Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 20:46   #2731
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Za parę minut na dwójce u Tomasz Lisa o tym biednym 11-letnim zgwałconym dzieckuNie wiem czy wyłączyć tv czy się katować
ja nie oglądam bo się jeszcze bardziej zdołuje.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
mamy 12 sztuk jupiiiiiiiii super
nieźle

Dziewczyny potrzebuje jeszcze pomocy. Chodzi o tą książeczkę co sprzedałam- bajki samograjki. 38zł + przesyłka 10zł. Koleś mi odesłał, że niby nie działa. Sprawdziłam przed chwilą i wszystko jest ok. Czyta kody bez problemu. Ile mam mu kasy oddać? 38 zł czy 48 ?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:48   #2732
mloda1989
Zakorzenienie

nawet nie zartuj i nie odsylaj 48, ksiazka dziala wiec 38zl - ty jestes osoba prywatna i tak zrobilas mu przysługę ze mogl zwrocic
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:02   #2733
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej

minka super że wakacje Wam się udaly

sara - ja bym zwróciła wyłącznie za książeczkę i wysłała info. że działa i że mogli szczerze powiedzieć że im się np nie podoba, czy dostali podobną a nie robili niepotrzebne zamieszanie.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
albo trzeba było przekroić na mniejsze może , i co w końcu z nią zrobiłaś?
dogotowałaś?
Na dosłownie 2-3 min gotowałam a póxniej wystawiłam na balkon zeby szybciej wystygła . Jest rewelacyjna

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Wczoraj maly na polu nie był - u nas wieje jak nie wiem, łeb urywa i na dzisiaj i jutro też taki wiatr zapowiadali... tz wczoraj przytargał wielkie pudło z piwnicy, a w nim było z 200 zeszytów takich starych lat 80-90tych, do których mam słabość, z 500 ołówków nowych, popakowanych w pudełka, 2 paczki kredek drewnianych czeskich, z takim misiem na opakowaniu - pewnie takie miałyście w szkole (ja też), 4 opakowania kredek woskowych - bombastyczne! teraz już takich nie ma, jak świetnie malują 2 paczki kredek chińskich - dawniej to rarytas był wszystko nowe - popakowane, nie zastrugane, do tego takie stare jak zeszyty bloki rysunkowe - ze 100 sztuk, papiery kolorowe 15 sztuk, linijki, cyrkle, masę innych szkolnych pierdół - takich jakich dzisiaj już nie ma odłożyłam małemu kredki - będzie miał do szkoły i przedszkola, a bloki, zeszyty itd. na całe dzieciństwo do baźgrania starczy (nawet i dla całej armi). Ale miałam radochę, mówię wam - taki powrót do moich lat przedszkolnych i szkolnych!
Skąd on ma tyle tego ? Czyżby za czasów kartkowych rodzice prowadzili sklep i wszystko zbierali. Toz przecież to wszystko było niedpostępne dla normalnych ludzi no chyba że po znajomości

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wpadłam tylko na chwilę, nadrobię was później. Ale chciałam tylko powiedzieć że na 16.30 dzisiaj mamy wizytę w nowej klinice w Warszawie w sprawie ustalenia terminu operacji i kontrolę po pierwszm zabiegu. Więc trzymajcie kciuki żeby termin był w miarę ok, aby można było jeszcze zebrać pieniądze i żeby wszystko dobrze po pierwszym zabiegu było. Wyjeżdżamy za jakieś 2h.
Teraz juz pewnie wróciliście i mam nadzieję że wszystko z terminem ok

Cytat:
Za parę minut na dwójce u Tomasz Lisa o tym biednym 11-letnim zgwałconym dzieckuNie wiem czy wyłączyć tv czy się katować
Tz włączył i właściwie tylko politycy teoretyzują. Nic z tego nie wynika tylko wkurza. Szkoda czasu i nerwów
Stary 2011-11-28, 21:07   #2734
cigi
Rozeznanie

Heloł...
Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
Stęskniłam się za wami mamuśki, no i postanowiłam ukazać się, coby słuch o mnie nie zaginął...
Wybaczcie, że do Was nie wpadam, ale... Nie będę się za dużo tłumaczyła, ok? Niestety (chociaż świetnie się beze mnie obchodzicie , więc nie wiem...), nie obiecam, że teraz już będę zaglądała regularnie. I teraz zajrzałam tylko na chwilkę i zaraz zmykam.
Piszę krótko, bo trudno mi się trochę tak wbić, rozumiecie.
Ślę Wam buziaczki
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:11   #2735
sara 85
Zakorzenienie

chyba tak zrobię ze oddam tylko za książkę. napisałam mu że mógł napisać prawdę że mu się nie podoba, a nie ściemniać ze nie działa;/
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Heloł...
Stęskniłam się za wami mamuśki, no i postanowiłam ukazać się, coby słuch o mnie nie zaginął...
Wybaczcie, że do Was nie wpadam, ale... Nie będę się za dużo tłumaczyła, ok? Niestety (chociaż świetnie się beze mnie obchodzicie , więc nie wiem...), nie obiecam, że teraz już będę zaglądała regularnie. I teraz zajrzałam tylko na chwilkę i zaraz zmykam.
Ślę Wam buziaczki
Cigi napisz co u Was? jak Basia? pokaż nam Basienke

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-28, 21:18   #2736
cigi
Rozeznanie

Czy któraś z Was uczy dzieci czytać? Ja się WŁAŚNIE przymierzam. Niestety wcześniej nie zdołałam, brak klimatu i kasy na tekturki, ale teraz wymyśliłam tańszy sposób. jak Wam idzie, a właściwie maluchom/ starszakom?

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Cigi napisz co u Was? jak Basia? pokaż nam Basienke
Z Basieńką wszystko ok, jest radosną, bystrą, małą łobuziarą, a może nawet nie tak bardzo łobuziarą. Ogólnie sytuacja u nas średnia, może jak mi się uda, to wpadnę do was do klubu (chciałabym), to powiem coś więcej.
Teraz jej nie pokażę, muszę Was bowiem już zaraz opuścić. Muszę wykorzystywać tę jedyną wolną chwilę w ciągu dnia, na bardziej "poważne i pożyteczne zajęcia" niestety, np na poszukiwanie pracy... . Ale obiecuję, że jakoś niedługo postaram się zajrzeć na dłużej. Pierwszy krok już za mną.

A jak wasze maluszki wszystkie zdrowe???
Stary 2011-11-28, 21:20   #2737
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Heloł...
Ślę Wam buziaczki
No proszę. Musiałam Cię myślami ściągnąć bo rano myślałam że muszę do Ciebie napisać
Stary 2011-11-28, 21:20   #2738
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Odebralam bony z tesco
Teraz mam znowu zawalony dzien,bo Erykowi sie roraty zavzely i po szkole na godzinke do kosciola 3x w tygodnie
Maly malo grzecznie to znosi.wiekszy duzo ziewa ale daje rade :P

zazdroszcze wam h&m tez bym na zakupy poszla
Ty do tej komuni to świętą zostaniesz

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
miałam was już jakiś czas temu zapytać-czy zauważacie u dzieciarni dominację którejś ręki?
wiem, że proces lateralizacji kończy się ostatecznie gdzieś w wieku szkolnym dopiero, ale ja u mojej obserwuję wyraźną dominację lewej ręki-ciekawe czy jej tak zostanie.
Muszę poobserwować jak jest oczna i nożna....
Moja zdecydowanie prawą. Tylko prawy kcuk jej pasuje do ssania. Lewego jakoś nie potrafi.
PS. Jakie trudne słowo, ja je pierwszy raz słyszę

Cytat:
Heloł...
Ślę Wam buziaczki
Witemy i pamiętamy, Nawet czasami piszemy tu o Was. Dawaj zdjęcie BAsi. Pewnie wlosy to ma już do pasa

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:23   #2739
libra777
Zakorzenienie

Cigi witaj zaglądaj częściej i pisz co u was
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:32   #2740
cigi
Rozeznanie

moje wy miłe
Co do włosów, to były już stanowczo za długie i zostały równiutko ( ) przycięte, a Ty Popku możesz już się cieszyć kucyczkami i spineczkami?
Stary 2011-11-28, 21:36   #2741
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
na all i stronie befado najmniejsze 25 są;/

ja kupiłam 4 szt avanti, więcej nie było nigdzie. Może mama mi jeszcze jutro kupi

Minka zdjęcia super
zajrzałam i rzeczywiście moje są 25 kazałam babie dać 24 a dała mi 25 ale one sa nie wiele na ole za duże zresztą to jest taki bucik że jakoś dopasowuje się do nogi i nie widać żeby je za wielkie miała .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ty do tej komuni to świętą zostaniesz

Moja zdecydowanie prawą. Tylko prawy kcuk jej pasuje do ssania. Lewego jakoś nie potrafi.
PS. Jakie trudne słowo, ja je pierwszy raz słyszę

Witemy i pamiętamy, Nawet czasami piszemy tu o Was. Dawaj zdjęcie BAsi. Pewnie wlosy to ma już do pasa
he he z książek wyciągnęły

Cigi witaj , fajnie że w końcu zajrzałaś
Stary 2011-11-28, 21:46   #2742
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
moje wy miłe
Co do włosów, to były już stanowczo za długie i zostały równiutko ( ) przycięte, a Ty Popku możesz już się cieszyć kucyczkami i spineczkami?
No niestety nie. Nic się na tych jej włoskach nie utrzyma bo za mało tego. Pocieszm sie że ma inne zalety - piękny uśmiech po mamusi. - o taki.

Ania - naczytają sie dziewczyny książek i przestają po polsku gadać.

Ja oglądałam Tomasz Lisa. Jestem teraz jeszcze bardziej zalamana. W gimnazju dzieci bawią sie w słoneczka w jakieś pociągi. Toż to ja w ich wieku nie miałam o tym zielonego pojęcia. A ten gwałt to był w szkole w WC i dokonał go dwóch 12 latków.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:58   #2743
ania p
Zakorzenienie

ja to już nie wiem jak dzieci wychowywać .
Bo trzeba tak żeby były wrażliwe na krzywde innych a jednocześnie tak żeby zaczepione umiały sobie poradzić .
trudne to życie
Stary 2011-11-28, 23:01   #2744
machaj
Raczkowanie

cigi- ja może nie piszę tu za często ale od paru dni myślałam o Tobie i Basi... co się z wami dzieje... ciesze się ze się odezwałaś

madziwnia- u nas weekend przed długim weekendem odwołali zajęcia z powodu awarii ogrzewania.. co nie zmienia faktu że bez awarii w jednym budynku mamy zimno jak cholera a w 2gim gorąco!

minka- ehhh mam nadzieje że moja zazdrość ci nie zaszkodzi:P... piękne wakacje mieliście.. i przez ciebie kombinuję nad wakacjami z mała w przyszłym roku

uciekam spać... wybrałyśmy się dziś z koleżanką na spacer z dzieciakami... i 4 godziny nas nie było.. zaliczyłyśmy kawe i ciacho w kawiarni i się obie wygadałyśmy dobrze że dziś już tak nie wiało
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 05:04   #2745
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
drcron, ja się już dawno zastanawiałam po co ty do tej pracy chodzisz, szczerze powiedziawszy, jak wyliczałaś co ile kosztuje, to tak mi sie właśnie wydawało że to jakby bez sensu lekko...no chyba że chodziło o wyrwanie się do "świata zewnętrznego"....

włacha

hehe, ja sobie niedawno kupiłam czapkę na 122cm, bo na 140 za duża była

minka, super opis, chcemy jeszcze i fotki, cieszę się że wszystko się udało, że wypoczęliście, macie piękne wspomnienia i nie było żadnych ekscesów. Bosko
----

miałam was już jakiś czas temu zapytać-czy zauważacie u dzieciarni dominację którejś ręki?
wiem, że proces lateralizacji kończy się ostatecznie gdzieś w wieku szkolnym dopiero, ale ja u mojej obserwuję wyraźną dominację lewej ręki-ciekawe czy jej tak zostanie.
Muszę poobserwować jak jest oczna i nożna....
u nas dominuje prawa łapka na szczęście już minęły czasy mańkutów i dziecko leworęczne nie jest wytykane a poza tym jest wyjątkowe - bo leworęcznych jednak w ciąż mało ja się jakoś tym nie przejmuję

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
he he ale masz skarby .

MInka super wakacje my właśnie szukamy swoich rezerwacja w grudniu nas czeka bo taniej

ja też bym kundla skopała jakby mi warczał na dziecko

trzymam kciuki i daj znac już po

ja kupiłam 24 dla Oli .

Ide dzieciaki kłaść bo jeszcze szaleją .

Może jutro gdzieś namieże to avanti
jak znajdziesz jakąś ofertę to daj znać, ja też na coś polować zamierzam
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej

minka super że wakacje Wam się udaly

sara - ja bym zwróciła wyłącznie za książeczkę i wysłała info. że działa i że mogli szczerze powiedzieć że im się np nie podoba, czy dostali podobną a nie robili niepotrzebne zamieszanie.

Na dosłownie 2-3 min gotowałam a póxniej wystawiłam na balkon zeby szybciej wystygła . Jest rewelacyjna

Skąd on ma tyle tego ? Czyżby za czasów kartkowych rodzice prowadzili sklep i wszystko zbierali. Toz przecież to wszystko było niedpostępne dla normalnych ludzi no chyba że po znajomości

Teraz juz pewnie wróciliście i mam nadzieję że wszystko z terminem ok

Tz włączył i właściwie tylko politycy teoretyzują. Nic z tego nie wynika tylko wkurza. Szkoda czasu i nerwów
pojęcia nie mam...toż tego jest tyle co dla połowy przedszkola na cały okres nauki ale ten zapach tych zeszytów....mmmmm
Cytat:
Heloł...
Ślę Wam buziaczki
cigiiiiiiiiiii nareszcie!!! w ck jesteś???

Ja na szybko, bo dzisiaj zaspałam, wiecie co, poszłam wczoraj pod wieczór do kulkolandii... szybko wyszłam były 3 matki z 3 dziewczynkami mniej więcej w wieku naszych i jedna taka prawie 3 latka, Kubuś od razu do nich pobiegł się bawić, one też chciały, a matki dzieci zabrały i poszły w drugi kąt sali, jedna rzuciła tekstem: Izuniu z chłopcami się nie będziesz przecież bawiła, zobacz kochanie to chłopiec jest KUR.WA MAĆ!!!!!!! Mały poleciał za nimi a ta matka do mnie: niech go pani zabierze od nas! Ale sie w☠☠☠☠iłam ale im nagadałam, jeszcze teraz mnie trzepie z wściekłości! Już w lato na placu zabaw tak bywałao, że matki nie pozwalały córkom się z chłopczykami bawić, bo one niby co lepsze???bo córeczki mają???a ja gorsza bo mam syna??moje dziecko gorsze bo chłopcem jest?? jezuuuuu czy wy też tak córki izolujecie od chłopców??? o co chodzi do cholery?
Oczywiście wyszłam...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 06:28   #2746
evitka21
Zakorzenienie

bao, nigdy w życiu!!! jeszcze si,ę z czymś takim nie spotkałam...kurczę, z tych twoich opowieści wynika że w tym busku to dużo debilnych matek mieszka jednak....
nawet ny mi do głowy coś takiego nie przyszło, mało tego przeca moje koleżanki synków mają i się młode wspaniale bawią....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 08:02   #2747
sara 85
Zakorzenienie

[QUOTE=Baobabek;30786681
Ja na szybko, bo dzisiaj zaspałam, wiecie co, poszłam wczoraj pod wieczór do kulkolandii... szybko wyszłam były 3 matki z 3 dziewczynkami mniej więcej w wieku naszych i jedna taka prawie 3 latka, Kubuś od razu do nich pobiegł się bawić, one też chciały, a matki dzieci zabrały i poszły w drugi kąt sali, jedna rzuciła tekstem: Izuniu z chłopcami się nie będziesz przecież bawiła, zobacz kochanie to chłopiec jest KUR.WA MAĆ!!!!!!! Mały poleciał za nimi a ta matka do mnie: niech go pani zabierze od nas! Ale sie w☠☠☠☠iłam ale im nagadałam, jeszcze teraz mnie trzepie z wściekłości! Już w lato na placu zabaw tak bywałao, że matki nie pozwalały córkom się z chłopczykami bawić, bo one niby co lepsze???bo córeczki mają???a ja gorsza bo mam syna??moje dziecko gorsze bo chłopcem jest?? jezuuuuu czy wy też tak córki izolujecie od chłopców??? o co chodzi do cholery?
Oczywiście wyszłam...[/QUOTE]

nigdy w życiu, nawet by mi na myśl takie coś nie przyszło. Zosia się bawi z kim chce. U nas na placu zabaw nigdy się nie spotkałam z takim zachowaniem. Koleżanka ma synka pół roku starszego od Zosi, świetnie się razem bawią.

Ania to chyba zamówię te buciki,najwyżej poczekają trochę

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-29, 08:08   #2748
blistex
Rozeznanie

Aneczka Twój Tż poszalał z tymi gazetami
ja na razie mam 4 a 3 w drodze a to dzieki jednemu klientowi w naszym poku słyszał jak z Tżtem rozmawiałam o tych gazetach przez telefon i powiedział, że on chętnie pomoże, bo w domu i tak nie ma co robic więc dałam mu kaskę i biega po mieście, dzwoni, i znosi gazety

Cigi jak miło,że się do nas odezwałaś pokaż Basie

u mojego dziecka dominuje lewa rączka, jak mówię trzymaj prawą to Jula do mnie nie wolno, lewom cymamy prawom rekin gyzie i ucieka, a wszystko przez to, że bawimy sie w tulanki i ja zawsze mówię, płynie rzeka od pięt aż po plecki < smyram ja po pleckach i nogach wtedy> najpierw pomalutku po lewej nodze a w prawą rękę rekin gryzie i ja gilam

Bao a zapytałaś się tych pań, czy u nich w domu wszyscy zdrowi?
ja miałam raz taka akcję, dziadek wiózł dziewczynke na wózku i moje dziecko podleciało, bo ta m,ała miala jakąś zabawkę w raczce, a on zaczął odganiać Julę, to na cały głos < a ja głośno bardzo mówię > powiedziałam do Juli: Juleczko odejdź od tej dziewczynki, bo ona jakaś chora i jeszcze się zarazisz , a był cały placyk ludzi, dziadek się zmył szybko.
Ja bardzo lubię jak moje dziecko sie bawi z chłopcami, nawet wolę gdy bawi się z chłopcem niż dziewczynką, nie wiem dla czego, może dla tego, że ja jako dziecko też wolałam przebywać w towarzystwie chłopców.
latem na placyku jak jakis chłopiec i dziewczsynka siedzieli w piasku, to ja zawsze mówiłam, zobacz jak chłopczyk ładnie sie bawi pobudujemy z nim babki? a Juulia do mnie dziewczynka, a ja dziewczynka tez ładnie się bawi.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

AniaP a czy możesz mi napisać jak te buciki układają sie na nóżce? czy ta gumka nie obciska za mocno w okolicach piętki, ja latem miałąm taki rodzaj baletek, i szlak mnie trafiał jak dłużej chodziłam, bo ta gumka się w moja noge wżynała i bolało, a buty były niesamowicie wygodne, potem chusteczkę podkładałam za pietkę, żeby nie wzynały się
Stary 2011-11-29, 08:08   #2749
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
jest KUR.WA MAĆ!!!!!!! Mały poleciał za nimi a ta matka do mnie: niech go pani zabierze od nas! Ale sie w☠☠☠☠iłam ale im nagadałam, jeszcze teraz mnie trzepie z wściekłości! Już w lato na placu zabaw tak bywałao, że matki nie pozwalały córkom się z chłopczykami bawić, bo one niby co lepsze???bo córeczki mają???a ja gorsza bo mam syna??moje dziecko gorsze bo chłopcem jest?? jezuuuuu czy wy też tak córki izolujecie od chłopców??? o co chodzi do cholery?
Oczywiście wyszłam...
Bao może one czuły się gorsze bo w męskim szowiniźmie wychowane, że kobiety do garów, a faceci na piwko mecz oglądaći już od piaskownicy córeczkom takie modele przyswajająWięc małe dziewczynki babki powinny robić i sprzatać a chłopcy się bawić na zjezdzalniach i hustawkach
Ja się z czymś takim nie spotkałam, Erwinek zawsze bardziej do starszych dzieci ciągnie bez względu na płeć

Libra odpakuj kolejkę jakiej wielkości jest Tomek? Bo w tesco jak byłam to były inne zestawy i ten Tomek to taki malusi była tory zaledwie na 30 cm, więc tylko przez net zakupy zostają.

Lecę do miasta na zakupy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 08:32   #2750
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
twój to się nalata, jak nie klocki, to avanti uczynny chłop

nie oglądaj

minka, już sama opiowieśc nas tam zabrała prawie, a fotki , przebosko, poopowiadaj jeszcze coś, jak lot, jak młoda te wszystkie zmiany znosiła...i wszystko wszystko
Wyłączyłam tv
Cytat:
mamy 12 sztuk jupiiiiiiiii super

Cytat:
ja nie oglądam bo się jeszcze bardziej zdołuje.

nieźle

Dziewczyny potrzebuje jeszcze pomocy. Chodzi o tą książeczkę co sprzedałam- bajki samograjki. 38zł + przesyłka 10zł. Koleś mi odesłał, że niby nie działa. Sprawdziłam przed chwilą i wszystko jest ok. Czyta kody bez problemu. Ile mam mu kasy oddać? 38 zł czy 48 ?
Bezczelny typ.Oddaj tylko za książeczke w takiej sytuacji
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Cytat:
Heloł...
Ślę Wam buziaczki
No w końcu się pojawiłaś.Mam nadzieję,że u was lepiej jest.Zaglądaj częściej
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja oglądałam Tomasz Lisa. Jestem teraz jeszcze bardziej zalamana. W gimnazju dzieci bawią sie w słoneczka w jakieś pociągi. Toż to ja w ich wieku nie miałam o tym zielonego pojęcia. A ten gwałt to był w szkole w WC i dokonał go dwóch 12 latków.
Powinnam teraz puścić kilka przekleństw,ale zduszę je w sobie
Cytat:
Oczywiście wyszłam...

Bao gdzie Ty mieszkasz?bo chyba nie za normalni ludzie tam mieszkają.
Ja pierwszy raz o czymś takim słyszę.
Nina najczęściej bawi się z 2 letnim chłopcem.Bardzo się lubią

Evitka Nina bardziej lewą ręką operuje.Tż jest leworęczny.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 08:36   #2751
sara 85
Zakorzenienie

Madzia twój Eryk jest w podobnym wieku do mojego chrześniaka. Powiedz mi czym się lubi bawić? co mu kupiłaś na gwiazdkę?
On chce żebym mu kupiła tą grę monopol, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jeśli kupie tą grę to muszę coś dokupić jeszcze

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Zosia praworęczna, zdecydowanie dominuje prawa ręka.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-29, 09:13   #2752
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u nas tez zdecydowanie prawa rączka.
Dlugopis, kredki, wszystko zreszta nawet kubek z piciem czy cokolwiek lapie prawa raczka.

Bao jakies p,i,e,r,d,o,l,n,i,e,t,e te baby!!!

Ja jaka wkur! bym nie byla, nie powiedziala do dziecka "chodz bo dziewczynka jest jakas chora" dosralabym z pewnoscia ale dziadkowi a nie dziecku :no:

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

sara dlaczego musisz do gry cos kupic? wedlug mnie sama gra wystarczy i tak pewnie cos ponad 100 kosztuje.
Zwykly eurobusines kosztuje 99 mniej wiecej....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:31   #2753
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł...
Ślę Wam buziaczki
Hejoł super że wróciłaś teskniłyśmy

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Aneczka Twój Tż poszalał z tymi gazetami
ja na razie mam 4 a 3 w drodze a to dzieki jednemu klientowi w naszym poku słyszał jak z Tżtem rozmawiałam o tych gazetach przez telefon i powiedział, że on chętnie pomoże, bo w domu i tak nie ma co robic więc dałam mu kaskę i biega po mieście, dzwoni, i znosi gazety
tz kupił jeszcze 7 szt wiec mamy 19
fajnie ze facet ci załatwi musisz pyszna kawkę za to zrobić
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:33   #2754
sara 85
Zakorzenienie

ta gra kosztuje 79 zł, trochę mało mi się wydaje.

W sylwestra ma urodziny więc muszę wymyślić drugi prezent

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-29, 09:34   #2755
aneczkkaa
Zakorzenienie

Bao jezu jakie ty masz dziwne otoczenie te baby sa jakies pokićkane co to w ogóle ma znaczyć
20-12-14 10 tc
Stary 2011-11-29, 09:48   #2756
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
u nas tez zdecydowanie prawa rączka.
Dlugopis, kredki, wszystko zreszta nawet kubek z piciem czy cokolwiek lapie prawa raczka.

Bao jakies p,i,e,r,d,o,l,n,i,e,t,e te baby!!!

Ja jaka wkur! bym nie byla, nie powiedziala do dziecka "chodz bo dziewczynka jest jakas chora" dosralabym z pewnoscia ale dziadkowi a nie dziecku :no:

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

sara dlaczego musisz do gry cos kupic? wedlug mnie sama gra wystarczy i tak pewnie cos ponad 100 kosztuje.
Zwykly eurobusines kosztuje 99 mniej wiecej....

Gdzie do dziecka tak powiedzieć?skoro dziadek zachował się tak,a nie inaczej
Cytat:
Hejoł super że wróciłaś teskniłyśmy

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

tz kupił jeszcze 7 szt wiec mamy 19
fajnie ze facet ci załatwi musisz pyszna kawkę za to zrobić
Wow!Aneczka to zaszaleliście

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-11-29, 09:54   #2757
blistex
Rozeznanie

Aneczka kupię mu piwko, bo on z tego typu ludków jest
ale wy widzę, że Ty szalejesz

a ja się zastanawiam nad tym, czy coś dać Tżta chrześniakowi na mikołaja, czy mam byc wredna i go olać? Sytuację wam kiedyś opisywałam, Julka na roczek od jego taty < on jest chrzestnym jej > dostała używane drewniane puzle, już mógł nic nie dawać, niż takie badziewie.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

wy to źle zrozumiałyście albo ja źle napisałąm, to ta dziewczynka z dziadkiem oddganiali Julę od wózka, a ona tylko stała, nawet nie dotyykała wózka, a dziewczynka zaczeła kopać, jak Jula by stała centymetr bliżej, to by dostała w buzie z buta, więc co ta dziewczynka nie zachowywała się jak by była chora ? zaczeła krzyczeć i machac odnużami?! dla mnie to dziwwne zachowanie i to nie tylko ja tak skomentowałam tą sytuację, z resztą o tym kiedys tu pisałam dużo wcześniej, jeszcze chyba latem jak sie nie mylę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 10:02   #2758
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

wy to źle zrozumiałyście albo ja źle napisałąm, to ta dziewczynka z dziadkiem oddganiali Julę od wózka, a ona tylko stała, nawet nie dotyykała wózka, a dziewczynka zaczeła kopać, jak Jula by stała centymetr bliżej, to by dostała w buzie z buta, więc co ta dziewczynka nie zachowywała się jak by była chora ? zaczeła krzyczeć i machac odnużami?! dla mnie to dziwwne zachowanie i to nie tylko ja tak skomentowałam tą sytuację, z resztą o tym kiedys tu pisałam dużo wcześniej, jeszcze chyba latem jak sie nie mylę.
To zmienia nieco postac rzeczy.
Jednak ja bym pomyślała,że ta dziewczynka jest naprawdę upośledzona,u nas jest taka Pani,która wozi w wózku swoje dziecko i które non stop się rzuca,drze się,kopie,wyrywa przechodniom reklamówki.Może ta dziewczynka była autentycznie chora?

Stary 2011-11-29, 10:05   #2759
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tak czy siak ja po prostu bym tak nie powiedziala, sama pisalas jak Jula reaguje na sasiadke,ze nie chce sie bawic z nia, dzielic i tak dalej....rozne reakcje sa a dzieciaki jak sie w sklepach rzucaja i kopia gryza i cuduja?zwlaszcza ze mala jeszcze to pewnie nie kumala tak do konca...ale to tylko moje zdanie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:09   #2760
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzie do dziecka tak powiedzieć?skoro dziadek zachował się tak,a nie inaczej

Wow!Aneczka to zaszaleliście
jakby nie było to jest czysty zysk mam wplanie obkupic Macka na maksa
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości