Problem! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 10:47   #61
Figure09
Rozeznanie

Dot.: Problem!

Dzięki autorko za poprawę mi humoru
Mogę być chrzestną?
a nawet niegrzecznie, ale nie będzie mnie oszukiwał.

Figure09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 11:36   #62
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

ja chce być ojcem chrzestnym!

Dosiaczek autorka nie zaznaczyła że doszło w ogóle do jakiegokolwiek wytrysku. Oni tylko byli blisko siebie. Mamy prawo sądzić że to jest śmieszne.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 12:32   #63
Hultaj
BAN stały

A moim zdaniem takie są skutki braku rzetelnej edukacji seksualnej.
Nie martw się, jesteś bardzo młoda, masz zero wiedzy, zaczęłaś się bawić w rozbieranki z chłopakiem i z głupia panikujesz, laski są w stosunku do Ciebie stare, wiedzą dobrze jak się zabezpieczać i nie pamiętają już jak to jest mieć schiza i wymyślać głupie dylematy.
Powinnaś się rzetelnie doedukować skoro zabierasz się do seksu lub pettingu bo z takim nieodpowiedzialnym podejście naprawdę możesz wpaść.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2011-11-27 o 12:33
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 12:53   #64
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Nie martw się, jesteś bardzo młoda, masz zero wiedzy, zaczęłaś się bawić w rozbieranki z chłopakiem i z głupia panikujesz, laski są w stosunku do Ciebie stare, wiedzą dobrze jak się zabezpieczać i nie pamiętają już jak to jest mieć schiza i wymyślać głupie dylematy.
Powinnaś się rzetelnie doedukować skoro zabierasz się do seksu lub pettingu bo z takim nieodpowiedzialnym podejście naprawdę możesz wpaść.
Nie tłumacz jej tak.
18 lat to wystarczająco dużo aby tę wiedzę już mieć.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 12:54   #65
Nealinne
Zakorzenienie

Myślę, że powinnaś rozważyć, czy Twój partner nie jest wampirem autorko. Być może urodzisz już za miesiąc, dziecko połamie Ci kości, niebezpieczna sytuacja. Do ginekologa też strach iść bo może nie zrozumieć... No ciężko, nie zazdroszczę

Stary 2011-11-27, 13:49   #66
martynusia222
Zakorzenienie

Umarłam żeby ludzie takie problemy na świecie mieli...
Autorko to NIEMOŻLIWE, żebyś była w ciąży...
Stary 2011-11-27, 14:20   #67
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Myślę, że powinnaś rozważyć, czy Twój partner nie jest wampirem autorko. Być może urodzisz już za miesiąc, dziecko połamie Ci kości, niebezpieczna sytuacja. Do ginekologa też strach iść bo może nie zrozumieć... No ciężko, nie zazdroszczę
Śmiałam się, śmiałam... ale jak doszłam do tego postu - to zaczęłam się martwić.
Nie mamy pewności, że partner Autorki nie jest wampirem. Sama Autorka stwierdziła, że w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe.
A jak wiadomo (z serii edukacyjnych filmów Saga: Zmierzch) - z wampirami nie ma żartów.
Mam nadzieję, że to jednak nie ciąża. A na wszelki wypadek... zaopatrzyłabym się w prezerwatywy pokryte od wewnątrz srebrem - tak na przyszłość
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 14:27   #68
Magdallen
Zakorzenienie

Wow, to produkują już prezerwatywy ze srebrem. Fajnie, bo te z plemnikobójczym wyciągiem z czosnku zapachem psuły całą atmosferę
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 15:21   #69
Dosiaczek 7
BAN stały

Ja nie sądzę, że autorka nic nie wie o zapładnianiu. Tu chodzi o wyobraźnię.
Poza tym nikt nie zna tej sytuacji dokładnie.

Edytowane przez Dosiaczek 7
Czas edycji: 2011-11-27 o 15:23
Dosiaczek 7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 15:37   #70
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dosiaczek 7 Pokaż wiadomość
Ja nie sądzę, że autorka nic nie wie o zapładnianiu. Tu chodzi o wyobraźnię.
Poza tym nikt nie zna tej sytuacji dokładnie.
Wytłumacz bo nie rozumiem: skoro ma wiedzę o zapładnianiu(18 lat dziewczyna klasa biol-chem, gdzie o zapłodnieniu komórki jajowej mówi się już na biologii w gim a nie jestem pewna czy w podstawówce nie ma jakiś pogadanek na ten temat-logiczne że wie i nikt mi nie wmówi że może nie wiedzieć) to w jaki sposób nie może tego przyrównać do praktyki? Wyobraźnia jej podpowiada że jak nie ma spermy, jak nie ma połączenia plemnika z komórką jajową czyli bezpośredniego połączenia ich narządów płciowych to można zajść w ciążę przez samą bliskość bo jest się nago? Jak tak to w takim razie coś nie tak z tą wyobraźnią, nie wiem może przydałby się jakiś psycholog.

Ja nie jestem złośliwa i się nie śmieję ale serio uważam że jeśli w tym wieku dziewczyna może sobie takie głupoty wmawiać to lepiej jej uświadomić że coś nie tak z jej psychiką i powinna udać sie do specjalisty bo w przyszłości jak już dojdzie do seksu np. może być ciężko. Pomijając że to tutaj to oczywista ściema widać to po postach autorki
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 15:42   #71
buhahah12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysiek934 Pokaż wiadomość
witam Was,

zakładając ten post zdaję sobie sprawę że pewnie zostanę wyśmiana. mam osiemnaście lat, dwa tygodnie temu graliśmy z chłopakiem w butelkę. siedzieliśmy całkiem nadzy na przeciwko siebie, zbliżyliśmy się do siebie i nasze narządy były blisko siebie ale nie dotykały się ani nic z tych rzeczy. czy to możliwe abyśmy wpadli? wiem to głupie pytanie, ale dwa dni później dużo zaczęłam czytać o objawach ciąży itp. od dwóch tygodni odczuwam bóle w podbrzuszu : / zawsze je mam kiedy mam kaca i wtedy też tak było ale one nadal się utrzymują. ostatnio je mam kiedy myślę że jestem w ciąży poza tym nic niepokojącego nie zauważyłam. lada dzień powinnam dostać okres. poza tym jestem po maturach próbny - stres działa itp.

aha?
buhahah12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 15:44   #72
Magdallen
Zakorzenienie

Właściwie już widzę, oczami wyobraźni, jak armia uzbrojonych plemników wymyka się niepostrzeżenie z penisa chłopaka, biegnie pokonując przeszkody świata zewnętrznego, przemyka niezauważona na dziewczynę i błądząc po nieznanym świecie znajduje wreszcie ciepłe, przyjemne schronienie. Postanawiają tam zamieszkać na pewien czas i... tak, będzie bobas!

Fakt, autorka ma jakąś wiedzę o zapłodnieniu, jaką przekazuje się standardowo na lekcjach biologii. Może bardziej brak takiej praktycznej wiedzy na temat seksu (co trzeba gdzie włożyć, co się skąd wydostanie itd.). Więc tu chyba raczej chodzi o brak takiej wiedzy zdobytej od rodziców, z gazet, internetu... Bo z tego, co pamiętam, na biologii mnie uczyli raczej tego, że plemnik powstaje tu i tu, łączy z tym i tym, a potem przebieg ciąży. Ale tego, jak plemnik się tam dostaje, raczej nie było. Co nie zmienia faktu, że większość ludzi zdobywa takie informacje w dość wczesnym wieku poza lekcjami biologii

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2011-11-27 o 15:54
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 15:49   #73
Dosiaczek 7
BAN stały

Może jednak była jakaś sperma... W dodatku bojowo nastawiona. W sumie nigdzie nie jest napisane, że nie było.

Czas edycji: 2011-11-27 o 15:51
Stary 2011-11-27, 16:29   #74
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figure09 Pokaż wiadomość
Dzięki autorko za poprawę mi humoru
Mogę być chrzestną?
nie jestem autorką tego watku
ja tylko diłączyłam do niego
ale chrzestną możesz być
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 21:33   #75
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
wybacz ale mój brat 11 letni wie ze dzieci się biorą że siusiak idzie do muszelki i tylko tak może być bobas

ona ma 18 lat i jest na biol-chemie. Prowokacja jak nic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 22:08   #76
Dosiaczek 7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
wybacz ale mój brat 11 letni wie ze dzieci się biorą że siusiak idzie do muszelki i tylko tak może być bobas

ona ma 18 lat i jest na biol-chemie. Prowokacja jak nic
Skoro ty uważasz, że dziecko się bierze tylko i wyłącznie stąd, że sieusiak idzie do muszelki to może ty powinnaś się douczyć. Bo teoretycznie równie dobrze może dojsć do zapłodnienia, jeśli siusiak nie jest w muszelce. Jest to bardzo mało prawdopodobne, ale jednak możliwe.

A w ogóle nie wiadomo czy doszło do erekcji, bo autorka tego nie zaprzeczyła.

Czas edycji: 2011-11-27 o 22:13
Stary 2011-11-27, 22:10   #77
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro ty uważasz, że dziecko się bierze tylko i wyłącznie stąd, że sieusiak idzie do muszelki to może ty powinnaś się douczyć. Bo teoretycznie równie dobrze może dojsć do zapłodnienia, jeśli siusiak nie nie jest w muszelce.

masz rację, ale nie na odległość
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 14:25   #78
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Skoro ty uważasz, że dziecko się bierze tylko i wyłącznie stąd, że sieusiak idzie do muszelki to może ty powinnaś się douczyć. Bo teoretycznie równie dobrze może dojsć do zapłodnienia, jeśli siusiak nie jest w muszelce. Jest to bardzo mało prawdopodobne, ale jednak możliwe.
ta. oczywiście panna ma rację.
Stary 2011-11-28, 15:02   #79
vandes
Rozeznanie

Cytat:

A w ogóle nie wiadomo czy doszło do erekcji, bo autorka tego nie zaprzeczyła.
teoretycznie to nie tak dawno 13latka zaszła w ciąże, bo pływała w basenie, w którym teoretycznie pływały sobie plemniczki-mutanty. Bo teoretycznie była dziewicą.
vandes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 15:21   #80
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Wytłumacz bo nie rozumiem: skoro ma wiedzę o zapładnianiu(18 lat dziewczyna klasa biol-chem, gdzie o zapłodnieniu komórki jajowej mówi się już na biologii w gim a nie jestem pewna czy w podstawówce nie ma jakiś pogadanek na ten temat-logiczne że wie i nikt mi nie wmówi że może nie wiedzieć) to w jaki sposób nie może tego przyrównać do praktyki? Wyobraźnia jej podpowiada że jak nie ma spermy, jak nie ma połączenia plemnika z komórką jajową czyli bezpośredniego połączenia ich narządów płciowych to można zajść w ciążę przez samą bliskość bo jest się nago? Jak tak to w takim razie coś nie tak z tą wyobraźnią, nie wiem może przydałby się jakiś psycholog.

Ja nie jestem złośliwa i się nie śmieję ale serio uważam że jeśli w tym wieku dziewczyna może sobie takie głupoty wmawiać to lepiej jej uświadomić że coś nie tak z jej psychiką i powinna udać sie do specjalisty bo w przyszłości jak już dojdzie do seksu np. może być ciężko. Pomijając że to tutaj to oczywista ściema widać to po postach autorki
mam takie samo zdanie. Sama nie jestem mistrzynią antykoncepcji (tzn nie znam się aż tak na tabletkach inp npr-ze) ale mając 18 lat to sorry, w XXI wieku trudno pewnych rzeczy podstawowych nie wiedzieć- nawet nie chcąc człowiek się dowiaduje
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 15:59   #81
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Tekst tygodnia, a to dopiero poniedziałek.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 16:43   #82
tofaniutka
Zadomowienie

jesteście żałosne!!! W szkole miała się dowiedzieć o te konkretnej sytuacji??? Jakie was spotkało ogromne szczęscie że jesteście takie mądre i doświadczone "osz to szok". W mojej książce o seksie to pisze że trzeba mieć czyściutkie rączki żeby prezerwatywy zakładać i mieć pewność że żadne z nas nie jest "sobą brudne" tak więc, darujcie sobie te beznadziejne komentarze
tofaniutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 16:51   #83
vandes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tofaniutka Pokaż wiadomość
jesteście żałosne!!! W szkole miała się dowiedzieć o te konkretnej sytuacji??? Jakie was spotkało ogromne szczęscie że jesteście takie mądre i doświadczone "osz to szok". W mojej książce o seksie to pisze że trzeba mieć czyściutkie rączki żeby prezerwatywy zakładać i mieć pewność że żadne z nas nie jest "sobą brudne" tak więc, darujcie sobie te beznadziejne komentarze
Nie przesadzaj. Czy trzeba napisać wprost, że NIE MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻE SIEDZĄC NAGO NAPRZECIW SIEBIE??? Że od SAMEGO PATRZENIA DZIECI SIĘ NIE RODZĄ???

Autorka nie wspomniała, że 'byli sobą brudni', więc nie rozumiem - chcesz nas uczyć zakładania prezerwatyw? Watek nie o tym.

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 18:11   #84
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vandes Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj. Czy trzeba napisać wprost, że NIE MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻE SIEDZĄC NAGO NAPRZECIW SIEBIE??? Że od SAMEGO PATRZENIA DZIECI SIĘ NIE RODZĄ???

Autorka nie wspomniała, że 'byli sobą brudni', więc nie rozumiem - chcesz nas uczyć zakładania prezerwatyw? Watek nie o tym.
dałam taki przykład.Niektórym trzeba tłumaczyc każde słowo pełnymi zdaniami a i tak będą komentować pełne zdania... No ale jeśli nie umiesz to ci mogę wytłumaczyć jak się nakłada:P

Dla mnie jest chore pisać bzdety na 3 strony jakie to śmieszne że ona tego czy tamtego nie wie... Wy jak byłyście "dziewicami" to zaczynając wiedziałyście zapewne o seksie wszystko. A były wątki o wiele "debilniejsze" od tego. Ale to chyba nie powód żeby jedno i to samo powtarzać. Przynajmniej niektórzy mogą się wyżyć w internecie bo w życiu codziennym mają mało do powiedzenia...
tofaniutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 18:51   #85
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Radzę Ci nie rozpędzaj się z tymi epitetami. Dziewczyna lat 18 powinna mieć takie pojęcie o seksie żeby wiedzieć jak może dojść do zapłodnienia. I bycie dziewicą lub nie, nie ma tu nic do rzeczy. I tak jeśli nie od rodziców, koleżanek, czy chłopaka to miała się dowiedzieć w szkole o tej konkretnej sytuacji, że od samej bliskości nie zachodzi się w ciążę.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 19:17   #86
Dosiaczek 7
BAN stały

Ja jednak uważam, że autorka ma wiedzę na temat tego jak się zachodzi w ciążę. Wystarczy pomyśleć. W dzisiejszych czasach nawet małe dzieci to wiedzą - no ruszcie głową po prostu.
Mogła być taka sytuacja, że ta sperma prysnęła z pewne odległości w okolice płciowe autorki. W takiej sytuacji ma prawo się zastanawiać, po to ma wyobraźnie. Poza tym ludzie z rozwiniętą inteligencją kreatywną, czyli wyobraźnią często mówią rzeczy uznawane za dziwne. Ale po prostu dlatego, że mają wyobraźnię, a nie dlatego że nie mają wiedzy. I w ogóle może jest przewrażliwiona. Po za tym kto pyta nie błądzi.
To że się spytała nie znaczy, że nie ma wiedzy. Nie wierzę, że ktoś kto zdaje maturę nie wie skąd się biorą dzieci.

Czas edycji: 2011-11-28 o 19:22
Stary 2011-11-28, 19:33   #87
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
dałam taki przykład.Niektórym trzeba tłumaczyc każde słowo pełnymi zdaniami a i tak będą komentować pełne zdania... No ale jeśli nie umiesz to ci mogę wytłumaczyć jak się nakłada:P

Dla mnie jest chore pisać bzdety na 3 strony jakie to śmieszne że ona tego czy tamtego nie wie... Wy jak byłyście "dziewicami" to zaczynając wiedziałyście zapewne o seksie wszystko. A były wątki o wiele "debilniejsze" od tego. Ale to chyba nie powód żeby jedno i to samo powtarzać. Przynajmniej niektórzy mogą się wyżyć w internecie bo w życiu codziennym mają mało do powiedzenia...
ja wiedziałam
temat seksu i antykoncepcji w moim domu nie był tematem tabu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 20:13   #88
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Ja jednak uważam, że autorka ma wiedzę na temat tego jak się zachodzi w ciążę. Wystarczy pomyśleć. W dzisiejszych czasach nawet małe dzieci to wiedzą - no ruszcie głową po prostu.
Mogła być taka sytuacja, że ta sperma prysnęła z pewne odległości w okolice płciowe autorki. W takiej sytuacji ma prawo się zastanawiać, po to ma wyobraźnie. Poza tym ludzie z rozwiniętą inteligencją kreatywną, czyli wyobraźnią często mówią rzeczy uznawane za dziwne. Ale po prostu dlatego, że mają wyobraźnię, a nie dlatego że nie mają wiedzy. I w ogóle może jest przewrażliwiona. Po za tym kto pyta nie błądzi.
To że się spytała nie znaczy, że nie ma wiedzy. Nie wierzę, że ktoś kto zdaje maturę nie wie skąd się biorą dzieci.
hahahahahaha! nie mogłam się powstrzymać mam chyba zbyt bujną wyobraźnie na takie stwierdzenia

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:

a skąd wiadomo, że dziewczyna jest dziewicą bo nic takiego nie jest napisane w jej poście...?

i odpowiadajac na twoje pytanie- będąc dziewicą nie wiedziałam wszystkiego o seksie i pewnie do dnia dzisiejszego na kilka pytań nie potrafiłabym odpowiedzieć (a uwierz mi troche lat minęło od mojego pierwszego razu) jednak podstawową wiedzę na ten temat miałam na dlugo przed rozpoczęciem współżycia.

od siedzenia na przeciwko siebie NIE DA się zajść w ciąże.
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 20:39   #89
vandes
Rozeznanie

Cytat:

Myślę, że o nakładaniu wiem wszystko, bo jestem już mężatką i oczekuję dziecka :P

Chore to jest poruszanie takiego tematu przez 18latkę na bio-chemie. I kto tu się ośmiesza/ył?

Jak się człowiek zabiera za seks to POWINIEN mieć wiedzę na ten temat i wiedzieć, w jaki sposób robi się dzieci.Popraw mnie, jeśli się mylę.

A co do gorszych wątków to był nie tak dawno o ciąży w palca, ale nie wiem czy można go zaliczyć do głupszych.
Stary 2011-11-30, 21:37   #90
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Czy ktoś wrzucił już tekst z pierwszego posta na demotywatory????

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości