|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Agawo wstyd, ale ja nawet nie wiem czy u nas jest znieczulenie, bo ani moja Pani doktor nie pracuje w szpitalu i jej nie pytałam, ani nie chodze do szkoły rodzenia. Moja znajoma rodziła kilka miesiecy temu tam, musze ja kiedys zagadać, ale z tego co wiem to ona rodziła sn i nie chciala znieczulenia, bo chciała żeby szybciej poszło, bo znieczulenie coś tam opóźnia.
Co o chrztu to tak samo powiedzialam mamie, że nie będzie i tyle, ale chyba nie będzie z tym problemu, bo jest dużo księży łasych na kasę. Wnerwia mnie to, bo już przestałam się tym martwić, a tu znowu musiała z tym wyskoczyć :/ Za znieczulenie się płaci ? Poważnie? |
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
|
|
|
|
#63 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja z innej beczki...
Muszę na święta zrobić kilka ciast. Co polecacie? Chyba zrobię Shreka bo mnie skusił bardzo, ale co jeszcze? |
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle kasy ? Dobra pomęczę sie chyba bez znieczulenia...
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
A do tego może jakieś owocowe z galaretka? Jeju, ale nagle mi sie zachciało teraz piec i stać przy garach
|
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Witam Brzuchatki
![]() podczytuję Was cały czas i poprosiłam już o wykreślenie z mamuś zaginionych i wpisanie do mamuś styczniowych ![]() Sandro cieszę się, że z malutką wszystko dobrze. Trzymałam kciuki za Was. Jesteśmy w 34 tc. Do 16 tc od rana do wieczora, potem było super. Ale od tygodnia znowu mnie mdli i czasem kończy się to w toalecie. Nie mogę się już doczekać porodu. Alan siedzi sobie cały czas na pupie. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić, żeby się przekręcił Wczoraj zakupiłam ostatnie rzeczy do wyprawki - koszule do szpitala, elektroniczną nianię, kosmetyki, biustonosz do karmienia itp. Jak już wszystko dojedzie do mnie to spakuje się do szpitala, bo wszyscy już na mnie krzyczą . A teraz właśnie kreatywnie się obijam przed komputerem i TV z przytulonym do mnie kociątkiem |
|
|
|
#68 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na pewno przesadzasz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaaaaaaaaaaaaahhahahhahah ahahaha przepraszam ale nie mogłam
|
||||
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Melduję się na nowym wątku i wracam nadrabiać 13 stron
|
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
czy wytrzymam ten bol,dobrze,ze znieczulenie w DE jest za darmo.
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
hej laski ja się tylko melduję w nowym wątku i spadam nadrabiać
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Sandra super,ze z mala ok!!Napisz cos o porodzie,jak sie zaczelo itd.
Czubasek,lez i nie przejmuj sie tesciowa!
|
#74 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak się będę czuć, ale ja po prostu muszę co roku zrobić z 4 ciasta inaczej jestem "chora" Cytat:
Obijaj się obijaj, póki możesz ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Czekam na tż aż przywiezie ziemniaki bo będę dzisiaj robić placki ziemniaczane Idę "wić gniazdo", bo mnie naszło...
|
||
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
kamciurko ale widzisz pamiętałam ,że nie stworzyłam go do końca sama,podzieliłam się
![]() a tu lista sklepów w których 30 listopada można zamawiać bez kosztów przesyłki: http://www.dziendarmowejdostawy. pl
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() a ja póki co nie boję się porodu Także różne są opinie dzisiaj idę do dziadka TZ na urodziny bo TZ w delegacji a tak strasznie mi się nie chce
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Nie zauważyłam, że mamy bobaska spóźnione gratulacje dla Sandry, witamy Amelkę U nas spokojnie, tylko teściowa trochę nie tego ![]() Witam nowe mamusie My byliśmy wczoraj i nic nowego się nie zdarzyło Filip nadal Filip, dobrze rośnie a tak w ogóle... tęskniłyście? ![]()
Edytowane przez klaurencja Czas edycji: 2011-11-29 o 12:49 |
|
|
|
#78 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tam bólu bym nie porównywała ale za dobrem dziecka zdecydowanie przemawia sn mam nadzieję, ze mnie to ominie |
|||
|
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie przeglądać będę Gdyby ktoś znalazł coś ciekawego to proszę pisać
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
witam na nowym wątku!
Sandra cudownie ,że z Wami wszystko dobrze,całuski dla Amelki!! Czubasku odpoczywaj dużo!! Dziewczyny ostatnio krąży mi po głowie myśl ,że nie zdążę do szpitala a mam 30km.... |
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
to ja się melduję i idę czytac co tam na końcowce naskrobałyscie szalone
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalia bez obaw
Ja sie martwię, bo jeżeli w tym czasie będzie śnieg, zaspy to niedobrze.. Ja mam do szpitala 10 km, ale jest taki jeden odcinek, ze jak sniegu nawali to za cholere nie da sie przejechać , a pługi jeżdzą tak jakby chciały, ale nie mogły. No, ale ponoć śniegu ma nie być Natuś bądz dobrej myśli Ponoć porody w aucie rzadko się zdarzają
|
|
|
|
#83 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Dawno nie pisałam, ale starałam się wszystko nadrobić.
Cytat:
![]() Cytat:
. Kierowniczka się niezwykle "postarała".Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak wczoraj czytałam o tym jak wasze teściowe i mamy się narzucają z pomoca po porodzie. I chyba zaklęłam się bo mąż nagle wyskoczył z propozycją przyjazdu jego mamy po porodzie żeby mi pomogła Generalnie nie uśmiecha mi się jej wizyta, bo wiem że będzie mi się rządzić. Dyplomatycznie zaproponowałam mężowi żebyśmy poczekali czy teściowa sama wyjdzie z inicjatwyą bo jak my coś powiemy to będzie czuła się zobowiązana itp., a on na to że właśnie że ma czuć się zobowiązana. Jakoś nie bardzo widzi mi się ta jej pomoc.
|
|||||||
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Ja dość poważnie się zastanawiam, nawet zmieniłam szpital pod tym kątem. W sobotę przedyskutuję sprawę z moją ginką.
sandra1892 - ogromnie gratuluję córeczki, wybacz, że tak późno lecz miałam pewną przerwę w wątku... Cytat:
Poducha między nogami i pod brzuchem pewnie trochę pomaga ale i tak bolą...------------------ Melduję się i ja ![]() Oj długo długo mnie nie było i przyznaję się, że poprzedniego wątku nie nadrobię niestety Pytałyście o ZZO. Z moich katowickich informacji (na przykładzie dwóch szpitali) wygląda to tak, że odpłatność zależy od placówki, w jednym ze szpitali znieczulenie jest bezpłatne w drugim kosztuje coś ponad 600 zł. W obu przypadkach jednak 2 tygodnie przed porodem konieczna jest konsultacja anestezjologiczna w wybranej placówce i przeprowadzenie dodatkowych badań krwi. Bez tego może się okazać, że o ZZO na życzenie możemy zapomnieć. O podaniu znieczulenia każdorazowo decyduje lekarz i jeśli jest jakiekolwiek zagrożenie, iż akcja porodowa może zostać zahamowana to raczej go nie poda. Ja myślę, że tak na wszelki wypadek można mieć zrobione badania pod kątem znieczulenia a decyzję o jego ewentualnym podaniu podjąć już w 1 fazie porodu. Taka mała alternatywa Zapytajcie też w swoich szpitalach o alternatywne metody łagodzenia bólu, niekiedy mogą zdziałać naprawdę dużo (podobno) np. imersja wodna, prądy tens oraz zwyczajne aromaterapie itp. Wszelkie powyższe informacje pochodzą od położnych i reklamacji nie przyjmuję Teraz ja bym potrzebowała Waszej porady... Pewnie ten temat był poruszany w poprzednim wątku ale nie dam rady go nadrobić. Dwa tygodnie temu byłam na usg w 3 trymestrze i wszystko było idealnie, maluch był nawet 2 tygodnie większy i cięższy niż wynikałoby to z centylków. A od ok 1,5 tygodnia bardzo często napina mi się brzuch tak na niecałą minutę staje się twardy jak kamień. Od wczoraj czuję też ból tak jakby lekko z boku pod brzuchem jakby naciągnęło się coś, szczególnie jak stoję. Łożysko mam wysoko na tylnej ścianie. Biorę magnez 3x1 i nospę 2x1, staram się oszczędzać ale martwię się ogromnie czy z maleństwem wszystko w porządku... Do gina idę w sobotę i mam nadzieję, że dam radę dotrwać do tego czasu. Miałyście podobne objawy? Konrad na szczęście rusza się tak jak dotychczas, był spokojniejszy w weekend ale od poniedziałku buszuje na nowo. Nie zmienia to jednak faktu, że boję się jak cholera. Myślicie, że powinnam jechać na IP? Z drugiej strony nie mam plamień ani nic takiego... Sama już nie wiem... Z wyprawki zamówiłam dzisiaj 3 koszule do karmienia w tym jedną do porodu spisaną raczej na straty. Dla maleństwa brakuje mi tylko akcesoriów do spania tj. łóżeczka, pościeli, materacyka, lampki nocnej itp. I jeszcze paru pierdułek dla mnie. Jednym słowem bliżej niż dalej
|
|
#85 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku
Wczorajsza wizyta zaliczona pozytywnie Wszystko jest ok i nie ma się do czego przyczepić Gabriela leży sobie główką w dół, a reszta ciałka po prawej stronie brzuszka Waży 1600 a jeszcze 2 miesiące przed nami....![]() Porozmawiałam z lekarzem na temat znieczulenia, powiedział że jak tylko wyrażę chęć te je dostanę oczywiście za darmo bez żadnego "ale" Poinformował mnie że oni podają rodzącym jakieś inne znieczulenie dożylnie ( nie pamiętam nazwy) i że dużo kobiet daje radę na tym. Jednakże każdy ma inny próg bólu i zzo jest do dyspozycji.Za tydzień jadę zwiedzać szpital....już się boję ![]() Cytat:
No i powodzenia w urządzaniu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z opłatami to nie wiem czy we wszystkich szpitalach, ale chyba w większości jak już jest to odpłatne ![]() Cytat:
|
|
|
#87 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jesteś sama
|
|
#88 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam szpital dosłownie 5 minut pieszo no ale w tym niechcę rodzic |
|
|
|
|
#89 | ||||
|
Zakorzenienie
|
uskaooo pamiętaj o łóżeczku
za usg! nie, bo jest duuużo przeciwskazańco do porodu w wodzie, typu: słabe tętno dziecka, zanikanie tętna, nadciśnienie u matki itp itd... położna moja mówiła, że nie korzystają z tego kobiety ![]() Cytat:
no chociaż troszkę pobędziesz z nami!!! ![]() Cytat:
leż kochana Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#90 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Też bym chciała 
O ile wprowadzą zanim urodzę 
od rana do wieczora, potem było super. Ale od tygodnia znowu mnie mdli i czasem kończy się to w toalecie. Nie mogę się już doczekać porodu.
. 

bo TZ w delegacji a tak strasznie mi się nie chce

My byliśmy wczoraj i nic nowego się nie zdarzyło
Filip nadal Filip, dobrze rośnie 
ja tam bólu bym nie porównywała ale za dobrem dziecka zdecydowanie przemawia sn
Nie jest fajnie, ale mozna przywyknać , no trzeba !
za usg!