|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Kurczę, teraz to już z górki, pełnoprawnie można szaleć, nie tylko utajenie
Muszę zaplanować sobie dzień, w który obejrzymy "To właśnie miłość" i w ogóle jadę z koksem ze świątecznymi filmami ![]() Zaczęłam robić prezent dla niego - scrapbook z naszymi zdjęciami, nazwałam to " Poradnik o kobietach - czyli co babom w głowie siedzi", na każdej stronie jest inny aspekt życia kobiet ( spanie, zakupy, ciuchy, jedzenie, cięższe dni w miesiącu, wymagania, parametry) opatrzone damsko - męskimi komiksami i naszymi zdjęciami
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
![]() Parvati nie fatyguj się, szkoda czasu bo oni tam raz są raz ich nie ma ostatnio byli tylko czwartek- piątek... innym razem byli przez weekend... jeżdżę tam na uczelnię to jak będą stali to dam Ci znać
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Martwię się, że śniegu nie będzie na święta, wkurza mnie plusowa temperatura już :P
Ej, jak wkleić suwaczek tak, żeby było go widać? Bo nie umiem :/ |
|
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
Gdańsk też już oficjalnie świąteczny
Powiesili gwiazdki na lampach na Grunwaldzkiej i wszystkie galerie już są kolorowe. Ślicznie to wygląda ![]() A ja wczoraj obejrzałam "Love Actually". Słaba jestem. Nie doczekałam grudnia i śniegu ![]() A co do temperatury, to w Mikołajki ma być +13 stopni w trójmieście...
|
#4235 |
|
Rozeznanie
|
narazie jak dla mnie śnieg może się jeszcze powstrzymać bo w tamtym roku nie można bylo nigdzie wyjść ani wyjechać może tak już przed świętami padać bezkarnie z jednej strony jakby to niewielka ilość spadła śniegu to spoko .mam nadzieję że wogólę będzie śnieg bo pamiętam że ktoregos razu nie było i masakra w ten weekend będę robiła pierniczki jak pojadę do domu
![]() jak ten czas leci niecały miesiąc ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- w tym tygodniu wybiorę się po słodkości na mikołajki ![]() za 3 dni GRUDZIEŃ ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- W moim miasteczku wszystko zamarlo i nic nie przystrajają jedynie w 2 kwiaciarniach i w alfa a w tamtym roku to już latarnie były ozdobione niema śniegu i wszystko śpi hehe ale myśle że po mikołajkach ruszą
|
|
|
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem, że pytasz o te, sama nie wiem jak je nazwać, batoniki. To czekoladowe paluszki nadziewane, różnymi smakami. 5 kupiłam w sklepie (strona www.hussel.de), 5 kolejnych w rewe. W Polsce takich rzeczy nie widziałam. Były drogie 0,96 i 0,98 euro
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4239 |
|
Rozeznanie
|
MARLEN1366 dzięki za odpowiedz tak własnie się domyślałam
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będę w Niemczech to będę musiała się wybrać na zakupy i kupić zapas słodyczy
Edytowane przez asik1503 Czas edycji: 2011-11-28 o 14:29 |
|
|
|
|
#4241 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
yyy a czy ja napisalam "swiata"????? chyba jestes slepa
napisalam "swiat" a dla tych ktorzy nie kumają bazy i potrzebuja "ą" "ę" itd itd to przetlumacze "świąt" ..... ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- powiem szczerze ze mnie to wyprowadzilo z rownowagi ale juz sie uspokoilam ![]() ![]() ehh niedlugo ŚWIĘTA ![]()
|
|
|
|
#4243 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Anonimka1992;307742 25]yyy a czy ja napisalam "swiata"????? chyba jestes slepa
napisalam "swiat" a dla tych ktorzy nie kumają bazy i potrzebuja "ą" "ę" itd itd to przetlumacze "świąt" ..... powiem szczerze ze mnie to wyprowadzilo z rownowagi ale juz sie uspokoilam ![]() ![]() Nie tylko ona tak źle zrozumiała ja też w pierwszej chwili źle przeczytałam może to wynikło z tego że tyle się czyta i myśli o świętach wybacz ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Do Niemiec mi daleko a też bym chętnie pojechała na zakupy tam
Edytowane przez IwonaMazury Czas edycji: 2011-11-28 o 16:22 |
|
|
|
|
#4244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie zależy na bombkach szklanych, widziałam w e-gazetce, że nawet drogie nie były, ale zależy jaka jakość. Do tego z 2 komplety lampek, bo TŻ stwierdził, że choinka ma się porządnie świecić SUPER Szkoda, że na zewnątrz, ani w radiu ni widu, ni słychu świąt ![]() Cytat:
Czy u Nas robią takie słodkie bajery???A przeczytać, nie przeczytam, bo ni w ząb niemieckiego nie umiem...pochodzę z drugiej strony - bardziej rosyjski kumam
|
|
#4245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
IwonaMazury mnie aktualnie też daleko do Niemiec
ale ruszam na ich podbój w czasie świąt to będę miała okazję pobuszować po sklepach
|
|
|
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
pozazdrościć
Asik1503
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba w najblizszy weekend bede bawic sie w wycinanie piernikow ![]() w ogole to czesc piernikow planuje zrobic nadziewanych marmolada, mam nadzieje ze mi wyjda
|
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
pochodzę z drugiej strony - bardziej rosyjski kumam
[/QUOTE]czy może z mojch okolic ???? |
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
czy może z mojch okolic ????Niżej. Tzw. polesie lubelskie
|
#4251 |
|
Rozeznanie
|
a mi doszły jeszcze 4 prezety
ale Tż się dokłada i pierników muszę wiecej zrobic bo w tamtym roku mi brakło wiec poszły te z choinki hehe w tym roku tez zamierzam je ozdobić![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Niżej. Tzw. polesie lubelskie [/QUOTE]Aha miło
|
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
Główna ulica, Grunwaldzka, ma przyozdobione lampy nad trakcją tramwajową taki gwiazdami i zawijasami niebieskimi, bardzo estetycznie i ładnie to wygląda
A tak to zaczyna się jarmark coroczny, zaraz koło ul. Długiej (tej najbardziej znanej Gdańskiej ulicy, z Neptunem itp) i na jarmarku zawsze pełno światecznej muzyki, sprzedają dekoracje świąteczne i wgl jest gwar i kolorowo Chociaż z roku na rok coraz więcej stoi tam ludzi, którzy nie mają światecznego towaru tylko taki bazarkowy, typu chińska bielizna itp ![]() Trochę świątecznego Gdańska można sobie tu podejrzeć: http://www.panoramio.com/user/380619...s?photo_page=7 i na kilku kolejnych stronach. To są akurat zdjęcia z stare, ae co roku podobnie wygląda. Taka choinka wielgaśna stoi koło Neptuna i taki aniołek druciany wielgachny stoi koło Złotej bramy...
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
wow piękny ten Gdańsk
w moim rodzinnym mieście w centrum na drzewach są powieszone białe lampki... jejku jak pięknie to wygląda |
|
|
|
#4254 |
|
Rozeznanie
|
śliczne fotki
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
o nawet mogę pokazać
pierwsze zdjęcie to są wspomniane drzewka i tak wygląda całe centrum ![]() a drugie to jest świąteczna wersja najbardziej znanego hotelu w moim rodzinnym mieście
|
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
ktoś pytał o dekorowanie pierników. Jak byłam mała to dekoracja była tylko z czarnego i białego lukru. Teraz zainwestowałam w barwniki (niebieski, zielony, żółty i czerwony), roztopiona czekolada (biała też się sprawdza) orzechy włoskie, posypki, polecam dr.oetkera konfetti, perełki w szklanych sloiczkach (sa pyszne) kupiłam w tym roku czarno - białą posypke firmy Ruf, niestety kolorowej w sklepie nie było
![]() Ja niemieckiego nie lubie, kiedyś się uczyłam więc liczebniki pamiętam, w sklepach tylko patrzyłam na to ile na kasie wyskoczy, a na straganach i po angielsku można się dogadac. Za rok wybieram się na zakupy do Berlina. I na dodatek jeszcze fotka najładniejszego cukierka |
|
|
|
#4257 |
|
Rozeznanie
|
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- słodziaśny ten cukierasek i bardzo nietypowy
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś drugi dzień pod znakiem pieczenia pierniczków no i przybył pan kurier z paczuchą, a w niej opisywany wcześniej przeze mnie prezent dla TŻta |
|
|
|
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
ja polecam pierniki czekoladowe w ksztalcie serca z pysznym nadzieniem w Intermarche
oczywiscie wlasne tez bede piec:P |
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie, jak zwykle problemy z zakupem prezentów. Niestety dlatego, że kupujemy razem z TŻem i nigdy nie mamy pomysłu a potem, gdy wielki tłumy w CH, to bieganie i panika, bo coś trzeba kupić. W tym roku, mamy mocne postanowienie poprawy i w ten weekend jedziemy poszukać podarunków.
Moje pomysły na prezenty: Mama - wymyśliła sobie szal z sztucznego futra Tata - ??????? Myślę nad jakimś T-shirtem z fajnym nadrukiem (ogólnie miałam składać się z siostrą na elektroniczną ramkę na zdjęcia - rodzicom) Babcia - zastanawiam się nad: broszką, perfumami " Być może" (Dziadek takie Babci kupował, jak żył) Starsza siostra - sweter - pelerynka + kieliszki do wina z IKEI Młodsza siostra - szczoteczka elektryczna Brauna Chrześnica - stolik dla dzieci z IKEI i coś jeszcze, ale nie mam pojęcia ![]() Szwagier - tu jak zwykle problem (chyba najbardziej cieszył się ze skarpet, grubych, w których noga się nie pociła:P) No i mój TŻ ![]() Planowaliśmy sobie razem zrobić prezent - kupić telewizor :P ale sama nie wiem, pewnie Mu coś dokupię. Bo ja nie umiem, tak Mu nic nie kupować. Nawet, jak do spożywczaka pójdę, to zawsze Mu coś kupię ![]() Mnie już wypytywali o prezent, więc zapewne dostanę: pościel, kapcie, końcówki do szczoteczki elektrycznej, suszarkę i słodycze. No i pewnie coś jeszcze. W sumie, to lubię dostawać potrzebne prezenty a nie byle co. A sama chyba sobie kupię patelnię ceramiczną
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

ostatnio byli tylko czwartek- piątek... innym razem byli przez weekend... jeżdżę tam na uczelnię to jak będą stali to dam Ci znać

i kupić zapas słodyczy