Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 23:20   #4771
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
faktycznie śliczna. szkoda, że to co ładne niepraktyczne jest często.żałuję że przed tym jak zamawialam tą moją koszulkę nie spytałam Was o opinię.doświadczenie jest bezcenne jednak. na szczęście mam jeszcze jedną koszulę, taką rozpinaną z przodu prawie do połowy, z poprzednich moich wizyt w szpitalu.musiałam mieć taką rozpinaną, bo po operacji serducha lekarze musieli mieć potem do mojej klatki łatwy dostęp. nie chciałam jej brać.źle się kojarzy, ale jak ta się nie sprawdzi to będę zmuszona....i dokupię jeszcze z jedną z tych które dziewczyny wcześniej wklejały.dzięki Aguś
wiesz taka koszulka co masz tez Ci sie moze przydac na pozniejszy czas po porodzie, kiedy z karmieniem sie ustabilizuje, ale na poczatek najlepsze to co do polowy latwo sie rozpina Nie ma za co.
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Pewnie tak zrobię

Mykam spać dziewczyny
Synek za cały dzień zjadł tylko parę łyżek jogurtu. Pryszczyki już tak nie bolą, ale nadal nie pozwalają mu cokolwiek jeść. Więc nie dawno dopiero poszedł spać. Może już dzisiaj w nocy będzie lepiej....
Nie zdziwię się jednak gdy będę musiała go karmić nad ranem pewnie kubki z herbatą nie wystarczą, żeby się zasycił do rana
Wiem jak to jest jak dziecko przez caly dzien nic nie jadlo...Biedny ten twoj maluch, wycaluj go mocno, jest dzielny bardzo!
Zycze spokojnej nocy
Moj syn dzis nie goraczkowal w dzien wiec mysle ze bede miala noc spokojna
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 23:37   #4772
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ty sie nie smiej bo Twoj maluszek tez nie pospi
Chyba nie pośpi, co minutę bączę, jakaś masakra, się zastanawiam po czym. Cieszcie się, że przez monitor nie przenika do Was, ja juz normalnie ledwo daję radę w tych oparach

Ładne te wdzianko

Oki, jestem wykąpana, wysmarowana i lulu. Dobrej nocki

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 01:33   #4773
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
nie no styczen to wczesnie. Ja mysle ze tak ponad miesiac przed terminem najlepiej. Ja mam termin na polowe marca, to na poczatku lutego sie juz spakuje, moze nie wszystko ale bede dopakowywac, torba moze lezec.
Tym bardziej ze wydaje mi sie, ze przez krotka szyjke znow urodze 2 tygodnie przed terminem.
Oby nie wczesniej
Ja to myślałam,że max miesiąc wcześniej.W pierwszej ciąży pakowałam jak zaczęły się skurcze i i tak miałam sporo czasu.

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ale mnie natchnęłyście!

ja planowałam tak właśnie w 2 połowie stycznia się spakować, no ale chyba zacznę wcześniej
Ale teraz to się zastanawiać zaczęłam czy faktycznie nie wcześniej.Ale rodzina to chyba będzie się pukać w głowę

Ja nie dawno z pracy wróciłam,zjadłam co nieco.A teraz kąpiel i spać.
Dobranoc kobietki!
Stary 2011-11-26, 08:02   #4774
cziqua
Zadomowienie

o widze znowu smrodlawy temacik
my zaczynamy 20 tc
miłego weekendu kochane

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 08:23   #4775
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja już dzisiaj po śniadanku tż pojechał do pracy a mody jeszcze wyjątkowo śpi.

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Właśnie szwagierka, która rodziła już 2 dziecko mi mówiła, że najlepsze są te koszule z tymi guziczkami, bo i do karmienia są wygodne i ogólnie w szpitalach do porodu trzeba być w koszuli.

A co do nospy to jak mnie brzuch bolał, bo się przeciążyłam (za bardzo szalałam na weselu) to miałam właśnie 3x dziennie nospę forte.
No ja też byłam w koszuli ale szpitalnej i nie było mowy o zakładaniu swojej piżamy

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
nie no styczen to wczesnie. Ja mysle ze tak ponad miesiac przed terminem najlepiej. Ja mam termin na polowe marca, to na poczatku lutego sie juz spakuje, moze nie wszystko ale bede dopakowywac, torba moze lezec.
Tym bardziej ze wydaje mi sie, ze przez krotka szyjke znow urodze 2 tygodnie przed terminem.
Oby nie wczesniej

ja rodziłam w 37 tygodniu a torbę już jakieś dwa tygodnie wcześniej ze sobą w bagażniku woziłam bo nigdy nic nie wiadomo

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 08:48   #4776
julliczka
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
o widze znowu smrodlawy temacik
my zaczynamy 20 tc
miłego weekendu kochane
Całe szczęście w nocy pierdziawka mi przeszła, ale czuję, że mam napompowane jelita.

cziqua a razem z Tobą zaczynamy 20 tc ale czas leci

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 08:58   #4777
emigra
Zakorzenienie

Dzien doberek
witamy sie w 26 tygodniu
juz po sniadanku, po zakupach, zaraz troche musze posprzatac i luzik na reszte dnia

Nie moge Was czytac wieczorami bo postanowilam wziac sie za siebie i zwlaszcza wieczorami nie wpychac w siebie zarelka a Wy piszecie o takich pysznosciach czasami
Zaczynam sie wkurzac bo znowu przez tydzien kg przybralam ... nie moze byc tak dalej

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a widziałyście ten wynalazek ? całkiem ciekawe później można z tego łąweczkę zrobic albo stoliczek
http://allegro.pl/lozko-babybay-dost...950847567.html

http://allegro.pl/babybay-lozeczko-d...947733652.html
my na poczatku chcielismy to kupic, bardzo praktyczne przy malych sypialniach i wygodnych mamach znajomi nam bardzo polecali takie dostawki wlasnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 09:25   #4778
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

No ja po śniadanku, idę na krótki spacer, krótki bo jest bardzo zimno

Dziewczyny jak już pisałam 3 tyg temu zamawialiśmy biurko narożne i wczoraj przyszło!! jestem z niego bardzo zadowolona...ma fajny jasny kolor i świetny duży blat wysokość idealna wiecie do czego ???... he he he: do przewijania malucha :P
Naprawdę będę tak malucha przewijać bo dla mnie idealnie pasuje...później wkleję foto

Cytat:
Wrzucilam swoj brzus na maila.

Mała jaka Ty masz figurebrzus piekny
Dzięki ale wiesz ja celowo przerabiam fotki aby był sam brzusio po pierwsze wyglądam własnie nie najlepiej...a po za tym później wolę patrzeć jak rósł mi brzuszek a nie skupiać się ( znając mnie) na tym jak niekorzystnie zmieniało się moje ciało.

Później zrobię sobie foto w pełnej okazałości abyście dziewczyny miały świadomość mojego małego oszustwa
do później!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 09:59   #4779
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Hej dziewczynki
Ale dziś buro i ponuro W dodatku czeka mnie sprzątanie, ale wieczorkiem mała imprezka, więc wypiję herbatkę i zabieram sięza porządki i zakupy.

Aguśka śliczne to zdjęcie ze szpitala Już niedługo, a wszystskie będziemy trzymać takie cuda w ramionach
Dobrze, że z synkiem lepiej

A dziś zaczynam 25 tydzień Ale czas leci A pamiętam jak test ciążowy robiłam

Tez zobaczyłabym Wasze brzuszki Ale na pewno pokazując swoje robiłabym jak Mała, bo takie słoniątko się ze mnie zrobiło

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:02   #4780
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

ivona84 to zdjecie w domku bylo robione
ale zaraz po przyjezdzie ze szpitala
SZYMONEK

Stary 2011-11-26, 10:05   #4781
tynka88
Zadomowienie

hejj
ja juz po sniadanku, nasz synek prowadz nocne życie, dzisiaj tak mnie kopnal w nocy ,ze myslalam ze mi sie sni ze ktos mnie bije
w nocy ubłagałam TZ zeby połozyl mi kolo poduszki czekolade wedla truskawkowa i cała noc na śpiocha ja podjadałam
Dziewczyny śliczne brzusie, a Aguśka twój to jest ogromny już

Ja moze nie bede sie za wczasu pakowac ale w jednym miejscu poloze wszystko co trzeba wziac do szpitala i w razie czego szybko przerzucimy do torby.
Ostatnio widzialam w Tesco koszule nocne rozpinane całe bylo duzo L tylko kolor dosc jasny bo biala w niebieskie paski,i takie podwijane do lokci rekawy za 28,5... Aguska poleca wlasnie rozpinane i nie wiem czy sie nie skusze.
Dziewczyny jest nadzieja ze moja waga zaczyna sie stabilizowac i bedzie przyrastac w normalnym tempie otóż w srode bylo 70,7 i juz bylam spanikowana skad taki duzy skok, a dzisiaj piekne 70,2
Nadal bola mnie plecy i dol brzucha przy smianie pozycji i podnoszeniu.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:06   #4782
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
Hej

ivona84 to zdjecie w domku bylo robione
ale zaraz po przyjezdzie ze szpitala
Myślałam, że ze szpitala, ale nie zmienia to faktu, że zdjęcie jest cudne Filipek jest śliczniutki

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:13   #4783
tynka88
Zadomowienie

http://allegro.pl/rozpinana-ciazowa-...958779900.html

http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...901404099.html moze na ramiaczkach to by bylo dobre rozwiazanie cena niezla, a podobno w tych szpitalach strasznie cieplo

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:19   #4784
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hejj
ja juz po sniadanku, nasz synek prowadz nocne życie, dzisiaj tak mnie kopnal w nocy ,ze myslalam ze mi sie sni ze ktos mnie bije
w nocy ubłagałam TZ zeby połozyl mi kolo poduszki czekolade wedla truskawkowa i cała noc na śpiocha ja podjadałam

Ja moze nie bede sie za wczasu pakowac ale w jednym miejscu poloze wszystko co trzeba wziac do szpitala i w razie czego szybko przerzucimy do torby.
Ostatnio widzialam w Tesco koszule nocne rozpinane całe bylo duzo L tylko kolor dosc jasny bo biala w niebieskie paski,i takie podwijane do lokci rekawy za 28,5... Aguska poleca wlasnie rozpinane i nie wiem czy sie nie skusze.
Dziewczyny jest nadzieja ze moja waga zaczyna sie stabilizowac i bedzie przyrastac w normalnym tempie otóż w srode bylo 70,7 i juz bylam spanikowana skad taki duzy skok, a dzisiaj piekne 70,2
Ja tez tak robie, ze wszystko gromadze w jednym m-scu i tylko odhaczam co mi pozostalo
Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Myślałam, że ze szpitala, ale nie zmienia to faktu, że zdjęcie jest cudne Filipek jest śliczniutki
dziekujemy
A tu Filip jeszcze byl dosc zolciutki, z reszta widac
Bo jemu sie przedluzyla zoltaczka i jeden dzien dluzej bylismy w szpitalu, ale ze mial juz dobre wyniki bilirubiny zostalismy puszczeni do domku. Potem mu juz ten kolorek schodzil ladnie.
Cytat:
http://allegro.pl/rozpinana-ciazowa-...958779900.html

http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...901404099.html moze na ramiaczkach to by bylo dobre rozwiazanie cena niezla, a podobno w tych szpitalach strasznie cieplo
ta pierwsza tez na pewno super
a na ramiaczkach tez w sumie moze byc, zawsze mozna ramiaczko zdjac
SZYMONEK

Stary 2011-11-26, 10:28   #4785
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
O to będziemy mieli świętowanie Nie wiedziałam,że aż tyle nas z tego samego dnia hehe

No to ładnie to jak z tego forum o śmiesznych przeżyciach z porodówki

Ja się pakowałam gdzieś w okolicach 36tc a to przez to,że nerki zmusiły mnie do pójścia do szpitala :/

Już się nie mogę doczekać kiedy mi będzie można podejrzeć maila Sama wtedy pokaże co nie co
Z tego samego dnia my dwie ale pięć nas jest spod tego samego znaku

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
hejj

Muszę na nie spojrzeć, może też się skuszę

życzę Wam wszystkim miłego weekendu Mąż wrócił w końcu i muszę przystopować trochę z netem

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2011-11-26 o 10:30
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:02   #4786
Mała!
Zakorzenienie

No i ja już po spacerku( z psami)
Pościerałam kurze, umyłam WC, robię 1 pranie, potem kolejne... za chwilkę biorę się za kuchnię i wymyśliłam sobie zajęci,e ale pewnie będzie to słomiany zapał... zwłaszcza, że nie wiem czy uda mi się znaleźć potrzebne kryształki

Mamy lustro w kuchni, które jest "wlane" w ścianę...w kafle...i nie ma ramy tzn. ma z kafli a mi marzy się ciemna czekoladowa lub czarna ramka...pomyślałam, że mogłabym wykleić tą ramkę kryształkami takimi ciemnymi pięknie by błyszczały i ciekawie wyglądały... muszę poszukać czegoś co się nada

Cytat:
Oby nie wczesniej
Oby nie wcześniej
Ja tez tak zrobię, co prawda myślałam o początku Marca ale faktycznie miesiąc wcześniej torba musi być na 100% gotowa.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
co myślicie o tym wdzianku?? całkiem fajne co?
http://moda.allegro.pl/eleganckie-i-...941312422.html
Bardzo fajne

Stary 2011-11-26, 11:08   #4787
gosia261282
Gang Iren

Cześć!
Zastanawiam się nad tym testem:
http://www.ebay.co.uk/itm/Boy-Girl-P...item2a15812728
Z Usg wyszło mi,że będzie chłopiec.Pani która robiła nie wyglądała,żeby miała jakiekolwiek wątpliwości.Ale jednak pomyłki się zdarzają.Więc myślałam o kupieniu tego testu.Tylko,że jakby wyszło mi,że dziewczynka...to już sama nie wiem.
Stary 2011-11-26, 11:09   #4788
anagat
Zadomowienie

Hej

Wczoraj pisałam o napinaniu brzucha..
Poszłam do ginekologa , no i wszystko jest git.. Szyjka powyżej 4 cm, zamknięta, doktor chciał zmienić płeć Ale mu nie wyszło Więc nadal czekamy na syncia
Żadnych śladów krwi nie widział.

Powiedział,że te napinania, to po prostu zwiększone ruchy dziecka. I jak są bardzo nieprzyjemne, to mam brać nospę.

I tyle
Jestem wreszcie spokojna A mój mąż był wreszcie przy USG

Robimy wypad do znajomych na weekend Więc zaraz lecę się ogarniać i przygotować żarełko

Miłego weekendu!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:13   #4789
Mała!
Zakorzenienie

Super anagat

Stary 2011-11-26, 11:20   #4790
koniakonia
Zakorzenienie

Hej Babeczki

wczoraj padłam o 21 , więc dzisiaj nadrobiłam.....

Czuję się w pełni zmobilizowana do szykowania wyprawki...bo tak sobie siedzę , pierdzę w stołek, a jednak czas ucieka....W sumie TŻ by sobie poradził, bo już dla Niego takie nazwy jak ogromne podpachy nie są obce , no ale po co Mu stresu przysparzać.

Julliczka ale miałaś pierdziszkowy wieczór , żeby się Maluszkowi nie spodobały te odgłosy , bo cienko to widzę

Ja jeszcze nie wiem ile koszul będę mieć, w domu mam dwie, ale jeśli szpital będzie miał swoje do dyspozycji to wezmę tylko te dwie.Ja czasem dwa trzy razy dziennie prosiłam o świeżą koszulę, więc raczej tyle nie kupię.Mam rozpinaną jedną po środku i jedną z rozcięciami na cycach , przy dużych warto doszyć te wspominane guziczki, ja tak zrobiłam, bo tak cycole wychodziły na spacer same.W domu to używałam koszulek zwykłych , ja mam duży cyc, więc u mnie karmienie wygląda trochę inaczej .
Ale ogólnie ja już kiedyś pisałam ,że wyglądem w szpitalu się zbytnio nie przejmowałam.Stąd to karmienie w samych majtkach
Spodnie dla mnie odpadają , bo po cc to nie wiem jak bym je ściągała w kibelku, za dużo miałam kłopotu ,żeby się w odpowiedniej pozycji się ustawić ( ała ) a podciągania spodni sobie nie wyobrażam.
Majteczki jednorazowe z siateczki mam nadzieję,że będę mogła w tym szpitalu też mieć, bo było to bardzo komfortowe.Jak schodziłam z wyrka to nie miałam obawy ,że gdzieś mój podkład wyląduje niechcący.

Aguśka
śmietanka to zawsze jest słodka czy 18 % czy 30%
kwaśna się nazywa śmietana i też są różne wersje 12 % i 18 %, to w tym nazewnictwie kryje się ta tajemnica

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Anagat to dobre wieści

Moja Mała coś się leni dzisiaj, zaraz jakies pobudzenie zastosuje chyba...
czyli czekoladka dla mnie i muzyczka dla Niej

już fika , chyba lubi muzykę poważną

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-26 o 11:23
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:29   #4791
19claudia91
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny, po zdjęciach widać że ciąża wam służy
Ja już wczoraj poszłam spać o 21.. tak szybko mnie znużył sen, nie umiałam przespać nocy bo cały nos zapchany, znowu przeziębienie mnie dopadło, idę wypić wapno popołudniem się odezwę ;*

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:32   #4792
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Cześć!
Zastanawiam się nad tym testem:
http://www.ebay.co.uk/itm/Boy-Girl-P...item2a15812728
Z Usg wyszło mi,że będzie chłopiec.Pani która robiła nie wyglądała,żeby miała jakiekolwiek wątpliwości.Ale jednak pomyłki się zdarzają.Więc myślałam o kupieniu tego testu.Tylko,że jakby wyszło mi,że dziewczynka...to już sama nie wiem.
a powiedz mi po cholere Ci ten test... gdyby faktycznie .. były wątpliwości co do płci.. albo gdybyś ja nie wiem planowała aborcję na dziewczynce .. tylko dlatego,ze jest dziewczynką.. to ok
ale tak po pierwsze .. wcześniej czy później i tak się dowiesz na 100%
Jeśli mówisz tak daltego, że np chcez zrobić remont o pomalować pokoj na niebiesko koniecznie to no sorry ale możesz poczekać te kilka tygodni.. w pewnym momencie to już będzie widać na 100% jeśli nie na usg 3d to na pewno na żywo po porodzie
ja mam pewność.. Mój maluch w 18 tc jak tylko zobacyzl pana doktora wystawi dupke i jajeczka
Pan dr kilkukrotnie się przyglądał.. i powiedział kategorycznie na pewno na 100%
u nas to wyglądało tka, że jajeczka były na usg takie białe .. co prawda na zdjęciu jakie mimo wiercenia udało się zrobić .. nie bardzo widać.. ale na usg .. na żywo widziałam .. a sądzę, że koło 25-30 tygodnia.. kiedy dziecko jest wystarczająco duże będzie to bardoz dobrze u CIebie widać.. wydaje mi się, że spokojnie możesz sobie poczekać i nie ma sensu bez sensu wydawać kasę na testy .. któe ktoś wyprodukował tylko po to by takie niecierpliwe mamuśki wydawały swoje ciężko zarobione pieniądze ....
mnie w kazdym razie byłoby żal kasy na taki test
Stary 2011-11-26, 11:49   #4793
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki z rana
juz sie martwilam w czwartek i wczoraj w dzien bo dzidzia praktycznie nie kopala, a wczoraj tak dawala czadu wieczorem chyba z godzine, dzisiaj rano tez - Tz dostal ze 3x kopniaki, takze juz jestem spokojniesza.

anagat super ze wszystko dobrze, mi tez sie wydawalo jakis czas temu ze brzuch mi twardnieje, nawet polozna do mnie przyjechala, a okazalo sie ze ze to od tych moich wzdec, jelit itd. bo na USG pozniej (polowkowym) mialam szyjke 6cm, ale zawsze trzeba sprawdzic, bo oczywiscie na slowo poloznej bym nie uwierzyla, bo jej zdaniem to tutaj nie sprawdzaja szyjki przez USG i w ogole nie ma po co jej sprawdzac, ja na usg zapytalam pania i powiedziala mi dlugosc...powiem to nastepnym razem poloznej ze jednak sprawdzic szyjke przez usg mozna

ogarnelam kuchnie, musialam poprawic po zmywarce, cos nie zmywa dobrze ostatnio, Tz musi sprawdzic co i jak. a on wlasnei odkurza, a ja bede ogarniac powierzchowniekurze, skladac ubrania, myc sciany brudne po psi itd.
Milej soboty

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:59   #4794
karinka711
Raczkowanie

bez sensu robic taki test na usg kolejnym potwierdza lub zmienia plec
a tak przy okazji dzien dobry kobietki,zaliczylam kawke i biore sie za prasowanie....a we wtorek usg w szpitalujuz sie nie moge doczkac, no i Tz zrobil mi niespodziewanke i zalatwil sobie na wtorek woooolne wiec pojedzie ze mna buziaki kochane milego dzionka podgladne was jak tz pojdzie do pracy
karinka711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:02   #4795
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
No i ja już po spacerku( z psami)
Pościerałam kurze, umyłam WC, robię 1 pranie, potem kolejne... za chwilkę biorę się za kuchnię i wymyśliłam sobie zajęci,e ale pewnie będzie to słomiany zapał... zwłaszcza, że nie wiem czy uda mi się znaleźć potrzebne kryształki

Mamy lustro w kuchni, które jest "wlane" w ścianę...w kafle...i nie ma ramy tzn. ma z kafli a mi marzy się ciemna czekoladowa lub czarna ramka...pomyślałam, że mogłabym wykleić tą ramkę kryształkami takimi ciemnymi pięknie by błyszczały i ciekawie wyglądały... muszę poszukać czegoś co się nada
Mała! a ile chcesz na to wydać? bo ja Ci mogę coś polecić... ale to trochę kosztuje :/ ja sobie zrobiłam tak łazienkę, mam lustro 1,8 m długości na 1,3 m wysokości i dookoła obłożyłam właśnie takimi kryształkami, u mnie akurat są pomarańczowe: takie tylko inaczej to wygląda bo ja mam jasną łazienkę a ta mozaika jest zamiast ramy dookoła lustra

kupuje się takie specjalną mozaikę hiszpańską Dune (bardzo fajny wybór jest w max flizie) no ale trochę to na prawdę kosztuje, jedna mozaika to koszt rzędy 89,90 a my dookoła lustra mamy ramę na 10 cm + nad wanną taki pas (trochę odchodzi bo one nie są jako kwadraty tylko takie fale i trzeba to ścinać) i zamówiliśmy chyba 24 sztuki... mąż chciał mnie zabić za mój wymysł a kafelkarz to już w ogóle, oszczędzał te płytki przyklejał po 1 kryształku i w ogóle... powiedział, że już nigdy nie zgodzi się czegoś takiego kłaść

ale efekt jest niesamowity

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:09   #4796
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a powiedz mi po cholere Ci ten test... gdyby faktycznie .. były wątpliwości co do płci.. albo gdybyś ja nie wiem planowała aborcję na dziewczynce .. tylko dlatego,ze jest dziewczynką.. to ok
ale tak po pierwsze .. wcześniej czy później i tak się dowiesz na 100%
Jeśli mówisz tak daltego, że np chcez zrobić remont o pomalować pokoj na niebiesko koniecznie to no sorry ale możesz poczekać te kilka tygodni.. w pewnym momencie to już będzie widać na 100% jeśli nie na usg 3d to na pewno na żywo po porodzie
ja mam pewność.. Mój maluch w 18 tc jak tylko zobacyzl pana doktora wystawi dupke i jajeczka
Pan dr kilkukrotnie się przyglądał.. i powiedział kategorycznie na pewno na 100%
u nas to wyglądało tka, że jajeczka były na usg takie białe .. co prawda na zdjęciu jakie mimo wiercenia udało się zrobić .. nie bardzo widać.. ale na usg .. na żywo widziałam .. a sądzę, że koło 25-30 tygodnia.. kiedy dziecko jest wystarczająco duże będzie to bardoz dobrze u CIebie widać.. wydaje mi się, że spokojnie możesz sobie poczekać i nie ma sensu bez sensu wydawać kasę na testy .. któe ktoś wyprodukował tylko po to by takie niecierpliwe mamuśki wydawały swoje ciężko zarobione pieniądze ....
mnie w kazdym razie byłoby żal kasy na taki test
Dzięki za odpowiedź,ale nie wiem dlaczego tak na mnie najeżdżasz.Ciekawska jestem po prostu,mówię do brzuch po imieniu,ale do końca pewności nie ma.To co piszesz jest przykre:aborcja na dziewczynce? Nie maluję też ścian na niebiesko,bo chłopiec.Ale coś złego jest w tym,że jestem ciekawa płci?
Nie będę już mieć usg-w Anglii nie ma więcej.Więc nie wiem skąd wziełaś przypuszczenie,że zobaczę płeć na 3d?

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2011-11-26 o 12:10
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:10   #4797
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Nadrobiłam. Torbę też chyba spakuję wcześniej chociaż ja się raczej nastawiam na przeterminowanie
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:13   #4798
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
ale sie rozpisałyście ja na dzień dobry z TŻ sie pokłóciłam delikatnie
po śniadanku idę sie położyć i delektować cisza w domu
Stary 2011-11-26, 12:13   #4799
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź,ale nie wiem dlaczego tak na mnie najeżdżasz.Ciekawska jestem po prostu,mówię do brzuch po imieniu,ale do końca pewności nie ma.To co piszesz jest przykre:aborcja na dziewczynce? Nie maluję też ścian na niebiesko,bo chłopiec.Ale coś złego jest w tym,że jestem ciekawa płci?
Nie będę już mieć usg-w Anglii nie ma więcej.Więc nie wiem skąd wziełaś przypuszczenie,że zobaczę płeć na 3d?
wcale nie najeżdżam... wyrażam tylko swoją opinię o takich testach.. a soją drogą to wiesz .. gdyby Ci powiedzieli, że oto jest dziewczynka.. ale może nie .. no to jeszcze rozumiem.... chłopakowi siusiak raczej sie nie wklęśnie
a jeśli ktoś Ci powiedział, że coś jest (a w niemowlęce siusiaki i jajka to raczej do małych nie należą) to raczej już pozostań na etapie chłopiec i nie kombinuj.. bo wg mnie to bez sensu.. wydasz tylko kasę ..no chyba, że sypiasz na funtach to co innego
Stary 2011-11-26, 12:19   #4800
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć dziewczyny!!
W końcu mam wenę do pisania;p Widzę że temat torby do szpitala poruszyłyście... a ja się musze przyznać,że zapomniałam na śmierć o niej ale by były jaja jakbym jej nie uszykowała całe szczęście że tu dużo rzeczy w nią brać nie trzeba,to w razie W by się wrzuciło raz-dwa co trzeba
któraś z Was pisała o tych sikanych testach na okreslenie płci... Szczerze to Ci powiem,że to są pieniądze w błoto wydawane... Tez przez jakiś czas o nich myślałam,ale np koleżance z pracy nijak jego wynik się nie zgodził z USG. no i poród zweryfikował,że to lipa jednak jest... Poza tym skoro wiesz co będziesz mieć,to po co sobie mętlik w głowie robić bedziesz?... Ale to Tylko moje zdanie jest. Ty zrobisz jak uważasz...
Zauważyłam,że moje Dziecię idzie spać i budzi się razem ze mną bo całą noc jest cichuteńko dopiero jak zacznę się kręcić po domu to daje o sobie znać Oj,oby tak samo miało po urodzeniu no i bardzo lubi słuchać lekkich ballad Bo jak tylko włączę taką muzyczkę to podskakuje a no i najbardziej lubi ugniatać mój pęcherz przez to średnio w toalecie jestem co 15minut...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Btw gosia ja przez długi czas myslałam,że być może jesteś jedną z dziewczyn ode mnie z pracy Już miałam Cię o to pytać,ale na szczęscie w podpisie zobaczyłam,że Ty już masz jedno dziecko (nie tak jak "tamta" Gosia) i się samo wyjaśniło

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości