|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Chciałabym schudnąć!! Pomożecie? (;
Hej, chciałabym aby ktoś mi doradził jak schudnąć. Obecnie ważę 59kg przy wzroście 170cm. Chciałabym schudnąć do 55kg. Nie chciałabym stosować diety ponieważ moja mama nie wyraziłaby na to zgody, chciałabym schudnąć dla siebie tak aby się lepiej poczuć we własnym ciele. Muszę więc jeść normalne obiady nie żadne dietetyczne, ale śniadania i kolacje mogę jeść jakieś lekkie. Więc co mogłabym zrobić aby schudnąć w miarę szybkim czasie i skutecznie? <;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chciałabym schudnąć!! Pomożecie? (;
Kochana taniec
![]() tańcz - leci twój ulubiony kawałek? tańcz ![]() andrzejki, impreza u koleżanki , sylwester - tańcz ![]() wykorzystaj to , każda okazja jest dobra ![]() jak na pewnym etapie swojego życia zaczęłam tańczyć - po dwóch miesiącach schudłam z rozm. m/l do xs/s ! ![]() ![]() nawet jakieś swoje wygibasy ( po pewnym czasie nabierzesz pewności , twoje ruchy będą zupełnie inne) ![]() Powiem szczerze że nie wiem po co Ci ta dieta , bo masz świetną wagę z tego co czytam , 170cm i 59kg ![]() ![]()
wymiana Edytowane przez Ewcik0410 Czas edycji: 2011-11-25 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie nie pomożemy, przecież nie masz nadwagi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
są dwie opcje
-albo masz problem psychiczny(skrzywione wyobrażenie o sobie) -albo kiepska dieta i brak aktywności sprawia, że ciało wygląda byle jak, jest otłuszczone mimo że waga w porządku (tłuszcz jest lekki) druga wersja jest bardzo prawdopodobna, więc jeśli nie postawisz na aktywność i mądre jedzenie, to będzie tylko gorzej, po każdej kolejnej diecie, od tej do której się przymierzasz począwszy ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Myślę, że jesteś w podobnej sytuacji jak ja, tzn. nie ważysz za dużo, ale tłuszcyk zebrał się gdzieniegdzie (uda, brzuch) i nie wygląda to za fajnie.
Dlatego posiłki jedz normalne, możesz zrezygnować jedynie ze słodyczy, białego chleba, słodzonych napojów, fast-foodów itp., jeżeli chcesz przyspieszyć efekty. I podstawa: zacznij się ruszać! Biegaj, skacz, tańcz, pływaj, zapisz się na jakieś zajęcia, np. aerobic, cokolwiek, byleby w ruchu. Najlepiej będzie, jak dodasz też jakieś ćwiczenia siłowe, np. bruszki, przysiady, pełno zestawów ćwiczeń jest też na necie, np. A6W - na brzuch, wtedy mięśnie się wyłonią z pod tłuszczyku. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Ja zaczynam ćwiczenia Ewy Chodakowskiej od przyszłej środy, więc możesz zacząć ze mną, razem zawsze raźniej. Tu masz linka: klik , jak czegoś nie rozumiesz, chętnie pomogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mogę Ci dać parę wskazówek:
1. Codziennie jedz 5 porcji warzyw i owoców 2. Jedz 5 posiłków dziennie w miarę równych odstępach czasowych (nie przekraczających 5 godzin) 3. Jedz błonnik(ciemne pieczywo, warzywa, owoce, otręby itp.) pomoże on Ci oczyścić organizm, oraz zmniejszy łaknienie 4. Jak już mowa o pieczywie to wystrzegaj się białego 5. Nie zapominaj o kwasach tłuszczowych Omega -3 i 6 6. Pij duuuużo wody niegazowanej(smakowa to nie woda tylko napój) ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
najgorzej zrzucić parę kg - to fakt nie do podważenia
![]() mi udało się jak dotąd zrzucić ok. 5kg w ciągu 3 m-cy tak łagodnie , w/g opcji (z małymi odchyleniami) napisanymi przez iSun ale mi właśnie na tym zależało , aby było po woli i skutecznie , bez szarpania , aby nie nabawić się zaraz efektu jo-jo z którym boryka się większość z nas ....zmieniłam stosunek do jedzenia , różne nawyki przez lata hodowane podskórnie ![]() Edytowane przez kumat Czas edycji: 2011-11-30 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
I wątek umarł śmiercią naturalną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
amen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie widzę potrzeby żebyś się odchudzała bo wagę masz jak najbardziej ok. Uważaj żeby nie wpaść w sidła anoreksji. Ale jeśli już to:
- Nie jedz żadnych słodyczy - Dużo się ruszaj - Kolację jedz na 3-4 godz przed snem - Jedz kolacje białkowe - Ćwicz - Pij dużo wody - Jedz pełnoziarniste pieczywo - Ogranicz spożywanie tłuszczów, cukrów - Na wieczór nie jedz duzo wegli I uważaj by nie stracić kontroli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ej, na pewno chcesz sie odchudzac, czy tylko kokietujesz? Po co masz sie bawic w diety, ktore moga tylko zniszczyc Twoj metabolizm.
Mysle, ze cwiczenia najbardziej Ci pomoga w tej sytuacji, nawet chodzenie, spacery, marsze, marszobieg czy inny jogging ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Zależy też, czy odchudzałaś się wcześniej, czy nie.
Kiedy ja się zaczęłam odchudzać to w ciągu niecałych 2 miesięcy spadło mi 10 kg, a teraz od wakacji już mi waga nie chce spaść. A tak ogl to sie muszę wziąć za siebie bo już mnie to wnerwia ![]() Odchudzamy się razem?? ![]() Dodam, że mam taki sam wzrost, chociaż jak zaczynałam miałam może z pięć cm mniej ![]()
było: 84 kg ![]() start na wizaż.pl: 67 kg ![]() jest: 59,6 kg ![]() będzie: 55 kg ![]() cel: 1. 65 kg -> ![]() 2. 60 kg -> ![]() 3. 55 kg !!!! ![]() _______________________ Zapuuszczam włosy!! ![]() Będą po samą dupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny nie wiem czy jeszcze ktos zaglada na ten watek ale jak poprzedniczka chciala bym schudnac. Za 11miesiecy wychodze za maz i chciala bym tak do maja schudnac 25kg jesli jest to w ogole mozlwe😕. Szukam wsparcie bo nie mam nikogo z kim mogla bym pogadac mieszkam ze granica a tu nie mam znajomych a w kraju ich nie mam w zasadzie nigdy nie mialam zawsze bylam te gruba stojaca w kacie😢. A teraz do zeczy waza 126 kg 😭(wiem sama jestem sobie winna) i od jutra chce zabrac sie za siebie mam nadzieje ze tym razem bedzie to ostatnia podjeta przezemnie proba. Zamierzam jesc 1500-1700kalori dziennie ( do taj pory jadlam wiecej nawet duzo wiecej)zrezygnuje z napojow gazowanych i sokow slodzonych slodyczy zamierzam nie jesc chleba ziemniakow makaronow itp. No i chce jezdzic na rowerze stacjonarnym 30-40min dziennie. Co i tym myslicie czy w taki sposob skutecznie schudne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Po prostu jedz mniej. Zastosuj np. dietę 1200 kcal w której nie ma nacisku na spożywanie określonych produktów, a jedynie na ilość dziennie przyjmowanych kalorii. Polecam Ci jako wsparcie glukomannan- świetny wspomagasz w tej diecie. Próbowałam na sobie i pisałam o nim kilka artykułów (link do jednego w stopce). Teraz z okazji świat jest dużo promocji na allegro. Wklejam przykładowe. Pozdrawiam ciepło.
http://allegro.pl/schudnij-do-sylwes...863250882.html http://allegro.pl/schudnij-do-sylwes...863252644.html
Zapraszam serdecznie na mojego bloga http://antyportal.org/author/karolciak86/ A w nim artykuły o zdrowym odżywianiu, dietach etc. m.in. o: Glukomannan , Zielony Jęczmień, Jagody Acai, Dieta 1200 kalorii i wiele innych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.