|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Babcinowaty płaszcz zimowy
Mam właśnie taki o płaszczyk zimowy. Zalega on od roku w mojej szafie i nie mam pojęcia co z nim zrobić... Uważacie, że można by było go pokazać na światło dzienne ? Sięga mi do kolan, jest cieplutki ale no nie wiem. Jest szansa go jakoś uratować, zmienić przez dodatki na stylowy płaszczyk? Może wy go jakoś uratujecie ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() Domcia Edytowane przez domcia_090 Czas edycji: 2011-11-29 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Babcinowaty płaszcz zimowy
Ja bym pokombinowała z paskiem, może jakiś gruby brązowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, gruby brązowy pasek w talii będzie wyglądał ekstra. Pasowałyby też kremowe dodatki, komin, broszka, coś w tym stylu. Zawsze możesz go też zmienić np. naszywając inne guziki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Macie rację
![]() Nie powinnam tak szybko spisywać tego płaszcza na straty, może jeszcze coś fajnego z tego wyjdzie ![]() A jakieś bardziej odważne kolory paska, szalika, rękawiczek można by połączyć z tym płaszczem? Jakie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Oprócz klasycznych kolorów takich jak brąz, czerń, krem to chyba najlepiej pasowałby karmelowy - ale to też brąz, z odważniejszych kolorów to burgund albo krwista czerwień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A może biel ?
Brąz jest właśnie ciepłym kolorem, ja mam jasną cerę i w brązie często wyglądam trochę niewyraźnie. Bardziej pasują mi kolory z chłodnej palety Czerwień chyba aż za odważna będzie ![]() Za półtora tygodnia mam wypłatę to trzeba będzie zastanowić się do tego czasu co tu wykombinować xD Chociaż karmel- śliczny kolor - dzieki owieczkaa ![]() Edytowane przez domcia_090 Czas edycji: 2011-11-29 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Biel nie byłaby zła, ale chyba za bardzo kontrastowałaby z płaszczem. Poza tym na białym widać każde zadrapanie i zabrudzenie, a będziesz to nosić na zewnątrz i będzie to podatne na zabrudzenia i inne rzeczy. Poza tym jak już kupować pasek to taki, który Ci się przyda do innych rzeczy - a biel mimo wszystko zobowiązuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możnaby wymienić guziki, np. na złote, takie okrągłe, albo srebrne ![]() z dodatków proponuję żywsze kolory, musztardowy, ciemny fiolet, bordo, kobaltowy, butelkowa zieleń ![]() pisząc dodatki mam na myśli, np. szalik/komin, rękawiczki, czapkę, czy torebkę ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Znalazłam stylizacje z podobnym płaszczem, może będą pomocne
![]() http://i1227.photobucket.com/albums/...t/abd81dfd.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja proponowałabym dodanie futrzanego kołnierza i zmianę guzików na elaganckie. Stosunkowo niski koszt a efekt murowany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Przyznam się, że dzięki Wam płaszczyk zaczął mi się podobać, a wcześniej nie mogłam na niego nawet patrzeć
![]() Kupiłam już szeroki, brązowy pasek jak mi doradzałyście i wygląda to o niebo lepiej. Jeszcze znajdę jakiś ciepły, fajny szalik i brązową lub w kolorze szalika torebkę i ruszę tak w miasto hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Co do koloru to jeszcze brudny róż w zimnym odcieniu - dość ciemny i morska zieleń. Kominem można zasłonić kołnierzyk, (jeśli się ma ochotę oczywiście) i założyć go na wierzch, a nie tylko szaliki pod spód. Mam bardzo podobny płaszcz tylko czarno-biały
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Twój płaszczyk trochę przypomina mi ten z tego bloga: http://www.afterdrk.com/
Może coś Cię zainspiruje ![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.