Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 18:51   #2341
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ja pierniczę, czekam aż któraś zaprzeczy a Ty mi tu jeszcze dokładasz?! Nie no teraz, to fochem strzelę

A pomyśl jak mój Tż ma przekichane

No dobra, od teraz foch
Dość, że zołza to jeszcze obrażalska

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 18:53   #2342
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

blondynko dużo zdrówka!!!!
cookie to życzę, żeby się wszystko po Twojej mysli ułożyło i wracaj do nas!!!
kajool zdrówka dla Ciebie i Szymusia!!!

oho to się gorąco zrobiło na forum w sprawie klubu... podzielam zdanie większości, żeby za szybko do klubu jednak nie przyjmować... ja co prawda aż tak się prywatnie nie wyzewnętrzniłam (jeszcze ), ale rozumiem wszystkie dziewczyny

w ogóle to witajcie
miałam dzisiaj fajny dzieeń do południa, a potem tak mnie ktoś wk****, że szkoda słów...doszłam jakoś do siebie, ale musiałam zostawić małą z TŻ i pójść pochodzić sama żeby ochłonąc... i teraz czuję się jakby ktoś ze mnie powietrze spuścił...zawsze mam tak po nerwach...
w ogóle to ostatnio nie mam weny na nic..już sama siebie mam dość chwilami..i podziwiam mojego męża,że jeszcze pozwu o rozwód nie złożył - tak ciężko ze mną ostatnio wytrzymać chyba jakiś kryzys egzystencjalny mam...czytam Was, a weny na pisanie też brak...niech mi ktoś nakopie do coby mi przeszło...

mąż uspał Hanię - przynajmniej chwila spokoju bo się pewnie mała za jakieś 30 min obudzi idę się wykąpać....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 18:59   #2343
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
pomysłowy mąż
Ostatnio mnie zaskakuje

Oprócz śpiworka w Lidlu kupiłam jeszcze dzisiaj Szymciowi taki kombinezon na all:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1958271558

Kiedy ja sobie wkońcu coś kupię?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 19:12   #2344
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!!!
na początek melduje, że okna do głosowania otwarte i co 5 min klikam po kolei żeby było sprawiedliwie

U nas po imprezce ok. Przeżyłam noc bez Dominika, ale obudziłam się o 3,4 i 6więc jeszcze częściej niż gdy jest z nami Ae za to muszę bardzo pochwalić moja mame, swietnie sobie dała radę. Dominik ładnie zasypiał nawet w dzień miał drzemki tak jak powinien mieć i z jedzonkiem też nie było żadnego problemu bo mama stosowała sie do moich wskazówek. W nocy spał tak samo jak u siebie, więc nie było problemu.
Ale coś moja mama wymysliła na zasypaianie. Dominik nieraz nie może zasnąć w dzień, szczególnie po południu. jest bardzo zmęczony, przeciera oczka, wkłada rączki do buźki i nie może zasnąć. I moja mama własnie wynalazła na to sposób, który teraz stosuje za każdym razem: otóż wystarczy schować rżczki pod kołderkę, żeby go nie rozpraszały, od razu się wycisza w ten sposób i po chwili zasypia. Widocznie te rączki bardzo go rozpraszały. Dzisiaj ten patent wykorzystałam rano jak sie obudził o 6 (czyli jak zawsze) zjadł, schowałam mu łapki, przytuliłam i zasnął i spał do 9!!!! nie pamiętam już kiedy tak długo spał rano.
Może ten sposób tez komuś się przyda. Polecam!!!

Dzisiaj tez Dominik pierwszy raz śmiał się do swojego odbicia w lustrze. wcześniej jakoś go nie interesowało to co jest w lustrze.
No i zjadł maminą zupkę jarzynową, smakowała mu bardzo. Zamroziłam 6 słoiczków zupki i 3 jabłuszka.

Brawa dla Johnego i Antosia
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wybrałam się z rańca do Lidla po kombinezon z gazetki, miał być zimowy, a okazał się taki cieniutki, jak na jesien. Nie kupiłam
Carmelko a jak tam żyjecie po tych wichurach. U nas tak wiało, że nie spałam pół nocy. A rano okazało się, że klika metrów przed naszym samochodem złamało się drzewo i leżało na chodniku i parkingu...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Pleść koszyki= splatać paluszki u rąk.

Dzień dobry , u Nas ciąg dalszy ząbkowania. Hania wczoraj cały dzień była pogodna, po kąpieli ładnie zasnęła, a 30 minut później przebudziła się ze strasznym płaczem i tak się bujaliśmy do 24... Dzisiaj znowu to samo, więc ratujemy się na zmianę panadolem i dentinoxem. Widać, że dziąsła się zmieniają, są takie coraz bardziej białe i jakby szersze/ rozpulchnione... Gdyby się dało to bym zabrała od niej ten ból, widać, że nie wie jak sobie z nim poradzić. Jeszcze nie potrafi sobie tak precyzyjnie wziąć gryzaka do buzi i dodatkowo się denerwuje. Powiedzcie dziewczyny jak dbacie o higienę jamy ustnej waszych maluchów? Chodzi mi o te maluchy, którym wyszły zęby- czy używacie już jakichś szczoteczek? Czy stosuje się pastę na takie pierwsze ząbki? (Carmela ratuj )Same dziąsła to tylko przegotowaną wodą przemywać, tak?
Nie chciałabym zaniedbać takiego przygotowania dziecka do mycia zębów, bo wiem że później mogą być z tym problemy.
Plecenie koszyczków - rozczulający widok
dla Hani, żeby dziąsełka nie bolały.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Marzenko ja mam szczoteczkę Nuby na palec do ząbków

Iza pełza po całym pokoju,wchodzi pod łóżko
Iza pełza....to już przeciez niedługo będzie raczkowała...jak ten czas leci

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Hej
Niedawno się zarejestrowałam i buszując po forum natknęłam się na ten wątek i tak nieskromnie zapytam.. czy mogę dołączyć do Waszego grona? Jestem mamą sierpniową
zapraszamy!!!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Eeee jak już brać to z grzechotką Też myślę o tym dniu darmowej dostawy.

Naataaszkaa witamy Rozgość się
Mi też sie podoba ta z grzechotka w środku 10cm, jak na razie sprzedałam pomysł na prezent rodzince, zobaczymy czy ktoś kupi. Jak nie to mamusia Dominikowy sprezentuje po świętach

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
witam nowa Mamusie

wiecie, co zrobilo moje dwuletnie "niewiniatko"??
podgrzala w mikrofali BlackBerry'ego Tatusia - na smierc oczywiscie!!!
Najpierw godzine szukalismy tej jego komory, potem zapytalismy Mloda, czy jej nie widziala to mowi, ze wsadzila do zmywarki " zeby byla czysta". lecimy do zmywary- nic nie ma. A ze widzialam pare godzin wczesniej jak bawi sie mikrofala (jeszcze narzekala, ze tam w srodku nic nie ma) to cos mnie tknelo. Otwieram, a tam zapach przepalonych przewodow.
Pytam DLACZEGO TO ZROBILAS?? A Klara: CHCIALAM ZEBY SIE PODGRZALA KOMORKA...
usmialismy sie do lez, no bo juz nic madrzejszego nam nie pozostalo...

a dzisiaj rano zepsula pralke, ale o tym to moze kiedy indziej
powiedziałam to TŻ, to się złapał za głowę co może nam Dominik w przyszłości wywinąć.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny ja na szybko

jestem w szpitalu mam zapalenie trzustki
trzymajcie za mnie kciuki bo nie jest wesoło
pozdrawiam
zdrówka!!!
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

ale zerknęłąm na pieluszki - Tourjois czy jakoś tak się nazywają - nie bijcie jeśli przekręciłąm - miała któraś takie może? 54 sztuki trójek za chyba 26zł.
My mieliśmy - ok ale szału nie ma. U nas taki ranking - Dada, Babydream, Toujours. Pampersów nie biore pod uwage, bo tylko na poczatku kupilismy 2paczki. Jednak cena jest o wiele wyższa..

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 19:13   #2345
kalinkap13
Rozeznanie

witam

podczytuje Was w miare mozliwosci ale nie zawsze mam jeszcze czas na odpisanie. pilnowanie dwojki dzieci, z dwumiesieczna roznica, jest faktycznie czasochlonne ale nie narzekam,jakos daje rade.ale dzis oboje mieli kryzys -i synek i bratanica.. jak wejde do wyra to chyba od razu zasne.

ale goraco sie zrobilo nt klubu. oczywiscie zgadzam sie z Wami-chociaz sama sie za czesto nie udzielam

no i zarazacie mnie tym Oballem kusi mnie..

a w ktorym sklepie,bioracym udzial w dniu darmowej dostawy dostane Oballa?

blondynko zdroweczka!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 19:14   #2346
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Podejrzewam, że żadna nie odpisała na prośbę, żeby uciąć temat . Nie ma o czym gadać. Na drugi raz zanim kogoś przyjmiemy, to może razem podejmiemy decyzję w klubie, czy coś ?
Tak rzuciłam.
Ja odpisałam... Trochę pochopnie, faktycznie...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 19:17   #2347
dziubek79
Zakorzenienie

dziewczyny żyję, ale co to za życie

pod koniec zeszłego tygodnia mielismy trochę bieganiny i nie miałam zupełnie czasu na wizać -za co przepraszam i proszę o wybaczenie
w sobotę odwiedziliśmy nowego członka rodziny męża a wieczorem po powrocie sie zaczęło...
ból gardła, gorączka, masakra jakaś
właśnie wróciłam od lekarza i mam anginę nie mam pojęcia skąd się to cholerstwo wzięło ledwo na oczy widzę przez gorączkę prawie 40 stopni. Znikam więc na kilka dni zanim się nie wyleczę. A na dodatek martwię się o Szymcia żeby się nie zaraził bo ja z nim siedzę , mąż nie może wziąć wolnego

życzonka dla maluszków -solenizantów i kochane będę podczytywać tylko .
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 19:18   #2348
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
witam

podczytuje Was w miare mozliwosci ale nie zawsze mam jeszcze czas na odpisanie. pilnowanie dwojki dzieci, z dwumiesieczna roznica, jest faktycznie czasochlonne ale nie narzekam,jakos daje rade.ale dzis oboje mieli kryzys -i synek i bratanica.. jak wejde do wyra to chyba od razu zasne.

ale goraco sie zrobilo nt klubu. oczywiscie zgadzam sie z Wami-chociaz sama sie za czesto nie udzielam

no i zarazacie mnie tym Oballem kusi mnie..

a w ktorym sklepie,bioracym udzial w dniu darmowej dostawy dostane Oballa?

blondynko zdroweczka!
tu:
http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...NE_KOLORY.html
Stary 2011-11-28, 19:18   #2349
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak w Smyku kosztuje ta piłeczka Obal?
Na all nie kupię taniej jak 35zł?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 19:19   #2350
dziubek79
Zakorzenienie

Teraz nadrobiłam bieżące strony i odnośnie klubu moje zdanie :
zgadzam się z dziewczynami , które nie są za przyjmowaniem nowych dziewczyn do klubu, a nawet myslę tak jak Marinka, że lista powinna byc zamknięta i już. Klub wg mnie powinien być dla mam które były tu z nami już od ciąży i tyle.
Zresztą jakoś tak dziwnie się dopominać o dostęp do klubu po klikunastu postach, wg mnie to prostu nie wypada.

Justynko nie jesteś zołzą tylko szczerą osobą i masz rację w 100000000%
i dziękuję Skarbie za zainteresowanie moją nieobecnością Beatce też chociaz impra z psiapsiółami była tydzień temu :P
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 19:25   #2351
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziewczyny żyję, ale co to za życie

pod koniec zeszłego tygodnia mielismy trochę bieganiny i nie miałam zupełnie czasu na wizać -za co przepraszam i proszę o wybaczenie
w sobotę odwiedziliśmy nowego członka rodziny męża a wieczorem po powrocie sie zaczęło...
właśnie wróciłam od lekarza i mam anginę nie mam pojęcia skąd się to cholerstwo wzięło ledwo na oczy widzę przez gorączkę prawie 40 stopni. Znikam więc na kilka dni zanim się nie wyleczę. A na dodatek martwię się o Szymcia żeby się nie zaraził bo ja z nim siedzę , mąż nie może wziąć wolnego

życzonka dla maluszków -solenizantów i kochane będę podczytywać tylko .
Bidulo Wracaj do zdrowia

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Tutaj to bez grzechotki w środku...
A darmową przesyłkę żeby mieć to trzeba w tym dniu (30 listopada) zamówić?

Radek śpi.
Nie mogę go uregulować
Kurde, albo o 18stej marudzi do spania,
albo o 17stej zasypia już na noc!
Teraz chciałam go obudzić na kąpanie to się nie bardzo dało.
Taki zaspany.
Dałam mu spokój,
przebrałam, nakarmiłam na pół śpiocha i śpi dalej.
Tak ładnie jadł, spokojnie.
Jak się sam wybudza z głodu to tak ciągnie, że nieraz się zakrztusi
Głodomór

Brumek a jak u Ciebie z karmieniem ?
Wybudzasz Tymka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 19:26   #2352
madzia1k1
Raczkowanie

Co do klubu to myślę tak samo jak większość z nas. Ja może nie uzewnętrzniłam się jakoś bardzo, ale oprócz problemów, które tam opisujemy to jest tam cała masa naszych prywatnych zdjęć, nie tylko maluszków.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 19:30   #2353
wodaqua
Zadomowienie

Są też z grzechotkami
http://www.tublu.pl/mod/77/t/cP?mod=..._text%5D=oball

Tak, trzeba jutro zamówić

EDIT: nie jutro tylko w środę

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-11-28 o 19:41
Stary 2011-11-28, 19:41   #2354
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Są też z grzechotkami
http://www.tublu.pl/mod/77/t/cP?mod=..._text%5D=oball

Tak, trzeba jutro zamówić
dziękuję
Jutro 29 listopad

Idę spać.
Kolorowych snów
Stary 2011-11-28, 19:53   #2355
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dostałam od siostry dla Szymcia taką grzechotkę:

http://allegro.pl/grzechotka-slonecz...936799033.html

Mały jest nią zachwycony

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 19:54   #2356
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dość, że zołza to jeszcze obrażalska
Toś mnie podsumowała

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
w ogóle to witajcie
miałam dzisiaj fajny dzieeń do południa, a potem tak mnie ktoś wk****, że szkoda słów...doszłam jakoś do siebie, ale musiałam zostawić małą z TŻ i pójść pochodzić sama żeby ochłonąc... i teraz czuję się jakby ktoś ze mnie powietrze spuścił...zawsze mam tak po nerwach...
w ogóle to ostatnio nie mam weny na nic..już sama siebie mam dość chwilami..i podziwiam mojego męża,że jeszcze pozwu o rozwód nie złożył - tak ciężko ze mną ostatnio wytrzymać chyba jakiś kryzys egzystencjalny mam...czytam Was, a weny na pisanie też brak...niech mi ktoś nakopie do coby mi przeszło...
zaglądaj częściej

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Kiedy ja sobie wkońcu coś kupię?
pewnie dopiero jak Ci się wszystko podrze, rozpadnie, rozciągnie i na prawdę nie będzie się nawało do noszenia

Cytat:
no to zdrowia kochana, straszne jest zajmowanie się maluchem jak sama ledwo żyjesz

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Co do klubu to myślę tak samo jak większość z nas. Ja może nie uzewnętrzniłam się jakoś bardzo, ale oprócz problemów, które tam opisujemy to jest tam cała masa naszych prywatnych zdjęć, nie tylko maluszków.
nawet wiem o jakich prywatnych zdjęciach mówisz

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek śpi.
Nie mogę go uregulować
Kurde, albo o 18stej marudzi do spania,
albo o 17stej zasypia już na noc!
Teraz chciałam go obudzić na kąpanie to się nie bardzo dało.
Taki zaspany.
Dałam mu spokój,
przebrałam, nakarmiłam na pół śpiocha i śpi dalej.
Tak ładnie jadł, spokojnie.
Jak się sam wybudza z głodu to tak ciągnie, że nieraz się zakrztusi
Głodomór
A jak Ci tak wcześnie zasypia, to o której wstaje?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:08   #2357
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jakiego kremu używasz?

Jakiś z PERFECTA.
Zadowolona jestem, piszę że po 4 tyg widać różnicę.
Ja widziałam już po 2.Smarujesz 2x dziennie.
Rozstępy stają się bladsze.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
temat na żarty i trochę na serio: planują budowę elektrowni atomowej 19 km ode mnie. szczerze mówiac średnio mi się podoba świecić na zielono wiec pytanko - CO W WASZYCH MIEJSCOWOSCIACH JEST FAJNEGO BY ZACHECIĆ MNIE DO OSIEDLENIA? pytam serio, bo w 2013 wybiora konkretna lokalizacje i zaczna budowe, a w 200 odpalą elektrownie. biora pod uwage Gąski, Żarnowiec (i tu widze sens b tam juz jest podstawowa infrastruktura, tam miala byc elektrownia na planach czarnobyla ) i jeszcze jakas wioska w pomorskiem. a gąski są 19 km ode mnie...

poza tym klikajcie w nas 4 w tym konkursie bo dobrze wam idzie
Ja na śląsku i gdybym mogła to wyprowadziłabym się na wieś.
Mieszkam w sumie w nie wielkim mieście,ale smętno tu.
W jakich kierunkach praca ma być?

Cytat:
Ja też intensywnie myślę o Oballu. Tylko ta cena
Mnie też cena przeraża.
No i tak wielkość że za 10 cm tyle pieniędzye

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
witam nowa Mamusie

wiecie, co zrobilo moje dwuletnie "niewiniatko"??
podgrzala w mikrofali BlackBerry'ego Tatusia - na smierc oczywiscie!!!
Najpierw godzine szukalismy tej jego komory, potem zapytalismy Mloda, czy jej nie widziala to mowi, ze wsadzila do zmywarki " zeby byla czysta". lecimy do zmywary- nic nie ma. A ze widzialam pare godzin wczesniej jak bawi sie mikrofala (jeszcze narzekala, ze tam w srodku nic nie ma) to cos mnie tknelo. Otwieram, a tam zapach przepalonych przewodow.
Pytam DLACZEGO TO ZROBILAS?? A Klara: CHCIALAM ZEBY SIE PODGRZALA KOMORKA...
usmialismy sie do lez, no bo juz nic madrzejszego nam nie pozostalo...

a dzisiaj rano zepsula pralke, ale o tym to moze kiedy indziej

Uwielbiam takie opowieści !
Czekam na historię z zepsuta pralką!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Niezacytowało mi Zanety
Zanetko wstyd się przyznać, ale nie robię ze swoim ciałem nic. Smaruję sie tylko balsamem nawilżającym raz dziennie.
Nie stosuję żadnej diety, wręcz przeciwnie wcinam dużo więcej niż przed ciążą i w ogóle w ciąży.
Ja zawsze byłam chudzina, trudno było mi coś przytyć, a jak już to szło wszystko w boki.
Napewno niebawem i u Ciebie wszystko wróci do normy

Ach.. załamałam się

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny ja na szybko

jestem w szpitalu mam zapalenie trzustki
trzymajcie za mnie kciuki bo nie jest wesoło
pozdrawiam
Wracaj szybko do zdrowia!!!

Cytat:
chociaz impra z psiapsiółami była tydzień temu :P
Padłam.

Klub - Ja uważam jak Marina, kto miał się znaleźć w Klubie już się znalazł... piszemy już ponad rok w Nim.Znamy siebie nie lepiej niż Nam się wydaję...To że ktoś napisał 22 posty to nie znaczy, że pisze dużo z porównaniem nawet do Brumka która je pisze bardzooo dużo (przepraszam Brumek że Cię wykorzystuje, ale jesteś jedna z tych które najwięcej piszą ) więc jak dla mnie no Klub powinien mieć kluczyk od drzwi wyrzucony takie moje zdanie...Jakoś nie nabieram zaufania do 22 postów.

@
- u mnie pokazała się raz. Teraz jej nie ma...gdzieś na nią czekam, bo jakoś mi dziwnie ale nie tęsknie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:08   #2358
wodaqua
Zadomowienie

Madzia, świetny ten kwiatek!
Ja mogę polecić taką zabaweczkę:
http://allegro.pl/tiny-love-wibrujac...955689682.html
Świetnie wibruje, szeleści, dzwoni, Zosia łapie ją za nóżki i się zaciesza na maxa
Ach, i brawa dla Twojej mamy, że posłuchała Twoich wskazówek dot. zajmowania się dzieckiem To jest współpraca
Z tymi rączkami pod kołderką to jest myśl - Zocha po buzi sie smyra i to ją rozprasza, ale nie wiem czy da się tak zamotać, bo ona z łakami w górze śpi.
Stary 2011-11-28, 20:15   #2359
patik87
Zakorzenienie

Z Sarą gorzej.
Cały czas udrażniam nos, a nawet jak ma czysto to nadal charczy w gardle, kaszle, krztusi się i płacze ochrypniętym głosem, ulewa serkiem i dziwnymi glutami Może flegma jej spływa
Oklepuje plecki ale to już nic nie daje.
Nie mogłam jej nakarmić bo płakała. Usnęła na 15 minut i znowu wstała, teraz od 5 minut śpi.
Nastawiam się na ciężką noc.

Nie mam weny pisać.

Dziubku zdrowia, coś często ostatnio chorujesz.
Kajool dla Ciebie i Pięknego Szymusia też zdrówka. Nie odpisali z żyrafą.

Zanetaa a co Ty się tak mało udzielasz? brakuje Twoich długich postów.

W smyku za oballa zapłaciłam 30zł ( bez 10 gr).
Stary 2011-11-28, 20:17   #2360
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
U nas po imprezce ok. Przeżyłam noc bez Dominika, ale obudziłam się o 3,4 i 6więc jeszcze częściej niż gdy jest z nami Ae za to muszę bardzo pochwalić moja mame, swietnie sobie dała radę. Dominik ładnie zasypiał nawet w dzień miał drzemki tak jak powinien mieć i z jedzonkiem też nie było żadnego problemu bo mama stosowała sie do moich wskazówek. W nocy spał tak samo jak u siebie, więc nie było problemu.
No i proszę - można tak jak mama dziecka robi? Można. Wystarczy wysłuchać wskazówek i je zastosować. Dziecko ma taki sam rytm dnia u babci, co w domu i obyło się bez problemów. No więc dla babci, za poszanowanie zdania mamy i wspaniałą opiekę nad maluszkiem.

Cytat:
Ja odpisałam... Trochę pochopnie, faktycznie...
Bo Ty z natury dobra kobieta jesteś A chcesz wiedzieć co Tż dostał na 30-stkę?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:19   #2361
youyou
Zakorzenienie

dobra nadrabiam dzisiejszy dzień..

Co do nowych dziewczyn w Klubie mam takie samo zdanie jak większość- jesteśmy otwarte na nowe Klubowiczki ale najpierw musimy się zapoznać i zaufać na ogólnym

iustyna
wiesz za co
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:19   #2362
brunetka2000
Zakorzenienie

Moje zdanie i tak się tu nie liczy, ale i tak napiszę. Zgadzam się z Marinką, Żanetą, Iustyną i innymi. Klub powinien być zamknięty, ale skończmy już ten temat bo zapewne nowej koleżance trochę przykro się zrobiło.

audrey88 nie obrażaj się tylko, takie zasydy jeszcze panowały na poczekalni Zostań z nami na dłużej, a za jakiś czas na pewno dołączysz do klubu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:21   #2363
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Bo Ty z natury dobra kobieta jesteś A chcesz wiedzieć co Tż dostał na 30-stkę?
TAK, TAK, TAK!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 20:23   #2364
marzena_S
Zadomowienie

Brumek, Iustyna, co za bezczelne baby... Mi na szczęście nie zdarzyły się do tej pory komentarze na temat, ubierania, głodu, czy innego "maltretowania" Hani, ale ja podobno zabijam wzrokiem, więc może się boją. Za to pamiętam jak w zeszłym roku byłam z 3 miesięcznym bratankiem na spacerze to usłyszałam wymianę zdań dwóch babć które koło nas przechodziły. Babcia nr1:"Patrz, taka młoda i ma dziecko" (aż się rozejrzałam, czy to oby na pewno o mnie chodzi), na co babcia nr 2: "Pewnie samotna matka.."- szczena mi opadła, ale bardziej śmiać mi się chciało..

Brumek
, w Lidlu nie ma aktualnie pajaców- tutaj można zobaczyć co mają=> http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=22866.

Blondynko
, wracaj szybko do zdrowia!

Madzia, dzięki za uściski dla ząbkującej Hani.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-11-28 o 20:26
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:26   #2365
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moje zdanie i tak się tu nie liczy, ale i tak napiszę.
Jak to się nie liczy? Liczy się, liczy
Ząb mnie boli I teraz muszę wybrać: albo wyląduje u dentysty z okropnymi włosami, albo u fryzjera z bolącym zębem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:26   #2366
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik pewnie flegma jej spływa i jaj przeszkadza. Wiesz tyle dobrego że ją wypluwa, czy ulewa i nie osiada się. Pojedź może do doktorka niech ją osłucha. Pisałam, że moja Emi marudna stara baba normalnie.Dziś lepiej,ale za to dziś byłam w Zusie i u tatinka cały dzień Moja jak charczała,smarkała, miała zielone kozy. To oklepywałam ją prawie cały czas no i doktorek kazał oxycord do noska dać- nie odciągać i nie wkładać go głęboko,po 3-4 dniach przeszło.

Brunetka ważne, ważne jak nauka ?

Czy może któraś z Was zrobić zdjęcie z OBALLEM jak dziecko się nią bawi.
Chce wiedzieć jaka jest proporcjonalność OBALLA do dziecka

Stary 2011-11-28, 20:30   #2367
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Brunetka ważne, ważne jak nauka ?
Nauka szkoda gadać nie mam kiedy się uczyć. Ala nie chce się sama bawić, jak mnie nie widzi przy sobie to jest mruczenie i zaraz płacz. Poza tym pranie, sprzątanie, zmiany pieluch, kupa, mleko, deserek, spanie, obiadek,spacer i tak w kółko. Miedzy jej drzemkami chwile się uczę i wieczorami jak zaśnie. Właśnie będę zmykać, poczytam póki śpi i sama się kładę. Dziękuję, że pytasz

Kajool jestem kochana U mnie po staremu tak jak odpisałam Żanecie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:34   #2368
wodaqua
Zadomowienie

Napisałam coś TAM, gdzie Youyou dziś zaczęła :P
Stary 2011-11-28, 20:37   #2369
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nauka szkoda gadać nie mam kiedy się uczyć. Ala nie chce się sama bawić, jak mnie nie widzi przy sobie to jest mruczenie i zaraz płacz. Poza tym pranie, sprzątanie, zmiany pieluch, kupa, mleko, deserek, spanie, obiadek,spacer i tak w kółko. Miedzy jej drzemkami chwile się uczę i wieczorami jak zaśnie. Właśnie będę zmykać, poczytam póki śpi i sama się kładę. Dziękuję, że pytasz

Kajool jestem kochana U mnie po staremu tak jak odpisałam Żanecie
U mnie nie raz to samo.
Bawi się sama, a zaraz RYK, pokaże się cisza.
To bawię się z nią w a kuku, aby wiedziała że wracam i jestem.
Spróbuj się położyć z nią i na głos czytać to co masz się nauczyć, pokazywać jej książki, zeszyty. Moją to ciekawi, każdą gazetę, książkę chce przeczytać po swojemu ( czytaj: lizać )

na szybką naukę. Daj książkę pod poduszkę

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Dobra idę coś zjeść. Tak wiem CUDOWNA pora na jedzenie
i uciekam spać Dobranoc

Aaaa i macierzyński mam do 30 grudnia

Stary 2011-11-28, 20:38   #2370
patik87
Zakorzenienie

zanetaa ja w klubie dałam zdjecie z oballem.
no jutro idziemy do lekarza, Znowu sie budzi

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości