pomó¿cie! s³odycze..fastfoody.. jak ich nie je¶æ? chce schudn±æ! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-11-25, 18:36   #1
Gmti
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

pomó¿cie! s³odycze..fastfoody.. jak ich nie je¶æ? chce schudn±æ!

Cze¶æ dziewczyny!

Pewnie nie jedna z Was ma ten sam problem co ja. Jestem uzale¿niona od s³odyczy! codziennie muszê co¶ s³odkiego zje¶æ, oraz Fast-foody! Bo¿ee... jakie to pyszne.! ka¿dego ranka postanawiam sobie : zero s³odyczy, zero fastfoodów, ale nie potrafie, to jest silniejsze ode mnie.
Stosowa³am diete bia³kow± schud³am 8 kg, czyli wa¿y³am 64, niestety zaczê³am je¶c s³odycze, i wszystko co jest kaloryczne. Teraz nowu wa¿e 72 i jem jak g³upia. Nie chce tak! Jak mam "zerwaæ" z tym paskudnym jedzeniem?
pomocyyyy!!!
Gmti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-25, 18:39   #2
paaaat
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 815
Dot.: pomó¿cie! s³odycze..fastfoody.. jak ich nie je¶æ? chce schudn±æ!

Na pocz±tek ograniczac No i samozaparcie przedewszystkim, bez tego ani rusz
paaaat jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-25, 18:46   #3
nicelady
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 165

Cytat:
Napisane przez paaaat Poka¿ wiadomo¶æ
Na pocz±tek ograniczac No i samozaparcie przedewszystkim, bez tego ani rusz
Dok³adnie. Musisz siê powstrzymywaæ, choæ to trudne.
Ja akurat ze s³odyczami nie mam problemu, ale czasem na mie¶cie mi³o by³oby co¶ zje¶æ, szczególnie kiedy przechodzi siê obok jakiej¶ knajpki. Ale ja zawsze wtedy sobie myslê o tym, ¿e:
1. w domu mam obiad, wiêc jeszcze trochê wytrzymam;
2. zaoszczêdzê pieni±dze, od³o¿ê "na kupkê", a potem kupiê jakie¶ ubranie/ bi¿uteriê itp....
W moim przypadku argument nr 2 jest chyba nawet silniejszy Znajd¼ co¶ co na Ciebie dzia³a
nicelady jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-25, 18:51   #4
Gmti
Przyczajenie

Skoro codziennie jem pe³no s³odyczy, to jak przestane to pewnie schudnê bez ponownych drastycznych diet ? ehh... ciêzko bêdzie ;P
Stary 2011-11-25, 18:55   #5
paaaat
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 815

Wystarczy jak narazie zmienisz to "pe³no" na np jeden baton, potem jedno ciastko, nastêpnie jeden cukierek, pó¼niej co drugi dzieñ np.
Dasz radê
paaaat jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-25, 21:18   #6
anjuta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 462

jedz po³owê tego na co masz ochotê, np. pó³ p±czka, pó³ teatralnego...
nie ograniczaj od razu do "0" bo bêdzie ciê¿ko.
anjuta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-25, 21:21   #7
karolllcia119
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 282

Cytat:
Napisane przez Gmti Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny!

Pewnie nie jedna z Was ma ten sam problem co ja. Jestem uzale¿niona od s³odyczy! codziennie muszê co¶ s³odkiego zje¶æ, oraz Fast-foody! Bo¿ee... jakie to pyszne.! ka¿dego ranka postanawiam sobie : zero s³odyczy, zero fastfoodów, ale nie potrafie, to jest silniejsze ode mnie.
Stosowa³am diete bia³kow± schud³am 8 kg, czyli wa¿y³am 64, niestety zaczê³am je¶c s³odycze, i wszystko co jest kaloryczne. Teraz nowu wa¿e 72 i jem jak g³upia. Nie chce tak! Jak mam "zerwaæ" z tym paskudnym jedzeniem?
pomocyyyy!!!

po co stosowac diety bialkowe albo inne? nie lepiej ograniczyc jedzenie i jesc 5 zdrowych posilkow dziennie? odchudzanie jest dluzsze ale bardziej skuteczniejsze. co do slodyczy to mam ten sam problem, i postanowilam ze w jeden dzien moge sobie zjesc pasek czekolady albo jakiegos batona i jest to sobota. a jesli w tyg mnie najdzie na cos slodkiego to jem mala activie np wisniowa, albo pare sliwek suszony, mandarynki lub jablko. Co do fasfoodow ja ztym problemu niemam ale proponuje np przed wyjsciem na miasto zjesc jakis posilek by nie byc pozniej glodnym i to dziala.
2. Æwicze z Ewa Chodakowsk±;D
3.zapuszczam wlosy
karolllcia119 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-11-26, 16:21   #8
Gmti
Przyczajenie

pewnie, ze macie racje, np pó³ batona zamiast ca³ego, ale ja wlasnie tak nie potrafie! dzisiaj wstalam rano i sobie mówie! nic nie zjem s³odkiego, to jadlam co chwile jab³ka i zjadlam ich chyba z 10 .. no ale lepsze to niz slodycze. Pozniej nie omieszkalam zjesc kawalka ciasta. To jest tak jak palacze s± uzale¿nieni od papierosów tak ja od s³odyczy. Pora¿ka!!
Ja potrafiê zje¶æ ca³± paczke ciastek, cala tabliczke czekolady, jeden baton to dla mnie nic... moglabym zjesc 5 snickersow ..i jem ;] cala paczka chipsow .. masakra.. mo¿e mam isc z tym do jakiegos lekarza? bo juz sie obawiam powoli o siebie.
Stary 2011-11-26, 16:27   #9
karolllcia119
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 282

Cytat:
Napisane przez Gmti Poka¿ wiadomo¶æ
pewnie, ze macie racje, np pó³ batona zamiast ca³ego, ale ja wlasnie tak nie potrafie! dzisiaj wstalam rano i sobie mówie! nic nie zjem s³odkiego, to jadlam co chwile jab³ka i zjadlam ich chyba z 10 .. no ale lepsze to niz slodycze. Pozniej nie omieszkalam zjesc kawalka ciasta. To jest tak jak palacze s± uzale¿nieni od papierosów tak ja od s³odyczy. Pora¿ka!!
Ja potrafiê zje¶æ ca³± paczke ciastek, cala tabliczke czekolady, jeden baton to dla mnie nic... moglabym zjesc 5 snickersow ..i jem ;] cala paczka chipsow .. masakra.. mo¿e mam isc z tym do jakiegos lekarza? bo juz sie obawiam powoli o siebie.

ale ja tez tak mialam ze potrafilam zjesc cala tabliczke czekolady. ale potem spojrzalam w lustro i powiedzialam sobie koniec z tym! i jakos sie trzymam.fakt faktem tylko do cwiczen niemoge sie zebrac. oczywiscie zawsze przed lub w czasie @ zdarzy mi sie kupic cala czekolade ale daje zawsze po pasku rodzico i braciom i z 6paskow zostaja mi 2 wiec te dwa jem;pMoze poprostu staraj sie dzielic zkazdym i wogole wtedy zostaje Ci mniej. z Ciastkami tak samo mialam kupowalam cala paczke i cala jadlam a teraz daje braciom polowe i mi zostaja np 4szt.Trzeba miec silna wole. owszem na poczatku jest trudno ale po 2tyg juz sie przyzwyczaisz. wiadomo ze calkiem ze slodyczy zrezygnowac nie mozna bo organizm sie domaga ale dasz rade
2. Æwicze z Ewa Chodakowsk±;D
3.zapuszczam wlosy
karolllcia119 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-27, 17:18   #10
diamondy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 403

wiesz co? ja nie mam jakich¶ tam wielkich problemów z wag±, oczywi¶cie ¿e chcia³abym wa¿yæ te 3 kg mniej i nie mieæ boczków ALE nie o tym chcia³am mówiæ

fastfoodów nie jem wcale, kompletnie mnie nie ci±gnie, pizzê czasami zjem ale tak± robion± w domu na cienkim cie¶cie, ale te¿ mia³am zakodowane w g³owie ¿e jak nie zjem codziennie co¶ s³odkiego, najczêsciej czekoladê i wtedy ca³± tabliczkê to nei prze¿yjê.

czekolady nie jem ju¿ od miesi±ca, a to dlatego ¿e mam sk³onno¶æ do migren i czekolada ( oraz ser ¿ó³ty bez którego tak¿e nie wyobra¿a³am sobie ¿ycia) potêguj± objawy. a ten ból jest okropny, i teraz czekolada le¿y sobie ko³o mnie na parapecie a ja wcale nie mam na ni± ochoty, mo¿na? mo¿na trzeba sobie przet³umaczyæ, ¿e mo¿na bez tego ¿yæ, nie mówie rzucic na 100% , ale ograniczaæ, ja te¿ czasami co¶ czekoladowego zjem, ale ograniczam i jest du¿o lepiej
mam nadziejê ¿e podnios³am Ciê na duchu..
a co do diety bia³kowej ehh... na pewno pozostawi³a kataklimz w Twoim ogranizmie i teraz domaga siê wielu substancji od¿ywczych

ju¿ nied³ugo mgr dietetyki

WYSZUKIWARKA NIE BOLI

mów mi .
diamondy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-27, 21:19   #11
Gmti
Przyczajenie

no no ;D powiem Ci, ¿e mnie zmotywowa³a¶, mam nadziejê, ¿e siê zawezmê i rzucê to dziadostwo najgorsze s± pocz±tki, a pó¼niej ju¿ bêdzie tylko lepiej ;D
dziêkujê dziewczyny za odpowiedzi ;* jeste¶cie Kochane! ;*

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 20:56   #12
mysiasta88
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 133

Ja do odchudzania proponujê ZUMBÊ sama chodzê od jaki¶ 6 miesiêcy raz lub dwa razy w tygodniu to zale¿y ile mam czasu ¶wietna zabawa i przy okazji jeszcze siê chudnie sama chcê schudn±æ ale mam problem z fastfoodami :/ co ju¿ troszkê schudnê to niestety ale waga wraca.. teraz do ¶wi±t postanowai³am sobie mega post od s³odyczy i fastfoodów zobaczymy co z tego wyjdzie.. dodam tylko ze mam 169cm wzrostu i wa¿ê 64kg :/ boczki mi siê wylewaj± i ogolnie nie czuje sie atrakcyjnie tak¿e do sylwestra zobaczymy czy wytrwam
mysiasta88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.