|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Sandra a jak ta morfine daja to mozna karmic?? masakra nie wiem jak ktos moze chciec cesarke na zyczenie.. dramatt.
lece na zakupki a POTEM NA USG buziaki ![]()
#32 |
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
No mozna karmic, bo mi nic nie mowil. Potem dostajesz paracetamol co 6h 2 tab. I pomiedzy tym jak mocno boli mozna po prosic o dodatkowe przeciw bolowe .
#33 |
Rozeznanie
|
Sandra super, że z Amelką lepiej
![]() ![]() Wczoraj ledwo Was nadrobiłam. Rano pojechaliśmy z Mężem do sklepu producenta ręczników i pościeli i kupiliśmy 3 ręczniczki ![]() ![]() ![]() O to ręczniczek: http://www.melwa.pl/index.php?placeb...&p=2&cat_id=46 Ręczniczek jest z haftem i najważniejsze, że ma podszycie pod tym haftem, więc nie będzie drapało Dzidka w główkę ![]() ![]() A kocyk to taki z firmy Bobas: http://allegro.pl/koc-super-cieply-w...921434767.html Wzięłam niebieski ![]() ![]() Pościeli w końcu tam nie brałam, bo kiepski wybór wzorów był... Musy szukać na allegro. A jeszcze nie pochwalę, że wczoraj byłam u dentysty i Wojtuś bardzo dzielnie zniósł wizytę - spał sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja zabiegana, nie mam na nic czasu, dzisiaj kolezanka do mnie przyjezdza, takze tez mnie nie bedzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Inutil nie pamietam to Ty pytalas o kocyki z carrefoura? nie mam pewnosci, ale odpowiadam: dla mnie super, kolorow bylo kilka chyba, ale ile i jakie nie powiem, bo capnelam pierwszy ktory mi wpadl w oko czyli zolty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sandra super, że Amelka ma się dobrze, trzymamy i będziemy trzymać kciuki abyście szybko wróciły do domciu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie no dobra wiadomo kazdy porod inny, ale wez pod uwage ze cesarka to operacja mnostwo kobiet jest operowanych, ale jakos o tym bolu nie mowia tak glosno jak o porodowym ![]() powodzenia na usg ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- aaa włacha Pearl widzialam ze jestes we Wro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||
Wtajemniczenie
|
Obecna !
Ja tez! ( Nietoperek ) Dobijaczki watkow ![]() ![]() Uska, zagon je do jakies roboty, bo gotowe kolejny watek w kilka dni rozwalic. Cytat:
![]() ![]() Fakt, mamy teraz przyspieszony tryb docierania sie i to w bardzo "powaznych" warunkach, wiec trzeba uzbroic sie w zelazne nerwy i cierpliwosc. Szkoda, ze brak mi tego i tego ![]() eee tam patelnia przez leb, zeby na drugi raz juz nie zapomnial !!! ![]() Sandra, witaj !!!!! Ucaluj od nas swoja Kruszynke !!! Badzcie obie dzielne, a ten trud zaraz sie skonczy i bedziecie spokojnie w domku. Super, ze z Amelka wszytsko ok ![]() Cytat:
![]() uwazajcie na siebie ![]() ale ja nie moge slodkiego... ![]() ![]() ![]() no, ale kawiczku moglabym z Wami wypic ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
odpoczywam, odpoczywam ale teściowa mnie wkur....
normalnie czasem myślę żeby wziąć ciuchy i wrócić do mamy. Chudziłam cały tamten tydzień do szkoły, nadrobilam zaległości i tyrałam jak głupol, chodziłam spać po północy a o 5 pobudka... ale zaczęłam plamić no to ginka i nakaz leżenia dopóki to sie nie wyciszy a potem zwolnić tempo. A ta jędza rano do mnie czemu do szkoly nie ide ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Heloł
Daliśmy czadu z małym dzisiaj, spaliśmy do 10... Myślałam, że 10 stron do nadrabiania będę miała po wczorajszym zakończeniu. Wczoraj się stresowałam, bo mały się mało rusza i wypina... i jakoś się boję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kamciurka tak to ja pytałam, dzięki ![]() ![]() Kasikazaki mam prośbę, zmień przy miejscu zamieszkania Sandry Golubia - Dobrzynia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
sandra fajnie, że sie odezwałas
![]() ![]() czubasek leż odpoczywaj i dbaj o siebie i malucha, a szkoła nie zając ![]() Jaa jestem wsciekła, poirytowana i musze sie wyżalic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |||
Zakorzenienie
|
nooo kawka jak najbardziej, napisz tylko kiedy by Ci pasowało, bo wiem, że masz inne rzeczy na głowie
![]() Uska, Elunia chętne?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() ja dosc intensywnie mysle nad nim, ale boje sie, ze rady nie dam bez znieczulenia ![]() Mam jeszcze pyatnie do mamus z UK, gdzie kupilyscie, badzplanujecie zakupic biustonosze do karmienia, bo szukam i szukam i nic ladnego znalesc nie moge? ![]()
#43 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czy one (tesciowe) koncza jakies specjalne kursy dla wiedzm? no przeciez az sie w czlowieku cos gotuje! Kochana, kiedy bedziecie mieli mozliwosc bycia na swoim? Lez, odpoczywaj, obejrzyj sobie moze jakis filmik, poczytaj ksiazke i sporbuj myslec, ze jej tam po prostu nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
w sumie najlepsza bylaby sobota lub piatek ale tak poznym popoludniem po ewentualnej obronie, chociaz wczoraj sie okazalo, ze moze zmienia mi termin :/ to wtedy inne dni tez by wchodzily w gre dzisiaj, jutro i w czwartek chcialam sie zamknac przed calym swiatem i dziobac, ale gdyby termin byl przesuniety, to wtedy zamkne sie przed calym swiatem kiedy indziej ![]() Z jakim wyprzedzeniem musialabym sie okreslic? Tak poza tym, to sie troche boje... Widzialam Wasze zdjecia i Wy wszystkie takie ladne, swieze, promienne a ja od tych nerwow z tesciami, tztem, obrona i nieprzespanych nocy wygladam jak zombie ![]() rozumiesz, zle tlo byscie mi robily ![]() ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-29 o 10:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta a świstak siedzi i zawija je w te sreberka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daj znać, ja mogę się zmobilizować z dnia na dzień raczej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sandra- fajnie że z malutką ok. Ja dzisiaj byłam na zakupach. Wydaliśmy prawie 300 zł ![]() -pampersy 2-5 kg - pieluchy bella happy 2-5 kilo - 6pak. chusteczek huggis - oliwkę bambino -szampon bambino - mydełko -krem ochronny a dla siebie:P -wielkie podpaski bella -podpaski supercienkie też duże Zostały mi do kupienia chyba tylko apteczne rzeczy. ![]() Wczoraj w ramach porządków przed porodem posprzątałam i posegregowałam zabawki synka... ![]() Dziś znów mi się nic nie chce, ale zaraz się zmuszę. Przyszły wczoraj dwie paczki. W jednej śpiworek do fotelika, a w drugiej ubranka 3-6 -cy. I jedno i drrugie super. ![]() Za ubranka dałam 1,25zł a są świetne. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
oj kochana, mowie serio
ostatnio czesto slysze od znajomych "oj, nie wygladasz za dobrze" czyli delikatne okreslenie na: "o ku...., koszmarnie wygladasz" ![]() Cytat:
to bedzie ciekawe zdjecie w klubiku ![]()
![]() |
#47 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Cytat:
![]() ![]() Od wczoraj miałam mega zaległości w poprzednim wątku, więc tak na szybko przeleciałam: - glukoza - mi 75 g rozpuszczono w 0,5 l wody ![]() ![]() - mamusie po porodzie - moja sama powiedziała, że jak będziemy potrzebować pomocy, to mamy dać znać, a sama się wtryniać nie będzie ![]() Teściową mam super, więc na pewnie nie będzie się wtykać ![]() I tyle ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Czubasek, o kurde.... jak to plamisz? Leż i odpoczywaj ![]() A ten ból podbrzusza już Ci nie dokucza? Sandra, super, że mała ma się dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Ja widziałam na stornie mothercare i mamas&papas, ale na żywo nie oglądałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Hello
Ojej mój tytuł wygrał,jak się cieszę,chociaż ktoś doradził zamiast pierwsze dziecię ,Amelkę więc jest taki trochę wspólny ![]() Sandra jak chcesz to dawaj opis porodu,jak to się zaczęło i w ogole. Wczoraj w nocy znowu mnie łapały skurcze,rączki małej czułam normalnie na łonie ale wzięłam leki nospy i jakos udało mi się usnąć. Dziewczyny z pessarami szybko mogłyście zacząć w miarę chodzić ,bo mnie ciągnie brzuch jak siedzę albo chodzę więc ciągle leżę
#52 |
Rozeznanie
|
Witam Was cieplutko
![]() Bardzo, ale to bardzo dziękuję za ostatnie odpowiedzi w poprzednim wątku dot. zakupów ![]() Po wczorajszej wizycie u lekarza mogę zrobić je tylko przez internet, bo nakaz leżenia całkowity został wydany. Pytałam Was o bóle pochwowe i się okazało, że to spowodowane jest skracaniem szyjki macicy. Niby wszystko ok, ale termin BYŁ na 21 stycznia i to jest duuużo za wcześnie na szyjkę - poprzednia wizyta była dwa tygodnie temu i szyjka była wtedy super długa i ok... Zakaz chodzenia do pracy, ogólnie chodzenia, siedzenia - tylko leżeć, jeśli nie chcemy wylądować w szpitalu na święta... Okaże się 13 grudnia na kolejnej wizycie. A i dostała tabletki rozkurczowe - No-spę forte i Asmag forte, żeby nie skracała się dalej ![]() Macie kobitki jakieś sposoby na bolące boki od leżenia??? |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() Superowo ze mała przybiera na wadze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też bym sie pośmiała ale za cholerę nie wiem jaki tam błąd. Nie mam z czym porównać, w starych wiadomościach nie mam, pewnie z wątku wyłapałam i coś pochrzaniłam....ale nie wiem co ![]() ![]() ![]() Aaaa no i dlaczego dopiero teraz się dowiaduję ![]() ![]() Ładnie to tak łacha ze mnie zrywać ![]() Pearl u Ciebie też było kawałek ucięte trochę imię i wiek ale wczoraj wyłapałam ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() Co do bolących boków to sama bym skorzystała z jakiejś rady ale taka chyba nie istnieje...musimy to przeboleć niestety ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do porodu w wodze to ja jestem na nie. Bez znieczulenia nie rodze ![]() Sandra super ze sie udezwalas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Kasik Bo Sandra jest z Golubia Dobrzynia, pewnie tak napisała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie jak to jest co do znieczulenia.
Jak przyjeżdzam na oddział rodzić to mówię, że chce znieczulenie czy w papierach muszę mieć zaznaczone jakos? Znowu mnie mama wkurza!! Nie dosyć, że podważa każde moje słowo co powiem to chodzi i lamentuje jak dziecko ochrzcimy, bo ksiadz u nas nie ochrzci . No i tak mi humor potrafi popsuć!! Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-29 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zoska, a u Ciebie w szpitalu jest znieczulenie? Fajnie ![]() ![]() U nas nie ma, ponoć od stycznia mają mieć w ofercie, ale jeszcze nie wiem, ile za taką przyjemność będą chcieli kasy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
A Kościołów nie brakuje, nie w tym to w innym.
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z powodu zbyt szybkiego przytycia poszły mi wiązadła i ból pleców był okropny od początku. W ciągu nocy wkładałam sobie taką twardą piankową większą poduszkę między nogi i jednego płaskiego jaśka pod brzuch. Było wtedy lepiej trochę, więc może Tobie też pomoże na noc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.