Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 17:12   #2611
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ze dla pani w moim wieku to juz np jakis kolor nie wypafa :P
Ale wymyśliłaśKażdy z wymienionych tam kolorów Ci nosić wypada
Moja koleżanka ma takie koloru kawa z mlekiem.Bardzo ładne.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:22   #2612
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Jutro idę kupić sobie buty Emu, przymierzałam i są tak wygodnę że muszę sobie kupić na spacery Oczywiście przy tz nie założe bo mnie znowu zgasi z jakąś przygadanką Ale nie mam pojęcia jaki kolor powinnam kupićBraz jasny, ciemny, szare, czy czarneJak myślicie Ja zabardzo się nie orientuję co wypada

Dzisiaj mlodemu dalam schabowego w panierce, ale mu smakował, sama takich nie jadam a dziecku daję
Nie dlatego że wypada ale z praktyczności to wybrałabym ciemny stalowy a z podobania to gołębi albo mleko z kawą
Stary 2011-11-25, 17:47   #2613
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Wczoraj wygonila mnie z pokoju żeby na spokojnie zrobić kupę
Widzę, że sie skupia, wiec na nią spojrzałam podejrzliwie a ona krzyczy "nie... nie ma." po czym wyciąga palec wskazujący w kierunku drzwi i woła "mama, idź!" ja- "mam sobie iść"? ona- "tak" ja- "a gdzie"? ona- "tam, aaaa" <znaczy do jej pokoju gdzie chodzi spać>. Wyszlam ale ją podglądałam i sikałam ze smiechu jak się skupiała, wtapiając twarz w poduszkę
Wrócilam, pytam "już"? ona-"tak, a fuj..." (pierwszy raz się przyznała, ale jak tylko chcialam ja przebrac to zmieniła zdanie i wołała "nie ma, nie ma"
ale fajnie strasznie lubie czytac takie śmieszne sytuacje

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
a te plasterki to tylko na noc, czy w dzień też może z nimi chodzić ?
my dajemy tylko na noc w dzien systematycznie ściągamy katar i jest ok

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Boszzz... jak mi zimno. Mnie też dopadło przeziebienie. mam katar, kaszel, ból gardła, głowy... i ledwo dycham... ech
dużo zdrowia Asia mnie też złapało ale już jest o niebo lepiej tylko katar został płukanie woda utlenioną działa cuda

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Weekend całe 2 dni z pysiaczkiem
super

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Odebrałam Misiowe wyniki i są ok. Może już będzie lepiej?
no widzisz to dobrze czyzby to te rodzynki

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Ze dla pani w moim wieku to juz np jakis kolor nie wypafa :P
madzia ale ty pitolisz głupoty hihihi ja bym wybrała chyba czarne pasowały by mi do mojej garderoby najlepiej wziąśc dwie pary w różnych kolorach
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:26   #2614
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Najbardziej mi się podobają te emu to kawa z mlekiem, i szary jasny. Ale wtedy jak narazie przegłosowałyście ten jasny brązik
O ile nie zmienicie typów to takie kupięo ile będą w moim rozmiarze

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:44   #2615
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tylko dobrze sie zastanow czy w twoim wieki to w ogole wypada takie buty nosic?

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

tz ewidentnie mial dzisiaj syndrom wicia gniazda:P
szkoda ze mnie jeszcze nie dopadlale gondole przywiozlam, nosidlo wypralam i spiwor to juz cos:P

za to tz rozlozyl lozeczko( zdecydowalismy ze to turystyczne co mamy na razie wykorzystamy) , zrobil male przemeblowanko w malym pokoju-chyba zaczyna sobie chlop zdawac sprawe ze to prawie juz, tylko czemu do mnie to nie dociera:P

aleeeeee....kupilam sobie 2 koszule do szpitala dzisiaj, jedna mam prawie nowa to wezme jakby co, a do porodu to w szpitalnej....
ale kupilam takie same bo mi sie taaaak podobaly, szare z rozowymi lamowkami a na brzuchu zebra;P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:20   #2616
drcron
Zakorzenienie

Sara a jak długo Jula może nosić en plasterek?
przykleiłam jej go na bodziaka w okolicach brzuszka, na to koszulke ubrałam koło 16.00 i zdziałał cuda, bo przestała się dusic

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:25   #2617
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Sara a jak długo Jula może nosić en plasterek?
przykleiłam jej go na bodziaka w okolicach brzuszka, na to koszulke ubrałam koło 16.00 i zdziałał cuda, bo przestała się dusic
ja Zosi zawsze na noc przyklejam. Ona idzie spać ok 21 to rano jak wstawała koło 8 to już nie było go czuć. Na opakowaniu niby napisane jest że 12 godzin pachnie, ale tyle to na pewno nie.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 20:03   #2618
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
a te inhalacje to jak i czym ?
ale nas i dzieciarnie po kolei łapie....

jeszcze możesz skrapiać bluzeczkę, poduszkę kropelkami oil olbas-podobne działanie jak te plasterki-ułatwiają oddychanie. Może dać też parę kropel do nawilżacza powietrza, jak takowego używacie

zdrówka wam obu

Cytat:
dziewczynki a jak robicie ta inhalację?? tak łopatologicznie. Co muszę posiadać? pewnie inhalator a nie mam
werci kupowe historie fajowe

inhalacje-kupujesz w necie lub w aptece inhalator tłokowy zwany też nebulizatorem (albo maseczkę nową żeby pies miał co jeść), sół fizjologiczną, wlewasz tam2-4ml i przykładasz dziecku do paszczy robiąc cuda by chciało wytrzymać w tym stanie jak najdłużej. Jak bardzo rozwinięta choroba to lekarz może jakiś lek przepisać do inhalacji i wtedy powie ile tego lać i jak często

i wam też zdrówka

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
j
ale pospalismy do uwaga 11:30 nie wiem jakim cudem ale jak sie obudzialm byla 11:30 i musialam isc babla budzic... poszedl spac o 20, o 7 obudzil sie na mleko i poszedl spac dalej ale wczoraj nie mial drzemki w ciagu dnia moze to dlatego....
no tego jeszcze nie grali , now dupach im się poprzewracało, np...

a się cieszyłam, że dziś do 6.40 się wylegiwałam

Cytat:
gdzieś o tym czytałam ze lipa, ale zebym to ja wiedziała gdzie....

moja sobie względnie daje ( w razie co jej na siłę odciągam) i używamy marimera

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Odebrałam Misiowe wyniki i są ok. Może już będzie lepiej?
no fantastyczne wiadomości ,na pewno już będzie dobrze.

Cytat:
Dzisiaj mlodemu dalam schabowego w panierce, ale mu smakował, sama takich nie jadam a dziecku daję
oj tam, oj tam, niech też coś od życia ma
---

do nas dziś przyszła zamówiona na all płyta do budowania do duplo i dopiero chatę postawiłyśmy. NA aukcji było napisane 24x24-myślałam że centymetry, a to chodziło o te piny, w cm to wychodzi prawie 40x40 cm, także teraz można chałupę stawiać. Niedawno nabyłam też po taniości ściany i daszki i młoda teraz tylko ciągle "mamusiu, choć bawić klockami, budować dom"

I jeszcze przyszło plastikowe żarcie, ale ma radochę

I miałam dzis tż wysłać po te klocki z tesco, ale zrezygnowałam, bo jak sobie pooglądałam specyfikację, to tam dużo kostek jest, ale ja chcicłam takich szerszych więcej, i zamówiłam na all w używkach duży zestaw budolanych klocków + zwierzątka z zoo, jakies tam ludziki, helikopter itp.

A wy na co zaczajkę robicie w tesco?

znów mi się nie pocytowało wszystko, no...wracam do wątku

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

drcron, możesz julę vic vaporub maścią smarować

lenka często po szczepieniach miała czerwoną ciepłą gulę przez dobre parę dni

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 20:07   #2619
libra777
Zakorzenienie

Madzia ja też głosuję za jasnym beżem/kawa z mlekiem jak kto woli ,ostatnio się na takie przerzuciłam bo juz miałam dosyć czarne,czarne ciągle a te jasne też pasują do wszystkiego
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 20:31   #2620
evitka21
Zakorzenienie

libra, chodź na żarciowy (mikser będę kupować ten większy)

Stary 2011-11-25, 20:35   #2621
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Mój Eryk często chorował na zapalenie płuc, i nigdy nikogo tym nie zaraził

.
Całkiem niedawno mojej przyjaciółki mąż miał potem ona . są szpitale gdzie ma każde dziecko po urodzeniu więc to nie przypadek tylko można to jakoś sobie sprzedać

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
lind jak tz wraca kolo 16 to tez wychodzimy jak jest ciemno .

Ja po wczorajszej wizycie mega zadowolona ale tylko z jednejstrony;/

Siedze sobie w poczekalnii jak mala mi zafundowala kopa to az zawylam! kobitki w poczekalnii az sie przejely bo sie zgielam w pol.
Mysle sobie-gnojek maly!obrocila sie! no i faktycznie!!! rodzimy normalnie

ale wyniki badan mam zle , w srode mam jechac na ktg zobaczyc co tam slychac w ogole i wyniki powtorzyc,problem z siusianiem mam bo zastoj sie w lewej nerce troche robi dlatego tez pobolewa.....
poza tym infekcja i bialkomocz czyli to samo co pod koniec z Oli-powtórka z rozrywki...
Wyniki nie za fajne ale cud że mała się obruciła bo już mało miejsca ma

Cytat:
u nas jedynie co to zostaje wieczorem pogotowie, ale tam się nie wybieram, bo oni za każdym razem mówią to samo, że nie maja odpowiedniego personelu i daja skierowanie na oddział do szpitala, a za to ja dziekuję
pojadę wieczorkiem, jak sie jej pogorszy, albo jutro z rana prywatnie, a jak nie to w nocy wezwe pogotowie, bo wtedy pediatra przyjedzie do nas

ie
Pogotowie na przeziębienie ?

Cytat:
A u nas nawrót choroby niestety. Dziś byłyśmy u lekarza. na szczęście osłuchowo czysto. Ale bidula sie męczy. ma mega katar juz taki gęstszy się robi, i kaszel. Tż byl ze mną i jakoś nie zaufal tej lekarce bo wg niego taki kaszel nie bierze się z niczego i pewnie ma zapalenie oskrzeli czy cos w ten deseń. I chce dziś mnie ciągnąć gdzies prywatnie... bo twierdzi, ze przylożyła dwa razy słuchawkę na klatce, ze 4 na pleckach... wg niego za malo by coś usłyszec w razie czego... a ja sama nie wiem co myslec...

u nas ten sam skład leków. Tylko euphoribium mamy doustne bo mała nie pozwala sie nawet na cm zbliżyć do nosa... wpsiknąc wodę morską jeszcze daję radę bo można na stojaco wiec jakoś ja zawsze dopadnę ale zeby wcisnąc jej jakies krople czy odciągnąć z noska to nie ma mowy. I u nas własnie z tym problem, że nie odciągamy jej gilunów bo nie ma na to szans. Dziś zamówiłam katarek bo u nas w zadnej aptece nie znalazłam może to nam zycie uratuje. choć wiem, ze i z tym lekko nie bedzie ale co ważne- szybko...

dziewczynki a jak robicie ta inhalację?? tak łopatologicznie. Co muszę posiadać? pewnie inhalator a nie mam

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Moje dziecko też zaczyna coraz wiecej powtarzac i łączyć po dwa wyrazy. Ale do lenki jej baaaardzo daleko <mała własnie kaszle przez sen >

Wczoraj wygonila mnie z pokoju żeby na spokojnie zrobić kupę
Widzę, że sie skupia, wiec na nią spojrzałam podejrzliwie a ona krzyczy "nie... nie ma." po czym wyciąga palec wskazujący w kierunku drzwi i woła "mama, idź!" ja- "mam sobie iść"? ona- "tak" ja- "a gdzie"? ona- "tam, aaaa" <znaczy do jej pokoju gdzie chodzi spać>. Wyszlam ale ją podglądałam i sikałam ze smiechu jak się skupiała, wtapiając twarz w poduszkę
Wrócilam, pytam "już"? ona-"tak, a fuj..." (pierwszy raz się przyznała, ale jak tylko chcialam ja przebrac to zmieniła zdanie i wołała "nie ma, nie ma"
naucz ją dmuchac nos będzie prościej i fajniej dla niej . Olka już od dłuższego czasu sama nos dmucha , Nie chce nawet pomocy sama bierze chusteczki i dmucha nos

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja całkiem niedawno grzecznie poprosiłam pana w playu żeby mnie wykreślił z listy ba ja sie nie dam skusić żadną super fajną ofertą. Od lat jestem w orange, jestem zadowolona z usług, zasięgu, telefonu. Zresztą ja jestem taki dziwak dla którego telefon ma być telefonem, nie musi mieć extra bajerów, ma dzwonić, wysyłaś sms i ew. zrobić zdjęcie. Nie muszę mieć dostępu do netu bo i tak nic nie widzę na takich monitorkach telefonicznych. Mój Tż też jest w orange na kartę i też jest zadowolony, wczesniej miał służbowy w erze. Jakiś czas temu wysyłał tylko sms, skonfigurowal sobie telefon i ma stały dostęp do netu, nie ma możliwości żeby go w całości wykorzystać
ja też mam orange jakieś 8 lat , tel też mam po to żeby dzwonił i smsy wysyłał nigdy nie przekraczam abonamentu

Cytat:
Jutro idę kupić sobie buty Emu, przymierzałam i są tak wygodnę że muszę sobie kupić na spacery Oczywiście przy tz nie założe bo mnie znowu zgasi z jakąś przygadanką Ale nie mam pojęcia jaki kolor powinnam kupićBraz jasny, ciemny, szare, czy czarneJak myślicie Ja zabardzo się nie orientuję co wypada

ale takie emu - amu czy takie co wygladają jak emu ?
Bo kurde już jakiś czas się czaję tylko cena mi jakoś przeszkadza .
Stary 2011-11-25, 20:46   #2622
libra777
Zakorzenienie

Pierwsze słyszę że zapalenie płuc czy oskrzeli jest zaraźliwe można się tego nabawić niektórzy są wyjątkowo wrażliwi nawet na niezauważalne przeciągi zapalenie płuc może być nastepstwem zapalenia oskrzeli które z kolei jest powikłaniem niedoleczonego przeziebienia , no może byc powikłaniem ,a może być też na tle alergicznym czyli astmatycznym.
Uważam że zapaleniem płuc nie można się zarazić inaczej dzieci czy dorośli powinni być w izolatkach.
Stary 2011-11-25, 21:13   #2623
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

madzia Zosia też lubi zwykłe schabowe

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tz ewidentnie mial dzisiaj syndrom wicia gniazda:P
szkoda ze mnie jeszcze nie dopadlale gondole przywiozlam, nosidlo wypralam i spiwor to juz cos:P

za to tz rozlozyl lozeczko( zdecydowalismy ze to turystyczne co mamy na razie wykorzystamy) , zrobil male przemeblowanko w malym pokoju-chyba zaczyna sobie chlop zdawac sprawe ze to prawie juz, tylko czemu do mnie to nie dociera:P

aleeeeee....kupilam sobie 2 koszule do szpitala dzisiaj, jedna mam prawie nowa to wezme jakby co, a do porodu to w szpitalnej....
ale kupilam takie same bo mi sie taaaak podobaly, szare z rozowymi lamowkami a na brzuchu zebra;P
To powoli są przygotowania. Takie turystyczne powinno wystarczyć ono też ma pewnie regulowaną wysokość żeby było Co wygodniej.

Oczywiście dopiero teraz doczytałam że mała koza się obróciła. Fantastycznie, jak się okazuje natura bywa nieprzewidywalna.

Koszule miałam i mam nadal pewnie takie same tylko z żyrafami. Do cięcia mieli mi dać szpitalną ale nie zdązyli i leżałam sobie nagusieńka jak Ewa prosto z Raju

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
no tego jeszcze nie grali , now dupach im się poprzewracało, np...

a się cieszyłam, że dziś do 6.40 się wylegiwałam

A wy na co zaczajkę robicie w tesco?
Poprzewracało im się . Ja to się wylegiwałam do 7.12

Nie jadę do tesco bo oni ten rabat dają w bonach a ja nie jeżdże na zakupy do tesco, mamy bliżej inne markety. Nie lubię naciągania mnie na kolejne zakupy
Stary 2011-11-25, 21:22   #2624
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja chce z tesco klocki i lozeczko dla lalek
A.Camus
Stary 2011-11-25, 21:24   #2625
evitka21
Zakorzenienie

ja bym lubiła, bo pampersy czasem tam kupujemy w tych wielkich kartonach, ale się rozmyśliłam w kwestii klocków (tamtych-boże co za składnia, trza iść spać )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 21:28   #2626
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę że zapalenie płuc czy oskrzeli jest zaraźliwe można się tego nabawić niektórzy są wyjątkowo wrażliwi nawet na niezauważalne przeciągi zapalenie płuc może być nastepstwem zapalenia oskrzeli które z kolei jest powikłaniem niedoleczonego przeziebienia , no może byc powikłaniem ,a może być też na tle alergicznym czyli astmatycznym.
Uważam że zapaleniem płuc nie można się zarazić inaczej dzieci czy dorośli powinni być w izolatkach.
to poczytaj na ten temat

Zapalenie oskrzeli u osób dorosłych jest zaraźliwe. Na szczę?cie rzadko dochodzi do zarażeń. Dzieje się tak dlatego, że drobnoustroje, które wywołuj? zapalenie oskrzeli dopiero wtedy mog? zakażać, jeżeli osłabiona jest odporno?ć organizmu lub błona ?luzowa jest uszkodzona. Wiadomo, że uszkodzona błona nie jest w stanie zapewnić dobrego zabezpieczenia przed drobnoustrojami.

wycięte stąd
http://www.urwis.pl/dzieci/137.html

Tztowi lekarka kazała uważać żeby nie sprzedać dzieciakom .
Niby żadko ale jednak

i zap płuc

Zapalenie płuc- czyli pneumonia. Ze względu na czynniki wywołujące tę chorobę możemy wyróżnić:
zapalenie płuc o podłożu bakteryjnym (bakterie- np. paciorkowiec, dwoinka zapalenia płuc),
zapalenie płuc o podłożu wirusowym (wirusy- grypy, odry),
zapalenie płuc bakteryjno - wirusowe,
zapalenie grzybicze płuc,
Zapalenie płuc jest to ostra choroba zakaźna, którą wywołują najczęściej pneumokoki. Przenosi się drogą kropelkową, najczęściej występuje wiosną. Okres wylęgania choroby wynosi od 1 do 2 dni. Pierwsze objawy to:
dreszcze
wysoka gorączka o charakterze ciągłym
suchy, męczący kaszel połączony z odpluwaniem
uczucie duszności w klatce piersiowej
Stary 2011-11-25, 21:34   #2627
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ja bym lubiła, bo pampersy czasem tam kupujemy w tych wielkich kartonach, ale się rozmyśliłam w kwestii klocków (tamtych-boże co za składnia, trza iść spać )
Ja lecę pod prysznic i szybciutko na Tv. Bedzie milczenie owiec - ohyda
Stary 2011-11-25, 21:41   #2628
evitka21
Zakorzenienie

bardzo lubię ten film. I hanibala. Ale już idę spać

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

a jeszcze chciałam wam powiedzieć ze na wrocławskim rynku święta w pełni-działa już jarmark bożonarodzeniowy, są stragany, piękne światełka, pachnie prażonymi orzechami, są choinki, smażona kiełbasa śmierdoli.....zawsze mnie to jakoś tak świątecznie nastraja. Lubię to

Muszę jutro lenkę zabrać jak się ściemni-super efekt. I wcześniej też, bo zawsze są tam takie jakby ruchome bajki czytane

Stary 2011-11-25, 21:49   #2629
ania p
Zakorzenienie

evitka fajne takie stragany ale do cholerki w listopadzie he he
No ale co na świętach też trzeba jakoś zarobić

Idę kimać
Stary 2011-11-25, 21:54   #2630
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Jakis czas temu były filmy o początkach Hanibala od dzieciństwa. Poczatek był tak przerażający że nie mogłam dalej ogladać, wyobraziłam sobie co będzie i to mi wystarczyło. Oj moja wyobraźnia poszła bardzo daleko...

Takie stragany też lubie i jak już choinka stoi
Stary 2011-11-25, 22:01   #2631
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra nie zgadzam sie ze nie mozna sie zarazic, tz jak mloda byla malutka mial zapalenie pluc i lekarz kazal mu sie z daleka od niej trzymac, moze pol roku miala.

Tak czy siak jesli np mialabym isc w odwiedziny do kogos kto jest chory to sorry ale podziekuje.
A.Camus
Stary 2011-11-25, 22:11   #2632
libra777
Zakorzenienie

No nie będę sie kłócić ale ja to rozumiem tak że zapalenie płuc jako powikłanie po innej chorobie, zapytam lekarkę przy okazji.
Zapalenie oskrzeli miałam chyba 3 razy i nigdy nikogo nie zaraziłam.

Milczenie owiec brrr to nie dla mnie
Zła jestem bo chcieliśmy jechać na bitwę warszawską 1920 i nie ma w kinie dziwne przecież niedawno była premiera ,chyba tam jutro zadzwonię i się upewnię czy na pewno nie grają
Stary 2011-11-25, 22:23   #2633
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

No cóż ja tez zawsze myślałam ze zapalenie płuc czy oskrzeli to własnie powiklania, sama niedawno miałam takie zapalenie oskrzeli a moja koleżanka poszła dalej i zeszło na płuca. Wiem że też często babcia miała takowe zapalenia spowdowane astmą a właściwie nieodksztuszonymi wydzielinami. Córki koleżanki mają chore oskrzela z powodu alergii jak jest dużo alergenu. Pęcherzyki czy włoski nie nadążają stąd choroby.
Stary 2011-11-25, 22:24   #2634
mloda1989
Zakorzenienie

my juz po tesco ale tlumy masakra....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 22:56   #2635
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja też już po Tesco. Tz się na mnie obraził bo miałam w godzinę obrucic a nie było mnie 1,5 godziny, a on się z roboty urwał, teraz to ja się jutro nasłucham jak nie będzie się spieszył.

Ludzi pełno, najlepsze to to że jak ja byłam o 22.05 to już sporo ludzi wychodziło z pełnymi koszami. Zrobili jak moja kumpela proponowała, przyszli około 20-21 a dopiero o 22 do kasy
Kupilam mlodemu Duplo Farma, i soter do klockow. I nic więcej. Pet schopów było niewiele, ani jednego z tych ruszających się które miałam kupić.Koleżanka co ze mną byla wzieła troche więcej zabawek.
Ludziska brali wszystko co w oko wpadło i dopiero na boku przeglądali, i połowa jak nie więcej w odstawkę.
Sporo ludzi kupowało rowerki dla dzieci, i sanki.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Ania Emu to ja te podrobione kupięna orginały szkoda mi kasy. jutro mają być w Aldiku za 29,99, a tam jest fajny niemiecki towar, więc może i jakościowo będzie ok.

Libra i masz siniaki po hulaniu? ja dzisiaj szukałam ile kalori się traci, żeby przyjemniej było ze świadomością że coś ubywa. To na takim dużym kole około 50 kalori na 10 min. To nie tyle co podczas biegania, ale też dobrze

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 22:56   #2636
mloda1989
Zakorzenienie

ja wzielam duplo stajnie i lodowisko, no i prezenty na gwiazdke dla rodzinki i znajomych... ale u nas bylo pelno zabawek petshopow strasznie ilosci, tak samo jak little pony i innych naszybciej duplo zeszlo
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 23:19   #2637
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja juz mamie nie trulam, ale wziela 2xklocki i lozeczkojakie zobacze jutro
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 23:41   #2638
libra777
Zakorzenienie

Ja to się trzymam z dala od takich tłumów , do biedronki pojechałam i byłam zaskoczona że tyle ludzi z samego rana.

Madzia siniaków nie mam ale bolało przez parę dni jak cholera i do tego miałam straszne zakwasy w łydkach z tyłu , teraz już wszystko przeszło ,staram się kręcić codziennie po godzinie , nie raz jest to 40 min tylko.
Ogólnie fajne jest to że pracują wszystkie mięśnie od brzucha w dół i jeszcze trzeba stać wyprostowanym co by rękami nie zahaczać, jak książke trzymam.
Stary 2011-11-26, 07:17   #2639
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
No nie będę sie kłócić ale ja to rozumiem tak że zapalenie płuc jako powikłanie po innej chorobie, zapytam lekarkę przy okazji.
Zapalenie oskrzeli miałam chyba 3 razy i nigdy nikogo nie zaraziłam.

Milczenie owiec brrr to nie dla mnie
Zła jestem bo chcieliśmy jechać na bitwę warszawską 1920 i nie ma w kinie dziwne przecież niedawno była premiera ,chyba tam jutro zadzwonię i się upewnię czy na pewno nie grają
Libra jak dla mnie sA dwa rodzaje tych chorób . Jest wirusowe zap oskrzeli i zapalenie jako powikłanie .
Wirusowe można złapać pewnie o drugie trudniej
Zap płuc wywołują też bakterie więc niby czemu nie można tego złapać . po to się dzieciaki między innymi na pneumo szczepi żeby zap płuc nie łapały . Bo to jedna z chorób właśnie przez pneumo wywołana .

Cytat:
ja też już po Tesco. Tz się na mnie obraził bo miałam w godzinę obrucic a nie było mnie 1,5 godziny, a on się z roboty urwał, teraz to ja się jutro nasłucham jak nie będzie się spieszył.

Ludzi pełno, najlepsze to to że jak ja byłam o 22.05 to już sporo ludzi wychodziło z pełnymi koszami. Zrobili jak moja kumpela proponowała, przyszli około 20-21 a dopiero o 22 do kasy
Kupilam mlodemu Duplo Farma, i soter do klockow. I nic więcej. Pet schopów było niewiele, ani jednego z tych ruszających się które miałam kupić.Koleżanka co ze mną byla wzieła troche więcej zabawek.
Ludziska brali wszystko co w oko wpadło i dopiero na boku przeglądali, i połowa jak nie więcej w odstawkę.
Sporo ludzi kupowało rowerki dla dzieci, i sanki.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Ania Emu to ja te podrobione kupięna orginały szkoda mi kasy. jutro mają być w Aldiku za 29,99, a tam jest fajny niemiecki towar, więc może i jakościowo będzie ok.

Libra i masz siniaki po hulaniu? ja dzisiaj szukałam ile kalori się traci, żeby przyjemniej było ze świadomością że coś ubywa. To na takim dużym kole około 50 kalori na 10 min. To nie tyle co podczas biegania, ale też dobrze
Ja własnie myślę nad orginałami tylko też mi kaski szkoda . ja mam jedne podróby ale z lidla po 39 zł były ale są dość fajne łażę w nich po sklepie , zamiast butów . ciepłe bardzo są .
Stary 2011-11-26, 15:14   #2640
drcron
Zakorzenienie

My też po zakupach tescowych, ale niezbyt udanych , bo tak jak przypuszczałam w Świebodzicach prawie nic nie było, kupilismy tylko drewniane puzlze, dwie lale i pet shopy, dzisiaj podjadę do świdnicy, może będę miała więcej szczęścia
e zamian za tanie zakupy zarobiłam pouczenie od policjanta za złe parkowanie, dobrze, że jestem blondynką, to mi się upiekło hehe

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości