|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV
Cytat:
dziękuję wypróbuję na urodziny TŻta bo on kocha babeczki
|
|
#4352 |
|
Raczkowanie
|
ooooj przeczytałam przepis na te muffinki i normalnie taaaak mnie ochota naszła że szok.... Trzeba chyba zrobić na weekend
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co, tylko coś pokićkałam chyba z proporcjami na kremy. Ja to robię na oko z tych składników co podałam
|
|
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to to chyba oczywiste Kocha mnie pewnie m.in. za rozpieszczanie go a że ostatnio coraz więcej siedze u niego i mu gotuje to mu się spodobało
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o TAKICH słodkościach że ślinka cieknie i aż głodna jestem , a tu trzeba będzie wziąć się za siebie (dietka i ćwiczenia) bo czas ucieka teraz już błyskawicznie...
Niestety, jesień i zima nie wpływają korzystnie na moją figurę - większa chcica do jedzenia i magazynowania tłuszczyku. Poczytuję w miarę na bieżąco - trochę mam na głowie ostatnio i mniej się udzielam. Byłam dzisiaj zrobić sobie betę- bo mój organizm dziwnie reaguje ostatnio i nie wiem .... może to tylko moje przypuszczenia - jutro rano będę mieć wyniki więc wszystkiego się dowiem na 100%. pozdrawiam, życzę dobrej nocy i zmykam
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że jeszcze nie zaczęliśmy zapraszać naszej wielkiej liczby prawie 30 gości, a już wiem, że prawdopodobnie nie będzie mojej kuzynki z mężem. Niestety sprawa jest poważna, ponieważ się... rozwodzą po 3 latach małżeństwa
|
|
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/S...ich-Tater.html Wyszła przepyszna - i ta bułka tarta powoduje, że naprawdę można położyć bardzo gruba warstwę jabłek ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- uuu.. to naprawdę niemiła informacja...
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie spiesz sie a Twoj nastepnym razem a jak mi nie wyjdzie to sie pochlastam:P
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to nie wiem, czy mi się tylko wydaje, czy w ostatnim roku to tak jakoś sporo rozwodów. ![]() Co chwilę gdzieś dostaję info, że ktoś ze znajomych bliższych/dalszych/znajomych znajomych się rozwodzi i to po krótkim stażu małżeńskim 2-4 lat. |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() widzę, że sporo slubnych spraw zostlo dziś załatwionych ![]() jagódka przykro mi z powodu butów ![]() a mnie dziś czeka noc bez TŻ-ta, ponieważ przyjechałam na pół dnia do rodziców: a to tylko dlatego, ze mam tutaj swojego lekarza pierwszego kontaktu i chciałam jutro iść do niego na wizytę. płakać mi się chce na myśl o tym, ze spędzimy tę noc oddzielnie. podziwiam Was wszystkie, że wytrzymujecie tyle nocy i dni bez nich (zwłaszcza te, których TŻ-ci pracują za granica) |
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w śród znajomych znowu same śluby są. Rozwodu na szczęście ani jednego nie było.
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos przebolejesz tą nocke mozecie sobie pisac slodkie smki na dobranoc jak za dawnych lat
|
|
|
|
|
#4364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój brat rozwiódł się po 2 latach, ale dla mnie osobiście to małżeństwo od początku było nieporozumieniem ( na ślub naciskała ciotka, bo bratowa była w ciąży). mój brat nie za bardzo chciał się wtedy żenić, ale uległ niestety ciotce. rozeszli się, bratowa w tym czasie wzięła ślub z innym ( po pół roku się rozwiodła) i teraz brat do niej wrócił. tego to już w ogóle nie rozumiem. ale ich sprawa- są dorośli to chyba mają coś oleju w głowie?---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też w ostatnim czasie było/będzie sporo slubów... był też jeden rozwód po roku małżeństwa
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-11-24 o 23:07 |
|
|
|
#4366 | |
|
Zadomowienie
|
m
Cytat:
Mało ciasta i duża jabłek - tak jak lubisz! ![]() Tu jest przepis na kruche ciasto: http://pomyslna.wordpress.com/2011/1...he-ciasteczka/ Robisz z połowy ciasta, jeśli na średnią tortownicę, a z całości jak na dużą prostokątną blachę. Na połowę ciasta: 3 duże jabłka (najlepiej kwaskowate) obierasz i kroisz w kostkę (sporą) - dusisz w rondelku z odrobiną wody przez jakieś 10 minut często mieszając. Jak jabłka się trochę zredukują dodajesz cukier i cynamon albo cukier cynamonowy. Ciasto wyjmujesz z lodówki, odkładasz 1/4. Większą częścią ciasta wylepiasz blachę wysmarowaną masłem i wysypaną cukrem pudrem. Trzeba zrobić mały brzeżek, żeby jabłka się nie wylały. Wkładasz ciasto na 10 minut do piekarnika. Jak się leciutko zarumieni wyjmujesz i wykładasz na nie jabłka - nie przejmuj się jak będzie ich za dużo - odparują w piekarniku. Na wierzch skruszamy resztę masy na ciasto, a na środku dekorujemy delikatnie cynamonem. Wsadzasz ciasto znów do pieca, na jakieś 15 minut, ale na nieco niższej temperaturze (maks 180 stopni, z termoobiegiem mniej). Muszę w końcu wrzucić ten przepis na bloga, bo jest szałowy. Całość nie jest za słodka, a za to mocno jabłkowa. Jak wolicie słodsze, to można wziąć pół na pół słodkich i kwaśnych jabłek. Na całą porcję ciasta potrzeba ok,. 6 jabłek. Pychotka!
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze, ze masz w rodzinie historie niczym z "Mody na sukces" Ja tez jestem juz tak przyzwyczajona do nocek z TZ, ze jak jestesmy w Polsce np na swieta i czasami spimy osobno to tak mi dziwnie.. ale Ty nie masz sie co smutac jutro juz bedziesz w Jego ramionach
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
__Paulinka__ faktycznie, nie pomyślałam nawet, ze to prawie jak "moda na sukces"
![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- zbieram się powoli do łóżęczka. jutro rano lecę do lekarza na wizytę, a w południe sru w pociąg i do TŻ-cika ![]() a właśnie: dziś do rodziców jechałam pociągiem i usiadł się obok mnie młody Norweg ( student). coś tam zagadnął i tak jakoś prawie godzinę podróży gadaliśmy sobie o Norwegii, Polsce, jego dziewczynie i moim TŻ-cie ( a właśnie jako prezent z Polski kupił swojej dziewczynie naszą śliwowicę
|
|
|
|
#4369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisania umowy i sesji tanecznej Cytat:
Cytat:
Klamka zapadła- robimy meble do sypialni!!!! Dzisiaj był szwagier pomierzyć. W pierwszej kolejności zrobi nam łóżko. Mysli, że na Boże Narodzenie już je dostaniemy W poniedziałek jedzie po drewno dla nas. No i bierze się do roboty
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze, to ostro ruszyć z kopyta
|
|
|
|
|
#4371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moge zapytac jaka jest jej cena w Classie?Cytat:
Ja tez na swoje caly czas patrze, malo tego przymierzam je kilka razy dziennie Nasze maja 11 gr.
|
||
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Piję drinka więc Wasze zdrowie
Ostatnio Wyborowa jest u nas nr 1 jeśli chodzi o wódki i raczej na nią się zdecydujemy ![]() gosza_m Z litego drewna będą meble? Mój tata jest stolarzem i robi tylko z drewna wszystko. Meble wychodzą śliczne, tylko baaardzo ciężkie są
Kallos Sthenos - Piękno i Siła Edytowane przez Nattiv Czas edycji: 2011-11-24 o 23:30 |
|
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pod choinkę dostaniecie fajny prezent tylko uważajcie przy testowaniu go aby małej fasolki później nie było ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Kolorowych snów evoonia
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktusiaczku zapomniałam pogratulować decyzji w sprawie sukni
A i ja mam dzisiaj jeszcze jedną fajną wiadomość. Okazało się, że teściowa ma dla nas złoto na obrączki. Podobno trochę tego jest. Tylko jest jedno ALE. Bo ona chce nam dać obrączkę po zmarłym pierwszym mężu. I jest mi strasznie niezręcznie z tego powodu. TŻ oczywiście mówi, że jeśli ona tak postanowiła, to pewnie to z 1000 razy przemyślała i tak właśnie chce zrobić. Kurcze, Dziewczyny, czy wypada nam wziąć od niej tę obrączkę??? ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Tak z litego. Będą ciężkie i pewnie drogie, ale nie tak drogie jak w sklepie. No i jakościowo dużo lepsze. Tylko ze względów finansowych będą świerkowe, bo na dąb nas nie stać. A do modrzewia (który aż taki tani tez nie jest) mamy słabe dojście niestety.
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak teściowa dała, to znaczy, że chce dać. Ja bym w ogóle nie poruszała tego tematu i wzięła. Bo może dla niej też bolesne jest trzymanie tej pamiątki? Mykam spać. Dobrej nocy dziewczyny.
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mebli to mój tata robił wiele z sosny (akurat mieliśmy dużo swojego) i też śliczne. Z resztą każde drewno będzie ładnie wyglądało Koniecznie fotki nam wstaw później
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może kolna edycja YCD na Ciebie czeka?? heh, fajnie by było. Teściowa w ogóle nie porusza tematu pierwszego męża. Tylko teraz powiedziała TŻtowi, że ma coś takiego i chętnie nam da. Może faktycznie już jej nie chce. Ale mimo wszystko jest mi niezręcznie. Musze to przespać, może jutro z innym nastawieniem do tego podejdę. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam do łóżeczka, dobranoc kobitki
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Kocha mnie pewnie m.in. za rozpieszczanie go a że ostatnio coraz więcej siedze u niego i mu gotuje to mu się spodobało

jakos przebolejesz tą nocke