Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 16:13   #4561
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Witam
No dziewczyny...jeśli chodzi o pracę to ja jak zaszłam w ciążę to byłam na okresie próbnym...więc jakoś mi nie tęskno bo się nie przyzwyczaiłam tak szybko

* Poprzedniej pracy miałam już dość więc też mi nie brakuje ... najbardziej brak mi prywatnych klientek bo jakoś się cicho przez ostatni rok zrobiło...( a jestem wizażystką z zawodu i zamiłowania )

* No i dziewczyny jeśli chodzi o imię dla synka to dużo łatwiej nam to idzie niż przy córci i imię, które wybrałam na szczęście było na liście Męża, którą sobie kiedyś zrobił i ma ją w szafce w pracy, więc nie oponował... i takim sposobem na razie stawiamy na imię Tymon Tymonek, Tymuś...

* Mnie tez męczy zgaga muszę zapamiętać nazwę tego specyfiku

* Dziś przyszło nasze biurko, mąż właśnie skręca i pokoik Małego będzie skończony no prawie...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-11-25 o 16:15
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:17   #4562
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
hehe ale narobillyscie smaka na lody ja na pociechę mam rodzynki w czekoladzie z lidla
i uwielbiam te wafelki tez z lidla, sa lepsze od knopersow i tańsze

ja też mam smaka na lody ale nie kupiłam
w zamrażarce mam 3rożki ale nie mam ochoty na rożka chyba

mam też 2knopersy ale też nie mam ochoty

ogólnie boję się jeść słodyczy i jem ich bardzo bardzo mało

dziś zjadłam kawałek keksa i 1 małą gume mambe i na dziś dość słodkiego
aaa i wypiłam czekolade gorącą do picia

na kolacje będzie chyba pasta jajeczna albo makrela w pomidorach

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:18   #4563
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dzis sie za duzo nabiegalam i twardnieje mi czesciej brzuszek ech

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Aguśka super ze z Filipkiem lepiej a nie martw sie mój mąż tez mi czasem takie numery odwala i nie widzi w tym problemu, zaprasza gosci bez mojej wiedzy, albo oragnizuje mi spotkania z np zona lub dziewczyna jego kolegi na ktore nie mam najmniejszej ochoty.On jest bardzo towarzyski i nie widzi w tym zadnego problemu.
Ostatnio przesadził, ja wieczorem odzywka na wlosach, przeswitujaca pizama, majaca ochote posiedziec sobie spokojnie z nim przed tv a nie nikogo zabawiac przyproawdza mi swojego brata, powiedzialam przy owym bracie ze dzisiaj niestety nie gościmy sie i z odwiedzin nici bo jest za pozno a ja jestem zmeczona.Teraz stara sie mnie pytac i uprzedzac
Moj tez nie widzial problemu kiedys, takze w nocnym siedzeniu z kolega w domu, ale sie juz mu to skonczylo, bo powiedzialam ze nie zgadzam sie, mam do tego prawo, jestem u siebie w domu i moge sobie tego nie zyczyc. Troszke klotni musialo byc zeby sie to zmienilo, ale zmienilo sie, jak przychodzi wieczorem kolega, to niestety ale maz do niego wychodzi i rozmawiaja na zewnatrz. Dlaczego ja mam sie chowac, bo akurat jestem polnaga, w cienkiej koszulce, paradowac przed kolegami nie mam zamiaru. Tak samo kwestia malego dziecka w domu zmusila go do zmiany postepowania. Filip potrzebuje ciszy i spokoju wieczorem. Ja nie mowie ze jakos glosno sie zachowywali, ale chodzi o sam fakt kogos kto mi o danej porze nie odpowiada, np kolega przychodzacy o 22.
No jakies wyczucie trzeba miec. A odnosnie brata meza, tez duzo dyskusji przeszlismy, bo on uwazal ze brat jegomoze wpadac kiedy chce, ale to tez sie skonczylo. To ze brat ma bardziej frywolne zycie i nie ma co z czasem zrobic to niech sobie poszuka zajecia a nie zajmuje mojego meza dzien w dzien kiedy ten ma duzo innych waznych rzeczy na glowie. Co innego jak jest impreza w domu i razem sie na to godzimy. I inna sprawa jesli sie mnie zapyta a nie ze ja nic nie wiem ze ktos ma przyjsc, doskonale Cie rozumiem. ja rowniez jestem towarzyska ale nie lubie wpraszania sie bez zapowiedzi, wtedy jstem bardzo nietowarzyska
Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość

Pracowałam przez rok w korporacji i pamiętam te sztuczne gratulację dla mam wracających z urlopów, a jak drzwi pokoju się zamykały to tylko gadki: przytyła, zbrzydła, cycki wiszą, nie da rady, dziecko wyssało z niej siły...
Nie znosze takich sztucznych, obludnych ludzi.
Jak sa takie rozmowy a tym bardziej na temat kogos na temat kogo przed chwila w jej obecnosci pieknie sie mowilo, to po prostu wychodze bo nie moge tego sluchac.
Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Dokładnie!

Dziewczyny co z makrelą wędzoną, jecie czy nie, z obawy o listeriozę?
Ja jadlam makrele. Pytalam kiedys w sklepie rybnym, podobno jest wedzona na cieplo, czyli nie zagraza wtedy zakazeniem listeria.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:20   #4564
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Nie napisałam ,że państwowo masz iść To co? Nie pójdziesz wcale ? A może dla ciężarnych sąinne warunki rejestracji, to chyba jest jednak sytuacja wyjątkowa.

Ja do dentysty też nie chodzę państwowo, mam się buntować i czekać z zębem chorym parę miesięcy? Tak samo z innymi specjalnościami, jak trzeba to trzeba.
O swoje trzeba czasami powalczyć. Ja pracuje u okulisty i normalnie terminy zapisu będą na marzec, ale jeśli przychodzi kobitka w ciązy i mówi że ma mieć zbadane dno oka i opisane czy może rodzić sn to nie zapisujemy jej na marzec, tylko wściskamy na jakiś luźniejszy dzień. Tak samo jak kogoś oko boli czy ropieje od kilku dni, czy tez wpadł jakiś opiłek to przyjmujemy w tym samym dniu jako nagły przypadek. U dentysty powinno być tak samo z bólem powinno sie być szybciej przyjętym. Tak że czasem warto spokojnie przedstawić swoją sytuację i zapytac o możliwość zapisu poza kolejką oczekujących

Edytowane przez aalegna
Czas edycji: 2011-11-25 o 16:38
aalegna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:21   #4565
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Kocham czerwony barszcz z uszkami lub właśnie z takimi pierogami. A jak robisz pierogi na parze z dżemem malinowym?????
chodzi Ci o zrobienie czy przygotowanie? bo ja nigdy nie robiłam pierogów na parze i tylko kupuję jak mnie najdzie ochota te też były kupne

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:21   #4566
rybka13
Zakorzenienie

Julliczka to Ty młoda bizneswoman jesteś I do tego młoda mama. Podziwiam Twoją determinację i ambicje, zwłaszcza że w takim czasie się na dobre rozkręcasz
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:25   #4567
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Oj tak, zwykle tak jest, że to nie jest ten czas...
Ja też mam mega plany zawodowe, w ogóle kosmiczne. W lipcu br. dostałam się do projektu unijnego gdzie można zdobyć 40 tys na działalność gospodarczą. Pod koniec sierpnia podpisałam umowę na szkolenia w ramach projektu, a 5 września się dowiaduję, że jestem w ciąży. Myślałam, że mi się wszystko zawali. Ale nie, wzięłam się w garść, jeździłam na wszystkie szkolenia w tym I trymestrze, załatwiałam mnóstwo spraw odnośnie mojej przyszłej działalności, napisałam biznesplan na prawie 70 stron (dlatego byłam taka zajęta ostatnio) i jak dobrze pójdzie, biznesplan wygra to w styczniu otwieram własną działalność, załatwiłam lokal i już nawiązałam kontakty biznesowe, ledwo się firma rozkręci a ja już na porodówkę będę lecieć.. jakoś dam radę. Muszę. Dla mojego maleństwa. Nie mogę być na bezrobociu. Muszę robić wszystko żeby nas utrzymać A najważniejsze, że jak wszystko dobrze pójdzie, będę zajmować się tym co lubię i na czym się znam .

Coś w tym jest, że kobitki w ciąży maja ogromną motywację do działania, a wszelkie sprawy same się układają tak jak ma być. Będzie dobrze
U mnie w pracy w dziale na 3 kobiety w ciąży ja jedyna chodzę do pracy ale powiem Wam fajnie jest jak co rano Ci się ludzie pytają czy wszystko dobrze mi się to podoba

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:26   #4568
cziqua
Zadomowienie

dostałam skierowanie do laryngologa :/ wizyta w poniedziałek ciekawe czy on cos znajdzie w związku z tym cholernym CRP. ogólnie dzidziuś dzisiaj leniwy i zaczynam miec glupie mysli ktore próbuję odpędzic śmiejżelkami kwaśnymi

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:35   #4569
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ale sie obiadowo zrobiło u mnie dzis gulasz z kasza
Stary 2011-11-25, 16:39   #4570
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ale sie obiadowo zrobiło u mnie dzis gulasz z kasza
uwielbiam gulasz z kaszą gryczanąpychotaaaa. a u mnie dzisiaj obiadu nie ma. mąż gdzieś imprezuje po pracy z kolegami, zje na mieście a tak samej dla siebie nie chciało mi się nic gotować...kanapkę jakąś zjem...czy coś
Stary 2011-11-25, 16:41   #4571
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
chodzi Ci o zrobienie czy przygotowanie? bo ja nigdy nie robiłam pierogów na parze i tylko kupuję jak mnie najdzie ochota te też były kupne
Ojej, a gdzie takie kupne dostajesz? tzn masz jakiś sklep specjalny czy w jakimś markecie gotowe kupujesz? Jeszcze nigdy nie spotkałam pierogów z dżemem malinowym dlatego pomyślałam, że może sama zrobiłaś. A na parze jak robisz? tak jak kluski na parze?

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Julliczka to Ty młoda bizneswoman jesteś I do tego młoda mama. Podziwiam Twoją determinację i ambicje, zwłaszcza że w takim czasie się na dobre rozkręcasz
Dzięki rybka się zawstydziłam .
Ale ja myślę, że każda kobieta w ciąży ma dużo determinacji i ambicje zwłaszcza w kwestii opieki i wychowania później swojego dziecka. To ogromne wyzwanie.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
U mnie w pracy w dziale na 3 kobiety w ciąży ja jedyna chodzę do pracy ale powiem Wam fajnie jest jak co rano Ci się ludzie pytają czy wszystko dobrze mi się to podoba
O to miło, tylko się nie przepracuj.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:52   #4572
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Roksape wyobrazam sobie co Twoj synek przechodzi, bardzo wspolczuje i zycze szybkiego powrotu do zdrowia.

Karo Tobie rowniez zycze powrotu do zdrowia bidulko

Mała pochwal sie pokoikiem jak juz skonczycie
SZYMONEK

Stary 2011-11-25, 16:53   #4573
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

O to miło, tylko się nie przepracuj.
Spokojnie podejście mam zdrowsze niż przy pierwszej ciąży a ostatnio rozmawiałam z moim ginem bo na sam początek pytał się o zwolnienie a ja na to najpierw badanie a potem decyzja. No i powiedział że nie ma przeszkód a potem stwierdził, że jak jest jedno dziecko w domu to w domu się kobieta wiecej narobi niż w pracy. Z drugiej strony jestem świadoma tego że jak pójdę na l4 to nawet mogę mieć zakaz dźwigania Antka i będę skazana na pomoc teściów.

Stary 2011-11-25, 16:56   #4574
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mała pochwal sie pokoikiem jak juz skonczycie

OK
Klikam tak sobie w necie i zasypiam normalnie...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:56   #4575
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
uwielbiam gulasz z kaszą gryczanąpychotaaaa. a u mnie dzisiaj obiadu nie ma. mąż gdzieś imprezuje po pracy z kolegami, zje na mieście a tak samej dla siebie nie chciało mi się nic gotować...kanapkę jakąś zjem...czy coś
ja jak jestem sama bez TŻ to nie gotuje dla jednej osoby bo mi sie nie chce
Stary 2011-11-25, 16:58   #4576
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny lekarz mi przepisal 3 opak. zelaza do picia: Feroplex sie nazywa.
Bylam w aptece, po pierwsze na zamowienie, po drugie: 60 zl opakowanie a mi przepisal 3 opakowania....

Czy ktoras z Was brala to zelazo i rzeczywiscie poprawily sie wyniki??

Najlepsze jest to ze ja mam wrazenie ze moja niska hemoglobina nie ma zwiazku z niskim poziomem zelaza, a przyczyn niedokrwistosci jest wiele i jesli mam niskie krwinki czerwone to moze moja hemoglobina jest z tym zwiazana, moze cos sie dzieje z tymi krwinkami.
Ze ja sobie poziomu zelaza nie zrobilam. A mialam od razu zrobic z ciekawosci....
Chyba zrobie w przyszlym tyg.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-11-25 o 17:03
Stary 2011-11-25, 17:04   #4577
tynka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
to ten z allegro co dzisiaj wklejałam?
tzn jaki rozmiar zamówiłaś? jaki nosisz np. teraz?
w życiu bym nie powiedziała, że głupia kurtka może mnie wykańczać psychicznie...

siostro mam to samooo z tym, ze ja oprócz dziczy na zewnątrz mam jeszcze małego dziczka w domu
Wyjście do centrum wiąże się z co najmniej 2 godzinnym spacerem (tam i z powrotem + szybkie zakupy)... a teraz jest już troszkę za zimno, żeby na takie długie spacery wyciagać małego, zwłaszcza, że u mnie ostatnio ciągle mgły
tak to ten ktory wklejalas
czekam na TZ zeby mu sie pokazac i zeby ocenil

w ogole dziewczyny polala sie krew chicialam szybko przekroic spieczona bułke i nóż mi sie obślizgnął na kciuka i ścięłam opuszke, szybko opatrzylam, oby sie prędko zagoiło.I stwierdzam jedno nie moge patrzec na krew, robi mi sie słabo,oblewja mnie zimne poty , az dzidzia mnie kopneła jak sobie to zrobiłam

Kulka zapomnialam zapytac jakie globulki masz?tzn jaka nazwa?

Co do ryb to nie lubie prawie zadnych, no czasem zjem kawałek dobrego sledzia w occie, ale rzadko

Zia ja mam czasami (tak mysle ze to zgaga) jak sie poloze juz spac.Na dodatek czuje jakby mi sie jedzenie cofało.

Troszke ogarnelam dom, reszta jutro, zmienilam posciel ii mielone wyszly pyszne.

Aguska co za ceny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:05   #4578
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Bylam w aptece, po pierwsze na zamowienie, po drugie: 60 zl opakowanie a mi przepisal 3 opakowania....

Najlepsze jest to ze ja mam wrazenie ze moja niska hemoglobina nie ma zwiazku z niskim poziomem zelaza, a przyczyn niedokrwistosci jest wiele i jesli mam niskie krwinki czerwone to moze moja hemoglobina jest z tym zwiazana, moze os sie dzieje z tymi krwinkami.
Ze ja sobie poziomu zelaza nie zrobilam. A mialam od razu zrobic z ciekawosci....
o matko jaka cena nie dziwie ci sie że jesteś zła, zamówilaś je czy narazie się wstrzymałaś. Ja póki co nie musze brać żelaza więc się nie wypowiem co do ew. poprawy wyników po stosowaniu.
Stary 2011-11-25, 17:07   #4579
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepsze jest to ze ja mam wrazenie ze moja niska hemoglobina nie ma zwiazku z niskim poziomem zelaza, a przyczyn niedokrwistosci jest wiele i jesli mam niskie krwinki czerwone to moze moja hemoglobina jest z tym zwiazana, moze cos sie dzieje z tymi krwinkami.
Widzisz... u mnie hemoglobina 11,6 więc też poniżej normy a żelazo 167. Więc hemoglobina u mnie nie ma nic wspólnego z niskim żelazem a reszta wyników nieznacznie się poprawiła

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:14   #4580
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Do dentysty na fundusz dostać się łatwo, jeden telefon i wyzta tego samego dnia lub następnego, szybciej niż prywatnie Mówię o mojej przychodni.
Jeśli chodzi o rejestrację do specjalistów to pojawia się problem, bo "na ten rok nie mamy już miejsc".
Jak w w marcu lub kwietniu rejestrowałam się na rehabilitację to dostałam termin na wrzesień/październik. A ludzie po złamaniach muszą czekać pół roku na zabiegi. Też 'nagły' przypadek.
Inna historia. W kwietniu (kilka lat wstecz) leżałam w szpitalu na zapalenie trzustki (3 dni tylko). Po wyjściu ze szpitala, w tym samym szpitalu rejestrowałam się na wizytę kontrolną do gastrologa - za dwa miesiące - zgodnie z zaleceniem lekarza. Na co pani w rejestracji - do września rejestracja wstrzymana. Więc pokazuję wypis, że ta wizyta kontrolna to nie moje widzi mi się tylko zalecenie lekarza. Mój problem to był.
A latać prywatnie po lekarzach naprawdę teraz nas nie stać :/ Tak więc czekam do środy na opinię lekarza co robimy. Przez tydzień nic mi nie będzie

Mam nadzieję, że mój też ma odpowiednio dużo wiedzy

Glukoza po obciążeniu jest trochę ponad normę. Więc być może zaczyna się stan chorobowy.
Wiem jakie są kolejki do specjalistów.Ja miałam takie szczęście,że np. do ortopedy dostałam się w 2 tygodnie, ale zaznaczyłam ,że jestem ciężarna.Ten stan jednak w wielu klinikach jest traktowany wyjątkowo.

Twój wynik nie jest aż taki drastyczny, więc może wiedza ginekologa wystarczy.Oby, czego Ci serdecznie życzę , bo to nic przyjemnego być na diecie.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
O swoje trzeba czasami powalczyć. Ja pracuje u okulisty i normalnie terminy zapisu będą na marzec, ale jeśli przychodzi kobitka w ciązy i mówi że ma mieć zbadane dno oka i opisane czy może rodzić sn to nie zapisujemy jej na marzec, tylko wściskamy na jakiś luźniejszy dzień. Tak samo jak kogoś oko boli czy ropieje od kilku dni, czy tez wpadł jakiś opiłek to przyjmujemy w tym samym dniu jako nagły przypadek. U dentysty powinno być tak samo z bólem powinno sie być szybciej przyjętym. Tak że czasem warto spokojnie przedstawić swoją sytuację i zapytac o możliwość zapisu poza kolejką oczekujących
Ja właśnie tak robię, dzwonię, mówię o ciąży , a raczej mówiłam i szłam na tej fali do urologa , ortopedy w naprawdę krótkich terminach.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:14   #4581
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Wiem jakie są kolejki do specjalistów.Ja miałam takie szczęście,że np. do ortopedy dostałam się w 2 tygodnie, ale zaznaczyłam ,że jestem ciężarna.Ten stan jednak w wielu klinikach jest traktowany wyjątkowo.

Twój wynik nie jest aż taki drastyczny, więc może wiedza ginekologa wystarczy.Oby, czego Ci serdecznie życzę , bo to nic przyjemnego być na diecie.
Dlatego póki co się nie martwię wynikiem, bo równie dobrze mała Ewelinka mogła mi trzustke uciskać i już wynik może wyjść inny. A na 100% kopie w tamtym miejscu.
Póki co postanowiłam zrezygnować ze słodyczy i zastąpić je owocami. Trudno, będę jadła ich znacznie więcej, ale one tak nie szkodzą

Robię zupę na obiad... wiecie co... wyszedł mi tak pyszny rosół, że aż żal robić z niego pomidorową Odlałam trochę wywaru do słoika i będę mroziła, będzie fajna baza pod jakiś sos do klopsików albo do czegokolwiek innego

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-25, 17:21   #4582
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zainteresowałaś mnie-robisz pierogi z ziemniaków?
hihi, no ruskie właśnie
ale podobno drożdżowe pieczone w piekarniku z warzywnym nadzieniem też są przepyszne, tylko nie wiem czy to ciągle sie nazywa pieróg? nigdy nie robiłam, ale mój tata mi dzis własnie o nich opowiadał

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:22   #4583
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja dokładnie to samo zauważyłam! ale jeszcze nie wiem jaka płeć naszej Dzidzi..
Witam! Właśnie odwiedziłam wątek i od razu mi się rzuciło. U mnie objawy jak na chłopaka czyli włoski na nogach słabo rosną zero nudności a ostatnio na usg wyszło że...dziewczynka będzie

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:24   #4584
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, a gdzie takie kupne dostajesz? tzn masz jakiś sklep specjalny czy w jakimś markecie gotowe kupujesz? Jeszcze nigdy nie spotkałam pierogów z dżemem malinowym dlatego pomyślałam, że może sama zrobiłaś. A na parze jak robisz? tak jak kluski na parze?
W markecie u nas w mieście kupiłam. Pakowane po 6 sztuk, w dziale z nabiałem znalazłam One są takie duże, jak pączki nie wiem czy nie mówimy o tym samym kluski=pierogi na parze?

Chyba tak samo wlewam do garnka trochę wody, na sitko daję te pierogi, przykrywam i chwilę gotuję

Nie wiem czy bym umiała zrobić sama taka pierogi

Cytat:
Karo Tobie rowniez zycze powrotu do zdrowia bidulko
Dzięki Aguś

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:26   #4585
karolca
Zakorzenienie

Coś mnie brzuch z jednej strony boli zwłaszcza jak chodzę. Kuje. Ale w jednym miejscu, pod pępkiem z prawej strony... dokończę zupę i idę poleżeć.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
W markecie u nas w mieście kupiłam. Pakowane po 6 sztuk, w dziale z nabiałem znalazłam One są takie duże, jak pączki nie wiem czy nie mówimy o tym samym kluski=pierogi na parze?

Chyba tak samo wlewam do garnka trochę wody, na sitko daję te pierogi, przykrywam i chwilę gotuję

Dzięki Aguś
Takie?
http://www.spolem.bielsko.pl/21521,k...skawkowym.html

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-25, 17:27   #4586
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/stanik-biustonosz-...931884062.html
myślicie,że takie coś bedzie trzymać biust?
mój biust na pewno nie, po pierwsze bezszwowy, po drugie za cienkie szelki, no ale ja mam 75 H na razie

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:27   #4587
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Dzięki Aguś
czyli moim zdaniem robisz poznańskie pyzy drożdżowe tylko że z dżemem

to ja mam dzisiaj pyzy na obiad bez nadzienia z sosem pieczarkowym który został od wczoraj

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2011-11-25 o 17:29
Stary 2011-11-25, 17:28   #4588
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Skoro Wy tak tu o jedzeniu to powiem,że u mnie dzisiaj rosołek

A co do pomyłki, która tak mnie wczoraj zdenerwowała to okazało się,że ktoś pomylił nalepki na paczkach i w poniedziałek powinnam mieć zamówione rzeczy,a tą paczkę, którą dostałam zabierają na swój koszt.

A teraz zabieram się za pisanie prac. Tak je odkładałam,a dzisiaj się zaparłam i skończę te cztery prace
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:29   #4589
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
czyli moim zdaniem robisz poznańskie pyzy drożdżowe tylko że z dżemem
one są pyszne, zwłaszcza z gulaszem i kapustą Jadłam to jak byłam w sanatorium koło Leszna

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-25, 17:32   #4590
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
one są pyszne, zwłaszcza z gulaszem i kapustą Jadłam to jak byłam w sanatorium koło Leszna
mi też smakują często je kupuję i robię jak potrzebuję szybkiego obiadu

A widziałyście ile mamy już postów 4590 niedługo nowy wątek

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2011-11-25 o 17:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości