Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 20:38   #4351
engela
Raczkowanie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

aaa jeszcze 3 paczki pampersów. 2 hugies , 1 dada z Biedronki
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:38   #4352
tikki85
Zakorzenienie

Desia GRATULACJE Dziewczyneczki
Mała! a to Ci niespodzianka .
Stary 2011-11-24, 20:39   #4353
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
cytrynka ja tam bym się nie przejmowała takimi uwagami, nawet jakby coś poszło nie tak, nie bęjde żałować ani jednej złotówki wydanej na dzidziusia.

19claudia91 my mamy już: wanienką, stojaczek do niej, laktator, butelkę, szczoteczkę i grzebyk, kocyki, pieluchy tetrowe, ciuszki, proszki i płyny do prania, zabawki, patyczki do uszu hym... więcej niepamiętam
A ja kupiłam już nawet pieluchy jednorazowe bo były w promocji, ręczniki z kapturkiem, niedrapki, czapeczki, smoczek (tak w razie czego), cążki do obcinania paznokietków a ubranka to moja siostra musi posortować po swoim dziecku i powie mi co na pewno muszę dokupić
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:41   #4354
engela
Raczkowanie

kołderkę, pościel...
Stary 2011-11-24, 20:42   #4355
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Oj musiałam się położyć i zrobić drzemkę
Póki co brzuch nie boli, ale zobaczymy jaka będzie noc

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja dzisiaj zostałam uziemiona przez lekarza. Mam skierowanie do szpitala ale uprosiłam go i na razie leże w domu. Wszystko zaczęło się wczoraj-od bardzo częstych twardnień brzucha-było ich ponad 2o, nawet po nospie, więc dzisiaj rano miałam USG i będę miała powtórzone dzisiaj o 21:00. Z dzidzią wszystko super, waży 832 g. Szyjkę macicy mam dosyć długą, bo : 4,28 cm. i mam nadzieje ze nie bedzie sie skracać.
Dzisiaj twardnienia są, chociaż nie tak często jak wczoraj(chociaż wystarczy zmiana pozycji).
Oczywiście stres pewnie też robi swoje, dlatego grzecznie leżę placuszkiem.
Mam nadzieje że wieczorne USG mnie uspokoi.
Pozdrawiam
Trzymaj się Oby wszystko było dobrze.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:43   #4356
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
cytrynka ja tam bym się nie przejmowała takimi uwagami, nawet jakby coś poszło nie tak, nie bęjde żałować ani jednej złotówki wydanej na dzidziusia.

19claudia91 my mamy już: wanienką, stojaczek do niej, laktator, butelkę, szczoteczkę i grzebyk, kocyki, pieluchy tetrowe, ciuszki, proszki i płyny do prania, zabawki, patyczki do uszu hym... więcej niepamiętam
Ja tylko ciuszki, dokupię jakieś ciepłe jeszcze. Wanienkę i łóżeczko mam od Cioci nowe, wózek kupuje moja teściowa.. Resztę dokupuję pod koniec grudnia.. właśnie czytałam gdzieś w internecie że kobiety na wyprawkę NIE LICZĄC WÓZECZKA, ŁÓŻECZKA wydały 5 tysięcy złotych, matko co one kupowały? chyba zestaw VIP dla dziecka czyli wszystko co nawet mniej potrzebne.. Zrobiłam sobie kalkulacje małą z cen internetowych i wyszło mi na wyprawkę Nie licząc wózeczka, łóżeczka i wanienki około 500 zł.. najpotrzebniejszych rzeczy, nie licząc rzeczy które później będę kupować na bierząco..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:43   #4357
karolca
Zakorzenienie

ja bym chciała zacząć kupowac te wszystkie "duperele" ale po pierwsze nie mam gdzie tego trzymac, po drugie nadal czekam na ten cholerny remont pokoju
I nie wiem kiedy i czy w ogóle się doczekam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:49   #4358
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jestem juz! Wszystko w jak najlepszym porzadku, tylko cisnienie znowu za wysokie
No ale w domku jest ok, wiec to chyba emocje zwiazane z wizyta
Dzidzius najprawdopodobniej jest dziewczynka ale nie mam jeszcze rozowych ubranek kupowac bo nie widzial na 100%!
Ale jestem totalnie podekscytowana i mimo wszytsko juz ciesze sie z mojej wymarzonej coreczki
A co tam, najwyzej sie rozczaruje a kochac i tak bede

Ja też nie wiem czy to chłopczyk czy dziewczynka a to już 21tc
Super, że wszystko jest dobrze

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja już po wizycie Jestem mega podekscytowana jak zawsze po dobrych wieściach Energia nowa mnie wypełnia Potem Was nadrobię i popiszemy

Więc tak dzidzia zdrowa!!! Wszystkie pomiary dobre...wierciła się ładnie chodź dzisiaj mamusia dużo kopniaczków nie czuła Może maluszek odczuwał mój stres przed wizytą??
Na wadze + 3kg co jest dziwne bo na mojej jest +2 ale kazał wejść w butach i ciuchach...i po obiedzie i ciastku hehe ) (usprawiedliwiam się, wiem) w każdym razie mówił, że nie widać...tych kg u mnie a w sumie mam już +8 ale co tam...

W każdym bądź razie u mnie dziewczyny córcia zmieniła się na synka MASAKRA!!! nie mogłam uwierzyć byłam pewna córci a mąż nadal miał przeczucia na synka i nadzieję na jajka muszę się przestawić z myśleniem, pewnie nie raz zatęsknię bo miesiąc żyłam z córeczką ale bardzo się cieszymy ...A Mąż w 7-mym niebie...dumny jak paw!!!...Fajnie widzieć ta radość u niego

Zaraz napisze do karolci o pokolorowanie i zmianę daty na 21 marca

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*Pękam y z radości*!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Gratuluję Synka
Czasem się tak zdarza Moja koleżanka też miała mieć dziewczynkę a po czasie okazało się, że jednak chłopczyk no i chłopczyk się urodził

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Jolka sama się teraz przekonałam, że trzeba po prostu dać ciału odpocząć. Także odpoczywaj, leż ile wlezie.
Pamiętacie jak pisałam w poneidziałek, że umieram z bólu i w ogóle. Wczoraj poleżałam prawie cały dzień, wynudziłam się jak nie wiem co, ale dobrze mi to zrobiło.

Jestem po lekarzu i powiedział, że te bóle są od kręgosłupa, że na nerki to za wysoko, poza tym wyniki moczu są super. Nie mogę długo siedzieć. Jak leżę i chodzę jest dobrze. Także to typowe obciążenie kręgosłupa, wygina się pod wpływem zmian zachodzących we mnie i stąd te ataki bólu miałam. Mogę chodzić na basen, ale mam przede wszystkim się nie przemęczać.

Poza tym sprawdził, że szyjka jest pięknie zamknięta, brzuszek idealny, nie za twardy, wyniki badań morfologia i mocz mam super, z dzidzią wszystko ok. I jeszcze na chwilę looknął usg i wypatrzył płeć był już w stanie się dopatrzeć to mi powiedział, a usg 3d/4d mam 5 grudnia - więc ciekawe czy drugi gin potwierdzi płeć
W każdym razie spodziewam się DZIEWCZYNKI (jak na razie )
Poza tym maleństwo tak mnie kopie, tupie i się kręci - żwawa córcia po mamuni

A te zabobony odnośnie płci dziecka w moim przypadku totalnie się nie sprawdziły. Wszystko wskazywało na chłopczyka, a tu surprise ale my z TŻ na początku czuliśmy, że będzie dziewczynka wg cyklu, ale trochę potem się wahaliśmy, bo ogólnie to się super czuję (oprócz tych bóli kręgosłupa) i dobrze wyglądam (no oprócz tych syfów na mordzie ) to zaczęliśmy pobąkiwać, że może jednak chłopak.
No fakt po odpoczynku lepiej mi, ale co będzie dalej to się okaże

Gratuluję dziewczynki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-24, 20:50   #4359
engela
Raczkowanie

19claudia91 hym... pewnie gdybym kupiła wszystkie te ciuszki co mam w sklepie, a nie lumpie to też by mnie wszystko wyniosło
pajacyki które mam i mi się bardzo podobają w sklepie po 50/60zł no więc dodając wszystko...

wózek my kupujemy koszt ok.1500zł
rodzice łóżezko, materacyk, pościel komplet z pierdółkami pewnie z 100o zł.
zostaje nam troszkę pierdółek myśle,że na nie będzie ok.500 zł
Stary 2011-11-24, 20:53   #4360
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka , bidulko, tez odpoczywaj i nie ciagaj nie, dobrze ze z dzidziolkiem wszystko w porzadku!

odpoczywam jutro jade na mocz, a we wtorek znowu wizyta.

Zastanawiam się czemu na wizytach lekarz mi nie mówi nic na temat dziecka ile waży i wogóle jak tam wszystko.

jedynie co to powie, że wszystko dobrze itp. na początku jedynie mówił 2 razy ile maluch już ma i tylko tyle...

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

w biedronce kupiłam czekoladę firmy Mokate. Zwykłą mleczną, z malinami, z wiśnia i chilli
I w sumie nie wiem za którą się zabrać. Nie piłam jeszcze tej chilli więc trzeba spróbować Mleko też JESZCZE mam
a ja chyba jutro skocze do Biedronki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-24, 20:54   #4361
Mała!
Zakorzenienie

No jestem znowu Dziękuję dziewczyny za gratulacje Juliczka gratuluję córeczki

Emocje nadal nie opadły...ciągle się do siebie z mężem cieszymy
Nie oczekiwaliśmy zmiany (tzn. ja nie ) a tu taka niespodziewajka : dwa jajka
Śmieję się z mężem bo to takie radosne i dziwne uczucie nagle z córeczki będzie synuś Moja mama w szoku...rodzice męża od razu wypatrzyli te jajka na Usg i bardzo się cieszą! a mama aż popłakała, ze śmiechu chyba hehe, bo ta niespodzianka wszystkich rozbawiła
muszę powoli zacząć się z myśleniem przestawiać...chyba szybko pójdzie...zobaczymy

Cytat:
mała! teraz się stresuje,że u nas będzie tak samo...
a w którym tygodniu Ci Doktor powiedział,że będzie dziewczyny i to było na 3D czy 2D?
Miesiąc temu czyli koniec 19 tyg. była córcia na 80/90% I pamiętam jak Gin mówił, że chyba widać przedziałek i jeszcze do męża, że przecież nie jest królem to może mieć córkę :/ A dziś koniec 23 tyg... dokładnie 23 t. 5 d nie zostawił nam lekarz żadnych złudzeń bo maluszek pokazał swoje klejnoty jak trza
Mam jeszcze jedno super foto jajek małego duże są jak nie wiem

Z całych tych emocji zapomniałam o licytacji wózka i nam przeleciała...

Aha mały waży już 640 gr. (nie pamiętam dokładnie) ciśnienie miałam 120/60 ale w lekkim stresie jak to przy wizycie...szyjka zamknięta łożysko super dzidzia na razie ułożona pośladkami ale to jeszcze ulegnie zmianie ( mam nadzieję)

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-11-24 o 20:55
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:58   #4362
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może się pochwalicie co już kupiłyście dla dziecka? Czy może się jeszcze wstrzymujecie ?
Ja już dużo mam, pozostaje mi łóżeczko ale to w marcu
Do tego kosmetyki, pieluchy tetrowe, laktator itp.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Oj idę się kąpać i do łóżeczka może jeszcze jakieś jabłka obiore do serialu

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-24, 20:59   #4363
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Hej dziewczyny, ja dzisiaj zostałam uziemiona przez lekarza. Mam skierowanie do szpitala ale uprosiłam go i na razie leże w domu. Wszystko zaczęło się wczoraj-od bardzo częstych twardnień brzucha-było ich ponad 2o, nawet po nospie, więc dzisiaj rano miałam USG i będę miała powtórzone dzisiaj o 21:00. Z dzidzią wszystko super, waży 832 g. Szyjkę macicy mam dosyć długą, bo : 4,28 cm. i mam nadzieje ze nie bedzie sie skracać.
Dzisiaj twardnienia są, chociaż nie tak często jak wczoraj(chociaż wystarczy zmiana pozycji).
Pozdrawiam
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze Daj znać jak będzie po USG koniecznie!

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Moja teściowa też wymyśla za mnie nowe imiona dla wnuka/wnuczki. To nie ich sprawa tylko moja ale zawsze swoje 5gr musi wtrącić
U mnie przyszła teściowa na szczęście się nie wtrąca za to mam jedną ciotkę, która mnie irytuje swoimi mądrościami i krytyką wszystkich imion, które nam się podobają (dodam, że sama nie ma dzieci, jest rozwódką i ma 53 lata).

Cytat:
Jestem juz! Wszystko w jak najlepszym porzadku, tylko cisnienie znowu za wysokie
No ale w domku jest ok, wiec to chyba emocje zwiazane z wizyta
Dzidzius najprawdopodobniej jest dziewczynka ale nie mam jeszcze rozowych ubranek kupowac bo nie widzial na 100%!
Ale jestem totalnie podekscytowana i mimo wszytsko juz ciesze sie z mojej wymarzonej coreczki
A co tam, najwyzej sie rozczaruje a kochac i tak bede
cieszę się, że spełnia się marzenie o córeczce i gratuluję

Cytat:
Cześć dziewczyny ja już po wizycie Jestem mega podekscytowana jak zawsze po dobrych wieściach Energia nowa mnie wypełnia Potem Was nadrobię i popiszemy

Więc tak dzidzia zdrowa!!! Wszystkie pomiary dobre...wierciła się ładnie chodź dzisiaj mamusia dużo kopniaczków nie czuła Może maluszek odczuwał mój stres przed wizytą??
Na wadze + 3kg co jest dziwne bo na mojej jest +2 ale kazał wejść w butach i ciuchach...i po obiedzie i ciastku hehe ) (usprawiedliwiam się, wiem) w każdym razie mówił, że nie widać...tych kg u mnie a w sumie mam już +8 ale co tam...

W każdym bądź razie u mnie dziewczyny córcia zmieniła się na synka MASAKRA!!! nie mogłam uwierzyć byłam pewna córci a mąż nadal miał przeczucia na synka i nadzieję na jajka muszę się przestawić z myśleniem, pewnie nie raz zatęsknię bo miesiąc żyłam z córeczką ale bardzo się cieszymy ...A Mąż w 7-mym niebie...dumny jak paw!!!...Fajnie widzieć ta radość u niego

Zaraz napisze do karolci o pokolorowanie i zmianę daty na 21 marca

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*Pękam y z radości*!!!!!!!!!!!!!!!!! !
A to niespodzianka gratuluję zatem drugi raz - tym razem SYNKA i mam nadzieję, że moja córcia jednak się w chłopca nie zmieni, bo ja chcę dziewuszkę

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Jolka sama się teraz przekonałam, że trzeba po prostu dać ciału odpocząć. Także odpoczywaj, leż ile wlezie.
Pamiętacie jak pisałam w poneidziałek, że umieram z bólu i w ogóle. Wczoraj poleżałam prawie cały dzień, wynudziłam się jak nie wiem co, ale dobrze mi to zrobiło.

Jestem po lekarzu i powiedział, że te bóle są od kręgosłupa, że na nerki to za wysoko, poza tym wyniki moczu są super. Nie mogę długo siedzieć. Jak leżę i chodzę jest dobrze. Także to typowe obciążenie kręgosłupa, wygina się pod wpływem zmian zachodzących we mnie i stąd te ataki bólu miałam. Mogę chodzić na basen, ale mam przede wszystkim się nie przemęczać.

Poza tym sprawdził, że szyjka jest pięknie zamknięta, brzuszek idealny, nie za twardy, wyniki badań morfologia i mocz mam super, z dzidzią wszystko ok. I jeszcze na chwilę looknął usg i wypatrzył płeć był już w stanie się dopatrzeć to mi powiedział, a usg 3d/4d mam 5 grudnia - więc ciekawe czy drugi gin potwierdzi płeć
W każdym razie spodziewam się DZIEWCZYNKI (jak na razie )
Poza tym maleństwo tak mnie kopie, tupie i się kręci - żwawa córcia po mamuni

A te zabobony odnośnie płci dziecka w moim przypadku totalnie się nie sprawdziły. Wszystko wskazywało na chłopczyka, a tu surprise ale my z TŻ na początku czuliśmy, że będzie dziewczynka wg cyklu, ale trochę potem się wahaliśmy, bo ogólnie to się super czuję (oprócz tych bóli kręgosłupa) i dobrze wyglądam (no oprócz tych syfów na mordzie ) to zaczęliśmy pobąkiwać, że może jednak chłopak.
Gratuluję córeczki - i czekamy na potwierdzenie

Cytat:
chyba zrobię gorącą czekoladę Zjadłam kiwi, ale to jednak za mało
a ja się wykąpię zaraz i chyba jeszcze na dobry sen zrobię budyń czekoladowy... A dupa rośnie

Cytat:
Dziewczyny może się pochwalicie co już kupiłyście dla dziecka? Czy może się jeszcze wstrzymujecie ?
Ja mam butelkę antykolkową TT, 3 bodziaki, mały śliniaczek, mały smoczek-uspokajacz i tylko tyle
Od znajomych odkupimy wózek, łóżeczko drewniane i nosidełko.
Marnie jeszcze to wygląda

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:04   #4364
karolca
Zakorzenienie

ta czekolada z wiśnią i chilli jest średnia. Mam jeszcze z maliną (smaczna jest) i z miętą (ale to już Delecta).
Jutro musze kupić mleko, bo się skończyło.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-24, 21:05   #4365
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mnie od tych zabobonów bardziej drażni leżenie w łóżku
a co do zakupów to mam ciuszki i wózek , jeszcze butelki pieluchy smoczki wanienka itp itd

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-24 o 21:08
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:07   #4366
Mała!
Zakorzenienie

apropo wizyt desia mam nadzieję i życzę ci wymarzonej córci...ważne , że maluszek zdrowy

PS: ide na -mail

Stary 2011-11-24, 21:17   #4367
gucia6
Zakorzenienie

witam wieczorowa pora...

i znow podziwiam tempo pisania

generalnie to chcialam pisac o...

pasach bezpieczenstwa..
to ze pas moze uciskac na dziecko i zaszkodzic, to jest bzdura bez konca...
sama jezdze duzo samochodem, w pierwszej ciazy tez, niekiedy dystanse 2x po 1000 km. A pas zapinam zawsze tak, zeby nie uciskal (dolna czesc pod brzuchem) i troszke luzniej niz normalnie.
A sugerowanie ciezarnym, ze nie powinny sie zapinac (bo moze dziecku zaszkodzic) jest glupota bezdenna.
W razie wypadku odniesione obrazenia, uplyw krwi, ciezkie polamania moga wiecej szkody dziecku wyrzadnic, niz chwilowy ucisk.
A jak matka zginie, to i dziecka moga nie uratowac...

Inna sprawa to to zapeszanie...
nie wiem, czy to kwestia wieku, czy mentalnosci ludzi w srednim wieku, ze wszedzie widza zlo...
moi rodzice co prawda nie mowili ani nie mowia nic o tym, zeby nie kupowac za wczesnie wyprawki, bo cos tam, ale jesli chodzi o wszystko inne, to wszedzie widza zagrozenia... masakra, najlepiej z domu nie wychodzic.. ale znowu tam moze cegla spasc na glowe

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

a z innych innosci

fajne brzuszki ogladalam

i gratuluje poznania plci

I Mala! mialas niezla akcje zmiany... ale faktycznie lepiej teraz niz po porodzie...

kolezanka tak miala, przez cala ciaze lekarz mowil, ze tak, na 100% dziewczynka... a jak polozna odebrala dziecko, to tylko zapytala "to miala byc dziewczynka? to co tutaj robia te jajka?"
Stary 2011-11-24, 21:25   #4368
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...ja się załamię. Teraz jak już znamy płeć to nie umiemy zdecydować się na imię. Wcześniej była Kornelia, ale nam się odwidziało, później Sylwia, Sandra...teraz przystało na Andrea. Ciekawe na jak długo
Kornelia śliczne

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny wygralam aukcje na all zestaw ciuszków dla chłopca,wyglada ze duzo tego jest , moze ominie mnie chodzenie po lumpexach http://allegro.pl/show_item.php?item=1946376608 , myslcie ze 30 zl za przesylke to ok>? czy to zawyzona kwota troche>?
Super zestaw. I tak ja Enegela pisze wysyłka większej ilości trochę kosztuje, do tego kartony z poczty są strasznie drogie. Zresztą i tak się opłacało.

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

Dzisiaj na obiad robiłam kotlety sojowe,a na kolację zadowolę się kisielkiem cytrynowym dla poprawienia humoru
A wy dziś cały dzień o kisielkach, a ja mam taką ochotę, ale przez to straszne przeziębienie dziś cały dzień leżałam w łóżku już nie mówiąc o spacerach do sklepu.

Cytat:
Pozdrawiam
Najważniejsze że z dzidzia ok. A jak trzeba będzie to i szpital przeżyjesz

Desia gratuluję córeczki.

Mała to Ci synek niespodziankę zrobił.

Aguśka szkodza Filipka....niech zdrowieje

Julliczka gratuluję córeczki

Cytat:
http://allegro.pl/buciki-z-perelka-s...949189007.html

będe prosić mame by wnuczusi wydziergała
Moja mama już nie może się doczekać poznania płci żeby zacząć robić kocyki, sweterki i takie tam różne. A talent ma...oj ma.

Karolca jesteś czekoladowy potwór
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:26   #4369
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
moj tesc kiedys ugotowal makaron... uwaga... na parze

tesciowa, 100% Wloszka, na ten pomysl nic nie powiedziala, ale tez nie weszla do kuchni jak zacza przeklinac... bo z makaronu zrobila sie jedna wielka klucha
a pomysl wzia sie stad, zeby zaoszczedzic troche wody, ktora w rejonach pustynnych (tu Atakama) jest bardzo cenna. W przypadku makaronu niestety przedsiewziecie niezbyt trafne
Pomysł jeszcze lepszy niż moj Gratuluje kolejnych poznanych plci i wyrosniecia jajek
My juz po wizycie, synus zdrow jak ryba, wzystko ma na swoim miejscu, wazy 300 gram. Chyba zapowiada sie na niezlego lesera, bo cale badanie lezal z rekami zalozonymi za glowa i nakryl sie nogami (tak, ze stopy opieral za swoija glowka). Az lekarz sie smial z tej pozycji. W kazdym razie ulzylo mi bardzo, termin porodu polecial o 4 dni do przodu, teraz jest na 12 kwietnia. Moze jednak trafimy w wielkanoc?
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:29   #4370
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Moja mama to zrobiła kisiel
Wrzuciła do niego truskawki i mandarynki, a na wierzch bita śmietana

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-24, 21:34   #4371
19claudia91
Rozeznanie

Zjadłam kolacyjkę filety śledziowe w sosie pomidorowym a teraz znowu za ulubione kiwi się wzięłam

Fabianek
Stary 2011-11-24, 21:36   #4372
Mała!
Zakorzenienie

świetne fotki
Karolca Obłędnie wyglądasz Ty twój brzuszek i Twój pępek Dobrze Ci w tym kolorze...wiesz...

ostatnie zdjęcia ślubne na e-mail śliczne ale albo coś przegapiłam albo nie ma etykiety właścicielki

cytrynka, jolka no rosną, rosną te wasze brzuszki

emigra chwaliłam kuchnię Agi ale twoja też super... moi rodzice maja taką długą do niej chyba właśnie bardzie jasne kolory pasują bo jest wąska i jasny ją lekko powiększa ŁADNA

Aguska w twoim Filipku to jestem po prostu zakochana słodziak jeden

Stary 2011-11-24, 21:40   #4373
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/62-68cm-boska-angi...943221827.html
http://allegro.pl/ekskluzywna-wypraw...951270510.html
ale śliczności znalazłam
Stary 2011-11-24, 21:42   #4374
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Jolka zamorduję
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:42   #4375
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Wstawiam fotkę w moim płaszczu - ten co zamawiałam z allegro. Dziś mi było w nim cieplutko PS. Proszę nie zwracać uwagi na brudne lustro i łazienkowy klimat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0689.jpg (13,1 KB, 33 załadowań)

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:43   #4376
koniakonia
Zakorzenienie

oooo to się dzieje ....
Mała no to gratulacje Syneczka
jak mi Mała taki numer wywinie to będę musiała niezłe zakupy zrobić ....tak się wahałam czy to usg 3D zrobić, przepływy miałam badane usg dopplerowskim ,więc w sumie potrzeby jako takiej nie mam, ale teraz to się zastanawiam czy sobie pipeczki dokładnie nie obejrzeć , bo może tam się gdzieś czai wąż boa słyszałam ,że ptaszki potrafią być we wzwodzie w brzuszku , a że czasem jajeczka małe.... to kto wie....

Desia oj fajnie,będzie Córeczka, tego Ci życzę , ale wiadomo,że i Chłopak będzie super Synkiem, potem Ci podrzucę dwie super Synowe
Julliczka Tobie również gratuluję Córeczki

Ja mam dla Małej wózek i prawie wszystkie ciuszki, wanienkę muszę kupić nową, kosmetyki , pościel i kocyk.Parę ciuszków nowych też kupię, pewnie zrobię to w styczniu , ale jak podczas świątecznych zakupów trafi się coś fajnego to się opierać nie będę.

Kupiłam sobie paczkę draży śmietankowych na nocne posiedzenie i kubeł lodów 1, 5 litra w biedronie algidy.Zacznę od draży , może na tym skończę , oby....
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:46   #4377
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Karolca jesteś czekoladowy potwór
Przecież mówiłam, że w moich zyłach płynie czekolada
Pewnie stąd podwyższony cukier po glukozie
Mogłam wspomnieć w laboratorium o tym "drobnym szczególiku".

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
O ja cie
chyba zrobię jutro kisiel z owocami. Może nie z truskawkami, ale mam słodkie jabłko, kiwi. Bitą śmietanę też mozna zrobić dobrą ze śmietany 30%
W ogóle to zjadłabym coś z taką domową bita śmietaną. Pamiętacie jak od kogoś z krową można było kupić taką gęstą śmietane w szklanych butelkach? Jeeej, jak mi tego smaku brakuje. Taka kremowa, lekko kwaskowa...

Cytat:
świetne fotki
Karolca Obłędnie wyglądasz Ty twój brzuszek i Twój pępek Dobrze Ci w tym kolorze...wiesz...
Dziękuję
A o tym kolorze wiem i większość ciuchów mam w tym kolorze (lub bardziej intensywnym odcieniu).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-24, 21:47   #4378
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym chciała zacząć kupowac te wszystkie "duperele" ale po pierwsze nie mam gdzie tego trzymac, po drugie nadal czekam na ten cholerny remont pokoju
I nie wiem kiedy i czy w ogóle się doczekam
no to witaj w klubie, my chcemy remont salonu jeszcze zrobić, ale że mąż pracuje w drogownictwie to czekamy aż spadnie śnieg i bedzie miał urlop, bo on taka zosia samosia wszystko chce robić sam, żadnych fachowców w domu a ja się wściekam bo to wszystko czyli bałagan trwa dwa razy dłużej.
Stary 2011-11-24, 21:49   #4379
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Hej Gaduły Aż mnie kregosłup boli od siedzenia i nadrabiania

Ivonka7 jak to wieczorne usg? Lepiej się czujesz?

Roksape Aguśka trzymam kciuki za zdrówko Waszycvh chłopczyków Łzy same cisną się do oczu jak takie maleństwo choruje i człowiek nic nie może zrobić

Desia super, że wszystko ok po wizycie

Mała ale jaja Dosłownie.
Znajoma mi kiedyś powiedziała, że jej znajomi mieli taką sytuację, że jak byli na usg w 35 tygodniu się okazało, że córa będzie, a wszystkie poprzednie synka pokazywały i mają córcię

Juleczka dobrze, że już lepiej się czujesz

Cytat:
http://allegro.pl/buciki-z-perelka-s...949189007.html

będe prosić mame by wnuczusi wydziergała
Cudne

Cytat:
Ja jak narazie mam kocyk i skarpetki Wózek głęboki będziemy mieć po dzieciach brata męża, a łóżeczko będziemy mieli po mnie, tylko tata je odnowi i trzeba będzie materac i inne pierdoły do niego dokupić, ale chyba narazie ten kocyk nam wystarczy, bo jak termin na marzec to potem już ciepło będzie I dzis koleżanka pożyczyła mi alktator. Zresztą sama chcę już coś kupić, ale mój mąż chyba jakiejś starej daty jest, bo nie chce zapeszać Ale mu powiedziałam, że jak będę musiała wcześniej do szpitala pójść to on będzie musiał wszystko kupić i chyba go to trochę złamało

Monika super, że z synkiem ok

A co tego siadania w autobusie - ja naprawdę nie mogę długo stać, bo mi słabo - w kościele ledwo co wytrzymuję, a jak kiedyś się zwolniło miejsce w autobusie i usiadłam to kilka starszych kobitek mnie dosłownie wzrokiem zabiło

Wieczór a Wy znów o jedzeniu
Ja musze zbastować, bo słonica już jestem, a to dopiero 24 tydzień, ale zaszłam w ciążę zaraz po ślubie i przez pierwszy miesiac myslałam, że stres ślubny zajadam, a tu dzidzia w brzuszku już była. Ale teraz mąż mk mówi, że teraz brzuch mi rosnie a nie zadek

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:52   #4380
19claudia91
Rozeznanie

Jakie cudowne!!!!!!!

Fabianek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości