|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
ja znowu bez nadrabiania
znaczy przeczytałam i jestem na bieżąco ale nie dam rady pocytowaćmłoda daje po garach strasznie...dobrze ze dzis TZ w domu to troche pomaga wczoraj była moja przyjaciólka z 17 miesieczną córeczką. Wiecie jaka ta mała zazdrosna, kumpela wogóle nie mogła wziąć Olgi na ręce bo jej Emilka zaczynała się na nią wspinać z krzykiem. Nawet była zazdrosna jak ja brałam niunie na ręce, chciała sie wtedy do mnie tulić ![]() Cytat:
bo młoda dzis strasznie ulewa i to jakos tak jakby samą wodą -śliną? pierwszy raz tak jej sie zdarza....juz ja 3 razy przebierałam od rana, nie wiem co jest ![]() Madzialena brawo za spacerek a nocnych płaczów współczuje...Asia, Małgoś, COtka wasze chlopaki słodziaki a Staś w dresie wymiata
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-11-26 o 13:20 |
|
|
|
|
#1893 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj w nocy Stef się tak wydzierał, że mi sąsiad z góry zaczął pukać...Musiałam uspokoić i dziecko i Tż który chciał iść i mu wpier....
Jeny już tydzień ten skok trwa... Mój też... Cytat:
Cytat:
trzeba korzystać I brawa za super mamę i wykonany przez nią masaż! Cytat:
Minka groźna ale i tak by mnie nie odstraszył od zacałowania Acelinka uśmialam się z relacji. Super, że Natalce posmakowało Nasze pierwsze forumowe jabłuszko ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie - byłam tak zasłonięta, że faceci nie wiedzieli/nie zorientowali się raczej, że karmie, a jak jakaś babeczka skojarzyła to tylko się uśmiechnęła miło.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
Witam się weekendowo
wreszcie udało mi się wejść na wizaż ( ciekawe co kupi ), więc ja korzystam z chwili![]() Napiszę na szybko. Byliśmy wczoraj na szczepieniu, Adaś wyzdrowiał, także na szczęście nie trzeba było przekładać szczepienia , tak średnio przybywa go 1 kg na miesiąc, a startował z wagi 2.890 , mam nadzieje, że teraz po tym 3 m trochę przystopuje, bo inaczej mi ręce odpadną![]() Pytałam mojej lekarki od kiedy można dawać jabłuszko czy marchewkę i powiedziała, że najlepiej nie dawać nic oprócz cycka do skończenia 6 miesiąca , trochę mi humor sie popsuł bo myślałam, że od Nowego Roku zacznę wprowadzać nowe dania, a tu lipa![]() Ale nie wiem czy wytrzymam do końca lutego, może troszkę wcześniej zacznę dawać, tak z miesiąc ![]() Aa2 ale przystojniacha z Marcelka, Małgosia minka Stasia rzeczywiście groźna SłodziakAcelinka zazdroszczę, że zaczynasz dawać już Natalce stałe pokarmy, fajnie przedstawiłaś tą relację, jak zaczynałam sobie to wyobrażać, to sama do siebie się śmiałam Cotka ale Filipek piękniusi, cały do wycałowania ![]() Natka współczuję skoku, trzymam , żeby jak najszybciej minął i zazdroszczę wyjścia na imprezę Baw się dobrze Archi dla Piotrusia za grzeczne spanko, trzymamy , żeby tak zostało![]() Lulla ![]() Tż wrócił z bukietem kwiatów i kosmetykami, takimi jak chciałam kupić, uwierzyć, jestem w szoku , kochany jesto muszę kończyć bo dobre szybko się kończy Adasiek się wybudza
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z jakiej okazji prezenty? O czymś nie wiemy
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Staś i mama dziekują
![]() mały terrorsta śpi mama nadrabia ![]() Cytat:
ale lubi wtedy fikać nóżkami, pogadamy sobie chwile i nawet mnie nie zasika, już nie pamietam kiedy ostatnio na mnie nasikal ![]() Uciekam , dalej robie zaproszenia na chrzciny, samodzielne sa najfajniejsze i dużo frajdy przynosza
|
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa ludzie i parapety...Cytat:
a co za okazja prezentowa? przyznaj sie tu zaraz
|
||
|
|
|
#1899 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cyz by zasnęła to nie wiem, chyba nie ![]() Cytat:
![]() ciesze się że się podoba ![]() Cytat:
![]() to Ci się nie dziwie że mięsa nie jesz ![]() Cytat:
po tym co piszecie to szczerze się dziwie że lekarka już to kazała wprowadzać, ale myśle że to dobrze ![]() co za patafian Cytat:
odważna mamusia ![]() Cytat:
z tym jedzeniem to znowu co lekarz co opinia i bądź tu matko madra i pisz wiersze. Ja chyba i tak bym dawała wcześniej, w sumie tego nawet jedzeniem nie można nazwać, bo tak po łyżeczce, dwóch to na smaczek tylko ![]() dla tż ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
moj mały terrorysta spi do póki głaszczę go po główce, jak przerywam to krzyk i niezadowolenie
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() Marcelek i mamusia dziękują za komplementy mały sobi espiocha grzecznie w łożeczku a ja nadrabiam wiecie co ja mu włanczam karuzele i de patrze a on spi hehe i to juz po raz drugo z rzedu mam nadzieje ze dalej taki bedzie![]() Małgosia1982 weźźźźźź co za burak ten sąsiad? ja sie nie dziwie tz ze chciał isc do niego ja znajac mój wredny charakter to jakbym go na klatce spotak ato bym mu wygraneła to pukani ei powiedziałabym zeby w czoło sie stuknoł i ze te stukanie nic mu nie da bo dziecko to nie zabawka interaktywna i nie da sie jej wyłaczyc-swoja droga co za palantMałgosia M sliczne zaproszenia |
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale fajne ![]() Kurcze Coś się Adasiowi z tym spaniem zrobiło, w ogóle nie chce spać w dzień, tzn chce mu się, ziewa, oczy trze, na rękach przysypia, a odłożony do wózka budzi się po 5 min i marudzi, płacze bo niewyspany, ehh, żeby mu to przeszło. A i w nocy też niekoniecznie śpi, dziś postanowił zwiedzać pokój od 1.30 do 3.00 nad ranem ![]() A tak się cieszyłam, jak przez tydz usypiał o 21.00 i budził się na jedno karmienie o 3.00 i potem o 7.00, no ale co dobre to szybko się kończy ![]() A i kupiliśmy karuzelkę Rainforest ![]() Acelinka właśnie co lekarz to inaczej mówi. Moja pedi powiedziała, że nie ma potrzeby wcześniej dawać innych rzeczy, a te deserki od 4 m to dla dzieciaczków na mm, ale jak pisałam chyba zacznę dawać wcześniej, po skończonym 5 m
|
|
#1906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mąż zabrał małego na spacer to ja szybko obiadek na jutro bo będą goście, sprztanko i takie tam. Ale tu tez musiałam zajrzeć- mam nadzieję,ze zdąże poodpisywac poki wroca
![]() Sisku- a TO dla Ciebie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co kur..miałaś dziecku knebel do buzi wcisnąć?????????????????? ????dawaj adres ![]() Cytat:
![]() I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas lepiej młoda walnęła kupsko po pachy, pospała 2,5h i obudzily ją bąki, ale juz chyba wszystkie wypchała z brzucha bo zadowolona lezy u tatusia na kolankach ![]() ide grzać mleczko bo zaraz bedzie głodzilla
|
|
|
|
|
#1908 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczne
![]() Cytat:
fajnie ze karuzelka się sprawdza oby ze spaniem się unormowało Cytat:
![]() zjadłabym COŚ, tylko co ?
|
||
|
|
|
#1909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj bardzo bym chciała, żeby wrócił mój dawny Adasiek ![]() ja też bym COŚ dobrego zjadła, tylko na to co mam ochotę to nie mogę jeść, ehh ![]() I już wymyśliłaś co zjesz? ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- ale dziś pusto tutaj, pewnie wszystkie mamusie spędzają czas z tz-tami Jak mam chwilkę na pogaduchy to nie ma nikogo ja to mam szczęście
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Minio no to sto lat
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
bo ja juz 6 miesiecy nic niezdrowego nie jadłam |
|
|
|
|
#1911 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Acelinko nasza zabawka też nie reaguje na każdy płacz Julika- dopiero jak się dobrze rozkręci - czyli jak chodzi o jedzenie a takie lekkie skrzeki to nie ruszają hipcia ![]() Asia mina Marcela wymiata ![]() Acelinko, Aga, Asik dzięki za Wasze wypowiedzi o ubieraniu na zakupy widać reszta nie jeździ a jeszcze mi powiedzcie - fotelik wpinacie w stelaż od wózka?czy wkładacie do wózków marketowych? Cytat:
Cytat:
ja bym próbowała rozebrać jak zaśnie- do karmienia ubrać tylko body(i to najlepiej takie rozpinane, żeby przez głowę nie przebierać_ i pieluchę ofc i jak zaśnie tak mocno wtedy rozbierać- tylko w pokoju wcześniej trzeba dobrze nagrzać żeby mały nie zmarzł Cytat:
czyli nie jesteś jakaś typowa wegetarianka czy weganka? ja też jak byłam mała dużo czasu spędziłam na wsi przy świniobiciach itp ale ja mięso uwielbiam, chybam nie dość wrażliwa ![]() ![]() Cytat:
![]() znaczy się sąsiad ![]() był taki wątek na wizażu -czytałam pod koniec ciąży- z którego wynikało, że młoda matka z dzieckiem to nie ma prawa wyjść do sklepu, nie ma prawa iść do kawiarni i w ogóle najlepiej jakby nie wychodziła nigdzie do ukończenia przez dziecko 18lat bo dziecko płacze, bo dziecko biega, bo dziecko się rusza, bo trzeba je nakarmić itp itd... byłam przerażona jak wiele lasek uważa, że rodząc dziecko matka powinna się zamknąć z nim w 4ścianach, żeby przypadkiem nie przeszkadzać innym ![]() Cytat:
i wszystkiego najlepszego ale wietrzycie w pieluszce?? bo wietrzenie to na golaska raczej ![]() Cytat:
ale będzie uczta
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-26 o 18:19 |
||||||
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Monik ja wpinam fotelik w stelaż bo tak mi lepiej, dwa razy chyba do koszyka z zakupami małego władowalismy ale to były szybkie zakupy w kaflandzie jak jest dłuzsza wyprawa to zawsze stelaż
![]() tez czytałam ten watek i powiem Ci ze rozwalaja mnie takie wszystko wiedzace i zawsze niby postepujace najlepiej-żenada |
|
|
|
#1913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Moge do Was dołączyc? ![]() Kiedys juz napisałam kilka postów ale było to na poczatku ciąży Pewnie nie pamietacie.![]() Jestem mama wrześniową. Moja córeczka Blanka urodziła sie 15 wrzesnia przez CC.
|
|
#1915 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie dotarliśmy do domu...
Stefek pod skrzydlami babci, a my zakupy Potem nauki przed jutrzejszymi chrzcinami i tak od 14 zeszło do 19 Jeeenyyy jak ja się wytęskniłam za moim okruszkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem.. może do lodowki wsadzić? Świetne! Zdolna mamuśka z Ciebie ![]() A my zapraszaliśmy słownie. Będzie tylko najnajbliższa rodzina więc bez stresu Ale takie zaproszenia też bym chciała...i trochę załuję, że poszlam na łatwice bo to piekna pamiątka...Cytat:
![]() Sama tam chciałam pójść i mu wygarnąć, ale miałam już tak dosyć, że kolejne wrzaski nie były mi potrzebne. Olałam temat. Najlepsze jest to, że mieszka tam jakaś panna z dwoma gościami i nieraz urządzali takie libacje, że sąsiedzi z bloku naprzeciwko wzywali policje ![]() Sto lat! Mnóstwa zdrowia, Miłości i pomyślności! Spełnienia marzeń i pociechy z Adasia Cytat:
Cytat:
A spotkałam się z takim myśleniem...potem "choduje' się takie życiowe niedorajdy..Bo wciąż przy mamusi...Może za mocno powiedziałam ale wiecie o co chodzi ![]() Cytat:
Gratulacje córy. A jak radzisz sobie w roli mamy? Jak córa? Daje popalic?
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jasne ze wbijaj do nas w kupie raźniej chwal si ejak tam sobie radzisz no i pochwal sie ksiezniczka![]() Minio burak ze mnie zapomina co pisze wiec juz sie poprawiam i: |
|
|
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia myślałam o tobie dzisiaj..kiedy będziesz miała auto? Może byś wpadła z Marcelim w przyszłym tygdniu na kawę?
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Acelinko bo byłabym zapomniała..moja kuzynka dala jabłuszko córce na początku 4 miesiąca. Myślę, że wcale za wcześniej nie dalaś. Tym bardziej, że mała dobrze to "zniosła"
|
#1918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem mamą dwojki wspaniałych dzieci. Blanka jest aniołkiem. Troche Was podczytywałam i wiem, ze tylko nieliczne z Was wysypiaja sie w nocy wiec nie wiem czy mam pisac, ze moja myszka tez daje mi pospac ![]() Usypia sama ok 20-21 i spi do 7-8 z jedna, czasami dwoma przewami na mleko. Jest bardzo pogodnym dzieckiem, nie dokuczaja jej kolki. Płacze tylko jak jest głodna. Codziennie rano budzi mnie pieknym usmiechem od ucha do ucha.Chwilowo nie pokaze małej bo mam zdjecia na drugim kompie a teraz pisze z lapcia TŻ-ta.
|
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie Agnyska?
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
meza dogaduje sie z kolegami a na kawe to moze w czwartek? mój męża wyjeżdża na wigilie z pracy i od czwartku do soboty rano go ni ebedzie, na piatek juz skołowałam koleżanki ale na czwartek zadnych planów nie mam![]() jeszcze wchodza w gre dni poniedziałek i środa ale to tak mniej wiecej do 14 bo potem maz przed wyjazde synem sie musi nacieszyc ![]() Cytat:
mój na razie żeby nie zapeszyc spi tez ładnie, zasypia około 22 (teraz w sumie około 23 bo drzemie w okolicach 20) budzi sie czasem około 2,3 lub 4 w nocy zalezy jak szybko przypomni sobie o jedzeniu no i potem to juz rano tak około 6-7 czasem zdzrzy sie 8 rano wszytko zalezy o której w nocy na jedzenie wstanie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

, podziwiam jak ktoś tak na dłuższą metę.

znaczy przeczytałam i jestem na bieżąco ale nie dam rady pocytować
bo młoda dzis strasznie ulewa i to jakos tak jakby samą wodą -śliną? pierwszy raz tak jej sie zdarza....juz ja 3 razy przebierałam od rana, nie wiem co jest 

Na początku trochę popłakiwała, ale potem chyba wertepy ją ukołysały bo usnęła
trzeba korzystać
, tak średnio przybywa go 1 kg na miesiąc, a startował z wagi 2.890 

, żeby jak najszybciej minął i zazdroszczę wyjścia na imprezę