|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
Cytat:
śląsk - kluski na parze = Buchty z sosikiem malinowym pychotka
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 | ||
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie cena kosmiczna tego Feroplexu.
Lekarz mowil, ze jest dobry ale czy mi rzeczywiscie jest potrzebny ![]() Kurcze 1 opakowanie jest bardzo drogie, za 60 zl mam pampersy. Ja nie chce tego tak przeliczac, ale jakos watpie czy mi pomoze. Nie chce tez byc madrzejsza od kury ale kurcze nie stac mnie chyba na takie leki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czyli wyszło, że o tym samym mówiłyśmy
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
tynka oj kochana uwazaj na siebie
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
u nas na agrest mówią wieprzki
![]() na drożdżówkę- kołoczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mysle co na obiad jutro zrobic i nie mam jakoś pomyslu nic czasochlonnego napewno bo napewno bede miala lenia a moze udka z piekarnika
|
|
|
#4597 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za bardzo by mi wisiało A nie lubię gdy tak jest Cytat:
Syn śpi już 3 godzinę. Budzi się z płaczem,że boli ale jakoś daje się uspokić nie to co w nocy Czyli jednak już jest poprawa
|
|
|
#4598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mieszkam 30 km od Leszna
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam hemoglobinę 11,8, dostałam też żelazo-Tardyferon Fol, tabletkę dziennie. Kosztowały jakoś koło 30zł jak dobrze pamiętam, ale mi lekarka powiedziała, że nie muszę zażywać tego codziennie tylko raz za czas, czyt. co 2-3 dni. Poziomu żelaza też sobie nie robiłam, ale jak będę robić teraz morfologię to sobie też zrobię, bo ciekawi mnie czy faktycznie potrzeba mi tego żelaza.
Dla smakoszów ruskich pierogów podaje pomysł szybszy a smakuje podobnie ![]() Koleżanka ostatnio mi mówiła, że ona robiła naleśniki z nadzieniem jak do ruskich pierogów. wyszły pycha, tak samo robiła tylko zamiast ciasta lepić, upiekła naleśników i tak podała
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-11-25 o 17:48 |
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie to w Górznie
|
#4601 |
|
Rozeznanie
|
Ale jestem wściekła, chociaż tego nie okazuje bo to źle dla dziecka szkodzi. Wróciłam tyle co od TŻ i moi rodzice bardzo dociekliwi pytają się ile mamy odłożone pieniędzy, i gdzie mam swoje pieniądze które odkładam, i doszło do tego że grzebali mi po szafkach.. Nie mogę się doczekać stycznia i wyprowadzki bo jak na razie działają m na nerwy, może otrząsną się trochę jak im mnie zabraknie..
a co kłucia koło pępka też tak mam ale z lewej strony :/ Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-25 o 18:00 |
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
ja uwielbiam ruskie polane śmietana
![]() Claudia, tez bym się wściekła na Twoim miejscu... my mieszkalismy z rodzicami rok przed i rok po slubie przyszedl moment ,ze trzeba bylo szybko sie wyprowadzac. Teraz jest ok, ale wczesniej czesto było wtrącanie sie, rozliczanie, nawet nie moglismy sie porzadnie wykłócic.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-25 o 18:01 |
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo tego nie lubię.Nie denerwuj się tylko Narobiłam sobie smaka przez te naleśniki na ruskie
|
|
#4604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam o waszych przygodach dzieląc wspólny dach z rodzicami/teściami, to jednak mam dobrą teściową
![]() Zjadłam zupę i mała Ewelinka rozszalała się niesamowicie. Szkoda, że kopie po wątrobie i żołądku
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doceniaj bo to się naprawdę rzadko kiedy zdarza |
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ładnie ze strony Twoich rodziców my z TŻ też mieszkamy póki co z rodzicami (moimi) ale ja od kilku lat mam pokój na klucz właśnie aby uniknąć grzebania bo kiedyś dawno dawno temu zdarzało się to więc trzeba było tak zrobić i jest spokój ![]() ja też mam kłucie z lewej strony...;/ |
|
|
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
Claudia , my mieszkalismy z moimi rodzicami( ogolnie bardzo w porzadku ale na odleglosc) TZ mój jest bardzo wyluzowany i nie sadze ze inny facet wytrzymałby w spokoju uwagi i to co mowila do niego moja mama. Gdy sie pokłócilismy ,czesto mama stawała w obronie TZ i mialam przeciwko sobie dwoje ludzi.Wyprowadzilismy sie glównie dlatego ze ja juz nie dawałam rady psychicznie, brakowało mi spokoju i wyciszenia, miałam rozszarpane nerwy.Nasze mieszkanie nie bylo wtedy jeszcze wykonczone, spalismy na pompowanym materacu, nie mielismy kuchni, ale za to mielismy święty spokój. Teraz jezdzimy w weekendy i wszystko jest super
jezeli moja mama zaczyna jakas nieprzyjemna pogadanke wychodzimy i juz nas nie ma![]() Mały mi dzisiaj próżnuje...
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-25 o 18:17 |
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim nie wtrąca się. Nie mieszkaliśmy z nią dłuzej jak na weekend czy święta, ale mieszkaliśmy z moimi rodzicami i całe szczęście źle nie było.
|
#4611 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet ciąża nie wpłynęła znacząco na rozmiar, nad czym ubolewam, bo choć raz w życiu chciałam mieć duże. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie zgadniecie co zaraz będę jadła Tak, tak......KISIEL |
|||
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam dobrą teściową obecnie możemy mieszkać u nich a nawet wprowadzić się tam na stałe i zrobić po swojemu pół domu o ile chcemy coś zmieniać, ale to za daleko TŻ musiałby dojeżdżać sporyyyyyyyy kawał do pracy, ja do lekarza a potem z dzieckiem to już wogóle Póki co zostajemy u mnie a potem się zobaczy może coś kupimy.
|
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co mi do glowy strzeliło zeby sie na to zgodzic ale z dwojga zlego jak przyszło co do slubu i kupowania mieszkania na kredyt nie bralam kota w worku ale babcia dala nam popalić, ciagle sie czepiała o wszystko, jak mam pranie robic począwszy ze raz w tygodniu to stanowczo za czesto, ze za duzo jedzenia w lodowce ze to zapasy na wojne itp. teraz ponad rok mieszkamy sami i jak mi mama siedziała i sprzątała po swojemu to myślałam ze mnie szlag trafi teściowa pod tym względem jest złota kobieta, powie co ma powiedzieć ale nie narzuca swojego zdania i sie nie wtrąca
|
|
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh ja tez na moją nie narzekam co prawda mój mąż na swoją nie może wcale narzekac a mieszkalismy z nimi 3 lata ( z moimi rodzicami )przed ślubem do dzisiaj jak się spieramy z mężem to mój tata np staje po jego stronie ah ta męska solidarnośc dogadują sie świetnie a mężu nie da sobie złego slowa na teściów powiedziec co podkreslał niejednokrotnie mój teśc natomiast jest specyficzną osoba - kryzys wieku średniego a teściowa super babka jak juz pisałam są po rozwodzie do tego teściówka za granica mieszka także kontakt troche ograniczony ale na skypie rozmawiamy z nią 2 albo 3 razy w tygodniu więc jest na bieżąco
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coś się tam działo i przyjemne to nie było
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza pierwsza noc na nowo wyremontowanym mieszkaniu była super tylko gorzej jak obudziłam się rano i nic w lodówce nie było
ale nikomu to nie przeszkadzało od teściowej wyprowadziłam sie w ciągu jednego dnia a z domu rodzinnego wyprowadzałam sie 3 lata (bo ostatnią rzecz swoją od rodziców wzięłam 3 lata po ślubie)
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam teściową fajną, zobaczymy jak to będzie później, bo będziemy mieszkać pod jednym dachem.
mam nadzieję, że się to nie zmieni My mieszkamy u mnie, i ogólnie nie mam co narzekać, bo mieszka się super, ale też jak zaczniemy wymieniać jakieś zdanie czy tam delikatnie sprzeczać to moja mama nas uspokaja, tzn mnie bez wyjątku jaka jest sytuacja i kto ma racje, ja mam dać spokój mojemu mężowi mam się jednym słowem go nie czepiać to jest śmieszne czasem, ale fakt, nie można się tak porządnie wykłócić jak ktoś jest w domu, bo zaraz nas ktoś uspokaja-czytaj dalej mnie hehe
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
ale osłodziłaś go??
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
e to jak mysmy się klócili z Sebą jak mieszkaliśmy z moimi rodzicami to nikt się nie wtrącał ![]() mimo że iskry leciały jak się uciszyło i wyszłam np po coś do kuchni to mama tylko pytała " o co wyście sie zaś powadzili? " zresztą moi rodzice wiedza że my oboje mamy dosyc uparty i wybuchowy charakter
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

zwłaszcza jak chodzę. Kuje. Ale w jednym miejscu, pod pępkiem z prawej strony... dokończę zupę i idę poleżeć.

ja mieszkam 30 km od Leszna

ja bardzo tego nie lubię.
Nawet ciąża nie wpłynęła znacząco na rozmiar, nad czym ubolewam, bo choć raz w życiu chciałam mieć duże.
teściowa pod tym względem jest złota kobieta, powie co ma powiedzieć ale nie narzuca swojego zdania i sie nie wtrąca