|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-28 o 14:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Także może Ty będziesz miała spokojniutkie maleństwo. A skoro ruchy są to raczej nie powinnaś się tak mocno zamartwiać na zapas ![]() Odnośnie upławów może nie mam aż tak bardzo intensywnych jak Ty ale również je mam i to codziennie a czasem też czuję jak bym miała mokre majtki tak jak w dni płodne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Wersja spacerowa w/w modelu została zmieniona ze spacerówki kubełkowej na tradycyjną – z czterostopniową regulacją.spacerówkę można montować zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy. Oparcie spacerówki rozkłada się do pozycji półleżącej, ponieważ zgodnie z obowiązującymi przepisami (dla wózków posiadających stosowne atesty zgodności z normami europejskimi) oparcie w wersji spacerowej nie może być ustawiane w pozycjach prostych. W przypadku ustawienia pozycji maksymalnie siedzącej (pionowej), będzie ono lekko odchylone do tyłu, natomiast przy pozycji maksymalnie leżącej musi ono pozostać w pozycji lekko podniesionej uniemożliwiającej wysunięcie się dziecka podczas pokonywania przeszkód na drodze. Jeśli zachodzi potrzeba wcześniejszego korzystania z wersji spacerowej wózka, to należy zwrócić uwagę aby nie ustawiać oparcia w pozycji siedzącej dopóki dziecko nie zacznie siedzieć samodzielnie. "
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej dziołszki! Melduję się w nowym wątku! Tytuł super, i do tego świetnie się rymuje!
![]() Wczoraj dzwoniliśmy tradycyjnie do domów, i teściowa na nas przyjazd już zaczęła obmyślać plany. Zaskoczyła mnie, gdyż powiedziała, że odda nam swoją sypialnię na czas naszego pobytu, gdyż tam jest duże, wygodne łóżko, a w tż starym pokoju miejsca mało i łózko też małe jak na 2 osoby-nie wygodnie nam było jak nie byłam w ciąży, a co dopiero teraz, gdy brzuch rośnie a ja lubię się rozłożyć heh Doceniam jej gest, ale chyba nie zdecyduję się-jednak wolimy z tż przebywać w jego pokoju, bo i nasze rzeczy porozkładamy itp. Dobrze, że w moim starym pokoju łózko duże, nie będzie problemu ![]() ![]() Teściowa dalej lata po sklepach, ogląda wózki, ubranka i zakupiła już co nieco. Nawet się nie skrzywiła, jak powiedzieliśmy, że nabyliśmy ostanio pampersy w promocji, a czekałąm na jakieś krytyczne uwagi a tu nic! Sama dodała, że widziała śliczne pieluszki tetrowe we wzorki dla chłopca i dziewczynki, i chciała kupić, lecz powstrzymało ją, że nie zna płci. Także jak na razie jest oki! Cytat:
Moja macica twardnieje, przynajmniej kilka razy dziennie, np dziś rano...Ale nie przejmuję się tym póki co, lekarz nic mi nie zalecał, dopóki więc nie boli jestem spokojna. Tym bardziej, ze dzidzia rusza się jak wściekła ![]() ![]() Cytat:
Lecę coś przekąsić...Ugotowaąłm pyszną grochówkę z boczkiem, mniam! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tez ominie studniówka, ale załapię się (może) na półmetek ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na obiadek placki ziemniaczane po chłopsku ![]() ![]() ![]() Laryngolog nic u mnie nie znalazł czyli przyczyna wysokiego CRP nadal nieznana ale gin powiedział że mogę sobie zrobic badanie Prokalcytoniny z tym ze jest ono odpłatne a co tam zrobi sie żeby wiedziec co z tym stanem zapalnym
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Captivy sa dużo ładniejsze i wydawało mi się że zgrabniejsze (też się wahałam między tymi dwoma), Larety chyba z kilo lżejsze. w x landerach nie ma z tego co wiem - m.in. możliwości wpięcia siedziska w dwóch kierunkach. I sa droższe. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-28 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja zaczęłam wyszukiwać na allegro różne rzeczy głównie łóżeczko. No i zastanawiam się czy warto wziąć łóżeczko z szufladą czy to sobie odpuścić? Przydałaby mi się taka szuflada, bo nie mam dużo miejsca, zero szaf, tylko komodę dla maluszka mam, a tak to ewentualnie na kocyki będę mieć itp. Myślę o zakupie takiego łóżeczka ( kolor słomkowy albo biały): http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...953785123.html to jest 197 zł + 59 zł materacyk (gryka-pianka-kokos) = 256 zł bez szuflady jest taki: http://allegro.pl/lozeczko-ola-sosno...936315981.html to jest 129 zł + materacyk 59 zł = 188 zł no to jest 68 zł różnicy, czy warto dołożyć te 68 na tę szufladę?? Jak radzicie?? może doświadczone mamy powiedzą czy się ta szuflada rzeczywiście przydaje, czy prędko się nie rozwali ![]() Oprócz tego u tego samego sprzedawcy łądne przewijaki za 38 zł są: http://allegro.pl/przewijak-ceba-nad...960792597.html nie wiem czy to drogo, ale chyba 40 zł nie jest katastrofą. Zamierzam jeszcze kupić taką wanienkę wraz ze stelażem: http://allegro.pl/wanienka-102cm-w-6...950559137.html - czy taka wanienka będzie odpowiednia już od początku???? też nie tak dużo kosztuje, w komplecie 59 zł No i zastanawiam się nad fotelikiem samochodowym.... mam fotelik-nosidełko chicco pokazywałam Wam, ale jeszcze raz na dole Wam wstawiam fotę. Ma jakies nalepki że odpowiada standardom bezpieczeństwa itp. Jednak myślę co dalej. i myślę właśnie o czymś takim: http://allegro.pl/fotelik-recaro-you...950559792.html ten fotelik jest od około 9 miesięcy do 12 lat.., czyli 9-36 kg, no i sama nie wiem, czy do czasu 9 kg, przewozić niemowlaczka w tym chicco ..? chyba nie warto kupować od 0 do 13/18 kg a potem od 12/18 kg kolejny fotelik? jak byście zdecydowały na moim miejscu? Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-11-28 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
ja mam od dziś 129 dni do urodzinek więc załapię się w tym roku na 100-dniówkę 27.12
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna ta oferta z wanienką : dzięki za cynk ![]() łóżeczko ładne i cena też fajowa jak na zestaw ![]() ja własnie myślę nad tą szufladą?? widziałam kiedyś taką i była prawie płaska hehehe
![]() |
#313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję, że każda z nas będzie zadowolona z wybranego przez siebie wózeczka. Te 2w1 czy 3w1 są wszystkie ciężkie, więc większośc dziewczyn (mi znanych) i tak kupuje dodatkowo po jakimś czasie jakąs leciutką spacerówkę. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Merry Christmas Everyone - Shakin Stevens - uwielbiam tę piosenkę! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przewijak też nie jest szalenie drogi wczesniej nie miałam wcale ale teraz zamierzam cos takiego kupic ![]() Jeżeli stelaż będzie przydatny to napewno z wanienką w komplecie cena nie jest wygórowana. A na temat fotelików z taką rozbierznością wagi ma Aguśka ja mam ten 9-18 kg także lepiej się jej spytaj o radę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Wtajemniczenie
|
Co do wózków to mi po wstępnych testach nie podchodzi mocowanie głębokiej gondoli na x-landerze xq - nie wiem, czy ten model wystawowy był tak dobity czy to domena wszystkich xq ale gondola strasznie latała na stelażu.
Wpadł mi w oko Espiro Vector z fotelikiem cabrio-fix - http://wozki-dla-dzieci.com/espiro-v...s-p-11778.html to taki jakby x-lander ale lepszy cenowo ![]()
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie uwielbiam jego piosenki: ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym to niby jak lekko pochyła pozycja ma zapobiec wysunięciu się dziecka ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki strasznie mi źle jakoś przez ostatnie dni
![]() Z bezradności się już pobeczałam.. Nie wiem co się dzieje, ale nic mi nie wychodzi ostatnio, a do tego wszystko mi się psuje (piecyk gazowy - od 2 dni nie mamy ciepłej wody; telefon, mikrofala... ) Wszystko za co się biorę nie wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może żeby się nie wysunęło od strony główki?? Bo tylko to mi przychodzi do głowy ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() Ale w sumie tez nie znam kogos kto narzeka na x-landery. Tzn wszyscy narzekają - na cenę ![]() ![]() Dlatego muszę pomęczyć gdzieś w sklepie jeszcze tego Espiro
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Lenka czasem zdarza się taki okres do du...szy...pewnie wiesz,ze nieszczęścia chodzą parami a nawet stadami.
Już się wypłakałaś to teraz głowa do góry ![]() Kulka ja jeszcze przed ciążą wybrałam sobie ten Espiro, ale Pani mi w sklepie odradzała te wózki. Fakt faktem że ich nie mieli więc może to była taka antyreklama. Muszę je gdzies znaleźć i obmacać, bo tak wizualnie to podobaja mi się najbardziej ze wszystkich. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
kulagaa hym... ciekawe dlaczego w innych wózkach jest więc taka możliwość... muszę się dopytać...
tylko dlaczego za tą dwustronną spacerówkę XQ cena skacze o 500 zł do góry w porównaniu z XA ![]() Fajny ten Espiro tylko ta torba... taka kosmiczna ![]() lena_mi tylko 1 kg różnicy między Captivą a Laretem? Niczym innym się nie różni? Jaki masz kolor? julliczka myślę,że warto dodać troszkę do łóżeczka z szufladą. sama szukam tylko takiego. nie dość,że masz dodatkową skrytkę na rzeczy to mi się ogólnie wydaje,że łóżeczko jest dzięki temu ... stabilniejsze... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() -A jeszcze jedno pytanie apropo wózków...czy myślicie , ze folia przeciwdeszczowa jest niezbędna??? Mamusie używałyście jej???
![]() |
#327 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Julliczka, mysle ze szuflade pod lozeczko na pewno warto. A odnosnie fotelika, sprawdz sobie jak wypada w tych testach: http://fotelik.info/pl/testy/ Jak na dobre wyniki to faktycznie poczekaj i nastepny kup juz od 9kg... Lena_mi, Flowerbombka dobrze pisze. Casami poprostu wszystko idzie na opak, trzeba przeczekac... Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-11-28 o 15:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.