|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Dzięki dziewczyny, bo już się martwiłam, że jakaś nienormalna jestem.
W zasadzie to się cieszę, że dobrze się czuję, bo nie wiadomo, co będzie dalej. A może się przecież pogorszyć. Uciekam coś zjeść i popracować
|
|
|
|
#632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie i maleństwa w niedzielny poranek
![]() Cytat:
Cytat:
od nie pica kawy może niektóre z was boleć głowa, ja tak mam jak nie wypije kawy, to od za niskiego ciśnieniaja miałam usg, normalnie gin, a potem do zrobienia mocz, krew 18 parametrów, toksoplazmoza, APTT, glikoza, HCV, HIV, HBS, USR |
||
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
takie fajne zdjęcie w necie znalazłam, musiałam Wam je pokazać, człowiek w 8 tyg ciąży
|
|
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a jak to jest z Urzedm pracy
?jestem zarejestrowana teraz mam podpis na 11 stycznia to musze zglosic ze w ciazy jestem nie? i co dalej? bede zarejestrowana i bede miala ubespieczenie? |
|
|
|
#635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
#636 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niektóre kobiety wogóle nie mają żadnych objawów,to napewno nie żle że nie masz mdłości ![]() Cytat:
czasem herbatę miętową wypije.Cytat:
|
||||
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kawę i herbatę też odstawiłam. Kawusię piję tylko okazjonalnie jak mam bardzo niskie ciśnienie (dzisiaj mam masakrycznie niskie, więc chyba kawą będę się ratować, bo aż mnie głowa boli).
A to maleństwo śliczne, wczoraj też się na to zdjęcie natknęłam
|
#638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomo, ze nie nalezy przesadzac, ale jakbysmy takna wszystko co pisza chcialy patrzec to nie wiem co bysmy jadly i pliy Cytat:
ehh ja dzisiaj chodze jakas taka obolala i caly czas mnie mdli i na moje mdlosci najlepsze jest jedzenie jak jem to mnie nie mdli z reszza i tak co trzy gdziny ssie mnie w zoladku
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kawę odstawiłam głównie dlatego, że mnie po niej zgaga męczy, ale od czasu do czasu na jeden kubek sobie pozwalam
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszytkie nowe mamusie :agutkadg, makarona,Selay, ewka5891, Emilia211, ivoncia16,Irmusia81!!!!
Ja biorę wszystkie tabsy tzn. witaminy i dodatkowo żelazo bo mam ubytek w czasie obiadu, przez jakiś czas brałam rano,ale po tym jak wymiotowałam nimi niedługo po jedzeniu (rano najgorzej mdli) stwierdziłam że trzeba zmienić plan. Myślę że nie ma różnicy o której , byle o mniej więcej tej samej porze. Fajnie tym co nie mają mdłości Chociaż ja w tym tygodniu nie wymiotowałam ani razu, choć ciągało mnie konkretnie, a to też miłe nie jest. Rodzinka mi mówiła że wg "zabobonów" wymiotuje się na dziewczynkę. A nasza dzidzia wydaje mi się że była jednak zrobiona tak blisko owulacji, że jednak będzie chłopak nie wiem skąd ta pewność, ale na dziewczynkę tez bym się ogromnie ucieszyła![]() Ja kawy nie pije bo mnie nie ciągnie,dwa razy od mąża cole łyknęłam w tymczasie, bo ona to kusi moje nemu to 90% owoce a 10% to obiad bo staram się jeść normalny, ale nie wychodzi z reguły bo miecho i ryby feeeee...A stresa mam przed tym wtorkowym USG.... marzę żeby tymrazem było wszystko zadziwiająco dobrze i książkowo... |
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mnie dzisiaj rano tak mdlilo ze masakra. lezalam na lozku i nie umialam sie ruszyc bo myslalam ze zwymiotuje a z drugiej strony bylam tak choelrnie glodna ze szok az sie normalnie poplakalam nei wiedzialam co ze soba zrobic, ale juz przeszlo na szczescie
|
|
|
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj czuje sie zadziwiajaco dobrze
|
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam to samo, jak zjem jak mnie mdli to przechodzi, jak zjem za dużo to mdli mnie jeszcze bardzje niż wczesniej, wczoraj np bylismy u teściów i tak sie sałatki najadłam że już myślałam że po raz pierwszy przywitam się z muszlą, na szczęście się obeszło w pierwszej ciąży kompletnie nic mi się nie działo a chłopak urodził się duży zdrowy i w terminie tak więc brak objawów o niczym złym nie świadczy no i teraz tez widze że każda ciąża jest inna,no chyba że to na dziewczynkę takie mdłości ![]() a wiecie że ja już czasami sobie zapominam że jestem w ciąży, szczególnie jak mnie nie mdli i jak mam intensywny dzień w pracy Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-11-27 o 19:14 |
|
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
Ale się tutaj tłoczno zrobiło
pozdrawiam mamuśki
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się teraz zadziwiająco dobrze czuję. Aż nie lubię tak się czuć, jakby nic się nie działo w środku
![]() Z mdłościami na dziewczynkę nie mogę się zgodzić. Bratowa TŻ urodziła miesiąc temu dziewczynkę a w ciąży w ogóle jej nie mdliło. Wydaje mi się, że to czy są mdłości czy nie nie ma związku z płcią dziecka. Jutro koło południa mam usg. Już się boję...
|
#646 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a jest taka mozeliwosc ze na tescie wyjda dwie kreski a lekarz stwierdzi ze ciazy niema?
ja juz mam rozne mysli |
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
jest taka możliwość, 100 % pewność daje tylko test z krwi a i tu może zdażyć się ciąża biochemiczna czyli wczesne poronienie, testy potwierdzają informację o zapłodnieniu, jest jeszcze jednak zbyt wcześnie, aby zaobserwować ją podczas badania ginekologicznego ale wtedy dostałabyś spóżniony okres więc nie ma się co niepotrzebnie przejmować
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-11-27 o 19:19 |
|
|
|
#648 |
|
Raczkowanie
|
mdłości na pewno nie znaczaja dziewczynki, ja w pierwszej ciąży normalnie funkcjonowałam, nie iwedziałm co to sa nudności czy wymioty ciążowe, od pierwszego trymestru rozpierała mnie energia zupelnie jestes teraz inaczej, najchetniej spałabym całymi dniami, nie wychodziła z domu, rano tez mam mdłości które wczoraj skończyły się w kiblu;/
skóre na piersiach maiąlm już chyab troche rozciągniętą po karmieniu więc nie czuje żadnego pobolewania tylko zauwazyłam różnice w rozmiarze a dzisiaj na zajęciach myślałam ze ale na szczescie jakos mi przeszło bo bym chyba padła ze wstydu gdybym nie zdążyła do łazienki
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam dziś kryzys... siedzę i ryczę, bo czuję się źle, nic nie mogę zjeść, a wszystkie zapachy przyprawiają mnie o mdłości...i już niestety przywitałam się z pustą doniczką, bo do toalety bym nie zdążyła... i w dodatku jestem strasznie głodna... pomóżcie...
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2011-11-27 o 20:35 |
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
Ja swoje wymioty okiełznałam jedząc malutkie porcje owoców i pijąc wodę smakową, ale nudności nadal są...
ivoncia16,nie nakręcaj się, napewno wszytko będzie ok. Trzeba tylko poczekać ![]() izasz-b, to też trzeba przeczekać... każda z nas przechodząca mdłości chyba tak miała.... trzeba przeczekać i jak odpuści coś zjeść... aagula, oj bardzo tłoczno cięzko mamusiek nie pomylić ze sobą![]() wanillka, mam tak samo dlatego jem czesto i malutko i jakoś sie udaje przeżyć... A przypomniało mi się że rozmawialiści o urzędzie pracy, ja nie mam zamiaru puki co nic mówić. Bo tak jak pisaliście praca to nie choroba. najwyzej jak mi dadza skierowanie na rozmowe o prace to bede odpowiadała zgodnie z prawdą że jestem w ciąży. Nie wiem jak Was ale mnie zawsze pytają czy mężatka i czy mam dzieci, jak odpowiadam że nie to się pytają czy planuje... i po rozmowie....
|
|
|
|
#651 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Znów wpadłam tylko na chwilkę i spadam pracować. Niestety 3 dzień pod rząd będę po 10 h w pracy. I zastanawiam się, czy to, że wracam taka zmęczona do domu nie szkodzi mojej fasolince. Ale z drugiej strony - ciąża to nie choroba i nie wyobrażam sobie po prostu siedzieć i czekać na rozwiązanie. Odczuwacie jak buzują w was hormony? Poza tymi mdłościami i wymiotami, które wam doskwierają? Bo ja mam takie nastroje, że coś strasznego. Raz miła, raz opryskliwa, raz wybucham, raz płacząca... Co chwilę zmiana. I jeszcze jedna rzecz, która rozbawiła mnie i moje współpracownice. Pracuję na dziale zabawek. Podeszłam do lampki dla niemowlaka, która świeci i leci z niej muzyczka albo szum morza, słucham, słucham... i się rozpłakałam Mówię wam, wariatka ze mnie
|
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
nienawidze poniedzialkow
od rana niemoge pracowac bo w pracy serwer szaleje i wszystko sie dluuuuuuuuzy ostatnio zadzwonilam do ginekologa odnosnie tych mdlosi a on do mnie ze kwas foliowy odgrywa duza role, tzn jesli kobieta jadla kwas foliowy (lub duzo zielonego jak salta itd) dlugo (~6M) przed zajsciem to jest wielka szansa ze nie bedzie miala mdlosi ...moze dlatego nic mnie takiego jeszcze niedopadlo![]() ja lykam witaminki dla ciazy po jedzeniu bo jak jadlam przed to mi bylo niedobrze kurde boje sie czekac tak dlugo...bo do konca 9tego aby zobaczyc malenstwo na USG, czy ktoras z was tez bedzie miala tak pozno pierwsze USG robione? |
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja teraz tak tylko na chwilę wpadłam A więc dzwonili do mnie z kadr ,że mam jak najszybciej (do jutra),dostarczyć zaświadczenie o ciąży-bo oni nie wiedzą czy mają mi przedłużać umowę czy nie. Ponieważ jeśli nie to oni składają wóczas jakiś druk do ZUS-u i ja zanoszę później przez całą ciąże zwolnienia do ZUS-u. I dzwoniłam do mojego pana ginekologa ,powiedziałam mu jaka jest sytuacja ,to stwierdził,że skoro zwolnienie mam do 30.11 to dzisiaj po 15:00 mam przyjść po zaświadczenie a 30.11 na wizytę-tak jak było wcześniej umówione.
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
agunia82 ten jadlowstret to i mnie dopada dosc czesto, najlepsze jest ze czuje sie glodna a jak dochodze do lodowki to mnie odrzuca
ps. zadna niema pierwszego USG w 9t?...jak ja to wytrzymam
|
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jutro najprawdopodobniej ide na wizyte do ginekologa
![]() ciekawe co mi powie wogole boje sie ze durzo przytyje a pozniej to zrzucic , jakas masakra ;/ |
|
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny!
nicki wszystko będzie dobrze trzymam mocno kciuki za Twoją wtorkową wizytę, a z pracą, to kuzynka męża rok po ślubie szuka pracy i właśnie na każdej rozmowie jak tylko mówi kiedy się pobrali to odrazu ją skreślają bo "napewno zaraz będzie w ciąży". ivoncia jak będziesz się dobrze odżywiała i nie jadła za dwoje to dużo nie przytyjesz a nawet jeśli to potem przy dzidziusiu szybko zgubisz kg.Ja dzisiaj odebrałam wyniki hbs już drugi raz bo za pierwszym razem nie wyszedł i musiałam powtarzać i dzisiaj znowu to samo muszę jutro powtórzyć mam nadzieję że wszystko będzie ok,trochę się wystraszyłam.A z pozytywnych rzeczy jutro zaczynam 10 tc a w czwartek wizyta u gin |
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dziś tragicznie czuję
Mdłości jak zwykle (mimo, że tż śniadanko mi rano przy łóżku zostawił), a do tego zgaga
|
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
Witam
mnie ostatnio wszystko wzrusza ha ha tego śluzu z krwią już nie mam na szczęście, jutro wizyta u gina ciekawe co powie, ja łykam tabletki z witaminami jak jem obiad tak jest napisane na ulotce, żeby zażywać tabletki w trakcie obiadu, rano jak wstaje jest mi niedobrze ale na szczęście nie Mamuśki miłego dnia |
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dzisiaj bylam pierwszy raz u lekarza. Z racji tego, ze przebywam w UK wizyty wygladaja tu chyba troche inaczej niz w Polsce (praktycznie nic nie wiem na temat ich opieki dla ciezarnych)
. Lekarka powiedziala mi, ze skoro 2 testy wyszly pozytywnie to na bank jestem w ciazy, choc szczerze mowiac liczylam na jakies innne potwierdzenie jeszcze. Po krotce opowiedzialam jej jak sie czuje, ona powiedziala czego nie powinnam jesc i tym podobne. Mialam sie zapisac na spotkanie z Midwife, ktore mam w srode i niby za jakies 6 tygodni bede miala pierwszy skan w szpitalu....![]() ogolnie to za duzo sie nie dowiedzialam po tym spotkaniu i moje obawy nadal sa.... mam nadzieje ze dzieciatko bedzie sie zdrowo chowalo. Moze midwife cos wiecej mi powie.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

A wszystko przez to, że nie zjadłam kolacji 
czasem herbatę miętową wypije.

i caly czas mnie mdli i na moje mdlosci najlepsze jest jedzenie

ale na szczescie jakos mi przeszło bo bym chyba padła ze wstydu gdybym nie zdążyła do łazienki
...moze dlatego nic mnie takiego jeszcze niedopadlo
mam nadzieję że wszystko będzie ok,trochę się wystraszyłam.