|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Hey baby, I think I wanna marry you!" - Zazdrośnice cz. 45 :brzydal:
Carmi sprawdziłaś co w linku?
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie jest najlepsza. Co do większych zakupów, to nie zawsze się da, bo Tz często pracuje w weekendy, a na tygodniu kończy ok 21-22. Poza tym czasem jest tak, że jedziemy np. do Lidla, gdzie kupujemy pesto, szynkę szwarcwaldzką, mozarellę itp. (wydajemy ok. 50 zł), ale nie ma np. chemii, więc jedziemy do Kauflanda, bo jest obok (kolejne 50 zł), ale tam nie ma dobrego mięsa, więc na końcu zahaczamy o Almę (kolejne 50 zł). A w ciągu tygodnia i tak trzeba cos dokupić, na co wydajemy ok. 40 zł co drugi dzień, więc wiesz... Nie umiemy kupić wszystkiego na zapas i żywić się tym przez tydzień bez dokupowania ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Sprawdziłam, ale nie chcę tego zasysać w pracy. To jest darmowe? Używałaś tego programu? |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty o kim piszesz?
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale my wydajemy chyba więcej od Was... tzn. u nas stała cena to 1600 zł - tu jest jedzenie, ciuchy, kosmetyki, chemia, wyjścia do restauracji/kina, wycieczki jakieś, wyjścia do knajpki, tankowanie, rzeczy do auta, do domu, prezenty (prawie co miesiąc ktoś ma urodziny ), nasze przyjemności (książki, płyty) itp. często zostaje z tego trochę pieniędzy - czasem 50 zł, czasem 400, zależy od miesiąca. no a poza tym opłacamy mieszkanie i rachunki za telefon P. Resztę odkładamy. Ale póki co, mimo że żyjemy rozrzutnie, nie planujemy zaciskać pasa - na to przyjdzie czas (kredyt, dziecko, ślub itp.), a teraz żyjemy pełnią życia dlatego właśnie podziwiam
|
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co? Powiem Wam coś bardzo ważnego. Mam uczulenie na pracę magisterską! naprawdę! Odkąd otworzyłam folder "mgr" co chwilę kicham!
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są różne aplikacje ![]() Ale kolega był bardzo z tego zadowolony ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Pełno śmiesznych czapeczek Gwizduś może coś dla Mrówy znajdziesz
Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2011-11-29 o 12:04 |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, myślałam, ze wydajemy dużo, ale chyba jednak nie Z tym, że ja własnych wydatków mam miesięcznie jakieś 700 zł i zupełnie nie wiem na co... |
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Jak was tak czytam to aż strach mnie ogrania jak my będziemy sobie radzić z wydatkami.
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aha: własnie przyszły swetry dla TŻta które zamówiłam półtora tygodnia temu ale mega fajne. Super materiał, dobry rozmiar, porządny metalowy zamek, wyglądają lepiej niż na foto
Edytowane przez Zuzik06 Czas edycji: 2011-11-29 o 12:10 |
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak miałam - to znaczy dostałam ataku kataru po otwarciu folderu Cytat:
no i u mnie to i tak mieści się w tym 1600 zł.
|
||
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam dylemat, nie wiem czy pamietacie ale chcialabym do slubu czarne buty w biale kropki, wczesniejsza wizje mialam taka zeby kupic różowo-fuksjowe (był problem z ich kupnem) a teraz pojawilo sie mnostwo fuksjowych butow np tutaj http://bialebuty.pl/ i teraz mam dylemat zostac przy tuch kropkowych i do tego taki typowy pin up czxy lepiej rozowe i jzu zamiast czerwonych ust wlasnie rozowe czyli taki pin up kombinowany
![]() Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzik, super temat! Podoba mi się, bo możesz wiele konkretnych rzeczy ująć w swojej pracy nie idąc w ogóle na łatwiznę. Ja nie mogę napisać nic konkretnego, więc pójdę na łatwiznę i zrobię to na odczep a coś jeszcze miałam pytać... Aaa, czyli najpierw piszesz część analityczną? Też tak zaczęłam i myślałam, że może źle robię, zwłaszcza że na licencjacie bez teoretycznej nie mogłam się wziąć za praktyczną (ale pisałam wtedy z językoznawstwa).Pokaż, jakie swetry kupiłaś ![]() Wiecie, po tej chwili rozmowy o magisterce jakoś mi lepiej, spokojniej i mam więcej siły do pisania. Więc idę, żeby nie zmarnować tej krzty energii trzymcie kciuki!
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Kawka ja bym chyba wolała fuksjowe. W butach w kropki imho możesz wyglądać na przebraną.
Naj te moje 700 zł składają się wyjścia na kawę, jedzenie w pracy, jakies kosmetyki kolorowe, gadżety typu mata czy skakanka, rata za laptopa... Zbierze się niezła sumka
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym miała wszystko w jednym miesiącu, to też by wyszło ponad 1600 zł ale wiadomo, czasem nie ma konieczności zatankować, nie kupię kosmetyków, nie jedziemy nigdzie na wojaże itp., to się oszczędzi. ale żeby być uczciwą, muszę przyznac, że zawsze mamy zabezpiecznie ok. 200-400 zł, i może dwa razy zdarzyło nam się je naruszyć
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/02z050-trendy-modn...932377687.html brązowy ale są duzo duzo lepsze niz na foto. Licencjat robiłam też o absurdzie ale u Szymborskiej wiec zupełnie inny temat wyszedł, ale chciałam o poezji robic bo juz wiem jak sie do tego technicznie zabrac ![]() Kciukam, udanej roboty też własnie otworzyłam folder ![]() aha a Ty jestes juz po 5 roku, tak? |
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
kurde zaczęłam słuchać kolęd
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na codzien czesto ubieram sie pin upowo wiec moze przebrana nie bede
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, poza obroną skończyłam V rok w czerwcu ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Ok, poświęciłam jeszcze chwilę na przyjemności i wybrałam sobie buty taneczne, bo się zorientowałam ostatnio, że stare poszły w kawałkach w kosz... Tylko muszę dobrze pomyśleć, czy będzie mnie na nie teraz stać no to się chwalę:http://www.akcesdance.pl/ttd/view.php?m=49 bez cyrkonii skóra cielista jasna albo satyna cielista jasna (cielista zwykła dla mnie jednak za pomarańczowa) krótki pasek obcas TA 7 cm + nakładki Wiem, wiem, kompletnie Was to nie interesuje, ale się jaram niesamowicie okropnie mi brakuje takich butów.pięta rogowa
|
|
|
#1190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zapisywałam w pierwszym miesiącu mieszkania w zeszycie, ale jakoś zapominałam, a i tak nie wydajemy dużo, więc bez sensu to było Cytat:
jutro mam wolne, a i tak muszę iść do pracy bo jest jakieś spotkanie:/ jestem mega wkurzona
|
||
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi a co do idei oszczędzania ja planuję założyć sobie konto z kartą i przelewać każdego miesiąca małą kwotę na nie.
No i dzięki temu będę mniej więcej wiedzieć ile wydaję
|
|
|
|
#1192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i bedziemy jechac wartburgiem albo czerwona Vespą ide sie pociac szarym mydlem w kiblu normalnie
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Kawuś jeżeli buty w kropki bardziej pasują Ci do ogólnego looku, to weź kropki. Moim zdaniem fuksjowe nie będa pasować do czerwonej vespy
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa jeśli nie wiesz jakie buty to kup 2 pary. Butów nigdy za wiele
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
No i żyjemy tak jak Naj napisała- kupujemy to na co mamy ochotę nie oszczedzajac specjalnie. Myśle ze nie licząc kredytu wydajem jakieś 2500-3000 miesięcznie wliczając w to tez artykuły Mrowkowe. Justyna, jak piszesz o szafologii, to ja mogę być materiałem dla Twoich badań właśnie ostatnio przegladalam swoje rzeczy u rodziców i znalazłam np list, ktory napisałam jak miałam lat 12 i jest na nim napisane, ze mam otworzyć w 40 urodziny Kawa, jak dla mnie i jedne i drugie buty fajne. Osobiście bym wolała fuksjowe, bo ja lubię kolorowo ![]() Zwies czapeczki śmieszne, tylko mi jakoś wyroby szydelkowe podobają sie średnio.... Kasia, przykro mi, ze nie zaliczylas roku, ale to nie koniec swiata, nie lam sie. Masz przynajmniej rok dłużej życia studenckiego najważniejsze, ze rodzice Ci pmoga![]() Ale miałam kryzys w nocy... Myślałam, ze mi głowa eksploduje. Na szczęście już lepiej tz był u lekarza i ma zwolńienie do końca tygodnia, ma sie nami opiekowac. A wczoraj z nudów czytałam klub wpisy sprzeciwu 1,5 roku.... Ale ja narzekalam wtedy,.... Ale doszła, do wniosku. Ze ,usze zacząć robić coś poza byciem mama, bo wtedy byłam dowcipniejsza teraz to zezgrdzialam normalnie.....
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej, wiecie co, ludzie to są głupie siurki :/ kilka dni temu mój przyjaciel znalazł na jednym z tarnowskich serwisów kulturalnych artykuł swojego autorstwa podpisany przez pana Z. Oczywiście tekst zerżnięty słowo w słowo, a M. nikt nie zapytał, czy wyraża zgodę. Ogólne oburzenie, bo to już chyba 3. raz, ale M. nic z tym nie zrobił. Dzisiaj gadamy i okazuje się, że ten sam pan Z. zerżnął wywiad naszej koleżanki z Dziennika Polskiego, podpisał jej nazwiskiem niby, ale nie pytał jej o zgodę, poza tym wrzucił zdjęcie, na którym jest m.in. nasz znajomy, który pracuje w centrum kultury, zrobione przez jednego z tarnowskich fotografów do PRYWATNEGO albumu. Pan Z. prawdopodobnie wziął je sobie z albumu na prywatnym profilu FB tego fotografa. I TEŻ nic nikomu nie powiedział. No ja pieprzę, trzeba mieć tupet. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Gwizdak, ale super! Muszę napisać taki list i schować!
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak wiem
po prostu dobiło mnie to wszystko.ja jak miałam 12 lat w szkole miałam zrobić tabelkę co zmienię w danym roku i co osiągnę za 10 lat. I wszystko zgadza się łącznie z marzeniem aby zostać rehabilitantką. Jedyne co się nie udało zdanie prawka.
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak kupowalam swoje do ślubu coś ala fuksja, to przy okazji kupiłam tez chabrowe, bo mi sie podobały bardzo ![]() Apropos butów, to fajne te do tańca Justyna Ja sie jaram z Tobą, bo sama tez kupuje mam domsalsy z akcesu, podobne do Twoich. Szkoda, ze nie wzięłam ich na wesele własne, bo pRzez to musiałam zrzucić buty w trakcie 1 tańca i tanczyc boso....
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
W szoku jestem - dzwonił do mnie lekarz, że wyniki są takie i takie, że mam recepty do odebrania i poradził co i jak brać ![]() No nieźle o.O Nigdy jeszcze do mnie nie dzwoniono. W biedronce pojawiło się frugo - większa pojemność ![]() Na etykiecie pisze "fabryka polała", "pan Henio się machnął" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

naprawdę! Odkąd otworzyłam folder "mgr" co chwilę kicham! 

W szoku jestem - dzwonił do mnie lekarz, że wyniki są takie i takie, że mam recepty do odebrania i poradził co i jak brać