|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Witam
No dziewczyny...jeśli chodzi o pracę to ja jak zaszłam w ciążę to byłam na okresie próbnym...więc jakoś mi nie tęskno bo się nie przyzwyczaiłam tak szybko * Poprzedniej pracy miałam już dość więc też mi nie brakuje ... najbardziej brak mi prywatnych klientek bo jakoś się cicho przez ostatni rok zrobiło...( a jestem wizażystką z zawodu i zamiłowania ) * No i dziewczyny jeśli chodzi o imię dla synka to dużo łatwiej nam to idzie niż przy córci i imię, które wybrałam na szczęście było na liście Męża, którą sobie kiedyś zrobił i ma ją w szafce w pracy, więc nie oponował... i takim sposobem na razie stawiamy na imię Tymon Tymonek, Tymuś... * Mnie tez męczy zgaga muszę zapamiętać nazwę tego specyfiku * no prawie...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-25 o 16:15 |
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam smaka na lody ale nie kupiłam ![]() w zamrażarce mam 3rożki ale nie mam ochoty na rożka chyba mam też 2knopersy ale też nie mam ochoty ![]() ogólnie boję się jeść słodyczy i jem ich bardzo bardzo mało ![]() dziś zjadłam kawałek keksa i 1 małą gume mambe i na dziś dość słodkiego aaa i wypiłam czekolade gorącą do picia ![]() na kolacje będzie chyba pasta jajeczna albo makrela w pomidorach
|
|
|
|
|
#4563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzis sie za duzo nabiegalam i twardnieje mi czesciej brzuszek ech
Cytat:
No jakies wyczucie trzeba miec. A odnosnie brata meza, tez duzo dyskusji przeszlismy, bo on uwazal ze brat jegomoze wpadac kiedy chce, ale to tez sie skonczylo. To ze brat ma bardziej frywolne zycie i nie ma co z czasem zrobic to niech sobie poszuka zajecia a nie zajmuje mojego meza dzien w dzien kiedy ten ma duzo innych waznych rzeczy na glowie. Co innego jak jest impreza w domu i razem sie na to godzimy. I inna sprawa jesli sie mnie zapyta a nie ze ja nic nie wiem ze ktos ma przyjsc, doskonale Cie rozumiem. ja rowniez jestem towarzyska ale nie lubie wpraszania sie bez zapowiedzi, wtedy jstem bardzo nietowarzyska ![]() Cytat:
Jak sa takie rozmowy a tym bardziej na temat kogos na temat kogo przed chwila w jej obecnosci pieknie sie mowilo, to po prostu wychodze bo nie moge tego sluchac. Ja jadlam makrele. Pytalam kiedys w sklepie rybnym, podobno jest wedzona na cieplo, czyli nie zagraza wtedy zakazeniem listeria.
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pracuje u okulisty i normalnie terminy zapisu będą na marzec, ale jeśli przychodzi kobitka w ciązy i mówi że ma mieć zbadane dno oka i opisane czy może rodzić sn to nie zapisujemy jej na marzec, tylko wściskamy na jakiś luźniejszy dzień. Tak samo jak kogoś oko boli czy ropieje od kilku dni, czy tez wpadł jakiś opiłek to przyjmujemy w tym samym dniu jako nagły przypadek. U dentysty powinno być tak samo z bólem powinno sie być szybciej przyjętym. Tak że czasem warto spokojnie przedstawić swoją sytuację i zapytac o możliwość zapisu poza kolejką oczekujących
Nasz wielki dzień: 26.06.2010 Sebuś 20.03.2012 Edytowane przez aalegna Czas edycji: 2011-11-25 o 16:38 |
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja nigdy nie robiłam pierogów na parze i tylko kupuję jak mnie najdzie ochota te też były kupne
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Julliczka to Ty młoda bizneswoman jesteś
I do tego młoda mama. Podziwiam Twoją determinację i ambicje, zwłaszcza że w takim czasie się na dobre rozkręcasz ![]() |
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Wam fajnie jest jak co rano Ci się ludzie pytają czy wszystko dobrze mi się to podoba
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
dostałam skierowanie do laryngologa :/ wizyta w poniedziałek ciekawe czy on cos znajdzie w związku z tym cholernym CRP. ogólnie dzidziuś dzisiaj leniwy i zaczynam miec glupie mysli ktore próbuję odpędzic śmiejżelkami kwaśnymi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie obiadowo zrobiło
u mnie dzis gulasz z kasza
|
|
|
|
#4570 |
|
Rozeznanie
|
uwielbiam gulasz z kaszą gryczaną
|
#4571 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Ale ja myślę, że każda kobieta w ciąży ma dużo determinacji i ambicje zwłaszcza w kwestii opieki i wychowania później swojego dziecka. To ogromne wyzwanie. O to miło, tylko się nie przepracuj. |
||
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape wyobrazam sobie co Twoj synek przechodzi, bardzo wspolczuje i zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
Karo Tobie rowniez zycze powrotu do zdrowia bidulko Mała pochwal sie pokoikiem jak juz skonczycie
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie podejście mam zdrowsze niż przy pierwszej ciąży
a ostatnio rozmawiałam z moim ginem bo na sam początek pytał się o zwolnienie a ja na to najpierw badanie a potem decyzja. No i powiedział że nie ma przeszkód a potem stwierdził, że jak jest jedno dziecko w domu to w domu się kobieta wiecej narobi niż w pracy . Z drugiej strony jestem świadoma tego że jak pójdę na l4 to nawet mogę mieć zakaz dźwigania Antka i będę skazana na pomoc teściów.
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
OK Klikam tak sobie w necie i zasypiam normalnie...
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny lekarz mi przepisal 3 opak. zelaza do picia: Feroplex sie nazywa.
Bylam w aptece, po pierwsze na zamowienie, po drugie: 60 zl opakowanie a mi przepisal 3 opakowania....Czy ktoras z Was brala to zelazo i rzeczywiscie poprawily sie wyniki?? Najlepsze jest to ze ja mam wrazenie ze moja niska hemoglobina nie ma zwiazku z niskim poziomem zelaza, a przyczyn niedokrwistosci jest wiele i jesli mam niskie krwinki czerwone to moze moja hemoglobina jest z tym zwiazana, moze cos sie dzieje z tymi krwinkami. Ze ja sobie poziomu zelaza nie zrobilam. A mialam od razu zrobic z ciekawosci.... Chyba zrobie w przyszlym tyg.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-25 o 17:03 |
|
|
|
#4577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czekam na TZ zeby mu sie pokazac i zeby ocenil ![]() w ogole dziewczyny polala sie krew chicialam szybko przekroic spieczona bułke i nóż mi sie obślizgnął na kciuka i ścięłam opuszke, szybko opatrzylam, oby sie prędko zagoiło.I stwierdzam jedno nie moge patrzec na krew, robi mi sie słabo,oblewja mnie zimne poty , az dzidzia mnie kopneła jak sobie to zrobiłam![]() Kulka zapomnialam zapytac jakie globulki masz?tzn jaka nazwa? Co do ryb to nie lubie prawie zadnych, no czasem zjem kawałek dobrego sledzia w occie, ale rzadko ![]() Zia ja mam czasami (tak mysle ze to zgaga) jak sie poloze juz spac.Na dodatek czuje jakby mi sie jedzenie cofało. Troszke ogarnelam dom, reszta jutro, zmienilam posciel ii mielone wyszly pyszne. Aguska
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie dziwie ci sie że jesteś zła, zamówilaś je czy narazie się wstrzymałaś. Ja póki co nie musze brać żelaza więc się nie wypowiem co do ew. poprawy wyników po stosowaniu.
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój wynik nie jest aż taki drastyczny, więc może wiedza ginekologa wystarczy.Oby, czego Ci serdecznie życzę , bo to nic przyjemnego być na diecie. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co postanowiłam zrezygnować ze słodyczy i zastąpić je owocami. Trudno, będę jadła ich znacznie więcej, ale one tak nie szkodzą ![]() Robię zupę na obiad... wiecie co... wyszedł mi tak pyszny rosół, że aż żal robić z niego pomidorową Odlałam trochę wywaru do słoika i będę mroziła, będzie fajna baza pod jakiś sos do klopsików albo do czegokolwiek innego
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
hihi, no ruskie właśnie
ale podobno drożdżowe pieczone w piekarniku z warzywnym nadzieniem też są przepyszne, tylko nie wiem czy to ciągle sie nazywa pieróg? nigdy nie robiłam, ale mój tata mi dzis własnie o nich opowiadał
|
#4583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One są takie duże, jak pączki nie wiem czy nie mówimy o tym samym kluski=pierogi na parze? ![]() Chyba tak samo wlewam do garnka trochę wody, na sitko daję te pierogi, przykrywam i chwilę gotuję Nie wiem czy bym umiała zrobić sama taka pierogi Dzięki Aguś
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie brzuch z jednej strony boli
zwłaszcza jak chodzę. Kuje. Ale w jednym miejscu, pod pępkiem z prawej strony... dokończę zupę i idę poleżeć.---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
http://www.spolem.bielsko.pl/21521,k...skawkowym.html
|
|
#4586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja mam dzisiaj pyzy na obiad bez nadzienia z sosem pieczarkowym który został od wczoraj Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2011-11-25 o 17:29 |
|
|
|
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
Skoro Wy tak tu o jedzeniu to powiem,że u mnie dzisiaj rosołek
A co do pomyłki, która tak mnie wczoraj zdenerwowała to okazało się,że ktoś pomylił nalepki na paczkach i w poniedziałek powinnam mieć zamówione rzeczy,a tą paczkę, którą dostałam zabierają na swój koszt. A teraz zabieram się za pisanie prac. Tak je odkładałam,a dzisiaj się zaparłam i skończę te cztery prace
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
one są pyszne, zwłaszcza z gulaszem i kapustą
Jadłam to jak byłam w sanatorium koło Leszna
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A widziałyście ile mamy już postów 4590 niedługo nowy wątek
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2011-11-25 o 17:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

ja na pociechę mam rodzynki w czekoladzie z lidla 

Ja pracuje u okulisty i normalnie terminy zapisu będą na marzec, ale jeśli przychodzi kobitka w ciązy i mówi że ma mieć zbadane dno oka i opisane czy może rodzić sn to nie zapisujemy jej na marzec, tylko wściskamy na jakiś luźniejszy dzień. Tak samo jak kogoś oko boli czy ropieje od kilku dni, czy tez wpadł jakiś opiłek to przyjmujemy w tym samym dniu jako nagły przypadek. U dentysty powinno być tak samo z bólem powinno sie być szybciej przyjętym. Tak że czasem warto spokojnie przedstawić swoją sytuację i zapytac o możliwość zapisu poza kolejką oczekujących

a mi przepisal 3 opakowania....
nie dziwie ci sie że jesteś zła, zamówilaś je czy narazie się wstrzymałaś. Ja póki co nie musze brać żelaza więc się nie wypowiem co do ew. poprawy wyników po stosowaniu.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zwłaszcza jak chodzę. Kuje. Ale w jednym miejscu, pod pępkiem z prawej strony... dokończę zupę i idę poleżeć.