|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co się dzieje z tymi facetami....?? :(
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:52 |
|
|
|
|
#242 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wykształcenie nie musi iść w parze z mądrością, inteligencją.
Cytat:
ale bycie w związku jest ...kozackie Natomiast gdybym nie spotkała swojego mężczyzny, to byłabym sama, bo nie chcę być z pierwszym lepszym tylko po to żeby mieć status "w związku" na fb. Wolę być sama i tak, samotna, niż być z byle kim.
|
|
|
|
#243 | ||
|
BAN stały
|
To, że Twoja poprzednia myśl:
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#244 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Znałam taką jedną parę...facet miał anielską cierpliwość...do czasu. Raz przesadziła i nie trafiła w moment, nie wytrzymał, dostała z liścia. I nie dziwię mu się wcale, dziwię mu się że tyle lat z nią wytrzymał ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Dlaczego? Przecież lepiej być singlem/starą panną/starym kawalerem niż być w związku który nie daje niczego poza frustracją.
|
|
|
|
#245 |
|
BAN stały
|
To sobie poszukaj u wujka Googla.
I to już jest szczęście, że uniknęło się frustracji? |
|
|
|
|
#246 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie interesuje mnie to.
Że się w niej nie ugrzęzło na zawsze ze strachu przed samotnością - tak.
|
|
|
#247 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#248 |
|
po drugiej stronie szafy
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:52 |
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli ktoś ma aspirację by pracować jako lekarza a nie chcą go zatrudnić to jasne,ze woli być bezrobotnym ni pracować np w warzywniaku (jeśli tego nnienawidzi) |
|
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:33 |
|
|
|
|
#252 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#253 |
|
Konto usunięte
|
Do tej calej dyskusji o tych inteligencjach, to chcialam tylko dodac, ze czesto ta inteligencja/madrosc akademicka ma sie nijak do tej zyciowej/emocjonalnej. Mozna i miec iloraz inteligencji 160 i duzy zakres ogolnej wiedzy, a w milosci/relacjach damsko-meskich/zyciowych, nadal postepowac jak 13-latek.
|
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim,
mialem okazje przeczytac to wszystko i fajnie czyta sie konfrontacje faceci kontra kobiety. Dla jasnosci mam 30 lat kilka zwiazkow za soba i obecny prawie 2 lata w ktorym nie zawsze bylo kolorowo od poczatku bo motyle w brzuchu itp itd.. Rusze troche temat bo sam uwazam sie za faceta z klasa, przystojnego, wyksztalconego, szanujacego kobiety, staram sie dawac wolnosc i tego samego oczekuje. Mam dobra prace i takie tam... Wyimprezowalem sie w zyciu na maksa, juz mnie do tego nie ciagnie mysle o rodzinie dziecku itp itd. Niestety ale w wielu sprawach musze podzielac opinie "normalegoFaceta" i "eos50". Kobiety nie szanuja porzadnych facetow a co za tym idzie my sie zmienamy w ... no wlasnie w dupkow. Czasami mam wrazenie, ze kobiety uwielbiaja byc ponizane, zdradzane i zeby cos sie dzialo. Facet zdradza ja 5 razy, sama przylapuje go w lozku z inna ale nie odejdzie bo bardzo misia pysia kocha... o jak ja kur... lubie takie opowiesci, i jeszcze jest swiecie przekonana, ze misio pysio sie zmieni. A misio pysio, 2 miesiace pokutuje, po czym powraca do tego samego procederu... Kobiety, zapamietajcie jedno facetowi daje sie jedna szanse pod warunkiem, ze wierzy sie, ze z niej skorzysta. Tak jak ktos tu mial w stopce... Danie drugiej to juz swiadomy wybor i powiedzenie facetowi "TAK mozesz tak robic zawsze". |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:32 |
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
To Ty pisałeś o tych wystrojonych jak stró w Boże Ciało i szukających faceta, Ty mi powiedz po co?
|
|
|
|
|
#258 |
|
BAN stały
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;30793690]Do tej calej dyskusji o tych inteligencjach, to chcialam tylko dodac, ze czesto ta inteligencja/madrosc akademicka ma sie nijak do tej zyciowej/emocjonalnej. Mozna i miec iloraz inteligencji 160 i duzy zakres ogolnej wiedzy, a w milosci/relacjach damsko-meskich/zyciowych, nadal postepowac jak 13-latek.[/QUOTE]
No i mniej więcej na taką odpowiedź oczekiwałem od Effi, ale się nie doczekałem. Effi, a która to mądrość i inteligencja z przedstawionych przez Cinderellę są wg Ciebie tymi 'opcjami dodatkowymi' istotnymi dla facetów? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Bo źle im bez faceta? Bo nie jest tak cudownie być singielką, jak to wszem i wobec ogłaszają? Bo silne w pracy na pokaz, płaczą wieczorem w poduszkę? Bo nikt nie tuli? Bo nie ma stabilizacji? Bo brak poczucia bezpieczeństwa? Bo nikt nie powie, że są piękne, że warto dla nich żyć, starać się? Powodów jest tyle ile macie potrzeb. Ciekawe, że tytuły naukowe ich wszystkich nie zaspokajają, tylko zwykły facet. |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Eos... jak singielka jest szczęśliwa sama, a jednocześnie chce mieć faceta to prawdopodobnie chce dzielić się tym szczęściem akurat z FACETEM a nie psem, kotem czy żółwiem.
A co do ZWIĄZKÓW Jak wiesz czego OCZEKUJESZ i chcesz od kobiety to normalnie z tłumu sobie wybierasz tą co Ci pasuje. Jak nie pasuje to nie wybierasz - tutaj nie trzeba wielkiej filozofii. Poprzez mądrość w sensie praktycznym tudzież zwaną doświadczeniem ludzie wiedzą czego chcą najbardziej. Jak jest osoba doświadczona to eliminuje się wtedy "bo nie wiedziałem" "skąd miałem wiedzieć że tak będzie". Owszem można wiedzieć czego się chce bez uprzedniego sprawdzenia w praktyce ale wtedy występują owe zdania, które de facto "usprawiedliwiają" ludzi. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-11-29 o 15:27 |
|
|
|
|
#261 | |
|
BAN stały
|
Jak zwał, tak zwał. Najważniejsze, że napisałaś - FACET, a to prosto wiedzie do konkluzji, że singielki mają jednak przewalone, a Ty ściemniasz.
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Ja to wiem i większość facetów to wie. Tylko kobiety rzadko o tym pamiętają i dlatego nagminnie pytają - 'co się dzieje z tymi facetami?' A ja odpowiadam - z większością nic się nie dzieje specjalnego. Po prostu nie są zainteresowani takim Wami, jakie jesteście. Nie pasujecie im. |
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jednym zdaniem można powiedzieć, że szukają tam gdzie nie trzeba/nie powinny.
|
|
|
|
|
#263 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:31 |
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co, jestem tu nowy, ale czytam to i czytam i fajne sa te roznice w zdaniach facetow i kobiet. Ja dorzucam jedno :
Kobiety nie doceniaja naprawde dobrych i fajnych facetow, a wiec faceci, aby kobiety zaczelych ich doceniac zmieniaja sie w dupkow i tak jest im to na reke... Co o tym sadzicie?
|
|
|
|
|
#266 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;30794211]Nie wiem, ale to mi jakos nie idzie w parze. Szczesliwa, ale CHCE. Czyli jakies braki sa w tym szczesciu?[/QUOTE]
a kto jest w 100% sczęśliwy? Rozumiem,e każda kobieta, ktora ma faceta? Cytat:
![]() ---- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;30794211]Nie wiem, ale to mi jakos nie idzie w parze. Szczesliwa, ale CHCE. Czyli jakies braki sa w tym szczesciu?[/QUOTE]
Można być samemu i być szczęśliwym ja przynajmniej tak mam... ALE jakby kobieta się pojawiła (odpowiednia rzecz jasna) to nie płakałbym A to, że jej nie ma, to nie uważam za jakieś "braki" z tego powodu
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-11-29 o 15:44 |
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie, mam nadzieje,ze odpowiesz. Wolałabyś byc sama czy z byle kim?(np szowinistą? )
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Natomiast gdybym nie spotkała swojego mężczyzny, to byłabym sama, bo nie chcę być z pierwszym lepszym tylko po to żeby mieć status "w związku" na fb. Wolę być sama i tak, samotna, niż być z byle kim.

)