|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]()
![]() |
#2342 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
blondynko dużo zdrówka!!!!
cookie to życzę, żeby się wszystko po Twojej mysli ułożyło i wracaj do nas!!! kajool zdrówka dla Ciebie i Szymusia!!! oho to się gorąco zrobiło na forum w sprawie klubu... podzielam zdanie większości, żeby za szybko do klubu jednak nie przyjmować... ja co prawda aż tak się prywatnie nie wyzewnętrzniłam (jeszcze ![]() w ogóle to witajcie ![]() miałam dzisiaj fajny dzieeń do południa, a potem tak mnie ktoś wk****, że szkoda słów...doszłam jakoś do siebie, ale musiałam zostawić małą z TŻ i pójść pochodzić sama żeby ochłonąc... i teraz czuję się jakby ktoś ze mnie powietrze spuścił...zawsze mam tak po nerwach... w ogóle to ostatnio nie mam weny na nic..już sama siebie mam dość chwilami..i podziwiam mojego męża,że jeszcze pozwu o rozwód nie złożył - tak ciężko ze mną ostatnio wytrzymać ![]() ![]() mąż uspał Hanię - przynajmniej chwila spokoju ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio mnie zaskakuje
![]() Oprócz śpiworka w Lidlu kupiłam jeszcze dzisiaj Szymciowi taki kombinezon na all: http://allegro.pl/show_item.php?item=1958271558 Kiedy ja sobie wkońcu coś kupię?
#2344 | |||||||
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
na początek melduje, że okna do głosowania otwarte i co 5 min klikam po kolei żeby było sprawiedliwie ![]() U nas po imprezce ok. Przeżyłam noc bez Dominika, ale obudziłam się o 3,4 i 6 ![]() ![]() Ale coś moja mama wymysliła na zasypaianie. Dominik nieraz nie może zasnąć w dzień, szczególnie po południu. jest bardzo zmęczony, przeciera oczka, wkłada rączki do buźki i nie może zasnąć. I moja mama własnie wynalazła na to sposób, który teraz stosuje za każdym razem: otóż wystarczy schować rżczki pod kołderkę, żeby go nie rozpraszały, od razu się wycisza w ten sposób i po chwili zasypia. Widocznie te rączki bardzo go rozpraszały. Dzisiaj ten patent wykorzystałam rano jak sie obudził o 6 (czyli jak zawsze) zjadł, schowałam mu łapki, przytuliłam i zasnął i spał do 9!!!! nie pamiętam już kiedy tak długo spał rano. Może ten sposób tez komuś się przyda. Polecam!!! Dzisiaj tez Dominik pierwszy raz śmiał się do swojego odbicia w lustrze. wcześniej jakoś go nie interesowało to co jest w lustrze. No i zjadł maminą zupkę jarzynową, smakowała mu bardzo. Zamroziłam 6 słoiczków zupki i 3 jabłuszka. Brawa dla Johnego i Antosia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mieliśmy - ok ale szału nie ma. U nas taki ranking - Dada, Babydream, Toujours. Pampersów nie biore pod uwage, bo tylko na poczatku kupilismy 2paczki. Jednak cena jest o wiele wyższa..
![]() |
#2345 |
Rozeznanie
|
witam
![]() podczytuje Was w miare mozliwosci ale nie zawsze mam jeszcze czas na odpisanie. pilnowanie dwojki dzieci, z dwumiesieczna roznica, jest faktycznie czasochlonne ![]() ![]() ale goraco sie zrobilo nt klubu. oczywiscie zgadzam sie z Wami-chociaz sama sie za czesto nie udzielam ![]() no i zarazacie mnie tym Oballem ![]() a w ktorym sklepie,bioracym udzial w dniu darmowej dostawy dostane Oballa? blondynko zdroweczka! |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny żyję, ale co to za życie
![]() pod koniec zeszłego tygodnia mielismy trochę bieganiny i nie miałam zupełnie czasu na wizać -za co przepraszam i proszę o wybaczenie ![]() w sobotę odwiedziliśmy nowego członka rodziny męża a wieczorem po powrocie sie zaczęło... ból gardła, gorączka, masakra jakaś właśnie wróciłam od lekarza i mam anginę ![]() ![]() ![]() życzonka dla maluszków -solenizantów i kochane będę podczytywać tylko . |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...NE_KOLORY.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak w Smyku kosztuje ta piłeczka Obal?
Na all nie kupię taniej jak 35zł? |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Teraz nadrobiłam bieżące strony i odnośnie klubu moje zdanie :
zgadzam się z dziewczynami , które nie są za przyjmowaniem nowych dziewczyn do klubu, a nawet myslę tak jak Marinka, że lista powinna byc zamknięta i już. Klub wg mnie powinien być dla mam które były tu z nami już od ciąży i tyle. Zresztą jakoś tak dziwnie się dopominać o dostęp do klubu po klikunastu postach, wg mnie to prostu nie wypada. Justynko nie jesteś zołzą tylko szczerą osobą i masz rację w 100000000% i dziękuję Skarbie za zainteresowanie moją nieobecnością ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A darmową przesyłkę żeby mieć to trzeba w tym dniu (30 listopada) zamówić? ![]() Radek śpi. Nie mogę go uregulować ![]() Kurde, albo o 18stej marudzi do spania, albo o 17stej zasypia już na noc! Teraz chciałam go obudzić na kąpanie to się nie bardzo dało. Taki zaspany. Dałam mu spokój, przebrałam, nakarmiłam na pół śpiocha i śpi dalej. Tak ładnie jadł, spokojnie. Jak się sam wybudza z głodu to tak ciągnie, że nieraz się zakrztusi ![]() Głodomór ![]() Brumek a jak u Ciebie z karmieniem ? Wybudzasz Tymka? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
Co do klubu to myślę tak samo jak większość z nas. Ja może nie uzewnętrzniłam się jakoś bardzo, ale oprócz problemów, które tam opisujemy to jest tam cała masa naszych prywatnych zdjęć, nie tylko maluszków.
#2353 |
Zadomowienie
|
Są też z grzechotkami
http://www.tublu.pl/mod/77/t/cP?mod=..._text%5D=oball Tak, trzeba jutro zamówić ![]() EDIT: nie jutro tylko w środę ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-11-28 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro 29 listopad ![]() Idę spać. Kolorowych snów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam od siostry dla Szymcia taką grzechotkę:
http://allegro.pl/grzechotka-slonecz...936799033.html Mały jest nią zachwycony ![]()
![]() |
#2356 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie dopiero jak Ci się wszystko podrze, rozpadnie, rozciągnie i na prawdę nie będzie się nawało do noszenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | ||||
Zakorzenienie
|
Jakiś z PERFECTA.
Zadowolona jestem, piszę że po 4 tyg widać różnicę. Ja widziałam już po 2.Smarujesz 2x dziennie. Rozstępy stają się bladsze. Cytat:
Mieszkam w sumie w nie wielkim mieście,ale smętno tu. W jakich kierunkach praca ma być? Mnie też cena przeraża. No i tak wielkość że za 10 cm tyle pieniędzye ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Uwielbiam takie opowieści ! Czekam na historię z zepsuta pralką! Cytat:
![]() ![]() ![]() Ach.. załamałam się ![]() Cytat:
Padłam. ![]() Klub - Ja uważam jak Marina, kto miał się znaleźć w Klubie już się znalazł... piszemy już ponad rok w Nim.Znamy siebie nie lepiej niż Nam się wydaję...To że ktoś napisał 22 posty to nie znaczy, że pisze dużo z porównaniem nawet do Brumka która je pisze bardzooo dużo (przepraszam Brumek że Cię wykorzystuje, ale jesteś jedna z tych które najwięcej piszą ![]() ![]() @ - u mnie pokazała się raz. Teraz jej nie ma...gdzieś na nią czekam, bo jakoś mi dziwnie ale nie tęsknie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zadomowienie
|
Madzia, świetny ten kwiatek!
Ja mogę polecić taką zabaweczkę: http://allegro.pl/tiny-love-wibrujac...955689682.html Świetnie wibruje, szeleści, dzwoni, Zosia łapie ją za nóżki i się zaciesza na maxa ![]() Ach, i brawa dla Twojej mamy, że posłuchała Twoich wskazówek dot. zajmowania się dzieckiem ![]() ![]() Z tymi rączkami pod kołderką to jest myśl - Zocha po buzi sie smyra i to ją rozprasza, ale nie wiem czy da się tak zamotać, bo ona z łakami w górze śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Z Sarą gorzej.
Cały czas udrażniam nos, a nawet jak ma czysto to nadal charczy w gardle, kaszle, krztusi się i płacze ochrypniętym głosem, ulewa serkiem i dziwnymi glutami ![]() ![]() Oklepuje plecki ale to już nic nie daje. Nie mogłam jej nakarmić bo płakała. Usnęła na 15 minut i znowu wstała, teraz od 5 minut śpi. Nastawiam się na ciężką noc. Nie mam weny pisać. Dziubku zdrowia, coś często ostatnio chorujesz. Kajool dla Ciebie i Pięknego Szymusia też zdrówka. Nie odpisali z żyrafą. Zanetaa a co Ty się tak mało udzielasz? brakuje Twoich długich postów. W smyku za oballa zapłaciłam 30zł ( bez 10 gr).
![]() |
#2360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo Ty z natury dobra kobieta jesteś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
dobra nadrabiam dzisiejszy dzień..
Co do nowych dziewczyn w Klubie mam takie samo zdanie jak większość- jesteśmy otwarte na nowe Klubowiczki ale najpierw musimy się zapoznać i zaufać na ogólnym ![]() iustyna ![]() ![]() ![]()
#2362 |
Zakorzenienie
|
Moje zdanie i tak się tu nie liczy, ale i tak napiszę. Zgadzam się z Marinką, Żanetą, Iustyną i innymi. Klub powinien być zamknięty, ale skończmy już ten temat bo zapewne nowej koleżance trochę przykro się zrobiło.
audrey88 nie obrażaj się tylko, takie zasydy jeszcze panowały na poczekalni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Zadomowienie
|
Brumek, Iustyna, co za bezczelne baby... Mi na szczęście nie zdarzyły się do tej pory komentarze na temat, ubierania, głodu, czy innego "maltretowania"
![]() ![]() ![]() Brumek, w Lidlu nie ma aktualnie pajaców- tutaj można zobaczyć co mają=> http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=22866. ![]() Blondynko, wracaj szybko do zdrowia! ![]() Madzia, dzięki za uściski dla ząbkującej Hani. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-11-28 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Wtajemniczenie
|
Jak to się nie liczy?
![]() ![]() Ząb mnie boli ![]() ![]()
#2366 |
Zakorzenienie
|
Patik pewnie flegma jej spływa i jaj przeszkadza. Wiesz tyle dobrego że ją wypluwa, czy ulewa i nie osiada się. Pojedź może do doktorka niech ją osłucha. Pisałam, że moja Emi marudna stara baba normalnie.Dziś lepiej,ale za to dziś byłam w Zusie i u tatinka cały dzień
![]() Brunetka ważne, ważne ![]() Czy może któraś z Was zrobić zdjęcie z OBALLEM jak dziecko się nią bawi. Chce wiedzieć jaka jest proporcjonalność OBALLA do dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
Nauka szkoda gadać
![]() ![]() Kajool jestem kochana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zadomowienie
|
Napisałam coś TAM, gdzie Youyou dziś zaczęła :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawi się sama, a zaraz RYK, pokaże się cisza. To bawię się z nią w a kuku, aby wiedziała że wracam i jestem. Spróbuj się położyć z nią i na głos czytać to co masz się nauczyć, pokazywać jej książki, zeszyty. Moją to ciekawi, każdą gazetę, książkę chce przeczytać po swojemu ( czytaj: lizać ) ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Dobra idę coś zjeść. Tak wiem CUDOWNA pora na jedzenie ![]() i uciekam spać ![]() ![]() Aaaa i macierzyński mam do 30 grudnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
zanetaa ja w klubie dałam zdjecie z oballem.
no jutro idziemy do lekarza, Znowu sie budzi ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.