Wszystko o Avonie - cz. 24 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 23:11   #4621
malami881222
BAN stały

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 24

Cytat:
Napisane przez michaalinaa Pokaż wiadomość
raczej nie, ona jest wyjątkowo zorganizowana jeśli o to chodzi. tylko te telefony dol warszawy to nie brzmi ciekawie
skoro tak to nie wiem. nie spotkałam się z taką sytuacją, ja mam małe zamówienia
malami881222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 23:27   #4622
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
raczej nie, ona jest wyjątkowo zorganizowana jeśli o to chodzi. tylko te telefony dol warszawy to nie brzmi ciekawie

Musiała mieć za wysokie zamówienie, na początku bycia konsultantką sa pewne progi, których w zamówieniu nie można przekroczyć, bo trzeba zrobić przedpłatę. Jak kasa dojdzie do nich paczka jest normalnie wysyłana
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 23:36   #4623
michaalinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Musiała mieć za wysokie zamówienie, na początku bycia konsultantką sa pewne progi, których w zamówieniu nie można przekroczyć, bo trzeba zrobić przedpłatę. Jak kasa dojdzie do nich paczka jest normalnie wysyłana
czli paczki nie będę mogła odebrać od razu? no pięknie jeszcze tego brakowało... mam zamówienie na ponad 800zł a jeszcze 5 osób ma mi dostarczyć... kiedy się dowiem jak mam zapłacić i kiedy wyślą paczkę? dostane jakiegoś smsa czy coś?

dodam że odbieram w coku

Edytowane przez michaalinaa
Czas edycji: 2011-11-27 o 23:38
michaalinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 23:58   #4624
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co mówiła zablokowali jej ze względu na wysokość zamówienia i musiała zapłacić przedpłatę przez co musiała dzwonić do warszawy i w ogóle same problemy
Wcale nie musiała robić przedpłaty, wystarczyło tylko podzielić zamówienie i wysłać na 2 razy
Stary 2011-11-27, 23:59   #4625
michaalinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Wcale nie musiała robić przedpłaty, wystarczyło tylko podzielić zamówienie i wysłać na 2 razy
to teraz to mi nic nie da bo składam zamówienie w ostatnim terminie :P poza tym opust wtedy jest mniejszy

Stary 2011-11-28, 00:03   #4626
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
czli paczki nie będę mogła odebrać od razu? no pięknie jeszcze tego brakowało... mam zamówienie na ponad 800zł a jeszcze 5 osób ma mi dostarczyć... kiedy się dowiem jak mam zapłacić i kiedy wyślą paczkę? dostane jakiegoś smsa czy coś?

dodam że odbieram w coku
Chodzi o saldo, jako nowa konsultantka nie możesz mieć więcej niż tysiąc złotych do zapłaty. Zrób jedno zamówienie na 600zł i poczekaj aż Ci zafakturują a potem wyślij resztę
Stary 2011-11-28, 00:18   #4627
michaalinaa
Raczkowanie

Cytat:
Chodzi o saldo, jako nowa konsultantka nie możesz mieć więcej niż tysiąc złotych do zapłaty. Zrób jedno zamówienie na 600zł i poczekaj aż Ci zafakturują a potem wyślij resztę
ale teraz jest ostatni termin składania zamówienia (to jest zamówienie na K16), zostałam konsultantką w połowie katalogu dlatego jutro jeszcze będę zbierała ostatnie więc nic tego. Ale jak zamówienie będzie ok 1000zł, to opust mam 35%, więc do zapłaty będę miała ok 700zł... to i tak zablokują... yh

Stary 2011-11-28, 06:53   #4628
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Incandanse 30 już żółte światło....??
Ja też mam, ale się łudzę, że po wysłaniu zamówienia, gdzieś znajdą
Cytat:
Napisane przez malami881222 Pokaż wiadomość
ja z kolei miałam światło które wskazuje że zakończyli produkcje dla portfela Eleonor ze str 140 16 kat
a najlepsze jest to że w kat 17 jest on nadal w sprzedaży więc w sumie nie rozumiem jeśli któraś z was wie czy będzie to proszę o odpowidź
Cykl drukowania katalogów jest taki, że często coś jest już wyprzedane, a korekty do kolejnego, nie da się już zrobić.
Cytat:
dziewczyny, wie któraś jak pędzelek z gąbką do oczu, zestaw Charmaine i zestaw Śliwka z wanilią i Sam miód?
Zamawiałam tydzień temu i miałam przy nim żółtą kropę, ale w paczce był
Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Ja znowu mam kremowy i bardzo mi pasuje, jest delikatny i praktycznie bezzapachowy. Co do konsystencji - wolę kremowy, mleczny, kojarzy mi się z ukojeniem Więc to kwestia gustu
Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
mi kojarzy sie spermowato
Tak czułam
Cytat:
ale teraz jest ostatni termin składania zamówienia (to jest zamówienie na K16), zostałam konsultantką w połowie katalogu dlatego jutro jeszcze będę zbierała ostatnie więc nic tego. Ale jak zamówienie będzie ok 1000zł, to opust mam 35%, więc do zapłaty będę miała ok 700zł... to i tak zablokują... yh
Smerfetka Ci już odpowiedziała, że nie możesz mieć ponad tysiąc złotych do zapłaty, czyli już po opuście, a w Twoim przypadku tak nie będzie
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 07:17   #4629
michaalinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Smerfetka Ci już odpowiedziała, że nie możesz mieć ponad tysiąc złotych do zapłaty, czyli już po opuście, a w Twoim przypadku tak nie będzie
no to mnie uspokoiłyście

Stary 2011-11-28, 07:20   #4630
Lonia89
Raczkowanie

a na reszte moich pytan to raczej juz nikt mi nie odpowie?
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 07:22   #4631
michaalinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
2. odnosnie tych programów dla nowych konsultantek mam ulotki z dwoch programów.Program dla Nowych konsultantek i program dla konsultantek czy moge skorzystac znich obu i z obydwoch należa mi sie prezenty ??mowie o tych w cenie 1zl gdyz osiagnęlam laczna wartosc 1 zamowienia z katalogu 16 ponad 300 zl (juz po opuscie). wiec wpisalam sobie obydwa te kody z jednego i drugiego programu czy wysla mi te dwa kosmetyki?? i kiedy je dostane dopiero przy zamowieniu na katalog 17 czy juz przy tym drugim zamowieniu z 16 katalogu??
3. o co chodzi z tymi limitami kredytowymi??
Licze na wasza pomoc
2. tak, z obu należą Ci się prezenty. dostaniesz przy następnym zamówieniu

Edytowane przez michaalinaa
Czas edycji: 2011-11-28 o 07:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 07:26   #4632
Lonia89
Raczkowanie

dzięki. ale to przy tym zamowieniu ktore zlozylam wczoraj(drugie) czy dopiero z nowego katalogu?
Stary 2011-11-28, 07:31   #4633
michaalinaa
Raczkowanie

Cytat:
dzięki. ale to przy tym zamowieniu ktore zlozylam wczoraj(drugie) czy dopiero z nowego katalogu?
to zależy kiedy zweryfikują czy podlegasz programowi. jeśli już to zrobili, dopisałaś prezenty do poprzedniego zamówienia to prezenty przyjdą teraz. jeśli teraz je dopisałaś to dołączą je do następnego zamówienia.

Stary 2011-11-28, 07:35   #4634
Lonia89
Raczkowanie

Dopisalam je przy poprzednim zamowieniu. Mam jeszcze jedno pytanie osttanio w sobote dostalam sms od jakiejs kobity z Avonu ze jelsi podam dane swojj kolezanki na konsultantke to dostane wode tą"by fergi" ? a niby wjaki sposob dostane ta wode? to trzeba odebrac/ czy ? no pojecia nie mam? Dostalas tez cos takiego??
Stary 2011-11-28, 08:16   #4635
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość

całą serię przerobiłam, nie licząc ampułek
najlepszy jest peeling, który niestety wycofali
żel z pompką - fajnie oczyszcza, ale szczypie w oczy, przez co więcej go nie kupię
krem do twarzy - dość lekki, taki sobie jak dla mnie na lato
maseczka ja mam po niej wygładzoną i oczyszczoną buzię

Lubię PS z białą herbatą i miałam kupić żel, ale za dużo opinii o szczypaniu w oczy, więc ja też nie kupuję

Dziewczynki - a co myślicie o zapachu Rare Pearls? Jest b. duszący?
Z kartki zapachowej jest nawet niezły Lubię zapach magnolii i róży.
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 08:34   #4636
GosienkaC
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Lubię PS z białą herbatą i miałam kupić żel, ale za dużo opinii o szczypaniu w oczy, więc ja też nie kupuję

Dziewczynki - a co myślicie o zapachu Rare Pearls? Jest b. duszący?
Z kartki zapachowej jest nawet niezły Lubię zapach magnolii i róży.
Jak dla mnie zapach jest duszący i drażniący i dodatkowo bardzo trwały
GosienkaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 08:52   #4637
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jak oni tam fakturują ale zawsze wydawało mi się że jak wysyłam domówienie to zamówienie przesuwa się na koniec bo przecież oni nie pakują paczek na raty

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

wiem że nie pakują na raty... ale jeśli w 1 części zamówienia miałam zielone światło to...
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 08:55   #4638
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GosienkaC Pokaż wiadomość
Jak dla mnie zapach jest duszący i drażniący i dodatkowo bardzo trwały
No właśnie Są tak skrajne opinie, że nie wiem co robić
Ten zapach albo się kocha, albo nienawidzi
Stary 2011-11-28, 10:11   #4639
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
no to mnie uspokoiłyście
Nic nie rozumiesz musisz zrobić 2 zamówienia w jednym dniu, inaczej będą Ci je zatrzymywać za każdym razem przez kilka pierwszych katalogów.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Dopisalam je przy poprzednim zamowieniu. Mam jeszcze jedno pytanie osttanio w sobote dostalam sms od jakiejs kobity z Avonu ze jelsi podam dane swojj kolezanki na konsultantke to dostane wode tą"by fergi" ? a niby wjaki sposob dostane ta wode? to trzeba odebrac/ czy ? no pojecia nie mam? Dostalas tez cos takiego??
Dostaniesz wodę od tej kobity z avonu, z ręki do ręki

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Co zamawiacie z 17stki??
Ja biorę na pewno zestaw biżuterii M. Floral i mam chęć na szminkę Red 2000 i do tego lakier do paznokci Real Red - coś mnie na czerwienie teraz wzięło
Stary 2011-11-28, 10:21   #4640
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:

Co zamawiacie z 17stki??
Ja biorę na pewno zestaw biżuterii M. Floral i mam chęć na szminkę Red 2000 i do tego lakier do paznokci Real Red - coś mnie na czerwienie teraz wzięło
Ja biorę zestaw biżuterii Envy me, dla Mamy po choinkę, dla syna (18 lat) zestaw Full Spedd (nie wiem, czy odpowiedni do tego wieku?), dla siebie (chyba) czerwony przybornik (dość ładnie się prezentuje).
Pewnie coś jeszcze dopiszę
Stary 2011-11-28, 10:23   #4641
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolynnez Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, wiecie może, jak wygląda odbiór paczki na oddziale InPostu? tak samo jak na paczkomat, że wysyłają sms?

zawsze odbierałam w paczkomacie, ale teraz chcę złożyć zamówienie i nie ma żadnego na liście:/ a zamówienie dość spore i większość klientek się niecierpliwi już, dlatego nie chciałabym żadnej obsuwy

i czy mogę odebrać tam paczkę ja, skoro umowa jest podpisana na moją mamę? mamy tak samo na nazwisko i nr kontaktowy jest wpisany mój
ja odbierałam już kilka razy i musiałam pokazać dowód bo spisują dane. Moja mama za mnie nie mogła odebrać. I sms przyszedł mi ale na drugi dzień i to przy którymś już zamówieniu. Jak 1 raz zamawiałam to nic nie przyszło, sama dzwoniłam z pytaniem czy już maja paczkę
Cytat:

Co zamawiacie z 17stki??
ja chyba dla TŻ jakiś zestaw a dla siebie raczej nic, ewentualnie próbki i może jeszcze dla mamy prezent
Stary 2011-11-28, 10:33   #4642
jagoda352
Zadomowienie

A w ogóle zamówienie mam na ponad 600 zł Dla mnie to dużo

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Z minikat. podoba mi się biżut. PILAR GLAM o paletka za 9.90

Musso - A co Ty zamawiasz?
Stary 2011-11-28, 10:33   #4643
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie rozumiesz musisz zrobić 2 zamówienia w jednym dniu, inaczej będą Ci je zatrzymywać za każdym razem przez kilka pierwszych katalogów.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Dostaniesz wodę od tej kobity z avonu, z ręki do ręki

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Co zamawiacie z 17stki??
bo święta idą, też tak mam, a biorę spray termoochronny, kolczyki holiday i kubek bałwanek na konfitury i myjkę i mydło płynie barbie dla córeczki
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:39   #4644
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Zrób tak jak smerfetka mówi. Złóż najpierw na ok 600 zł, poczekaj az wystawią fakturę, i wtedy pozostałe. Jeżeli składasz na regularną i musisz w jednym dniu wysłać, to wyślij np rano i wieczorem.
I jeszcze jedno, jeżeli jesteś KK od tego katalogu to upewnij sie czy Oms wysłała papierową umowę do Warszawy, bo jak nie to ogólny limit masz 500 zl a nie 1000, niezależnie od ilości zamówień. Lepiej to dziś sprawdzić, niż w ostatni dzień, bo wtedy już będzie kiepsko
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:50   #4645
Anex
Rozeznanie

Do dziewczyn które odbierają paczki w paczkomatach: czy trzeba z wcześniej założyć konto na Paczkomaty.pl?
(Jeśli tak, to próbowałam założyć i niestety po wypełnieniu formularza nie działa mi przycisk z wysłaniem "Załóż darmowe konto").
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:52   #4646
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób, które mają zestaw 3 kompletów biżuterii z katalogu 15, był na początku katalogu za zakupy na określoną kwotę. Czy da się u Was zdjąć zawieszkę z łańcuszka? U mnie nie chce przejść przez kółeczko na końcu, nie chcę sama go spłaszczać bo jeszcze sie złamie albo coś... napisałam do nich ze strefy o tym, ale boję się, że może wszystkie zestawy są takie
Miałam to samo....też kółeczko było za duże ....wkurzyłam się bo też nie chciałam spłaszczać bo bałam się że się złamie....i w piątek zrobiłam zwrot....jak dla mnie to bubel....
Ciekawa jestem co Ci odpiszą, daj znać
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:54   #4647
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Do dziewczyn które odbierają paczki w paczkomatach: czy trzeba z wcześniej założyć konto na Paczkomaty.pl?
(Jeśli tak, to próbowałam założyć i niestety po wypełnieniu formularza nie działa mi przycisk z wysłaniem "Załóż darmowe konto").
Nie trzeba zakładać konta
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 10:54   #4648
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
przy skladaniu zamowienia avon, nie trzeba zakładać żadnego konta.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:59   #4649
zochawks
Zakorzenienie

Michalina

Wez kasę idz do coku i wszystko kup za gotówkę. Bedziesz miała opust 35% i pewnie na jakiś prezent od COKu sie załapiesz To czego nie ma w coku domówisz przez internet.

Proste i logiczne Bo mi też by było szkoda rozbijając tak duże zamówienie.

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:59   #4650
malami881222
BAN stały

Cytat:
Moja mama odbiera w paczkomacie, nie musiałam jej zakładać konta.
na końcu zamówienia wybierasz do którego paczkomatu przyjśc zamówienie.
dostajesz smsa w dniu kiedy paczkę dostarczą, na miejscu wpisujesz kod z smsa i chyba nr personalny
malami881222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości