|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Napisze Ci pw
mysle ze kiedys pisalam ale juz sie zabieram za pw |
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Cytat:
Wszystko zależy jakimi ludźmi są rodzice Twojego lubego. Myślę, że taki obiadek inaczej by wyglądał u wyluzowanych rodziców, np. mojego Tż, a inaczej z kimś, kto uważa się za przestawiciela wyższych sfer bo i takich znam, np. w orkiestrze... Ubierz się ładnie, ale bez przesady. Zgadzam się z dziewczynami- nie poruszaj tematu religii, chyba że sami o to spytają. Ja bym się nie pchała do kuchni na siłę- niektóre kobiety nie lubią 'obcych' kuchni, ale swoją pomoc jak najbardziej zaoferuj, ale nic na siłę. Co do piżamy- kobiecie nie bardzo przystoi. Jako prezent polecam śliwki w czekoladzie lub miód pitny ![]() A u mnie nic ciekawego. Psychiatryk milczy, więc szukam nowej pracy, bo potrzebuję większej stabilizacji- uczelnia zatrudnia asystentów badawczych na pół etatu, więc trzymajcie kciuki ![]() Za 6 tygodni jadę do domu. Przyjeżdża też mój brat z Rosji i nie mogę się doczekać moich walonków ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2011-11-07 o 17:16 |
|
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
ja z moim obcokrajowcem (
) siedzimy w tej kryzysowej grecji i zastanawiamy sie co robic, gdzie jechac itp
|
|
|
|
#2524 |
|
Konto usunięte
|
Ja we wtorek jade na 2 dni do TZ, tez mam Stracha bo bylego rodzice byli deklami, stresuje sie strasznie :/ tez anglicy ;/
Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk |
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
kachaaa bedzie dobrze
no i milej wizyty zycze |
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Kachaa - będzie dobrze.
Ja to się w sumie cieszę że rodziców mojego widziałam 2 razy w ciągu tych 3 lat. Za to braci widuję częściej. Jeden jest strasznie upierdliwy i cały czas się pyta kiedy wesele bo on dużo słyszał o polskich weselach. Następnym razem powimy mu że już po i niech się odczepi. Męczący jest. |
|
|
|
#2527 |
|
Konto usunięte
|
irenka mam nadzieje
|
|
|
|
#2528 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Konto usunięte
|
aneszna ty tez mieszadelko?
![]() nie wiedzialam co do wizyty,nie bylo sie co bac,ludzie sympatyczni
|
|
|
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
super kachaaa
aneszna no ladnie mieszasz super
|
|
|
|
#2532 |
|
Konto usunięte
|
ja bylam z TZ na London eye dzis pieknie bylo romantycznie
|
|
|
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
ja z mama mojego tz widuje sie praktycznie raz w tygodniu
dobrze ze kobitka mowi po angielsku to mozemy wiecej pogadac bo moj norweski to jeszcze jednak podstawy ale pamietam ten pierwszy raz jak sie balam , a pozniej okazalo sie ze nie ma czego i po kilku spotkaniach gadam z nia jak z moja mama na kazdym spotkaniu rodzinnym kobitka poswieca mi najwiecej czasu takze chyba mnie lubi , przynajmniej ja tak to czuje i moj tz tez mowi ze ona traktuje mnie jak corke i ze o czym ja ciagle gadam z jego mama przeciez ona taka nudna a ja mam takie pytanko : jak to bylo z wami i waszymi tz kiedy byliscie jeszcze para i przychodzil czas swiat? obchodziliscie je wspolnie raz w polsce , raz w kraju tz ? czy moze kazdy osobno? bo my na nasze nieszczescie spedzamy te swieta jeszcze osobno ale mam nadzieje ze wielkanoc juz spedzimy wspolnie
|
|
|
|
#2534 |
|
Konto usunięte
|
ja sie zostaje tu, w zeszlym roku tak samo, teraz spedzimy je oddzielnie,pracujemy,wiec bedzie ciezko,spotkamyn sie w ktorys dzien i wymienimy prezentami,inaczej sie nie da oboje mamy prace w ktorych pracujemy w swieta.
|
|
|
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na święta lecę do PL. Mój pracuje więc i tak nie byłoby typowych świąt. Raz spędziliśmy wigilię razem, pierwsze święta kiedy się spotykaliśmy. Ale to dlatego że zostałam tutaj na święta i zrobiłyśmy wigilię z moimi współlokatorkami. Był ze mną w PL na wielkanoc.
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie malo by brakowalo, a zostalabym w Szwajcarii z TZ. Musialam wywalczyc moje wolne, zebym mogla jechac do Polski. On niestety, jako ze jest nowy w firmie nie mial mozliwosci wyboru urlopu w czasie swiatecznym, wiec leci do domu za kilka dni na 2 tygodnie i wraca tuz przed swietami, wtedy kiedy ja wyjezdzam. Wiec raczej oddzielnie, ale oboje nie przywiazujemy do tego uwagi, za to Wielkanoc planujemy w Polsce.. Ale tylko dlatego, ze bedziemy miec wolne, ze mamy nadzieje na ladna pogode i troche pozwiedzac PL
|
|
#2537 |
|
Konto usunięte
|
Roux dobrze ze wywalczylas swoje !
A z jakiego kraju jest twoj TZ? ![]() Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk |
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, a moje nieszczescie jest z Brazylii, ale wychowal sie w Irlandii. Wiec z brazylijczyka to ma chyba tylko temperament a reszta to jakas klasyczna europejska mieszakna.
|
|
#2539 |
|
Konto usunięte
|
Roux a nie lepiej znalezc normalna prace? Z ta babka masz same przeboje,chyba lepsza kazda inna normalna praca niz to teraz
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z Tż jeszcze nigdy wspólnie nie spędziliśmy Świąt.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no iwygodnie mi tu, bo mam lokalizacje kapitalna i chce skonczyc kurs francuskiego i zaczac szukac pracy wtedy. W grudniu koncze I etap, pozniej ide na kolejny poziom i bede miec certyfikat- czyli w czerwcu, wtedy kiedy mi sie konczy kontrakt z Krolowa. nieeee? jezusie, toz to Wy juz cale wieki jestescie? Jak to sie stanelo, ze nigdy swiat nie spedziliscie razem?
|
|
#2542 |
|
Rozeznanie
|
o to dobrze ze nie tylko my bedziemy spedzac swieta osobno
zawsze to jakies pocieszenie a jakie macie plany na sylwestra ? bo ja wracam do norwegii juz 28 grudnia takze spedzam go z tz i pewnie z jego rodzina ![]() Roux mam nadzieje ze po skonczeniu kursu znajdziesz prace ja chce zmienic prace na jakas lepiej platna ,ale to po Nowym Roku jak nie znajde nic zaczne starac sie o kurs dzienny (norweskiego) ale wolalabym jednak isc do pracy ![]() wenedka to jak dlugo jestes ze swoim tz?
Edytowane przez klaudiat Czas edycji: 2011-11-25 o 19:35 |
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prezent i tyle szans na urlop niema zadnych bo u nas w grudniu nie daja pozatym jakbysmy mieli okazje to bysmy do Francji na swieta pewnie pojechali |
|
|
|
|
#2544 |
|
Konto usunięte
|
My na swieta moze po jednym offie tylko to kazdy z rodzina a na off w sylwka czy wiecej w sqieta nie ma co liczyc wiec nie planujemy
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
my tez po 1 dniu moze 2 ale nigdy niewiem kiedy i niedarady z urlopem
szkoda bo tesknie za tz-a rodzina |
|
|
|
#2546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardziej niż za swoją? Mój tez nie dostanie urlopu w grudniu. Teraz ma tydzień wolnego bo cały urlop musi być u nich wykorzystany przed 1 grudnia. W Sylwestra pewnie pracuje więc znowu wyjdziemy do pubu i tyle. Za to 1 ma wolne
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze ? bardziej
po tym jak moja rodzina sie zachowuje wobec mnie/nas to nawet nie chce mi sie tam juz jezdzic bylam po 2,5 roku jakies 3 dni starcza mi gdyby nie chrzesnica to bym calkiem wykreslila temat bo tylko nerwy jak cie olewaja a ty probujesz zrobic komus dobrze tylko widza cie jak im cos potrzeba i tz-a sa normalne zdrowe relacje rodzinne przykro mi to mowic ale tak niestety jest my pewnie pracujemy i w sylwestra i 1 wiec znow niewyspana pojde do pracy bo wspollokatorzy beda swietowac Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-11-26 o 12:18 |
|
|
|
#2548 |
|
Konto usunięte
|
Irenka a twoj TZ byl z toba w pl?
Wiem jak masz kiedys pisalas ![]() Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk |
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
nie niebyl bo jechalam tylko na 3 dni a zreszta musialabym nocleg kombinowac
|
|
|
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
Irankaa - strasznie smutno się czyta takie historie
Zero szans na szybka zmianę mieszkania? Moi rodzice, zwłaszcza mama, mieli większy problem z zaakceptowaniem tego że moja siostra miała chłopaka (teraz już męża) starszego o 11 lat niż mojego Irlandaska. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

ale mam nadzieje ze wielkanoc juz spedzimy wspolnie