|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
no i wg mnie bardzo fajne U, jest białko, są warzywa, są nawet jakieś tam małe słodkości, no i nawet nnkt się jakieś pojawiły, a do tego jest bardzo smaczne, domowe jedzonko bardzo mi się podoba twój jadłospis
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-11-25 o 19:04 |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzisiejszego jadlospisu nie komentuje, na kacu nic nie wchodzi
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
riddle92, robiłaś zdjęcia mojej znajomej ze szkoły!
edit: zresztą nie jednej .
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-11-25 o 19:26 |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
jak chodzi o cwiczenia, to 2x w tygodniu silownia, 3x osmiominutowki
|
#4416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak się ostatnio zastanawiałam i nawet tu pytałam, ale niestety nikt mi nie odpowiedział, może Ty coś powiesz na ten temat, czy zwiększenie porcji wpłynie jakoś na metabolizm? Tzn czy jest możliwe, że odczuję jakąś zmianę? Wstawiam dzisiejsze P: ŚNIADANIE 9:00 Bułka fińska ze słonecznikiem, gotowany pstrąg w galarecie (150g), pomidor z cebulą II ŚNIADANIE 11:30 Kromka chleba żytniego z sałatą, chrzanem, polędwicą i rzodkiewką, jogurt truskawkowy (115g) III ŚNIADANIE 14:00 Banan, baton orzechowy o smaku paprykowym i kromka żytniego z nutellą W międzyczasie puszka pepsi max OBIAD 16:30 Makaron pełnoziarnisty, kawałek piersi indyka pieczonej w ziołach, pół pomidora i trochę kalafiora (w sumie takie warzywne resztki w lodówce), no i sałata KOLACJA 19:00 Bułka włoska z margaryną (fuj, nie cierpię takich smarowideł, ale już się zmusiłam), dwa plastry polędwicy drobiowej, ogórek gruntowy i jak zwykle u mnie - sałata Uśmiecham się o komentarze.
|
|
|
|
|
#4418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:cmo k:Dodam swoje: Śniadanie: (Staram się urozmaicać : pierwszy raz od dłużeszego czasu zjadłam coś innego niż bułę z dodatkami): Wypiek żytni z bananem( banan, mąka żytnia, miód, otręby, jajko, mleko), posmarowany grubo masłem orzechowym; posypany nerkowcami i jagodami; jogurt naturalny; inka korzenna z mlekiem. Śniadanie2: 2 kromki chleba litewskiego z serkiem czosnkowym, sałatą, szynką parmeńską i papryką; kilka orzechów włoskich Obiad: 4 Paluszki rybne; ziemniaki; surówka z kapusty i jabłka Podwieczorek: Serek wiejski z wkrojoną gruszką i 2 łychami wiórek kokosowych; marchewka; kawa z mlekiem Kolacja: Pół dużej wędzonej makreli; ciężka, duża kromka chleba żytniego z foli posmarowana masłem; pomidor z czosnkiem granulowanym i koperkiem; herbata z cytrynom.. |
|
|
|
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za sokami nie przepadam, zresztą cola i pepsi też są dla mnie niedobre, ale chciałam jakiegoś kopa. Stąd w sumie banan i nutella, których fanką nie jestem, ale to przed kolokwium, a te rzeczy podobno 'pobudzają' umysł... No ale to się okaże przy wynikach.
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
morphine88- czyli rozumiem ze jestes z Wroclawia ; d
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Milka1224, ifellinlovewithadeadboy bardzo dziękuję Wam za piękne oceny
Konfitura borówkowa jest domowa z własnoręcznie zbieranych jesiennych borówek, jest pyszna oczywiście nie tylko z dżemem borówkowym- u mnie jeszcze wiśniowy, truskawkowy, truskawkowo-jagodowy, jabłkowo-cynamonowy, morelowy- wszystkie domowej roboty |
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
/żeby nie było na mnie /
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2011-11-25 o 22:38 |
|
|
|
|
#4425 |
|
Raczkowanie
|
czy to duzo jak na U:
![]() ![]() ś: szklanka mleka 0,5% + płatki (8 łyż.kukurydz., 2 łyżki czekoladowych, 1 łyżka cheerios) + kromka(20g) z serkiem wiejskim, herbata, kawa z cukrem IIś: jabłko (300g) + 2 herbatniki o: 2 słoiczki lecza (cukinia,cebula,pieczarki ,troche pomidorów) + maleńki skrawek białego chleba p: 2 kromki chleba razowego (1- z serkiem wiejskim , 2- z serkiem typu bieluch) + 8 korniszonów kolacja: jogurt naturalny danone, jajecznica z 2 jajek, 2 łyżki serka bieluch 30 min. orbitrek 200 półbrzuszków dużo jak na utrzymanie,?? bo czuje sie dzis strasznie napchana.. Edytowane przez dzelaa Czas edycji: 2011-11-25 o 22:52 |
|
|
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edit:przeczytalam to jeszcze raz, i... masz jakies problemy z odzywianiem? jestes na utrzymaniu, nie musisz liczyc korniszonow, wagi jablka ani kromki, bez przesady...
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2011-11-25 o 23:42 |
|
|
|
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jakościowo mi się podoba![]() Moje dzisiejsze U szklanka wody z miodem miało być śniadanie,ale że przyszedł pan elektryk i musiałam dopilnować wszystkiego to na szybko wpadła: kromka ciemnego chleba z ziarnami,masłem i plastrem drobiowej szynki no i śniadanko: I: serowo makowe pancackes czyli:
II: twaróg wiejski z:
Puszka tuńczyka wsw, 2 kromki chrupkiego pieczywa, trochę surówki z marchewki i jabłka siłownia: abs na brzuch ćwiczenia na plecy z obiążeniem 15 kg 3 serie po 20 powtórzeń 45 minut bieżni (z czego 5 w marszu,żeby się napić,oj suszyło mnie:P ) soczek pomidorowy inka z mlekiem i miodem IV: (i to wpadło przed 23 bo o tej godzinie wróciłam do domu) 2 jajka na twardo trochę wędzonej piersi z kurczaka mała marchewka ostatnio zauważyłam,że później niż zwykle jadam kolacje, do tej pory jadłam ok 20,max 21 a teraz tak mi wpada w tych godzinach.Wiem,że jestem na U i nie powinnam się przejmować,ale wiem też,że późne jedzenie może odbić się na wadze.Czy jeżeli już zdarzy mi się jeść kolację w tch późnych porach a będą to takie jak np. dzisiaj, to czy mogą być takowe o tej godzinie?
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-11-25 o 23:50 |
|
|
|
|
#4429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4430 | |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
Cytat:
kurde to ja już zaczynam się gubić... ciągle czytam: białko, białko, białko - nabiał, chude ryby, chudy drób - mam to wszystko w diecie w zalezności od dnia. Białko ma być w każdym posiłku tak ? Więc czemu nabiał utrudnia chudnięcie ? Chyba wczytam się znów w 10PŻ ![]() i wrzucam R na dziś: treningowo woda z cytryną ś: owsianka na mleku 2% z 5 łyżek płatków gotowana z bananem, sokiem z cytryny, cynamonem, pod koniec gotowania wrzuciłam wieśniaka lekkiego (Bloody_ miałaś rację wieśniak do owsianki idealny ), 3 mandarynki, kawa z mlekiem, kubek czrewonej herbatyśII(przedtreningowy): dwa jajka na twardo, kawałek ogórka, pół pszennej kajzerki (nie mialam innego pieczywa) siłowy obwodowy+aeroby łaczmie 2h zaraz po treningu: duży kefir, garść mieszanki studenckiej z przewagą rodzynek o(potreningowy): pizza na pełnoziarnistym spodzie z sosem pomidorowym na bazie koncentratu pomidorowego z tuńczykiem, pieczarkami, odrobiną kukurydzy i mozzarelą, kubek rumianku k: pół kostki twarogu półtłustego,pomidor, kawałek ogórka zielonego z ziołami, kubek mięty
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-11-26 o 11:17 |
|
|
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Owsianka z czterech łyżek na mleku z bananem, migdałami i przyprawą do piernika. II. Bułka orkiszowa z twarożkiem i konfiturą wiśniową, duże jabłko; kawa z mlekiem, pasek gorzkiej czekolady. III. Filet z dorsza smażony w sosie musztardowym + spora porcja kalafiora (na razie nie potrafię przełamać się do węglowodanów na obiad, mam jakąś blokadę nie do przejścia...) IV. Jogurt grecki z wkrojoną gruszką i garścią mieszanki studenckiej; cappuccino, dwie marchewki. V. Kromka razowca z masłem, wędliną i serem żółtym + pomidor, sałata i papryka skropione oliwą z oliwek.
|
#4433 |
|
Raczkowanie
|
podam moje wczorajsze Rrr, chociaż sporo nagrzeszyłam, ale w jakim towarzystwie! <3
I: owsianka ( 3ł owsianych, 2ł otrąb, 3 mandarynki, małe jabłuszko 100g homo naturalnego niestety 0%-innego naturalnego nie było w osiedlowym sklepie;/miał ponad 9g białka i coś koło 4g węgli. Może nieźle, ale już go więcej nie kupię,nie lubię lightów.), kawa II: tu był od razu obiad, bo śniadanie późno wpadło. Makaron pełnoziarnisty z tuńczykiem, cebulą czerwoną i ogórkiem kiszonym. - nie wiedziałam, że to takie pyycha! Tuńczyk jest pyyycha ![]() III: deser: duży homo naturalny, pół jabłka prażonego z cynamonem i brązowym cukrem, suszone morele, laskowe, migdały, ziemne, nerkowce, i jakieś tam bakalie z mieszanki. To wszystko układane warstwami, orzechy podprażone <3!!! Wiem, że przesadziłam jak na R, orzechów z 80g było spokojnie, ale trudno, deser przygotowany specjalnie dla mnie i w specjalnym towarzystwie ![]() IV: bułka fitness z boomi podpieczona w tosterze, połowa z serkiem wiejskim, połowa z gołąbkiem bez zawijania - kolacja również w towarzystwie . Kolacja była o 20, a spać poszłam o 2.00![]() Wiem, że dziś daleko od ideału, ale trudno, raz na jakiś czas się zdarza, nie ma co rozpaczać, jedziemy dalej Wczorajszy dzień, to takie moje 10%![]() Ps. pozytywna-wariatka: ja też nie wiedziałam o tej herbacie i podchodzę do tego z dystansem, tak od razu struny głosowe mi chyba nie odmówią posłuszeństwa Wierzę oczywiście mojej pani profesor, ale wiadomo- logopedia to jej konik, ppewnie trochę przesadzała- oby Muszę poszukać jakiejś literatury na ten temat: ) gumy do żucia też nie mogę, przynajmniej nie więcej niż 15minut łącznie w ciągu całego dnia, ale to mnie akurat mniej martwi
|
|
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
Kallla, spód do pizzy robisz sama? Podasz przepis?
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze Utrzymanie
1. śniadanie: kawa z mlekiem 3.2&, łyżeczką brązowego i przyprawą do kawy. pół opakowania koreczków śledziowych w sosie kaszubskim. do tego bułka z pestkami dyni, z masłem, sałatą, 2 plastrami polędwicy i ogórek kiszony. 2. II śniadanie: był pączek z różą. potem miałam spróbować sałatki warzywnej (mamy gości jutro) i zjadłam miseczkę 3. obiad: dziś lasagne i sok marchwiowo-jabłkowo-gruszkowy (z sokowirówki )4. podwieczorek: a zjem sobie kawałek bloku czekoladowego z herbatnikami, orzechami i wiórkami kokosowymi. pewnie jakaś kawa po wiedeńsku. 5. kolacja: dokończę koreczki śledziowe ze śniadania, plus ze 2 kanapki z masłem, sałatą, pieczenią z kaczki i pomidor w jogurcie naturalnym z ziołami
|
|
|
|
#4436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4439 | |
|
Rozeznanie
|
pewnie, że sama
![]() 30 dkg mąki (u mnie pełnoziarnista z racji redukcji) 2 łyżki oliwy/oleju 2 dkg drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 0,5 łyżeczki soli Składniki na małą blache. Cytat:
![]() dziękuję za ocenę Takie cuś znalazłam : http://sylwii.wordpress.com/2010/05/...nie-organizmu/ http://www.lorenc.krakow.pl/teksty/dietodkw.html
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-11-26 o 16:17 |
|
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
wpisz w google, to dość szeroki i popularny temat...
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

:cmo k:

)