Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 09:36   #4441
iw32
Rozeznanie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

A ja mam powód do radości. Kupiłam na Citeam.pl kupon na szkołę rodzenia za 50% wartości. Zastanawiałam się wcześniej czy w ogóle chodzić do takiej szkoły ale cena była okazyjna więc się skusiłam W sumie nie wiadomo było do dzisiaj czy zajęcia ruszą bo miało uzbierać się co najmniej 5 par, ale się uzbierały i zajęcia ruszą
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:36   #4442
engela
Raczkowanie

Hejo Dziewczynki
Ja dziś drugi dzień w pracy po 12h... Na szczęście jutro i w niedziele mam wolne
Co do badania 3D to jeżeli Wasz Doktor nie ma dobrego sprzętu to Wam powie,że lepiej się wybrać gdzie indziej.
Tak było w moim przypadku, lekarka do której chodzę na NFZ przyznała się że ma bardzo kiepski sprzęt dlatego i dla nas i dla siebie wysyła mnie na badanie USG (nie koniecznie 3D ) tylko po prostu dokładniejsze, na lepszym sprzęcie.
Poleciła mi jedną Panią Doktor.
Za badanie 3D ze zdjęciami zapłaciłam 150 zł i w ramach tej wizyty ponieważ moja córeczka jest za mała mam kontrolę w poniedziałek i nic nie zapłace.
Jeżeli jest jakaś dziewczyna z okolic Wrocławia chętnie podam namiary na tą klinikę.
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:43   #4443
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Ależ lecicie z tym pisaniem. Może trochę nadrobię

Dziś zaczynamy 27 tydzień i tym samym III trymestr
ale to leci, gratuluje

My jutro zaczynamy 26 tydzien

dzien dobry laski, jakos za Wami ostatnio nie nadazam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:44   #4444
Kulkaaga
Wtajemniczenie

My się chyba z Tż-tem wybierzemy na 3d/4d ale to tak dopiero za jakieś 10-12 tygodni. Na razie wg mnie jest za wcześnie, później wszystko lepiej widać, szczególnie twarz. A pod względem diagnostyki wystarcza nam 2d
Stary 2011-11-25, 10:01   #4445
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Doberek

Ależ lecicie z tym pisaniem. Może trochę nadrobię

GRATULACJĘ

Ja dziś miałam dziwne sny...w dodatku myśl o synku zaczyna być realna w mojej głowie...dziwnie obudzić się z synkiem w brzuszku a nie z córcią...całą noc śniły mi się męskie imiona I już wiem jakie będzie miał nasz synek Ciekawe co mój mąż na to hehe

Wiecie co...coś mi wczoraj nie pasowała ta waga u lekarza...serio! nie czuję, że przytyłam ponad 3kg. przez ten miesiąc może z 2 ...a przy moich 157cm wzrostu to każdy gram jest ważny! I poleciałam do przychodni rano na czczo...w tych ciuchach w których byłam u lekarza...same ciuchy to 1,5 kg!!! A LEKARZ ODJĄŁ 900GR! do tego na 17 po obiedzie, kawie zresztą wieczorem zawsze waży się z 1kg. więcej ... i wyszło mi dziś że przytyłam już niecałe 7kg! a przez ostatni miesiąc 2kg. W karcie mam więc 1,5 kg. więcej niż jest naprawdę

* co do 3d/4d to my nie robimy ...koszt spory a jakoś nie mamy ciśnienia...widziałam wczoraj śliczny profil maluszka, duże jajka...bijące zdrowo serduszko ...pomiary są dobre więc to nam w zupełności wystarczy

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-11-25 o 10:04
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:03   #4446
negila
Rozeznanie

dzien dobry

nie nadazam za Wami wystarczy zrobić dzień przerwy dzisiaj tez nie poczytam a jutro zapewne już nowy wątek powstanie

gratuluję poznania płaci tym co ją poznały, coraz bardziej kolorowo się robi

emigra u nas te filmiki co wstawiłaś to podobne były na str mamazone.pl ale nie wiem czy one jeszcze działają

a propo pieluch wielorazowych-padła propozycja wkładanie bibułek z których szybko się wyrzuca kupkę. często gęsto te kupki sa tak rzadkie że nawet te bibułki nam nie pomogą

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:04   #4447
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
GRATULACJĘ

Ja dziś miałam dziwne sny...w dodatku myśl o synku zaczyna być realna w mojej głowie...dziwnie obudzić się z synkiem w brzuszku a nie z córcią...całą noc śniły mi się męskie imiona I już wiem jakie będzie miał nasz synek Ciekawe co mój mąż na to hehe

Wiecie co...coś mi wczoraj nie pasowała ta waga u lekarza...serio! nie czuję, że przytyłam ponad 3kg. przez ten miesiąc może z 2 ...a przy moich 157cm wzrostu to każdy gram jest ważny! I poleciałam do przychodni rano na czczo...w tych ciuchach w których byłam u lekarza...same ciuchy to 1,5 kg!!! A LEKARZ ODJĄŁ 900GR! do tego na 17 po obiedzie, kawie zresztą wieczorem zawsze waży się z 1kg. więcej ... i wyszło mi dziś że przytyłam już niecałe 7kg! a przez ostatni miesiąc 2kg. W karcie mam więc 1,5 kg. więcej niż jest naprawdę
Mnie tez waza zawsze w ubraniach ale mi nie odejmuja ich wagi tylko jak mam wizyty rano to jade do lekarza bez sniadania, bez picia z reszta ze stresu nigdy nie mam apetytu
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-25, 10:05   #4448
koniakonia
Zakorzenienie

Hej, chyba spadnę z krzesła, żłobek w moim mieście szuka dzieci ogłaszając się w gazecie tzn. to jest taki żłobek niby państwowy ,, opieka mniej niż 300 zł miesiąc, ale że im dzieci zabrakło to dla mnie szok.Powód taki ,że powstały 2 prywatne i dzieci poszły tam i dobrze im tak , bo wałki kręcili z przyjmowaniem.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:06   #4449
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
emigra u nas te filmiki co wstawiłaś to podobne były na str mamazone.pl ale nie wiem czy one jeszcze działają
na mamazone byly filmiki owszem, ale dziecko bylo pokazane jako obrazek a tu pokazuja jak sie rusza, dotyka buzi, pepowiny, otwiera oczka, lyka wody plodowe i usmiecha sie
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-25, 10:09   #4450
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
a ja zauważyłam że jak jem orzechy 'włoskie' to język mnie boli po nich.. jak bym miała spuchnięty po bokach i od tego incydentu już nie jem bo boje się że mam alergie na to
nie jedz bo jak zaczniesz puchnąć to nie będą mieli Ci co podać ja mam alergię między innymi na orzechy niby laskowe ale nie jem żadnych ani nic co zawiera w sobie większe ilości orzechów.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:27   #4451
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

http://moda.allegro.pl/na-ciaze-i-po...953010222.html

http://moda.allegro.pl/na-ciaze-i-po...953010222.html

Dziewczyny
możecie się wypowiedzieć na temat tych kurtek powyżej, bo wiem, że niektóre z Was je zakupiły... ciepłe są? ładnie wyglądają?
byłam wczoraj w H&M i mierzyłam ich kurtkę ciążową... fajna jest ale nie wiem czy chcę wydać 199 zł
Stary 2011-11-25, 10:28   #4452
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mnie tez waza zawsze w ubraniach ale mi nie odejmuja ich wagi tylko jak mam wizyty rano to jade do lekarza bez sniadania, bez picia z reszta ze stresu nigdy nie mam apetytu
Mnie też zwykle waży już jak się ubiorę, na szczęście bez butów. I wpisuje mi w kartę wagę bez odejmowania ciuchów. W efekcie tego mam jakiś 1kg więcej w karcie niż w rzeczywistości - sprawdziłam już chyba na 4 różnych wagach

Ooooo - zarobiłam właśnie "puk" z lewej strony
Stary 2011-11-25, 10:28   #4453
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry
na szczęście duzo w nocy nie pisałyście ja nie robiłam usg 3D bo nie mieliśmy kasy
u mnie leżenie ciag dalszy, mama później z obiadem przyjdzie, pranie mi powiesi bo juz nie mam co na siebie założyć

Kulkaaga ja czasem dostaje delikatnego kopa w pęcherz
adaikaka mam podobna kurtkę na zimę tylko krótsza, kupiłam w zeszłą zimę u chińczyka, jest ciepła i mam nadzieje ze sie w nia jeszcze później zmieszczę

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-25 o 10:32
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:29   #4454
julliczka
Rozeznanie

Dzień doberek,

niecałą godzinkę temu wstałam, dłużej sobie pospałam, ale śniły mi się głupoty:kwaśny:

Dziś trochę luźny dzień, też trochę poleżę, żeby kręgosłup odpoczął.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wiesz w ciazy za bardzo z tymi lekami p/b nie mozna szarzowac.
Tylko ze znowu apap jest bardzo slaby. Moze moglas zapytac czy mozesz ewentualnie pomasowac to m-sce co Cie boli i rozgrzac no termoforem?
A tak Aguśka, faktycznie mówił, żeby przykładać w to miejsce rozgrzewaną poduszkę czy coś w tym stylu. Wyleciało mi z głowy, dobrze, że mi przypomniałaś.

A co do USG to sam mój lekarz prowadzący mi zasugerował, żeby pójść na lepsze usg, bo sam nie ma super sprzętu (na nfz). Poza tym ja chodzę do innego specjalisty od usg i jednocześnie spec od wad płodowych, który na takim usg dokładnie wszystko sprawdza, narządy a potem przełącza na trójwymiar 3d/4d i tez sprawdza ile się da, cała ta wizyta usg jest nagrywana na płytce, więc w domku sobie możemy obejrzeć z 1000 razy naszego maluszka - fajne to jest i oczywiście parę fotek też nam daje (u mnie koszt za wszystko 200 zł- w centrum stolicy). A ostatnio na groupnie kupiłam za 99 zł (101 zł oszczędności) wizytę usg 3d/4d, wykorzystamy w III trymestrze.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:32   #4455
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

W KONCU SŁOŃCE!!! zjadam zaraz sniadanie i pedze na długi spacer , bo jakas deprecha mnie chyba łapie
CHyba znowu bolą mnie więzadła , bo jak sie podnosze z łóżka albo zmieniam pozycje to czuje taki bol rozciagajacy, oby to tylko wiązadła, ale zaraz rozchodze to moze przejdzie.
Na obiad maja byc mielone, ale czy mi wyjda

Co do zapeszania, przesadów to ekspertka w tym jest moja mama od nikogo nie usłyszałam tyle rad zebym np nie patrzyła w tv na jakies potwory, chorych ludzi, bo...- dalej nie sluchalam . Zobaczyła ze mnie to zlosci i teraz rzadko jej sie wymknie cos dziwnego.

Jolka ja raczej tego usg robic nie bede, chyba ze gin powie ze bedzie ono mialo w naszym przypadku zastosowanie zdrowotne, a nie tylko wizualne. Dla mnie 250 zl to sporo kasy.

Ja musze jeszcze dokupic kosmetyki, pampersy, moze ten lezaczek, karuzele nad łóżeczko,reczniczki, sliniaczki, rekawiczki,troche rzeczy w aptece, ii rzeczy dla siebie koszule nocne, bielizna,klapki.

Evcia płaszczyk super, oby mój tez w miare dobrze na mnie lezał.

A prezentów tez nie robimy sobie, kupimy cos dla dzidzi.
My dzisiaj zaczynamy 22 tydzien

ADAIKAKA ja zamówiłam ten plaszczyk, ale do mnie nie dotarł jeszcze, jak dotrze to powiem co i jak, ale dziewczyny sobie chwaliliy

Ide bo to słonce tak kusi

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:46   #4456
joanaros
Zakorzenienie

Mnie ważą w ciuchach i butach. Na dodatek jak chodzę po południu to jestem cięższa co najmniej o kg. Zawsze nogi mam bardziej spuchnięte. Babka odejmuje niby kilogram ale kozaki mają swoją wagę. Dlatego wolę ważyć się sama. Jest to dla mnie bardziej miarodajne
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:46   #4457
agabi
Rozeznanie

hej

odebrałam dzisiaj wyniki.glukoza po obciążeniu dopiero w poniedziałek, naczczo 95 więc w górnej granicy...a w moczu znowu ślad białkaskąd to się kurde bierze:confused :poprzednim razem było ok...

pisałam wczoraj, że po tej glukozie nie tknę słodyczy...jasne...właśni e snickersa pochlaniam
Stary 2011-11-25, 10:55   #4458
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
GRATULACJĘ

* co do 3d/4d to my nie robimy ...koszt spory a jakoś nie mamy ciśnienia...widziałam wczoraj śliczny profil maluszka, duże jajka...bijące zdrowo serduszko ...pomiary są dobre więc to nam w zupełności wystarczy
Ale jesli za kazdym razem jestescie wazone w ubraniu to przeciez zaden problem, najwazniejsze zeby bylo tak samo tzn albo zawsze w ubraniu i z butami albo zawsze bez ubrania i bez butow
W koncu pierwsze wazenie u gina z wpisem jest wazne na tej samej wadze i w tych samych warunkach. I nie chodzi o to ile wazymy tylko ile przybralysmy. Mam nadzieje ze wyrazilam jasno o co mi chodzi
A 2 kg przez m-c to idealnie!
Mala, nie masz wagi w domu? Ja bym ne dala rady, waze sie codziennie Nie zeby mi to cos dawalo ale chyba jestem uzalezniona
Zreszta moj gin mowi ze o 0,5-1 kg nie chodzi! Spoko z niego facet

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 11:04   #4459
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Ja zapłaciłam 250 i również uważam, że warto. Na 3d/4d jest więcej możliwości aby zobaczyć nie tyle jak wygląda dziecko, ale przede wszystkim czy ma wszystko na miejscu, wszystkie przepływy łatwiej się na takim urządzeniu bada. Jest po prostu dokładniejsze. Zwykłe 2d wszystkiego nie pokaże. Jakbym była drugi raz w ciąży też bym zrobiła dla swojej własnej spokojności
To jest nieprawda! Wszystko ocenia sie w 2d a reszta to dla rodziców dziecka, żebyś miała frajdę.

Przepływy bada się w dopplerze.. a nie w 2d lub 3 d.

I w zadnym wypadku to nei jest badanie dokładniejsze.

Ale pewnie i tak nikt mi nie uwierzy, bo co ja tam wiem, nie?

Mi zaczął 'stawiać się' brzuch;/twardnieć od czasu do czasu..dość nieprzyjemne uczucie. Mały rusza sie bez przerwy i w sumie też nie jest to dla mnie przyjemne. Mimo że oczywiście wyczekiwane. Muszę kupić nospę.. i chyba załatwię sobie jakąś wizytę.. ew. jutro przyjaciółka mnie zbada wewnętrznie, bo i tak do niej jadę. echh..

P.S. lepsze USG to nei znaczy 3/4dD.. To po prostu lepsza maszyna, na której lepiej wszystko widać. A lekarze namawiają na 3/4D , bo zwyczajnie im się to opłaca.

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-11-25 o 11:07
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 11:10   #4460
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ważą w ciuchach i butach. Na dodatek jak chodzę po południu to jestem cięższa co najmniej o kg. Zawsze nogi mam bardziej spuchnięte. Babka odejmuje niby kilogram ale kozaki mają swoją wagę. Dlatego wolę ważyć się sama. Jest to dla mnie bardziej miarodajne
mnie waza tez w ubraniu i butach ale rano ok 8.30 bo tak sie na wizyty umawiam, teraz mam kolejny kilogram na plusie czyli od początku +6kg
Stary 2011-11-25, 11:39   #4461
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
To jest nieprawda! Wszystko ocenia sie w 2d a reszta to dla rodziców dziecka, żebyś miała frajdę.

Mi zaczął 'stawiać się' brzuch;/twardnieć od czasu do czasu..dość nieprzyjemne uczucie. Mały rusza sie bez przerwy i w sumie też nie jest to dla mnie przyjemne. Mimo że oczywiście wyczekiwane. Muszę kupić nospę.. i chyba załatwię sobie jakąś wizytę.. ew. jutro przyjaciółka mnie zbada wewnętrznie, bo i tak do niej jadę. echh..

P.S. lepsze USG to nei znaczy 3/4dD.. To po prostu lepsza maszyna, na której lepiej wszystko widać. A lekarze namawiają na 3/4D , bo zwyczajnie im się to opłaca.
Tak, zgadzam się. Mój lekarz (na nfz) ma usg, ale niestety tak słabo widać i nie ma tylu ważnych funkcji, że sam mi mówi, że lepiej będzie udać się do fachowca z lepszą maszyną, która daje możliwość mierzenia i inne takie. A te 3d/4d to takie po prostu podejrzenie zewnętrznej budowy ciała.
W klinice gdzie chodzę na specjalistyczne usg to w cenniku piszą że usg płodu po 12 tygodniu jest 3d/4d i kosztuje 200 zł - ja te 3d/4d traktuję jako dodatek i trochę jak chwyt reklamowy, bo tak naprawdę diagnostykę to w 2d się prowadzi (przez większą część badania usg lekarz ocenia własnie w 2d) i to tak naprawdę daje frajdę, bo widać szczegóły ciałka dziecka, narządy, kości itp, obraz w 2d jest płynny - widać jak się rusza. A mi się wydaje, że w 3d to już tak ten obraz jest strasznie spowolniony, ale za to można podejrzeć wygląd dzidzi

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-11-25 o 11:45
Stary 2011-11-25, 11:53   #4462
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was nie robiła USG 3d i nie robi??
ja nie robilam i nie bede robic
raz, ze koszty, dwa mloda jest tak aktywna, ze nawet podczas wizyt jak gin proboje przelaczac na 3d, zeby chociaz buzke zrobic, to nie daje sie uchwycic

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja orzechów nie jem ogólnie, lubię je jako dodatek do czegoś
ja uwielbiam wszelkie orzechy jako przekaske miedzy posilkami

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Filip zasnal, spiewalam mu chyba z 40 minut, zasnal bo pewnie mial dosc spiewu matki
Wczesniej po drzemce znow goraczkowal 38, ale po syropku na zbicie, poczul sie lepiej, to go troche okapalam, zjadl kolacje, troche sie pobawil, wiec nie jest najgorzej.
Zobaczymy jak noc.
zdrowka, zdrowka, zdrowka

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Moja ma takie mieszane, jak ja , zielono-piwne z domieszką szarego ale z daleka wyglądają na bardzo ciemne
Nina jest pomieszana urodowo bardzo, bo kształt głowy ma TŻ , a resztę moją.O tej głowie to już wiedziałam po wymiarach z usg w 21 tygodniu.
Jestem ciekawa jak będzie wyglądać druga Gwiazda , bo ja ciemna jestem, ciemne oczy, a TŻ blondas , jasne oczy , taką ma szwedzką urodę .Wymiary główki bardziej na moją głowę wskazują, więc zobaczymy.
A o dziwo jak się urodził to mimo,że blondyn to miał czuprynę taką,że hoho.Jeszcze Go to teściowa na boczek czesała to wyglądał jak taki stary malutki.
ja tez jestem ciekawa jak moja druga cora bedzie wygladac...
bo Sandra, chociaz ma rysy tzta, to ogolnie bardziej przypomina dziadkow (tescia lub moja mame)... blond wloski, niebieskie oczy... bo ja mam zielone, tz piwne i oboje ciemne wlosy... chociaz maz byl blondynem jako dziecko, wiec

Cytat:

ja dzis zaczynam 26tc

Cytat:
dzien dobry laski, jakos za Wami ostatnio nie nadazam
ty tez?

Cytat:
ja tam nawet sie tym nie przejmuje... chociaz na wizytach waze zawsze o ok 2 kg wiecej niz w domu
dletego w osobnym zeszyciku zapisuje sobie przyrost wagi co tydzien... w ten sam dzien tygodnia, o tej samej porze i w tym samym ubraniu (czyli bez niczego )

No i dzien dobry

ja dzis w lepszej formie, chociaz nos nadal zatkany, gardlo drapie, ale czuje sie zdecydowanie lepiej niz wczoraj.
I dzis kupilam sobie tabletki do ssania na gardlo i mowie panu w aptece, ze maja byc dla ciezarnej... on na mnie taki oczy... "a pani jest w ciazy?"...
myslalam, ze padne... no ale coz, faceci... oni, czasem moga nie zauwazyc
Stary 2011-11-25, 11:58   #4463
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość

A to właśnie Cię zaskoczę, bo ja Ci wierzę, dokładnie tak mówi mój ginekolog, dziwne nie?Pytałam też czemu lekarze mówią często zupełnie coś innego , no i oczywiście odpowiedź jest prosta, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
Ale doppler jest usg 2 D , no chyba że coś poplątałam , tzn.to jet obraz 2D w kolorze i się ocenia przepływy , tak zrozumiałam mojego ginekologa.
Chyba ten mój ginekolog nie jest pazerny na kasiorę i to się mu chwali.Jego kolega , który robił mi usg połówkowe w poprzedniej ciąży mówił tak samo, a jest specjalistą od wad płodu.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja się u ginekologa ważę sama, rozbieram się do nagusia i wciągam brzuch

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-25 o 11:57
Stary 2011-11-25, 12:00   #4464
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
A mi się wydaje, że w 3d to już tak ten obraz jest strasznie spowolniony, ale za to można podejrzeć wygląd dzidzi
Ja obserwowałam bardzo płynny obraz w 4D
tylko na filmiku jest spowolniony, bo program nie daje większych możliwości edycji

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:01   #4465
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Tak, zgadzam się. Mój lekarz (na nfz) ma usg, ale niestety tak słabo widać i nie ma tylu ważnych funkcji, że sam mi mówi, że lepiej będzie udać się do fachowca z lepszą maszyną, która daje możliwość mierzenia i inne takie. A te 3d/4d to takie po prostu podejrzenie zewnętrznej budowy ciała.
W klinice gdzie chodzę na specjalistyczne usg to w cenniku piszą że usg płodu po 12 tygodniu jest 3d/4d i kosztuje 200 zł - ja te 3d/4d traktuję jako dodatek i trochę jak chwyt reklamowy, bo tak naprawdę diagnostykę to w 2d się prowadzi (przez większą część badania usg lekarz ocenia własnie w 2d) i to tak naprawdę daje frajdę, bo widać szczegóły ciałka dziecka, narządy, kości itp, obraz w 2d jest płynny - widać jak się rusza. A mi się wydaje, że w 3d to już tak ten obraz jest strasznie spowolniony, ale za to można podejrzeć wygląd dzidzi

zgadzam sie z Toba w 100%
mam znajomego gina, wybitnego specjalistę od usg, który w swoim prywatnym gabinecie ma wypasione, nowiutkie usg 2D i twierdzi, że w diagnostyce i kobiecej i płodu sprawdza sie ono rewelacyjnie
Stary 2011-11-25, 12:04   #4466
19claudia91
Rozeznanie

za 3 dni zaczynam 23 tc już musiałam to napisać
Moje maleństwo już mnie obudziło o 4 bo miało czkawkę wyraźnie to odczułam, dodatkowo kopało mnie w stronę biodra i tak to kopanko na cały brzuch rozeszło się aż do rana z przerwami technicznymi
teraz już jestem po śniadanku i za niedługo uciekam do TŻta..

Dziewczyny wybaczcie że pytam ale czy kochacie się ze swoimi partnerami w trakcie ciąży? U mnie zastrzeżeń nie ma od lekarza ale jakoś sama z siebie się boję że może krzywdę robię dziecku..

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-11-25 o 12:06
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:07   #4467
karolca
Zakorzenienie

Dziś nad ranem mąż obudził się i położył rękę na brzuchu (ale dziecko smacznie spało). Ale oczywiście obudziły mnie łaskotki, bo chciał to tak delikatnie zrobić
Cóż, wieczorem zasypia i nie zdąży poczuć kopniaków a rano jeszcze nie zdąży...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:11   #4468
anagat
Zadomowienie

Konia.. cieszę sie ,że wierzysz;p;p Ja dziś strasznie nerwowa jestem przez te skurcze..
Doppler to w sumie pewien efekt.. chodzi o falę jej częstotliwość i długośc oraz ruch.. Więc to tak naprawdę osobno.. ani 2d ani 3d..

Chciałam się umówić normalnie do gina.. ale się nei udało, więc poszło w ruch nazwisko (znane w mieście-bo babcia stomatologiem i kierowniczką ZOZu kiedyś była, a ciocia też stomatologiem jest).. i to że jestem lekarzem .
No i lekarz mnie wciśnie na 18 między pacjentki.. Mówi, że musi sprawdzić , czy się szyjka nie skraca.. bo objawy na to wskazują. Kurde mam nadzieję,że nie
Gina pamiętam z praktyk wakacyjnych na ginekologii i położnictwie. W porządku był.

Tak więc dzis nieplanowana wizyta..echhh...
Na razie jeszcze zalegam w łóżku.. a mam ciuszki dziecięce do posegregowania i popakowania. Koniecznie dziś. Buu.. masakra..tyle tego.
A jeszcze pokaz thermocudu na 19.. mam nadzieję,ze lekarzowi uda się mnie zgrabnie wcisnąć..
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:12   #4469
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja obserwowałam bardzo płynny obraz w 4D
tylko na filmiku jest spowolniony, bo program nie daje większych możliwości edycji
A tak tak, faktycznie filmik jest spowolniony. A obrazy generalnie są ok, ale to też zależy jaki sprzęt lekarz ma.
Zobaczę jak będzie 5 grudnia bo też 3d/4d mam przy okazji

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
za 3 dni zaczynam 23 tc już musiałam to napisać
Moje maleństwo już mnie obudziło o 4 bo miało czkawkę wyraźnie to odczułam, dodatkowo kopało mnie w stronę biodra i tak to kopanko na cały brzuch rozeszło się aż do rana z przerwami technicznymi
teraz już jestem po śniadanku i za niedługo uciekam do TŻta..

Dziewczyny wybaczcie że pytam ale czy kochacie się ze swoimi partnerami w trakcie ciąży? U mnie zastrzeżeń nie ma od lekarza ale jakoś sama z siebie się boję że może krzywdę robię dziecku..
Moja córcia też daje mi nieźle czadu, zwłaszcza jak się kładę spać

My się bardzo kochamy, jak TŻ w domciu jest nic złego się nie dzieje, a ja mam wysokie libido czasem takie, że mogłabym całą noc i cały dzień...

Stary 2011-11-25, 12:14   #4470
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Toba w 100%
mam znajomego gina, wybitnego specjalistę od usg, który w swoim prywatnym gabinecie ma wypasione, nowiutkie usg 2D i twierdzi, że w diagnostyce i kobiecej i płodu sprawdza sie ono rewelacyjnie

Bo z 3D to jest tak jakby się chciało widzieć jakie są pieniądze w skarbonce na podstawie zdjęcia skarbonki lub filmu z ta skarbonką w roli głównej, a tak się nie da.Liczą się wnętrzności, ich przekroje itd.a to już tylko 2D potrafi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości