włosów mam krótszy te przy czole, niedługo będzie można zrobić z nich grzywkę |
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
A takiego też kiedyś spotkałam. Tłumaczył mi kim był John Paul II. I czy o takim słyszałam
|
#4375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak tata się czuje? Cytat:
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam go na stronie reserved i kosztuje 59,99 czy jakoś tak.. fakt - tani nie jest.. jutro podjadę do galerii i przymierzę. przekonamy się na własnej skórze czy warto
w sumie w zeszłym roku za swój komin dałam 45,00 więc też sporo ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Smerfetka, lepiej.. tzn leki działają a od pn. będzie miał radioterapię.. eh.. długa i ciężka walka przed nami.. a to walka o każdy dodatkowy dzień
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Widziałyście gdzieś coś podobnego? http://moda.allegro.pl/c0176-camel-d...932996029.html Tylko hmm.. Nie japońskie, jakoś nie mam zaufania I cena też jak za szmatę...
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
musi być dobrze, tylko tyle tu powiem!
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam że u nas na historii ktoś napisał że Bil Clinton był aktorem
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- A cud nad Wisłą to że matka boska się objawiła |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Brzuch codziennie, nogi co dwa dni. I robie pompki damskie 
Miałam kręcić hula hop taa pokręciłam kilka dni a teraz kurzy się w kącie 

oby nie. Mam nadzieję, że się to zmieni za jakiś czas

- 82
15.04.2013

Cały przód włosów mam krótszy te przy czole, niedługo będzie można zrobić z nich grzywkę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)