Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 12:34   #661
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej dzisiaj bylam pierwszy raz u lekarza. Z racji tego, ze przebywam w UK wizyty wygladaja tu chyba troche inaczej niz w Polsce (praktycznie nic nie wiem na temat ich opieki dla ciezarnych). Lekarka powiedziala mi, ze skoro 2 testy wyszly pozytywnie to na bank jestem w ciazy, choc szczerze mowiac liczylam na jakies innne potwierdzenie jeszcze. Po krotce opowiedzialam jej jak sie czuje, ona powiedziala czego nie powinnam jesc i tym podobne. Mialam sie zapisac na spotkanie z Midwife, ktore mam w srode i niby za jakies 6 tygodni bede miala pierwszy skan w szpitalu....
ogolnie to za duzo sie nie dowiedzialam po tym spotkaniu i moje obawy nadal sa.... mam nadzieje ze dzieciatko bedzie sie zdrowo chowalo. Moze midwife cos wiecej mi powie....
Ja już przechodziłam ciążę w UK-w razie jakichś pytań służę radą

Teraz u GP też nic więcej się nie dowiedziałam... lekarka mi pogratulowała i kazała czekać na list od midwife i datę skanu...
Ponoć teraz jak to moja druga ciąża, to będę mieć mniej spotkań z położną niż pierworódki...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 12:38   #662
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja już przechodziłam ciążę w UK-w razie jakichś pytań służę radą

Teraz u GP też nic więcej się nie dowiedziałam... lekarka mi pogratulowała i kazała czekać na list od midwife i datę skanu...
Ponoć teraz jak to moja druga ciąża, to będę mieć mniej spotkań z położną niż pierworódki...
na pewno chetnie skorzystam z Twojej wiedzy
na czym polegaja te spotkania z midwife, jak czeste one sa i czy ona mnie tam jakos bada czy tylko informuje co nalezy robic??
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 12:38   #663
izasz-b
Raczkowanie

Selay ja mam dokładnie tak samo - mam gastrofazę i jadłowstręt - nic mi nie smakuje i na nic nie mam ochoty, a jestem wściekle głodna... Nastroje też mam różne - wczoraj ryczałam, dzisiaj się uśmiecham, chociaż idę do pracy ale dziś w Szczecinie jest takie ładne słoneczko... Ja dziś idę do ginki na nfz i mam nadzieję, że uda mi się nie płacić za wszystkie badania, bo do tej pory chodziłam prywatnie (i nadal będę chodziła, bo lubię i ufam mojemu ginowi), ale przecież co miesiąc płacę składki to chyba mogę trochę z tego pokorzystać, nie?
Okazało się, że w ogóle nie toleruję Duphastonu i po nim mam takie odjazdy z atakami woreczka żółciowego - dzisiaj nie wzięłam i czuję się o 2 nieba lepiej... myślicie, że nic się nie stanie? powinnam chyba się skontaktować z moim ginem (prywatnym... W zasadzie nie miałam żadnych plamień ani innych ekscesów, więc może wcale jest niepotrzebny?
iwoncia16 też mi się tak wydaje że dużo przytyję - na razie schudłam, ale mam z czego, niestety... Później się zapiszemy razem do nowego wątku - odchudzanie - i będzie ok
agunia82 coś jest z tą sałatą, bo mi po niej lepiej - po zjedzeniu kilku listów, żołądek się na trochę uspokaja - może to jest jakiś sposób?

pozdrawiam, życzę zdrowia i trzymam kciuki za wszystkie fasolki i ich mamusie, pomyślnych usg!

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 12:58   #664
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno chetnie skorzystam z Twojej wiedzy
na czym polegaja te spotkania z midwife, jak czeste one sa i czy ona mnie tam jakos bada czy tylko informuje co nalezy robic??
Spotkania z położną wypadają jakoś 1-2 razy w miesiącu. Na każde spotkanie musiałam przynieść próbkę moczu (położna dawała mi zawsze pojemniczek) i ona od razu takimi paskami sprawdzała czy wszystko ok. Zawsze też mierzy ciśnienie. Jak już brzuszek jest większy to bada go, mierzy (od 20. tygodnia), daje posłuchać serduszka Ogólnie pyta o samopoczucie no i oczywiście odpowiada na Twoje pytania

Pierwsza wizyta jest zawsze dłuższa-położna przeprowadza wtedy wywiad i wypełnia mnóstwo papierków. Warto się do tej wizyty przygotować-tzn. dowiedzieć się jak się po ang nazywają niektóre choroby, bo będzie Cię pytać o choroby w rodzinie. Na tej wizycie powinna pobrać Ci krew (4 próbki: na WZW, syfilis, HIV i różyczkę).

Już tak bliżej daty porodu pewnie będziecie ustalać birth plan-ja nie zdążyłam bo urodziłam kilka tygodni przed terminem.
Stary 2011-11-28, 13:49   #665
Selay
Raczkowanie

ewka5891 i hanjah dziewczyna ja mieszkam w holadnii i chyba jest dosc podobnie jak u was bo pierwsze usg mam miec 9-10 t, niebalyscie sie ze z malenstwem cos nie tak...ja po poronieniu to tylko czarne chmury mam w glowie ...najgorsze jest to ze tu w holadnii zaden lekarz nie da ci lekow na podtrzymanie bo natura wie co robi ja powiedzial lekarzowi ze jestem po poronieniu i na zastrzkach Clexane (bo mam mutacje V Leiden i niskie bialko S) to powiedzial ze lekarze w polsce mnie strasza i niepowinnam tego brac bo to ciazy niesluzy...nic tylko takiego lekarza...z miejsca sie przepisalam do innego.

izasz-b trzymam kciuki za badanka napisz koniecznie co i jak...a moze cos ci doradza z tym jadlowstretem
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:50   #666
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
wczoraj sie oddstresowywalam na "listy do m." super film nie wiem ogolnie co sie ze mna dzieje, ale caly czas czuje sie poddenerwowana niewiadomo czym wiem, ze nie powinnam i przez to dodatkowo martwie sie o fasolinke a nas wizyta dopiero 6 grudnia ehh
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Jasne, że nie można dać się zwariować, ale jednak spożywanie nadmiernej ilości kofeiny w ciąży jest szkodliwe dla płodu. Trzeba po prostu zachować zdrowy rozsądek. Kawa i herbata zakazane nie są, ale należy je pić z umiarem, więc jak ktoś pije dużo to lepiej, żeby ograniczył (nikt nie mówi o konieczności całkowitego odstawienia).
Ja kawę odstawiłam głównie dlatego, że mnie po niej zgaga męczy, ale od czasu do czasu na jeden kubek sobie pozwalam
to własnie mialam na mysli ja kawe tez odstawilam tzn pije tylko czasem nicore, chodzilo mi o to, ze do wszystkiego trzeba spokojnie i z rozsądkiem podchdzic ja np wyczytalam ostatnio, ze kobieta w ciazy nie powinna jesc cytrudow, a ja "wcinam" je dzien w dzien bo uwielbiam

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

A stresa mam przed tym wtorkowym USG.... marzę żeby tymrazem było wszystko zadziwiająco dobrze i książkowo...
3mam kciuki napewno bedzie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja się teraz zadziwiająco dobrze czuję. Aż nie lubię tak się czuć, jakby nic się nie działo w środku
Z mdłościami na dziewczynkę nie mogę się zgodzić. Bratowa TŻ urodziła miesiąc temu dziewczynkę a w ciąży w ogóle jej nie mdliło. Wydaje mi się, że to czy są mdłości czy nie nie ma związku z płcią dziecka.

Jutro koło południa mam usg. Już się boję...
3mam kciuki i jak usg??

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Znów wpadłam tylko na chwilkę i spadam pracować. Niestety 3 dzień pod rząd będę po 10 h w pracy. I zastanawiam się, czy to, że wracam taka zmęczona do domu nie szkodzi mojej fasolince. Ale z drugiej strony - ciąża to nie choroba i nie wyobrażam sobie po prostu siedzieć i czekać na rozwiązanie.
Odczuwacie jak buzują w was hormony? Poza tymi mdłościami i wymiotami, które wam doskwierają? Bo ja mam takie nastroje, że coś strasznego. Raz miła, raz opryskliwa, raz wybucham, raz płacząca... Co chwilę zmiana.
I jeszcze jedna rzecz, która rozbawiła mnie i moje współpracownice. Pracuję na dziale zabawek. Podeszłam do lampki dla niemowlaka, która świeci i leci z niej muzyczka albo szum morza, słucham, słucham... i się rozpłakałam
Mówię wam, wariatka ze mnie Całuski.
mam to samo...latwo sie wzruszam latwo zloszcze, moj tz mowi, ze mnie nie poznaje taka zlosnica sie zrobilam
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:04   #667
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
wczoraj sie oddstresowywalam na "listy do m." super film nie wiem ogolnie co sie ze mna dzieje, ale caly czas czuje sie poddenerwowana niewiadomo czym wiem, ze nie powinnam i przez to dodatkowo martwie sie o fasolinke a nas wizyta dopiero 6 grudnia ehh

to własnie mialam na mysli ja kawe tez odstawilam tzn pije tylko czasem nicore, chodzilo mi o to, ze do wszystkiego trzeba spokojnie i z rozsądkiem podchdzic ja np wyczytalam ostatnio, ze kobieta w ciazy nie powinna jesc cytrudow, a ja "wcinam" je dzien w dzien bo uwielbiam
Ad. 1 Hormony pewnie szaleją, ja mam tak samo, aż małż mi zwrócił uwagę, że chodzę zła jak osa ostatnio. Ehh uroki ciąży

Ad. 2 Ja też cytrusy wcinam. A dlaczego nie powinna Dzisiaj to w ogóle zrobiłam mieszankę wybuchową, rano zjadłam bułkę słodką i poprawiłam winogronami, a potem pizzę i zaraz potem pianki, a niedługo później grejpfruta poprawionego czekoladą Przeszedł mi nieco jadłowstręt to korzystam póki mogę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:11   #668
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
ewka5891 i hanjah dziewczyna ja mieszkam w holadnii i chyba jest dosc podobnie jak u was bo pierwsze usg mam miec 9-10 t, niebalyscie sie ze z malenstwem cos nie tak...ja po poronieniu to tylko czarne chmury mam w glowie ...najgorsze jest to ze tu w holadnii zaden lekarz nie da ci lekow na podtrzymanie bo natura wie co robi ja powiedzial lekarzowi ze jestem po poronieniu i na zastrzkach Clexane (bo mam mutacje V Leiden i niskie bialko S) to powiedzial ze lekarze w polsce mnie strasza i niepowinnam tego brac bo to ciazy niesluzy...nic tylko takiego lekarza...z miejsca sie przepisalam do innego.
Widać takie "standardy" są na całym zachodzie... Ale i tak masz lepiej niż my w UK, bo tu pierwsze usg jest dopiero w 12. tygodniu... Tu też nie dają nic na podtrzymanie...

Dziewczyny z Polski-naprawdę cieszcie się, że w każdej chwili możecie pójść do lekarza-nawet prywatnie i od razu ktoś się Wami zajmie...
Stary 2011-11-28, 14:13   #669
Selay
Raczkowanie

agunia82 twoje rewolucje apetytowe mnie tak rozsmieszyly ze odrazu mi lepiej

co do kawy to ja pije inke z magnezem + mleczko =polecam
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:15   #670
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
agunia82 twoje rewolucje apetytowe mnie tak rozsmieszyly ze odrazu mi lepiej

co do kawy to ja pije inke z magnezem + mleczko =polecam
Nooo dobrze, że jeszcze mi smaki na śledzia z lodami się nie zaczęły Chociaż chyba już niewiele brakuje hehe

Ja też popijam kawę zbożową z mlekiem

Stary 2011-11-28, 14:23   #671
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Ad. 1 Hormony pewnie szaleją, ja mam tak samo, aż małż mi zwrócił uwagę, że chodzę zła jak osa ostatnio. Ehh uroki ciąży

Ad. 2 Ja też cytrusy wcinam. A dlaczego nie powinna Dzisiaj to w ogóle zrobiłam mieszankę wybuchową, rano zjadłam bułkę słodką i poprawiłam winogronami, a potem pizzę i zaraz potem pianki, a niedługo później grejpfruta poprawionego czekoladą Przeszedł mi nieco jadłowstręt to korzystam póki mogę
nie mam pojecia czemu nie powinno sie jesc cytrusow...ale gdzies tam wyczytalam...ehh ja jak pisalam co dzien rano budze sie na sniadanie zazwyczaj tost albo bulka i serek homo albo mleko albo herbatka potem obiad cos na slodko a wieczrami owoce ehh
jej musze teraz posiedziec nad ksiazkami na studia blee
Stary 2011-11-28, 14:58   #672
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj mam lenia i ciagle bym spala
jutro czeka nas pierwsza wizyta u ginekologa
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:13   #673
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja bym Wam jeszcze poleciła pić rooibos (mi ją znajoma poleciła), podobno łagodzi mdłości, a można ją pić bez ograniczeń, bo nie zawiera kofeiny. Zresztą same poczytajcie o jej właściwościach http://oherbacie.pl/rooibos-czerwonokrzew-afrykanski/
Mnie od rana męczył jadłowstręt, a po jej wypiciu nabrałam niezłego apetytu. Normalnie dla mnie bomba Może i wam pomoże

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj mam lenia i ciagle bym spala
jutro czeka nas pierwsza wizyta u ginekologa
Zaciskam już mocno za wizytę

Stary 2011-11-28, 15:42   #674
ivoncia16
Wtajemniczenie

jutro dam wam znac co i jak po wizycie
wkoncu zobacze mojego maluszka
pewnie jeszcze jest malo widoczny ale najwazniejsze zebym dowiedziala sie ze wszystko w pozadku
ja dzisiaj sie dobrze czuje
mam apetycik w nocy tez dobrze spalam oby tak dalej
Stary 2011-11-28, 16:57   #675
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
jutro dam wam znac co i jak po wizycie
wkoncu zobacze mojego maluszka
pewnie jeszcze jest malo widoczny ale najwazniejsze zebym dowiedziala sie ze wszystko w pozadku
ja dzisiaj sie dobrze czuje
mam apetycik w nocy tez dobrze spalam oby tak dalej
napewno bedzie ok
cos tu cicho dzisiaj
Stary 2011-11-28, 17:39   #676
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
Odczuwacie jak buzują w was hormony? Poza tymi mdłościami i wymiotami, które wam doskwierają? Bo ja mam takie nastroje, że coś strasznego. Raz miła, raz opryskliwa, raz wybucham, raz płacząca... Co chwilę zmiana.
I jeszcze jedna rzecz, która rozbawiła mnie i moje współpracownice. Pracuję na dziale zabawek. Podeszłam do lampki dla niemowlaka, która świeci i leci z niej muzyczka albo szum morza, słucham, słucham... i się rozpłakałam
Mówię wam, wariatka ze mnie Całuski.
Ja też mam bardzo zmienne nastroje Choć najczęściej jestem albo podminowana albo jakaś taka otępiała.

Cytat:
hmm chyba coś w tym jest, bo ja folik łykam od stycznia chyba, do tego jadłam dużo sałaty i mdłości mnie strasznie nie męczą, czasem jakieś lekkie. Tylko jadłowstręt daje się we znaki
A no ja też łykałam wcześniej od czasu do czasu. To może nie będzie jakoś tragicznie z tymi mdłościami Choć dziś znowu nie umiałam głowy podnieść rano. Aż TŻ poleciał po miskę, ale się nie przydała
Cytat:
a ja jutro najprawdopodobniej ide na wizyte do ginekologa
ciekawe co mi powie
wogole boje sie ze durzo przytyje
a pozniej to zrzucic , jakas masakra ;/
Trzymam mocno kciuki za ładne widoczki na usg

Cytat:
Ja się dziś tragicznie czuję Mdłości jak zwykle (mimo, że tż śniadanko mi rano przy łóżku zostawił), a do tego zgaga I włączył mi się jadłowstręt
Współczuję

Cytat:
Napisane przez Ancik88 Pokaż wiadomość
Witam mnie ostatnio wszystko wzrusza ha ha tego śluzu z krwią już nie mam na szczęście, jutro wizyta u gina ciekawe co powie, ja łykam tabletki z witaminami jak jem obiad tak jest napisane na ulotce, żeby zażywać tabletki w trakcie obiadu, rano jak wstaje jest mi niedobrze ale na szczęście nie Mamuśki miłego dnia
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Hej dzisiaj bylam pierwszy raz u lekarza. Z racji tego, ze przebywam w UK wizyty wygladaja tu chyba troche inaczej niz w Polsce (praktycznie nic nie wiem na temat ich opieki dla ciezarnych). Lekarka powiedziala mi, ze skoro 2 testy wyszly pozytywnie to na bank jestem w ciazy, choc szczerze mowiac liczylam na jakies innne potwierdzenie jeszcze. Po krotce opowiedzialam jej jak sie czuje, ona powiedziala czego nie powinnam jesc i tym podobne. Mialam sie zapisac na spotkanie z Midwife, ktore mam w srode i niby za jakies 6 tygodni bede miala pierwszy skan w szpitalu....
ogolnie to za duzo sie nie dowiedzialam po tym spotkaniu i moje obawy nadal sa.... mam nadzieje ze dzieciatko bedzie sie zdrowo chowalo. Moze midwife cos wiecej mi powie....
Jejku współczuję tej opieki medycznej Nie wyobrażam sobie tak czekać i żyć w niepewności czy wszystko ok z maleństwem

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Okazało się, że w ogóle nie toleruję Duphastonu i po nim mam takie odjazdy z atakami woreczka żółciowego - dzisiaj nie wzięłam i czuję się o 2 nieba lepiej... myślicie, że nic się nie stanie? powinnam chyba się skontaktować z moim ginem (prywatnym... W zasadzie nie miałam żadnych plamień ani innych ekscesów, więc może wcale jest niepotrzebny?
Ja bym nie odstawiała bez konsultacji, bo progesteron może Ci gwałtownie spaść, a to nic dobrego. Poproś gina o luteinę.

Cytat:
Hehe nieźle Ja też wcinam cytrusy i wogóle kwaśne i pikantne jedzonko. Słodkie jest teraz beee

Cytat:
Widać takie "standardy" są na całym zachodzie... Ale i tak masz lepiej niż my w UK, bo tu pierwsze usg jest dopiero w 12. tygodniu... Tu też nie dają nic na podtrzymanie...

Dziewczyny z Polski-naprawdę cieszcie się, że w każdej chwili możecie pójść do lekarza-nawet prywatnie i od razu ktoś się Wami zajmie...
Jak już pisałam współczuję Wam tego czekania Ja jestem w 6 tyg i miałam już 3 usg, bo lekarce zależało, żeby zobaczyć serduszko, żebym się nie martwiła.

No to odpisałam Wam

Byłam dziś w szpitalu na usg i dobre wiadomości są takie, że maleństwo ma 5 mm i serduszko bijące 130 uderzeń na minutę
Niestety są też niepokojące wieści, żeby było się czym martwić... Gince nie podoba się kształt zarodka A ja się na tym po prostu nie znam i nie wiem, co myśleć. Powiedziała, że zaczekamy 2 tyg i znów go obejrzymy. Ech i znów to czekanie W czwartek idę do niej na wizytę (dziś było tylko szybkie usg) to podpytam o te nieprawidłowości. Osiwieć można.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 17:40   #677
modnisia86
Zadomowienie

To ja do was dołączę 22 listopada zrobiłam test i pokazały się dwie kreseczki wyczekane i upragnione aż nie mogę w to uwieżyć Jeszcze nie byłam u gina bo nie mogę się jeszcze zdecydować do kogo chodzić.
A wy kiedy udawałyście się na pierwszą wizytę +??
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 17:48   #678
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
To ja do was dołączę 22 listopada zrobiłam test i pokazały się dwie kreseczki wyczekane i upragnione aż nie mogę w to uwieżyć Jeszcze nie byłam u gina bo nie mogę się jeszcze zdecydować do kogo chodzić.
Witaj! Gratuluję! Na pierwszą wizytę najlepiej iść w 6-7 tygodniu od ostatniej @. Choć ja już byłam 3 razy a to dopiero 6 tydzień Ale u mnie trochę wymagała tego sytuacja. Generalnie jeśli nic się nie dzieje, nie ma plamień, krwawień to lepiej zaczekać do 6-7 tyg będą lepsze widoki na usg
Stary 2011-11-28, 17:50   #679
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Byłam dziś w szpitalu na usg i dobre wiadomości są takie, że maleństwo ma 5 mm i serduszko bijące 130 uderzeń na minutę
Niestety są też niepokojące wieści, żeby było się czym martwić... Gince nie podoba się kształt zarodka A ja się na tym po prostu nie znam i nie wiem, co myśleć. Powiedziała, że zaczekamy 2 tyg i znów go obejrzymy. Ech i znów to czekanie W czwartek idę do niej na wizytę (dziś było tylko szybkie usg) to podpytam o te nieprawidłowości. Osiwieć można.
Tylko bez nerwów (wiem wiem, łatwo się mówi...), serducho bije a to najważniejsze

Cytat:
Witaj Ja u gina byłam dwa dni po tym, jak test wyszedł pozytywny, ale tylko dlatego, że plamiłam. Inaczej poszłabym dopiero koło 7 tygodnia ciąży

Stary 2011-11-28, 17:55   #680
modnisia86
Zadomowienie

Witaj Ja u gina byłam dwa dni po tym, jak test wyszedł pozytywny, ale tylko dlatego, że plamiłam. Inaczej poszłabym dopiero koło 7 tygodnia ciąży[/QUOTE]

ale 7 tydzień licząc od ostatniej miesiączki
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 18:08   #681
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj i gratuluję

dziewczyny a ogólnie to czujecie się spokojne czy lekko poddenerwowane?? ja ciągle jestem poddenerwowana i jeszcze ogolnie jakas taka jestem przybita ehh
Stary 2011-11-28, 18:34   #682
prince_polo
Zakorzenienie

hej Dziewczyny mam pyanie. Zastanawiam sie wlasnie ajk to jest. Jak ide na l4 to kto placi za mnie zus? pracodawca cały czas? i pieniązki jak to jest??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 18:46   #683
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

ale 7 tydzień licząc od ostatniej miesiączki
tak, licząc od ostatniej miesiączki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny mam pyanie. Zastanawiam sie wlasnie ajk to jest. Jak ide na l4 to kto placi za mnie zus? pracodawca cały czas? i pieniązki jak to jest??
Oj w tym niestety nie pomogę

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-11-28 o 18:47
Stary 2011-11-28, 18:55   #684
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pomogę. Ale na pewno znajdziesz to w necie
Stary 2011-11-28, 19:17   #685
sas
Wtajemniczenie

cos mnie dziewczyny nie zauwazacie
Cytat:
przez pierwsze 31 dni l4 placi zaklad pracy a pozniej zus
Stary 2011-11-28, 19:26   #686
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Aj tam nie prawda, że nie zauważamy

Ja już pisałam, że u mnie to różnie, raz chodzę poddenerwowana, innym razem spokój. Hormonki szaleją

Stary 2011-11-28, 19:29   #687
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

ale kochana chodzi mi o zus. Sam zus. tzn zeby to jansiej wytlumaczyc to czy jak pojde na l4 i ten miesiąc mi pracodawca zaplaci to czy te reszte miesięcy tez z amnie cos placi czy nic juz go nie obchodzi tylko wszystko pokrywa zus?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 19:31   #688
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie prawda Pisałam w poście powyżej, że jestem głównie poddenerwowana albo taka jakby otępiała Hormonki buzują
Stary 2011-11-28, 19:33   #689
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Aj tam nie prawda, że nie zauważamy

Ja już pisałam, że u mnie to różnie, raz chodzę poddenerwowana, innym razem spokój. Hormonki szaleją

Cytat:
ale kochana chodzi mi o zus. Sam zus. tzn zeby to jansiej wytlumaczyc to czy jak pojde na l4 i ten miesiąc mi pracodawca zaplaci to czy te reszte miesięcy tez z amnie cos placi czy nic juz go nie obchodzi tylko wszystko pokrywa zus?
tak z tego co ja wiem reszte miesięcy pokrywa sam zus
po to placimy te cholerne skladki
Stary 2011-11-28, 19:58   #690
ivoncia16
Wtajemniczenie

ciekawe w ktorym tygodniu jestem
a w ktorym tyg mozna juz zobaczyc i posluchac seruszka ?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

no i slodkie tez moglo by dla mnie narazie nie istniec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości