|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Dzień dobry!
co ta Zariah tak się nie odzywa.... wczoraj to wiedziałam,że na pewno nie da znaku,bo i tak swoje odczekać na emergency musiała... Więc zakładałam,że z 6h z życia wyjęte miała... No ale dziś już by mogła cokolwiek napisać... Oby się okazało,że ma lenia i śpi jeszcze![]() a ja dziś w nocy byłam kowboyem i jedziłam na koniu i gonili mnie indianie, i ucieli mi nogę i w ogóle meksyk był to chyba przez to,że na noc mandarynek się najadłam.wysłałam wczoraj moją fotkę mamie i taką odpowiedź dostałam: "ty to mnie córciu w bambuko robisz z tą datą porodu. masz taki wielgachny brzuch jakbyś za miesiąc rodziła" Nie ma to jak wsparcie rodziny,nie? ona czasem umie "pocieszyć",ale ogólnie to żałuję,że jej tu nie będzie po porodzie... Boje się że sobie z niczym nie poradzę,że za mało czasu na wszystko mieć będę... Czarno to widzę,bardzo czarno... Powiem Wam,że ja naprawdę jeszcze nie dojrzałam chyba do bycia mamą...Bo Wy jakoś tego nie przeżywacie,a ja na samą myśl o tym,że będę takiego okruszka nosić czy przewijać to dostaję mdłości... Nawet nie mam komu powiedziec o tym,bo jak zacznę temat to zaraz jest z☠☠☠ka pt: bo ty panikujeesz i tyle... a co do tych pępków to nie u każdej on będzie wystawał-ponoć u tych szczuplejszych dziewczyn tak się tylko dzieje... A i że to nie jest nic dobrego podobno,bo wywalony pepek może w jakiś tam sposób byc później przyczyną przepukliny... "Życzliwa" znajoma mi tak mówiła... Ale nie wiem ile w tym prawdy... gucia nie strasz!!! Na wewn stronie uda wyskoczył mi taki spory pieprzyk (zaraz na pocz. ciązy to było) i jakoś podejrzanie on nie wygląda (tylko ciut odstaje)...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-11-29 o 11:21 |
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
ja w sumie nawet z rozsadku wtedy nie chcialam karmic, bo nie do konca wiedzialam co to jest, bo poza goraczka to i *** na okraglo... i nawet meza wezwalam z pracy, zeby zajmowal sie mala, bo nie chcialam jej nic "podarowac"
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
ja nad podgrzewczem i sterylizatorem sie nie zastanwiałam, nastawiam sie na karmienie piersią, mocno wierze ze sie uda
mama opowiada mi jak to karmila nas do 1,5 roku czy nawet dluzej i ja tez tak chce![]() dzwoniłam do położnej ,która zajmuje sie szkola rodzenia w szpitalu w ktorym bede rodzic ,ale kazała zadzwonic po 20 , mam nadzieje ze sie czegos dowiem i ze nie kosztuje to majątku. a jeszcze co do snów to ostatnio mam tak czujny sen, dzidzia nie spi w nocy ,ze albo mi sie nic nie sni albo nie pamietam, zazdroszcze tych przygód nocnych ![]() dwa dni temu pamietam ze snil mi sie sex z TZ, nie wiem jak wam ale mnie brakuje takliego normalnego sexu w roznych pozycjach i bez ograniczen, wiec stad te sny pewnie. a jeszcze tak co mnie natchneło w nocy myslalam nad sutkami wlasnie i owszem moje sutki powiekszyły sie, sa bardziej brązowe ale martwie sie ze brodawki sa za malo wypukłe i jak ta dzidzia złapie tego cyca?? moze to sie jeszcze uwypukli, podobno laktatory uwypuklaja troche brodawki.Poki co lece na spacer, łapać wit D
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-29 o 11:23 |
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym przez 3 lata nie potrafili zmienić mojego adresu zamieszkania w dokumentach :/ Cytat:
Jeśli masz wątpliwości czy pracodawca dostarczył zwolnienie, zadzwoń do odpowiedniego ddziału ZUS i zapytaj Ja tak zrobiłam przy pierwszym zwolnieniu, od razu zapytałam co muszę zrobić aby sama to zwolnienie dostarczyć ![]() Cytat:
Ależ twardo dziś spałam. I tak się spłakałam we śnie Śniło mi się, że miałam już taki wielki brzuch, że było mi ciężko robić cokolwiek. Wszyscy w domu tylko bałaganili a ja po nich sprzątałam. I nikt mi nie pomagał a tata wręcz dokuczał i krzyczał na mnie.Poza tym mam porąbanego psa. Wczoraj na obiad robiłam rybę w folii. Został mi kawałek ryby, więc dałam psu (z ręki). Tak chętnie jadła, że mało mi ręki nie pogryzła z łapczywości (pierwszy raz tak chętnie jadła rybę!). W śmietniku miałam kawałek odciętej ryby z ością. W nocy musiała to wyjąć i tak mi śmierdziało w mieszkaniu, że szok. A ona oczywiście tego zjeść nie raczyła...
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojego meza kiedys wyslalam na dermatologa, bo tez ma dosc sporo "pieprzykow" no i lekarz kazal wyciac 6, z czego 5 okazalo sie juz zmianami czerniakowymi... a po miesiacu jeden z tych wycietych zaczal znow wyrastac i musieli wycinac wiecej skory ![]() oczywiscie po tym kazalam mu, zeby tez powiedzial rodzinie, zeby poszli sie zbadac i co sie okazalo... ze ojciec i siostra tez musieli miec cos tym usuwanego... Cytat:
a jak okruszek bedzie juz z wami, to sie wam wszystkie trybiki przelacza na odpowiedni modul i przestaniecie sie bac ![]() ja przy Sandrze tez mialam obawy zanim sie urodzila... ale potem wszystko poszlo gladko jak po masle. Poza tym tez musielismy radzic sobie sami, bo zarowno rodzice jak i tesciowe daleko Poza tym ja mialam jakas taka satysfakcje, ze udalo sie nam te pierwsze dni do gory nogami szybko ustawic jak nalezy ![]()
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie karmienia
![]() Jesli uda mi sie karmic cycem a nie odciaganym mleczkiem z butelki (mam taka nadzieje), to planuje karmic do 6 m-cy, tak jak bede z malym, potem wracam do pracy i po pierwsze moja praca jest zmianowa, wiec poprzestawia mi sie znow wszystko w organizmie (dniowki, nocki itd) a po drugie: nie mam zamiaru odciagac sie laktatorem w szpitalu gdzie pracuje na oddziale na ktorym jest tyle syfu. A po drugie: nie wyobrazam sobie karmic 2,3 letniego dziecka, jakies to dla mnie dziwne juz by bylo. ![]() czyli cos w tym jest ![]() Cytat:
Ale oczywiscie lepiej to sprawdzic u lekarza
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a calosc dookola to brodawka? ![]() wkazdym badz razie ja mam ta odstajaca czesc bardzo malutka, al jednak nie mialam najmniejszych problemow z karmieniem zreszta dziecko wrecz nie powinno lapac tylko tej czesci, tylko wlasnie jak najwiecej z ta otoczka tak na chlopski(babski ) rozum srednica tego, co powinno miec dziecko w buzi jest ok 3 cm ![]() wtedy malenstwu latwiej ssac i jest mniejsze prawdopodobienstwo pogryzienia ![]()
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Claudia ja na przeziębienie brałam/biorę: calcium z witaminą C, do tego kupiłam sobie prenalen-syrop, ale nie mogłam go pić, bo mnie odrzucił po pierwszym łyku, ale podobno bardzo dobry jest w sensie działania , tak to piję herbatę z sokiem malinowym i cytryną, na gardło mam tantum verde w tabletkach. po za tym to syrop z cebuli, tak jak dziewczyny pisały zresztą, jest bardzo dobry. Cześć Wam wczoraj miałam trochę załatwień, przy okazji kupiłam rożek z usztywnieniem i komplet tetrowych pieluszek kolorowych Dostaliśmy wczoraj od brata mamy sporo rzeczy dla małej, wrzucę na maila Wam póki co butki, bo kartony z ubraniami jeżdżą jeszcze w aucie u tżta bo późno wróciliśmy., więc nie przeglądaliśmy tego jeszcze Na maila wrzucam jeszcze zdjęcie brzuszka z dziś i te koszule do karmienia o których Wam pisałam wcześniej Dzisiaj zaczynamy 6 miesiąc
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
też chciałabym miec Mamę bliżej..
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja juz nie wiem. Ja wprawdzie uniknelam cudem goraczki, ale mialam przy tych duzych bolach stan podgoraczkowy i czulam sie tak grypowo, uniknelam zapalenia bo ciagle masowalam te cycki, placzac przy tym. Ale ja laktatorem sciagalam a Ty karmilas, jak uniknac nast. razem tego co mialysmy?? Tych zastojow pokarmu? Czy nie da sie tego uniknac?
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak cos ci wyszlo, to lepiej to sprawdz, dla swietego spokoju ![]()
|
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie teściowa wszystko porównuje do mojej szwagierki, nawet ślub jak planowaliśmy to miało być wszystko tak samo jak u szwagierki, na głowę można dostać
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pieprzyków (nagminnie od kilku lat wychodzą mi małe punkciki, te trochę większe też).
Jeden kiedyś usuwałam i chirurga onkologa, bo był koło pachwiny na podbrzuszu i często o niego zawadzałam i bardzo bolał, do tego był duży. Na szczęście nie miał żadnych zmian patologicznych (czerniakowych). Mam też dość duży pieprzyk na piersi. Do pewnego czasu rósł, zrobiła się jaśniejsza obwódka, dość regularna. Lekarz uważnie go obejrzał i zbadał, jest ok. Ale do czego zmierzam. W ciąży zrobił się trochę mniejszy i jaśniejszy ![]() A pępek to mi już z 1,5 tygodnia temu lekko wyskoczył
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w takim razie mozna zdjac jesli masz dodatkowe usztywnienie i mozliwosc demontazu tego Ja mialam taki ochraniacz w calosci z materialu wiazany do lozeczka i te wiazania go tak na sztorc trzymaly
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mleko sie nie wydostaje, to robi sie "twarozek" i zatory, a piersi nadal produkuja nam zawsze powtarzali w szkole rodzenia, ze na zatory i zapalenie piersi najlepsze sa male ssaki ... dlatego tez jestem zwolenniczka tego, zeby jak najszybciej po porodzie przystawiac malucha... i starac sie nie dac mu przespac 3 dni ![]()
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do małej ilości miejsca - my oprócz szuflady pod łóżeczkiej chcemy jeszcze coś takiego kupic - http://allegro.pl/mamo-tato-sliczny-...940654572.html Myślicicie że jest to praktyczne? Może któraś z Was ma?
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-29 o 11:43 |
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. wieczorem miałam cycuchy ok, a od rana jakby mnie piorun strzelił, grypa to przy tym dla mnie pikuś. |
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Piecyk naprawiony... Trochę mi się humor poprawił - wzięłam sobie przyjemną kąpiel! wkońcu odmiana od mycia się gotowaną wodą z michy.. ![]() Jeszcze tylko parę rzeczy musi mi się poukładac i wracam do normalności.. ![]() Patrzyłam na Wasze brzuszki i powiem szczerze - nie wiem gdzie Wam się mieszczą te kilogramy - wogóle nie widac! Wyglądacie ślicznie i macie super brzuszki ![]() też musze w końcu wrzucic jakąs fotę choc u mnie w sumie niewiele widac;/ |
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
Mała, lena, Roksape, engela, koniakonia, iw32, Zia, tynka, gosia261282, Aguśka dziękuję za pomoc i rady odnośnie wyprawki Zdecydowaliśmy, że kupimy łóżeczko z szufladą. Będzie na kocyki itp, bo my nie mamy żadnej szafy, więc takie cuś zawsze się przyda. gosia dzięki za linki do fajnych pojemników pod łóżko, kupimy takie coś pod nasze wielkie łoże małżeńskie, a mamy ogromne , że wcześniej na to nie wpadłam.Cieszę się, że przy okazji niektórym z Was przydały się te linki rzeczy, które podałam kilka stron wcześniej I dzięki za miłe słowa odnośnie mojej figury.. zawsze byłam szczupła, momentami wręcz strasznie chuda (stresy itp), chyba po mojej mamie no ale teraz wreszcie przestali mi mówić, jaka to ja chuda i w ogóle nie cierpię tego, czasem tylko mama TŻ zwróci mi uwagę, że ja to nic nie tyje w tej ciąży, to NA PEWNO NIC nie jem a sam TŻ mówi, że ja jem co chwila, coś łapię do jedzenia, przekąszę, on to widzi, to co innego.. a wg jego mamy będąc w ciąży powinnam przytyć nie wiadomo ile , bo córka jej koleżanki z pracy, która zaszła w ciążę tydzień po mnie przytyła i już 5 kg jest na plusie. No i co z tego, każda inaczej przechodzi ciążę. To raz jej zwróciłam uwagę, że się pokłócimy jak jeszcze raz powie, że nic nie jem..
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-11-29 o 11:53 |
|
|
|
#538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogole ciagle te cyce czulam, okropnosc. Bede zaglebiac temat, bo nie chce znow tego przechodzic ![]() Cytat:
Pewnie to tez dlatego, ze dziecko jesli nawet ssie, z poczatku je malusio tego mleczka i trzeba odciagac dodatkowo ale znow odciagajac wytwarzamy go wiecej...ja juz nie wiem.
|
|
#539 | ||
|
Rozeznanie
|
ciąg dalszy nadrabiania
Cytat:
Aguśka - dużo u Ciebie się dzieje. Dzięki za rady, zapisałam sobie ten fotelik, który pokazałaś, jak nasze maleństwo podrośnie, to po przymierzamy. A tym naszym obecnym chicco powozimy do ok. 9 kg. My nie mamy wanny, tylko spory brodzik zrobiony z kafelków, więc wanna ze stelażem będzie tu najlepszym rozwiązaniem. Dlatego też nastawiłam się na kupno dużej wanienki. Jak już będzie dzidzia szaleć w wanience, to będziemy stawiać do brodzika stelaż Przewijak chyba jednak kupię w sklepie żeby właśnie popatrzeć na te szwy, żeby nie drażniły nóżek dziecka i zastanawiam się właśnie nad 70cm czy 80cm. Ale te 70cm pasują do wymiarów naszego planowanego łóżeczka. ![]() natka ale fajnie z A do C , moje cycki do C jeszcze nie "doszły", ale mój TŻ tez zadowolony, bo są teraz takie pełniejsze i ten dekolt taki kuszący Laktator i buteleczki ze dwie na pewno kupię, bo jeśli będzie kicha z karmieniem piersią to wolę być przygotowana a nie po nocy szukać po sklepach. Moja mama właśnie mi opowiadała, że przy mnie to buteleczki miała, bo mnie nie mogła karmić piersią, to i przy moim młodszym braciszku nakupowała buteleczek, ale żadna się nie przydała, bo brat strasznie sobie upodobał mleczko mamy ale lepiej mieć coś w zapasie, zawsze potem można dokupić, ew. oddać czy odsprzedać.\A propos pępka - mój TŻ ma na tym punkcie totalnego bzika - zagląda pod bluzkę i patrzy jak mój pępek wygląda, czy już się uwypuklił czy nie Cytat:
co do przybornika nie wiem czy przydatne, czy te kieszonki rzeczywiście na coś się przydadzą ![]() lena super, że już macie ciepłą wodę i masz lepszy humorek
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-11-29 o 12:00 |
||
|
|
|
#540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnosnie przewijaka wazne, zeby pasowal na lozeczko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

wczoraj to wiedziałam,że na pewno nie da znaku,bo i tak swoje odczekać na emergency musiała... Więc zakładałam,że z 6h z życia wyjęte miała... No ale dziś już by mogła cokolwiek napisać... Oby się okazało,że ma lenia i śpi jeszcze
i jedziłam na koniu i gonili mnie indianie, i ucieli mi nogę i w ogóle meksyk był
to chyba przez to,że na noc mandarynek się najadłam.

i *** na okraglo... i nawet meza wezwalam z pracy, zeby zajmowal sie mala, bo nie chcialam jej nic "podarowac"
)
i ja tez tak chce
A ja sie zastanawiam czy moja szefowa mi zmieniła nazwisko w zusie, bo jak pójdę na zwolnienie to rzeczy jaj nie bylo 

Śniło mi się, że miałam już taki wielki brzuch, że było mi ciężko robić cokolwiek. Wszyscy w domu tylko bałaganili a ja po nich sprzątałam. I nikt mi nie pomagał a tata wręcz dokuczał i krzyczał na mnie.

a sam TŻ mówi, że ja jem co chwila, coś łapię do jedzenia, przekąszę, on to widzi, to co innego.. a wg jego mamy będąc w ciąży powinnam przytyć nie wiadomo ile