Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 14:17   #301
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Czy Wy tez nie mozecie sobie miejsca znalezc do spania? kurcze w kazdej pozycji mi niewygodnie..
tak, ciężko mi się ułożyc czasem, w każdej pozycji niewygodnie;/

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze evvcia masz dobre okna, bo pamietam ze my mielismy na XI pietrze stare okna, przez ktore wialo jak nie wiem co, ale wlasciciel wymienil i bylo ok. z mieszkania mielismy ladny widok na Warszawe tez, to bylo na Chomiczowce, mam fajne zdjecie podczas burzy w nocy, wrzuce ktoregos dnia na poczte.
a super widok w nocy mialam mieszkajac przy rondzie ONZ (lezac w lozku dokladnie widzialam godzine na palacu kultury i wiezowiec TP i te nowe wiezowce przy rondzie tak ladnie na niebiesko byly oswietlone, a w pokoju bylo tak jasno w nocy, ze raz sprawdzilam i dalo sie czytac ksiazke nie wlaczajac swiatla ( a mieszkalam wtedy na 4 pietrze) a minus to prusaki w mieszkaniu, negatywna energia i strasznie glosno (bo przeciez tramwaje).
A to Ty Monia na Chomiczówce mieszkałaś, tak mi sie coś wydawało że ktoś pisał o Chomiczówce kiedyś

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-11-28 o 14:51
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:17   #302
iw32
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dokładnie to najlepszy sposób ja też tak robię

X-lander urodziwy nie jest Captiva ładniejsza...ale X-l ... jest lepszy i my chyba właśnie postawimy na ten wózek...
Ja dostanę X-landera od siostry więc już nie będę wydawać pieniędzy na inny wózek. Ona była zadowolona
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:19   #303
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Zariah ja też nie czuję ruchów zbyt często. Były 2-3 dni kiedy mała machała wściekle czym mogła tak, że gołym okiem widać było stukanie. Przeważnie jest jednak bardzo spokojna. Widziałam na usg ruchy, których ja nie czuję, więc sądzę, że na tym etapie to normalne. Jestem drobną osobą i wcześnie poczułam pierwsze subtelne bulgotnięcia, które z czasem przerodziły się w wyraźne ruchy (śniło mi się nawet, że to mała biała myszka ) Mam wrażenie (m.in. po usg) jakby dziecku było tam strasznie ciasno i czasem zastanawiam się czy siedząc z podkuloną nogą nie zgniatam jej...
Myślę jednak, że dobrze jest upewnić się, że wszystko gra niż zamartwiać. Przy moich wahaniach nastrojów (głównie negatywne odchylenia) ciągłe myślenie, że dzieje się coś złego mogłoby pogrążyć nas obie w głębokiej rozpaczy, a to nikomu nie służy.
2 tygodnie temu odwiedziłam izbę przyjęć, bo pociekło ze mnie tak, że zmoczyłam lekko spodnie. Zrobili test na wody płodowe, ale ostatecznie stwierdzili, że to nie to. Taka sytuacja zdarzyła mi się ogółem już 3 razy, ale lekarz twierdzi, że to normalna wydzielina. Czy któraś z Was miewa podobne sytuacje?
U mnie jest generalnie sucho, ale czasem zdarza się, że pocieknie większa ilość bardzo wodnistej wydzieliny (jak mocno rozcieńczone mleko).
Zaczynamy dziś 23 tydzień, moja waga: 5kg na plusie.
Ja powiem z własnego doświadczenia tak,że w pierwszej ciąży to mi się tak dziecko wierciło w brzuchu,że szok Jak leżałam w szpitalu i robili mi KTG to prawie non stop wciskałam ten przycisk do zaznaczania ruchów. I co? Mój synek obecnie jest taki skręcony jak jakieś małe ADHD nawet jak ogląda 10 min bajkę to się kręci jak by go robaki świdrowały co lepsze często nawet tych 10 min nie wysiedzi . Teraz też dzidzia mnie kopie bardzo często. Jeśli to będzie miało odzwierciedlenie po porodzie to będę miała niezły aerobik

Także może Ty będziesz miała spokojniutkie maleństwo. A skoro ruchy są to raczej nie powinnaś się tak mocno zamartwiać na zapas

Odnośnie upławów może nie mam aż tak bardzo intensywnych jak Ty ale również je mam i to codziennie a czasem też czuję jak bym miała mokre majtki tak jak w dni płodne W 1-ej ciąży też to samo. Nic złego jednak się nie działo bo nie raz pytałam gina

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
u nas tak smao ;] nie mamy cichych dni wolimy sobie powiedziec co nam na watrobach siedzi i spokoj
My na początku potrafiliśmy nie rozmawiać ze sobą nawet tydzień ( jeszcze razem nie mieszkaliśmy). Po ślubie jak się kłóciliśmy to ciężko mi było cokolwiek do TŻ powiedzieć jak byłam zła na niego. Teraz już doszliśmy do takiej wprawy,że powiemy sobie co mamy powiedzieć.Trochę się pozłościmy i wkońcu zaczynamy normalnie gadać jak by nigdy nic Ale wieczorem jak np. ja się na coś uparłam i przez to była kłótnia to zaczynał już myśleć o tym w inny sposób hehe czyli jednak skutkowało
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:20   #304
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
koniakonia czytałam na internecie,że w x-landerze, ani nie można na płasko, ani na całkowicie siedząco ( nie sprawdziłam tego na żywo)
Znalazłam wypowiedź producenta co do modelu XQ 2010 i 2011

"Wersja spacerowa w/w modelu została zmieniona ze spacerówki kubełkowej na tradycyjną – z czterostopniową regulacją.spacerówkę można montować zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy.

Oparcie spacerówki rozkłada się do pozycji półleżącej, ponieważ zgodnie z obowiązującymi przepisami (dla wózków posiadających stosowne atesty zgodności z normami europejskimi) oparcie w wersji spacerowej nie może być ustawiane w pozycjach prostych. W przypadku ustawienia pozycji maksymalnie siedzącej (pionowej), będzie ono lekko odchylone do tyłu, natomiast przy pozycji maksymalnie leżącej musi ono pozostać w pozycji lekko podniesionej uniemożliwiającej wysunięcie się dziecka podczas pokonywania przeszkód na drodze. Jeśli zachodzi potrzeba wcześniejszego korzystania z wersji spacerowej wózka, to należy zwrócić uwagę aby nie ustawiać oparcia w pozycji siedzącej dopóki dziecko nie zacznie siedzieć samodzielnie. "
Stary 2011-11-28, 14:28   #305
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ivona84 przyznam że dodałaś mi trochę otuchy opowieścią o mamie. Tak jak napisałaś martwię się właśnie tym że jak dziewczyny piszą że ich maluszki już fikają i strasznie kopią, a mi smutno bo ja nie czuję tylko takie strasznie delikatne "puk" ale pewnie z czasem się to zmieni
Kochane, ja tez czuję jedynie baaardzo delikatne ruchy (w sumie to domyślam się jedynie że to są właśnie ruchy) i mam taki mały brzuszek że się aż martwię... Czekam cała w nerwach na USg..
Stary 2011-11-28, 14:33   #306
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej dziołszki! Melduję się w nowym wątku! Tytuł super, i do tego świetnie się rymuje!

Wczoraj dzwoniliśmy tradycyjnie do domów, i teściowa na nas przyjazd już zaczęła obmyślać plany. Zaskoczyła mnie, gdyż powiedziała, że odda nam swoją sypialnię na czas naszego pobytu, gdyż tam jest duże, wygodne łóżko, a w tż starym pokoju miejsca mało i łózko też małe jak na 2 osoby-nie wygodnie nam było jak nie byłam w ciąży, a co dopiero teraz, gdy brzuch rośnie a ja lubię się rozłożyć heh Doceniam jej gest, ale chyba nie zdecyduję się-jednak wolimy z tż przebywać w jego pokoju, bo i nasze rzeczy porozkładamy itp. Dobrze, że w moim starym pokoju łózko duże, nie będzie problemu I teść mile mnie zaskoczył, pytał tradycyjnie o płeć, ale już bez uwag że musi być chłopiec, tylko aby zdrowe było

Teściowa dalej lata po sklepach, ogląda wózki, ubranka i zakupiła już co nieco. Nawet się nie skrzywiła, jak powiedzieliśmy, że nabyliśmy ostanio pampersy w promocji, a czekałąm na jakieś krytyczne uwagi a tu nic! Sama dodała, że widziała śliczne pieluszki tetrowe we wzorki dla chłopca i dziewczynki, i chciała kupić, lecz powstrzymało ją, że nie zna płci. Także jak na razie jest oki!

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dzień doberek!
Ja grzecznie leżałam przez cały weekend, dzisiaj jeszcze też muszę-bo wizyta dopiero jutro. Po lekach twardnienia nie ustąpiły całkowicie, ale fakt że się uspokoiły-mam tak do 12 razy na dzień.
Jutro lekarz zbada szyjkę i pewnie okaże się że tak już mam :/

Karo to dobrze że wszystko masz skontrolowane, a jak dużo masz tych twardnień? Wiem że ciąża, ciąży nie równa ale zastanawiam się jak mają inne twardniejące macice

Moja macica twardnieje, przynajmniej kilka razy dziennie, np dziś rano...Ale nie przejmuję się tym póki co, lekarz nic mi nie zalecał, dopóki więc nie boli jestem spokojna. Tym bardziej, ze dzidzia rusza się jak wściekła Jak narzekam, że kilka godż był spokój to póżniej daje czadu na całego i czasem mnie te kopniaczki bolą. Oczywiście upodobała sobie porę wieczorną na harce, co by mamusia spać nie mogła

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

My na początku potrafiliśmy nie rozmawiać ze sobą nawet tydzień ( jeszcze razem nie mieszkaliśmy). Po ślubie jak się kłóciliśmy to ciężko mi było cokolwiek do TŻ powiedzieć jak byłam zła na niego. Teraz już doszliśmy do takiej wprawy,że powiemy sobie co mamy powiedzieć.Trochę się pozłościmy i wkońcu zaczynamy normalnie gadać jak by nigdy nic Ale wieczorem jak np. ja się na coś uparłam i przez to była kłótnia to zaczynał już myśleć o tym w inny sposób hehe czyli jednak skutkowało
My też mieliśmy z tż taki etap na kłótnie i nawet o zgrozo ciche dni, ale max trwały 3 dni , gl bo byłam uparta i na próby kontaktu reagowałam oporem aż mi przeszło. Teraz kłutnie są rzadkie, i też mówimy od razu co myślimy. Ale mam znajomą, która potrafi milczeć cały tydzien a do tego nic nie wyjaśni swojemu facetowi. My jednak zawsze dążymy do tego, aby wszystko zostało wyjaśnione i nic nie przemilczane.

Lecę coś przekąsić...Ugotowaąłm pyszną grochówkę z boczkiem, mniam!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:40   #307
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie
Czy wy dużo kichacie ??
Ja mam problem
jak kicham czuje straszne kłucie w podbrzuszu ... bylam w zezlyn tygodniu na usg i wszystko bylo idealnie wręcz . ale się boję, że coś mi się oberwie .. a teraz im "dalej w las" tym zimniej i większe prawdopod. kasłania kichania ((
podzielcie się doświadczeniami ...
a swoją drogą to u mnie jest 140 kilka dni do rozwiazania :P także studniówka mnie w tym wątku ominie... :P tak jak kulagę :P
Ja mam tak samo - kicham częśto i mocno - że czuję aż kłucie.. Sporo dziewczyn chyba tak ma - tez o to kiedyś pytałam
Mnie tez ominie studniówka, ale załapię się (może) na półmetek

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
bole i ciagniecie w podbrzuszu to normalka w czasie ciazy ... wszystko przez to, ze sciegna sie rozciagaja

a jedyny sposob na "bezbolesne" kichanie, to zawczasu schylic sie i "podtrzymac" brzuch.

ja tak robilam w czasie pierwszej ciazy i zawsze pomagalo, no i tez nic mi sie nie urwalo
też mam taki odruch - schylam się i trzymam brzuch- wtedy mniej boli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 14:41   #308
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja prasuję tż koszulę rano, codziennie wstaję o 5.20 żeby mu prasnąć koszulę , On by chciał,żebym prasowała wieczorem albo sam chce prasować ( ale słabo mu idzie) , ale ja wstaje po to żeby mu było raźniej, bo ja mogę potem kimać do 9 a On biedny musi do roboty jechać . Jak chodziłam do pracy to On szykował śniadania ,żebym mogła dłużej pospać ....tak że sobie takie małe gesty miłości robimy
oj ja też codziennie rano wstaję przed 6 żeby wyprasowac koszulę ale to hmmm dlatego że nie mam mobilizacji żeby wyprasowac wszystkie na raz i miec święty spokój przez dłuższy czas

na obiadek placki ziemniaczane po chłopsku tzn kiełbaskę cebulę i ogórki kiszone i konserwowe kroję w kosteczkę i podsmażam i daję to na usmażone już placki albo do środka (tak jak gulasz) i obok kleksa ze smietany 18%

Laryngolog nic u mnie nie znalazł czyli przyczyna wysokiego CRP nadal nieznana ale gin powiedział że mogę sobie zrobic badanie Prokalcytoniny z tym ze jest ono odpłatne a co tam zrobi sie żeby wiedziec co z tym stanem zapalnym

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:41   #309
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo Dziewczynki!
My wczoraj mieliśmy cudowny dzień...
Byliśmy u znajomych co mają 6 miesięczną córeczkę i mieliśmy przyśpieszony kurs rodzicielski

Pomóżcie mi proszę waham się między tymi wózkami:

http://www.ceneo.pl/13067296

http://www.2o2.pl/produkt,22913,lekk...ako-laret.html

i rozważam jeszcze obrzydliwe (jak dla mnie) x-landery xa
Mam ten pierwszy)) ma wszystko co chciałam, tylko sporo waży.. Ale to jak większośc tych 2w1.
Captivy sa dużo ładniejsze i wydawało mi się że zgrabniejsze (też się wahałam między tymi dwoma), Larety chyba z kilo lżejsze.
w x landerach nie ma z tego co wiem - m.in. możliwości wpięcia siedziska w dwóch kierunkach. I sa droższe.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-11-28 o 14:48
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:43   #310
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Hejo Dziewczynki!
My wczoraj mieliśmy cudowny dzień...
Byliśmy u znajomych co mają 6 miesięczną córeczkę i mieliśmy przyśpieszony kurs rodzicielski

Pomóżcie mi proszę waham się między tymi wózkami:

http://www.ceneo.pl/13067296

http://www.2o2.pl/produkt,22913,lekk...ako-laret.html

i rozważam jeszcze obrzydliwe (jak dla mnie) x-landery xa
Mnie osobiście Captiva mi się podoba, kółka mi się podobają drugi jest podobny, chyba nawet taki sam, ale jeśli miałabym wybrać to ten Captiva..fajny jest

A ja zaczęłam wyszukiwać na allegro różne rzeczy głównie łóżeczko. No i zastanawiam się czy warto wziąć łóżeczko z szufladą czy to sobie odpuścić? Przydałaby mi się taka szuflada, bo nie mam dużo miejsca, zero szaf, tylko komodę dla maluszka mam, a tak to ewentualnie na kocyki będę mieć itp. Myślę o zakupie takiego łóżeczka ( kolor słomkowy albo biały):
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...953785123.html to jest 197 zł + 59 zł materacyk (gryka-pianka-kokos) = 256 zł

bez szuflady jest taki: http://allegro.pl/lozeczko-ola-sosno...936315981.html to jest 129 zł + materacyk 59 zł = 188 zł

no to jest 68 zł różnicy, czy warto dołożyć te 68 na tę szufladę??

Jak radzicie?? może doświadczone mamy powiedzą czy się ta szuflada rzeczywiście przydaje, czy prędko się nie rozwali

Oprócz tego u tego samego sprzedawcy łądne przewijaki za 38 zł są: http://allegro.pl/przewijak-ceba-nad...960792597.html nie wiem czy to drogo, ale chyba 40 zł nie jest katastrofą.

Zamierzam jeszcze kupić taką wanienkę wraz ze stelażem: http://allegro.pl/wanienka-102cm-w-6...950559137.html - czy taka wanienka będzie odpowiednia już od początku???? też nie tak dużo kosztuje, w komplecie 59 zł

No i zastanawiam się nad fotelikiem samochodowym.... mam fotelik-nosidełko chicco pokazywałam Wam, ale jeszcze raz na dole Wam wstawiam fotę. Ma jakies nalepki że odpowiada standardom bezpieczeństwa itp. Jednak myślę co dalej. i myślę właśnie o czymś takim: http://allegro.pl/fotelik-recaro-you...950559792.html ten fotelik jest od około 9 miesięcy do 12 lat.., czyli 9-36 kg, no i sama nie wiem, czy do czasu 9 kg, przewozić niemowlaczka w tym chicco ..? chyba nie warto kupować od 0 do 13/18 kg a potem od 12/18 kg kolejny fotelik? jak byście zdecydowały na moim miejscu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7836.jpg (46,8 KB, 16 załadowań)

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-11-28 o 14:50
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:45   #311
tikki85
Zakorzenienie

ja mam od dziś 129 dni do urodzinek więc załapię się w tym roku na 100-dniówkę 27.12 .
Stary 2011-11-28, 14:51   #312
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Mnie osobiście Captiva mi się podoba, kółka mi się podobają drugi jest podobny, chyba nawet taki sam, ale jeśli miałabym wybrać to ten Captiva..fajny jest

A ja zaczęłam wyszukiwać na allegro różne rzeczy głównie łóżeczko. No i zastanawiam się czy warto wziąć łóżeczko z szufladą czy to sobie odpuścić? Przydałaby mi się taka szuflada, bo nie mam dużo miejsca, zero szaf, tylko komodę dla maluszka mam, a tak to ewentualnie na kocyki będę mieć itp. Myślę o zakupie takiego łóżeczka ( kolor słomkowy albo biały):
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...953785123.html to jest 197 zł + 59 zł materacyk (gryka-pianka-kokos) = 256 zł

bez szuflady jest taki: http://allegro.pl/lozeczko-ola-sosno...936315981.html to jest 129 zł + materacyk 59 zł = 188 zł

Jak radzicie?? może doświadczone mamy powiedzą czy się ta szuflada rzeczywiście przydaje, czy prędko się nie rozwali

Oprócz tego u tego samego sprzedawcy łądne przewijaki za 38 zł są: http://allegro.pl/przewijak-ceba-nad...960792597.html nie wiem czy to drogo, ale chyba 40 zł nie jest katastrofą.

Zamierzam jeszcze kupić taką wanienkę wraz ze stelażem: http://allegro.pl/wanienka-102cm-w-6...950559137.html - czy taka wanienka będzie odpowiednia już od początku???? też nie tak dużo, w komplecie 59 zł

No i zastanawiam się nad fotelikiem samochodowym.... mam fotelik-nosidełko chicco pokazywałam Wam, ale jeszcze raz na dole Wam wstawiam fotę. Ma jakies nalepki że odpowiada standardom bezpieczeństwa itp. Jednak myślę co dalej. i myślę właśnie o czymś takim: http://allegro.pl/fotelik-recaro-you...950559792.html ten fotelik jest od około 9 miesięcy do 12 lat.., czyli 9-36 kg, no i sama nie wiem, czy do czasu 9 kg, przewozić niemowlaczka w tym chicco ..? chyba nie warto kupować od 0 do 13/18 kg a potem od 12/18 kg kolejny fotelik? jak byście zdecydowały na moim miejscu?
Ojejj...też jeszcze muszę kupić to wszystko...teraz mam fazę na wózek...ale nie wiem jaki, tzn. wiem ale nie na 100% hehe

Fajna ta oferta z wanienką : dzięki za cynk

łóżeczko ładne i cena też fajowa jak na zestaw
ja własnie myślę nad tą szufladą?? widziałam kiedyś taką i była prawie płaska hehehe

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:58   #313
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Ja dostanę X-landera od siostry więc już nie będę wydawać pieniędzy na inny wózek. Ona była zadowolona
ano właśnie co osoba to opinia. Moja siostra też miała x-l i nie była zadowolona..
Ale mam nadzieję, że każda z nas będzie zadowolona z wybranego przez siebie wózeczka.
Te 2w1 czy 3w1 są wszystkie ciężkie, więc większośc dziewczyn (mi znanych) i tak kupuje dodatkowo po jakimś czasie jakąs leciutką spacerówkę.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:

my zdecydowaliśmy się z szufladą (tez mamy mało miejsca i każda półka się przyda )

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Merry Christmas Everyone - Shakin Stevens - uwielbiam tę piosenkę!
Stary 2011-11-28, 15:01   #314
Roksape
Zadomowienie

Cytat:

Zamierzam jeszcze kupić taką wanienkę wraz ze stelażem: http://allegro.pl/wanienka-102cm-w-6...950559137.html - czy taka wanienka będzie odpowiednia już od początku???? też nie tak dużo kosztuje, w komplecie 59 zł

Myślę, że łóżeczko z szufladą jest ok zwłaszcza jeśli mówisz, że masz mało miejsca
Przewijak też nie jest szalenie drogi wczesniej nie miałam wcale ale teraz zamierzam cos takiego kupic
Jeżeli stelaż będzie przydatny to napewno z wanienką w komplecie cena nie jest wygórowana. A na temat fotelików z taką rozbierznością wagi ma Aguśka ja mam ten 9-18 kg także lepiej się jej spytaj o radę
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:03   #315
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Co do wózków to mi po wstępnych testach nie podchodzi mocowanie głębokiej gondoli na x-landerze xq - nie wiem, czy ten model wystawowy był tak dobity czy to domena wszystkich xq ale gondola strasznie latała na stelażu.
Wpadł mi w oko Espiro Vector z fotelikiem cabrio-fix - http://wozki-dla-dzieci.com/espiro-v...s-p-11778.html

to taki jakby x-lander ale lepszy cenowo Musze jeszcze potestować
Stary 2011-11-28, 15:03   #316
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

ogólnie uwielbiam jego piosenki:

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:04   #317
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Znalazłam wypowiedź producenta co do modelu XQ 2010 i 2011

"Wersja spacerowa w/w modelu została zmieniona ze spacerówki kubełkowej na tradycyjną – z czterostopniową regulacją.spacerówkę można montować zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy.

Oparcie spacerówki rozkłada się do pozycji półleżącej, ponieważ zgodnie z obowiązującymi przepisami (dla wózków posiadających stosowne atesty zgodności z normami europejskimi) oparcie w wersji spacerowej nie może być ustawiane w pozycjach prostych. W przypadku ustawienia pozycji maksymalnie siedzącej (pionowej), będzie ono lekko odchylone do tyłu, natomiast przy pozycji maksymalnie leżącej musi ono pozostać w pozycji lekko podniesionej uniemożliwiającej wysunięcie się dziecka podczas pokonywania przeszkód na drodze. Jeśli zachodzi potrzeba wcześniejszego korzystania z wersji spacerowej wózka, to należy zwrócić uwagę aby nie ustawiać oparcia w pozycji siedzącej dopóki dziecko nie zacznie siedzieć samodzielnie. "
To ciekawostka jak dla mnie muszę się zagłębić w temat , bo aż mi się wierzyć nie chce.

A tak poza tym to niby jak lekko pochyła pozycja ma zapobiec wysunięciu się dziecka ?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:05   #318
lena_mi
Zakorzenienie

Dziewczynki strasznie mi źle jakoś przez ostatnie dni
Z bezradności się już pobeczałam..
Nie wiem co się dzieje, ale nic mi nie wychodzi ostatnio, a do tego wszystko mi się psuje (piecyk gazowy - od 2 dni nie mamy ciepłej wody; telefon, mikrofala... )
Wszystko za co się biorę nie wychodzi(
Stary 2011-11-28, 15:06   #319
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wózków to mi po wstępnych testach nie podchodzi mocowanie głębokiej gondoli na x-landerze xq - nie wiem, czy ten model wystawowy był tak dobity czy to domena wszystkich xq ale gondola strasznie latała na stelażu.
Wpadł mi w oko Espiro Vector z fotelikiem cabrio-fix - http://wozki-dla-dzieci.com/espiro-v...s-p-11778.html

to taki jakby x-lander ale lepszy cenowo Musze jeszcze potestować
Lata tak też w xa ( koleżanka ma i jest bardzo zadowolona ogólnie, nie znam kogoś kto by na x landera narzekał) bo to jest niby taka amortyzacja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 15:10   #320
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
To ciekawostka jak dla mnie muszę się zagłębić w temat , bo aż mi się wierzyć nie chce.

A tak poza tym to niby jak lekko pochyła pozycja ma zapobiec wysunięciu się dziecka ?

Może żeby się nie wysunęło od strony główki?? Bo tylko to mi przychodzi do głowy

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Lata tak też w xa ( koleżanka ma i jest bardzo zadowolona ogólnie, nie znam kogoś kto by na x landera narzekał) bo to jest niby taka amortyzacja
A mi się wydawało, że tam dziecko wytrzęsie za wszystkie czasy
Ale w sumie tez nie znam kogos kto narzeka na x-landery. Tzn wszyscy narzekają - na cenę I ja też
Dlatego muszę pomęczyć gdzieś w sklepie jeszcze tego Espiro
Stary 2011-11-28, 15:13   #321
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem co się dzieje, ale nic mi nie wychodzi ostatnio, a do tego wszystko mi się psuje (piecyk gazowy - od 2 dni nie mamy ciepłej wody; telefon, mikrofala... )
Kochana, każda z nas tak czasem ma, zobaczysz, to minie
Stary 2011-11-28, 15:13   #322
Flowerbombka
Zadomowienie

Lenka czasem zdarza się taki okres do du...szy...pewnie wiesz,ze nieszczęścia chodzą parami a nawet stadami.
Już się wypłakałaś to teraz głowa do góry Po burzy awsze wychdzi slońce...

Kulka ja jeszcze przed ciążą wybrałam sobie ten Espiro, ale Pani mi w sklepie odradzała te wózki. Fakt faktem że ich nie mieli więc może to była taka antyreklama. Muszę je gdzies znaleźć i obmacać, bo tak wizualnie to podobaja mi się najbardziej ze wszystkich.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:14   #323
engela
Raczkowanie

kulagaa hym... ciekawe dlaczego w innych wózkach jest więc taka możliwość... muszę się dopytać...
tylko dlaczego za tą dwustronną spacerówkę XQ cena skacze o 500 zł do góry w porównaniu z XA
Fajny ten Espiro tylko ta torba... taka kosmiczna

lena_mi tylko 1 kg różnicy między Captivą a Laretem?
Niczym innym się nie różni?
Jaki masz kolor?

julliczka myślę,że warto dodać troszkę do łóżeczka z szufladą. sama szukam tylko takiego. nie dość,że masz dodatkową skrytkę na rzeczy to mi się ogólnie wydaje,że łóżeczko jest dzięki temu ... stabilniejsze...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 15:15   #324
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Lenka czasem zdarza się taki okres do du...szy...pewnie wiesz,ze nieszczęścia chodzą parami a nawet stadami.
Już się wypłakałaś to teraz głowa do góry Po burzy awsze wychdzi slońce...

Kulka ja jeszcze przed ciążą wybrałam sobie ten Espiro, ale Pani mi w sklepie odradzała te wózki. Fakt faktem że ich nie mieli więc może to była taka antyreklama. Muszę je gdzies znaleźć i obmacać, bo tak wizualnie to podobaja mi się najbardziej ze wszystkich.
Mi już w dwóch sklepach je polecali, dlatego w sumie zwróciłam na nie uwagę, bo tak to zawsze patrzałam na x-landera
Stary 2011-11-28, 15:21   #325
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

No jak masz chicco na początek to koniecznie używaj takiego, bo w tym 9-36 bym nie radziła,najważniejsze jest używanie fotelików zgodnie z instrukcją,tylko wtedy są bezpieczne. Ja na fotelikach nie oszczędzam, miałam 0-13 , teraz mam 9-18 i jak przyjdzie czas to pomyślę co dalej.
Stary 2011-11-28, 15:21   #326
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Troszkę cierpliwości...bo to zapewne chwilowe Trzymaj się i postaraj się zrobić ( lub zjeść ) coś co sprawia Ci przyjemność może pomoże??

-A jeszcze jedno pytanie apropo wózków...czy myślicie , ze folia przeciwdeszczowa jest niezbędna??? Mamusie używałyście jej???

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:25   #327
iw32
Rozeznanie

Cytat:

Hej, nie jestem jeszcze mamą ale siostra z doświadczenia doradza mi przewijak na 80 cm długości. Twierdzi, że dłużej wtedy posłuży. Po drugie, trzeba zwrócić uwagę jak jest zszywany tzn. czy nie ma szwu akurat w tym miejscu gdzie będą leżeć nogi bobaska bo wtedy to go kłuje. Sprawdziłam, rzeczywiście. Tak więc ja szukam przewijaka 80 cm bez szwu w złym miejscu

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
ja mam od dziś 129 dni do urodzinek więc załapię się w tym roku na 100-dniówkę 27.12 .
Mi wychodzi tak samo

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
ano właśnie co osoba to opinia. Moja siostra też miała x-l i nie była zadowolona..
Ale mam nadzieję, że każda z nas będzie zadowolona z wybranego przez siebie wózeczka.
Te 2w1 czy 3w1 są wszystkie ciężkie, więc większośc dziewczyn (mi znanych) i tak kupuje dodatkowo po jakimś czasie jakąs leciutką spacerówkę.

my zdecydowaliśmy się z szufladą (tez mamy mało miejsca i każda półka się przyda )

Takie piosenki kojarzą mi się z moimi lekcjami przed świętami W tym roku tak jakoś bardziej sentymentalnie
Stary 2011-11-28, 15:26   #328
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Może żeby się nie wysunęło od strony główki?? Bo tylko to mi przychodzi do głowy

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

A mi się wydawało, że tam dziecko wytrzęsie za wszystkie czasy
Ale w sumie tez nie znam kogos kto narzeka na x-landery. Tzn wszyscy narzekają - na cenę I ja też
Dlatego muszę pomęczyć gdzieś w sklepie jeszcze tego Espiro
A no chyba że tak, mój ma taką opcję ,że jak się robi leżącą pozycję to się za głową taki próg robi i jest to zabezpieczone .Bo tak sobie myślę,że jeśli jest tak jak pisze ten producent to by większość wózków z rynku musiała zniknąć.Mój ma atesty i rozkłada się na płasko. Ja i tak zapinam dziecko zawsze jak jest w spacerówce, byłam kiedyś przy sytuacji,że wózek się przewrócił na bok i dzięki pasom dziecku nic się nie stało
Stary 2011-11-28, 15:28   #329
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Czasami tak jest bidulko Mi też wiele nie wychodzi i po prostu zaczynam ryczeć. Mi takie wybeczenie się pomaga, potem zaczynam sobie tłumaczyć, że to wszystko mało ważne.
Stary 2011-11-28, 15:30   #330
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem puszczałam brzuszkowi świąteczne melodie najczesciej moją ulubioną http://www.youtube.com/watch?v=DMOgNxLpJGY
Jaa bede robic muzyczny test na Ani Przeczytalam ze dziecko reaguje na muzyke jaka mam sluchala w ciazy. Ja uwielbiam Boba Marleya wiec teraz staram sie sluchac codziennie, konkretna piosenke. Zobaczymy czy po porodzie rozpozna Mam nadzieje ze reagge bedzie na nia mialo tak kojacy wplyw jak na mnie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Dzisiaj w rybnym dostałam ŚWIEŻY! filet z dorsza. Bez skóry, bez ości.
Ale będzie wyżera
Ja dzis tez bede dorsza wcinac na kolacje, na parze robionego.

Julliczka, mysle ze szuflade pod lozeczko na pewno warto.
A odnosnie fotelika, sprawdz sobie jak wypada w tych testach: http://fotelik.info/pl/testy/
Jak na dobre wyniki to faktycznie poczekaj i nastepny kup juz od 9kg...

Lena_mi, Flowerbombka dobrze pisze. Casami poprostu wszystko idzie na opak, trzeba przeczekac...

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2011-11-28 o 15:31
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości