|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
julliczka normalnie kocham Cię!
wszędzie szukałam takiego łóżeczka białego jak dałaś linka! a cena... bomba! mieliśmy kupić te http://www.ceneo.pl/4943105 ale jest 2 razy droższe, a kółka zawsze można dokupić ![]() dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
juliczka ja kupowalam u tego sprzedawcy którego podałas, tylko ze na miejscu tzn ta hurtownia jest u mnie w miescie.
Kupilismy wlasnie to białe łóżeczko, z tym ze bez szuflady, i ten przewijak, wanienke wzielismy zwykła ale duza. Wejdz sobie na ich stronke moze cos jeszcze wam sie spodoba i wystawia na all http://www.hurtowniaares.pl/ jak weszłam do tego sklepu to doznałam szoku ile tam rzeczy! ![]() a nie wiem czy jeszcze maja ta promocje ,ale ja kupilam lakatator reczny avent a do tego gratis kosmetyczka, oslonki na piersi, wkladki laktacyjne, krem do brodawek, smoczek, butelka.
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-28 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Ładne brzuszki dodałyście ![]() Emigra nie widać po Tobie tych kilogramów ![]() Ja też dodałam swój brzuch, bo już 5 tygodni się nie fotografowałam ![]() Capsta ja też mam obfite upławy i czasem tak jak Tobie poleci mi dużo wodnistej mlecznej cieczy, od razu lecę sprawdzić co to jest. Ja od początku ciąży tak mam, nadmiar "płodnego śluzu" po dniach płodnych był moim pierwszym objawem ciąży ![]() Dziewczyny, które już rodziły- jak wyglądają wody płodowe? Tzn czy mają jakis specyficzny zapach albo kolor? Wiem tyle, że nie powinny być zielone i wtedy trzeba gnać do szpitala, ale te normalne jakie są? ![]() Pytam bo właśnie się obawiam, że zaczną mi się sączyć i nie rozpoznam przez te moje obfite upławy. |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wody odeszły w szpitalu, tak kręciłam termostatem przy kaloryferze,że mi się chyba zagotowały ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-28 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakie szczęście że mój mąż nie nosi koszul w ogóle ![]() Kiedyś (zaraz po ślubie) prasowałam mu wszystkie koszulki, ale już mi przeszło ![]()
![]() |
#337 |
Gang Iren
|
Jeśli chodzi o łóżeczko z szufladą,można wybrać bez i np poszukać pojemników pod łóżko,żeby wykorzystać miejsce.Np:
http://allegro.pl/pojemnik-pod-lozko...944998679.html http://allegro.pl/ikea-pojemnik-na-p...937205123.html http://allegro.pl/pojemnik-organizer...951552314.html
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
TŻ przyniósl paczkę świateczną z pracy dla Niny , same slodycze za 150 zł w cenach hurtowych, muszę ją głęboko schować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
rybka bardzo zgrabny brzuszek! żeby tak moja waga stanęła w miejscu!!!
#340 |
Rozeznanie
|
Matko jedyna znowu spałam, miałam jechać po kuzyna na lotnisko do Wrocławia z Wujem ale niestety ciotka musi się wpierdzielić i mi napisała że miejsca dla mnie nie będzie bo musi być na bagaż.. Teraz się próbuje nakręcać świątecznie, robie listę co muszę kupić.. W tym roku obejdzie się bez przezentów z mojej strony, każdy grosz odkładam na dzidziusia
![]() A ja stwierdziłam że przewijak mi nie potrzebny bo dziecko przebiorę na łóżku naszym. a Jeśli chodzi o łóżeczko to zwykle drewniane brązowe, bo i tak później z niego wyrośnie.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny WSZYSTKIE BRZUSZKI NA MAILU ŚLICZNOŚCI
![]() Juliczka i rybka...laseczki z Was ![]() jej moja waga też mogłaby stanąć...na jakieś 2 m-ce co najmniej ![]()
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-28 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja dzisiaj smutna bo mialam byc na 3d , ale zadzwonili ze doktor sie rozchorowali przesuneli mi termin na srode ![]() w nocy mi sie snilo ze robili mi to usg 4 godziny i nie dopatrzyli sie plci nawet ![]() U mnie rozapakowywanie , pozatym adas dzisiaj pierwszy dzien w nowym przedszkolu, wiec duzo emocji. Ale byl dzielny, dostal medal pod koniec dnia ![]()
#343 |
Zakorzenienie
|
http://www.styl.pl/mama/ksiega-imion,pack,7
imiona dla dzieci ![]() ![]() BŁAŻENA? ) O mamo ![]() desia oj to szkoda , ale do środy to szybko zleci ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-28 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się dzisiaj śniło że byłam u polskiego gina i sprawdził mi szyjkę i miałam taką jak Aguśka z jednej strony otwartą... co za sen ![]() Acha i dziękuję za komplementy ![]() ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2011-11-28 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Bobol ? dla chłopca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Dodałam swój kontakt na emeilu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
w tej liście imion są naprawdę ciekawe imiona
Bołas, Bolit , Bom ....Borzyna Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-28 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Buglot a nie Bulgot?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() engela Ty jesteś z Wrocławia - proponuję odwiedzić Askot, tam można pojeździć wszystkimi tymi wózkami, ja byłam na Braniborskiej nawet kolory chyba wszystkie na żywo są - jest Espiro - jak dla mnie bez większego szału - fajny ale nie widzę aż takiej różnicy, żeby dopłacać te 300-400 zł, jest Captiva, jest Laret, nawet Alu Car jest z Tako, no i oczywiście Xl Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-11-28 o 17:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
To chyba jakieś żarty z tymi imionami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki za pocieszenie.. Najgorsze jest to że ta zła passa trwa już kilka dni i w ogóle nie zamierza się odwrócic... Cokolwiek chcemy zrobic to idzie na opak, dziś np. przez cały dzień załatwialiśmy gazownika by przyjechał spojrzec co z tym piecykiem, dzowniliśmy do kilku, albo niemogliśmy się dodzwonic, albo odmawiali (że niby na takim piecyku jak mamy się nie znają!;/ na szczęście w końcu jeden ma przyjechac wieczorem - mam nadzieję, że nie nawali..
Byłąm w salonie mojego operatora (kończy mi się umowa, więc stwierdziłam że wymienię zapsuty telefon.. mieli już przygotowac ofertę i dupa, dopiero w grudniu). Obecny telefon mam pół roku (!!!), więc mogłabym zgłosic ustekę z gwarancji, ale... zgubiłam! przetrząsnęłam całe mieszkanie i nic.. Naprawa kuchenki mikrofalowej ponad 100 zł - stwierdziliśmy że się nie opłaca - jest stara więc zaraz coś innego by się zepsuło w niej.. Do tego wszystkiego z nerwów (oprócz tych wszystkich rzeczy które się psują, stresuję się czy z dzidzią wszystko ok) jestem okropna dla tż i sprzeczamy się niepotrzebnie;/ i płaczę non stop... Takiego kiepskiego okresu dawno nie miałam.. no nic mam nadzieję, że jak najszybciej przejdzie.. No.. wyżaliłam się.. Dziękuję Wam jeszcze raz! ![]() Cytat:
W Laret do tego wszystkiego (choc wiadomo - to nie najważniejsze na co zwracałam uwagę) nie podołały mi się kolory i torba ![]() A ja mam Captiva z kolekcji Mohican 05 (to ten kolor który jest w tym linku który zamieściłaś - na żywo jeszcze ładniejszy), ale ogólnie jest chyba ze 100 wzorów do wyboru! Tylko fotelik do samochodu wzięłam inny - nie z kompletu (jeździmy dużo i zależało mi żeby był lepszy). X lander który ja oglądałam (ale nie pamiętam jaki to dokładnie był model) miał mniej bajerów, poza tym droższy i odradzony mi przez siostrę. Z drugiej strony widzę że wiele Dziewczyn jest zadowolonych i piszą że są to dobre wózeczki.. ![]() ![]() Stwierdziłam że nie chcę za dużo wydawac, bo tak jak pisałam - wiele koleżanek które miały wózki 3w1 i tak dokupowały potem lekkie spacerówki. Wcześniej myślałam o Abc design lub Mura, ale są dużo droższe.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do wózka - to jak dla mnie wszystkie te wózki są niewiarygodnie ciężkie i na pewno nie będę ich nosić, wagę sprawdzał TŻ i stwierdził, że no może laret jest odrobinę lżejszy (jeszcze lżejszy jest alu car), ale alu car jest odrobinę mniejszy (gondolka) i niższy a laret ma brzydkie kolory ![]() ten jasny kolor jest super, ale ja zrezygnowałam ze względu na brudzenie, no i TŻtowi najbardziej zielony się podoba |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
Ale mam jakiegoś doła
![]() ![]() ![]() Ja nie myślę o kupnie wózka 3 kołowego, ostatnio babka była w sklepie z dzieckiem, dziecko jej się zaczęło zanosić na płacz machać rączkami i wózek padł jak długi, dobrze że dziecku nic się nie stało może miało roczek.. DObrze że pasy miało założone.. Wydaje mi się że są nie stabilne. Ja patrzyłam za takim http://allegro.pl/raf-pol-wozek-evo-...830511931.html ale w innych kolorach, oglądałam u nas w sklepie zielony w kwiatki, taki neutralny śliczny.. Lub http://tanio.pl/69291873,MIKADO-Woze...ano,tanio.html również 3 w 1 i fajnie się prowadzi.. Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-28 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
A my jutro zaczynamy 21 tydzien czyli polowinki
![]() Dobrze ze nie musze sie martwic wozkiem bo samochod duzy, domek parterowy i miejsce przed mieszkaniem zeby wozek zostawiac, idealnie! Jedyne moje zmartwienie to wyglad i cena ![]()
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
ja mam niestety tak samo, jak bym sie nie położyła to mi nie wygodnie a to dopiero 24 tydzień
![]() koniakowa co do spacerówek X-landera ze nie sa rozkładane to my nie mamy z tym problemu bo od znajomych później dostaniemy wózek po ich synku akurat wyrośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.