Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Piękna 13 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 22:52   #1411
lacrimachristi
Zakorzenienie

Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk

dziekuje dziewczyny za miłe słowa

ide połozyc olej Heenara na noc
a jutro ide odebrac moje zamowienie z doz --- kapsułki Gal z witaminami oraz olej ze słodkich migdałow
Stary 2011-11-27, 23:00   #1412
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
chwilowo nie ale to niedlugo sie zmieni
ale wynajmować będziecie czy własne?

o ile to nie jest zbyt wścibskie pytanie z mojej strony

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 23:04   #1413
lacrimachristi
Zakorzenienie

kobieto narazie bedziemy mieszkac u mnie z rodzicami

a w przyszlosci planujemy budowac swoj domek wszystko jest na dobrej drodze

dobrej nocki wszystkim
Stary 2011-11-27, 23:12   #1414
kobietasukcesu
zawsze mam racje

lacrima: podziwiam, ja sobie nie wyobrażam budowania domu od podstaw, wiem jak ludzie pracują a jakbym miała codziennie ich pilnować to dziękuje

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 23:14   #1415
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
lacrima: podziwiam, ja sobie nie wyobrażam budowania domu od podstaw, wiem jak ludzie pracują a jakbym miała codziennie ich pilnować to dziękuje
Kobieto ja mam masę znajomych którzy siedzą tutaj a w PL ekipy im domy budują.
Ja właśnie nie wyobrażam sobie tego z pogrubionego powodu

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 08:50   #1416
Renatka89
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

czuje sie,jakby mnie tu nie było sto lat, w zasadzie to jestem gościem

za to nadrobiłam całosc wiec nie jest zle

kasiaczek- ten kremik hipp kiedys uzywalam i w sumie mi pasowal, nie wiem czemu gdzies stoi w kacie i sie kurzy a ja wciaz szukam czegos innego jak dalsze wrazenia stosowania?

Kasiu- glinka znalazła sie na mojej liscie zakuow, ale to juz w grudniu

Zrobie sobie dzisiaj dzien spa, bo potem nie bede miała kiedy a w weekend ide na slub cywilny i na chrzciny

Zastanawiam sie co ubrac na sluc cywilny, a potem obiadek w restauracji (jedynie kilkanascie osob)? nie chce przesadzac,bo Panna Młoda to skromna dziewczyna
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:10   #1417
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

hej
Witam sie z kawka własnie Was nadrobiłam nie pisałam w weekend bo nie miałam zbyt kiedy na siłowni byłam pozniej ze znajomymi siedziałam i w sobote i wczoraj wczoraj jeszcze SPA sobie zrobiłam, mam maseczke miodowa tak slicznie pachnie ze chyba bede ja czeeesto robic
Wogóle własnie zrobilam liste zakupów po wypłacie grudniowej i sie przeraziłam normalnie musze jakos zaczac ograniczac wydatki

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:21   #1418
marta 85
Wtajemniczenie

Hej

Renatko poprosimy o fotki, dawno Cie nie widziałyśmy, prawda?

Zrobiłam sobie mieszankę na włosy - olej + wywar z szyszek chmielu, rumianku i skrzypu + odżywka Joanna miód i cytryna + maska Herbal + kilka kropel z cytryny

Broń się przed skutkami zimy i zimna

1. Diagnoza skóry
Jak się okazuje nie tylko wrażliwa i przesuszona skóra jest narażona na podrażnienia wynikające z zimna, ale również ta ze skłonnościami do łojotoku, czy też cera mieszana. O tym, co dla nas najlepsze powinna zadecydować kosmetyczka. To ona doradzi jak często robić peelingi, czy zamienić krem dzienny na nocny, zastosować kurację oliwą z oliwek i kiedy odstawić na bok wszelkie zabiegi z kwasami, a nawet toniki alkoholowe.
2. Powietrze i światło
Nic tak dobrze nie robi naszej skórze (oczywiście zabezpieczonej odpowiednim kremem) jak spacery na świeżym powietrzu. Dzięki temu polepsza się krążenie, a cera nabiera zdrowego wyglądu. Promienie słoneczne z kolei zapewnią nam witaminę D i dodatkowo porawią nastrój. Pamiętajmy jednak o filtrach! Zimowe słońce potrafi być zdradliwe.
3. Idealna mieszanka: wino i czekolada
Nie ma nic lepszego zimą jak lampka dobrego czerwonego wina i smaczna czekolada. Nie tylko dlatego, że wyśmienicie smakują, ale również z powodu antyutleniaczy, które wzmacniają nasz system immunologiczny i „naprawiają” zniszczone komórki. Im bardziej wytrawne wino i im bardziej gorzka czekolada, tym lepsze efekty. Dodatkowy atut – gorzka czekolada (a także kakao) zawiera teobrominę, alkaloid skutecznie przeciwdziałający m.in. przeziębieniom
4. Tłuste kremy
Ogrzewanie plus lodowate powietrze to wyjątkowo paskudny zestaw dla naszej skóry, która szybko traci wilgotność i staje się szorstka. W takiej sytuacji sprawdzą się specjalne kremy („zimowe), które odbudowują barierę ochronną skóry i zabezpieczają ją przed wysychaniem. Kosmetyczki polecają zwłaszcza tłuste kremy lub kompleksowe emulsje z witaminami, które odżywiają naszą skórę, a jednocześnie chronią ją przed wiatrem, mrozem lub suchym powietrzem w ogrzewanych pomieszczeniach
5. Walka ze swędzącą skórą
Nie tylko nasza cera narażona jest zimą na niebezpieczeństwo – ale także skóra dłoni czy nóg. Wiele kobiet skarży się na pieczenie lub swędzenie rąk, ud lub łydek. Co robić? Nie drapać, tylko porządnie nakremować. Dłoniom przynajmniej raz w tygodniu zafundować kąpiel w oliwie z oliwek, nogi zabezpieczać kremami z miodem, panthenolem, jojobą lub gliceryną. Unikać też zbyt częstych kąpieli w wannie, które dodatkowo wysuszają skórę.
6. Kąpiel w proszku do pieczenia
Brzmi może śmiesznie, ale jest wyjątkowo skuteczna. Jeśli marzysz o długiej kąpieli wsyp do wanny dwa opakowania proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej. Produkty te skutecznie zmiękczają wodę, która dzięki temu nie zniszczy bariery lipidowej naszej skóry.
7. Maseczki i koktajle witaminowe
Zimą nie wystarczą codziennie rytuały pielęgnacyjne. Przynajmniej raz w tygodniu zafunduj swojej skórze prawdziwą witaminową bombę – specjalne kuracje w postaci maseczek czy domowych mikstur, które zapewnią odpowiednie nawilżenie. Możesz też nałożyć na twarz grubą warstwę tłustego kremu i zostawić na 15 minut. Wysuszona i podrażniona skóra wchłonie wszystko to, czego jej zimą najbardziej brakuje. http://re.pieknieje.pl/www/delivery/...ERE&n=a8abe8fa
8. Dodatkowe nawilżanie
Nie tylko kremy skutecznie nawilżają naszą skórę. Zimą równie przydatne okazują się wszelkie nawilżacze pomieszczeń, domowe fontanny lub rośliny, które zatrzymują wilgoć. Pomieszczenie nawilżone w 40-60 proc. jest optymalne dla naszej skóry. Nie zapomnij też o piciu wody (1,5 litra dziennie) oraz wodzie do twarzy w sprayu.
9. Idealne włosy
Mróz osłabia włosy, które stają się przez to bardziej kruche i łamliwe. Dlatego warto pamiętać o regularnym podcinaniu końcówek i noszeniu czapki. Oraz o kilku innych zabiegach, dzięki którym nasze włosy przetrzymają nawet najgorszą zimę. Kup w aptece olejek jojoba i raz w tygodniu zrób z niego maskę. Wystarczy 10 łyżek olejku podgrzać w kąpieli wodnej i na pół godziny nałożyć na włosy, od połowy ich długości, po końcówki. Następnie należy głowę zawinąć w folię i ciepły ręcznik, a na koniec umyć głowę. Doskonale przy regeneracji włosów sprawdzają się też wszelkie mieszanki z oliwy z oliwek oraz jajka i cytryny.
10. Odpowiedni makijaż
Idealną ochroną przed zimnem jest również makijaż. Zimą zaleca się stosować jednocześnie podkład oraz sypki puder, który tworzy na skórze rodzaj ochronnej „siateczki”. Należy również pamiętać o pielęgnacji ust (ochronne pomadki, błyszczyki, balsamy), bowiem skóra ust jest bardzo cienka i delikatna i szybko ulega niekorzystnym wpływom temperatury.

Edytowane przez marta 85
Czas edycji: 2011-11-28 o 11:24
marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:27   #1419
kasiaaczek
Zakorzenienie

Hej Ja od rana siedzę nad projektem i mam dosc ;/ dlatego chwila przerwy i zaraz wracam do pracy.

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

czuje sie,jakby mnie tu nie było sto lat, w zasadzie to jestem gościem

za to nadrobiłam całosc wiec nie jest zle

kasiaczek- ten kremik hipp kiedys uzywalam i w sumie mi pasowal, nie wiem czemu gdzies stoi w kacie i sie kurzy a ja wciaz szukam czegos innego jak dalsze wrazenia stosowania?

Kasiu- glinka znalazła sie na mojej liscie zakuow, ale to juz w grudniu

Zrobie sobie dzisiaj dzien spa, bo potem nie bede miała kiedy a w weekend ide na slub cywilny i na chrzciny

Zastanawiam sie co ubrac na sluc cywilny, a potem obiadek w restauracji (jedynie kilkanascie osob)? nie chce przesadzac,bo Panna Młoda to skromna dziewczyna
Z kremiku dalej jestem bardzo zadowolona, mam po nim bardzo gładką cere, złagodził mi podrażnienia i co najważniejsze nie pozostawia mi tłustej warstwy i ten efekt długo się utrzymuje narazie odstawiłam inne kremy (vichy aqualia oraz ivostin sensitia, żaden z nich nie dawał takich efektów).

Edytowane przez kasiaaczek
Czas edycji: 2011-11-28 o 11:34
kasiaaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:28   #1420
lacrimachristi
Zakorzenienie

hejka

ale dzisiaj wiało w nocy to masakraaaa
Stary 2011-11-28, 11:32   #1421
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
hejka

no daj spokoj, az sie obudziłam koło 2 i nie wiedzialam co sie dzieje tak wiało na dworze

Think happy - be happy

M

Stary 2011-11-28, 11:36   #1422
kasiaaczek
Zakorzenienie

Cytat:
hejka

U mnie dalej strasznie wieje, na szczęscie póki co nigdzie nie muszę wychodzić
kasiaaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:48   #1423
coolasana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
niby fryzjer najlepszy... zastanowię się... mogłabym zrobić jakieś jaśniejsze pasemka o 2-3 tony ale znowu boję się rozjaśniania, bo teraz są już w miarę fajne te moje włosy,ładnie lśnią i się nie puszą...
To fakt, ja już miałam jedną dekoloryzację ( ale ta pani chyba nazwała to dekoloryzacja ale nałożyła rozjaśniacz, jak na moje) i włosy od razu po wyjściu z czerni miałam ciemnobrązowe tylko, a potem zaczeły tragicznie wypadać, i do dziś mam problemy z ich rozczesywaniem, strasznie się plączą

Na dodatek teraz w tym okresie jesienno/zimowym wypadają podwójnie. I strasznie się przetłuszczają, mimo że nie nakładam dużo preparatów, tylko szampon i odżywka, zmieniałam już tyle razy szampon i nic to nie dało... Z jednej strony chciałabym rozjaśnić włosy, ale z drugiej obawiam sie ze będę łysa, i strasznie sie zniszczą po raz kolejny...Chociaż cały czas kusi mnie ten albo karmelowy brąz, albo miodowy blond... chociaż nie wiem czy w jaśniejszych włosach nie czułabym sie mniej atrakcyjna... Kobiecie nie dogodzisz

coolasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:59   #1424
neheszta
Zakorzenienie

aaaa w końcu można odpocząć po "maratonie"
masakra
w sobotę o 14 pobudka i do szkoły na ćwiczenia następnie zaraz po zajęciach do pracy do 6 rano w domu byłam lekko przed 7 to się spać nawet nie kładłam bo na 10 do szkoły na kolejne ćwiczenia no i w końcu wróciłam koło 14 to się zdrzemnęłam bo o 18 pobudka bo na nockę do 5 rano
wypiłam 2 litry energy drinka a obiecywałam sobie że nie będę takich rzeczy piła

a tak po za tym muszę się pochwalić że nauczyłam mojego pieska nowej komendy a mianowicie turlania się

jeszcze chciałam iść do rossmana ale kurcze wciąż nie mogę się zdecydować z podkładem, nie wiem czy maybelline affinitone czy astor HD coś tam
chyba że zna ktoś lepsze podkłady matujące ale nie z manhatanna bo za ciężki
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 12:03   #1425
lacrimachristi
Zakorzenienie

ja juz po zmyciu oleju heenara

jeszcze ide z psem do szczepienia przeciwko wsciekliznie heh
Stary 2011-11-28, 12:13   #1426
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
masakra
w sobotę o 14 pobudka i do szkoły na ćwiczenia następnie zaraz po zajęciach do pracy do 6 rano w domu byłam lekko przed 7 to się spać nawet nie kładłam bo na 10 do szkoły na kolejne ćwiczenia no i w końcu wróciłam koło 14 to się zdrzemnęłam bo o 18 pobudka bo na nockę do 5 rano
wypiłam 2 litry energy drinka a obiecywałam sobie że nie będę takich rzeczy piła

a tak po za tym muszę się pochwalić że nauczyłam mojego pieska nowej komendy a mianowicie turlania się

jeszcze chciałam iść do rossmana ale kurcze wciąż nie mogę się zdecydować z podkładem, nie wiem czy maybelline affinitone czy astor HD coś tam
maybelline affinitone jest lekki (bardzo płyny) ale kryje dość dobrze. Całkiem fajny podkład jak się lubi taką konsystencję

Stary 2011-11-28, 12:22   #1427
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
masakra

oo masakraaaa dajesz tak rade??
jak tam samochodzik, smigasz??
Stary 2011-11-28, 13:03   #1428
marta 85
Wtajemniczenie

Złote zasady pielęgnacji włosów

Piękne, zadbane, lśniące włosy to prawdziwy atrybut kobiecości. Nie musisz jednak poświęcać na ich pielęgnację długich godzin ani wydawać majątku. Najprostsze metody są najskuteczniejsze.
Zacznij od podstaw, przykładaj dużo uwagi do procesu mycia włosów. Jeśli dokładnie usuniesz zanieczyszczenia, składniki pielęgnacyjne zawarte w odżywce będą się lepiej wchłaniały. To nieprawda, że „częste mycie skraca życie" - włosy możesz myć tak często, jak to konieczne, ale szamponem przeznaczonym konkretnie do twojego typu włosów.
Po zmoczeniu głowy i rozprowadzeniu szamponu ugniataj włosy, żeby ich nie poplątać. Najlepiej tę czynność powtórzyć dwa razy, żeby mieć gwarancję dobrego oczyszczenia. Ostatni strumień wody podczas spłukiwania powinien być chłody, aby zamknąć łuski włosów. Nie trzyj włosów ręcznikiem, a jedynie pozwól wodzie w niego wsiąknąć. Mokre włosy rozczesuj nie szczotką, ale grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. To zmniejszy uszkodzenia mechaniczne. Jeśli masz trochę więcej czasu, pozwól włosom wyschnąć samodzielnie. W przeciwnym razie susz je chłodnym strumieniem powietrza, z góry na dół - zgodnie z układem łusek.
Co włosy kochają?
  • częste mycie przy użyciu łagodnych preparatów;
  • stosowanie dobrej odżywki i balsamu;
  • delikatne rozczesywanie;
  • suszenie chłodnym powietrzem;
  • kosmetyki z filtrami przeciwsłonecznymi;
  • zdrową dietę.
Czego włosy nienawidzą?
  • zbyt energicznego czesania i szarpania, zwłaszcza na mokro;
  • gorącej wody;
  • przebywania na słońcu;
  • prostownicy i lokówki;
  • ciasnych warkoczy i kucyków;
  • trwałej ondulacji;
  • farbowania - ciemne farby naruszają strukturę włosa, a rozjaśniające osłabiają i wysuszają;
  • nieprzewiewnych nakryć głowy oraz braku czapki na mrozie;
  • złej diety, ubogiej w witaminy.
Lepiej zapobiegać, niż leczyć, czyli czego unikać, aby mieć piękne włosy?
  • gorących lokówek i prostownic;
  • suszenia gorącym powietrzem;
  • kąpieli morsko-słonecznych bez preparatów ochronnych (tyczy się to również solarium);
  • mocnych produktów do stylizacji;
  • mycia zbyt ciepłą wodą;
  • zbyt ciepłych nakryć głowy.
Wypróbuj domowe sposoby - maseczki, płukanki ziołowe, kompresy.
Przepis na miodowo- ziołowy nabłyszczający kompres na włosy:
Składniki: olej roślinny, łyżeczka rumianku, pokrzywa, liście brzozy, żółtko, łyżka miodu, łyżka soku z cytryny, kilka kropli oleju rozmarynowego.
Przygotowanie: Olej lekko podgrzej, a następnie namocz w nim na pół godziny rumianek, pokrzywę i brzozę. Wszystko przecedź, dodaj żółtko, miód, sok z cytryny oraz olej rozmarynowy. Tak przygotowaną miksturę wetrzyj w wilgotne włosy, po czym owiń głowę folią i ręcznikiem.
Przepis na kompres z olejkiem rycynowym:
Składniki: łyżka oleju rycynowego, sok z cytryny.
Przygotowanie: Podgrzej olej rycynowy i wymieszaj z sokiem z cytryny. Wmasuj w skórę głowy, przeczesując włosy grzebieniem. Owiń głowę folią i ręcznikiem, pozostaw na pół godziny.
Płukanki i maseczki na różne problemy:
Słabe włosy - maseczka piwna: dwa żółtka wymieszaj z trzema łyżkami piwa i taką papkę nałóż na włosy. Owiń folią, pozostaw na 20 minut.
Włosy przetłuszczające się - płukanka miętowo-pokrzywowa: łyżkę suchej pokrzywy wymieszaj z taką samą ilością suchej mięty i zalej wrzątkiem. Po przecedzeniu spłucz tym płynem włosy po umyciu.
Włosy przesuszone - kompres oliwkowy: podgrzej oliwę z oliwek, nałóż ją na włosy, owiń głowę folią i ręcznikiem, pozostaw na pół godziny; płukanka mleczna: raz w tygodniu nałóż na umyte włosy kilka łyżek pełnotłustego mleka, a po 15 minutach spłucz letnią wodą.
Płukanki i maseczki pod kolor włosów:
Blondynki: żeby rozświetlić jasne pasma, stosuj systematycznie płukankę z rumianku albo rabarbaru. Kwiat rumianku zalej wrzątkiem, gdy odpowiednio się zaparzy, odcedź i po przestudzeniu wypłucz włosy. Płukankę z rabarbaru przygotujesz poprzez zagotowanie w wodzie pokrojonej łodygi tej rośliny.
Brunetki - maseczka z łupin orzecha włoskiego: rozdrobnij zieloną skórkę i łupinę orzecha, dodaj dwie szklanki wody oraz łyżkę oliwy. Maseczkę pozostaw na włosach na pół godziny.
Kobiety o włosach kasztanowych i miodowych - idealny dla was jest napar z czarnej herbaty. Przygotujecie go tak samo, jak płukankę z rumianku dla blondynek. Możecie go stosować po każdym myciu włosów.
Kosmetyczne propozycje:
  1. L'Oreal Elseve - Ceramidy - szampon odbudowujący i zapobiegający łamaniu się włosów, cena 10 zł.
  2. Clairol - Herbal Essences Rainforest Flowers - Szampon do włosów suchych lub zniszczonych, cena 8 zł.
  3. Schwarzkopf - Gliss Kur Nutri-Protect - Szampon do włosów suchych i zniszczonych, cena 10 zł.
  4. Joanna - Naturia - odżywka bez spłukiwania, do włosów suchych, z lnem i rumiankiem, cena 4 zł.
  5. Ziaja - Plantica - szampon miętowy, cena 6 zł.
  6. Joanna - z apteczki babuni - szampon normalizujący, cena 5 zł.
  7. Odżywka w sprayu bez spłukiwania, Dove, do włosów rozjaśnianych, cena 17 zł.

Jeśli zewnętrzna pielęgnacja nie wystarcza, sięgnij po suplementy diety, które zawierają cały pakiet witamin oraz ważne mikroelementy. Doskonale sprawdza się np. ekstrakt ze skrzypu polnego (skrzyp dobrze wpływa na odżywienie i wzmacnia cebulki) Forte Max, Capivit Piękne Włosy, Merz Spezial, Skrzyp natural VIT.
Pamiętaj, że doskonałe działanie regenerujące włosy ma dieta bogata w cynk. Cynk przyspiesza wzrost włosów, zapobiega ich wypadaniu i matowieniu. Możesz sięgnąć po cynk sprzedawany w aptece bez recepty albo urozmaicić swoje codzienne posiłki. Źródłami cynku są ostrygi, jajka, pieczywo pełnoziarniste, pestki dyni, twarde sery, wątróbka i ryby.

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:06   #1429
lacrimachristi
Zakorzenienie

marta 85 widziałam Twojego psa jest piekny

tez ma owczarka niemieckiego długowłosego
Stary 2011-11-28, 13:08   #1430
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
oo masakraaaa dajesz tak rade??
jak tam samochodzik, smigasz??
no musiałam dać radę bo nikt nie chciał się ze mną zamienić bo miałam najgorsze zmiany (zamykające w weekend czyli te co czasem się przedłużają i zamiast o 6 kończysz o 7)
ale spoko bywało gorzej
a samochodzik bardzo fajny normalnie tak jak go w lipcu kupiłam to tylko olej wymieniłam klocki i szczęki bo tak to nic nie trzeba robić i jeszcze tak mało pali

a co do podkładu pamiętam że kiedyś ten affinitone to tak średnio mi się podobał ale ostatnio jak jechałam do Berlina to znalazłam go gdzieś tam zakurzonego zakopanego na dnie w mojej kosmetyczce i jakoś go tak nałożyłam i mi się spodobał
ale tak napisałam o tym podkładzie z astora, ponieważ teraz jest promocja i dostaniesz za darmo bazę.
Ale się zastanawiam w sumie w jakiej cenie jest taka dobra baza do oczu w sumie nawet nie wiem która jest dobra

Edytowane przez neheszta
Czas edycji: 2011-11-28 o 13:11
Stary 2011-11-28, 13:12   #1431
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
no musiałam dać radę bo nikt nie chciał się ze mną zamienić bo miałam najgorsze zmiany (zamykające w weekend czyli te co czasem się przedłużają i zamiast o 6 kończysz o 7)
ale spoko bywało gorzej
a samochodzik bardzo fajny normalnie tak jak go w lipcu kupiłam to tylko olej wymieniłam klocki i szczęki bo tak to nic nie trzeba robić i jeszcze tak mało pali

a co do podkładu pamiętam że kiedyś ten affinitone to tak średnio mi się podobał ale ostatnio jak jechałam do Berlina to znalazłam go gdzieś tam zakurzonego zakopanego na dnie w mojej kosmetyczce i jakoś go tak nałożyłam i mi się spodobał
ale tak napisałam o tym podkładzie z astora, ponieważ teraz jest promocja i dostaniesz za darmo bazę.
Ale się zastanawiam w sumie w jakiej cenie jest taka dobra baza do oczu w sumie nawet nie wiem jaka jest dobra
no to super, ja prawie rycze nad swoja bezradnoscia, prawojazdy mam juz ok 7 lat jak nie wiecej a boje sie jezdzic, dostalam auto - i dalej nie jezdze, nie wiem jak mam sie przelamac, jak sobie pomysle ze mam wyjechac na droge to mnie sciska w zoładku, dziwolag ze mnie
Stary 2011-11-28, 13:15   #1432
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
no to super, ja prawie rycze nad swoja bezradnoscia, prawojazdy mam juz ok 7 lat jak nie wiecej a boje sie jezdzic, dostalam auto - i dalej nie jezdze, nie wiem jak mam sie przelamac, jak sobie pomysle ze mam wyjechac na droge to mnie sciska w zoładku, dziwolag ze mnie
Nietylko z Ciebie, ja tez mam auto czasami jezdze, ale sie boje, jakos niepewnie sie za kółkiem czuje i jezdze jak d***

Think happy - be happy

M

Stary 2011-11-28, 13:15   #1433
tylkokasia
Moderator

Dobra - w sumie najlepsza baza do oczu to koszt ok 19 e (czyli ponad 80 zł)
Mówię o urban decay która jest najczęściej używaną i polecaną bazą pod cienie na całym świecie.
Dość dobra jest też artdeco za ok. 40 zł
Możesz też spróbować poszukać hean bo kosztuje 10 zł a dużo dziewczyn ją chwali.
Ja nie miałam więc się nie wypowiadam.
Tylko udpp ma przewagę nad innymi ze względu na opakowanie - nie musisz grzebać palcem (co nie jest miłe ani higieniczne). A jak już ma się dłuższe paznokcie to masakra...

Stary 2011-11-28, 13:29   #1434
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
może wykup sobie kilka godzin jazd z instruktorem?

ja osobiście kocham jeździć samochodem
ostatnio jeździłam samochodem tz bo kupił sobie mercedesa taką limuzynę i kurde fajnie było

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dobra - w sumie najlepsza baza do oczu to koszt ok 19 e (czyli ponad 80 zł)
Mówię o urban decay która jest najczęściej używaną i polecaną bazą pod cienie na całym świecie.
Dość dobra jest też artdeco za ok. 40 zł
Możesz też spróbować poszukać hean bo kosztuje 10 zł a dużo dziewczyn ją chwali.
Ja nie miałam więc się nie wypowiadam.
Tylko udpp ma przewagę nad innymi ze względu na opakowanie - nie musisz grzebać palcem (co nie jest miłe ani higieniczne). A jak już ma się dłuższe paznokcie to masakra...
nie słyszałam o tej ostatniej. A co to wyciąganiem paluchem to jest okropne ale zawsze samemu można sobie sprawić jakiś patyczek czy nie wiem co tam Moja mama ma bazę z virtual....masakra tzn cienie się trzymają itd ale ona jest tak zbita tak twarda że nie dość że więcej produktu zużywa się to jeszcze jak ją nakładam to;
1. nie mogę jej rozsmarować
2. normalnie czasem odpada mi... kruszy się? nie wiem jak to nazwać
3. jak na rzęsy pójdzie to kaszana bo je skleja i takie sztywne robi
4. jak mam ją na powiekach to mam uczucie że wszystko co nakładam na powieki to mi się do nich przykleja
Stary 2011-11-28, 13:32   #1435
tylkokasia
Moderator

Ja mam 2 bazy virtual. I ta którą mam chyba sto lat jest bardzo twarda.
Ale niedawno dostałam od virtuala kosmetyki i m.in. tą bazę i konsystencja jest już lepsza. I nie zauważyłam kruszenia się czy sklejania. Wydaje mi się że albo masz jakąś starą albo za dużo dajesz

Stary 2011-11-28, 13:33   #1436
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Nietylko z Ciebie, ja tez mam auto czasami jezdze, ale sie boje, jakos niepewnie sie za kółkiem czuje i jezdze jak d***
haha nie ma to jak szczerosc długo jezdzisz juz??

Cytat:
może wykup sobie kilka godzin jazd z instruktorem?

ja osobiście kocham jeździć samochodem
ostatnio jeździłam samochodem tz bo kupił sobie mercedesa taką limuzynę i kurde fajnie było

nie słyszałam o tej ostatniej. A co to wyciąganiem paluchem to jest okropne ale zawsze samemu można sobie sprawić jakiś patyczek czy nie wiem co tam Moja mama ma bazę z virtual....masakra tzn cienie się trzymają itd ale ona jest tak zbita tak twarda że nie dość że więcej produktu zużywa się to jeszcze jak ją nakładam to;
1. nie mogę jej rozsmarować
2. normalnie czasem odpada mi... kruszy się? nie wiem jak to nazwać
3. jak na rzęsy pójdzie to kaszana bo je skleja i takie sztywne robi
4. jak mam ją na powiekach to mam uczucie że wszystko co nakładam na powieki to mi się do nich przykleja
nie sadze zeby to cos dało, z tata jezdzilam ale i tak sie bałam jak cholercia normalnie siasc i ryczec
Stary 2011-11-28, 13:33   #1437
Renatka89
Zakorzenienie

Dziewczyny, ma ktoras z was moze naprawde mocna ,porzadna sokowirowke, na cale owoce?
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:35   #1438
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

1985SiWA całkiem serio mowie 3 lata juz prawko mam
Ale musze to jakos ogarnac bo wstyd az

Think happy - be happy

M

Stary 2011-11-28, 13:37   #1439
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja mam 2 bazy virtual. I ta którą mam chyba sto lat jest bardzo twarda.
Ale niedawno dostałam od virtuala kosmetyki i m.in. tą bazę i konsystencja jest już lepsza. I nie zauważyłam kruszenia się czy sklejania. Wydaje mi się że albo masz jakąś starą albo za dużo dajesz
no własnie problem jest taki że jej się nie da wziąć małej ilości i w ogóle jakieś grudy... jest okropna
a ona była taka od samego początku
Stary 2011-11-28, 13:40   #1440
coolasana
Zadomowienie

Neheszta jaki podkład astora masz na myśli? Ja cały czas szukam opinii tego Astor Skin Match, tez jest promocja na niego w naturze, ale kurde nikt sie nie wypowiedzial nigdzie;/ A mnie kusi... kusi...

coolasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości