![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Juz nie ma odwrotu
![]() Zrezygnowalam z bambino mio na rzecz kieszonek. Zamowilam na eBayu 8 sztuk. Piekne wzory. Juz nie moge sie doczekac kiedy dojdzie paczka. Wiem, ze 8 sztuk to malo ale wzielam taki zestawik na poczatek bo mam jeszcze zapas jednorazowek na miesiac i musze je zuzyc. Mam zamiar uzywac na zmiane z wielorazowkami a w styczniu planuje dokupic jeszcze 12 kieszonek jesli sie sprawdza a jak nie to chyba skusze sie na bambino mio. Jakie macie zdanie o kieszonkach? Wg mnie minusem jest to, ze za kazdym razem trzeba prac cala pieluche ale na plus przemawia to, ze TZ bedzie mogl mala z latwoscia przewinac jak pojde do pracy, bo zamontuje mu wklad w pieluszce i nic sie nie bedzie przesuwalo przy przewijaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
Kieszonki są fajne na wyjścia
![]() Nie wiem, jakie zamówiłaś, ale jeśli masz standardowe wkładki to mogą nie wytrzymac nocy, na noc polecam raczej formowanki albo właśnie jednorazówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/5-Reusable...ht_5040wt_1185 Do kazdej pieluszki sa dwa wklady wiec moze wytrzymaja noc (nie wiem nie znam sie na tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Rozeznanie
|
o, te na pewno nie wytrzymają nocy
wkładki sa z mikrofibry tylko czy z domieszką? ja mam takie, wprawdzie wkładam po jednej wkładce (mam mikrofibre z bambusem) i traktowałam je jako dzienne, na jedno siknięcie - ale dziecko mam starsze, to też inaczej. Aha, jak kupujesz nowe to pamiętaj, że największą chłonność osiągną po około 6 praniach. Oczywiście, można uzywać od pierwszego prania, ale wtedy trzeba częściej kontrolować, czy nie przeciekną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wklady sa welniane. Niby maja byc bardzo chlonne. Aha i jeszcze jedno pytanie. Wirujecie te pieluszki? Bo sprzedawca napisal zeby unikac wirowania ale jak nie odwiruje to taka pielucha bedzie schla chyba wiecznosc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Gdzie napisal, ze trzeba unikac wirowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Ostatni punkt instrukcji prania: unikac wirowania i dlugotrwalego namaczania
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Tumble dryer to suszarka do ubran, wirowac mozesz, unikaj suszenia w suszarce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Ja i tak bede suszyc w suszarce, jesli ich zywot sie skroci - trudno. To wielka oszczednosc czasu. Ja wszystko susze w suszarce, nawet rzeczy, ktore niby nie mozna. Wiekszosc zyje i ma sie dobrze (wiekszosc
![]() Mam low heat setting i powinno byc ok. Dziewczyny doswiadczone - a wy macie jakies opinie na temat unikania lub wlasnie suszenia w suszarce? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
Wełniane wkłady? Jeszcze takich nie spotkałam, co to za cudo?
Ja nie mam suszarki, ale koleżanka ma i sobie chwali, wszystkie pieluchy tam suszu, wiem, że np bambusy trzeba jeszcze potem dosuszać, bo wychodzą wilgotne. Ale za to cudownie mięciutkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiekszosc pieluszek jakie kupilam to kieszonki - bo latwe sie wydaja w obsludze, ale wciaz piszecie o formowankach... ja chyba tepa jestem, ale ja nie wiem jak one wygladaja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Rozeznanie
|
tutaj masz link do pieluszkarni, tam chyba największy wybór, więc można pooglądać
http://www.pieluszkarnia.pl/pol_m_PI...owane-118.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() formowanki to pieluszki wymagające otulacza kieszonki też mogą byc formowankami, jeśli na zewnątrz nie ma pula a jest np flanela albo frota wkład może być przyszyty na stałe, jako jęzor, może być wszyty w środek pieluszki, może być dopinany, wreszcie może być wkładany w kieszonkę, zalezy, jakie wybierzesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Czuje sie teraz jak maly osiol teraz!
![]() Dzieki za wytlumaczenie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
Spoko, na początku ciężko to ogarnąć, zwłaszcza, zanim sie zacznie stosować. Potem już wiesz, co i jak, co z czym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To pewnie też kwestia otulacza, ale muszę używać pula, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Krzyś nie toleruje wełny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
A ja mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy pierzecie te pieluchy w zwyklym proszku czy w specjalnym? 2. Czy uzywacie tych chusteczek, ktore wklada sie w pieluche zeby kupa na nich zostala? Kupilam jedno opakowanie tych chusteczek ale nie wiem czy to przydatne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jakoś tak się przyzwyczaiłam tzn prałam, bo teraz od kilku tygodniu używamy pieluch tylko na noc i piorę w zwykłym, razem z ubraniami (ale to opcja na zakończenie pieluchowania wg mnie, nie na cały okres) papierki miałam, ale ponieważ zaczynałam pieluchować wielorazowymi po pół roku synka to niespecjalnie sie u nas sprawdziły jakiej firmy masz? bo wiem, że jest jedna, tańsza, której dziewczyny nie polecają |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Te papierki mam z firmy little lamb. Moja mala ma 5 mies wiec tez sie zastanawiam czy beda potrzebne. Ale wyprobowac nie zaszkodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Rozeznanie
|
te są chyba dobre
![]() spróbuj, jak sie nie sprawdzą to sprzedasz dalej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Pieluchy namaczacie w misce czy uzywacie tych specjalnych wiader z przykrywkami?
Ehh wiem, ze mase glupich pytan zadaje ale nie znam sie na wielorazowkach. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
No to znowu ja
![]() Pieluch nie trzeba namaczać, można trzymać w wiadrze. Wiadomo, jak sie zdarzy kupa to spłukać, zaprać pod wodą w rękach i do wiaderka Ja przepłukiwałam pod koniec pieluchowania, zwłaszcza, jak zęby szły, bo smrodek był straszny i nie mogłam wytrzymać zapachu z wiadra. Przepłukiwałam pod bieżącą wodą i takie mokre do wiaderka, czekały na pranie. Do wiaderka na spód możesz dać 2-3 krople olejku z drzewa herbacianego, działa antybakteryjnie, ma dość mocny zapach i niweluje trochę pieluchowe smrodki ![]() A wiadro nie musi być specjalne, ja mam dwa, od dłuższego czasu używałam bez przykrywki, przykrywam tylko jak goście przychodzą. No i pytaj, jak nie spytasz to sie nie dowiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia, a czemu uważasz, że właśnie po pół roku papierki już się nie sprawdzą? Jeśli ktoś nie wysadza, to chyba taką stałą kupkę łatwiej wyrzucić z papierkiem niż strząsać z pieluchy? Cytat:
![]() ![]() Super nam się sprawdziła jedna formowanka p'tits dessous, zajedziemy ją w końcu, jak tak dalej pójdzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
U nas się papierki nie sprawdziły, bo szybko zaczęłam wysadzać synka nad miską, jak robił kupę.
A jak ktoś nie wysadza to jak najbardziej sie przydadzą ![]() A z formowanek nocnych dobrze służyły nam wszelkie bambusowe, ale takie puchate, włochate, z doszyta wkładką i jeszcze wkładałam jakąś cienką dodatkowo. Tylko to przy większym dziecku, bo pupa dość duża sie robi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
A jak bym przykladowo dokupila do kieszonek wkladki z bambusa to myslicie, ze na dwoch takich wkladkach pielucha by wytrzymala cala noc?
Bo moja mala wogole w nocy sie nie budzi wiec wolalabym, zeby tak juz zostao a jak bede przewijac w nocy to sie obudzi. Ewentualnie jakie pieluchy sa dobre na noc? Po za AIO bo zalezy mi na tym, zeby schly w miare szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
z tego co wypróbowałam na noc najlepsze u nas były formowanki bambusowe z dodatkową wkładką i na to wełniane gatki
ja nie przepadam za mikrofibrą, ale czasem używałam wolę bambus albo konopie, sa bardzo chłonne Edytowane przez Kasia.234 Czas edycji: 2011-11-27 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Kasiu - tak zachwalasz babusowe pieluszki, ze zamowilam trial pack z little lamb - http://www.littlelambnappies.com/nap...appy-trial-kit
Mam nadzieje, ze bedzie ok. Bedac na ich stronce zauwazylam tez te w promocji: http://www.littlelambnappies.com/spe...version-size-2 Zamowilam na probe, zobaczymy czy sie polubimy. Duzo nie strace jakby cus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W styczniu albo w lutym bede dokupowala pieluchy i zastanawiam sie jakie. Na teraz mam juz wszystko zamowione. Zestaw 8 pieluch, olejek z drzewa herbacianego, papierki i wiadro do pieluch. Mam nadzieje ze wszystko dostarcza w tym tygodniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.