|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
Nie ma za co.Cytat:
Zycze spokojnej nocy ![]() Moj syn dzis nie goraczkowal w dzien wiec mysle ze bede miala noc spokojna
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
Chyba nie pośpi, co minutę bączę, jakaś masakra
, się zastanawiam po czym. Cieszcie się, że przez monitor nie przenika do Was, ja juz normalnie ledwo daję radę w tych oparach Ładne te wdzianko Oki, jestem wykąpana, wysmarowana i lulu. Dobrej nocki |
|
|
|
#4773 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie dawno z pracy wróciłam,zjadłam co nieco.A teraz kąpiel i spać. Dobranoc kobietki!
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
o widze znowu smrodlawy temacik
my zaczynamy 20 tc ![]() miłego weekendu kochane
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja już dzisiaj po śniadanku tż pojechał do pracy a mody jeszcze wyjątkowo śpi. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
ja rodziłam w 37 tygodniu a torbę już jakieś dwa tygodnie wcześniej ze sobą w bagażniku woziłam bo nigdy nic nie wiadomo
|
||
|
|
|
#4776 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
cziqua a razem z Tobą zaczynamy 20 tc ale czas leci
|
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
witamy sie w 26 tygodniu juz po sniadanku, po zakupach, zaraz troche musze posprzatac i luzik na reszte dnia Nie moge Was czytac wieczorami bo postanowilam wziac sie za siebie i zwlaszcza wieczorami nie wpychac w siebie zarelka a Wy piszecie o takich pysznosciach czasami Zaczynam sie wkurzac bo znowu przez tydzien kg przybralam ... nie moze byc tak dalej Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() No ja po śniadanku, idę na krótki spacer, krótki bo jest bardzo zimno Dziewczyny jak już pisałam 3 tyg temu zamawialiśmy biurko narożne i wczoraj przyszło!! jestem z niego bardzo zadowolona...ma fajny jasny kolor i świetny duży blat wysokość idealna wiecie do czego ???... he he he: do przewijania malucha :PNaprawdę będę tak malucha przewijać bo dla mnie idealnie pasuje...później wkleję foto Dzięki ale wiesz ja celowo przerabiam fotki aby był sam brzusio po pierwsze wyglądam własnie nie najlepiej...a po za tym później wolę patrzeć jak rósł mi brzuszek a nie skupiać się ( znając mnie) na tym jak niekorzystnie zmieniało się moje ciało.Później zrobię sobie foto w pełnej okazałości abyście dziewczyny miały świadomość mojego małego oszustwa ![]() do później!
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ale dziś buro i ponuro W dodatku czeka mnie sprzątanie, ale wieczorkiem mała imprezka, więc wypiję herbatkę i zabieram sięza porządki i zakupy.Aguśka śliczne to zdjęcie ze szpitala Już niedługo, a wszystskie będziemy trzymać takie cuda w ramionach Dobrze, że z synkiem lepiej ![]() A dziś zaczynam 25 tydzień Ale czas leci A pamiętam jak test ciążowy robiłam ![]() Tez zobaczyłabym Wasze brzuszki Ale na pewno pokazując swoje robiłabym jak Mała, bo takie słoniątko się ze mnie zrobiło
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ivona84 to zdjecie w domku bylo robione ale zaraz po przyjezdzie ze szpitala
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
hejj
![]() ja juz po sniadanku, nasz synek prowadz nocne życie, dzisiaj tak mnie kopnal w nocy ,ze myslalam ze mi sie sni ze ktos mnie bije ![]() w nocy ubłagałam TZ zeby połozyl mi kolo poduszki czekolade wedla truskawkowa i cała noc na śpiocha ja podjadałam ![]() Dziewczyny śliczne brzusie, a Aguśka twój to jest ogromny już ![]() Ja moze nie bede sie za wczasu pakowac ale w jednym miejscu poloze wszystko co trzeba wziac do szpitala i w razie czego szybko przerzucimy do torby. Ostatnio widzialam w Tesco koszule nocne rozpinane całe bylo duzo L tylko kolor dosc jasny bo biala w niebieskie paski,i takie podwijane do lokci rekawy za 28,5... Aguska poleca wlasnie rozpinane i nie wiem czy sie nie skusze. Dziewczyny jest nadzieja ze moja waga zaczyna sie stabilizowac i bedzie przyrastac w normalnym tempie otóż w srode bylo 70,7 i juz bylam spanikowana skad taki duzy skok, a dzisiaj piekne 70,2 Nadal bola mnie plecy i dol brzucha przy smianie pozycji i podnoszeniu.
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/rozpinana-ciazowa-...958779900.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...901404099.html moze na ramiaczkach to by bylo dobre rozwiazanie cena niezla, a podobno w tych szpitalach strasznie cieplo
|
#4784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tu Filip jeszcze byl dosc zolciutki, z reszta widac ![]() Bo jemu sie przedluzyla zoltaczka i jeden dzien dluzej bylismy w szpitalu, ale ze mial juz dobre wyniki bilirubiny zostalismy puszczeni do domku. Potem mu juz ten kolorek schodzil ladnie. ![]() Cytat:
![]() a na ramiaczkach tez w sumie moze byc, zawsze mozna ramiaczko zdjac
|
|
#4785 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale pięć nas jest spod tego samego znaku ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Muszę na nie spojrzeć, może też się skuszę ![]() życzę Wam wszystkim miłego weekendu Mąż wrócił w końcu i muszę przystopować trochę z netem
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2011-11-26 o 10:30 |
||
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i ja już po spacerku( z psami
)Pościerałam kurze, umyłam WC, robię 1 pranie, potem kolejne ... za chwilkę biorę się za kuchnię i wymyśliłam sobie zajęci,e ale pewnie będzie to słomiany zapał... zwłaszcza, że nie wiem czy uda mi się znaleźć potrzebne kryształki![]() Mamy lustro w kuchni, które jest "wlane" w ścianę...w kafle...i nie ma ramy tzn. ma z kafli a mi marzy się ciemna czekoladowa lub czarna ramka...pomyślałam, że mogłabym wykleić tą ramkę kryształkami takimi ciemnymi pięknie by błyszczały i ciekawie wyglądały... muszę poszukać czegoś co się nada![]() Cytat:
![]() Ja tez tak zrobię, co prawda myślałam o początku Marca ale faktycznie miesiąc wcześniej torba musi być na 100% gotowa. Cytat:
|
|
#4787 |
|
Gang Iren
|
Cześć!
Zastanawiam się nad tym testem: http://www.ebay.co.uk/itm/Boy-Girl-P...item2a15812728 Z Usg wyszło mi,że będzie chłopiec.Pani która robiła nie wyglądała,żeby miała jakiekolwiek wątpliwości.Ale jednak pomyłki się zdarzają.Więc myślałam o kupieniu tego testu.Tylko,że jakby wyszło mi,że dziewczynka...to już sama nie wiem.
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wczoraj pisałam o napinaniu brzucha.. Poszłam do ginekologa , no i wszystko jest git.. Szyjka powyżej 4 cm, zamknięta, doktor chciał zmienić płeć Ale mu nie wyszło![]() Więc nadal czekamy na syncia![]() Żadnych śladów krwi nie widział. Powiedział,że te napinania, to po prostu zwiększone ruchy dziecka. I jak są bardzo nieprzyjemne, to mam brać nospę. I tyle Jestem wreszcie spokojna A mój mąż był wreszcie przy USG![]() Robimy wypad do znajomych na weekend Więc zaraz lecę się ogarniać i przygotować żarełko![]() Miłego weekendu! |
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Super anagat
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Babeczki
![]() wczoraj padłam o 21 , więc dzisiaj nadrobiłam..... Czuję się w pełni zmobilizowana do szykowania wyprawki...bo tak sobie siedzę , pierdzę w stołek, a jednak czas ucieka....W sumie TŻ by sobie poradził, bo już dla Niego takie nazwy jak ogromne podpachy nie są obce , no ale po co Mu stresu przysparzać. Julliczka ale miałaś pierdziszkowy wieczór , żeby się Maluszkowi nie spodobały te odgłosy , bo cienko to widzę ![]() Ja jeszcze nie wiem ile koszul będę mieć, w domu mam dwie, ale jeśli szpital będzie miał swoje do dyspozycji to wezmę tylko te dwie.Ja czasem dwa trzy razy dziennie prosiłam o świeżą koszulę, więc raczej tyle nie kupię.Mam rozpinaną jedną po środku i jedną z rozcięciami na cycach , przy dużych warto doszyć te wspominane guziczki, ja tak zrobiłam, bo tak cycole wychodziły na spacer same.W domu to używałam koszulek zwykłych , ja mam duży cyc, więc u mnie karmienie wygląda trochę inaczej .Ale ogólnie ja już kiedyś pisałam ,że wyglądem w szpitalu się zbytnio nie przejmowałam.Stąd to karmienie w samych majtkach ![]() Spodnie dla mnie odpadają , bo po cc to nie wiem jak bym je ściągała w kibelku, za dużo miałam kłopotu ,żeby się w odpowiedniej pozycji się ustawić ( ała ) a podciągania spodni sobie nie wyobrażam. Majteczki jednorazowe z siateczki mam nadzieję,że będę mogła w tym szpitalu też mieć, bo było to bardzo komfortowe.Jak schodziłam z wyrka to nie miałam obawy ,że gdzieś mój podkład wyląduje niechcący .Aguśka śmietanka to zawsze jest słodka czy 18 % czy 30% kwaśna się nazywa śmietana i też są różne wersje 12 % i 18 %, to w tym nazewnictwie kryje się ta tajemnica ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Anagat to dobre wieści ![]() Moja Mała coś się leni dzisiaj, zaraz jakies pobudzenie zastosuje chyba... czyli czekoladka dla mnie i muzyczka dla Niej ![]() już fika , chyba lubi muzykę poważną
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-26 o 11:23 |
|
|
|
#4791 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny, po zdjęciach widać że ciąża wam służy
![]() Ja już wczoraj poszłam spać o 21.. tak szybko mnie znużył sen, nie umiałam przespać nocy bo cały nos zapchany, znowu przeziębienie mnie dopadło, idę wypić wapno popołudniem się odezwę ;*
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak po pierwsze .. wcześniej czy później i tak się dowiesz na 100% Jeśli mówisz tak daltego, że np chcez zrobić remont o pomalować pokoj na niebiesko koniecznie to no sorry ale możesz poczekać te kilka tygodni.. w pewnym momencie to już będzie widać na 100% jeśli nie na usg 3d to na pewno na żywo po porodzie ja mam pewność.. Mój maluch w 18 tc jak tylko zobacyzl pana doktora wystawi dupke i jajeczka Pan dr kilkukrotnie się przyglądał.. i powiedział kategorycznie na pewno na 100% u nas to wyglądało tka, że jajeczka były na usg takie białe .. co prawda na zdjęciu jakie mimo wiercenia udało się zrobić .. nie bardzo widać.. ale na usg .. na żywo widziałam .. a sądzę, że koło 25-30 tygodnia.. kiedy dziecko jest wystarczająco duże będzie to bardoz dobrze u CIebie widać.. wydaje mi się, że spokojnie możesz sobie poczekać i nie ma sensu bez sensu wydawać kasę na testy .. któe ktoś wyprodukował tylko po to by takie niecierpliwe mamuśki wydawały swoje ciężko zarobione pieniądze .... mnie w kazdym razie byłoby żal kasy na taki test |
|
|
|
|
#4793 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki z rana
![]() juz sie martwilam w czwartek i wczoraj w dzien bo dzidzia praktycznie nie kopala, a wczoraj tak dawala czadu wieczorem chyba z godzine , dzisiaj rano tez - Tz dostal ze 3x kopniaki, takze juz jestem spokojniesza.anagat super ze wszystko dobrze, mi tez sie wydawalo jakis czas temu ze brzuch mi twardnieje, nawet polozna do mnie przyjechala, a okazalo sie ze ze to od tych moich wzdec, jelit itd. bo na USG pozniej (polowkowym) mialam szyjke 6cm, ale zawsze trzeba sprawdzic, bo oczywiscie na slowo poloznej bym nie uwierzyla, bo jej zdaniem to tutaj nie sprawdzaja szyjki przez USG i w ogole nie ma po co jej sprawdzac, ja na usg zapytalam pania i powiedziala mi dlugosc...powiem to nastepnym razem poloznej ze jednak sprawdzic szyjke przez usg mozna ![]() ogarnelam kuchnie, musialam poprawic po zmywarce, cos nie zmywa dobrze ostatnio, Tz musi sprawdzic co i jak. a on wlasnei odkurza, a ja bede ogarniac powierzchownie kurze, skladac ubrania, myc sciany brudne po psi itd.Milej soboty
|
|
|
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
bez sensu robic taki test na usg kolejnym potwierdza lub zmienia plec
![]() a tak przy okazji dzien dobry kobietki,zaliczylam kawke i biore sie za prasowanie....a we wtorek usg w szpitalu juz sie nie moge doczkac, no i Tz zrobil mi niespodziewanke i zalatwil sobie na wtorek woooolne wiec pojedzie ze mna buziaki kochane milego dzionka podgladne was jak tz pojdzie do pracy
|
|
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupuje się takie specjalną mozaikę hiszpańską Dune (bardzo fajny wybór jest w max flizie) no ale trochę to na prawdę kosztuje, jedna mozaika to koszt rzędy 89,90 a my dookoła lustra mamy ramę na 10 cm + nad wanną taki pas (trochę odchodzi bo one nie są jako kwadraty tylko takie fale i trzeba to ścinać) i zamówiliśmy chyba 24 sztuki... mąż chciał mnie zabić za mój wymysł a kafelkarz to już w ogóle, oszczędzał te płytki przyklejał po 1 kryształku i w ogóle... powiedział, że już nigdy nie zgodzi się czegoś takiego kłaść ![]() ![]() ale efekt jest niesamowity |
|
|
|
|
#4796 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie będę już mieć usg-w Anglii nie ma więcej.Więc nie wiem skąd wziełaś przypuszczenie,że zobaczę płeć na 3d?
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2011-11-26 o 12:10 |
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Nadrobiłam. Torbę też chyba spakuję wcześniej chociaż ja się raczej nastawiam na przeterminowanie |
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() ale sie rozpisałyście ja na dzień dobry z TŻ sie pokłóciłam delikatnie po śniadanku idę sie położyć i delektować cisza w domu |
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli ktoś Ci powiedział, że coś jest (a w niemowlęce siusiaki i jajka to raczej do małych nie należą) to raczej już pozostań na etapie chłopiec i nie kombinuj.. bo wg mnie to bez sensu.. wydasz tylko kasę ..no chyba, że sypiasz na funtach to co innego |
|
|
|
|
#4800 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!
W końcu mam wenę do pisania;p Widzę że temat torby do szpitala poruszyłyście... a ja się musze przyznać,że zapomniałam na śmierć o niej ale by były jaja jakbym jej nie uszykowała całe szczęście że tu dużo rzeczy w nią brać nie trzeba,to w razie W by się wrzuciło raz-dwa co trzeba![]() któraś z Was pisała o tych sikanych testach na okreslenie płci... Szczerze to Ci powiem,że to są pieniądze w błoto wydawane... Tez przez jakiś czas o nich myślałam,ale np koleżance z pracy nijak jego wynik się nie zgodził z USG. no i poród zweryfikował,że to lipa jednak jest... Poza tym skoro wiesz co będziesz mieć,to po co sobie mętlik w głowie robić bedziesz?... Ale to Tylko moje zdanie jest. Ty zrobisz jak uważasz... Zauważyłam,że moje Dziecię idzie spać i budzi się razem ze mną bo całą noc jest cichuteńko dopiero jak zacznę się kręcić po domu to daje o sobie znać Oj,oby tak samo miało po urodzeniu no i bardzo lubi słuchać lekkich ballad Bo jak tylko włączę taką muzyczkę to podskakuje przez to średnio w toalecie jestem co 15minut...---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Btw gosia ja przez długi czas myslałam,że być może jesteś jedną z dziewczyn ode mnie z pracy Już miałam Cię o to pytać,ale na szczęscie w podpisie zobaczyłam,że Ty już masz jedno dziecko (nie tak jak "tamta" Gosia) i się samo wyjaśniło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

Nie ma za co.

, się zastanawiam po czym. Cieszcie się, że przez monitor nie przenika do Was, ja juz normalnie ledwo daję radę w tych oparach

W dodatku czeka mnie sprzątanie, ale wieczorkiem mała imprezka, więc wypiję herbatkę i zabieram sięza porządki i zakupy.

no i bardzo lubi słuchać lekkich ballad
przez to średnio w toalecie jestem co 15minut...