|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Aha i ja tak jak darusia jestem zwolenniczka wody do mycia pupy
... I chyba dluvo przy tej opcji zostane Ostatnio Sonia zdjela mi skarpetke i zaczela myc stope taka zimna chusteczka- wiecie jakie to nieprzyjemne bylo?
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
glam dokladnie!!! ja tez nie znosze takich akcji, albo jak mi tz plecy myje i taki zimny zel brrrr az mi ciary przeszly.
jesli uslyszycie o morderstwie z premedytacja w sieradzu-to ja ! zabilam tz! pojechal "cos" zalatwic "na godzine" 4,5 mija......tel nie odbiera ,odebral raz godzine temu i mowil ze juz "zaraz, niedlugo bedzie" a ja ide z laskami wieczorem i chcialam sie naszykowac i do mamy musze wjechac o czym dobrze wie! zabije gnoja no! małpi rozumek....
|
|
#2493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,tak mi smakuja,ale ograniczam sie do 2,3
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
moze bedzie mi dane zobaczyc jak to z ta pielegniacja chlopcow
roznie moze byc hehehe )))glam prezent to on dostanie dzisiaj po powrocie,ojjj uwierz no ja go zatluke
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Tak też zrobię, przerzucę się na wodę, a w razie jakichś problemów to będzie bepanten lub sudokrem. Im mniej chemii tym lepiej.
|
|
|
|
#2496 |
|
Rozeznanie
|
wrocilam, caly dzien poza domem, musialam cos pomoc tacie zalatwic, potem na zakupy, ugotowalam makaron z sosoem, zupe ogorkowa i jeszcze mam w planie gofry sobie dzis zrobic
korzystam z ostatnich dni kiedy moge jesc te wszystkie rzeczy, pozniej to nie wiadomo co bedzie.W Auchan kupilam Pampersy premium care (te biale) za 38 z groszami, normalnie sa za 48 wiec sie oplaca. Wychodza nawet taniej niz te w Carrefurze z 10% rabetem od pampersa! Kupilam tez ostatnie rzeczy do szpitala i mam torbe spakowana w 100%. Wystarczy tylko Dowod osobisty dorzucic i jakies drobne pieniadze ![]() W piatek przylatuje do nas przyjaciel Tz i zostanie do wt, jakos mi to nie przeszkadza, albo bede w szpitalu od niedzieli albo wczesniej. jak wczesniej i wyjde przed wt to boje sie, ze biedak sam ucieknie po pierwszej nocy ciesze sie ze przyjzdza, bo ma nam przywiezc nasze ulubione jedzenie niedostepne w Polsce ![]() A, musze jeszcze isc zobaczyc, czy te pampersy smierdza... jak nie to moze jeszcze jutro kupie paczke? |
|
|
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Apropo pampersow-mam mozliwosc kupowania w szpitalu,tzn sasiadka jest pielegniarka i jako pracownik moze tam kupowac.Ostatnio przyniosla mi 2 opakowania po 56 szt. jedynek za 6 €,a ja za jedna paczke 27 szt. w sklepie place 4,95 .Zdzierstwo.Niest ety nie maja rozm.2,dopiero 3,takze niech mloda rosnie ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Aaaa,i te sa ciut wieksze od sklepowych i maja ten pasek,co zmienia kolor,jak dzidzi narobi |
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wiesz przy chlopcach mozesz byc i mokra i brudna Ja wczoraj kapalam chlopcow a bylam sama w domu- obaj mi taki numer wywineli ze kupa do wiaderka poszla... Obaj kapiele uwielbiaja i ich to relaksuje tylko ja mialam problem vo trzeba ich bylo oplukac- wiec jedna reka trzymalam malucha druga w zlewie robilam wode na kapiel awaryjna a za chwile druga kapiel i powtorka z rozrywki- jakby sie zmowili---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Ja tez lubie ale nie pije bo i tak mam nadprodukcje, normalnie jak krowa dojna
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak z ciekawosci pytalam, bo widze, ze ja z goferkiem na pomorzany sie zdecydowalysmy![]() amarantas ja smaruje po kapaniu dermopantenem albo bepantenem tak profilaktycznie, a jak zrobi kupke raz na pare dni to myje tylek i tez smaruje glam to ma domi cela |
|
|
|
|
#2500 |
|
Rozeznanie
|
Bacalhau, to dorsz, ktory jest.... suszony!!! Tradycyjna portugalska potrawa. W Polsce tylko raz zdarzylo nam sie jesc bacalhau w restauracji, jak mieszkalismy w Krakowie znalezlismy knajpe w ktorej szefem kuchni byl Portugalczyk i importowal wlasnie tego suszonego dorsza!
No i wszystkie kukurydziane specjaly z Brazylii, cuzcuz, curau (taki pyszny kukurydziany pudding), i ma nam jeszcze przywiezc nowy garnek do gotowania tego cuzcuz, bo w naszym starym i wysluzonym dopatrzelismy sie dziury!!! W przyszlym roku nie odpuszcze i musze jechac do Portugalii, chociazby na 2 dni, tylko zeby sie najesc tego czego juz nie jadlam wieki a czego nawet nie mozna wyslac poczta czy przywiezc!!! Sprawdzilam Pampersy, obwachalam i stwierdzam ze nie smierdza
|
|
|
|
#2501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Tzn pare razy siku poszlo,ale chyba ona w ciagu tych 2,5 tygodni swojego zycia wiecej razy,niz on przez cale pieluchowanie .A ja dzisiaj znowu mam nawal pokarmu...Z prawego tak leci,ze jak leze robi sie mala fontanna.Tych wkladek do stanika zuzylam juz ze 4 opakowania,a i tak jestem ciagle mokra ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Chetnie sprobowalambym czegos nowego. Smaka mi narobilas,jak nie wiem .Moze naciagne jutro TZ'ta na chinczyka ??Troche sie boje kurtka,zeby malej cos nie zaszkodzilo.Ale ja w sumie i tak jem tam tylko makaron,jakies warzywka i nieostre mieska.Tylko zupki tym razem nie zjem,bo za ostra
|
||
|
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz niemam pojęcia bo ja z powodu małowodzia już leżałam od poniedziałku na patologi a w czwartek miałam wywpływany poród ale z tego co kojarze to chyba po tygodniu wywołują mi lekarz mówił, że czekają żeby było skończone 40 tygodni....co do czasu ja narazie nie narzekam podczytuje was na bierząco bo moje dzieciątko to aniołeczek normalnie taki grezczniutki chyba faktycznie w brzuszku sie wytłukł i teraz jest grzeczny heheheh
|
#2503 |
|
Rozeznanie
|
Glam, Darusia - dzieciom pupy dajecie pod kran czy wodą w miseczce??
ja małą wziełam na ręce przed wsadzeniem do wanienki i mówię do niej żeby mamy nie obsikała to ona zrobiła kupę. Ale matki słucha ![]() a tu lista sklepów w których 30 listopada można zamawiać bez kosztów przesyłki: http://www.dziendarmowejdostawy.pl Edytowane przez mszpilka Czas edycji: 2011-11-28 o 19:03 |
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Mszpilka malchom mam wode w wiaderku i taki ni to papier ni to szmatki w rolce- kupuje sie w rossmanie, wyglada jak rolka kuchenna ale mozna wyciskac suszyc itd. Tzn ja nie susze, uzywam jednorazowo- ale chodzi mi o to ze to takie wytrzymale jest, kazda pupe doczysci
Soni po kupie tylek podcieram a potem pod kran
|
#2505 |
|
Rozeznanie
|
Glam - ja tymi szmatkami kurze wycieram
o pupie nie pomyślałam, w sumie chusteczki z takiego samego materiału są
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
ja w szpitalu mylam pod kranem, w domu ciezko sie ustawia woda to w miseczce myje
|
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie -dzisiaj wyszliśmy ze szpitala i walczymy z karmieniem.
Moze jutro jak synek da to nadrobie zaległości i napisze cos o porodzie pozrawiam was serdecznie i załanczam zdjęcie mojego synka
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
lina cudny jest
spojrzalam na avka i fotke i mysle, ze jakies dejavu mam ![]() moj synio w klubie
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lina maluszek slodziutki
|
|
#2511 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak jak na piersi nie używałam kremów bo jak widziałam białe sutki i że mała ma jeść to blleee myślę, a w szpitalu mówiła mi położna smarować melkiem swoim i wietrzyć. i tak robiłam 2 tyg i po 2 tyg nie bolą nic sutki. może ssać i ssać. pocierpiałam ale opłaca sie ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
na usg z twojego avataru to taki sam ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
pierw taka leista kupa a jak juz wycieram to sika... i to nie w jednym kierunku i wszystko mokre i ubranko do przebrania---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
a było rozwarice na palca
Edytowane przez dreamnes Czas edycji: 2011-11-28 o 20:16 |
||||
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
Lina - słodki maluszek, w realu identyczny jak na avatarku
|
|
|
|
#2514 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 mam kciukiCytat:
Cytat:
no własnei zastanawiałam sie czym przemywaĆ pupę i myślałam o wacie+woda(ew. woda z m ydełkiem) no ale rozejrze siez a tymi chusteczkami/ściereczkami w rossmanie ja też juz po wizycie tętno jest szyjka "króciuteńka" rozwarcie takie jakie było do tej pory czyli na "palec" jutro ktg skurczy brak aha mam ważne pytanie: czy po porodzie sn tż dostaje l4???????? pytam bo mi gin dzisiaj powiedział, że wystawiają tylko po cc |
|||
|
|
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
TZ dostaje L4 na opieke nad Toba i dzidzia. Po sn tez dostaje, co za gin to wymyslil???
Ciekawe jak tam Dalia? no i zadnych wiesci od Pluusi? padam z nog. Kurcze, stani przy tych garach mnie wykonczylo, zrobilam te gofry i nawet sily nie mam ich zjesc. Jeszcze pranie w miedzyczasie.... czuje sie jakbym maraton przebiegla. Objawow porodowych brak, dzis nie rodze bo zmeczona jestem. chce isc spac a i tak pewnie sie obudze w srodku nocy i przez 3 godziny nie bede wiedziala co ze soba zrobic
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
nika moj tz bral na mnie 7 dni, mozna do 14 brac
nie wiem co za info ma ten twoj gin
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze styczniowe dzieciatko juz na swiecie
![]() jutro zajrze.....humor dupny;/
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
Sozaa i Muff
no żesz w mordę, się zdenerwowałam jak mi to powiedział, bo coś kojarzyłam, właśnie z forum, że dostawali po sn... a wiecie jak to się odbywa??? czy to lekarz prowadzący czy szpital wystawia to zwolnienie dla tżta?? nie wiem czy dzisiaj sie upominaĆ jeszcze o to- bo się będę z nim widziała... czy może przy wypisie ze szpitala o tym zagadaĆ... Gin był jak do tej pory ok, nawet dzisaj mnie zabiera do szpitala na ktg- bo mu wspomniałam że prywatnie to olewali zapis... no ale kurcze on wczoraj tak stanowczo po moim pytaniu o L4 to powiedział, że NIE należy się po naturalnym...że wiecie... zdębiałam... może jakąś ustawę poszukam czy cuś (((((((( wiec se mogę gadaĆ A tak w ogóle, to dzień dobry coraz krócej śpię, może godzina zero zaraz wybije idę na sniadanie bo mama zaraz mnie nawiedzi a potem na to ktg jadę- ciekawe co u Dalii , po obchodzie napisze do niej---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- a jeszcze coś słyszałam o urlopie okolicznosciowym w pracy-2dniach- dla ojca... ale nei wiem dokładnie,b o to mi się obiło o uszy tylko(nie o forum ), takim urlopie który jest osobno liczony nizeli urlop wypoczynkowy...ja juz się w tym wszystkim gubię
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-29 o 07:24 |
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ja wczoraj na ktg byłam i gin powiedziała ze ksiazkowe.Dzis 37tc wiec oznajmiła ze moge isc z Tz na dyskoteke Dzis zmniejszona dawka fenoterolu jutro tez a w czwartek juz nic.Moge zaczac funkcjonowac jak człowiek.Ja pipe bede przemywała woda i duzymi wacikami, i u dziewczynek pudrów itp nie powinno sie uzywac. Aha w ROSSMANIE sa takie premium care pampersy.
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
witam,
Ja standardowo nie spalam w nocy ok. 2,5 h, norma chyba na serio zaczne sobie wymyslac jakies zajecie na ten czas.nika, jest cos takiego jak urlop okolicznosciowy, nalezy sie np. gdy wychodzisz za maz (2 dni), stracisz czlonka rodziny (rodzicow, dziadkow, rodzenstwo). Sa to dodatkowe dni, ktore mozesz wykorzystac tylko w okolicach danego wydarzenia, czy jak wychodzisz za maz w styczniu, to nie mozesz wybrac sobie tego urlopu np. w marcu. W niektorych firmach daja jakies tam kilkudniowe odchylenia, ale najczesciej musisz wybrac ten urlop dzien przed lub po danym wydarzeniu. W przypadku smierci najbliszych jest zazwyczaj dzien pogrzebu, choc nie ma reguly. Sa to dni wolne, ktore przysluguja Ci oprocz urlopu wypoczynkowego. Ojcu dziecka naleza sie 2 dni okolicznosciowego po urodzeniu dziecka, w firmie w ktorej pracuje tatusiowie musza je wybrac zaraz po porodzie. Nie wiem kto wystawia to L4/opieke dla TZ, czy lekarz prowadzacy, czy w szpitalu, czy inny gin? Moj TZ z tego raczej nie skorzysta bo i tak z domu pracuje teraz. seona, snilo mi sie, ze mialas urodziny w swoj tp i kupilysmy Ci paczke pampersow Premium care ![]() Ktoras jeszcze z forum mi sie snila, ale nie pamietam. Wiecie co, przy kazdej zmianie pozycji czuje takie parcie na pecherz, ze az mnie boli oczywiscie jest on prawie pusty.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

,tak mi smakuja,ale ograniczam sie do 2,3
roznie moze byc hehehe
korzystam z ostatnich dni kiedy moge jesc te wszystkie rzeczy, pozniej to nie wiadomo co bedzie.
.
.Zdzierstwo.Niest ety nie maja rozm.2,dopiero 3,takze niech mloda rosnie 

tak z ciekawosci pytalam, bo widze, ze ja z goferkiem na pomorzany sie zdecydowalysmy

.
.Kupilam w koncu podklady do przewijania,bo ile moglam prac reczniki,kocyki,czy takie podklady frotte-guma.
Ale Ci zazdroszczę!! 
Niby mi coś rozruszała, żeby skurcze wywołać, ale przy takim małym rozwarciu, to mówi, że na jej oko koło czwartku urodzę dopiero
L4 mam do 02.12. i mam nadzieję, że wcześniej urodzę
(((((((( wiec se mogę gadaĆ