|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
aaa jeszcze 3 paczki pampersów. 2 hugies , 1 dada z Biedronki
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Desia GRATULACJE Dziewczyneczki
![]() Mała! a to Ci niespodzianka .
|
|
|
|
#4353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
kołderkę, pościel...
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj musiałam się położyć i zrobić drzemkę
Póki co brzuch nie boli, ale zobaczymy jaka będzie noc ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Oby wszystko było dobrze.
|
|
|
|
|
#4356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała zacząć kupowac te wszystkie "duperele" ale po pierwsze nie mam gdzie tego trzymac, po drugie nadal czekam na ten cholerny remont pokoju
I nie wiem kiedy i czy w ogóle się doczekam
|
#4358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wiem czy to chłopczyk czy dziewczynka a to już 21tc Super, że wszystko jest dobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Gratuluję Synka ![]() Czasem się tak zdarza Moja koleżanka też miała mieć dziewczynkę a po czasie okazało się, że jednak chłopczyk no i chłopczyk się urodził ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję dziewczynki
|
|||
|
|
|
#4359 |
|
Raczkowanie
|
19claudia91 hym... pewnie gdybym kupiła wszystkie te ciuszki co mam w sklepie, a nie lumpie to też by mnie wszystko wyniosło
pajacyki które mam i mi się bardzo podobają w sklepie po 50/60zł no więc dodając wszystko... wózek my kupujemy koszt ok.1500zł rodzice łóżezko, materacyk, pościel komplet z pierdółkami pewnie z 100o zł. zostaje nam troszkę pierdółek myśle,że na nie będzie ok.500 zł |
|
|
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywam jutro jade na mocz, a we wtorek znowu wizyta.Zastanawiam się czemu na wizytach lekarz mi nie mówi nic na temat dziecka ile waży i wogóle jak tam wszystko. jedynie co to powie, że wszystko dobrze itp. na początku jedynie mówił 2 razy ile maluch już ma i tylko tyle... ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
No jestem znowu
Dziękuję dziewczyny za gratulacje Juliczka gratuluję córeczki![]() Emocje nadal nie opadły...ciągle się do siebie z mężem cieszymy Nie oczekiwaliśmy zmiany (tzn. ja nie ) a tu taka niespodziewajka : dwa jajka Śmieję się z mężem bo to takie radosne i dziwne uczucie nagle z córeczki będzie synuś Moja mama w szoku...rodzice męża od razu wypatrzyli te jajka na Usg i bardzo się cieszą! a mama aż popłakała, ze śmiechu chyba hehe, bo ta niespodzianka wszystkich rozbawiła muszę powoli zacząć się z myśleniem przestawiać...chyba szybko pójdzie...zobaczymy Cytat:
i jeszcze do męża, że przecież nie jest królem to może mieć córkę :/ A dziś koniec 23 tyg... dokładnie 23 t. 5 d nie zostawił nam lekarz żadnych złudzeń bo maluszek pokazał swoje klejnoty jak trza Mam jeszcze jedno super foto jajek małego duże są jak nie wiem Z całych tych emocji zapomniałam o licytacji wózka i nam przeleciała... Aha mały waży już 640 gr. (nie pamiętam dokładnie) ciśnienie miałam 120/60 ale w lekkim stresie jak to przy wizycie...szyjka zamknięta łożysko super dzidzia na razie ułożona pośladkami ale to jeszcze ulegnie zmianie ( mam nadzieję)
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-24 o 20:55 |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego kosmetyki, pieluchy tetrowe, laktator itp. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Oj idę się kąpać i do łóżeczka może jeszcze jakieś jabłka obiore do serialu
|
|
|
|
|
#4363 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znać jak będzie po USG koniecznie!Cytat:
za to mam jedną ciotkę, która mnie irytuje swoimi mądrościami i krytyką wszystkich imion, które nam się podobają (dodam, że sama nie ma dzieci, jest rozwódką i ma 53 lata).Cytat:
Cytat:
gratuluję zatem drugi raz - tym razem SYNKA i mam nadzieję, że moja córcia jednak się w chłopca nie zmieni, bo ja chcę dziewuszkę Cytat:
a ja się wykąpię zaraz i chyba jeszcze na dobry sen zrobię budyń czekoladowy... A dupa rośnie ![]() Cytat:
![]() Od znajomych odkupimy wózek, łóżeczko drewniane i nosidełko. Marnie jeszcze to wygląda
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
ta czekolada z wiśnią i chilli jest średnia. Mam jeszcze z maliną (smaczna jest) i z miętą (ale to już Delecta).
Jutro musze kupić mleko, bo się skończyło.
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
mnie od tych zabobonów bardziej drażni leżenie w łóżku
![]() a co do zakupów to mam ciuszki i wózek , jeszcze butelki pieluchy smoczki wanienka itp itd
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-24 o 21:08 |
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
apropo wizyt desia mam nadzieję i życzę ci wymarzonej córci...ważne , że maluszek zdrowy
PS: ide na -mail
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorowa pora...
i znow podziwiam tempo pisania ![]() generalnie to chcialam pisac o... pasach bezpieczenstwa.. to ze pas moze uciskac na dziecko i zaszkodzic, to jest bzdura bez konca... sama jezdze duzo samochodem, w pierwszej ciazy tez, niekiedy dystanse 2x po 1000 km. A pas zapinam zawsze tak, zeby nie uciskal (dolna czesc pod brzuchem) i troszke luzniej niz normalnie. A sugerowanie ciezarnym, ze nie powinny sie zapinac (bo moze dziecku zaszkodzic) jest glupota bezdenna. W razie wypadku odniesione obrazenia, uplyw krwi, ciezkie polamania moga wiecej szkody dziecku wyrzadnic, niz chwilowy ucisk. A jak matka zginie, to i dziecka moga nie uratowac... Inna sprawa to to zapeszanie... nie wiem, czy to kwestia wieku, czy mentalnosci ludzi w srednim wieku, ze wszedzie widza zlo... moi rodzice co prawda nie mowili ani nie mowia nic o tym, zeby nie kupowac za wczesnie wyprawki, bo cos tam, ale jesli chodzi o wszystko inne, to wszedzie widza zagrozenia... masakra, najlepiej z domu nie wychodzic.. ale znowu tam moze cegla spasc na glowe ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- a z innych innosci ![]() fajne brzuszki ogladalam i gratuluje poznania plci I Mala! mialas niezla akcje zmiany... ale faktycznie lepiej teraz niz po porodzie... kolezanka tak miala, przez cala ciaze lekarz mowil, ze tak, na 100% dziewczynka... a jak polozna odebrala dziecko, to tylko zapytala "to miala byc dziewczynka? to co tutaj robia te jajka?"
|
#4368 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Desia gratuluję córeczki. Mała to Ci synek niespodziankę zrobił. ![]() Aguśka szkodza Filipka....niech zdrowieje ![]() Julliczka gratuluję córeczki Cytat:
Karolca jesteś czekoladowy potwór ![]()
|
|||||
|
|
|
#4369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje kolejnych poznanych plci i wyrosniecia jajek![]() My juz po wizycie, synus zdrow jak ryba, wzystko ma na swoim miejscu, wazy 300 gram. Chyba zapowiada sie na niezlego lesera, bo cale badanie lezal z rekami zalozonymi za glowa i nakryl sie nogami (tak, ze stopy opieral za swoija glowka). Az lekarz sie smial z tej pozycji. W kazdym razie ulzylo mi bardzo, termin porodu polecial o 4 dni do przodu, teraz jest na 12 kwietnia. Moze jednak trafimy w wielkanoc?
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama to zrobiła kisiel
![]() ![]() ![]() Wrzuciła do niego truskawki i mandarynki, a na wierzch bita śmietana
|
|
|
|
#4371 |
|
Rozeznanie
|
Zjadłam kolacyjkę filety śledziowe w sosie pomidorowym a teraz znowu za ulubione kiwi się wzięłam
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
świetne fotki
![]() Karolca Obłędnie wyglądasz Ty twój brzuszek i Twój pępek Dobrze Ci w tym kolorze...wiesz...ostatnie zdjęcia ślubne na e-mail śliczne ale albo coś przegapiłam albo nie ma etykiety właścicielki ![]() cytrynka, jolka no rosną, rosną te wasze brzuszki ![]() emigra chwaliłam kuchnię Agi ale twoja też super... moi rodzice maja taką długą do niej chyba właśnie bardzie jasne kolory pasują bo jest wąska i jasny ją lekko powiększa ŁADNAAguska w twoim Filipku to jestem po prostu zakochana słodziak jeden
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiam fotkę w moim płaszczu - ten co zamawiałam z allegro. Dziś mi było w nim cieplutko
PS. Proszę nie zwracać uwagi na brudne lustro i łazienkowy klimat
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
oooo to się dzieje ....
Mała no to gratulacje Syneczka jak mi Mała taki numer wywinie to będę musiała niezłe zakupy zrobić ....tak się wahałam czy to usg 3D zrobić, przepływy miałam badane usg dopplerowskim ,więc w sumie potrzeby jako takiej nie mam, ale teraz to się zastanawiam czy sobie pipeczki dokładnie nie obejrzeć , bo może tam się gdzieś czai wąż boa słyszałam ,że ptaszki potrafią być we wzwodzie w brzuszku , a że czasem jajeczka małe.... to kto wie....Desia oj fajnie,będzie Córeczka, tego Ci życzę , ale wiadomo,że i Chłopak będzie super Synkiem, potem Ci podrzucę dwie super Synowe ![]() Julliczka Tobie również gratuluję Córeczki ![]() Ja mam dla Małej wózek i prawie wszystkie ciuszki, wanienkę muszę kupić nową, kosmetyki , pościel i kocyk.Parę ciuszków nowych też kupię, pewnie zrobię to w styczniu , ale jak podczas świątecznych zakupów trafi się coś fajnego to się opierać nie będę. Kupiłam sobie paczkę draży śmietankowych na nocne posiedzenie i |
|
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przecież mówiłam, że w moich zyłach płynie czekolada
Pewnie stąd podwyższony cukier po glukozie Mogłam wspomnieć w laboratorium o tym "drobnym szczególiku". ![]() Cytat:
![]() chyba zrobię jutro kisiel z owocami. Może nie z truskawkami, ale mam słodkie jabłko, kiwi. Bitą śmietanę też mozna zrobić dobrą ze śmietany 30% ![]() W ogóle to zjadłabym coś z taką domową bita śmietaną. Pamiętacie jak od kogoś z krową można było kupić taką gęstą śmietane w szklanych butelkach? Jeeej, jak mi tego smaku brakuje. Taka kremowa, lekko kwaskowa... ![]() Cytat:
![]() A o tym kolorze wiem i większość ciuchów mam w tym kolorze (lub bardziej intensywnym odcieniu).
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja się wściekam bo to wszystko czyli bałagan trwa dwa razy dłużej.
|
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Gaduły
![]() Ivonka7 jak to wieczorne usg? Lepiej się czujesz? Roksape Aguśka trzymam kciuki za zdrówko Waszycvh chłopczyków Łzy same cisną się do oczu jak takie maleństwo choruje i człowiek nic nie może zrobić ![]() Desia super, że wszystko ok po wizycie Mała ale jaja Dosłownie. Znajoma mi kiedyś powiedziała, że jej znajomi mieli taką sytuację, że jak byli na usg w 35 tygodniu się okazało, że córa będzie, a wszystkie poprzednie synka pokazywały i mają córcię ![]() Juleczka dobrze, że już lepiej się czujesz Cytat:
Cytat:
Wózek głęboki będziemy mieć po dzieciach brata męża, a łóżeczko będziemy mieli po mnie, tylko tata je odnowi i trzeba będzie materac i inne pierdoły do niego dokupić, ale chyba narazie ten kocyk nam wystarczy, bo jak termin na marzec to potem już ciepło będzie I dzis koleżanka pożyczyła mi alktator. Zresztą sama chcę już coś kupić, ale mój mąż chyba jakiejś starej daty jest, bo nie chce zapeszać Ale mu powiedziałam, że jak będę musiała wcześniej do szpitala pójść to on będzie musiał wszystko kupić i chyba go to trochę złamało ![]() Monika super, że z synkiem ok ![]() A co tego siadania w autobusie - ja naprawdę nie mogę długo stać, bo mi słabo - w kościele ledwo co wytrzymuję, a jak kiedyś się zwolniło miejsce w autobusie i usiadłam to kilka starszych kobitek mnie dosłownie wzrokiem zabiło ![]() Wieczór a Wy znów o jedzeniu Ja musze zbastować, bo słonica już jestem, a to dopiero 24 tydzień, ale zaszłam w ciążę zaraz po ślubie i przez pierwszy miesiac myslałam, że stres ślubny zajadam, a tu dzidzia w brzuszku już była. Ale teraz mąż mk mówi, że teraz brzuch mi rosnie a nie zadek
|
||
|
|
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.

.

ale to jeszcze ulegnie zmianie ( mam nadzieję)

Daj znać jak będzie po USG koniecznie!

Ale mu powiedziałam, że jak będę musiała wcześniej do szpitala pójść to on będzie musiał wszystko kupić i chyba go to trochę złamało