|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
kurde nie wiem
![]() Cytat:
mowilam, ze o plci dowiem sie po urodzeniu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() znalazlam na allegro komplet poscieli 180x200 za 20 zl ![]() Cytat:
nie wiem...kurcze, a moze wycofuja???? oby nie ![]() ojjjj biedna ![]() kurna, mamy takie loze, ale nie mamy przescieradla pasujacego na czym by tu spac... hm... ![]()
![]() |
#4322 |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
a ja właśnie wsunełam racuszki tylko bez śmietany ale pyszne tż uwielbia!
#4323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
chyba nieeeeeeeee
![]() od sąsiada! ![]() ej bez jaj!!! Apollo jest nowym łóżkiem z 2011 więc... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dzięki za miłe popołudnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
Pearl rozłóż koc na materacu tymczasowo póki nie kupisz prześcieradła
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zadomowienie
|
a ja mowie dobranoc
![]()
#4329 |
Wtajemniczenie
|
http://www.meblopol.net/loze-garda-1...--31,p3931.htm tu macie podobne do Apollo
#4330 |
Rozeznanie
|
dziewczyny macie jakiś pomysł na prezent świąteczny dla babci??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Rozeznanie
|
neska22 dobre hehe
![]() ja juz nie mam niestety,mamy tylko babcię tżta,ma 83 lata ,jest dosyc otyła więc zadużo już nie wychodzi,tylko latem na podwórko i tyle co po domu,teraz robi juz na drutach skarpetki dla Bartusia naszego,jest naprawdę kochana |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bambusiek gratuluje synka ![]() Agawoo Tobie gratuluje córeczki. Ewula ściskaj nogi, niech dzidzia jeszcze posiedzi w brzuchalku. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana a jak byś traktowała babcię, która: -mieszka z Tobą (tzn na dole z rodzicami) ale ma cię totalnie w d... bo Ty jestes córką jej syna a jej ukochanymi wnukami są synowie jej córki -jeszcze w liceum jak rodzice wyjechali never never nie ugotowała mi obiadu jak byłam w szkole (a całkowicie sprawna była, na rowerze jeździła) jak ja ugotowałam zupę na 2 dni (dla mnie i dla niej oczywiscie) to potrafiła sama zjeść jak ja byłam w szkole a resztę wylac i do mnie po powrocie - "ja jadłam zupę, a Ty nie wiem co będziesz jadła" -uważa, że Twoim psim obowiązkiem jest opiekowanie się nią (tamte wnuki nie musżą, nawet nie muszą jej odwiedzac)- jak złamała wiosną nogę to codziennie byłam u niej w szpitalu, załatwiłam jej turnus rehabilitacyjny, rehabilitanta do domu (bo mam takie możliwosci) i nigdy nie usłyszałam nawet słowa dziękuję -nigdy od niej nie dostałam żadnego prezentu - wiec ja tez przestałam jej kupować -nigdy nie usłyszałam dobrego słowa -nigdy nie zapytała jak się czuję -jak sie dowiedziała ze jestem w ciaży i tata do niej (jej syn) - "będziesz prababcią pierwszy raz" a ona na to "jeszcze nic nie wiadomo" - poczułam się echh nie będę mowić co pomyślałam sobie -chodzi o kulach odkąd złamała nogę ale wczesniej była bardziej sprawna niz ja, mama i tata razem wzięci, nie chce juz się jej ćwiczyć (tak jakby miała cos do roboty) a mogłaby spokojnie chodzić- nie weźmie sobie nawet kanapki, jedzenia z lodówki, nie odgrzeje zupy- nic kompletnie. a jak ja albo mama jej robimy jedzenie to jest zawsze "za duzo masła" "za mało masła" "nie taka wędlina" "tego nie będę jadła" -mowi Ci wiele przykrych rzeczy np "ile będziesz jeszcze studiować, za robotę bys się wzięła" - wiele razy przez nią płakałam-teraz isę praktycznie nie odzywam... no i tak wymieniac bym mogła do rana- to jest tak z grubsza co mi się akurat przypomniało kupiłabys takiej babci prezent? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Paznokcie pomalowałam ostatni raz na czerwono ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No a dzidek przecudowny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pościel to ja kupuję w Jysku jak mają wyprzedaże, można za nie dużą kasę kupić fajną pościel ( ja mam łóżko 200x180, a kołderkę 200x220).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
O matko, położyłam się na chwilęo 10:00 i własnie się obidziłam
![]() Faktycznie powrót 1 terymestru, bo w pierwszym tak spałam - całe popołudnie, budziłam się na prysznic i dalej spałam całą noc ...
![]() |
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre to :/ ja bym złamała jej chyba drugą nogę... a tak serio tez mam taką babkę (moja nawet ubliżala mi że sie puściłam)ale na szczęście widuje ją raz na dwa miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super że spotkanie udane ![]() Niestety nie mam zdolności w haftowaniu ![]() ![]() No i przy okazji dziękuję dziewczyny za pochwałę "mojego dzieła" ![]() Cytat:
Wzięłam te rzeczy: http://allegro.pl/penaten-pielegnacy...906143274.html http://allegro.pl/penaten-krem-na-ka...941185687.html http://allegro.pl/penaten-plyn-do-my...947006814.html http://allegro.pl/penaten-krem-przec...931356464.html http://allegro.pl/penaten-mleczko-do...941185533.html Nooo cooo Tyyyy, ja też jutro ostatni dzień ale ja sie mega cieszę ![]() ![]() ![]() ![]() A Twój Filip ze żartowniś ![]() Cytat:
![]() Ubijam po prostu kremówkę, dodaję mascarpone i cukier waniliowy ![]() ![]()
![]() |
#4340 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy jak po praniu, ale pewnie jak się z kasą odkujemy to kupimy lepszą pościel i już sobie ją wymacam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tak z mieszkaniem miałam jak wynajmowałam nasze w krakowie, gość się zdecydował zaraz przed kolejną parą a tamci też chcieli i dzwonili do mnie, żebym im wynajęła, no ale kto pierwszy ten lepszy, obiecałam tamtemu i tamten dostał ![]() ![]() dziękuję za kciukasy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana dziękuję, na szczęście mąż wraca jutro w nocy ![]() ![]() ![]() aaa super, że mieliście taki udany dzień !! juz napewno mieszkanie inaczej wygląda ![]() ![]() ufff już myślałam ze coś nie tak, że mała się tak rozpycha ![]() a szef marzenie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O tej godzinie z pościelą nie pomogę ![]() Mi tez, ale walczę z nim zawzięcie ![]() Cytat:
Monia, a co to takiego?
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaką masz tą pościel? Z Klupsia czy jakąś inną? Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Zadomowienie
|
Oj tak, a najgorzej jak sie zacznie rozpychać jak mi stwardnieje brzuch...dziwne uczucie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4345 | ||
Wtajemniczenie
|
widzisz, ja tez nie wiedzialam, kiedy zrobil mi Nietoperka
![]() Cytat:
![]() tak wlasnie zrobilismy dobrze, ze ten kocyk mamy ![]() dzisiaj bede spala jak krolowa, o ! ![]() Bilet w jedna strone do Kambodzy ![]() Cytat:
![]() przejade sie jutro do jyska i do pepco i zobacze, gdzie taniej ![]() Ale hula moj internet. Sluchajcie, smiga ze szoooookkkk ![]() ![]() Wlasnie pozarlismy z tztem po kebabie ![]()
![]() |
#4346 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że mieszkanko poczeka i będzie wasze ![]()
![]() |
#4347 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szczegolnie jak posprzatamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Agacior, tu mozna kupic lozeczko
![]() |
#4348 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nieźle mnie nastraszyłyście tymi pobytami w szpitalu i przedwczesnymi porodami. Postanowiłam spakować torbę na wszelki przypadek (odpukać) ale lepiej będę czuła się trochę przygotowana, tym bardziej że zaczynają mi coraz częściej dokuczać skurcze i bóle brzucha.
NIGDY NIE BYŁAM W SZPITALU !!! ![]() Zabrałam: -szlafrok cienki -3 koszule rozpinane -skarpetki -klapki pod prysznic -klapki do chodzenia -2 ręczniki – duży i mały -majtki jednorazowe 9szt - podpaski poporodowe Bella 1op (10szt.) -4 podkłady na łóżko -1 stanik do karmienia -5 par wkładek laktacyjnych -maszynka do golenia -szczotka do zębów i pasta -gumka do włosów -szampon do włosów -mydło w płynie -chusteczki higieniczne 2 op. -papier toaletowy -szminka do ust -krem nivea Jestem przerażona bo torba okazała się oooogromna!!! Chociaż termin dopiero na luty, mam nadzieję że to torba spokojnie sobie poczeka. Czy mam przygotować coś jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a spanie w dzień super sprawa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() ![]() mam to samo jak posprzątam ![]() ![]() za to mąż zaczął sprzątać skarpetki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no tak nażarłam się fenoterolu i teraz spać nie mogę ![]() Cytat:
ja bym dorzuciła wodę mineralną, ładowarkę, mleczko do twarzy, więcej podkładów poporodowych, tantum rosa, płyn do higieny intymnej i szare mydło, butelka z dziubkiem do tantum rosa, paracetamol ( w niektórych szpitalach brakuje), rzeczy dla męża ( buty na przebranie, coś do jedzenia dla niego) i torba z rzeczami dla dzidziusia ale to juz inna i dłuższa historia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |||
Zakorzenienie
|
neska faktycznie babcia= klapa
![]() nawojka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana, tą stronkę co podałaś- byłam na niej, ale nie ma żadnego łóżeczka dostępnego! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.