|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVI - Liście we włosach potargał wiatr.
Cytat:
Nie żeby Polacy nie bielili się w niektórych miejscach, ale żeby tak kasować... to co teraz spalą wszystkie biografie napoleona? |
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;30769993]U nas jeszcze nie mówili o stratach. W gazecie nic nie pisze, więc chyba nie było strat. Zawsze jak są straty to piszą na bierząco.
U mnie dzisiaj pogoda ładna. Wygląda jak początek wiosny. Słonce świeci, na niebie nie ma chmur, i wiatr wieje ![]() Oj to dużo zdrowia życzę Odpoczywaj dużo ![]() [/QUOTE] Chyba na pomorzu było wczoraj najgorzej. Wiele osób prądu nie ma. Sztormy też jakieś zapowiadali ale nie wiem jak się to skończyło ![]() Dziękuję |
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;30769993]
Dzień dobry To gratulacje Na allegro sprzedajesz? ![]() 11 to nic. Ja wczoraj spałam do 12:15 ![]() Później musiałam się wykąpać, zrobić włosy, ubrać. Wszystko w biegu Bo R miał po mnie przyjechać i mieliśmy jechać na obiad do jego rodziców. Przyjechał za szybko i musiał czekać na mnie Miał być po 13 a nie przed 13.Siniak? Może się uderzyłaś w weekend i nie pamietasz już [/QUOTE]Dzięki Teraz nie, na szafie próbuję Na allegro nie mogę wystawiać bo nie zapłaciłam prowizji 10 zł, jak dziewczyna wpłaci pieniądze to chyba to przeleję.Podejrzewam że gdyby mama nie darła się ile można spać to spałabym dalej No właśnie nie pamiętam, wiem że dostałam od kogoś z łokcia w głowę jak tańczyłam i ktoś nadepnął mnie obcasem taki ścisk był że szok.
|
|
|
|
#4744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anglia chyba lepsza propagandę uprawia niż ZSRR. Obozy koncentracyjne w Kenii? - nie wydarzyły się Wysyłanie sierot do Australii na roboty? Nie wydarzyło się. Obozy koncentracyjne w Indiach? Nie wydarzyło się. Wyrzynanie ludów tubylczych w krajach kolonizowanych? To samo Zrabowane kosztowności z krajów kolonizowanych? Oficjalnie wręczone Anglikom z wdzięczności. Niewolnictwo? Dla dobra narodów zniewolonych - bo oni mieszkali w chatkach i byli kanibalami, Anglia dała im lepsze życie. Enigma - broń boże Polacy jej nie rozszyfrowali Udział Polaków w Bitwie o Anglię - przyznawany bardzo niechętnie. Chociaż ostatnio trochę więcej na ten temat mówią. To i wieeeleee innych. Teraz co chwila jakaś afera wychodzi na jaw, a rząd bardzo niechętnie się wypowiada. Tak jakby to oni sami zawinili a nie ich poprzednicy. Ja tego nie rozumiem. Jakby nie można było powiedzieć "tak było, trudno, było, minęło, czasu nie cofniemy, SORRY". Czy to aż takie trudne jest? Angole są strasznie zadufani i lubią być nieskazitelni. Co złego to nie oni. Cytat:
A jeszcze niedawno dowiedziałam się od tutejszej studentki historii, że Niemcy pomagali Polsce w czasie wojny Nie wiem czy dziewczynie się pomerdało, czy faktycznie takie bzdury tam im opowiadają.
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie to czemu tu się dziwić. Skoro w niektórych miejscach za granicą sądzą, że polskie obozy koncentracyjne stworzyli Polacy to już wszystko jest możliwe...
Ale Anglią jestem szczerze zdziwiona
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze w tym jest, że są ludzie chętni by opracować pewne tematy, to nie dość że blokuje się im wejścia do archiwów kościelnych (prywatnych), to jeszcze wielkie trudności i biurokratyzacja na zachodzie. Ile trzeba dup polizać by wejść do takiego archiwum to jest nie do wyobrażenia.
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- tak btw; http://ciekawostkihistoryczne.pl/201...o-historyka/2/
|
|
|
|
#4747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie strasznie drażni, ze w swiatowej historii obozy koncentracyjne zostały "zmonopolizowane" przez Żydów. Nigdzie nie wspomina sie ilu zginęło w nich Romów, niepełnosprawnych, Polaków, Rosjan i wielu innych. Wszędzie tylko mówi się o Żydach. Sama miałam rodzinę w obozie (daleką co prawda), więc jest to dla mnie niemal personalne. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Dobrze pamiętam pociągi towarowe z naszym towarowe jadące do ZSRR. Rozrywka tamtych czasów to było liczenie wagonów. Zawsze była ponad setka. A z ZSRR już wracały puste. Nawet było takie powiedzenie - dźwięk pociągu jadacego do ZSRR "muuukaaa-saaało, muuukaaa-saaało, muuukaaa-saaało...", a wracającego "niciewo, niciewo, niciewo". Rosja to mistrzowie kłamstwa, do dziś, niezmiennie, od zawsze. Na tym polega to państwo. Mam przyjaciółkę Rosjankę. Ale o polityce nie rozmawiamy nigdy, bo byśmy się pozabijały. Bo tak jest przesiąknięta propagandą.
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, że zawsze znajdzie się ktoś kto pasuje do tego grona, ale jednak historia wygląda inaczej... |
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim mieście jest taka bezczelna pani, która Polskiej rodzinie zawdzięcza życie, a teraz chodzi i opowiada jak to Polacy skrzywdzili ... Dopiero mam ochotę ją skrzywdzić. Mogła skończyc jak reszta jej rodziny....Moje babcie obie pomagały... normalnie wściekłość mnie ogarnia jak słyszę takie bzdury. Nie mówię, ze incydenty się nie zdarzały. Bo tak, były przykre sytuacje. Ludzie dla ratowania własnej skóry, ze strachu robili straszne rzeczy. I tak samo Polacy, Włosi, Francuzi, Anglicy wydawali Żydów jak i sami Żydzi siebie na wzajem. Za pieniądze, za ocalenie życia... Ale jak jakiś historyk to napisał parę lat temu to powstało wielkie poruszenie. Bo oni to wszyscy święci i biedni. A wszyscy dookoła źli.
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Wojna ogólnie ma wiele niejasności. Utajniania. I wydaje mi się, że już raczej wszystkiego i tak się nie dowiemy... Moja babcia np. nigdy bardzo nie narzekała ani na Rosjan ani na Niemców. Za to na Ukraińców. Opowiadała nie raz jak z siekierami wpadali do mieszkań i trzeba było się chować. Za to dziadek był uczulony na Rosjan bo zamknęli go w karcerze. Gdzieś nawet w internecie widziałam informację o tym.. |
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=xTVP...layer_embedded Tak btw wojny...
Niestety osobiście uważam, by żeby historia mogła wyjść na jaw, sprawiła by żeby państwa się nie wstydziły nie zmieniały informacji musi minąć od II wojny światowej spokojnie jeszcze 100 lat, a i po tym zawsze zostanie jakiś tajny akt w archiwum... |
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o babcine opowieści, to inaczej wszystko wyglądało w miastach a inaczej na wsiach.
Moje babcie mieszkały w mieście i była tam tak samo źle za Niemców jak i za Rosjan. Niemcy szukali AK, pomagających Żydom itd. ogólnie było bardzo niebezpiecznie. Mój dziadek był w AK, mój pradziadek odebrał sobie życie, bo dostał informację, że dziadek nie żyje (żył). Wcześniej umarła jego córka i zginął drugi syn. Brat drugiej babci też był w AK. Potem za Rosjan przyszło NKWD. Wygarniało oficerów. Kolejny członek mojej rodziny zginął wKtyniu, a jeszcze jeden został wysiedlony w trybie natychmiastowym. Obdarty z wykształcenia i tytułów i wysłany do fabryki. Na wsi zaś, u pradziadków, na Niemców nic złego nie mogli powiedzieć. Za to Rosjanie sieli gwałt, zniszczenie i śmierć. Moi pradziadkowie mieli olbrzymie gospodarstwo (40ha). Doskonale prosperujące. młyn itd. Niemcy wiedzieli, ze dbając o takie gospodarstwo, sami z tego korzystali. Właściciele byli zostawieni w spokoju, mieli nadal uprawiać i pracować i karmić armię. Byli całkowicie bezpieczni. Jak szli Rosjanie to we wsiach budowano specjalnie ziemianki, skrytki pod ziemia, żeby schować w nich wszystkie młode dziewczyny, żeby ochronić je przed zbiorowymi gwałtami. Gwałcili, podpalali, wybijali zwierzęta, a potem sami nie mieli co jeść. Pradziadków jakoś nie spalili. nie wiem dlaczego. Ale prawie cała wieś poszła z dymem. Żołnierze radzieccy to często były dzieci, z zabitych wsi. Humorystyczne opowiastki babci to na przykład Kobieta robuła pranie i miała wyżymaczkę. Cała armia stała w kolejce, żeby sobie pokręcić, bo takiego cudu techniki nigdy nie widzieli.
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wszystkich mordowali jak leci, ale jeśli, jak w przypadku mich pradziadków, mogli skorzystać na tym, ze zostawią ich w spokoju, to korzystali. Dzięki temu, ze takiemu rolnikowi nic nie zrobili, mieli żarcia pod dostatkiem. A stały dostęp do wyżywienia dla armii w czasie wojny to podstawa. Oni ich nie wymordowali, nie dlatego, ze byli dobrzy tylko dlatego, ze mieli z tego korzyści. A Czerwoni to mordowali nie zastanawiając się nad niczym. A jeśli chodzi o Ukraińców, to Polacy ich też mordowali, ale o tym się nie mówi. Kolejny przykład tuszowania historii.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-11-28 o 14:48 |
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Wow już mam pieniądze na koncie od tej dziewczyny, jutro jej wyślę
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pradziadek służył w niemieckim wojsku i babcia nigdy na niemieckich żołnierzy złego słowa nie powiedziała, prababcia po wojnie dostawała listy z niemieckiego rządu o możliwości wyjazdu do Niemczech, otrzymywaniu renty po śmierci pradziadka na wojnie, ale prababcia nie chciała. Za co o brutalności rosyjskich żołnierzy wiele słyszałam od babci, zajmowali domy a ludziom kazano mieszkać w piwnicy, gwałty, brutalne mordy, niszczenie wszystkiego na swojej drodze. Za domem mamy łąkę, gdzie kiedyś podobno był staw, do którego rosyjscy żołnierze wrzucali ciała.
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ciocia dostała piękną niemiecką lalkę od Niemieckiego oficera.
Posterunek gestapo był po drugiej stronie ulicy. Sąsiad był na robotach w Niemczech i po za tym, że był na robotach i musiał pracować, za darmo, to też źle mu nie było. Z tego co opowiadał. bardzo dużo się tam nauczył. Do końca życia pracował z niemiecką precyzją.
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Strasznie dni szybko mi uciekają. Mam niewiele czasu dla siebie, w tym także na wizażowanie. Nawet moje włosy cierpią na tym życiu pełnym zakrętów. Kupiłam oliwę z oliwek, więc wszystko na dobrej drodze. Uda się, musi...! Właśnie męczę się z przeziębieniem. Uciekłam z trzech zajęć, nie dało się usiedzieć. A teraz Celestynek musi się pozbierać, wyzdrowieć i zadbać o siebie. Taki mam plan. Widzę, że tu dyskusję na tematy polityczno-historyczne prowadzicie...
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówię że Polacy ich nie mordowali chociaż nie znam szczegółów, ale chodzi mi o to okrucieństwo Ukraińców - chyba wiesz o czym mówię? Dzieciaczki z powyrywanymi wnętrznościami itd? Kompletna dzicz, obrzydlistwo, że człowiek człowiekowi takie rzeczy może robić.
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła mi henna khadi, ale użyję jej chyba dopiero jutro, trochę się boję..
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz Polacy mówią, ze Ukraińcy to zwyrodnialcy a Ukraińcy, że Polacy. A prawda leży dokładnie po środku.
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam tego Lorysa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch.html&next=1
oraz Glorię czyli tradycyjne Auchanowe zakupy![]() Lorysa wypróbuję rano, teraz siedzę z olejem z winogron, rycynowym, miodem i olejkiem na gorąco z Oriflame, wszystko razem przelane do butelki po Vatice i podgrzane Piję herbatkę o smaku grzańca, dobra
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tęsknie za kokosem ale chyba na razie spróbuję coś sprzedać a dopiero później zamówię.A ja zgłodniałam i robię warzywa z makaronem nażrę się na noc
|
|
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ogarnęłam pokój, miałam odkurzyć, ale chyba jutro to zrobię. I tak zdążę zaraz nakruszyć, bo będę oglądać serial popijając herbatkę i jedząc ciasteczka
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Miki zdam relacje jak tylko wypróbuję
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście nowy kolor włosów Nieesi? http://www.youtube.com/watch?v=YRJ1s...el_video_title tutaj lepiej widać http://www.youtube.com/watch?v=Qtu4r...feature=relmfu bardziej podobał mi się jej wcześniejszy kolor
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-11-29 o 00:07 |
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Smerfetkaa Czas edycji: 2011-11-29 o 00:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Miał być po 13 a nie przed 13.
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
15.04.2013

Dopiero mam ochotę ją skrzywdzić. Mogła skończyc jak reszta jej rodziny....