Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 21:58   #4351
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
jasne, robiłam według przepisu z tej strony http://mojewypieki.blox.pl/2009/10/M...ekoladowe.html
tylko zamiast białej czekolady dałam ciemną i nie miałam akurat brązowego cukru - więc dałam biały (ale trzeba go trochę mniej, bo jest słodszy). Po upieczeniu i wystudzeniu udekorowałam kremem czekoladowym i waniliowym:

Krem czekoladowy:
2 łyżki masła
2 łyżki mleka
8 łyżek(czubatych) dobrego kakao (polecam decomoreno)
10 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder,kakao. Wymieszać. Na koniec dodać ekstrakt i mleko. Napełniać szprycę i dekorować muffiny.

Waniliowy krem do muffin:
2 łyżki masła
2 łyżki mleka
8 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

no i coś tam do posypki (z tego co pamiętam - miałam kolorowe cukrowe kuleczki i czekoladowe serduszka)

dziękuję wypróbuję na urodziny TŻta bo on kocha babeczki
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:58   #4352
Myszeczek
Raczkowanie

ooooj przeczytałam przepis na te muffinki i normalnie taaaak mnie ochota naszła że szok.... Trzeba chyba zrobić na weekend

A do lata piechotą też se pójdę, a co mi tam...
Myszeczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:01   #4353
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
wiesz co, tylko coś pokićkałam chyba z proporcjami na kremy. Ja to robię na oko z tych składników co podałam

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:02   #4354
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ale najbardziej oczywiście Ciebie?
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:05   #4355
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, tylko coś pokićkałam chyba z proporcjami na kremy. Ja to robię na oko z tych składników co podałam
spoko ja też raczej jak robię coś to tak mniej więcej na oko a nie w 100% wg przepisu

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
ale najbardziej oczywiście Ciebie?

no to to chyba oczywiste Kocha mnie pewnie m.in. za rozpieszczanie go a że ostatnio coraz więcej siedze u niego i mu gotuje to mu się spodobało

Stary 2011-11-24, 22:05   #4356
maruda80
Zakorzenienie

Wy tu o TAKICH słodkościach że ślinka cieknie i aż głodna jestem , a tu trzeba będzie wziąć się za siebie (dietka i ćwiczenia) bo czas ucieka teraz już błyskawicznie...

Niestety, jesień i zima nie wpływają korzystnie na moją figurę - większa chcica do jedzenia i magazynowania tłuszczyku.
Poczytuję w miarę na bieżąco - trochę mam na głowie ostatnio i mniej się udzielam.
Byłam dzisiaj zrobić sobie betę- bo mój organizm dziwnie reaguje ostatnio i nie wiem .... może to tylko moje przypuszczenia - jutro rano będę mieć wyniki więc wszystkiego się dowiem na 100%.

pozdrawiam, życzę dobrej nocy i zmykam

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:09   #4357
MARGIDA
Wtajemniczenie

A tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że jeszcze nie zaczęliśmy zapraszać naszej wielkiej liczby prawie 30 gości, a już wiem, że prawdopodobnie nie będzie mojej kuzynki z mężem. Niestety sprawa jest poważna, ponieważ się... rozwodzą po 3 latach małżeństwa
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:21   #4358
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
a to nie było tak, że je dosyć tani wylicytowałaś? Może im za tanio i ściemniają

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Macie może jakiś sprawdzony przepis na jabłecznik?
Ostatnio robiłam szaroltkę z tego przepisu:
http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/S...ich-Tater.html
Wyszła przepyszna - i ta bułka tarta powoduje, że naprawdę można położyć bardzo gruba warstwę jabłek A i do jabłek zamiast zwykłego cukru dodałam cukier z prawdziwa wanilią - pychaa było

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
A tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że jeszcze nie zaczęliśmy zapraszać naszej wielkiej liczby prawie 30 gości, a już wiem, że prawdopodobnie nie będzie mojej kuzynki z mężem. Niestety sprawa jest poważna, ponieważ się... rozwodzą po 3 latach małżeństwa
uuu.. to naprawdę niemiła informacja...
Stary 2011-11-24, 22:32   #4359
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak chodziło mi o wiórki kokosowe
przepis mam w wersji - pisanej w specjalnym zeszycie z tajnymi recepturami jak chcesz, to mogę przepisać, ale dopiero jutro, bo zaraz mykam na szpilki na giewoncie
jak jutro do 14 nie zdazysz przpisac to zrobie z tego przpisu co znalazlam bo ma same dobre komentarze wiec nie spiesz sie a Twoj nastepnym razem a jak mi nie wyjdzie to sie pochlastam:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:39   #4360
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Uuuu, no to nie fajna sprawa.

A w ogóle to nie wiem, czy mi się tylko wydaje, czy w ostatnim roku to tak jakoś sporo rozwodów.
Co chwilę gdzieś dostaję info, że ktoś ze znajomych bliższych/dalszych/znajomych znajomych się rozwodzi i to po krótkim stażu małżeńskim 2-4 lat.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:46   #4361
evoonia86
Zakorzenienie

hello

widzę, że sporo slubnych spraw zostlo dziś załatwionych tak trzymać- gratuluję

jagódka przykro mi z powodu butów

a mnie dziś czeka noc bez TŻ-ta, ponieważ przyjechałam na pół dnia do rodziców: a to tylko dlatego, ze mam tutaj swojego lekarza pierwszego kontaktu i chciałam jutro iść do niego na wizytę. płakać mi się chce na myśl o tym, ze spędzimy tę noc oddzielnie. podziwiam Was wszystkie, że wytrzymujecie tyle nocy i dni bez nich (zwłaszcza te, których TŻ-ci pracują za granica)
Stary 2011-11-24, 22:49   #4362
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Eh nieprzyjemna sytuacja

U mnie w śród znajomych znowu same śluby są. Rozwodu na szczęście ani jednego nie było.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:50   #4363
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
hello

widzę, że sporo slubnych spraw zostlo dziś załatwionych tak trzymać- gratuluję

jagódka przykro mi z powodu butów

a mnie dziś czeka noc bez TŻ-ta, ponieważ przyjechałam na pół dnia do rodziców: a to tylko dlatego, ze mam tutaj swojego lekarza pierwszego kontaktu i chciałam jutro iść do niego na wizytę. płakać mi się chce na myśl o tym, ze spędzimy tę noc oddzielnie. podziwiam Was wszystkie, że wytrzymujecie tyle nocy i dni bez nich (zwłaszcza te, których TŻ-ci pracują za granica)
oj biedna jakos przebolejesz tą nocke mozecie sobie pisac slodkie smki na dobranoc jak za dawnych lat
Stary 2011-11-24, 22:52   #4364
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
przykra sprawa mój brat rozwiódł się po 2 latach, ale dla mnie osobiście to małżeństwo od początku było nieporozumieniem ( na ślub naciskała ciotka, bo bratowa była w ciąży). mój brat nie za bardzo chciał się wtedy żenić, ale uległ niestety ciotce. rozeszli się, bratowa w tym czasie wzięła ślub z innym ( po pół roku się rozwiodła) i teraz brat do niej wrócił. tego to już w ogóle nie rozumiem. ale ich sprawa- są dorośli to chyba mają coś oleju w głowie?

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
oj biedna jakos przebolejesz tą nocke mozecie sobie pisac slodkie smki na dobranoc jak za dawnych lat
dzięki za wsparcie właśnie sobie trochę popisaliśmy i poczuliśmy się jak za starych czasów, kiedy to każde mieszkało u swoich rodziców. ale szczerze mówiąc to już tak przyzwyczaiłam sie do tego, że zawsze TŻ jest ze mną, że więcej takich "osobnych" nocy nie będzie
Stary 2011-11-24, 22:53   #4365
(kicia)
Zakorzenienie

u mnie też w ostatnim czasie było/będzie sporo slubów... był też jeden rozwód po roku małżeństwa

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-11-24 o 23:07
Stary 2011-11-24, 23:09   #4366
Blacky
Zadomowienie

m
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
a to nie było tak, że je dosyć tani wylicytowałaś? Może im za tanio i ściemniają

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Macie może jakiś sprawdzony przepis na jabłecznik?
Ja mam! Mało ciasta i duża jabłek - tak jak lubisz!
Tu jest przepis na kruche ciasto: http://pomyslna.wordpress.com/2011/1...he-ciasteczka/

Robisz z połowy ciasta, jeśli na średnią tortownicę, a z całości jak na dużą prostokątną blachę.

Na połowę ciasta:
3 duże jabłka (najlepiej kwaskowate) obierasz i kroisz w kostkę (sporą) - dusisz w rondelku z odrobiną wody przez jakieś 10 minut często mieszając. Jak jabłka się trochę zredukują dodajesz cukier i cynamon albo cukier cynamonowy.

Ciasto wyjmujesz z lodówki, odkładasz 1/4. Większą częścią ciasta wylepiasz blachę wysmarowaną masłem i wysypaną cukrem pudrem. Trzeba zrobić mały brzeżek, żeby jabłka się nie wylały. Wkładasz ciasto na 10 minut do piekarnika. Jak się leciutko zarumieni wyjmujesz i wykładasz na nie jabłka - nie przejmuj się jak będzie ich za dużo - odparują w piekarniku. Na wierzch skruszamy resztę masy na ciasto, a na środku dekorujemy delikatnie cynamonem. Wsadzasz ciasto znów do pieca, na jakieś 15 minut, ale na nieco niższej temperaturze (maks 180 stopni, z termoobiegiem mniej).

Muszę w końcu wrzucić ten przepis na bloga, bo jest szałowy. Całość nie jest za słodka, a za to mocno jabłkowa. Jak wolicie słodsze, to można wziąć pół na pół słodkich i kwaśnych jabłek. Na całą porcję ciasta potrzeba ok,. 6 jabłek. Pychotka!

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 23:13   #4367
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
przykra sprawa mój brat rozwiódł się po 2 latach, ale dla mnie osobiście to małżeństwo od początku było nieporozumieniem ( na ślub naciskała ciotka, bo bratowa była w ciąży). mój brat nie za bardzo chciał się wtedy żenić, ale uległ niestety ciotce. rozeszli się, bratowa w tym czasie wzięła ślub z innym ( po pół roku się rozwiodła) i teraz brat do niej wrócił. tego to już w ogóle nie rozumiem. ale ich sprawa- są dorośli to chyba mają coś oleju w głowie?

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

dzięki za wsparcie właśnie sobie trochę popisaliśmy i poczuliśmy się jak za starych czasów, kiedy to każde mieszkało u swoich rodziców. ale szczerze mówiąc to już tak przyzwyczaiłam sie do tego, że zawsze TŻ jest ze mną, że więcej takich "osobnych" nocy nie będzie

widze, ze masz w rodzinie historie niczym z "Mody na sukces"

Ja tez jestem juz tak przyzwyczajona do nocek z TZ, ze jak jestesmy w Polsce np na swieta i czasami spimy osobno to tak mi dziwnie.. ale Ty nie masz sie co smutac jutro juz bedziesz w Jego ramionach
Stary 2011-11-24, 23:20   #4368
evoonia86
Zakorzenienie

__Paulinka__ faktycznie, nie pomyślałam nawet, ze to prawie jak "moda na sukces" ja wiem, że u nich jeszcze coś wyskoczy. to by było za spokojnie, gdyby teraz żyli długo i szczęśliwie

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

zbieram się powoli do łóżęczka. jutro rano lecę do lekarza na wizytę, a w południe sru w pociąg i do TŻ-cika

a właśnie: dziś do rodziców jechałam pociągiem i usiadł się obok mnie młody Norweg ( student). coś tam zagadnął i tak jakoś prawie godzinę podróży gadaliśmy sobie o Norwegii, Polsce, jego dziewczynie i moim TŻ-cie ( a właśnie jako prezent z Polski kupił swojej dziewczynie naszą śliwowicę ). wysiadłam z pociągu, dzwonie do TŻ-ta, że jestem na miejscu i mówię, że całą drogę zagadywał mnie te Norweg. TŻ nic nie odp, mamy się rozłączać, a ten do mnie " no to leć do rodziców, tylko nie gadaj już po drodze z żadnym obcokrajowcem" jednak jeszcze jest troszkę zazdrosny
Stary 2011-11-24, 23:21   #4369
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Z wieści ślubnych: podpisałam umowę z kamerzystami.
Są nieco tańsi niż tamci, zrobią mi nawet 2 czy 3 godziny filmu, jeśli będę chciała (ale nie polecają tego, bo to już nudy są powyżej 2 godzin) i do tego będę miała mini plener (30min) w parku przed ślubem w cenie. Mam dwóch operatorów, 2 kamery HD, steadycam, szerokokątny obiektyw i mikroport dla Pana Młodego do zbierania dźwięku w kościele. Jestem zadowolona i dobrej myśli co do filmu.

A z innych wieści - wczoraj miałam taneczną sesję zdjęciową i jestem bardzo podekscytowana. Tańczę (amatorsko) od dłuższego czasu, ale pierwszy raz miałam sesję i myślę, że przynajmniej kilka zdjęć będzie super. To była taka pół profesjonalna sesja - normalnie w studio, ze światłami i sprzętem, ale zdjęcia robili studenci, którzy dopiero się uczą. Mimo to wyszło fajnie i myślę, że będę miała super pamiątkę. Tym razem tańczyłam jazz, ale na styczeń jestem umówiona na hip-hop. nie mogę się doczekać. A, i wiecie w czym tańczyłam na sesji? W tej sukience z Allegro! Fotograf był zachwycony, bo ona tak częściowo przepuszczała światło. Więc robiliśmy zdjęcia, gdzie oświetlenie było za mną. Widać było zarys sylwetki i tę sukienkę taką pół przeźroczystą. Fotograf był zachwycony, więc jednak na coś się przydała.
podpisania umowy i sesji tanecznej a tańczysz w jakiejś formacji, indywidualnie???

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny powiedzcie mi ktora wodke wybrac na weselna Bolsa lub Zubrówkę ??
Żubrówka biała!

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Uuuu, no to nie fajna sprawa.

A w ogóle to nie wiem, czy mi się tylko wydaje, czy w ostatnim roku to tak jakoś sporo rozwodów.
Co chwilę gdzieś dostaję info, że ktoś ze znajomych bliższych/dalszych/znajomych znajomych się rozwodzi i to po krótkim stażu małżeńskim 2-4 lat.
Taki syndrom naszych czasów. Jedni sie rozwodzą, bo to dla nich jedyne możliwe dobre wyjście, a inni po prostu z wygody.

Klamka zapadła- robimy meble do sypialni!!!!
Dzisiaj był szwagier pomierzyć. W pierwszej kolejności zrobi nam łóżko. Mysli, że na Boże Narodzenie już je dostaniemy
W poniedziałek jedzie po drewno dla nas. No i bierze się do roboty

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 23:24   #4370
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dzisiaj był szwagier pomierzyć. W pierwszej kolejności zrobi nam łóżko. Mysli, że na Boże Narodzenie już je dostaniemy
najważniejsze, to ostro ruszyć z kopyta
Stary 2011-11-24, 23:25   #4371
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Wykorzystam chwilkę przed pracą i ciszę na forum to opiszę Wam wyprawę wczorajszą do salonu
Umówiłyśmy się z Panią z Classy na 14.00 i ledwo udało Nam się zdążyć a ja już weszłyśmy do salonu i zobaczyłyśmy nową kolekcję to kilka sukienek Nas zachwyciło i chyba z 15 minut wybierałyśmy, co mam przymierzyć po czym Pani sprzedawczyni oznajmiła, że w ramach niespodzianki udało Jej się sprowadzić mi moją upatrzoną Mori Lee, którą na szybciocha mierzyłam kiedyś z tatusiem Jak ją ubrałam to znów poczułam się, jak księżniczka, jak prawdziwa Panna Młoda, mamusi się podobało: moja talia w tej sukni wyglądała na jeszcze węższą, a biust, którego nie mam, urósł za pomocą różyczek Chodziłam sobie w tej sukni po salonie, zadowolona, z uśmiechem na ustach i wiedząc, że to ta... Zmierzyłam dla porównania jeszcze dwie inne i utwierdziłam się w przekonaniu, że chcę Mori Lee 6601 (w załączniku zdjęcie) Będę mieć suknię w rozmiarze 32 na maksymalnie 34 w kolorze śnieżnej bieli, z krótkim welonem z lamówką I to tyle pozytywnych wiadomości - suknię trzeba zamówić najpóźniej w lutym, a ja z przyczyn opisanych na poczcie chcę czekać do marca i nie wiem, co zrobimy Życie pokaże... W każdym razie suknia wybrana i wiem, że jeśli się uda wszystko jakoś pogodzić to w niej wezmę ślub
Zdjęć nie mam, niestety, bo Panie za bardzo pilnują i nie odstępują na krok, ale cóż- uwierzcie, że wyglądałam superowo
Sliczna A moge zapytac jaka jest jej cena w Classie?

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziś odebrane OBRĄCZKI

Załącznik 4357049

Załącznik 4357050

tak z ciekawości jaką Wasze mają wagę? te wydają mi się mega lekkie ale i tak jestem bardzo zadowolona i zerkam na nie co chwilę
Ja tez na swoje caly czas patrze, malo tego przymierzam je kilka razy dziennie Nasze maja 11 gr.
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 23:25   #4372
evoonia86
Zakorzenienie

a teraz na poważnie zbieram sie do łóżeczka. dobrej nocki
Stary 2011-11-24, 23:27   #4373
Nattiv
Zakorzenienie

Piję drinka więc Wasze zdrowie
Ostatnio Wyborowa jest u nas nr 1 jeśli chodzi o wódki i raczej na nią się zdecydujemy

gosza_m Z litego drewna będą meble? Mój tata jest stolarzem i robi tylko z drewna wszystko. Meble wychodzą śliczne, tylko baaardzo ciężkie są

Edytowane przez Nattiv
Czas edycji: 2011-11-24 o 23:30
Stary 2011-11-24, 23:30   #4374
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
podpisania umowy i sesji tanecznej a tańczysz w jakiejś formacji, indywidualnie???

Żubrówka biała!

Taki syndrom naszych czasów. Jedni sie rozwodzą, bo to dla nich jedyne możliwe dobre wyjście, a inni po prostu z wygody.

Gratuluję decyzji pod choinkę dostaniecie fajny prezent tylko uważajcie przy testowaniu go aby małej fasolki później nie było

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
a teraz na poważnie zbieram sie do łóżeczka. dobrej nocki
Kolorowych snów evoonia
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 23:36   #4375
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Wiktusiaczku zapomniałam pogratulować decyzji w sprawie sukni

A i ja mam dzisiaj jeszcze jedną fajną wiadomość. Okazało się, że teściowa ma dla nas złoto na obrączki. Podobno trochę tego jest.
Tylko jest jedno ALE. Bo ona chce nam dać obrączkę po zmarłym pierwszym mężu. I jest mi strasznie niezręcznie z tego powodu. TŻ oczywiście mówi, że jeśli ona tak postanowiła, to pewnie to z 1000 razy przemyślała i tak właśnie chce zrobić. Kurcze, Dziewczyny, czy wypada nam wziąć od niej tę obrączkę???

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

gosza_m Z litego drewna będą meble? Mój tata jest stolarzem i robi tylko z drewna wszystko. Meble wychodzą śliczne, tylko baaardzo ciężkie są
Tak z litego. Będą ciężkie i pewnie drogie, ale nie tak drogie jak w sklepie. No i jakościowo dużo lepsze. Tylko ze względów finansowych będą świerkowe, bo na dąb nas nie stać. A do modrzewia (który aż taki tani tez nie jest) mamy słabe dojście niestety.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-11-24, 23:43   #4376
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
W formacji. Teraz hip hop, kiedyś jazz, a jeszcze wcześniej taniec nowoczesny (teraz się mówi videoclip dance ).

Jak teściowa dała, to znaczy, że chce dać. Ja bym w ogóle nie poruszała tego tematu i wzięła. Bo może dla niej też bolesne jest trzymanie tej pamiątki?

Mykam spać. Dobrej nocy dziewczyny.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 23:47   #4377
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:

A i ja mam dzisiaj jeszcze jedną fajną wiadomość. Okazało się, że teściowa ma dla nas złoto na obrączki. Podobno trochę tego jest.
Tylko jest jedno ALE. Bo ona chce nam dać obrączkę po zmarłym pierwszym mężu. I jest mi strasznie niezręcznie z tego powodu. TŻ oczywiście mówi, że jeśli ona tak postanowiła, to pewnie to z 1000 razy przemyślała i tak właśnie chce zrobić. Kurcze, Dziewczyny, czy wypada nam wziąć od niej tę obrączkę???

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Tak z litego. Będą ciężkie i pewnie drogie, ale nie tak drogie jak w sklepie. No i jakościowo dużo lepsze. Tylko ze względów finansowych będą świerkowe, bo na dąb nas nie stać. A do modrzewia (który aż taki tani tez nie jest) mamy słabe dojście niestety.
Wszystko zależy od tego czy teściowa ma duży sentyment do tej obrączki. Jeśli tak to ja bym nie chciała brać, bo to jedna z nielicznych pamiątek.

Co do mebli to mój tata robił wiele z sosny (akurat mieliśmy dużo swojego) i też śliczne. Z resztą każde drewno będzie ładnie wyglądało Koniecznie fotki nam wstaw później

Stary 2011-11-24, 23:49   #4378
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:

Tak wypada wziąć tą obrączkę . Jeśli ona sama wam ją ofiaruję to wie co robi. Jeśli jej nie weźmiecie może być trochę urażona i smutna że gardzicie jej prezentem (złotem).
Bartuś
28.01.2015
Stary 2011-11-25, 00:00   #4379
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
W formacji. Teraz hip hop, kiedyś jazz, a jeszcze wcześniej taniec nowoczesny (teraz się mówi videoclip dance ).

Jak teściowa dała, to znaczy, że chce dać. Ja bym w ogóle nie poruszała tego tematu i wzięła. Bo może dla niej też bolesne jest trzymanie tej pamiątki?

Mykam spać. Dobrej nocy dziewczyny.
Świetna sprawa takie tańce!!! Też kiedyś tańczyłam i bardzo mile wspominam te czasy
To może kolna edycja YCD na Ciebie czeka?? heh, fajnie by było.

Teściowa w ogóle nie porusza tematu pierwszego męża. Tylko teraz powiedziała TŻtowi, że ma coś takiego i chętnie nam da. Może faktycznie już jej nie chce. Ale mimo wszystko jest mi niezręcznie. Musze to przespać, może jutro z innym nastawieniem do tego podejdę.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Co do mebli to mój tata robił wiele z sosny (akurat mieliśmy dużo swojego) i też śliczne. Z resztą każde drewno będzie ładnie wyglądało Koniecznie fotki nam wstaw później
Pewnie, że wstawię. Będą partiami, tak jak poszczególne ich elementy. Ale najbardziej się ciesze na to łóżko. Już mam dosyć gniecenia się w weekendy z moim TŻtem na 90cm.

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Tak wypada wziąć tą obrączkę . Jeśli ona sama wam ją ofiaruję to wie co robi. Jeśli jej nie weźmiecie może być trochę urażona i smutna że gardzicie jej prezentem (złotem).
Tylko trochę dziwne, że nie chciała dać tej obrączki siostrze TŻta z pierwszego małżeństwa. Ale jak to mój dziadzio mówi- Jak dają to bierz, a jak biją to uciekaj. Więc czemu tego nie chciec

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-11-25, 00:12   #4380
Lubcia
Zadomowienie

Zmykam do łóżeczka, dobranoc kobitki
Bartuś
28.01.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości