Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 16:29   #4531
bybella
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

łooo matko przebrnęłam przez 10 stron od wczoraj
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o zwolnienie to jest 100 % pensjii ale liczonej jako średnia zarobków z ostatnich 12 miesięcy plus premie zgodnie z regulaminem pracy i np. u mnie 1/12 bonusa rocznego - i niestety ja mam mniej niż 100 % ostatniej pensjii bo w ciągu tych 12 miesiecy dostałam podwyżkę więc do średniej liczy się i pensjia niższa i wyższa i pewnie niestety z macierzynskim tez tak bedzie
mi tez tak księgowa tłumaczyła, ze mam średnią z 12 miesięcy i dostałam wypłatę wyższa niż zawsze. ale to za każdym razem jak jest wypłata jest średnia od nowa liczona? bo teraz dostałam mniejszą już.
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no ja! a masz czosnek w sosie własnym?????????? najem sie i pójdę, długo Wam nie zajmę czasu...
ooo zapraszam serdecznie!!! czosnku ci u nas dostatek
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
D

Co Wy niepracujące, albo na L4 robicie w domu? Ile mozna czytac ksiazki, ogladac tv czy siedziec przed kompem ?
chciałam opisać mój plan dnia, ale dziewczyny widzę mnie ubiegły pisząc, że się nie nudzą
o np. od wczoraj nie miałam czasu na wizaż wejść, bo po południu obiad, zaprowadzanie samochodu do mechanika, po drodze spacerkiem wizyta u jednych rodziców, u drugich, małe zakupy i już był późny wieczór. dzisiaj szybko rano ogarniałam chatę , bo kumpela z synusiem wpadła na kawkę, potem się wybrałam z mama na zakupy do miasta, bardziej na spacer niż zakupy,a le kasę i tak wydałam na kosmetyki i śpioszki dla znajomych, którym się synuś urodził. potem obiad i tak od 1,5godz. nadrabiam wizaż. do tego znowu mi zalało w międzyczasie łazienkę i tż mnie wkurzył, wiec lepiej niech dzisiaj z pracy nie wraca, bo nie chce mi się z nim gadać
no i tak kolejny dzień przeleciał

a już w niedziele wizyta u ginka, ciekawe jak tam mój niuniuś

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hej kochane

zdałam teoretyczny

super, gratulacje!
Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
podczytuje Was przez parę dni, jakoś nie odważyłam się wcześniej dołączyć do rozmowy ale uznałam, że to tak nie ładnie czytać a nie udzielać się
witaj!
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no to pokazuję część zakupów
łózeczko nie stoi w pokoiku małego, dopiero w weekend zrobimy tam przemeblowanie i ustawimy jak trzeba. teraz tZ je na dole u rodziców złozyl, a posciel jest tylko tak narzucona zeby zobaczyc jak wyglada ;D
super to łóżeczko ja jeszcze nie mam upatrzonego

Cytat:
Kochana 13-go spotkanko, albo 12stego- tak pasuje bybelli Musimy do jakiegoś kompromisu dojść! To się wtedy nagadamy oki?
nooo byle nie 13sty i 15sty i raczej nie środy , bo chyba do tej szkoły rodzenia się jednak wybiorę, chociaż nikt tel. nie odbiera tam, a mam jeszcze parę pytań
Cytat:
bybella, Pearlgdzie się podziewacie???
jestem

Edytowane przez bybella
Czas edycji: 2011-11-25 o 16:31
bybella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:32   #4532
szana
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Witamy

Cytat:

a wiesz jakie pycha??? normalnie jak pączek bez wkładu w środku

daj znać co on na To!
ja bym wolała żeby mi ktoś takie zrobił jak pycha sama teraz to proste rzeczy tylko mi się chce robić :P

Cytat:
tez pochwalę się koszulką do karmienia mój ulubiony kolorek szarość wykończona różem bardzo fajna bawełenka
http://sklep.topclassic.pl/7-KOSZULE...714610229.html

co do szlafroka to jak na poczatku ciązy leżałam często w szpitalu to kupiłam sobie szlafroczek z takiej grubszej bawełenki tylko że rozmiar XS i jak na razie brzuchal się miesci jest jeszcze jakies 4 cm luzu ale nie wiem czy w 9 m-cu się dopnę - słyszalam ze na porodówkach jest gorąco i bawełniane szlafroczki wystarczą chyba ż ektos straszny zmarźluch jest
śliczna ta koszula nocna, ale ja poszukam trochę tańszej bo chcę dwie albo 3 kupić. Wydaje mi się, że ten rozmiar jak teraz wchodzisz to i potem będzie ok, bo jednak po porodzie brzuszek zejdzie trochę

Cytat:
kochana moj pies wazy kolo 80 kg ale nie trzymamy go w domu bo by się zamęćzył
ale fajny niedźwiedź
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:36   #4533
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Padłam po obiedzie, bo nażarłam się jak bąk ( na wypadek, jakbym musiała przejść na dietę cukrzycową ).
Ale zebrałąm się w końcu, pojechałam po wyniki i małe zakupy. I jestem.
Wyniki w normie Normalnie happy jestem
Ale i tak muszę zaczać ograniczać jedzenie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ojjj.. z cukrem? Fuuj... Mój TŻ je placki ziemniaczane z cukrem, patrzeć nie mogę... bleee...
Ja tam na margarynce podsmażam bułeczkę tartą i wrzucam kopytka, podsmażony boczek do tego surówka i WŁALA
Oj, mój też placki z cukrem je
A kpoytka to tylko z bułeczką tarta uznaję, ewentualnie z sosikiem pieczarkowym
I juz chodzą za mną chwilę, może zrobię na tygodniu

Cytat:
czesc mamuśki i brzuszki

my dzisiaj na zakupach bylismy!!
-mamy łózeczko
-materacyk gryka kokos
-podusia i kołderka- wiem, ze na razie sie nie przyda ale wiecie jak to babcie - bo moi rodzice sponsorowali- no i jak to tak bez poscieli ? ) i do tego posciel w sensie powleczenie i ochraniacz do łózeczka, prześcieradełko
-rożek
-smoczki avent sylikonowe ortodonotyczne 0-3 sztuk 2
-ceratka pod prześcieradło
-pieluchy tetrowe
-3 śliniaki
-kompet zimowy-czapa, szalik, rękawiczki (jeden juz mamy ale mama nie mogla sie powstrzymac )
-okrycie kąpielowe

i nie pamietam co jeszcze
jeszcze jadę z mama we wtorek na zakupy bo dzisiaj sie zle czuła bo ją migrena dopadła i wiecej nie kupilismy, z reszta tata i tz do pracy szli wiec tempo mielismy

TZ złozył łózeczko juz (jeszcze stoi w innym pokoju) i rozłozyłam tak "prowizorycznie" posciel to machne zaraz fotencje i Wam pokaze

no i ja śluma zapomniałam o przewijaku ale to sie dokupi

a najlepszy to moj tata- dzwoni juz z pracy do mamy i sie pyta czy to łózeczko to na pewno dobrze kupilismy i z atestami i nie chińskie
musiałam go uspokoic ze jest made in poland od Klupsia
Neska, ale super zakupy zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Pogoda piekna, aż miło było wyjść z domu, tymbardziej, że znacznie lepiej się czuję cała noc przespana

Byłam u gina po l4, bo musiał mieć porządek w datach w bloczku
po drodze weszłam do lumpka, kupiłam fajną dzianinową sukienkę, bluzę polarową (w dotychczasowe się nie mieszczę) obydwie rzeczy po 2 zł w drugim polarowego pajaca i spodenki - wreszcie w błękicie, śpiworek do wózka (taki kołderkowy, pikowany kremowy w zwierzątka) i tunikę na naramkach z jakimiś błyskotkami (w razie jakiegoś sylwestra) no i za to wszystko wyszło 18 zł
i ciacho na deser

W lumpku mnie zaczepiła babeczka, że ma do sprzedania ciuszki chłopięce 0-6 mcy, ale raczej letnie... szkoda, bo mówiła, że po 1-2 zł/szt.
Super zakupki

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Hej lasecncje
a ja mialam długą nocke i wczesną pobudkę - po 20ej wczoraj zadzwoniła moja kolezanka z LO że właśnie wsiada w samolot w Uk i czy mogę ją przenocować ucieszyłam się bo nie widziałysmy się kilka lat... Leciała na pogrzeb dziadka i nie wiedziała na jaki lot będzie mieć bilet, a po drodze w PL miała ją zgarnąć siostra. Więc zasnęłyśmy dop po 1ej a siostra zapowiedziała się na 8 rano więc po 7 wstałam żeby naszykować sniadanko. A jaki sprint mieliśmy z tż po 20ej, sprzątanko aż kurzyło się mieliśmy dop dziś po południu zabrać się za to ale przyśpieszyliśmy z konieczności
Potem wybrałam się do pracy w sprawie papierów i zawiozłam zwolnienie.
Wróciłam po 13ej dopiero bo jeszcze zakupy. Teraz odpoczywam bo jestem zgon
No to niezłego speeda mieliście, ale fajnie, że udało się spotkać z koleżanką

Cytat:
Hej dziewczyny
podczytuje Was przez parę dni, jakoś nie odważyłam się wcześniej dołączyć do rozmowy ale uznałam, że to tak nie ładnie czytać a nie udzielać się
Pozwolicie mi się dołączyć do Was? U mnie termin porodu przypada na 12 lutego już się z mężem doczekac nie możemy na naszego Szkraba Na ostatnim USG( połówkowym) wyszło, że to chłopczyk chociaż na USG w 16 tygodniu bardziej na dziewczynkę wykazywało No i mamy naszego kochanego, wierzgającego Arturka- bo takie imię wybraliśmy po dłuuuuugich naradach
Witaj
Szana, ja kojarzę Twój nick .. udzielałaś się może w wątku PM2010?

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
melduje że wód jest dużo mała czkała juz pare razy, wiec to nie były wody!wszystko zamkniete tam na dole, i mam doczekac jeszcze te4tyg a pozniej moge robic co chce(koniec lezenia!)bo Lilka jest dorodna i jak jej sie zachce to niech wychodzi
Renata, super, że wszystko ok Leż ile trzeba, a już niedługo przywitasz dzidzię

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:36   #4534
szana
Zadomowienie

Cytat:
TŻcik podjechał do swojej mamy i ponoć teściówka już tam mi dla małej wyprawke kompletuje, heheh. Ponoć jakieś prześliczne ubranka kupiła, tak stwierdził TŻ , że są prześliczne, ale superowo
ale fajnie wszystko się przyda, pewnie teściowa już się wnuczki doczekać nie może
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
witamy serdecznie
dziękuję

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
witaj!
Stary 2011-11-25, 16:37   #4535
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

U nas miały być śledzie, ale w biedronce nie było. Tż wrócił z pracy i pojechał po gotowca.
Bo po powrocie z biedronki tak się zagotowałam, że masakra. Myślałam, że będę mnie zbierać tam, w głowie zaczęło mi się kręcić, słabo się zrobiło, ciemno przed oczami co jest?

szana witaj
Neska super zakupy my może jutro pojedziemy po łóżeczko, muszę namówić tż...
jaki materac kupiłaś? Bo ja sporo czytałam na temat materacy dla dzieci i nie wiem nie piszą dobrze o tych kokos-gryka
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam nalot teściów, szwagierki i szwagra bo urodziny miałam więc się zjechali pochłoneli ciasto, wypili wino i wszelkie trunki i pojechali
i żadnego tortu nam nie postawiłaś??? ojjj nie ładnie
STO LAT

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Eh co za dzień... ostatni w pracy, nawet nie przypuszczałam, że się tak wzruszę. Ludzie z całej firmy dookoła mnie, a ja stałam pośrodku z moim przełożonym, który klepał przemówienie, a mi łza łzę wyciskała i nawet nie mogłam się skupić na tym co mówi. Dostałam karuzelę do łóżeczka, ramkę z podziałem na zdjęcia od pierwszego m-ca życia Maleństwa do 12m-ca, kartkę z życzeniami i wpisami od wszystkich i kartę na zakupy do Mamas&Papas na 150f. Poza tym jedna babeczka w pracy zrobiła dla mnie na drutach śliczny niebieski, malusi sweterek, czapeczkę i rękawiczki, a Włoch z którym wcześniej pracowałam na jednym dziale dał mi kartkę świąteczną, a w niej znalazłam 20f dla Dzidziunia. Powiem Wam, że powaliło mnie to wszystko i beczałam jak ciele przed tymi ludźmi.
Lecę ponadrabiać.
wow, tylko pozazdrościć takich współpracowników

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Takiego mniejszego rogala widziałam też takie owalne jak księżyc prawie w pełni, ale nie wiem na ile to praktyczne
Tej długiej jakoś długo nie potrzebowałam, a teraz to już chyba bez sensu...
ja mam takiego http://www.babyclub.pl/product-pol-9...2011-2012.html
dostałam od znajomej, podobno bardzo jej się sprawdził

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-11-25 o 16:38
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:39   #4536
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
czas wybrać chyba znowu nowy tytuł ale te wątki uciekają
nie mam talentu do wymyślania tytułów
Cytat:
ooo zapraszam serdecznie!!! czosnku ci u nas dostatek
hihi, nie no nie będę się wpraszać na bezczela

Cytat:
znowu mi zalało w międzyczasie łazienkę i tż mnie wkurzył, wiec lepiej niech dzisiaj z pracy nie wraca, bo nie chce mi się z nim gadać
znowu??? pralka czy jak?
A tż zaraz mogę sprowadzić na ziemię
Cytat:
nooo byle nie 13sty i 15sty i raczej nie środy , bo chyba do tej szkoły rodzenia się jednak wybiorę, chociaż nikt tel. nie odbiera tam, a mam jeszcze parę pytań

jestem
Nie no... jesteś marudna i wymagająca! Sama się dogaduj z małą mi tam obojętnie, także liczę z Waszej strony na jakieś kompromisy czy coś

Ty przypełzłaś, a gdzie Pearl?? Wykluła się dziś z łóżka czy nie?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:39   #4537
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hejka
Padłam po obiedzie, bo nażarłam się jak bąk ( na wypadek, jakbym musiała przejść na dietę cukrzycową ).

Witaj
Dobrze, że wyniki w normie
HEJ tak, udzielałam się na tym wątku a teraz obie oczekujemy na dzidzie nasze
Stary 2011-11-25, 16:39   #4538
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
kochana moj pies wazy kolo 80 kg ale nie trzymamy go w domu bo by się zamęćzył
Jaki słodziak Śliczny!!! a waga...imponującaklaski :

_________________________ __________

Właśnie pożarłam obiad z tż, on zmywa a ja rozmyślam co by tu zjeść słodkiego Nie mogę się zdecydować na nic, a ochota wielka!
Po za tym prawie się poryczałam przy obiedzie bo w Trójce puścili Karpia 2011 i zaczeły się licytacje i poczułam pierwszy raz święta i uświadomiłam sobie, że zaraz będę mieć Gabi przy sobie, a oprócz tego przypomniał mi się mój najukochańszy kot którego musiałm uśpić w wigilię 2010 i taki mi się zrobiło
Stary 2011-11-25, 16:43   #4539
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
U nas miały być śledzie, ale w biedronce nie było. Tż wrócił z pracy i pojechał po gotowca.
Bo po powrocie z biedronki tak się zagotowałam, że masakra. Myślałam, że będę mnie zbierać tam, w głowie zaczęło mi się kręcić, słabo się zrobiło, ciemno przed oczami co jest?

szana witaj

ja mam takiego http://www.babyclub.pl/product-pol-9...2011-2012.html
dostałam od znajomej, podobno bardzo jej się sprawdził
Ja też tak mam teraz w supermarkietach, jeszcze jak przejdę koło lodówek z mięsem to już od razu mdleję, chociaż nie ma mi niedobrze tylko od razu słabo
Hejo
O a ja myślałam, że właśnie te rogaliczki są mało wygodne, ale Ty taką masz to ocenisz
Stary 2011-11-25, 16:44   #4540
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
i żadnego tortu nam nie postawiłaś??? ojjj nie ładnie
STO LAT
dołączam się do życzeń i rozczarowania!

agawoo super!!!!!!! a ile po obciążeniu??

Renatka fajnie, że u Ciebie jest ok!

Stary 2011-11-25, 16:44   #4541
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no to pokazuję część zakupów
łózeczko nie stoi w pokoiku małego, dopiero w weekend zrobimy tam przemeblowanie i ustawimy jak trzeba. teraz tZ je na dole u rodziców złozyl, a posciel jest tylko tak narzucona zeby zobaczyc jak wyglada ;D
Neska, fajne zakupki
Moge zapytać ile kosztowało łożeczko?

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Witam po kilkudniowej przerwie

Wczoraj miałam nalot teściów, szwagierki i szwagra bo urodziny miałam więc się zjechali pochłoneli ciasto, wypili wino i wszelkie trunki i pojechali

Anankee najlepsze życzenia dla córeczki, rodzona tak jak ja 24.11

Neska22 łóżeczko mam identyczne tylko jeszcze nie złożone, w ogole nic dla dziecka nie przygotowane, dla siebie też nie, do szpitala nic nie kupione masakra. Rzeczy nawet jeszcze swoich nie wypakowałam z kartonów po przeprowadzce, ale siedzę sama w weekend to moze cos zrobie w koncu

Mała ,
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Eh co za dzień... ostatni w pracy, nawet nie przypuszczałam, że się tak wzruszę. Ludzie z całej firmy dookoła mnie, a ja stałam pośrodku z moim przełożonym, który klepał przemówienie, a mi łza łzę wyciskała i nawet nie mogłam się skupić na tym co mówi. Dostałam karuzelę do łóżeczka, ramkę z podziałem na zdjęcia od pierwszego m-ca życia Maleństwa do 12m-ca, kartkę z życzeniami i wpisami od wszystkich i kartę na zakupy do Mamas&Papas na 150f. Poza tym jedna babeczka w pracy zrobiła dla mnie na drutach śliczny niebieski, malusi sweterek, czapeczkę i rękawiczki, a Włoch z którym wcześniej pracowałam na jednym dziale dał mi kartkę świąteczną, a w niej znalazłam 20f dla Dzidziunia. Powiem Wam, że powaliło mnie to wszystko i beczałam jak ciele przed tymi ludźmi.
Lecę ponadrabiać.
Nawojka, to bardzo miłe z ich strony Też bym się wzruszyła

Stary 2011-11-25, 16:46   #4542
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka
no i super kochana że wszystko w normie
co do ograniczania jedzenia ja też bym musiała bo kilogramków przybywa

Cytat:
Witaj
ja też tak myślę skąd ja ją znam. Nick i avatarek znajomy ale nie wiem gdzie wcisnąć

dzisiaj czytałam ze Skrzynecka urodziła córeczkę miesiąc przed terminem ciekawe dlaczego jeszcze nie dawno była w ddtvn i gotowała jakieś jedzonko

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:51   #4543
szana
Zadomowienie

Cytat:
kochana że wszystko w normie

ja też tak myślę skąd ja ją znam. Nick i avatarek znajomy ale nie wiem gdzie wcisnąć

dzisiaj czytałam ze Skrzynecka urodziła córeczkę miesiąc przed terminem ciekawe dlaczego jeszcze nie dawno była w ddtvn i gotowała jakieś jedzonko
u mnie też... 29-30 tydzień a ja już 8-9 kg na plusie

no to już wiecie skąd mnie znacie

o nie wiedziałam, ciekawe czemu urodziła już, może coś będzie więcej wiadomo na dniach

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

wy też tak macie, że jak siedzicie to czujecie jakby takie gorąco pod brzuszkiem?
Stary 2011-11-25, 16:53   #4544
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Moj mężuch tak samo jak twój, w kuchni nic nie stoi na blacie, mikrofale mam schowaną w szafce na blacie tylko stojak na noze, patera z owocami i kwiatek chleb trzymamy w szufladzie ;-)
Fajny ten rożek
O matko, jak sterylnie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
jejku jak milo...
u mnie w pracy jak powiedzialam , ze jestem w ciazy to moja kierowniczka jak juz ustalila kto przzejmie moje stanowisko to chciala tej osobie oddac moj dodatek, ale nie wiedziala, ze nie mam tych pieniazkow oficjalnie jako dodatek tylko w pensji i cale szczescie, bo nie moze mi zabrac... na tyle bylo ja stac
O kurczę miło z jej strony

Cytat:
TŻcik podjechał do swojej mamy i ponoć teściówka już tam mi dla małej wyprawke kompletuje, heheh. Ponoć jakieś prześliczne ubranka kupiła, tak stwierdził TŻ , że są prześliczne, ale superowo
Super, to pewnie przywiezie Ci za tydzień

Jezuuuu, ale żeście naskrobały - a miałam prać

Stary 2011-11-25, 16:53   #4545
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
znowu??? pralka czy jak?
A tż zaraz mogę sprowadzić na ziemię

Nie no... jesteś marudna i wymagająca! Sama się dogaduj z małą mi tam obojętnie, także liczę z Waszej strony na jakieś kompromisy czy coś

Ty przypełzłaś, a gdzie Pearl?? Wykluła się dziś z łóżka czy nie?
nie przypełzłam tylko doczołgałam się a w sumie to na jedno wychodzi
no mała niech rzuci jakąś propozycję i zobaczymy co da się zrobić

taaa znowu wąż od pralki mi wyskoczył z wanny nie wiem co on taki ruchawy

Cytat:

ja tylko widziałam, ze mucha się rozpakowała

przypomniało mi się, ze se kupiłam drożdżówę, idę po nią! mniam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 16:58   #4546
ultraradiola
Wtajemniczenie

jutro zabieram się za pierwsze pranko dla Tuptusia

a w między czasie zajęcia w szkole matko jak mi się strasznie nie chce - byle do czerwca 2012 obronić magistra i bye bye

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-11-25, 17:00   #4547
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Anna Mucha niby wczoraj urodziła córkę przez cc
Cytat:

wy też tak macie, że jak siedzicie to czujecie jakby takie gorąco pod brzuszkiem?

może mały może właśnie wtedy siku robił?
Cytat:
nie przypełzłam tylko doczołgałam się a w sumie to na jedno wychodzi
no mała niech rzuci jakąś propozycję i zobaczymy co da się zrobić
no musicie się dogadać ładnie!
Cytat:
taaa znowu wąż od pralki mi wyskoczył z wanny nie wiem co on taki ruchawy
hmm, a może wąż jakiś stary jest, albo jakaś część odpadła? na taśmę go! Takim sposobem to se pralkę zaraz rozwalisz Niech tż działa, a nie się obija

Cytat:
ja tylko widziałam, ze mucha się rozpakowała

taa, rozpakowała się

Ja zjadłam dziś.... 3 drożdżówki jedną taką pycha z lukrem prostokątną z dżemem w środku, a druga to była taka serowa szwagier mi oddał jeszcze jedną, i wpałaszowałam wszystko, aż mi się uszyska trzęsły

Stary 2011-11-25, 17:01   #4548
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:

śliczna ta koszula nocna, ale ja poszukam trochę tańszej bo chcę dwie albo 3 kupić. Wydaje mi się, że ten rozmiar jak teraz wchodzisz to i potem będzie ok, bo jednak po porodzie brzuszek zejdzie trochę

jesli chodzi o cenę to kosztowała u mnie w zwykłym sklepie z bielizną 45 zł- więc wychodzi podobnie jak koszulki z allegro bo tam jest plus dostawa a mogłam przynajmniej przymierzyć bo z rozmiarami różnie bywa

mam nadziję że brzuzek zejdzie szybko po porodzie i mam nadzije ze nie będę leżała długo w szpitalu przed porodem - bo podobno często pierwsze dziecko się przenosi
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:04   #4549
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że wyniki w normie
HEJ tak, udzielałam się na tym wątku a teraz obie oczekujemy na dzidzie nasze
No to jest nas trzy

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Właśnie pożarłam obiad z tż, on zmywa a ja rozmyślam co by tu zjeść słodkiego Nie mogę się zdecydować na nic, a ochota wielka!
Po za tym prawie się poryczałam przy obiedzie bo w Trójce puścili Karpia 2011 i zaczeły się licytacje i poczułam pierwszy raz święta i uświadomiłam sobie, że zaraz będę mieć Gabi przy sobie, a oprócz tego przypomniał mi się mój najukochańszy kot którego musiałm uśpić w wigilię 2010 i taki mi się zrobiło
Oj, to smutne, że akurat w wigilę kotek odszedł

Cytat:
agawoo super!!!!!!! a ile po obciążeniu??
Agatek, po 1 h 8,2 mmol/l, a po 2h 6,5 mmol/l (a norma do 7,8 )

Cytat:
no i super kochana że wszystko w normie

Oj, Ultra, to będzie za tydzień, bo mój TZ ma imieniny w środę A już się bałam, że wyląduję na oddziale ...

A co do Skrzyneckiej, to nie słyszałam, że już urodziła, ale pamiętacie jak Urbańska jeszcze w Sylwestra (chyba 2 lata temu) wywijała na scenie, a termin miała jakoś na poczatek stycznia??
I oczywiscie ledwie po porodzie wróciła do pracy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 17:05   #4550
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
mniam ! mniam ! mniam! Chcę taką zjeść !

kup sobie plasterki jeśli zimno to u Ciebie opryszczka

też mam takie pobolewania, a gin na ostatniej wizycie tylko kazał mi więcej odpoczywać w dzień.

Dzień Dobry! Dzisiaj zaczynamy 30 tydzień
BebiBebi za 30 tc
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:11   #4551
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

Agatek, po 1 h 8,2 mmol/l, a po 2h 6,5 mmol/l (a norma do 7,8 )
eeeee.... to ja nie wiem ile (miałam takie literki dziwne przed obciążeniem, a po nie wiem ile, bo był haft )nie wiesz ile to jest w tej skali od iluś tam do 145?

Stary 2011-11-25, 17:12   #4552
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć

Agatek nie krzycz, nie jest tak źle jak myślisz, naprawdę dużo leżę i odpoczywam.
Ja tylko muszę jeździć po córcię, bo nie mam wyjścia - idę wolno do auta, wysiadam pod przedszkole, jadę do mamy, która prawie codziennie gotuje mi obiad i wracam.
TŻ pracuje od 8 najczęściej do 18 a małą trzeba odebrac przed 16. Moja mama ma raka i własnie diagnozują przeżuty na płuca i nie może za dużo wychodzić, tata mimo, że po 70 jeszcze troszeczkę pracuje, rodzina TŻ ma nas w d... preferują swoja pusta córeczkę.

No ale do rzeczy - maluszek waży 1576 g czyli przez dwa tygodnie przybyło 575 g : jupi: Przepływy idealne, wód przybyło
Co do wytycznych z Matki Polki (a oni dużo zajmują się hipotrofią) to mam być bliżej diety bogatobiałkowej, wcale nie witaminy. Dodatkowo ponieważ, przesuwają mi termin o tydzień, nie mieszczę się w hipotrofię hehe. Pytałam, mam nie leżeć, tylko być racjonalna A do szpitala idę 5.12 na dalsza obserwację, niezależnie od wyników.
Likas bardzo mi przykro z powodu choroby Twojej mamy
Stary 2011-11-25, 17:13   #4553
ultraradiola
Wtajemniczenie

http://www.pudelek.pl/artykul/36586/...rzed_terminem/
tutaj czytałam i też byłam zdziwiona bo ona miała termin na początek stycznia

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-11-25, 17:16   #4554
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ale ona ma nawalonego makijażu... blech...

Stary 2011-11-25, 17:18   #4555
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:

hmm, a może wąż jakiś stary jest, albo jakaś część odpadła? na taśmę go! Takim sposobem to se pralkę zaraz rozwalisz Niech tż działa, a nie się obija
nowy jest i pralka nowa!!! tylko wygodniej mu na podłodze jakoś tą wodę lać, ja nie wiem...
taa tż cos zrobi , prędzej zepsuje niż zrobi
Cytat:
no właśnie przeczytałam i ooo losie.. Alika Ilia?? why???

Stary 2011-11-25, 17:18   #4556
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ehh mi sie nawet lodow nie chce

chyba dzis zwariuje..;/ a jak widze ten syf.. sprzataczka bhy sie przydala..
Uska jaka sprzątaczka przecież pisałaś, że Ty SAMSUNG jesteś. Chyba przesadzasz z tym syfem. Codziennie piszesz, że sprzątasz, ogarniasz i napewno masz cycuś glancuś w domku
Stary 2011-11-25, 17:18   #4557
ultraradiola
Wtajemniczenie

teraz doczytałam jak córeczkę nazwała Alika Ilia mam problem z zapamiętaniem

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-11-25, 17:19   #4558
szana
Zadomowienie

Cytat:
zjadła bym taką z serem i lukrem
Cytat:
jutro zabieram się za pierwsze pranko dla Tuptusia
ja jeszcze nic nie prałam i nie wiem kiedy najlepiej zacząć żeby nie było za wcześnie ani za późno
Cytat:
może mały może właśnie wtedy siku robił?

Ja zjadłam dziś.... 3 drożdżówki jedną taką pycha z lukrem prostokątną z dżemem w środku, a druga to była taka serowa szwagier mi oddał jeszcze jedną, i wpałaszowałam wszystko, aż mi się uszyska trzęsły
hehehe może jeśli tak to spoko
bo wiecie ja chyba z tych bojących się cokolwiek się nie dzieje i nie wiem czy to normalne, czy nie robię dzidzi jakiejś krzywdy jak tak siedzę
ooo podziel się tą serową

Cytat:
jesli chodzi o cenę to kosztowała u mnie w zwykłym sklepie z bielizną 45 zł- więc wychodzi podobnie jak koszulki z allegro bo tam jest plus dostawa a mogłam przynajmniej przymierzyć bo z rozmiarami różnie bywa

mam nadziję że brzuzek zejdzie szybko po porodzie i mam nadzije ze nie będę leżała długo w szpitalu przed porodem - bo podobno często pierwsze dziecko się przenosi
no w sumie to nie będzie dużej róznicy, ale ja u mnie w bieliźnianym wypatrzyłam taką za 30 zł ale jeszcze się nie zdecydowałam.
Zawsze możesz nie dopinać szlafroka przed porodem
Cytat:
No to jest nas trzy
a no fajnie
Stary 2011-11-25, 17:22   #4559
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
eeeee.... to ja nie wiem ile (miałam takie literki dziwne przed obciążeniem, a po nie wiem ile, bo był haft )nie wiesz ile to jest w tej skali od iluś tam do 145?
Nie wiem jak to się przelicza niestety, każde labo podaje inaczej, za pierwszym razem też miałam w mg I norma była po godzine do 140 (przy obciążeniu 50 g), a przy 75 jest po 1h do 180, a po 2h do 140
Gin mi zapisał normy, żebym sobie sprawdziła i w razie czego przyszła na oddział

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Alika ?????
Rany Julek, jak kot Jarosława Kaczyńskiego

Stary 2011-11-25, 17:26   #4560
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
łooo matko przebrnęłam przez 10 stron od wczoraj

mi tez tak księgowa tłumaczyła, ze mam średnią z 12 miesięcy i dostałam wypłatę wyższa niż zawsze. ale to za każdym razem jak jest wypłata jest średnia od nowa liczona? bo teraz dostałam mniejszą już.

z tego co pamiętam to ustalają stawkę dzienną (z tych wypłat z ostatnich 12 miesięcy )za dzień zwolnienia i potem razy tyle dni ile jesteś na zwolnieniu czyli - np. jeśli październik ma 31 to razy 31 ale listopad ma tylko 30 czyli razy 30 a luty tylko 28... ale najlepiej dowiedz się w HR dlaczego jest miejsza bo mi sie dwa razy pomyliły
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości