Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 09:44   #4111
samaraNW
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI

witam

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
ja mam ta wersje 10% i wysusza mi na wiór
mi się wydawało, że brevoxyl ma tylko 4% i nie ma innych opcji.
jedynie benzacne ma 10%.
w każdym razie kiedyś używałam i żałuję, bo nic pozytywnego na mojej twarzy nie zrobił teraz coś czuję, że będę bardzo zadowolona z effaclar k na razie mnie lekko oczyszcza, ale wszystko goi się bardzo szybko

dostałam @ i brzuch mnie boli
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:50   #4112
marta 85
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Broń się przed skutkami zimy i zimna

1. Diagnoza skóry
Jak się okazuje nie tylko wrażliwa i przesuszona skóra jest narażona na podrażnienia wynikające z zimna, ale również ta ze skłonnościami do łojotoku, czy też cera mieszana. O tym, co dla nas najlepsze powinna zadecydować kosmetyczka. To ona doradzi jak często robić peelingi, czy zamienić krem dzienny na nocny, zastosować kurację oliwą z oliwek i kiedy odstawić na bok wszelkie zabiegi z kwasami, a nawet toniki alkoholowe.
2. Powietrze i światło
Nic tak dobrze nie robi naszej skórze (oczywiście zabezpieczonej odpowiednim kremem) jak spacery na świeżym powietrzu. Dzięki temu polepsza się krążenie, a cera nabiera zdrowego wyglądu. Promienie słoneczne z kolei zapewnią nam witaminę D i dodatkowo porawią nastrój. Pamiętajmy jednak o filtrach! Zimowe słońce potrafi być zdradliwe.
3. Idealna mieszanka: wino i czekolada
Nie ma nic lepszego zimą jak lampka dobrego czerwonego wina i smaczna czekolada. Nie tylko dlatego, że wyśmienicie smakują, ale również z powodu antyutleniaczy, które wzmacniają nasz system immunologiczny i „naprawiają” zniszczone komórki. Im bardziej wytrawne wino i im bardziej gorzka czekolada, tym lepsze efekty. Dodatkowy atut – gorzka czekolada (a także kakao) zawiera teobrominę, alkaloid skutecznie przeciwdziałający m.in. przeziębieniom
4. Tłuste kremy
Ogrzewanie plus lodowate powietrze to wyjątkowo paskudny zestaw dla naszej skóry, która szybko traci wilgotność i staje się szorstka. W takiej sytuacji sprawdzą się specjalne kremy („zimowe), które odbudowują barierę ochronną skóry i zabezpieczają ją przed wysychaniem. Kosmetyczki polecają zwłaszcza tłuste kremy lub kompleksowe emulsje z witaminami, które odżywiają naszą skórę, a jednocześnie chronią ją przed wiatrem, mrozem lub suchym powietrzem w ogrzewanych pomieszczeniach
5. Walka ze swędzącą skórą
Nie tylko nasza cera narażona jest zimą na niebezpieczeństwo – ale także skóra dłoni czy nóg. Wiele kobiet skarży się na pieczenie lub swędzenie rąk, ud lub łydek. Co robić? Nie drapać, tylko porządnie nakremować. Dłoniom przynajmniej raz w tygodniu zafundować kąpiel w oliwie z oliwek, nogi zabezpieczać kremami z miodem, panthenolem, jojobą lub gliceryną. Unikać też zbyt częstych kąpieli w wannie, które dodatkowo wysuszają skórę.
6. Kąpiel w proszku do pieczenia
Brzmi może śmiesznie, ale jest wyjątkowo skuteczna. Jeśli marzysz o długiej kąpieli wsyp do wanny dwa opakowania proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej. Produkty te skutecznie zmiękczają wodę, która dzięki temu nie zniszczy bariery lipidowej naszej skóry.
7. Maseczki i koktajle witaminowe
Zimą nie wystarczą codziennie rytuały pielęgnacyjne. Przynajmniej raz w tygodniu zafunduj swojej skórze prawdziwą witaminową bombę – specjalne kuracje w postaci maseczek czy domowych mikstur, które zapewnią odpowiednie nawilżenie. Możesz też nałożyć na twarz grubą warstwę tłustego kremu i zostawić na 15 minut. Wysuszona i podrażniona skóra wchłonie wszystko to, czego jej zimą najbardziej brakuje.
8. Dodatkowe nawilżanie
Nie tylko kremy skutecznie nawilżają naszą skórę. Zimą równie przydatne okazują się wszelkie nawilżacze pomieszczeń, domowe fontanny lub rośliny, które zatrzymują wilgoć. Pomieszczenie nawilżone w 40-60 proc. jest optymalne dla naszej skóry. Nie zapomnij też o piciu wody (1,5 litra dziennie) oraz wodzie do twarzy w sprayu.
9. Idealne włosy
Mróz osłabia włosy, które stają się przez to bardziej kruche i łamliwe. Dlatego warto pamiętać o regularnym podcinaniu końcówek i noszeniu czapki. Oraz o kilku innych zabiegach, dzięki którym nasze włosy przetrzymają nawet najgorszą zimę. Kup w aptece olejek jojoba i raz w tygodniu zrób z niego maskę. Wystarczy 10 łyżek olejku podgrzać w kąpieli wodnej i na pół godziny nałożyć na włosy, od połowy ich długości, po końcówki. Następnie należy głowę zawinąć w folię i ciepły ręcznik, a na koniec umyć głowę. Doskonale przy regeneracji włosów sprawdzają się też wszelkie mieszanki z oliwy z oliwek oraz jajka i cytryny.
10. Odpowiedni makijaż
Idealną ochroną przed zimnem jest również makijaż. Zimą zaleca się stosować jednocześnie podkład oraz sypki puder, który tworzy na skórze rodzaj ochronnej „siateczki”. Należy również pamiętać o pielęgnacji ust (ochronne pomadki, błyszczyki, balsamy), bowiem skóra ust jest bardzo cienka i delikatna i szybko ulega niekorzystnym wpływom temperatury.

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:53   #4113
asiulka_22
Zakorzenienie

pomyłka: cały czas mówiłam o benzacne/ mój bład/
efaclar K tez stosowałam / teraz mam próbki jeszcze efaclar duo: połacznie A.I + K)
--------------------
cały czas szukam czegos fajnego punktowego na pojedyncze krostki :/
-mam : masc cynkowa, benzacne 10 %, acnefan( obecnie)
a kremu na dzien uzywam acne-mat ( pod makijaz super)

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

3. Idealna mieszanka: wino i czekolada
Nie ma nic lepszego zimą jak lampka dobrego czerwonego wina i smaczna czekolada. Nie tylko dlatego, że wyśmienicie smakują, ale również z powodu antyutleniaczy, które wzmacniają nasz system immunologiczny i „naprawiają” zniszczone komórki. Im bardziej wytrawne wino i im bardziej gorzka czekolada, tym lepsze efekty. Dodatkowy atut – gorzka czekolada (a także kakao) zawiera teobrominę, alkaloid skutecznie przeciwdziałający m.in. przeziębieniom
- Uwielbiam w zimowe chłodne wieczory popijac grzańca:
czerwone słodkie winko ( np cin cin)
korzenne przyprawy ( mozna kupic gotowa nmieszanke)
- dodaje tez kilka kropli soku ze swieżej pomarańczy
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:58   #4114
Kitka:)
CABIN CREW

czesc Piekne

nie odzywałam sie bo spa u mnie zerowe było... dalej jestem chora, nie jest lepiej a nawet gorzej- doszedł mi mega katar... dziś nie spałam do drugiej przez to

ale muszę dziś ogarnąć wlosy i brwi bo jutro muszę na uczelnie iść....ehh...

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:11   #4115
karolcia198506
Zakorzenienie

Dzień dobry piękne
Niedawno wstałam zaraz zabieram się za ogarnianie wszystkiego więc jak będę tu przesiadywać to mnie wygońcie
Stary 2011-11-28, 10:34   #4116
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:

- Uwielbiam w zimowe chłodne wieczory popijac grzańca:
czerwone słodkie winko ( np cin cin)
korzenne przyprawy ( mozna kupic gotowa nmieszanke)
- dodaje tez kilka kropli soku ze swieżej pomarańczy
W tym roku z TŻ robiliśmy własne wino, z soku jabłek, gruszek , wiśni i dzikiej róży , mamy tego kilkanaście litrów, jak nie więcej, akurat na zimowe wieczory będzie

Kitka zdrówka mi na szczęście przeszło, a wzięłam tylko 3 polopiryny i 5 tabletek na gardło

Stary 2011-11-28, 10:54   #4117
Shadii
Wtajemniczenie

Hej Wam

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
hej

dodałam fotke włosów do albumu
Jakie cudne mogę sobie zapisać na komputerze? Jak już będę ścinać na jakiś kształt, to pokażę fryzjerce zdjęcie, bo Twój trójkąt jest piękny

Wczoraj najadłam się czosnku, trochę mi lepiej do krk nie jadę, bo dzisiaj tylko wykłady, pojadę jutro rano, na ćwiczenia. Cera mi się zepsuła okropnie, a już było prawie super... kurczę. Wszystko przez zbliżający się okres

Edytowane przez Shadii
Czas edycji: 2011-11-28 o 10:55
Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 11:02   #4118
CABIN CREW

umyłam włosy metodą OMO, teraz siedzę z maską miód i cytryna na włosach- potrzymam ją tak z godzinkę...
bedę musiała na jakieś "włosowe " zakupy się wybrać , wyobraźcie sobie że przez twn projekt denko mam teraz do włosów tylko dwa szampony (joanny z rzepą i barwy z lnem) i 4 odżywki ( maskę alterry z granatem, lorysa czosnkowego, glorię i joanne miód i cytryna )- kurcże to zdecydowanie za mało no i jeszcze oczywiście oleje mam ale to juz inna sprawa

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Stary 2011-11-28, 11:08   #4119
lacrimachristi
Zakorzenienie

shadii jasne zapisz sobie

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

kurde miałam zaktualizowac podpis a jescze włosów nie zmierzyłam
Stary 2011-11-28, 11:14   #4120
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
shadii jasne zapisz sobie

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

kurde miałam zaktualizowac podpis a jescze włosów nie zmierzyłam
Dzięki

Acha, wczoraj nałożyłam na godzinkę maskę Natur Vital. I jeśli o nawilżenie chodzi, najlepsza jaką miałam. Włosy były takie cięższe, grubsze, czuło się to nawilżenie. Bardzo dobra, naprawdę!

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:21   #4121
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
umyłam włosy metodą OMO, teraz siedzę z maską miód i cytryna na włosach- potrzymam ją tak z godzinkę...
bedę musiała na jakieś "włosowe " zakupy się wybrać , wyobraźcie sobie że przez twn projekt denko mam teraz do włosów tylko dwa szampony (joanny z rzepą i barwy z lnem) i 4 odżywki ( maskę alterry z granatem, lorysa czosnkowego, glorię i joanne miód i cytryna )- kurcże to zdecydowanie za mało no i jeszcze oczywiście oleje mam ale to juz inna sprawa
Miałam ta maskę Joanny ale nie przepadałam za nią Kiedyś posiadałam mnóstwo kosmetyków do włosów a teraz tylko 1 szampon Garnier z olejkiem avocado, odżywkę Joanna miód i cytryna, maskę Herbal i jakąś dla dzieci Pinio w sprayu z biedronki
Zrobiłam sobie mix na włosy - olej + wywar z szyszek chmielu, rumianku i skrzypu + odżywka Joanna miód i cytryna + maska Herbal + kilka kropel z cytryny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 11:28   #4122
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie, ja juz w pracy... niestety:/
wczoraj było:
-pierwszy raz olejowanie winogronowym/ na razie jakos jestem sceptycznie nastawiona, myłam włosy 3razy/ nie nakładałam od skóry głowy
- peling morelowy st.ives>> uwielbiam
- balsam z garniera czerwony/ skóra sucha/
-pazurki: nude
- odzywka l biotica, tylko na brwi
wiec same podstawy
-micelarny aa"wrażliwa natura"
- cetaphil dermoprotektor krem/ fajnie sie sprawdza, nie zapycha. a mam mieszana cere w kierunku do tłustej/
- punktowo brevoxyl

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

chce kupic sobie zegarek "złoty" na grubej bransolecie, z jasna tarcza, podoba wam się którys? / nie wiem czy te cyrkonie nie sa juz za bardzo odpustowe/ póki co skłaniam sie do tego z asosa brązowo -złotego
http://allegro.pl/kasia-tusk-zegarek...962909424.html
-----------
http://allegro.pl/sliczny-zegarek-gu...960099602.html
-----------
http://allegro.pl/asos-zegarek-zloty...940361679.html
---------------
http://allegro.pl/all-exclusive-rive...927563720.html
----
http://allegro.pl/river-island-na-pr...html----------
mi jakos te co pokazalas nie przypadly do gustu... sama mam zegarek przypominajacy bransoletke ale w brazie z cekinkami
Cytat:
czesc Piekne

nie odzywałam sie bo spa u mnie zerowe było... dalej jestem chora, nie jest lepiej a nawet gorzej- doszedł mi mega katar... dziś nie spałam do drugiej przez to

ale muszę dziś ogarnąć wlosy i brwi bo jutro muszę na uczelnie iść....ehh...
oj zdrowka

ja tez kupilam niemarkowy zegarek i zeby nie schodzilo nic z niego pomalowalam lakierem bezbarwnym juz go mam chyba z poltora roku i nic sie nie dzieje

ja sie przymierzam do zakupow Joanny z darmowa wysylka, boje sie ze zbankrutuje nie no, pomysle racjonalnie i wybiore conajwyzej kilka rzeczy
Stary 2011-11-28, 11:39   #4123
marta 85
Wtajemniczenie

Złote zasady pielęgnacji włosów

Piękne, zadbane, lśniące włosy to prawdziwy atrybut kobiecości. Nie musisz jednak poświęcać na ich pielęgnację długich godzin ani wydawać majątku. Najprostsze metody są najskuteczniejsze.
Zacznij od podstaw, przykładaj dużo uwagi do procesu mycia włosów. Jeśli dokładnie usuniesz zanieczyszczenia, składniki pielęgnacyjne zawarte w odżywce będą się lepiej wchłaniały. To nieprawda, że „częste mycie skraca życie" - włosy możesz myć tak często, jak to konieczne, ale szamponem przeznaczonym konkretnie do twojego typu włosów.
Po zmoczeniu głowy i rozprowadzeniu szamponu ugniataj włosy, żeby ich nie poplątać. Najlepiej tę czynność powtórzyć dwa razy, żeby mieć gwarancję dobrego oczyszczenia. Ostatni strumień wody podczas spłukiwania powinien być chłody, aby zamknąć łuski włosów. Nie trzyj włosów ręcznikiem, a jedynie pozwól wodzie w niego wsiąknąć. Mokre włosy rozczesuj nie szczotką, ale grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. To zmniejszy uszkodzenia mechaniczne. Jeśli masz trochę więcej czasu, pozwól włosom wyschnąć samodzielnie. W przeciwnym razie susz je chłodnym strumieniem powietrza, z góry na dół - zgodnie z układem łusek.
Co włosy kochają?
  • częste mycie przy użyciu łagodnych preparatów;
  • stosowanie dobrej odżywki i balsamu;
  • delikatne rozczesywanie;
  • suszenie chłodnym powietrzem;
  • kosmetyki z filtrami przeciwsłonecznymi;
  • zdrową dietę.
Czego włosy nienawidzą?
  • zbyt energicznego czesania i szarpania, zwłaszcza na mokro;
  • gorącej wody;
  • przebywania na słońcu;
  • prostownicy i lokówki;
  • ciasnych warkoczy i kucyków;
  • trwałej ondulacji;
  • farbowania - ciemne farby naruszają strukturę włosa, a rozjaśniające osłabiają i wysuszają;
  • nieprzewiewnych nakryć głowy oraz braku czapki na mrozie;
  • złej diety, ubogiej w witaminy.
Lepiej zapobiegać, niż leczyć, czyli czego unikać, aby mieć piękne włosy?
  • gorących lokówek i prostownic;
  • suszenia gorącym powietrzem;
  • kąpieli morsko-słonecznych bez preparatów ochronnych (tyczy się to również solarium);
  • mocnych produktów do stylizacji;
  • mycia zbyt ciepłą wodą;
  • zbyt ciepłych nakryć głowy.
Wypróbuj domowe sposoby - maseczki, płukanki ziołowe, kompresy.
Przepis na miodowo- ziołowy nabłyszczający kompres na włosy:
Składniki: olej roślinny, łyżeczka rumianku, pokrzywa, liście brzozy, żółtko, łyżka miodu, łyżka soku z cytryny, kilka kropli oleju rozmarynowego.
Przygotowanie: Olej lekko podgrzej, a następnie namocz w nim na pół godziny rumianek, pokrzywę i brzozę. Wszystko przecedź, dodaj żółtko, miód, sok z cytryny oraz olej rozmarynowy. Tak przygotowaną miksturę wetrzyj w wilgotne włosy, po czym owiń głowę folią i ręcznikiem.
Przepis na kompres z olejkiem rycynowym:
Składniki: łyżka oleju rycynowego, sok z cytryny.
Przygotowanie: Podgrzej olej rycynowy i wymieszaj z sokiem z cytryny. Wmasuj w skórę głowy, przeczesując włosy grzebieniem. Owiń głowę folią i ręcznikiem, pozostaw na pół godziny.
Płukanki i maseczki na różne problemy:
Słabe włosy - maseczka piwna: dwa żółtka wymieszaj z trzema łyżkami piwa i taką papkę nałóż na włosy. Owiń folią, pozostaw na 20 minut.
Włosy przetłuszczające się - płukanka miętowo-pokrzywowa: łyżkę suchej pokrzywy wymieszaj z taką samą ilością suchej mięty i zalej wrzątkiem. Po przecedzeniu spłucz tym płynem włosy po umyciu.
Włosy przesuszone - kompres oliwkowy: podgrzej oliwę z oliwek, nałóż ją na włosy, owiń głowę folią i ręcznikiem, pozostaw na pół godziny; płukanka mleczna: raz w tygodniu nałóż na umyte włosy kilka łyżek pełnotłustego mleka, a po 15 minutach spłucz letnią wodą.
Płukanki i maseczki pod kolor włosów:
Blondynki: żeby rozświetlić jasne pasma, stosuj systematycznie płukankę z rumianku albo rabarbaru. Kwiat rumianku zalej wrzątkiem, gdy odpowiednio się zaparzy, odcedź i po przestudzeniu wypłucz włosy. Płukankę z rabarbaru przygotujesz poprzez zagotowanie w wodzie pokrojonej łodygi tej rośliny.
Brunetki - maseczka z łupin orzecha włoskiego: rozdrobnij zieloną skórkę i łupinę orzecha, dodaj dwie szklanki wody oraz łyżkę oliwy. Maseczkę pozostaw na włosach na pół godziny.
Kobiety o włosach kasztanowych i miodowych - idealny dla was jest napar z czarnej herbaty. Przygotujecie go tak samo, jak płukankę z rumianku dla blondynek. Możecie go stosować po każdym myciu włosów.
Kosmetyczne propozycje:
  1. L'Oreal Elseve - Ceramidy - szampon odbudowujący i zapobiegający łamaniu się włosów, cena 10 zł.
  2. Clairol - Herbal Essences Rainforest Flowers - Szampon do włosów suchych lub zniszczonych, cena 8 zł.
  3. Schwarzkopf - Gliss Kur Nutri-Protect - Szampon do włosów suchych i zniszczonych, cena 10 zł.
  4. Joanna - Naturia - odżywka bez spłukiwania, do włosów suchych, z lnem i rumiankiem, cena 4 zł.
  5. Ziaja - Plantica - szampon miętowy, cena 6 zł.
  6. Joanna - z apteczki babuni - szampon normalizujący, cena 5 zł.
  7. Odżywka w sprayu bez spłukiwania, Dove, do włosów rozjaśnianych, cena 17 zł.

Jeśli zewnętrzna pielęgnacja nie wystarcza, sięgnij po suplementy diety, które zawierają cały pakiet witamin oraz ważne mikroelementy. Doskonale sprawdza się np. ekstrakt ze skrzypu polnego (skrzyp dobrze wpływa na odżywienie i wzmacnia cebulki) Forte Max, Capivit Piękne Włosy, Merz Spezial, Skrzyp natural VIT.
Pamiętaj, że doskonałe działanie regenerujące włosy ma dieta bogata w cynk. Cynk przyspiesza wzrost włosów, zapobiega ich wypadaniu i matowieniu. Możesz sięgnąć po cynk sprzedawany w aptece bez recepty albo urozmaicić swoje codzienne posiłki. Źródłami cynku są ostrygi, jajka, pieczywo pełnoziarniste, pestki dyni, twarde sery, wątróbka i ryby.

Stary 2011-11-28, 11:57   #4124
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
a jaki był cel tej warszawy? bo jakoś nie pamiętam

Poukładam dzisiaj no i znalazłam zahomikowane- wcale nie głęboko nowe opakowanie soczewek, półtorej waxa, korony czeskie.
Po co iść do sklepu wystarczy zobaczyć co się ma w szafie własnej
Kopernik i seans w kinie; taka wycieczka darmowa z uczelni
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
mi jakos te co pokazalas nie przypadly do gustu... sama mam zegarek przypominajacy bransoletke ale w brazie z cekinkami

oj zdrowka

ja tez kupilam niemarkowy zegarek i zeby nie schodzilo nic z niego pomalowalam lakierem bezbarwnym juz go mam chyba z poltora roku i nic sie nie dzieje

ja sie przymierzam do zakupow Joanny z darmowa wysylka, boje sie ze zbankrutuje nie no, pomysle racjonalnie i wybiore conajwyzej kilka rzeczy
skąd joanne bedziesz zamawiała;>

ja w jednej z aptek która bierze udzial w darmowej wysyłce znalazłam maski ziai i mnie kusi by zamówić
Stary 2011-11-28, 12:21   #4125
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość

ja w jednej z aptek która bierze udzial w darmowej wysyłce znalazłam maski ziai i mnie kusi by zamówić
składałyście podanie o dofinansowanie czy załatwiał za Was nauczyciel? Chcemy pojechać na to z grupą ale nie wiem jak sie za to zabrać żeby koszt był w miarę przystępny...
Stary 2011-11-28, 12:24   #4126
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Miałam ta maskę Joanny ale nie przepadałam za nią Kiedyś posiadałam mnóstwo kosmetyków do włosów a teraz tylko 1 szampon Garnier z olejkiem avocado, odżywkę Joanna miód i cytryna, maskę Herbal i jakąś dla dzieci Pinio w sprayu z biedronki
Zrobiłam sobie mix na włosy - olej + wywar z szyszek chmielu, rumianku i skrzypu + odżywka Joanna miód i cytryna + maska Herbal + kilka kropel z cytryny
ja miałam ją rok temu (wtedy miałam bardzo zjechane włosy po rozjaśniaczu, to były w sumie moje początki dbania o nie ) i wtedy nie za bardzo ją lubiłam... w tym roku zrobiłam drugie podejście i jestem naprawdę bardzo zadowolona , nie wiem- może moje włosy się zmieniły

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

oj zdrowka

a gdzie te zakupy?? oni mają jakiś sklep internetowy??

ZALATANA......
Stary 2011-11-28, 12:44   #4127
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość

Cytat:
ja miałam ją rok temu (wtedy miałam bardzo zjechane włosy po rozjaśniaczu, to były w sumie moje początki dbania o nie ) i wtedy nie za bardzo ją lubiłam... w tym roku zrobiłam drugie podejście i jestem naprawdę bardzo zadowolona , nie wiem- może moje włosy się zmieniły

tak maja klik
chyba nie ma ich na stronie darmowej wysylki ale juz zadeklarowali ze beda brali w tym udzial, tylko ze cos jest nie tak bo chca wysylac dopiero przy zakupach za min 50 zl, ale mam nadzieje ze sie jeszcze wyjasni, juz wyslalam pewnego maila do organizatorow
Stary 2011-11-28, 12:46   #4128
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
składałyście podanie o dofinansowanie czy załatwiał za Was nauczyciel? Chcemy pojechać na to z grupą ale nie wiem jak sie za to zabrać żeby koszt był w miarę przystępny...
wiesz co bo ja byłam z osobami których totalnie nie znałam bo mam problemy ze wzrokiem i to jest zgłoszone tam i własnie były osoby z jakimiś wadami serca, niedosłyszącce itp. i chyba z puli parlamentu studenckiego to wszystko poszło
Bo wszystko załatwiał koleś który pracuje tam w administracji i ktory organizował to.
U mnie na KULu gdybyśmy chcieli całą grupa jechac to nie było by szans na to Teraz chcieliśmy sobie załatwić babke która zajmuję się dobieraniem kolorów, makijazy pasujących do osoby konkretnie i juz uzgodnione wszystko mieliśmy ale okazało się, że nie dadzą kasy i przez samorząd studencki próbujemy to zrobić jako koło naukowe. A najlepsze ze nawet jak się nam uda przez samorząd kase dostac to nie mamy gdzie tego zrobić bo nie możemy przeprowadzić tego na uczelni (mimo, ze na Majdanku masa wolnych sal) bo się nie zgadza góra
Najlepiej jakbyście to przez koło naukowe załatwili jak macie takie;>
Bo to chyba jedyna droga.. przynajmniej u mnie
Stary 2011-11-28, 12:47   #4129
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:

Właśnie też jak ją używałam to miałam włosy w masakrycznym stanie i pewnie do mocno zniszczonych nie za bardzo się nadaje. Tak samo było z maseczką Joanny z jajkiem, chcę jeszcze raz do niej wrócić

Stary 2011-11-28, 12:52   #4130
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
dziewczyny, możecie polecić jakiś krem nawilżający do twarzy. Miałam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,37664,isana-med-nachtcreme-5-urea.html i byłam bardzo zadowolona, a Teraz nie mogę go znaleźć
Ja od kilku lat używam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:13   #4131
Lainathiel
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim

Jaka okropna pogoda u mnie - pada horyzontalnie. a zastanawiałam się czy się na małe zakupy nie wybrać...
Stary 2011-11-28, 15:27   #4132
samaraNW
Zakorzenienie

pobuszowałam trochę po sklepie internetowym joanny i tyle mnie rzeczy kusi
Stary 2011-11-28, 15:42   #4133
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Hej
Dziewczyny używał ktoś farby Matrix Socolor? czy jest to dobra farba? Mam zamiar zafarbować na jakiś fajny brąz -nie za ciemny ani nie za jasny czy orientujecie się czy 6Nw wychodzi ciemno? to neutralny ciepły brąz -tak widać na palecie obecnie mam brąz, średni dosyć nieciekawy:P
Stary 2011-11-28, 16:03   #4134
Elvii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
pobuszowałam trochę po sklepie internetowym joanny i tyle mnie rzeczy kusi
a miałaś już coś i mogłabyś polecic?

proszę, kliknij i obserwuj
http://viritka.blogspot.com/
Elvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 16:34   #4135
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

jestem padnięta, powieka lata mi jak oszalała, musiałam aż ściągnąć soczewki, bo mi 'zawadzały'. A tu jeszcze tyle nauki przede mna No ic o najwazniejsze - cwiczenia. Zawziełam się i muszę te 1,5h dziennie spędzić na ćwiczeniach, zwazywszy, zę dzisiaj nie ide na basen a musze jeszcze zrobic maskę na dłonie, kąpiel stopkom i peeling i oczywiście po ćwiczeniach wmasować balsamy Niech ten dzien będzie dłuższy xD
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 16:39   #4136
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elvii Pokaż wiadomość
a miałaś już coś i mogłabyś polecic?
kuszą mnie produkty, których jeszcze nie miałam - m.in. balsamy z apteczki babuni, masła do ciała, seria jajeczna do włosów, nowy szampon z odżywką do włosów suchych

na pewno produkty do włosów z apteczki babuni są warte uwagi, bardzo lubiłam serię nawilżającą z mlekiem i miodem

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
jestem padnięta, powieka lata mi jak oszalała, musiałam aż ściągnąć soczewki, bo mi 'zawadzały'. A tu jeszcze tyle nauki przede mna No ic o najwazniejsze - cwiczenia. Zawziełam się i muszę te 1,5h dziennie spędzić na ćwiczeniach, zwazywszy, zę dzisiaj nie ide na basen a musze jeszcze zrobic maskę na dłonie, kąpiel stopkom i peeling i oczywiście po ćwiczeniach wmasować balsamy Niech ten dzien będzie dłuższy xD
zażyj magnez na tą "latającą powiekę"
Stary 2011-11-28, 16:43   #4137
91moniaa161
Zadomowienie

czesc dziewczyny

podejście do kupna kurtki po raz 3 zaliczone, niestety bezskutecznie
Tż kiedyś, że mną oszaleje na tych zakupach

lacri piękne masz włoski, takie wygładzone

party podoba mi się Twój makijaż, śliczny a rzęsy masz boskie

właśnie odżywiam swoje włosy olejem

zapuszczam włosy ...
51cm
cel-> 70 cm

91moniaa161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 16:45   #4138
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
kuszą mnie produkty, których jeszcze nie miałam - m.in. balsamy z apteczki babuni, masła do ciała, seria jajeczna do włosów, nowy szampon z odżywką do włosów suchych

na pewno produkty do włosów z apteczki babuni są warte uwagi, bardzo lubiłam serię nawilżającą z mlekiem i miodem

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

zażyj magnez na tą "latającą powiekę"
cały czas mam na biurku pudełeczko magnezu i żelazaa, ale jakoś checi na ich zażywanie brak xD
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 16:46   #4139
ParoleParole
Zakorzenienie

A ja kupiłam w końcu czepek i jutro na basen idę
Stary 2011-11-28, 16:47   #4140
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ccarolinaa Pokaż wiadomość
Hej
Dziewczyny używał ktoś farby Matrix Socolor? czy jest to dobra farba? Mam zamiar zafarbować na jakiś fajny brąz -nie za ciemny ani nie za jasny czy orientujecie się czy 6Nw wychodzi ciemno? to neutralny ciepły brąz -tak widać na palecie obecnie mam brąz, średni dosyć nieciekawy:P
ja używałam ale oczywiście jasnego odcienia blond nie byłam zadowolona, błyskawicznie się wypłukała dużo lepszy jest majirel

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości