|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
wlasnie zrobilam liste co chce i pewnie ok.100zł wydam
![]() Cytat:
|
|
#332 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Rozm 116/122? Cytat:
![]() No tak, wspominałas kiedyś o tym.... ![]() Cytat:
![]() Równiez dziękuję za przepisy ![]() Czytałam kiedyś Hehe Dobranoc Cytat:
U mnie też, ale okroiłam. Na razie wezmę na próbę Ide na drinka (tylko do picia ) Sex on the F... ![]() I spać. Dobranoc
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak było po driknu?? ![]() *** zbieram się na zakupy spożywcze mam dylemat ![]() nie wiem czy kupić kurtkę na allegro czy w H&M tą w H&M mierzyłam, wygląda fajnie, powinna zmieścić mój brzuchol ale kosztuje 199 zł tą z allegro zamawiały dziewczyny na wątku mamuś wiosennych 2012 i są zadowolone ale ja ciągle nie jestem pewna... co byście zrobiły?? |
|
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie słyszałam, przeczytam, natomiast ja przerzuciłam się na słonecznikowy, poczytałam o rzepaku GMO, z którego w Polsce produkują olej i podziękuję. Cytat:
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Ada ja bym wziela ta z all Karo zapomnialam zyczyc Tobie udanego weekendu
|
#336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się,że chyba tak,skoro naleśniki można na kolacje robić ![]() A rzucisz jakimś materiałem na ten temat? ![]() Ola Dziewczyny mam problem,co myślicie? :http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-i1948157126.html http://allegro.pl/kombinezon-tchibo-...957210684.html |
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na szybko: http://tashiwater.wordpress.com/2011...olej-kujawski/ Ja bym wzięła pierwszy , a jeszcze a propos Tchibo, to poproś może o wymiary, bo ja swego czasu się naczytałam o tych kombinezonach i one podobno bliżej tego drugiego rozmiaru wypadają, czyli tutaj 104.
|
|
|
#338 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja bym wzięla z allegro. Moim zdaniem będzie cieplejsza - ma futerko. Jest dłuższa, a to jednak dobrze, jak nam pupe przykryje zimą. Cytat:
Ale ładny i tanio jak na Tchibo. Cytat:
Oglądałam o ty "Randapie" Uwagę....masakra... Wszędzie zakazane a u nas... ![]() Dzięn Dobry ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- trutufrutu
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-11-26 o 10:47 |
|||
|
|
|
#339 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam wszystko ![]() Cytat:
![]() A zatem, gdyby nie sprawiłoby Ci to problemu, to weź mi ze 3 kostki tych najzwyklejszych glicerynowych - obojętnie jakie smaki - tylko daj znać czy wcześniej wysłać pieniądze. Spokojnie może być nawet za kilka miesięcy, bo w najbliższym czasie ja na pewno nie będę w pobliżu tych sklepów Byłabym Ci bardzo wdzięczna za pomoc Cytat:
Ja mu nie kupuję, ale w przedszkolu i tak dostają.Cytat:
Cytat:
.
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Ola co ci tak wesolo?
|
#341 |
|
Ola-Unhola
|
Śmieję się z siebie, jak ja Wariatka jestem
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
co znowu wariackiego zrobilas?
|
#343 |
|
Ola-Unhola
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dla Kuby też , używam do smażenia, a nie smażę nie wiadomo jak często , poza tym, przecież nie tylko w oleju rzepakowym są omega-3, je regularnie jajka, orzechy, migdały, teraz trochę wypiął się na rybę , ale mam nadzieję, że chwilowo. Zastanawiam się nad lnianym (ale są kontrowersje "rakowe"), muszę poczytać o sojowym - no chyba, że coś wiesz i się podzielisz . Uświadom mnie, jeśli głupoty piszę ![]() Teraz musisz napisać
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
|
#346 |
|
Ola-Unhola
|
Oj nic takiego
![]() Wkleilam link do kombinezonu za 10 zł, jakby ktoraś chciała np. A potem sama go za 12 kupiłam
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, w zeszłym roku kupowałam Teściowej krem Clareny na noc, z DNA, teraz szukam na all i
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- A tak w ogóle, to chciałam Ci, Edyta, podziękować za uświadomienie, że istnieje coś takiego, jak kasza gryczana niepalona .
|
|
#349 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
O tym piszesz? No nie ma
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam w planie kupic opiekacz ale zdecyduje sie na taki 3w1 zeby gofry mozna bylo robic- podoba mi sie ten moja mama miala pare lat taki 2w1 z MPM i padl -grzalka chyba sie popsula bo strasznie slabo grzeje
|
|
#353 |
|
Ola-Unhola
|
Tu jest info o kuracji kawiorowo/Dna/diament. do cery dojrzałej
http://www.clarena.pl/zabiegi/twarz/19/95 na dole sa proponowane kosmetyki. Ja bym się nad tym zastanowiła, może jeszcze gel lub lotion diamentowo kaviorowy. Caviar Cream Caviar i DNA Serum
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, szkoda, że tamtego nie ma, był tańszy
|
|
|
#355 |
|
Ola-Unhola
|
Na allegro tańszy
http://moda.allegro.pl/clarena-krem-...933926702.html http://moda.allegro.pl/clarena-krem-...939720155.html http://moda.allegro.pl/clarena-odmla...956476249.html ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- czeko, fajny opiekacz.
|
#356 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słonecznikowy jest rakotwórczy, nie zawiera w ogóle omega-3, a tylko dużo omega-6 (około 3/4 bodajże) - wszystkie oleje, gdzie zaburzona jest ta proporcja są wybitnie niezdrowe. Sojowy też. Omega-3 musi być spożywanych zdecydowanie więcej, po co zatem dostarczać organizmowi same omega-6 w oleju? Dobre proporcje ma faktycznie rzepakowy, ale ja go też nie używam i oliwa z oliwek. Na surowo ona jest jednak najlepsza, tłoczona na zimno oczywiście, do smażenia nasycone kwasy tłuszczowe - smalec , tłuszcz kokosowy/palmowy, masło, chyba, że ktoś smaży często i tłusto, to też oliwa z oliwek, bo przynajmniej jest jednonienasycona, a słonecznikowy i inne ziarenkowe - prócz rzepakowego - są wielonienasycone - smażenie na nich nie jest dobre Oczywiście to informacje dla dzieci i osób zdrowych, bez kłopotów np. z cholesterolem itp. Wałkowałam temat długo, wnikając w te różne wiązania w cząsteczkach itp., bo w necie jest sporo kompletnie sprzecznych informacji. Lniany do smażenia się nie nada, na surowo prędzej, bo ma lepsze proporcje kwasów, tylko, z tego, co czytałam dobry olej lniany powinien być tłoczony na zimno i z nieprażonych pestek, a te popularne w sklepach (np. Oleofarm) są tłoczone z prażonych. Te z nieprażonych są oczywiście niebiańsko drogie (nawet 100 zł za buteleczkę), dlatego dobrej jakości oliwa z oliwek znowu tu wygrywa. Wiem, że pomyślicie, że plotę bzdury, bo z telewizji wyziera propaganda rzepakowo-słonecznikowa, ale cóż, nikogo nie namawiam rzecz jasna do swoich racji ![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,36,32...aktow.html?v=2 Cytat:
Proszę bardzo i cieszę się, że posmakowała Prawda, że zupełnie inna od palonej?.
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-11-26 o 13:39 |
||||
|
|
|
#357 |
|
Ola-Unhola
|
morska
Pokażcie jaka kasza
|
#358 | ||
|
Zadomowienie
|
Jola, miałam jeszcze zapytać - czemu chciałaś stosować lniany? Ze względu na panią Budwig?
Ja się kiedyś właśnie zainteresowałam olejami, bo wymyśliłam, że będę Tymkowi dawać dyniowy - jako profilaktykę przeciw pasożytom układu pokarmowego. Ale odwiedziono mnie od tego pomysłu. I generalnie wnioski były takie, że organizmowi powinny wystarczać tłuszcze naturalnie występujące w ziarnach, orzechach, zamiast suplementować je olejami. Dlatego tak jak Ty Kubie - też daję Tymkowi migdały, orzechy, słonecznik, dynię, jeszcze sezam podobno warto... Ale wiadomo, czasem nie da się nie użyć tłuszczu, więc warto wybrać taki, który przynajmniej nie zaszkodzi. Przypomniało mi się, że ktoś tam wtedy faktycznie stosował lniany, ale na zmianę z innym, już nie pamiętam dlaczego.
|
|
#359 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tyle sprzecznych informacji na ten temat,że można zwariować myśląc no i ten drugi mnie kusi napisałam do Pani zapytanie o wymiary i czekam na odpowiedź Cytat:
Zastanawiałam się,co to znaczy ale już doczytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w sklepie taki wybór,że oczopląsów można dostać,no i która jest rzeczywiście dobra?
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-11-26 o 14:44 |
||||||
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
właśnie skończyłam sprzątać, obiad gotowy, mała śpi a TŻ nie ma...Boże co za spokój ale muszę moją Martykę pochwalić - ostatnio więcej ma dobrych niż zbuntowanych dni chociaż może głośno nie mówię, nie wiadomo w jakim nastroju Księżna wstanie ![]() morska podziwiam Twoją wiedzę, naprawdę jestem pod wrażeniem unholy, śliczne rzeczy wybrałaś, wszystkie mi się podobają zdecydowanie trzeci powinna być dziewczynka ![]() sylko muszę Ci podziękować, o ile się nie mylę to ty mnie natchnęłaś jak pisałaś, że Bartoszek gotuje swoimi "produktami" razem z Tobą? Martynka zazwyczaj tylko naczynia miała, wczoraj jej wsypałam do miseczek płatków owsianych i cisza- dziecka nie ma Dziewczyny miałam właśnie Was pytać, któraś z Was gotuje kaszę jaglaną ? Jak ją przyrządzacie? Ja dzisiaj miałam z nią pierwsze, kompletnie nieudane starcie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

chce tam iść, bo to jedna z tych imprez co się już raczej nie powtórzą...dwóch ludziów nie zobaczę zbyt szybko...a z drugiej strony nie chce zostawiać P...mało czasu mamy...i za wcześnie na zostawianie...i jestem pewna że on by mnie nie zostawił...co mam zrobić? doradźcie

barany u mnie niestety szans nie mają już na starcie

Ja mu nie kupuję, ale w przedszkolu i tak dostają.

.