![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kryzys wieku średniego - u mężczyzn
Witam Was serdecznie!
Chciałabym poruszyć temat kryzysu wieku średniego u mężczyzn. Macie może drogie Wizażanki jakieś ciekawe doświadczenia z tym związane? Interesują mnie kwestie obustronne, czyli jako żony/partnerki/siostry Panów, jak również te małe diabełki wykorzystujące ten stan u zajętych facetów. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Biała Dama
|
Dot.: Kryzys wieku średniego - u mężczyzn
Fakt, facetom lekko odpierdziela wtedy. Mają ochotę na doopę na boku. Mam tę wątpliwą przyjemność bycia kandydatką na taką doopę. Szczęście że faceta rzadko widuję, trochę to żałosne a trochę smutne. Poza tym mam wrażenie że on się pojawia na horyzoncie i od razu wszystko się komplikuje. Bywa że czuję się osaczona, już to kiedyś pisałam gdzieś na wizażu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego ojca kryzys objawil sie jednego i tylko jednego dnia, kupil mercedesa 100letniego, a potem dalej jezdzil skoda do pracy. Spytany na co mu ten samochod, powiedzial, ze dla mnie i rodzenstwa na wesela. ![]()
Ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś. Edytowane przez bluebluesky Czas edycji: 2011-11-23 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
cóż, mój ojciec na kryzys wieku średniego zareagował wyprowadzką do innej kobiety:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mój ojciec w dniu swoich 40 urodzin złożył pozew o rozwód, nie było innej kobiety tylko stwierdził, że życie rodzinne już mu nie odpowiada i chce być wolny. Pamiętam, że parę lat temu miałam na zajęciach z psychologii zagadnienie kryzysu wieku średniego i jak czytałam o takich przypadkach to jakby o moim ojcu właśnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś. Edytowane przez bluebluesky Czas edycji: 2011-11-23 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- A tak zeby jeszcze dodac 3 grosze od siebie, to jest na ten temat wiele ciekawych artykulow w internecie. Ogolnie to chodzi o to, ze faceci w tym wieku robia sobia jakby taki maly bilans swojego zycia i orientuja sie, ze sa tak jakby w polowie i juz na wiele rzeczy troche jest za pozno. Widza, ze sie starzeja. Przeraza ich to. Chca w jakis sposob zatrzymac czas. Stad czesto mloda dziewczyna, ktora jest dla nich najlepszym potwierdzeniem na ich atrakcyjnosc - przy niej od nowa zaczyna im sie chciec, uprawiaja sporty, dbaja o siebie, itd. Robia rewolucje w swoim zyciu, szkoda, ze tez czesto w zyciu osob 2/3, ktore kompletnie na to nie zasluzyly. Ja sie zaczelam tym dosc mocno interesowac jak jakis czas temu zainteresowal sie mnie starszy o kilkanascie lat mezczyzna (na szczescie - kawaler) i sie zastanawialam dlaczego nie chcial sobie znalezc kogos na swoim poziomie intelektualnym, a startuje do mlodej dziewczyny. Mysle, ze on przezywal wtedy/przezywa ciagle ten kryzys. To brutalne, ale takim mezczyznom nigdy nie jest latwiej kiedy obok maja partnerke u ktorej tez widac oznaki wieku co tym bardziej daje mu znac o przemijajacym czasie. Dobry film traktujacy o kryzysie wieku sredniego to 'American Beauty' z Kevinem Spacey w roli glownej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
....
Edytowane przez klaki Czas edycji: 2012-08-14 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że jaśniej wytlumaczylam ![]() I o co w ogóle chodzi z tym kryzysem?Czy to każdy facet tak ma? I jakto sie objawia? ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;30697835]--- Chca w jakis sposob zatrzymac czas. Stad czesto mloda dziewczyna, ktora jest dla nich najlepszym potwierdzeniem na ich atrakcyjnosc - przy niej od nowa zaczyna im sie chciec, uprawiaja sporty, dbaja o siebie, itd. [/QUOTE] Dobrze powiedziane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() TAK zeby podniesc swoje ego? Zabrzmialo jak najbardziej niewinna zabawa pod sloncem. Szkoda, ze jest zupelnie na odwrot. Pomijajac fakt, ze trzeba byc swinia bez serca by swiadomie wchodzic w relacje z zajetym facetem, to jeszcze ZALEDWIE polechtanie jej ego ma decydowac o rozpieprzeniu zycia osobom 2gim/3cim. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2011-11-24 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
oczywiście masz rację. Niestety są takie dziewczyny....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo ciekawy watek, brawa za pomysl.
Cytat:
A ja mam pytanie nie chcac zakladac watku : Czy KAZDY facet ma ten kryzys po 40-tce?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
[QUOTE=fewcia;30704920]Wydawało mi się że się jasno wyraziłam, ale chyba nie
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że jaśniej wytlumaczylam ![]() I o co w ogóle chodzi z tym kryzysem?Czy to każdy facet tak ma? I jakto sie objawia? ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Musze przyznać że jakoś ciężko jest mi wyobrazić sobie kobietę która o swojej potencjalnej rywalce powie ,,Oj misiu jak ten mały diabełek cię uwodzi" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Biała Dama
|
A jeśli to nie diabełek uwodzi, tylko facet lata za Tobą jak psy wiosną po wsi? to kto jest winny?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jak zonaty, to sie wtedy go ..splawia? Mnie by to przyszlo do glowy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Biała Dama
|
Ej ale poważnie: jak dziewczyna się klei do faceta to on korzysta z okazji i jest ok, a jak jest odwrotnie to dziewczyna jest zdzirą choćby się w tą relację nie pakowała, chyba na zasadzie że istnieje i śmie robić na nim wrażenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Może zostać tak odebrana funkcjonuje w naszym społeczeństwie taki stereotyp ,moim zdaniem nadwyraz niesprawiedliwy dla młodych pięknych dziewczyn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Jak się ma fajnego faceta to się tymi dziewczynami przejmowac nie trzeba. Jak ię jest z burakiem i się wie,zę na lepszego ie możemy sobie pozwolić to faktycznie, trzeba się trząść o każde jego wyjście...bo nam taki skarb zabiorą
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
fajna, genialna grafika
![]() ![]() Ps Z tym intelektem to obie jaja robisz, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No jasne, u innych samcow zonaty 50-latek z dzieciakami, ktory zdradza zona z mlodka, to OCIEKA pewnie inteligencja... Szkoda,ze kobiety widza go inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
...
Edytowane przez klaki Czas edycji: 2012-08-14 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
mój facet skończył 40 dyszki i ogromnie przeżywa tę 4 z przodu, często gada, że do niczego w życiu nie doszedł, nic nie ma (w sensie materialnym), taki się kuźwa refleksyjny zrobił, a rok temu to jeszcze dupsko szalało, minęło 12 m-cy i bęc! mam zadumanego "dziadka"
często źle się czuje, kondycja mu pada i w "tych" sprawach też widzi różnicę na niekorzyść (wg niego) etap "motóra" też był wałkowany, nic to że gówniane pieniądze zarabia, nic to, że większość ma na kredyt - ale "motór" to on pragnie mieć znalazł się "rajder" - jak z koziej dupy trąba ![]() tak to się objawia u mojego, a etap dziuń - mam nadzieję - nas ominie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi sie wierzyc, ze kazdy facet robi smieszne akcje i mu odbija po 40tych urodzinach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
....
Edytowane przez klaki Czas edycji: 2012-08-14 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.