|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Oj tak ja z tych wyjątkowo zdolnych jestem
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Przydałoby się wydłużyć dobę o kilka godzin, nie wyrabiam z czasem ![]() Morska, mam pytanie. Pisałaś, że miałaś zamiar podawać Tymkowi olej z pestek dyni przeciwko pasożytom, też miałam taki zamiar, kupiłam nawet ten olej ale nadal stoi nietknięty. To na prawdę nie jest dobry pomysł? Wiem, że bardzo dużo dzieci ma pasożyty i często nie da się uniknąć zarażenia, bo nie wiesz np. jak w przedszkolu jest stosowana higiena. Chciałabym dawać coś zapobiegawczo, ale na pewno nie odrobaczać profilaktycznie jakąś chemią. Doradzisz coś? ![]() Sanki już rozpakowane, Zuzia całe popołudnie w nich siedziała, najchętniej to i by w nich zasnęła hehe. A poza tym to jestem zmęczona ostatnią nocą, tak wiało, że o spaniu można było pomarzyć. Myślałam, że odlecimy gdzieś. Do pracy dziś nie szłam tylko biegłam tak mnie wiatr niósł
|
|
|
|
#483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy że śliczne mama na pewno też zadowolona ![]() Ja bym mogła chodzić co tydzień ![]() Cytat:
no i zagadka rozwiązana Małż przyjechał z pracy i pyta Bartusia o czym chciał żeby mu opowiadać ? Ba: o sićce t: ale co to jest? Ba: sićka! t: a gdzie to jest? Ba: nie ma, kupić sićke! t: ale gdzie? Ba: nowym domku itd ![]() aż w końcu załapałam ... wczoraj małż po kąpieli spytał Bartusia czy chciał by mieć siostrzyczkę opowiadał mu jak się będą bawić itd ... no i Bartuś chce sićkę ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to rodzice do roboty ![]() ale słodko idę na serial
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#486 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja pewnie przez pierwsze dni będę parować z nosem przylepionym do pojemnikówCytat:
![]() Czeko już tyle razy miałam Ci mówić i ciągle zapominam Pisałam kiedyś o lalce którą Zu dostała i którą miała w ręce 3 sek teraz ta lalka siedzi na parapecie i co na nią spojrzę to jakbym Werkę widziała ma coś w sobie zupełnie jak Twoja Córcia![]() ![]() dziś jak wymyśliła siii przed spaniem to drzwi przede mną zamknęła poszukam zaraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uwaga! uwaga! ...tadam tadam....Zuza zrobiła swoją pierwszą "upe" do kibelka
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym poszła do tego lekarza, który zlecił badania, czyli ginekologa chyba u Ciebie Cytat:
męski planuję kupić bratu - format zeby się mieścił w tylnej kieszeni spodni i musi się dowód rejestracyjny zmieścić, zamykane przegródki za monety i osbno na papierową kasę - spory wybór był u nas - klasyczne i młodzieżowe - wszystkie ok 79 zł
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Karo za upę ![]() Parowar ma tefala steam cusine http://www.euro.com.pl/parowary/tefa...-compact.bhtml i jestem bardzo zadowolona.U mnie tez wciąz na wierzchu bo prawie co dziennie z niego korzystam.Polecam.Duży.Ła twy do czyszczenia.Cena nie zabija
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania znalazłam książeczki Piosenki dla dzieci Piosenki przedszkolaków Wesołe piosenki ja widziałam jeszcze "kolędy", "Zuzia lalka nieduża" i "piosenki majki jeżowskiej" ![]() a TAK wyglądają "nuty" ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() fajny ale zastanawiam się czy lepiej to pokrętło czy elektroniczne sterowanie?![]() Co mi się podoba w tym co wklejałam philipsie to ta miska do zupy...ciekawe czy rzeczywiście zupę ugotuje
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-28 o 20:51 |
||
|
|
|
#490 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No nie pomyśląłąbym. Do roboty Rodzice ![]() Karola, gratki ![]() Mój też ma pojemnik na zupy ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- http://rik-zabawki.pl/samochodziki-c...-drzwiami.html Jola Twó ajutobus ![]() Moze taniej, bo to sklep z darmową wysyłką 30.11.
|
|
#491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na kuchence gazowej taniej jednak... chyba ze masz elektryczną, nie pamietam... Pojezdziłam chwile na rowerku, dosłownie chwile i sie znachałam. Gdzie moja kondycja??? ehh trzeba się wziąć za siebie. Piekę pasztet drobiowy, pierwszy raz w życiu, nigdy pasztetu nie robilam. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- a i dziękuję wszystkim za odpowiedzi o przechowywaniu oliwy |
|||
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ale produkujecie ostatnio ![]() Basti padł dziś przed dobranocką. A Jaś standardowo- jak co wieczór śpi TYLKO na rękach i jakj tylko go odłożę to się syrena włancza W niedzielę zaliczyliśmy pierwszy spacer, dziś też na moment wyszliśmy. A ja przez dzień jakoś zapominam żeby kompa włączyć... pare zaległych fotek w albumie |
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ale to było zaskoczenie...leżała już, ale standardowo poszła na siii...siii nie było a nagle... ![]() a gotowałaś w nim już zupę? przydaje się?Cytat:
![]() ja nie mam gazu ![]() to te słodycze ![]() ![]() Cytat:
tak standardowo raczej
|
|
#494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a ja już nawet Małża wciągnęłam do myślenia I co odpowiedzieliście dziecku? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zamówiłam taniej, za 48 zł, odbiór na miejscu ![]() *** Dziewczyny, jakie mleko modyfikowane piją Wasze dzieci? Kuba Bebilon, ale kurczę, on jest strasznie drogi , zastanawiam się, czy mogłabym mu po prostu zmienić z dnia na dzień, wydaje mi się, że tak, przecież je już (prawie) wszystko, taka zmiana nie powinna być jakaś z ceregielami, nie?
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zmieniłam mu mleko z dnia na dzień... bo pił chyba Nan wcześniej nie pamiętam ![]() Karo dla Zu ![]() Wojtusia pisze o rowerku a ja mam takie napady głodu, że ![]() na okrągło jestem głodna ... muszę się powstrzymać |
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zu pije na zmianę Juniora waniliowego i bebiko truskawkowe
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-28 o 21:57 |
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrócił i przyniósł coś pysznego plus coś wyskokowego jak stwierdził...ja jestem honey on pepper![]()
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juniora tzn. Bebiko Junior? Ja nie chcę smakowego, zwykłe bym wolała.
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie pytam o nic więcej ![]() *** idę się szykować do spania ![]() czekam jeszcze na męża żeby mu pokazać to nagranie ogłoszeń bo ciekawa jestem jego reakcji ![]() jak się przygotowywał przed ślubem do bierzmowania (bo wcześniej nie zrobił) i proboszcz zapytał go co myśli o kościele to mu odpowiedział: "Wie ksiadz co ja myślę? Kościoły się budują a dzieci głodują" Proboszcz już o nic więcej nie pytał
|
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Nestle junior
Gerber też jest niesmakowy, Zuza lubi Zazwyczaj kupuję ten na który jest promocja albo który w sklepie![]() Jak Zu nie chciała w ogóle pić to tak tych smakowych spróbowałyśmy i zostało ![]() Nam wyskokowe niepotrzebne ...marne z Nas alkoholiki dwa wieczory męczyliśmy miód z papryczką...a dalej połowa w lodówce stoi![]() spać poszliśmy o 4
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
łooo, nie pamiętam ile kosztuje
ale coś między 16-18 zł za 500 g nie pamietam też czemu zmieniłam (co jest ze mną??) chyba po prostu jak byłam w biedronce to patrzyłam na te mleka i zauważyłam, że mają bebiko od 2 roku życia
|
|
|
|
#503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
*** Dobrej nocy
|
|
|
#504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lazienka byla moja ![]() Unhola, składniki moge podać, pytanie, czy jest w PL cider - napój alkoholowy na bazie jabłek, ma jakieś 5.5% Cytat:
![]() Zaraz lece ogladnac Jasia ![]() Cytat:
, staram sie mu kupowac najlepsze, ale jak nie ma to nie
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia trzymam za walkę ze zbędnymi kilogramami.morska za listę,muszę na spokojnie przejrzeć te oliwy ![]() mayaha :przytul: trzymam żeby wszystko się Wam ułożyło Wojtusia u mnie też oliwa,ma swoje miejsce w szafce Karo dla Zu,za kupkę oczywiście ![]() gorgulku odpocznij Ania dla Bartosza za sićkę no,jak mogliście się nie domyślić? ![]() Jolu,Bartoś pije Nestle Junior Puściłam Damiana dzisiaj do szkoły,bo już było lepiej,nie kaszlał tyle ale dzisiaj ze szkoły wrócił znowu bardziej kaszlący,byliśmy u lekarza i dostał antybiotyk na tą krtań także siedzi dalej w domu
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy na malych zakupach , wstapilam do h&m i oczywiscie musialam cos kupic Werce- ja nie moge chodzic na sklepy
a wiecie ze mam tak ze zamiast cos na siebie ogladac to ja najpierw dawaj na dzieciecy i efekt taki ze corka ma wiecej ciuszkow niz mama![]() Karo padlam ![]() dla ZuUnholy kusisz tym nextem-przegladalam juz ostatnio na all ciuszki i mam jeden komplet upatrzony dla Werki ale jakos szkoda mi tyle kasy wydawac ![]() Gorgulku tak mi sie przypomnialo bo pisalas o pasozytach- 3 letni synek mojej znajomej mial owsiki ponoc za duzo slodyczy jadł- dostal lekarstwo jakies i jeszcze co patre tygodni musi powtarzac dawke, masci oczywsice mial do smarowania dupki tez
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Damiana Cytat:
też tak mam![]() zrobię zdjęcie wieczorem ![]() Dzień dobry
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj , zdrówka dla Damiana ***
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
W gazetce tesco jest kuchnia wysokość 100 cm - cena 79 zł, są też inne...może się komuś przyda...strona 12
patrzcie jaki nocnik na 20 stronie
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-29 o 08:30 |
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Nocnik dla króla
![]() Ja dokupiłam jeszcze Kubusiowi Duplo motocykl policyjny i koniec
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

jak to sie mowi i "wilk syty i owca cała"
Pisałam kiedyś o lalce którą Zu dostała i którą miała w ręce 3 sek

NIE LUBIĘ TROLLI

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przydaje się?
, zastanawiam się, czy mogłabym mu po prostu zmienić z dnia na dzień, wydaje mi się, że tak, przecież je już (prawie) wszystko, taka zmiana nie powinna być jakaś z ceregielami, nie? 

(co jest ze mną??) chyba po prostu jak byłam w biedronce to patrzyłam na te mleka i zauważyłam, że mają bebiko od 2 roku życia
za walkę ze zbędnymi kilogramami.
za listę,muszę na spokojnie przejrzeć te oliwy